Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
GunX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|||
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Frate, ce pot sa spun, crede-ma ca te inteleg perfect, te inteleg cel mai bine de pe forum in momentul de fata...
Si mie mi s-a pus in PV odata trecut pe rosu din burta, noroc ca pe vremea aceea nu se lua permisul. Am observat abia acasa si, mi-am bagat picioarele, am platit amenda si nu m-am mai complicat, ca oricum eram vinovat de celelalte contraventii trecute in PV.. Dar daca imi suspendau permisul faceam contestatie... Defapt intai citeam bine PV-ul. This post has been edited by A l e x: 24 Feb 2013, 11:46 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
GunX, te sfatuiesc intre timp sa mergi la primarie la directia de taxe si impozite si sa scoti un istoric cu amenzile tale pe care le au ei in evidente.
Daca istoricul este f. subtire, chiar daca esti vinovat de unul din capetele de acuzare (cu depasitul coloanei), poti transforma, cu un avocat bunicel, amenda in avertismentIar la art. ala de suspendari scrie ca se suspenda carnetul pentru : QUOTE a) depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata; . Deci daca acea coloana nu e oprita la culoarea rosie, ci e in miscare pe culoarea verde... Plus ca e depasire:QUOTE Art. 45. - (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial. Ori daca nu ai trecut in fata altui vehicul, ca toate o luau tot inainte dar tu ai facut stanga...Eu iti recomand sa cauti un avocat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu recomad mai mult rabdare in trafic si atunci nu ti se ia permisul....
Dar daca ne grabim pt. 10 minute in plus poti sta pe tusa 2 luni si sincer nu cred ca merita... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
chiar si cand nu te grabesti, cand ai marcaj cu linie discontinua inspre partea ta si vezi de departe doua semafoare (unul pe dreapta si altul suspendat) sa nu-mi spui ca tu vrand sa faci stanga, stai totusi pe banda din dreapta, ca nu te cred nici mort...
daca acolo de ex era cum credeam eu (si cum era si normal) doua benzi pe sensul meu si verde intermitent pt dreapta imi luam o tona de carne in gura de la toti si probabil si amenda de incadrare gresita la semafor. practic in intersectia aia, daca nu o stii, trebuie sa stai din 3 benzi de strada, pe cea mai din dreapta, ca sa faci stanga, altfel e depasire coloana la semafor si ramai fara permis ![]() This post has been edited by GunX: 17 Dec 2006, 11:51 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
george_moga |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 9 December 06 ![]() |
Nu sta pe ganduri....cum iti vine PV-ul fa contestatie.Ai termen 15 zile si iti spun din propria experienta:CASTIGI INTOTDEAUNA IN INSTANTA DACA TRECI PE ROSU
![]() |
--------------------
ex Dacia / Renault
ex LOGAN/ Laguna
2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
|
|
bogdan_i |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 28 January 04 From: Bucuresti ![]() |
GunX, sunt unele amanunte care imi scapa, poate poti sa ne lamuresti: Daca erai la 7-800 de metri de semafor, si mergeai cu 50 km/h, inseamna ca ai parcurs distanta pana la semafor in aproximativ 55 de secunde, nu? Adica ai depasit coloana de la semafor timp de aproape un minut fara sa-ti dai seama ce faci?
![]() Si daca in momentul in care ai inceput sa depasesti dubita ai vazut 800 de metri de coloana, de ce ai mai continuat? Hai sa ne imaginam si altfel: politaii au vazut o masina care la 800 de metri de semafor a iesit pe contrasens, a depasit tot, si a trecut de semafor. Ce sa faca ei? Si eu trec prin intersectia aia destul de des, dar niciodata n-am depasit pe contrasens, nici inainte de codul nou. Da, sunt unul dintre fraierii care stau la semafor, dar care acum conduc. A, iar de castigat in instanta, da, e posibil, mai ales cu "un martor bine pregatit de tine", cum ti se sugereaza. Bineinteles, daca respectivul risca marturia mincinoasa... Mai baieti, si eu sunt pentru lupta impotriva abuzurilor, dar hai sa nu cautam circumstante oricarei fapte si sa admitem uneori ca mai si gresim... |
--------------------
RENAULT
Symbol
- b-45-...
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 June 05 ![]() |
Bine au facut ca ti-au retinut permisu.Ai gresit suporti consecintele.astai treaba .stai pe tusa acum si te calmezi.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
GunX |
![]()
|
QUOTE(bogdan_i @ 18 Dec 2006, 12:16) GunX, sunt unele amanunte care imi scapa, poate poti sa ne lamuresti: Daca erai la 7-800 de metri de semafor, si mergeai cu 50 km/h, inseamna ca ai parcurs distanta pana la semafor in aproximativ 55 de secunde, nu? Adica ai depasit coloana de la semafor timp de aproape un minut fara sa-ti dai seama ce faci? nu am verificat calculul tau, dar am mers cred cam 30 de secunde pe langa masini oprite. cand mi-am dat seama ca aia toti stau la semafor desi in rest strada era pustie (cam dupa 10 sec) s-a pus verde si am accelerat sa nu raman in intersectie sau pe contrasens. Nu mi s-a parut ca mai am ce face, in conditiile alea, daca opream era la fel de rau, de dat cu spatele nu cred ca se punea problema. Am iesit din "greseala" mea cat de bine am putut fara sa provoc nici macar o frana sau injuratura, dar mai ales fara sa lovesc pe nimeni.![]() Si daca in momentul in care ai inceput sa depasesti dubita ai vazut 800 de metri de coloana, de ce ai mai continuat? DANYZAKILLER iti doresc din toata inima sa fii victima unei situatii aiurea dar tu sa suporti consecintele maxime, si cineva sa-ti spuna ca o meriti. Pe bune, sper din tot sufletul sa te trezesti intr-o eroare in care ai intrat nevinovat, dar sa fii taxat in consecinta, ca si cand ai provocat-o cu buna stiinta. De ex sa-ti sara cineva pe trecerea de pietoni cand tu treceai pe verde si un martor mincinos sa declare altcevai, tu sa ajungi sa faci puscarie pe nedrept, iar unu d-acolo sa-ti zica "ma bucur ca ai patit asta" ca sa vezi si tu cum e. This post has been edited by GunX: 19 Dec 2006, 08:35 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() parerea mea e ca poti sa incerci treaba cu contestatia.. a.. respectele mele pt omul gunx dupa computergames.. dupa avatar, presupun ca tu esti ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
claus, asa e, dar pentru cei ce vin din regie (dinspre maxx) e cel mai nasol.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
intersectia aia nu are 3 benzi, ci 2. una pentru fiecare sens. asta in conditiile in care pe banda de mers spre max sunt multi care parcheaza. e drept ca multi depasesc coloana si formeaza o a 2-a banda, dar marcajul e numai pt 2 benzi, una pe fiecare sens. din cauza celor de pe a "2"-a banda, cei ce vin de la apaca, peste pod si vor sa intre in regie se trezesc uneori ca n-au loc, se opresc, se opresc apoi si cei ce vin din fata, de pe splai si vor sa faca stanga peste pod si incep claxoanele.
gunx, daca ai inceput sa depasesti cu 7-800m inainte de semafor, puteai sa faci stanga intre P1 si U-uri, apoi dreapta spre fabrica de paine si evitai coada la semafor. valabil mai ales pentru cei ce vor sa faca stanga. in caz ca vrei sa aduci argumentul "de unde sa stiu eu ca puteam sa merg pe acolo", treaba e simpla: daca nu cunosti drumurile din zona, stai linistit si nu fa pe viteazul. |
-------------------- |
|
andrei2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 14 March 05 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(GunX @ 19 Dec 2006, 00:02) nu am verificat calculul tau, dar am mers cred cam 30 de secunde pe langa masini oprite. cand mi-am dat seama ca aia toti stau la semafor desi in rest strada era pustie (cam dupa 10 sec) s-a pus verde si am accelerat sa nu raman in intersectie sau pe contrasens. Nu mi s-a parut ca mai am ce face, in conditiile alea, daca opream era la fel de rau, de dat cu spatele nu cred ca se punea problema. Am iesit din "greseala" mea cat de bine am putut fara sa provoc nici macar o frana sau injuratura, dar mai ales fara sa lovesc pe nimeni. De ce nu ai incercat sa intri in coloana care se punea in miscare, chiar daca ai fi "fortat" putin? Am observat ca lumea te lasa relativ lejer, daca isi da seama ca ai gresit, nu ca vrei sa fii "numero uno". Imi pare rau pentru ce ai patit, probabil ca trecutul pe rosu a fost "o prima", din partea lui garcea, dar a fost corect sa fii sanctionat pentru depasire. Cu semnalizarea/regularizarea traficului in circulatia urbana, mai bine sa nu deschidem discutia. Stiti cum se stabileste, de pilda, instalarea unui indicator de circulatie, sau semafor? La primarii exista o super comisie de siguranta circulatiei, care, din proprie initiativa (...) sau la sugestia unor persoane sau institutii, face o propunere, care trebuie aprobata de Politia Rutiera. Stiu cel putin 3 intersectii in Cluj, unde se petrec cel putin 2 sifonari serioase pe an, iar raspunsul politistului, venit sa scrie PV-urile, a fost: aveti dreptate, semnele sunt instalate prost, nu se vad, ar trebui limitata si viteza, dar pentru aceasta faceti o sesizare la Primarie; noi nu putem sa intervenim decat la solicitarea comisiei". |
--------------------
DACIA, RENAULT
LOGAN PREFERENCE, SOLENZA, CLIO, RENAULT TRAFIC
2004-2005
|
|
GunX |
![]()
|
>De ce nu ai incercat sa intri in coloana care se punea in miscare, chiar daca ai fi "fortat" putin?
Iti vine sa crezi ca nu mi-a venit ideea sa fortez infigandu-ma ca nesimtitul in fata unuia de prima banda de pe dreapta ca apoi sa iau stanga? daca nu stii zona si din greseala te gasesti in depasire, comportamentul "legal" in intersectia aia frizeaza ridicolul/penibilul. This post has been edited by GunX: 20 Dec 2006, 23:42 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Pt cei care au permisul suspendat , mare grija :
Nici un sofer ramas fara permis de conducere nu a reusit sa treaca testul de legislatie. Luni si marti, au fost testate 28 de personane, care au avut un test grila cu 15 intrebari. Pana in prezent au fost suspendate 1.500 de permise Sursa : www.libertatea.ro sper sa nu se considere reclama ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Cum se evita semanforul ala din Regie... Se face la stanga inainte de Deam Pizza! Se urmeaza drumul, se face drepta, pe langa Printesea Mea si R2, si se iese in fata la Carrefour, de unde faci dreapta si iesi DIRECT in fata semaforului care este mai mult pe verde!
E o scurtatura PREA bine stiuta! Nu astepti, nu te enervezi si mergi si regulamentar! This post has been edited by Adrian_Solenza: 21 Dec 2006, 16:58 |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Perioada aia de 5-10 secunde cat este rosu pentru toate directiile nu e absolut deloc o idee proasta. In timpul ala poti parasi intersectia (daca ai noroc), astfel incat sa nu intri la faza cu "blocarea intersectiei"...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Gunx, problema e ca nu poti contesta PV fara sa-l ai
![]() In rest, eu nu te sfatuiesc sa apelezi la martori mincinosi; ci doar sa negi ceea ce au scris politistii. Ei stateau la agatat probabil ca sa ia spaga, tu nu ai vrut sa discuti cu ei si asa ti-au suspendat permisul; nici n-au vrut sa te lase sa citesti ce au scris ei, sau sa faci mentiuni (asta e clar un abuz cat casa), de-aia nici nu ai semnat PV si ai plecat. Cred ca sunt argumente suficiente pt. anularea PV. Aaa... vezi ca de multe ori, cand zici "am trecut pe galben" esti privit cu neincredere.... era mult mai bine daca ai fi trecut pe verde ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
GunX |
![]()
|
Procesele verbale netrimise inca cu posta se pot ridica de la camera 4 din cladirea noua de la Udriste. Problema este ca nu prea vreau sa fac asta, pentru ca nu mai pot spera la 1/2 in 48 de ore de la data plicului.
Mi s-au trecut obiectiunile pe proces. Sunt pregatit pentru lipsa permis de cel putin 30 de zile, pentru ca oricum de la inceputul lui Ianuarie o sa fie macel in traficul din Buc (toata lumea da gramada la munca sa depaseasca/acopere paguba sarbatorilor). This post has been edited by GunX: 22 Dec 2006, 22:19 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
ionutste |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Examinarea pentru redobandirea permisului a inceput de cateva zile. Programul e de luni pana vineri 9-12, daca vii dimineata la 9 dai in aceeeasi zi. Daca pici te poti programa pt a doua zi.
|
--------------------
Dacia
1310
- Bz-03-YZR
|
|
GunX |
![]()
|
Cum e examenul, nu stie nimeni? Din ce sunt cele 15 intrebari? Sunt la fel cu cele pe care le primesc bobocii care dau prima data sala de permis?
This post has been edited by GunX: 28 Dec 2006, 16:36 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
ionutste |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum sunt intrebarile acum pentru boboci, dar astea sunt destul de dificile (daca nu ai citit), avantajul este ca doar o varianta este corecta. Oricum daca nu citesti macar o data nu are rost sa te duci ca sigur nu il iei. Erau unii care dadusera de 8-9 ori (evident ca nu citisera nimic).
|
--------------------
Dacia
1310
- Bz-03-YZR
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect...de exemplu daca circuli pe linia de tranvai, iar pe sensul opus circula o masina de politie, este posibil sa te fi filmat si sa te pedepseasca conform legii, sau doar daca te opreste se aplica legea?
![]() Si inca o intrebare...care este mai mult retorica: De la Piata Matache, spre Calea Victoriei(spre Guvern), o portiune de 100-200 m esti obligat sa circuli pe linia de tranvai...nu exista decat o singura banda(foarte ingusta), care toata este ocupata de masinile parcate...asta nu vede nimeni? Sau legea se aplica doar impotriva noastra, nu si impotriva lor? ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu ma insel, la lege zice ca circulatul pe linia de tramvai este interzisa daca sunt 2 benzi normale pe sens. Cum in zona aia este doar una, nu cred ca-i vreo problema.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu stiam ca pe linia de tramvai nu este voie sa circuli in dreptul refugiilor din statii.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
A l e x |
![]()
|
ovidiusoft, nu te inseli, daca e doar o banda pe sens ai voie sa circuli pe linia de tramvai.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
bicosu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Art. 103 Pe drumul public cu cel mult două benzi pe sens și cu o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului lângă axa drumului, conducătorii de vehicule pot folosi această bandă, cu obligația să lase liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Exact. Pentru asta au si marcat cu linie discontinua pana in dreptul statiilor, sa te bagi la loc pe banda a 2-a.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:41 |