Stergatoare Clio III
![]() ![]() ![]() |
Stergatoare Clio III
agergeorgian |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio r27
- b94
2008
|
|||
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
M-au innebunit stergatoarele azi. 2 drumuri a cate o ora de condus, in care stergatorul din stanga nu stergea in dreptul ochilor soferului, pur si simplu ocolea zona, iar cel din dreapta mai mult lasa nesters. Maine sper sa gasesc stergatoare Kontakt in Clinceni sa nu mai merg pe chioras. Pacatoasa gheata de azi care se tot forma pe masini. In 2 ore tot nu se dezghetase complet. Nici oglinzile nu reuseau sa se incalzeasca.
This post has been edited by spy_oh_joy1389: 1 Dec 2010, 19:56 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai baga pe cald si pe dezaburire. Si merge.
Oricum daca e inghetata lama stergatorului, n-o sa-ti stearga nici cele noi. Eu am Bosch si stergeau tot cu marginile lamelei.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
boggybb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 27 November 08 ![]() |
Eu am si pe stanga si pe dreapta Kontakt si sunt multumit de ele. Sterg ok. Pentru cine e interesat de preturi pt stergatoare ar fi asa:
Valeo - mai peste tot pe piata 140-150 lei, dar sunt magazine la care se gasesc si cu 115-117 lei. La dealer Renault cand am sunat erau 160 lei dar dadeau 10% reducere deci 144. Bosch - pretul general pe piata e 160-170 lei , la fel ..dupa cautari mai amanuntine se gasesc si magazine care dau cam pe la 145 lei. Kontakt - pe mine m-a costat cel din stanga de 600 mm - 29 lei si cel din dreapta de 400 mm - 21 lei. |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
la cele Bosch am inteles ca poate fi inlocuita lamela, voi ati gasit prin magazine lamele refill? (eu am intrebat la unul care vindea stergatoarele si s-a uitat cam stramb la mine)
sunt diferente fata de valeo ("vin" bine pe masina)? |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 1 Dec 2010, 19:57) Pai baga pe cald si pe dezaburire. Si merge. Oricum daca e inghetata lama stergatorului, n-o sa-ti stearga nici cele noi. Eu am Bosch si stergeau tot cu marginile lamelei.. ![]() Stiu de functie, si nu a mers. S-a dezghetat centrul oglinzii, insa marginea ramanea inghetata si oglinda lipita de carcasa. Probabil ca erau si lamelele inghetate, am dat cu racleta pe marginea lor si am dat cam toata gheata de pe ele, dar fara rost. Ma gandeam daca mut stergatoarele un pic mai sus, sa nu stea pe portiunea neagra a parbrizului, e vre-o problema? Ca acolo ar sta mai la caldura. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
pai stergatoarele au o anumita cursa, ai putea sa le pozitionezi un pic mai sus dar nu foate mult pentru ca va iesi stergatorul de la sofer de pe parbriz
|
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
drtufa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 24 May 06 ![]() |
Am gasit astazi in Carrefour Colentina stergatoare Procar aero cu multiple adaptoare printre care si cele pentru Clio III. Le-am montat destul de usor si sunt multumit de ele cum se comporta, acum sa vedem si in timp cat vor rezista. Aveau mai multe dimensiuni inclusiv 600 si 400(cele pentru Clio III). Preturi: cele de 600mm - 17 ron; cele de 400 - 15 ron. Acceptabil zic eu, acum sa vedem cum se comporta in timp.
P.S.: Pentru cei interesati aveau destule bucati chiar astazi primind marfa suficienta de la distribuitor. Sper ca v-am ajutat si astept si parerile voastre despre ele. |
--------------------
Renault
Clio III 1,4 16v
- B-51-TUE
2006
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Sper sa aiba si in Carrefour Orhideea ca pentru mine e mai aproape.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Drtufa, am cumparat si eu azi un stergator Procar de 16" si nu are adaptor de Clio3. Sau eu cel putin nu imi dau seama care este. Cele 2 care se aseamana cu o prindere de Clio3(intrare prin spate) sunt pentru prindere tip carlig din cate vad. Poti sa ma lamuresti care este, te rog!? O poza ar fi super!
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Al luat si eu azi de la Procar dar din pacate tzeapa nu au adaptor printre cele 7...niciunul nu e compatibil cu Clio 3
|
--------------------
Renault
Clio III
- ...
2007
|
|
boggybb |
![]()
|
Sunt mai multe modele Procar. Cred ca cele care au adaptor si pt clio 3 tre sa aiba un ambalaj galben cu negru. Daca e ala e bun la pret, dar la calitate nu se compara cu Kontakt..sunt mai scumpe dar vi le recomand.
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
naird77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 November 10 ![]() |
am si eu o problema cu stergatoarele. Am un clio 3 din 2006 motor 55kw pw benzina. De curand in mers stergatoarele fata au inceput sa mearga deodata foarte greu si brusc nu mai functionau deloc. La un service mi-au spus ca e motorasul ars, intrucat cel din spate functiona, insa ciudat pe fata nici apa nu mergea. Am ajuns acasa si am dat jos motorasul si am constatat ca pe direct functiona. Am dat jos maneta comutatoare fara a vedea ceva defect .Dupa ce le-am remontat merg pe o singura viteza insa daca dau drumul si la stropitoarele de apa stergatoarele nu se mai opresc decat daca opresc motorul,. Stergatoarele merg pe o singura viteza( fara sa actionez si srtopitoarele fata) si se si opresc daca actionez maneta (repet fara sa umblu la stropitoarele fata) insa acestea se opresc ba la jumatatea parbrizului ba sus de tot. A mai patit cineva la fel, ptr ca la reprezentanta mi-au spus ca trebuie sa schimb tot ansamblul stergatoare fata plus comanda stergator din bord care vine cu comanda Cd-player
![]() |
--------------------
renault
clio 3
- B50FUF
2006 dynamiq
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Uite aici:
http://www.reno.ro/Problema-stergatoare-nu...za-t134653.html E o problema tipica pentru clio 3... |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
drtufa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 24 May 06 ![]() |
In pachetul stergatoarelor Procar sunt mai multe adaptoare, de fapt mai multe piese. dintre toate acele piese trebuie montata o piesa pe stergatorul propriu zis care face legatura intre stergator si adaptorul special pentru bratul stergatorului de clio 3. piesa care face legatura este una mica si destul de simpla peste care vine montat adaptorul.
Momentan din pacate nu am cum sa fac o poza sa va arat exact, poate pana maine am sa reusesc, ideea e ca adaptorul nici eu nu l-am ghicit din prima ci l-am incercat pe cel care mi s-a parut ca se potriveste cel mai bine la bratul drept al stergatorului. Incercati asa o sa mearaga si pana maine o sa pun si o poza. |
--------------------
Renault
Clio III 1,4 16v
- B-51-TUE
2006
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Chiar te rog sa faci, ca ma innebunesc stergatoarele vechi, lamelele de inlocuit sunt destul de proaste si greu de pus si mai bine ar fi unul cumparat de-a-ntregul.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
La stregatoarele Kontact, ce e gros de se vede aiurea? Toata lamela sau prinderea pe brat?
|
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
boggybb |
![]()
|
Prinderea pe brat. Mecanismul ala format din 2 parti cum vad ca e si la Procar. E o piese peste care se pune adaptorul efectiv pentru Clio 3..dar calca bine pe geam, sterge super.
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
Lamela la stergatoarele Kontact e dreapta (cvasi-rigida) si se muleaza doar din zona centrala, a prinderii, pe parbriz?
Am vazut azi unele asa pe un Logan, erau mari prinderile. Dar si lamela e mai groasa. |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
QUOTE(drtufa @ 8 Dec 2010, 11:38) In pachetul stergatoarelor Procar sunt mai multe adaptoare, de fapt mai multe piese. dintre toate acele piese trebuie montata o piesa pe stergatorul propriu zis care face legatura intre stergator si adaptorul special pentru bratul stergatorului de clio 3. piesa care face legatura este una mica si destul de simpla peste care vine montat adaptorul. Momentan din pacate nu am cum sa fac o poza sa va arat exact, poate pana maine am sa reusesc, ideea e ca adaptorul nici eu nu l-am ghicit din prima ci l-am incercat pe cel care mi s-a parut ca se potriveste cel mai bine la bratul drept al stergatorului. Incercati asa o sa mearaga si pana maine o sa pun si o poza. POzeeeeee |
--------------------
Renault
Clio III
- ...
2007
|
|
ptr_nurel |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 12 December 10 ![]() |
la mine mai frumos : am fost cu masina la RAR , dupa ce am plecat am observat ca mi-au schimat stergatorul din dreapta cu unul cu cauciucul rupt si alt model . bulanigii astia de la rar is cu foamea'n gat
|
--------------------
renault
symbol
2007
|
|
stefix |
![]()
|
![]() Posesor de Renault Group: Members Posts: 50 Joined: 12 December 10 ![]() |
Se pot folosi orice lamele pe dimensiunile respective? (24", 16" si 12" pe spate). Am gasit la un petrom niste lamele destul de accesibile ca pret si as vrea sa incerc sa le schimb pe cele vechi, originale (Valeo), cu care am 80 000 km si inca mai sterg, dar nu la fel de bine. Pretul la care am gasit doar lamelele este de aproximativ 11 lei bucata. Cele originale, cu tot cu suport, am inteles ca sunt peste 100 lei.
|
--------------------
renault
Clio 3
2007 Dynamique 1.6 Laguna 3 2.0 Dci FAP 150
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Cele mai ieftine lamele nu tin prea mult. Mai bine iei la 20-30 lei si le inlocuiesti mai rar.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
octaviansava |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 28 January 11 ![]() |
Nu mai cereti poze cu prinderea de la stergatoarele procar ca nu o sa puna nimic. Am cumparat si eu si nu se potrivesc, cu tot cu piesa micuta asamblata. Functiona daca tija stergatorului avea orificiul la un cm de capatul terminal al tijei. Dar la clio III e pe la 5 cm. Deci NU mai cumparati aiurea, am facut-o destui.
|
--------------------
Renault
Clio III
- B-83-SKA
2007 / 1.4 100 CP - benzin
|
|
stefix |
![]()
|
![]() Posesor de Renault Group: Members Posts: 50 Joined: 12 December 10 ![]() |
azi am montat stergatoare noi, piese de origine renault. sunt fabricate in ungaria si costa la dealer 157 lei. codul pentru clio 3 este 288908085R. pana acum lucreaza la fel cacele din fabrica, acelea au tinut peste 80 000 km (trei ani). pentru cel de pe spate cerd ca pretul este undeva la 65 lei.
This post has been edited by stefix: 22 Feb 2011, 17:17 |
--------------------
renault
Clio 3
2007 Dynamique 1.6 Laguna 3 2.0 Dci FAP 150
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Am schimbat si eu azi stergatoarele (dupa aproape 3 ani, cel mic stergea inca perfect, dar cel mare s-a rupt la varf si lasa si o urma exact in dreptul ochilor, iar cel din spate era si el uzat serios). 190 RON au costat toate 3, cumparate de la reprezentanta reno, ce e interesant e ca au martor de uzura, in schimb nu mai au plasticul acela pus peste prindere. Sper sa se comporte la fel de bine ca cele originale, mai ales sa nu scartaie cand e frig afara
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Croocodillul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 19 August 10 From: București ![]() |
Eu am schimbat lamelele cu unele luate din Cora, la 7 lei
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2010 // 1.5 dci 70 iepe
|
|
octav82 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 13 April 10 From: Bucuresti ![]() |
E bine ca v-au tinut 3 ani stergatoarele din fabrica. Pe mine nu m-a tinut nici un an cel de la sofer.... Celelalte sunt ok. Acum problema este ca e aproape 150 Lei cel mare si vine iarna asa ca vreau nu vreau trebuie sa-l cumpar....
|
--------------------
renault
Clio III Estate
2010 Clio III Estate, dCi 85 caluti, 2010
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Cu 150 lei iti iei ambele stergatoare de pe fata, Valeo. Am luat eu acum cateva saptamani si merg bine.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
octav82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 13 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Rezolvat problema stergator sofer: am gasit in Vitan ( la unul dintre magazine, nu la tarabe) lame stergator originale Renault la preturi bune (cu bon fiscal, factura):
- sofer 70 Lei - pasager 65 Lei Ieftin fata de Auto Marcu's Pantelimon (care este unul dintre concesionarii Renault cu cele mai bune preturi din Buc) care la telefon mi-a zis intre 110 si 150 Lei in functie de nu-stiu-ce diferente DOAR pt stergatorul de la sofer.... Oricum, dupa ce am demontat de pe brat stergatorul stricat mi-am dat seama ca se poate desface in bucati si se poate schimba doar partea activa, adica doar lamela care sterge geamul (ca la Dacie unde se pastra partea metalica si se schimba prin glisare doar lamela). Doua lamele universale la 70 cm costa in jur de 10 Lei... De-acum stiu cum sa fac. Mai ramane de gasit in comert lamele bune care sa nu scartaie, sa nu se intareasca la frig, etc Daca stiti vreau si eu ![]() |
--------------------
renault
Clio III Estate
2010 Clio III Estate, dCi 85 caluti, 2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 05:30 |