Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fiabilitate Renault Clio 3

sorinv79
post 9 Jan 2009, 18:45
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Surprinsi sau nu?!

http://www.sfin.ro/articol_14919/cele_mai_...ta_germana.html

Clio 3 este pe locul2 la fiabilitate in clasa mini, protrivit unui studiu DEKRA, Germania (ce-i drept, pana in 50.000 km).
Topul asta imi confirma convingerea ca CLio 3 este cea mai fiabila masina de la Renault. Ma felicit pentru ca am ales Clio 3 si nu alta masina de la Renault.
Astept impresii!

--------------------
Renault Clio III Dinamique, 100CP 11.2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
95puf
post 9 Jan 2009, 22:43
Post #2

Membru autentic

From: Medgidia

Da, dar ce pacat ca este valabil doar intre 0-50.000 km............ Ce ne facem dupa? O schimbam? Atat de repede trec cei 50k km.... Dar sa privim totusi jumatatea plina a paharului. Este o masina buna totusi, nu? Macar a prins un top. biggrin.gif

This post has been edited by 95puf: 9 Jan 2009, 22:44

--------------------
Renault Clio 3 2007 dynamique / 1.5dci / 70 CP - CT-95-PUF
Tacerea este singurul raspuns logic pe care il poti da prostilor...
+
Eggy
post 10 Jan 2009, 00:40
Post #3

calm

From: Bucuresti

dupa 50.000 km nu mai era in top 3, asta nu inseamna ca se dezmembreaza

--------------------
Renault Clio III 1.6 16v 2007
+
Alex_5
post 10 Jan 2009, 17:50
Post #4

Membru incepator

Eu sper sa fie fiabila si dupa pentru ca tocmai am facut revizia de 50000 biggrin.gif

--------------------
Reno Clio III 1.5 dCI 2006 Dynamique
+
Thanatos
post 11 Jan 2009, 07:34
Post #5

Membru autentic

Prieteni, o masina trebuie sa fie praf ca sa se strice in Germania in 50.000km. Acolo nu ai ce sa faci la o masina sa ii strici o bucsa, un amortizor, sau vreo caseta de directie decat daca iei intentionat borduri in plin vreo saptamana. Numai cine nu a fost in Germania poate crede ca o masina poate avea probleme mecanice serioase in 50.000km. Pai 90% dintre masini nu au probleme in 50.000km nici macar in Romania.

Probabil masinile din grupa care nu au intrat in top au avut becuri arse, cauciucuri desumflate, etc.

This post has been edited by Thanatos: 11 Jan 2009, 07:36

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
+
99AIM
post 11 Jan 2009, 08:34
Post #6

Membru autentic

Da de autostrazile de acolo nu zici nimic?de unde stii ca nu au testat-o vara la 35 de grade cand au tinut-o destul de mult la blana?Si pe acolo sunt drumuri desfundate de noroi pe la ferme,daca au bagat-o si pe acolo? Virajele luate in forta obosesc amortizoarele sa numai zic de directie....asa ca si pe asfalt se poate distruge o masina destul de usor.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
adip
post 11 Jan 2009, 09:32
Post #7

Banned

From: Melbourne, Victoria

VW Golf V si Touran in top la fiabilitate? Vai mama lui de clasament...

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
r_vlad
post 11 Jan 2009, 13:53
Post #8

---

From: Sibiu

Si in topul de fiabilitate ADAC publicat in anul 2008 (contine date privind fiabilitatea autoturismelor pana in anul 2007) Clio III sta destul de bine: http://www.adac.de/images/Pannenstatistik%...tcm8-214903.pdf. Mult mai bine decat majoritatea concurentilor directi.

This post has been edited by r_vlad: 11 Jan 2009, 13:53

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
adip
post 11 Jan 2009, 15:19
Post #9

Banned

QUOTE(r_vlad @ 11 Jan 2009, 22:53)
in topul de fiabilitate ADAC publicat in anul 2008 (contine date privind fiabilitatea autoturismelor pana in anul 2007) Clio III sta destul de bine: http://www.adac.de/images/Pannenstatistik%...tcm8-214903.pdf
Dar asta nu-i impiedica pe multi posesori de Clio III sa se planga ca le intra apa in masina din cauza unei penibile erori de proiectare.

--------------------
* * *
+
aphophis
post 11 Jan 2009, 16:11
Post #10

Membru autentic

hahaha , interesant cum clio3 sta mai bine ca masini fiabile (cica ) ca vw polo, honda jazz sau toyota yaris, kia picanto, hyundai getz, mazda 2...

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
adip
post 11 Jan 2009, 16:52
Post #11

Banned

Pai de-aia zic si io ca e varza clasamentul, ca la mazda, toyota sau honda nu prea am auzit sa ploua in masina smile.gif

--------------------
* * *
+
r_vlad
post 11 Jan 2009, 16:56
Post #12

---

From: Sibiu

@adip
Nu este o eroare de proiectare ci este un defect de fabricatie. La fel a patit si un prieten cu BMW Seria 3 nou. Ii intra apa in masina pe la o portiera din spate. Este suficient asta pentru a pune la indoiala punctajul foarte bun (1,4) obtinut ?

Parerea mea este ca ADAC este departe de a fi impartial insa nu pot sa nu remarc diferentele semnificative dintre punctajul obtinut de Renault Clio III si punctajul obtinut de modelele din clasa mica ale marcilor "fiabile" nemtesti.
Pe de alta parte masina mea are 0,5 defecte pe an (pana acum). Acest lucru nu ma prea incanta.

This post has been edited by r_vlad: 11 Jan 2009, 16:58

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
aphophis
post 11 Jan 2009, 17:38
Post #13

Membru autentic

QUOTE(adip @ 11 Jan 2009, 16:52)
Pai de-aia zic si io ca e varza clasamentul, ca la mazda, toyota sau honda nu prea am auzit sa ploua in masina smile.gif
*

radmasa.gif stiu.. e incredibil, insa e adevarat. Adac pannenstatistik e una dintre cele mai obiective clasamente de fiabilitate de pe piata. Oricum e cu mult mai relevant decat chestii ca jd powers, unde se masoara perceptia despre masina. Aici se lucreaza cu datele brute: intrarile in service ale respectivelor masini. Cat despre erori de proiectare exista la orice masina, inclusiv la a ta..

This post has been edited by aphophis: 11 Jan 2009, 17:40

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
adip
post 12 Jan 2009, 00:22
Post #14

Banned

QUOTE(aphophis @ 12 Jan 2009, 02:38)
Cat despre erori de proiectare exista la orice masina, inclusiv la a ta..
Or fi, nu zic, dar daca nu-s asa vizibile (si deci deranjante) pentru mine, ca user, nu-i bai.

--------------------
* * *
+
Eggy
post 12 Jan 2009, 11:20
Post #15

calm

chiar nu am inteles de ce te-ai atacat asa tare, nu iti convine nu te obliga nimeni sa cumperi un Renault Clio3, ia ceva nemtesc sh cu DI rosu cum spunea cineva pe aici acu vreo 2 zile

--------------------
+
adip
post 12 Jan 2009, 14:22
Post #16

Banned

QUOTE(Eggy @ 12 Jan 2009, 20:20)
chiar nu am inteles de ce te-ai atacat asa tare, nu iti convine nu te obliga nimeni sa cumperi un Renault Clio3
Sper ca nu te referi la mine. Chiar daca am avut Megane 1 de care am fost foarte multumit, acum nu sunt in situatia de a cumpara Clio 3, sau alt Renault, deci nu mi se aplica sfatul smile.gif
QUOTE(Eggy @ 12 Jan 2009, 20:20)
ia ceva nemtesc sh cu DI rosu
Nu ma dau in vant dupa masini nemtesti ieftine. Ah, daca mi-ar da cineva de pomana un BMW 335 sau M3, in mod sigur nu l-as refuza smile.gif
Ontopic: ADAC nu sunt aia care au rasturnat Loganul la testul elanului?

--------------------
* * *
+
Eggy
post 12 Jan 2009, 17:54
Post #17

calm

Ba da la tine ma refeream, ma deranjeaza faptul ca critici,dar nu detii unul, deci cum ti-ai format parere despre aceasta masina? Eu unul am un clio 3 de 2 ani de zile si am mers cu el 15.000 km si in afara de vopsea care este sub orice critica (am deschis si un topic acu' ceva vreme pe tema asta) nu am absolut nici o problema cu el.

--------------------
+
99AIM
post 12 Jan 2009, 19:26
Post #18

Membru autentic

QUOTE(Eggy @ 12 Jan 2009, 17:54)
Ba da la tine ma refeream, ma deranjeaza faptul ca critici,dar nu detii unul, deci cum ti-ai format parere despre aceasta masina? Eu unul am un clio 3 de 2 ani de zile si am mers cu el 15.000 km si in afara de vopsea care este sub orice critica (am deschis si un topic acu' ceva vreme pe tema asta) nu am absolut nici o problema cu el.
*

Ia aplica-i o ceara 3M asa cu simt de raspundere odata la 3 luni sa vezi cum se mentine.... a mea e ca noua,gainatzul numai are nici un efect si de asemenea prinde si un luciu metalic superb,incearca asta si ai sa te convingi ca vopseaua nu este mai proasta ca la cele sh din jermanica cu pedigree VAG.

This post has been edited by RamboX: 12 Jan 2009, 19:28

--------------------
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
aphophis
post 12 Jan 2009, 21:57
Post #19

Membru autentic

QUOTE(adip @ 12 Jan 2009, 00:22)
Or fi, nu zic, dar daca nu-s asa vizibile (si deci deranjante) pentru mine, ca user, nu-i bai.
*

nu or fi insa de exemplu la sonata au facut recall la vreo 2-3 ani de productie sonata modelul actual, din cauza senzorului de greutate de pe locul pasagerului, care nu stiu ce dracu avea ca nu functiona(adica tot timpul era pe pozitia copil), astfel ca in caz de accident frontal airbagul pt pasager nu sarea, chiar daca era un adult in(pe) pe scaun

QUOTE(Eggy @ 12 Jan 2009, 17:54)
*

chestia cu vopseaua cred ca e de la vopseaua ecologica pe care toti constructori europeni is obligati sa o foloseasca prin nu stiu ce directive de catre ue

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
adip
post 13 Jan 2009, 00:17
Post #20

Banned

QUOTE(Eggy @ 13 Jan 2009, 02:54)
Ba da la tine ma refeream, ma deranjeaza faptul ca critici,dar nu detii unul, deci cum ti-ai format parere despre aceasta masina?
Nu e nevoie sa dai banii pe o masina ca sa-ti faci o parere despre ea, ci doar sa te informezi despre rata de aparitie a unor probleme. Ca de exemplu asta cu intratul apei in masina smile.gif

OT
QUOTE(aphophis @ 13 Jan 2009, 06:57)
la sonata au facut recall la vreo 2-3 ani de productie sonata modelul actual, din cauza senzorului de greutate de pe locul pasagerului, care nu stiu ce dracu avea ca nu functiona(adica tot timpul era pe pozitia copil), astfel ca in caz de accident frontal airbagul pt pasager nu sarea, chiar daca era un adult in(pe) pe scaun
Am citit si eu despre asta, aparent a mea nu e afectata, nu a fost chemata in service pentru problema asta. Stiu ca senzorul de greutate din scaun sigur functioneaza, fiindca daca pun o plasa mai grea pe scaunul pasagerului trebuie sa-i pun centura ca sa nu mai sune avertizorul smile.gif

--------------------
* * *
+
Modus
post 13 Jan 2009, 06:43
Post #21

Membru autentic

QUOTE(adip @ 13 Jan 2009, 00:17)
Ca de exemplu asta cu intratul apei in masina smile.gif
*

Din cate am vazut eu, e un caz destul de izolat. Una peste alta e clar ca Clio 3 e o masina foarte fiabila. Incepand cu Modus in 2004, toate noile modele Renault stau foarte bine la fiabilitate, comparabile din acest punct de vedere cu rivalele germane sau japoneze.

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
adip
post 13 Jan 2009, 13:21
Post #22

Banned

QUOTE(Modus @ 13 Jan 2009, 15:43)
Incepand cu Modus in 2004, toate noile modele Renault stau foarte bine la fiabilitate
Incepand cu monumentul de fiabilitate, legendarul Megane II.1. Hai ca deja o dam in balarii.

--------------------
* * *
+
hornedfiend
post 13 Jan 2009, 15:19
Post #23

nimeni

Voi suferiti rau de tot cu fiabilitatile astea. Eu aud balarii despre toate masinile si tind sa cred ca este ceva legat de loturi mai mult decat de masina in sine. Eu am avut si altceva in afara de Renault si nu am fost mai multumit decat sunt de Renault dar nici mai scarbit. Asta ca ca mit-ul ca Renault-urile sunt foarte proaste a ramas aiurea, iar cand aud pe toti ce vorbesc ai impresia ca Renault e un fel de Tata Motors sau Great Wall si ca orice, dar absolut orice alt producator e mult peste.
Ei bine, nu e, si chiar deloc, atunci cand vb despre masinile din aceeasi categorie (nu comparatii Mercedes/Lexus etc cu Renault).

This post has been edited by hornedfiend: 13 Jan 2009, 15:22

--------------------
Renault Clio 3 1.6 16V 2007 Exception
+
herculane
post 13 Jan 2009, 15:45
Post #24

Membru autentic

la noi raman niste chestii intiparite in creier, de care cu greu se scapa. reno cel mai prost. tdi rulz. masinile nemtesti rulz etc

eu consider clio-urile unele dintre cele mai fiabile masini. am avut un clio 5 ani, am altul de 2. nicio problema cu vreunul din ele. deasemenea, am (avut) in familie ford, vw, hyundai si cu toate au fost probleme. si cam toate au costat de cel putin 2 ori cat clio

--------------------
Renault Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford Mondeo Titanium 2.0 16v 2008 - xxxxx
+
adip
post 13 Jan 2009, 15:47
Post #25

Banned

Sper ca nu ti-am lasat impresia ca am pus pe acelasi nivel Renault cu chinezariile. Asta e mai mult problema unor posesori de Renault care percep complet distorsionat parerile altora despre achizitia lor.
Toate marcile si modelele au probleme, dar unele marci/modele au mai multe probleme decat altele, atata tot. Mai departe, fiecare crede de doreste

L.E. Frate, da' vad ca multi aveti complexul masinii nemtesti, tedeii deca se poate, chiar asa de tare va afecteaza existenta lor? radmasa.gif

This post has been edited by adip: 13 Jan 2009, 15:51

--------------------
* * *
+
hornedfiend
post 13 Jan 2009, 15:53
Post #26

nimeni

Nu stiu cum o fi cu Megane II.1 sau II.2 astea inca, dar pana acum eu cunosc cum merge un Symbol dupa 7 ani si e ca nou (ingrijit, normal), un Clio 3 de 1 an si ceva (cam putin dar na, sper sa fie ok) si Megane Sedan vechi de vreo 4 ani si probleme au fost mai mult decat mici (probleme care apar fara nici o problema si la alte masini). La restul de masini pentru care nu stau sa dau nume am intalnit acelasi tip de probleme, la unele ceva mai multe, la altele ceva mai putine, dar probleme tot sunt.
Pana la urma depinde de fiecare cum isi tine masina si isi are grija de ea, pentru ca daca esti un dezmembrator de masini, sunt sigur ca nu exista masina (poate in afara de Hummer) care sa reziste eroic. wink.gif

This post has been edited by hornedfiend: 13 Jan 2009, 15:54

--------------------
Renault Clio 3 1.6 16V 2007 Exception
+
99AIM
post 13 Jan 2009, 19:22
Post #27

Membru autentic

QUOTE(adip @ 13 Jan 2009, 15:47)
L.E. Frate, da' vad ca multi aveti complexul masinii nemtesti, tedeii deca se poate, chiar asa de tare va afecteaza existenta lor? radmasa.gif
*

Nu am complexul TDI din jermanika din contra le consider masini fiabile dar ce ajung la noi majoritatea sunt obosite rau, credeti ca la jermanika vinde cineva masina la 50.000 km la jumatate din pretul de nou?pana una alta al meu Clio se comporta impecabil,sunt super multumit de el,nici o problema pana acum dar eu cred ca conteaza mult si stilul de conducere,am vazut fabie noua cu aprox. 3ooo km ce-i patineaza ambreiajul,de ce?pt. ca proprietara a invatat sa conduca pe ea pana a terminat-o deci skoda e chiar asa proasta?

--------------------
+
alc2
post 15 Mar 2009, 17:31
Post #28

Membru autentic

QUOTE(adip @ 13 Jan 2009, 01:17)
Nu e nevoie sa dai banii pe o masina ca sa-ti faci o parere despre ea, ci doar sa te informezi despre rata de aparitie a unor probleme. Ca de exemplu asta cu intratul apei in masina smile.gif

Daca ti-as spune ca acele cazuri sunt singulare nu o sa fii de acord . Daca in plus ti-as confirma ca la mine nu a intrat niciodata strop de apa iar nu vei crede .
Atunci sa folosim metoda ta pt a descoperi ca la o masina muuult mai titrata :
gasesti apa_apa_in mocheta_seria3
apa_in_interior_spate
intra_apa_in_masina_cand_o_spal_cu_presiune
apa_pe_mocheta

Mai sunt si altele , dar am obosit dand copy/paste.

Am dat intetionat un exemplu din clasa superioara , si BMW pt ca l-ai pomenit. Probleme sunt si la seria 3 si 5 , asa cum sunt si la M2 si Laguna.(Atentie :asta nu inseamna ca pun un M2 langa 316 , da? )
Asa cum au spus si antevorbitorii , Clio a castigat in fiabilitate in ultimi ani. ( ma refer strict la model , nu la Reno per ansamblu , asta ca sa nu amestecam M2 aici). Iti vine greu sa crezi ? E problema ta . Daca trag cu ochiul la problemele Accentului , ma consider foarte fericit.

Nu exista masina perfecta. Daca sustii contrariul , voi folosi tot metoda ta pt a te convinge wink.gif
Lumineaza-ne si pe noi , care este marca/model fiabil ??

This post has been edited by alc2: 15 Mar 2009, 17:33

--------------------
Renault Kadjar Intens Flame red_K9K-648 -
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
JustInTime
post 15 Mar 2009, 20:06
Post #29

Membru

Eu cred ca topicul a pornit gresit din start, pozitionand clio 3 intr-un anumit clasament. Sunt incepator in domeniul auto dar cu timpul am inteles ca diversele marci/modele de masini au plusuri si minusuri si nu pot primi etichete de genul "fiabila/nefiabila", "urata/frumoasa", "buna/rea".
Problemele de fiabilitate nu trebuie privite comparativ cu alte marci/modele, ci ca atare. O sursa bunicica pe care o putem folosi pentru a trage o concluzie despre fiabilitatea clio 3 este insusi acest forum. Spun "bunicica" pentru ca sunt in continuare convins ca multi dintre membrii acestui forum ascund mare parte a problemelor fie din frustrare, fie pentru ca li se par normale din perspectiva raportului calitate-pret sau comparatiei cu fosta Dacie wink.gif

P.S. A se citi si thread-ul "Recensamant probleme Clio 3"

This post has been edited by JustInTime: 15 Mar 2009, 20:07

--------------------
Renault Laguna 3 2008 2.0 DCI 150CP CVA Privilege
+
ssilviu
post 15 Mar 2009, 20:53
Post #30

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(JustInTime @ 15 Mar 2009, 20:06)
ascund mare parte a problemelor fie din frustrare

Nu văd de ce ar trebui să ascundă din frustrare. Toți cumpărătorii de Renault sunt conștienți de reputația constructorului francez așa că nu ar avea vreo jenă să admită că mașina are probleme. Nu au nimic de pierdut. Mai ales când majoritatea are o educație peste medie și a făcut o documentare destul de bună înainte să-și cumpere mașină. Cred că din contră, proprietarii de Renault sunt foarte cârcotași și asta se poate vedea pe forum cât mare tam tam se face pe unele probleme minuscule.

Partea cu frustrarea cred că s-a potrivi mai degrabă la proprietarii de mașini nemțești și mai nou japoneze, în special Honda, unde oamenii sunt cei mai fanatici. Care după ce și-au cumpărat mașina s-au bătut cu cu pumnul în piept că au luat mama fiabilității. Pe urmă e cam greu să admiți că mașina ta nu prea e perfectă ....

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 00:42
Dacia