Janta aliaj
![]() ![]() ![]() |
Janta aliaj
danutdin_iasi |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 18 February 08 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2004 Expression
|
|||
danutdin_iasi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 18 February 08 From: Iasi ![]() |
Am mai intrebat in stanga si in dreapta toata lumea zice ca suruburile de la jentile de aliaj nu merg pe jentile de tabla . Am intrebat si la magazine de specialitate si acestia au zis ca sunt diferite .La intrebarea ca la rezerva ce folosesc am primit raspunsul ca se potrivesc cele de pe aliaj dar nu se poate rula cu viteza mare cu ele si nici pe distate mari .
Va rog care aveti jenti de tabla originale daca puteti sa scoateti un surub din ala si sa faceti o fotografie din mai multe unghiuri k sa pot compara La magazin mi s-a zis k suruburile pentru tabla au dimensiunile de 50 mm lungime si 23 diametru exterior. ![]() Va multumesc |
--------------------
Renault
Laguna
2004 Expression
|
|
ciprian1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 10 July 08 From: Timisoara ![]() |
Salut,
Tocmai ce mi-am schimbat jentile de aliaj cu cele de tabla, am pus cauciucurile de iarna...si am pus aceleasi suruburi...pana acum fara nicio problema si se potrivesc bine! |
--------------------
Skoda
Octavia 2 FL
1.6 MPI 2012 Drive+ Ex: Renault Laguna 2, 1.9 dci 120 HP
|
|
saa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 28 October 06 ![]() |
va salut am si eu o problema am luat aseara o groapa si am facut pana...cand ma uit nu era spart cauciucu si mi s a strambat geanta pe interior aceea grila rotunda de sustine cauciucu mi s a stranmbat putin si pe acolo a iesit tot aeru , se poate indrepta geanta ?este de aliaj sigur este geanta de reno cum se gasesc la laguna 2 privilege de 17.
va multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 PRIVILEGE 1.9 DCI
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Jantele originale de Laguna 2 sunt din aliaj,ele par a fi de tabla,pt ca au si forma ca si cum ar fi de tabla dar sunt de aliaj.
Daca merg sa-mi indrept putin jantele ( am 2 ovalizate putin si am joc in volan de la ele ) cum fac cu senzorii de presiune?!? ....trebe sa-i dau jos?...si daca da,cum? Trebe sa stiu ceva cand ma duc sa-mi indrept jantele,adica sa-i spun lui ala de la indreptat sa tina cont de anumite chestii?? Spun asta pt ca nu vreau sa intampin unele probleme cum ar fi,spargerea senzorului de presiune cand se incearca indreptarea jantei. Ma bate gandul sa-mi pun un senzor la janta de rezerva pt ca aia e noua,se poate asa ceva?? Mersi frumos, |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
saa |
![]()
|
sunt din aliaj nu din tabla ....daca era din tabla era pachet ...si eu astept un raspuns la replyu`l meu daca cineva a indreptat o janta de aliaj .MS
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 PRIVILEGE 1.9 DCI
|
|
saa |
![]()
|
are cineva idee?uni pun intrebari si alti balmajesti tampeni pe alte posturi
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 PRIVILEGE 1.9 DCI
|
|
grd80radu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 5 May 07 ![]() |
salutare ma puteti ajuta si pe mine cu una bucata janta modelul din poza am reusit sa o sparg in gropile din Timisoara
![]() Attached thumbnail(s) DSC08539.JPG ( Size: 350.07k ) Number of downloads: 820 |
--------------------
renault 11 turbo
renault 11 turbo
sport anu 1986
- tm 09 zkp
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
@saa...Nimeni nu "balmajesti tampeni". Daca te referi la Yutcaru el ti-a spus exact cum sta treaba si anume: toate jantele cu care e echipata Laguna II sunt de aliaj chiar si cele vopsite in negru si cu forma clasica de janta de tabla. De indreptat se pot indrepta si tot din postul lui se intelege asta din moment ce a spus ca se duce sa le indrepte. Oricum daca dadeai o pagina mai in urma aflai raspunsul la intrebarea ta chiar din acest topic. La Privilege se gasesc si alte modele de jante, nu numai cum ai tu, asa ca nimeni nu poate sti ce fel de jante detii.
@Yutcaru ..trebuie sa ii faci atenti pe aia ca ai senzori mai ales cand scot cauciucul nu neaparat la indreptare ca acolo nu prea au cum sa ii strice. @grd80radu..janta aia cred ca nu se mai poate repara. E cam greu sa gasesti la dezmembrari exact modelul ala. This post has been edited by Dan73: 9 Mar 2009, 23:35 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
@grd80radu....vad ca ai nr de TM,asta e bine.
Daca esti din Timisoara,ti-am atasat o poza cu o firma care aduc jante din aliaj,si chiar azi am fost acolo si crede-ma cand iti spun ca au un catalog destul de gros cu diferite modele si firme de jante.Cred ca e imposibil sa nu gasesti ceva acolo. ........daca nu intelegi unde anume e,din poza respectiva,da un semn aici pe topic... Vezi ca acea firma este pe malul apei,acolo e un drum in forma de S si tre sa faci acel S @Dan....mersi de informatii.Am fost la baietii de elita si i-am testat,adica i-am tras putin de limba cum ca,daca vin cu o masina cu senzori de presiune, si as vrea sa-mi indrept jantele ovalizate,nu as vrea sa-mi distrug senzorii de presiune la indreptat dar,spre surprinderea mea ( pozitiva ![]() @saa.....nu e bine sa te enervezi,mai ales acum ca suntem in Postul Pastelui ![]() Acuma nici eu si nici @Dan nu bagam mana in foc ca tu ai jante de aliaj,dar daca jantele sunt cele de fabrica ai mari sanse sa fie din aliaj ( multi jura ca sunt din tabla,dar nu sunt,seamana leit cu cele de table )..aa.....in mod normal jantele de aliaj nu au capace la roti,dar la Laguna 2 pe original,au capace. Fa si tu o proba ieftina la cost,adica cu magnetul,si atunci vezi daca ai jante de aliaj sau nu. Hai Baftalo baieti!! This post has been edited by Yutcaru: 10 Mar 2009, 11:50 Attached File(s) |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Am jante de aliaj, originale Renault, și am pierdut un căpăcel (ca cel încercuit în poza atașată). Se pare că se găsesc doar în reprezentanță, dar prețurile sunt uriașe. La dezmembrări nu am găsit. Dacă aveți careva așa ceva de vânzare, dați-mi de știre. Merci!
Attached thumbnail(s) janta.jpg ( Size: 131.58k ) Number of downloads: 805 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Am strambat si eu 2 jante din aliaj care seamana cu cele de tabla. Un nene care se ocupa de indreptat mi-a zis,fara sa vada jantele, ca nu poate sa le indrepte(posibil din cauza ca eu am zis ca sunt de aluminiu). Cauciucurile stau umflate pe ele, sunt indreptate doar din ciocan de altcineva. Va cer parerea ... sa mai incerc si in alta parte?; cam cat ar costa o astfel de operatiune??
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
Yutcaru |
![]()
|
Orice fel de janta merge indreptata,acuma depinde cat de mult e indoita,dar in principiu merge.
In Timisoara la o vulcanizare oarecare,ma costa indreptat + echilibrat roata = 95 de lei. Nu pot sa spun ca e mult dar nici putin,mai ales acuma pe criza. |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
Pentru gabizegrean. Am cumparat un capacel pt janta aliaj de la rep. Renault Tg Mures si a fost 23 RON cu tot cu TVA . Nu pare chiar astronomic .
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
- MS 07 NAT
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Capacelele cu sigla reno sint interschimbabile pentru toate jantele de origine reno.
Prezoanele se potrivesc atit la jantele de tabla cit si la cele din aliaj. Janta de pe rezerva e din tabla nu din aliaj,se spune si in echiparea masinii.Unde ati auzit asemenea prostii ca ar fi din aliaj??? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Uite ce jante am eu si ce capacele am la ele. Ma indoiesc ca merge la toate jantele de origine Renault. Nu stiu daca janta de rezerva e din aluminiu, am sa verific, insa mai sus nu se vorbea de janta de rezerva ci se vorbea de jantele din echiparea lagunelor care nu au din fabrica ceea ce sunt numite generic jante de aliaj (echivalente cu cea din poza atasata de mine indiferent de model). Sunt jante care la prima vedere par de tabla pentru ca au forma si modelul clasic, sunt vopsite in negru, insa ele sunt tot de aliaj usor.
LE: janta rotii de rezerva e intr-adevar de tabla. This post has been edited by Dan73: 8 Apr 2009, 16:29 Attached thumbnail(s) laguna.jpg ( Size: 31.03k ) Number of downloads: 638 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Facea referire la capacelele alea mici, de care cauta gabizegrean.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
uiop |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 10 December 07 From: iasi ![]() |
salut
luati cum vreti ori topic ori off topic! dar va zic sa aveti grija la schimbarile de cauciucuri de vulcanizarile din romania! sunt "meseriasi" care nu au nicio treaba cu meseria si nu au grija deloc de senzori de presiune! in plus daca ii strica (asa cum a fost si cazul meu) nu au de unde sa-i plateasca! si cu cine sa te certi? |
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
Pentru gabizegrean : 0747 773 719 este telefonul de la receptie clienti . Probabil ca are sa-ti ceara tipul si marimea jantei . S-ar putea sa nu-ti raspunda din prima , nu te impacienta , te vor suna ei inapoi .
8 Apr 2009, 19:47: Nu te apuca sa le spui cat ti-au cerut in Bistrita sa nu le dai idei . Romanu-i receptiv la prostii . This post has been edited by ardelut: 8 Apr 2009, 19:47 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
- MS 07 NAT
|
|
gabize |
![]()
|
Merci mult, sper sa-mi fac cat de curand drum prin Mures, si o sa iau legatura cu ei.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
andrei1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 18 October 05 ![]() |
Stie cineva daca pot suda o janta de de aluminiu? Am modelul de jante basic
![]() ps. daca stie cineva in iasi undeva unde se sudeaza aluminiu as fi recunoscator cu o bere ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Expresion
- XX-XX-XXX
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
De vreme ce se poate suda intercoolerul in argon, nu vad de ce nu s`ar putea suda si jantele.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am anvelope 205/60/16 cred ca ET50 si nu stiu ce J,prindere 5x108.
Stiu ca ET mai mic are ca rezultat o pozitionare spre afara iar unul mai mare spre inauntru (iau ca reper ce am acum adica ET 50).O janta pe 17" ce J ar trebui sa aibe si cam ce ET pentru a monta anvelope de 225mm (mentionez ca producatorul echipeaza masina in vest doar cu jante de 17") fara sa am probleme in atingerea unor elemente de caroserie?Nu-i nevoie sa va ginditi la diametrul rotii,va ramine tot 65cm... Sau daca pastrez janta si vreau sa pun anvelopa de 225mm in loc de 205mm J actual trebuie marit pentru a nu avea un aspect balonat al anvelopei?De la cit am acum cam pina la ce valoare? This post has been edited by audiofilu': 20 Jun 2010, 13:18 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Nu e nimeni dispus la niste lamuriri pe tema de mai sus?
Ce J am acum si ce J ar trebui sa am ca sa pot pune 225/55/16 in loc de 205/60/16...janta actuala teoretic merge insa aspectul nu va lasa de dorit? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Daca nu gresesc J-ul e 6.5 pe jantele noastre.
Carbible spune ca 225/55R16 merge cu j intre 6 si 7.5. deci teoretic se potrivesc. Estetic insa, am retineri serioase. Ma gandesc ca anvelopele mele de vara GoodYear 205/60 par un pic balon pe jantele astea, parca ar fi un desumflate. Daca vrei fac o poza ... Offsetul cred ca e ok, acolo eu zic sa nu te gandesti la alte valori, decat in cazul in care noile anvelope ar atinge in aripa/contraaripa. Si nu cred ca e cazul. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Avem aceleasi jante si probabil aceleasi Continental 205/60/16 deci stiu cum arata.
Am gasit chiar pe acest forum confirmarea ca-s 6,5J/16 5x108. Unchiul sotiei are un BMW 520 mai vechi si are pe spate (nu stiu daca si pe fata) 225/55/16 si nu arata rau...poate e si faptul ca acest BMW este mai balena ca Laguna. Am gasit un configurator si la latimea 6,5 cu o singura exceptie latimea era de maxim 215mm asadar pentru 225mm trebuie cel putin 7. Aveti idee jantele de 17" de pe Laguna ce J au (si ce offset)? This post has been edited by audiofilu': 26 Jun 2010, 19:57 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu am Conti, am scris si in postul anterior, am GoodYear.
Carbible da un interval mai mare, probabil tinand cont doar de partea tehnica, mai putin de estetica. 225 cred ca ar cadea bine pe 7. Eu am comentat estetica tinand cont strict de dimensiunile anvelopelor noi montate pe jantele vechi. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Inca un lucru interesant zic eu:la jantele de 17" anveopele recomandate sint 225/45,la cele 225/50 se spune ca ar trebui facute modificari asupra caroseriei...parca erau unii care aveau 235 latime la jante de 17...
http://wheelbase.v2.ro.alcar.fdi-dm.de/all...1&fdi_key=13482 Am activat ABE si am observat anvelopele compatibile...asa o fi?Eu as fi dorit 225/50/17 pentru ca au acelasi diametru final ca 205/60/16 (in plus doar 4,4mm). |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Nu merge link-ul.
Daca vrei 17, Silverstone sunt frumoase tare. Am vazut ca mai apar din cand in cand pe la bursa, cate un set. Mai ales pe Lagunele cu volan pe partea gresita, aduse pentru dezmembrare. Da e cu risc, ca daca nu sunt toate 4 impecabile, e cam aiurea. La cat sunt de ridicate masinile, sunt convins ca merge si cu talon de 50 fara probleme. Ar mai fi o posibilitate. Incarca sa pui, de test, un 225 pe janta stock, sa vezi cum arata. Pe la un depozit de anvelope second cu vulcanizare inclusa, cu cateva zeci de lei, rezolvi un test. This post has been edited by cdadan: 27 Jun 2010, 10:58 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:18 |