Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Janta aliaj

danutdin_iasi
post 20 Oct 2008, 14:19
Post #61

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

multumesc mult biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2004 Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danutdin_iasi
post 27 Nov 2008, 08:18
Post #62

Membru incepator

From: Iasi

Am mai intrebat in stanga si in dreapta toata lumea zice ca suruburile de la jentile de aliaj nu merg pe jentile de tabla . Am intrebat si la magazine de specialitate si acestia au zis ca sunt diferite .La intrebarea ca la rezerva ce folosesc am primit raspunsul ca se potrivesc cele de pe aliaj dar nu se poate rula cu viteza mare cu ele si nici pe distate mari .
Va rog care aveti jenti de tabla originale daca puteti sa scoateti un surub din ala si sa faceti o fotografie din mai multe unghiuri k sa pot compara
La magazin mi s-a zis k suruburile pentru tabla au dimensiunile de 50 mm lungime si 23 diametru exterior. biggrin.gif
Va multumesc

--------------------
Renault Laguna 2004 Expression
+
ciprian1982
post 27 Nov 2008, 09:17
Post #63

Membru autentic

From: Timisoara

Salut,

Tocmai ce mi-am schimbat jentile de aliaj cu cele de tabla, am pus cauciucurile de iarna...si am pus aceleasi suruburi...pana acum fara nicio problema si se potrivesc bine!

--------------------
Skoda Octavia 2 FL 1.6 MPI 2012 Drive+
Ex: Renault Laguna 2, 1.9 dci 120 HP
+
saa
post 8 Mar 2009, 10:45
Post #64

Membru incepator

va salut am si eu o problema am luat aseara o groapa si am facut pana...cand ma uit nu era spart cauciucu si mi s a strambat geanta pe interior aceea grila rotunda de sustine cauciucu mi s a stranmbat putin si pe acolo a iesit tot aeru , se poate indrepta geanta ?este de aliaj sigur este geanta de reno cum se gasesc la laguna 2 privilege de 17.
va multumesc.

--------------------
Renault Laguna 2 2002 PRIVILEGE 1.9 DCI
+
Yutcaru
post 8 Mar 2009, 13:06
Post #65

Membru autentic

Jantele originale de Laguna 2 sunt din aliaj,ele par a fi de tabla,pt ca au si forma ca si cum ar fi de tabla dar sunt de aliaj.
Daca merg sa-mi indrept putin jantele ( am 2 ovalizate putin si am joc in volan de la ele ) cum fac cu senzorii de presiune?!?
....trebe sa-i dau jos?...si daca da,cum?
Trebe sa stiu ceva cand ma duc sa-mi indrept jantele,adica sa-i spun lui ala de la indreptat sa tina cont de anumite chestii??
Spun asta pt ca nu vreau sa intampin unele probleme cum ar fi,spargerea senzorului de presiune cand se incearca indreptarea jantei.
Ma bate gandul sa-mi pun un senzor la janta de rezerva pt ca aia e noua,se poate asa ceva??

Mersi frumos,

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP 2001 Expression - TM 24 GBY
+
saa
post 8 Mar 2009, 14:46
Post #66

Membru incepator

sunt din aliaj nu din tabla ....daca era din tabla era pachet ...si eu astept un raspuns la replyu`l meu daca cineva a indreptat o janta de aliaj .MS

--------------------
+
saa
post 9 Mar 2009, 18:26
Post #67

Membru incepator

are cineva idee?uni pun intrebari si alti balmajesti tampeni pe alte posturi

--------------------
+
grd80radu
post 9 Mar 2009, 20:47
Post #68

Membru autentic

salutare ma puteti ajuta si pe mine cu una bucata janta modelul din poza am reusit sa o sparg in gropile din Timisoara mad.gif

Attached thumbnail(s)
DSC08539.JPG ( Size: 350.07k ) Number of downloads: 820

--------------------
renault 11 turbo renault 11 turbo sport anu 1986 - tm 09 zkp
+
Dan73
post 9 Mar 2009, 23:12
Post #69

Membru autentic

@saa...Nimeni nu "balmajesti tampeni". Daca te referi la Yutcaru el ti-a spus exact cum sta treaba si anume: toate jantele cu care e echipata Laguna II sunt de aliaj chiar si cele vopsite in negru si cu forma clasica de janta de tabla. De indreptat se pot indrepta si tot din postul lui se intelege asta din moment ce a spus ca se duce sa le indrepte. Oricum daca dadeai o pagina mai in urma aflai raspunsul la intrebarea ta chiar din acest topic. La Privilege se gasesc si alte modele de jante, nu numai cum ai tu, asa ca nimeni nu poate sti ce fel de jante detii.
@Yutcaru ..trebuie sa ii faci atenti pe aia ca ai senzori mai ales cand scot cauciucul nu neaparat la indreptare ca acolo nu prea au cum sa ii strice.
@grd80radu..janta aia cred ca nu se mai poate repara. E cam greu sa gasesti la dezmembrari exact modelul ala.

This post has been edited by Dan73: 9 Mar 2009, 23:35

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Yutcaru
post 10 Mar 2009, 11:42
Post #70

Membru autentic

@grd80radu....vad ca ai nr de TM,asta e bine.
Daca esti din Timisoara,ti-am atasat o poza cu o firma care aduc jante din aliaj,si chiar azi am fost acolo si crede-ma cand iti spun ca au un catalog destul de gros cu diferite modele si firme de jante.Cred ca e imposibil sa nu gasesti ceva acolo.
........daca nu intelegi unde anume e,din poza respectiva,da un semn aici pe topic...
Vezi ca acea firma este pe malul apei,acolo e un drum in forma de S si tre sa faci acel S

@Dan....mersi de informatii.Am fost la baietii de elita si i-am testat,adica i-am tras putin de limba cum ca,daca vin cu o masina cu senzori de presiune, si as vrea sa-mi indrept jantele ovalizate,nu as vrea sa-mi distrug senzorii de presiune la indreptat dar,spre surprinderea mea ( pozitiva smile.gif ) baietii de la vulcanizare aveau habar de tot,cum si ca senzorii se pot da jos si ca se pot pune si pe janta de rezerva care e noua.

@saa.....nu e bine sa te enervezi,mai ales acum ca suntem in Postul Pastelui biggrin.gif
Acuma nici eu si nici @Dan nu bagam mana in foc ca tu ai jante de aliaj,dar daca jantele sunt cele de fabrica ai mari sanse sa fie din aliaj ( multi jura ca sunt din tabla,dar nu sunt,seamana leit cu cele de table )..aa.....in mod normal jantele de aliaj nu au capace la roti,dar la Laguna 2 pe original,au capace.
Fa si tu o proba ieftina la cost,adica cu magnetul,si atunci vezi daca ai jante de aliaj sau nu.

Hai Baftalo baieti!!

This post has been edited by Yutcaru: 10 Mar 2009, 11:50

Attached File(s)
Attached File  untitled.bmp ( 2.25mb ) Number of downloads: 50

--------------------
+
gabize
post 12 Mar 2009, 19:07
Post #71

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Am jante de aliaj, originale Renault, și am pierdut un căpăcel (ca cel încercuit în poza atașată). Se pare că se găsesc doar în reprezentanță, dar prețurile sunt uriașe. La dezmembrări nu am găsit. Dacă aveți careva așa ceva de vânzare, dați-mi de știre. Merci!

Attached thumbnail(s)
janta.jpg ( Size: 131.58k ) Number of downloads: 805

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
ovidy
post 19 Mar 2009, 17:09
Post #72

Membru autentic

Am strambat si eu 2 jante din aliaj care seamana cu cele de tabla. Un nene care se ocupa de indreptat mi-a zis,fara sa vada jantele, ca nu poate sa le indrepte(posibil din cauza ca eu am zis ca sunt de aluminiu). Cauciucurile stau umflate pe ele, sunt indreptate doar din ciocan de altcineva. Va cer parerea ... sa mai incerc si in alta parte?; cam cat ar costa o astfel de operatiune??

--------------------
Renault Laguna II 2001 1.8 16V + GPL - GJ-16-MSW
+
Yutcaru
post 19 Mar 2009, 23:56
Post #73

Membru autentic

Orice fel de janta merge indreptata,acuma depinde cat de mult e indoita,dar in principiu merge.
In Timisoara la o vulcanizare oarecare,ma costa indreptat + echilibrat roata = 95 de lei.
Nu pot sa spun ca e mult dar nici putin,mai ales acuma pe criza.

--------------------
+
ardelut
post 8 Apr 2009, 07:49
Post #74

Membru autentic

Pentru gabizegrean. Am cumparat un capacel pt janta aliaj de la rep. Renault Tg Mures si a fost 23 RON cu tot cu TVA . Nu pare chiar astronomic .

--------------------
Renault Laguna 2 2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw - MS 07 NAT
+
audiofilu'
post 8 Apr 2009, 08:51
Post #75

Membru autentic

Capacelele cu sigla reno sint interschimbabile pentru toate jantele de origine reno.
Prezoanele se potrivesc atit la jantele de tabla cit si la cele din aliaj.
Janta de pe rezerva e din tabla nu din aliaj,se spune si in echiparea masinii.Unde ati auzit asemenea prostii ca ar fi din aliaj???

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
Dan73
post 8 Apr 2009, 11:02
Post #76

Membru autentic

Uite ce jante am eu si ce capacele am la ele. Ma indoiesc ca merge la toate jantele de origine Renault. Nu stiu daca janta de rezerva e din aluminiu, am sa verific, insa mai sus nu se vorbea de janta de rezerva ci se vorbea de jantele din echiparea lagunelor care nu au din fabrica ceea ce sunt numite generic jante de aliaj (echivalente cu cea din poza atasata de mine indiferent de model). Sunt jante care la prima vedere par de tabla pentru ca au forma si modelul clasic, sunt vopsite in negru, insa ele sunt tot de aliaj usor.

LE: janta rotii de rezerva e intr-adevar de tabla.

This post has been edited by Dan73: 8 Apr 2009, 16:29

Attached thumbnail(s)
laguna.jpg ( Size: 31.03k ) Number of downloads: 638

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
hellcat
post 8 Apr 2009, 11:30
Post #77

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Facea referire la capacelele alea mici, de care cauta gabizegrean.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
gabize
post 8 Apr 2009, 11:34
Post #78

DECONECTAT

QUOTE(ardelut @ 8 Apr 2009, 07:49)
Pentru gabizegrean. Am cumparat un capacel pt janta aliaj de la rep. Renault Tg Mures si a fost 23 RON cu tot cu TVA . Nu pare chiar astronomic .
*

Da-mi te rog un numar de telefon de-al lor, ca mie in Bistrita mi-au cerut 15 EURO/buc.
Merci!!!

--------------------
+
uiop
post 8 Apr 2009, 14:20
Post #79

Membru

From: iasi

salut
luati cum vreti ori topic ori off topic! dar va zic sa aveti grija la schimbarile de cauciucuri de vulcanizarile din romania! sunt "meseriasi" care nu au nicio treaba cu meseria si nu au grija deloc de senzori de presiune! in plus daca ii strica (asa cum a fost si cazul meu) nu au de unde sa-i plateasca! si cu cine sa te certi?

--------------------
renault laguna II 1,9 dCi 2003
+
ardelut
post 8 Apr 2009, 19:46
Post #80

Membru autentic

Pentru gabizegrean : 0747 773 719 este telefonul de la receptie clienti . Probabil ca are sa-ti ceara tipul si marimea jantei . S-ar putea sa nu-ti raspunda din prima , nu te impacienta , te vor suna ei inapoi .

8 Apr 2009, 19:47:
Nu te apuca sa le spui cat ti-au cerut in Bistrita sa nu le dai idei . Romanu-i receptiv la prostii .

This post has been edited by ardelut: 8 Apr 2009, 19:47

--------------------
Renault Laguna 2 2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw - MS 07 NAT
+
gabize
post 9 Apr 2009, 10:43
Post #81

DECONECTAT

Merci mult, sper sa-mi fac cat de curand drum prin Mures, si o sa iau legatura cu ei.

--------------------
+
andrei1
post 11 Jun 2010, 14:55
Post #82

Membru incepator

Stie cineva daca pot suda o janta de de aluminiu? Am modelul de jante basic smile.gif numai ca am constatat ca sunt din aliaj chiar daca nu par. Una din ele dupa un drum pana la Suceava a cedat si s-a desprins din punctul unde este sudata. Gaura este cam de 3 cm si acuma nu am reusit sa gasesc alta asa ca incerc sa o repar pe asta.
ps. daca stie cineva in iasi undeva unde se sudeaza aluminiu as fi recunoscator cu o bere smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2 2002 Expresion - XX-XX-XXX
+
renodood
post 11 Jun 2010, 22:05
Post #83

Sofer dement

From: Bucuresti

De vreme ce se poate suda intercoolerul in argon, nu vad de ce nu s`ar putea suda si jantele.

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
audiofilu'
post 20 Jun 2010, 13:13
Post #84

Membru autentic

Am anvelope 205/60/16 cred ca ET50 si nu stiu ce J,prindere 5x108.
Stiu ca ET mai mic are ca rezultat o pozitionare spre afara iar unul mai mare spre inauntru (iau ca reper ce am acum adica ET 50).O janta pe 17" ce J ar trebui sa aibe si cam ce ET pentru a monta anvelope de 225mm (mentionez ca producatorul echipeaza masina in vest doar cu jante de 17") fara sa am probleme in atingerea unor elemente de caroserie?Nu-i nevoie sa va ginditi la diametrul rotii,va ramine tot 65cm...
Sau daca pastrez janta si vreau sa pun anvelopa de 225mm in loc de 205mm J actual trebuie marit pentru a nu avea un aspect balonat al anvelopei?De la cit am acum cam pina la ce valoare?

This post has been edited by audiofilu': 20 Jun 2010, 13:18

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
audiofilu'
post 26 Jun 2010, 17:09
Post #85

Membru autentic

Nu e nimeni dispus la niste lamuriri pe tema de mai sus?
Ce J am acum si ce J ar trebui sa am ca sa pot pune 225/55/16 in loc de 205/60/16...janta actuala teoretic merge insa aspectul nu va lasa de dorit?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
cdadan
post 26 Jun 2010, 18:48
Post #86

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Daca nu gresesc J-ul e 6.5 pe jantele noastre.
Carbible spune ca 225/55R16 merge cu j intre 6 si 7.5. deci teoretic se potrivesc. Estetic insa, am retineri serioase. Ma gandesc ca anvelopele mele de vara GoodYear 205/60 par un pic balon pe jantele astea, parca ar fi un desumflate. Daca vrei fac o poza ...
Offsetul cred ca e ok, acolo eu zic sa nu te gandesti la alte valori, decat in cazul in care noile anvelope ar atinge in aripa/contraaripa. Si nu cred ca e cazul.

--------------------
pegas de dame 1986
+
audiofilu'
post 26 Jun 2010, 18:56
Post #87

Membru autentic

Avem aceleasi jante si probabil aceleasi Continental 205/60/16 deci stiu cum arata.
Am gasit chiar pe acest forum confirmarea ca-s 6,5J/16 5x108.
Unchiul sotiei are un BMW 520 mai vechi si are pe spate (nu stiu daca si pe fata) 225/55/16 si nu arata rau...poate e si faptul ca acest BMW este mai balena ca Laguna.
Am gasit un configurator si la latimea 6,5 cu o singura exceptie latimea era de maxim 215mm asadar pentru 225mm trebuie cel putin 7.
Aveti idee jantele de 17" de pe Laguna ce J au (si ce offset)?

This post has been edited by audiofilu': 26 Jun 2010, 19:57

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
cdadan
post 26 Jun 2010, 20:17
Post #88

Nu am Conti, am scris si in postul anterior, am GoodYear.
Carbible da un interval mai mare, probabil tinand cont doar de partea tehnica, mai putin de estetica. 225 cred ca ar cadea bine pe 7.
Eu am comentat estetica tinand cont strict de dimensiunile anvelopelor noi montate pe jantele vechi.

--------------------
pegas de dame 1986
+
audiofilu'
post 26 Jun 2010, 20:52
Post #89

Membru autentic

Inca un lucru interesant zic eu:la jantele de 17" anveopele recomandate sint 225/45,la cele 225/50 se spune ca ar trebui facute modificari asupra caroseriei...parca erau unii care aveau 235 latime la jante de 17...
http://wheelbase.v2.ro.alcar.fdi-dm.de/all...1&fdi_key=13482
Am activat ABE si am observat anvelopele compatibile...asa o fi?Eu as fi dorit 225/50/17 pentru ca au acelasi diametru final ca 205/60/16 (in plus doar 4,4mm).

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
cdadan
post 27 Jun 2010, 10:56
Post #90

Nu merge link-ul.
Daca vrei 17, Silverstone sunt frumoase tare. Am vazut ca mai apar din cand in cand pe la bursa, cate un set. Mai ales pe Lagunele cu volan pe partea gresita, aduse pentru dezmembrare. Da e cu risc, ca daca nu sunt toate 4 impecabile, e cam aiurea.
La cat sunt de ridicate masinile, sunt convins ca merge si cu talon de 50 fara probleme.
Ar mai fi o posibilitate. Incarca sa pui, de test, un 225 pe janta stock, sa vezi cum arata. Pe la un depozit de anvelope second cu vulcanizare inclusa, cu cateva zeci de lei, rezolvi un test.

This post has been edited by cdadan: 27 Jun 2010, 10:58

--------------------
pegas de dame 1986
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 13:18
Dacia