Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgaltzait si cloncanit la oprire sedan 1.5 dci 100, a mai patit cineva ?

RDaniel
post 10 Oct 2006, 13:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ziua buna forumisti ,

Iata care e problema mea . Cand opresc dieselul, masina are un fel de scuturat ca un recul la care se suprapune un zgomot metalic scurt si infundat. Acelasi zgomot se aude si trecerea peste denivelari marunte gen linie de tramvai , etc. Initial am crezut ca zgomotul este produs de renumitul joc ce apare la caseta de directie dupa un anumit numar de kilometri , insa nu cred ca directia poate produce zgomot la oprirea motorului. Sa fie oare de la vreun manson , tampon , bucsa uzata ? Masina are 25.500 km si ma minunam ce bine e impachetat motorul in cutiuta lui. Oricum, vineri sunt programat la Ipso Otopeni si abia astept sa vad cum ma aburesc. wacko.gif Va tin la curent.

Daca aveti ceva informatii , va multumesc anticipat.

--------------------
Renault Megane 2005 1.5 dci 100 cp Influence
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
semit
post 10 Oct 2006, 16:51
Post #2

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

same problem here... smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
another_brick_in_the_wall
post 10 Oct 2006, 16:54
Post #3

Membru incepator

Aceeasi problema am avut-o si eu.... + un cloncanit usor....
La mine a fost vorba de tamponul de motor, cel din stinga sus, cum te uiti din fata masinii catre spate, sau tamponul acela hidraulic...

Il poti verifica in modul urmator: un tampon nou, din care nu s-a scurs uleiul, trebuie sa mentina mototrul destul de ridicat (5-7mm) fata de orpitoarele de siguranta ale tamponului. In mod normal cu o poza as putea arata mai bine, dar nu am nici una....

Anyway, poti incerca sa misti un pic motorul si uita-te la tamponul respectiv... Motorul ar tebui sa fie suspendat pe "perna" de ulei a tamponului, nu pe opritorul de siguranta...

Shit.... sper sa se inteleaga.... si fara poza.....

--------------------
Renault Megane II 2005/Dynamique
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
RDaniel
post 10 Oct 2006, 18:48
Post #4

Membru incepator

Multumesc mult pentru informatie. Voi verifica si mai vorbim.

--------------------
+
cristinic
post 10 Oct 2006, 22:41
Post #5

Membru

vezi ca avand peste 20.000km, tamponul acela se schimba contra-cost

--------------------
Renault Laguna 2002 1.9dci
+
Solon
post 11 Oct 2006, 08:05
Post #6

Membru autentic

Sa inteleg ca e un fel de boala a dci-urilor?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Meganer
post 11 Oct 2006, 10:30
Post #7

Membru autentic

Sa inteleg ca tamponul respectiv face parte din trenul de rulare de are garantie 20,000km? Cum se face asocierea intre motor si trenul de rulare?

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
post 11 Oct 2006, 10:32
Post #8

Membru incepator

Salut,
se poate spune si asa "solon" dar problema este a motoarelor diesel, in general... Motorul diesel, indiferent de producator, produce vibratii cu amplitudine mai mare decit motorul pe benzina... De aici si o categorie de probleme specifice....
Se pare totusi, ca Renault-u' a reusit sa produca o serie de motoare diesel foarte silentioase si care produc vibratii mult mai mici decit alte motoare diesel...

Daca aduni si accesoriile specifice motorului diesel (tampoane hidraulice, transmisia comenzilor de la maneta schimbatorului de viteze se face prin cabluri, etc) obtii o ambianta placuta in habitaclu... (cu sau fara "greierasi" pentru compensare... radmasa.gif )
(nu stiu daca si motoarele pe benzina au tampoane hidraulice...)

--------------------
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
Solon
post 11 Oct 2006, 13:17
Post #9

Membru autentic

Putin off: Imi zice un prieten cam paralel cu masinile: Ba, da nici nu se aude diesel-ul tau!
Am crezut ca-i zbor capul!Va dati seama moment jenant pentru mine cand i-am explicat ca e benzina.
La dci am observat ca pe langa faptul ca sunt foarte silentioase mai au si blana ai sub capota motorului.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
cristinic
post 11 Oct 2006, 13:26
Post #10

Membru

@meganer nu e vorba de legatura intre motor si tren rulare, dar sunt specificate si tampoane elastice si hidroelastice in carnetul de garantie

--------------------
+
cipman
post 11 Oct 2006, 14:13
Post #11

Membru autentic

In carnetul meu de garantie nu apar nicaieri cuvintele: "tampon" si "hidroelastic". Deasemenea nici "motor". Sau nu vad eu. Poate ca apare printre conditiile de garantie ale masinilor vandute dupa 2006 sau M II.2.

In carnetele de garantie ianuarie 2005 (scrie pe ultima coperta), de care am eu (cred ca si RDaniel), in capitolul "Garantia Renault ***** nu acopera" se regasesc 7 paragrafe (pe scurt):
1. consecinte implicite ale defectiunilor
2. transformari si consecintele acestora
3. "uzura, deteriorarea amortizoarelor, suporturilor elastice, articulatiilor suspensiilor si a directiei daca vehiculul a depasit 20 000 km in cazul vehiculelor particulare si 30 000 km in cazul vehiculelor utilitare;" (paragraful acesta e redat integral)
4. cheltuielile de intretinere
5. piese supuse uzurii normale
6. intretinere necorespunzatoare
7. defectiuni ca urmare a unor cauze externe.

Se incadreaza tamponul motor in paragraful 3? Nici vorba. Poate ca Renault sa fi fortat introducerea lui acolo dar daca a facut asta e intr-o mare eroare. Parerea mea. Se vede de la o posta, citit de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga ca in paragraful 3 e vorba de legatura cu solul si nu include de tampoane motor, CV sau traseu de esapament.

so, cum sta treaba de fapt?

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
post 11 Oct 2006, 14:27
Post #12

Membru incepator

nu am cartea la mine, da' parca erau trecute si elemntele de cauciuc....
Anyway, eu am schimbat tamponul ala hidraulic (pe la 2xK Km) si doar pentru ca aveam problema in acte de mai multa vreme, au acceptat sa-l schimbe pe garantie...
Din cite zic cei de la Renault .ro parca ies si elementele de cauciuc dupa 20K...
Cred ca aia cu suportii elastici se refera si la suportii motorului (care-s elastici) si, probabil si la arcurile de la rotile masinii, etc...

--------------------
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
cipman
post 11 Oct 2006, 14:41
Post #13

Membru autentic

Continutul complet al sectiunii se poate citi (cam rau dar se poate) aici.

E diferit de cel pt. dCi-uri?

--------------------
+
post 11 Oct 2006, 14:50
Post #14

Membru incepator

Nu cred ca-i diferit pt diesel-uri.... s-ar putea sa ai dreptate cipman....
Cred ca in Garantia Extinsa scrie cum am zis eu.... desi nu-s sigur...

Anyway, hai sa-l lasam pe om sa-si descopere si rezolve problema si sa ne spuna si noua ce a fost cu adevarat...
Caci iar am luat-o pe pustiuri cu subiectu' omului...

sad.gif

--------------------
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
cipman
post 11 Oct 2006, 15:01
Post #15

Membru autentic

Pai n-am prea luat-o. Sunt cele mai mari sanse sa fie vreun tampon (sau bieleta antiruliu CV sau tampon la traseul de evacuare). Si e bine ca omul sa stie la ce trebuie sa se astepte inainte sa se duca sa vada despre ce e vorba. In plus, poate are garantie extinsa si nu mai are mult pana intra in ea. Poate sa mai stea asa pana atunci.
Ca daca, totusi, nu i se recunoaste dreptul la inlocuire pe garantie nu mai are cum s-o intoarca si nici nu mai are ce sa astepte. Constatarea se scrie la catastif si la revedere, trebuie sa scoata banii. Singurele variante sunt: verificarea intr-un service non-renault sau lamurirea aspectului in care, aparent, am deviat.

--------------------
+
FireChief
post 11 Oct 2006, 15:19
Post #16

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

salut!Am cautat si eu pe forum si nu gaseam nimic cu referire la oprire.Am aceeasi problema de zici ca se rupe in doua la oprire,dar fara zgomot metalic ,decit vibratie foarte puternica gen soc.AM 6200 KM wacko.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
cipman
post 11 Oct 2006, 17:14
Post #17

Membru autentic

Asa e diesel-ul, mai "scuturat" la oprire. Compara cu un alt dCi de 100. Daca n-ai unul la indemana te poti duce la intalnirea saptamanala.

--------------------
+
cristinic
post 11 Oct 2006, 18:39
Post #18

Membru

QUOTE(cipman @ 11 Oct 2006, 15:13)
3. "uzura, deteriorarea amortizoarelor, suporturilor elastice, articulatiilor suspensiilor si a directiei daca vehiculul a depasit 20 000 km in cazul vehiculelor particulare si 30 000 km in cazul vehiculelor utilitare;" (paragraful acesta e redat integral)

so, cum sta treaba de fapt?
*

intra la suport elastic tampoane, bieleta anticuplu...

cel mai bine sa intrebe la service inainte de a depune masina

--------------------
+
cipman
post 11 Oct 2006, 22:54
Post #19

Membru autentic

Vazusem eu ce ai subliniat si tu, ca doar l-am scris cu manuta mea.
Sa incluzi intr-o insiruire de elemente ale sistemelor ce fac parte din legatura cu solul si suporturi elastice ale altor subansambluri e o "fortare" pe principiul iutelii de mana si nebagarii de seama si ei se folosesc de aceasta ambiguitate a exprimarii.
Oricum, paragraful e redactat gresit.
Virgula de dupa "uzura" e pusa aiurea: "uzura, deteriorarea ....." si? Si mai ce anume nu e acoperit? De ce au mai pus virgula dupa "uzura" daca nu face parte dintr-o lista cu cel putin trei articole cu "si"-ul aferent? Ar fi trebuit sa scrie "uzura sau deteriorarea". Asa, se intelege ca nu e acoperita "uzura" (uzura in general, nu se stie a cui uzura, indiferent ca e normala sau nu, indiferent de componenta) precum si "deteriorarea" unei liste de articole despartite prin virgula. Macar la redactarea de la garantia extinsa au renuntat la "uzura" (si au pus "tampoanelor elastice" in loc "suporturile elastice").
Articolul genitival (posesiv) "a" ori e in plus (cu inteles de "deteriorarea directiei") ori e neacordat in numar (cu sens de "articulatiile directiei"), caz in care trebuia pus un "si" inaintea "articulatiilor" (ca sa avem o lista de trei articole: amortizoare, suporturi si articulatii - articulatiile suspensiilor si ale directiei). Asa ca nici aici nu e clar.
N-oi fi eu doctor in limba romana, mai gresesc si eu, dar sa nu-mi spuneti mie ca un avocat capabil nu face praf articolul asta in instanta. Macar parte din el in anumite conditii.

In fine, o sa fac un split al mesajelor care se leaga de garantie in momentul cand revine RDaniel cu informatii noi, ca sa iasa ceva cu cap si coada.

--------------------
+
cristinic
post 12 Oct 2006, 13:37
Post #20

Membru

probabil din cauza celor ce ai scris mai sus, in carnetul de garantie 2006 spun asa:
"Renault va acoperi defectele amortizoarelor, tampoanelor elastice si hidroelastice, articulatiilor suspensiei si transmisiei, componentelor sistemului de directie si sistemului de evacuare, elementelor de frictiune ale sistemului de franare si alte transmisiei(n.p. ambreiaj?), injectoarelor in limita unui rulaj al autovehiculului de 50.000km."

--------------------
+
cipman
post 12 Oct 2006, 14:37
Post #21

Membru autentic

Acum stim cand au reusit sa gaseasca pe cineva cu diploma de bacalaureat care sa le redacteze carnetul de garantie. Si in asta e o greseala dar cel putin nu denatureaza continutul si nu duce la interpretari multiple. Las pe altcineva s-o arate cu degetul ca sa nu ziceti ca-s eu carcotas.

P.S. Corectie: cu diploma de capacitate, nu de bacalaureat!

--------------------
+
dcsiki
post 12 Oct 2006, 16:14
Post #22

Membru autentic

From: Brasov

La vechea masina de serviciu s-a bulit amortizorul hidraulic la revizia de 180k km si era 1,6/16v

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
RDaniel
post 13 Oct 2006, 15:06
Post #23

Membru incepator

Vineri 13 , revin de la Ipso

Cloncanitul de la oprirea dieselului se datora esapamentului , adica batea pe undeva .S-a remediat. Era ceva slabit pe traseu.

Am mai zis ca acel cloncanit se auzea si la treceri peste denivelari marunte. El se datoreaza ............... coloanei de directie ! sad.gif ( nu caseta de directie ).De fapt erau doua feluri de cloncanituri, zic ei. S-a facut constatare si se schimba pe garantie saptamana viitoare dupa ce le vine piesa. Ma suna ei.

Am crezut ca lesin cand mi-au spus ca aceasta minunata coloana de directie costa , putina atentie va rog , de la nashu' mare fara numar ......... 87 milioane lei !Fara manopera .

Am plecat ud pe spinare ca tocmai imi trecuse glontzu ' pe la ureche. Noroc ca e garantie , fara abureala , scandal sau amenintari. Oricum , am avut revelatii metafizice .

Ba, astia nu e normali la cap. Sa vina nenea doctoru' ! Dupa ce iese masina din garantie , musai trebuie gasit un furnizor de piese de schimb. Altfel , am belit-o ! La o masina de 15 - 16 mii de euro DDP , coloana de directie e fo' 2300 euro.

In treacat , la simpla verificare a puntii fata , mi-au zis ca am si un mic joc la bieleta dreapta si care costa numa vreo 5 milioane bucata fara manopera. Dar cica mai merge vreo 5 - 10 mii km daca nu dau in masina. Nu mai e garantie.

Concluzie :

- evitati piatra cubica ;
- nu faceti escapade pe munte , drumuri forestiere etc ;
- nu mergeti pe drumuri de tara ;
- nu va dati jmekeri pe drumuri nasoale.

Sa auzim de bine .

--------------------
+
cristinic
post 14 Oct 2006, 17:12
Post #24

Membru

sa ne anunti si pe noi cum decurge cu inlocuirea coloanei de directie. de multe ori nu vor cei de la renault sa o schimbe....

--------------------
+
RDaniel
post 17 Oct 2006, 16:34
Post #25

Membru incepator

Revin ,

Joi 26, schimb coloana de directie.Masina are 25.700 km.Garantie. Super salon la Ipso Otopeni. smile.gif Sa dea Domnu ' sa fie mereu asa !

La o discutie lejera cu receptionerii am aflat ca vestita coloana de directie e mai scumpa decat tot motorul blink.gif

Va doresc numai bine si cat mai putine incidente.

--------------------
+
mister
post 18 Oct 2006, 17:26
Post #26

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

pentru autoturismele din anul 2006, garantia este de 50.000 km wub.gif

bafta

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege - 1,5 dci 100 CP 2006
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
RDaniel
post 19 Oct 2006, 19:32
Post #27

Membru incepator

Prietene , ai fost un pic malitzios . Sau poate copilaros. Te iert, ca-s om bland si nu vreau sa denaturez topicul deschis de mine. Stiu foarte exact ce scrie in carnetul de garantie. Totul se rezuma la a pune virgula cum trebuie in propozitie ( din carnetul de garantie ). Apropo , cam pe unde trebuia pusa virgula in propozitie ,pentru a se exclude de la garantie directia ? Cei de la IPSO stiu . wink.gif

--------------------
+
mister
post 20 Oct 2006, 15:42
Post #28

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

@ RDaniel
daca in postul de mai sus te referi la mine vreau sa-ti comunic urmatoarele: nu ma simt cu musca pe caciula. voiam doar sa subliniez ce masini fiabile produce Renault din 2006 biggrin.gif

bafta

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege - 1,5 dci 100 CP 2006
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
s_j_teo
post 21 Oct 2006, 10:43
Post #29

Membru autentic

Asa face toate!

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
HarD
post 24 Oct 2006, 15:34
Post #30

Membru incepator

Bieleta antiruliu au zis ca e 5 bulioane??? Daca e asa e muuuult. Eu am schimbat-o astazi, la un service non renault (masina are peste 20.000 km si ma enerva extrem de tare cloncanitul care se auzea mai tot timpul) si am platit 90 RON (atita costa piesa, ca patronul serviceului este un amic si nu m-a taxat pentru manopera).

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 Privilege
Megane II Sedan Privilege 1,5 Dci
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 13:12
Dacia