Intrebari despre jante si anvelope, schimbare dimensiuni, omologare RAR
![]() ![]() ![]() |
Intrebari despre jante si anvelope, schimbare dimensiuni, omologare RAR
darkofeel |
![]()
|
||
![]() Cel care le invata pe toate Group: Members Posts: 131 Joined: 17 October 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 DCi
- B 723 CTC
2005 Omul are multe fete...dar un singur Suflet!
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Janta de tabla de origine are specificatiile:5,5JX14CH ET36 cu prindere 4X100 si diametrul de centrare 60,1.
This post has been edited by hellcat: 2 Nov 2011, 13:49 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
radusmeu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 4 December 07 ![]() |
Salut.
Eu pe masina mea am jante de tabla de 14 cu ET 47. Am masina de noua. Acum am vazut cand m-am dus sa imi iau un set de jante pentru cauciucurile de iarna. Citisem pe forum ca symbolul are ET 36 si cand m-am uitat la mine am vazut ET 47. Nu am observat nimic dubios in functionare (adica sa atinga cauciucul pe undeva). Sper sa nu am vreo problema in viitor. Astea sunt jantele din fabrica. |
--------------------
renault
clio symbol
2007 fudji 1.5 dci
|
|
TER |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 18 January 08 ![]() |
Salut.
Detin un Symbol 1.5 dCI model 2007. In cartea tehnica scrie la dimensiunile jantelor 5,5 J 14. Sa inteleg ca dimensiunile complete ar fi 5,5JX14CH ET36 cu prindere 4X100 si diametrul de centrare 60,1? As vrea sa-mi comand 4 bucati de tabla, pentru iarna, dintr-un magazin de piese auto si mi-e teama sa nu comand ceva gresit. |
--------------------
Renault
Symbol Dinamique 1.5 dCI 85 CP
2007 Mitocanul s-a născut jignit
|
|
danini |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 23 July 09 ![]() |
Eu mi-am luat Jante TABLA R14 - KFZ 6530 R14 5,5 4X100 ET36 de pe net, dar tot printr-un magazin de piese auto. Deci, modelul KFZ 6530. A fost ok si a fost ieftin.
This post has been edited by danini: 2 Nov 2011, 10:51 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 1.5 dci 86CP
|
|
Dr_cata |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 September 09 From: Iasi ![]() |
Salut,
La masina din semnatura acum am anvelope de iarna 175/65/14 pe care as vrea sa le las montate pe jantele cu care a venit masina si sa trec la anvelope de vara 185/55/15 cu jante de aliaj (nu originale) pe 15. Doua pagini mai incolo am gasit link-ul asta http://194.107.82.35/stahl/index.php?lang=...vehicle&gb3=H30. Pentru symbolul meu jantele de tabla OEM pe 15 au dimensiunile: 6 Jx 15 4 x 100.00 x 60.00 ET 43.00. Acum intrebarile: 1. Pentru jantele de aliaj sunt valabile aceleasi dimensiuni?(mie mi s-ar parea normal sa fie dar poate ma insel.) 2. Ca jantele trebuie sa fie de 15(dooh), distanta dintre prezoane 4x100 si gaura de centrare de 60 m-am lamurit. Cu J-ul si ET-ul insa....sunt inca nedumerit. Am vazut ca sunt multi care au ET-uri si J-uri "fara numar". Cat de mult se poate jongla cu ET si J? Repet, vreau sa pun 185/55/15. Orice sugestie e binevenita. |
--------------------
Renault
Symbol
Best 2009 1.2 16V
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
1. Da.
2. Nu mai asociati latimea unei jante (6" spre ex.) cu litera "J" care in cazul de fata reprezinta tipul de buza al jantei, deci nicio legatura intre aceste 2 informatii. Asta e o mica paranteza. Despre ET si latimea unei jante...ET-ul este o valoare, la renault dupa anumite masuratori s-a ales 43. Ok. Cel mai simplu de inteles ce se intampla cand janta are alt ET ar fi sa vedem propriu-zis ce se intampla daca valoarea e alta...sa zicem 35...asta inseamna ca janta odata montata pe masina este pozitionata cu 8mm inspre exteriorul caroseriei (43-35). Daca ET-ul ar fi 50, atunci janta se "deplaseaza" cu 7mm inspre interiorul caroseriei (50-43). Ce latime alegem?...avand in vedere ca in cazul de fata se doreste folosirea unei latimi la anvelopa de 185, cea mai potrivita ar fi 6", ceea ce si producatorul a ales, insa se poate folosi si o latime mai mare, 6,5, 7, insa lateralul anvelopei se va intinde, la 7" mai ales si e posibil in functie de janta aleasa ca buza jantei sa nu fie foarte bine protejata. This post has been edited by hellcat: 2 Nov 2011, 13:49 |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
eu am latimea de 7, la cauciucuri 185/55 r15 si arata foarte bine cum strange cauciucul, la cauciucuri cu buza de protectie iese suficient peste janta
This post has been edited by gabygiovanny: 2 Nov 2011, 21:50 Attached thumbnail(s) 2011_08_04_07.57.12.jpg ( Size: 443.35k ) Number of downloads: 1465 |
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
- MM 66 GBY
2007 dec membru
|
|
nxx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 24 August 05 From: Bucuresti ![]() |
stie cineva daca pot utiliza 185 60 R14 in loc de 175 65 R14 fata de care difera cu sub 1%, mai precis 0,94% conform unui program de calcul de pe net, fara sa am probleme cu baietii cu sapca, sau trebuie sa folosesc musai ce scrie in talon pana la ultima virgula si in acest caz compatibilitatile intre dimensiunile anvelopelor nu au nici o valoare si de ce mai discutam de aceasta notiune ? Anvelopele 185 60 R14 sunt anvelopele mele de iarna cu care merg de cativa ani si de care sunt foarte multumit, nici nu au uzura mare ca nu circul prea mult, dar ca, la cata agitatie s-a facut in ultima perioada pe tema anvelopelor ma gandesc ca pot avea probleme la un control mai atent.
Multumesc |
--------------------
Clio Symbol II
1.4/8V
2003 Expression Clio Symbol II, 1.4/8v, Expression, 03/2003
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
In taloanele noi nu mai scrie nicio dimensiune de anvelopa, deci singura problema pe care o poti avea este la ITP sau la un control RAR. Altfel din punctul de vedere al rularii pe sosea nu vei avea probleme, va fi chiar mai stabila masina datorita latimii mai mari a anvelopelor.
Eu personal folosesc pt iarna 185/65/R14. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Pai tocmai aici e problema, ca verificarile anvelopelor de iarna se vor face de catre echipaje mixte RAR+politie. Si RAR-ul se poate lega de dimensiuni.
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
daca ai norocul sa te opreasca rar-ul cu politia, scapi de amenda pentru gume de iarna si iti ia talonul sau iti da amenda ca nu ai dimensiunea corespunzatoare cartii de identitate. eu le-am omologat sa nu fie probleme
|
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
- MM 66 GBY
2007 dec membru
|
|
Dr_cata |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 September 09 From: Iasi ![]() |
@hellcat: Multam de info. Dau o bere cand mai vii prin Iasi
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
Best 2009 1.2 16V
|
|
BadBoYon |
![]()
|
![]() biker in conserva Group: Members Posts: 37 Joined: 13 October 11 From: Bucuresti (Craiova) ![]() |
QUOTE(gabygiovanny @ 3 Nov 2011, 14:52) daca ai norocul sa te opreasca rar-ul cu politia, scapi de amenda pentru gume de iarna si iti ia talonul sau iti da amenda ca nu ai dimensiunea corespunzatoare cartii de identitate. eu le-am omologat sa nu fie probleme in ce consta aceasta omologare? si eu mi-am pus pe masina 165/70/14. diferenta fata de cele originale (175/65/14) este de 0,7% (4mm la diametru) dar mi-a teama tot de controalele de la RAR, off:caci politia in romania este/exista/se afla pentru a-i prinde pe oamenii cinstiti care gresesc (oarecum ![]() multumesc pentru rapuns! |
--------------------
renault
clio symbol
2005 - 65cp Hell was full so I went deeper
|
|
tudorelghiorghiasa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 24 November 07 From: IASI ![]() |
Si eu ca tot romanul. Toata lumea se pregateste de iarna si eu ma pregatesc de vara viitoare.
Cine poata sa imi spuna unde pot indrepta niste jante si sa imi fac si niste inele de ghidaj in Iasi? Din ce material imi recomandati sa imi fac inelele? <span class='edit'>23 Nov 2011, 00:16:</span> ANDURUS: cum poate RAR-ul in drum sa imi demonstreze ca eu nu respect dimensiunile anvelopelor? de unde stiu ei care sunt dimensiunile recomandate de producatoe din moment ce aceste dimensiuni sunt trecute doar in cartea masinii si nu se mai trec pe certificat. Iar cartea masinii nu sunt obligat sa o port la mine ci doar certificatul. Eu personal am fost oprit in trafic de un echipaj de politie cu RAR-ul. (am fost oprit de politist pentru ca aveam farurile stinse). Aveam montate pe masina anvelope 205/50/R15. Se vedea de la o posta ca nu sunt anvelopele standard. S-a invartit ala pe langa masina, s-a tot uitat pe la roti, dar nu a comentat nimic. This post has been edited by tudorelghiorghiasa: 23 Nov 2011, 00:19 Attached thumbnail(s) DSCF4038.jpg ( Size: 233.45k ) Number of downloads: 1309 |
--------------------
scenic 2000 1.6 16 v
peugeot 207 diesel
- IS 09 >>>
2007 RENAULT SCENIC 2000 1.6 16 V
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Eu stiu ca orice model nou adus in tara, nou la momentul x, este omologat la RAR si acolo "producatorul"/importatorul etc. spune ... masina asta merge cu x y z p t n ... si RAR spune bine, numar de omologare 84745854757547478734636327. Cei de la RAR se uita la masina ta
![]() Daca gresesc va rog sa-mi spuneti cum e defapt ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Spanky |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 16 November 10 ![]() |
Am o mica problema.Am facut pana aseara,iar cand am pus rezerva 175/65/14 " ET36 imi atingea etrierul.E normal asa ceva,avand in vedere ca e janta stoc? Placutele le-am schimbat acum cateva luni,deci s-au mai lasat si ele.
|
--------------------
Renault
Clio
2001/Hatchback If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 614 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Esti sigur ca e ET 36? Ai avut accidente cu suspensia cu pricina? Daca raspunsurile sunt DA-DA, NU-NU, NU-DA atunci e simplu.
Daca e DA-NU atunci e problema. Nu ai mentionat daca ai si plecat cu masina, freaca pe toata circumferinta jantei sau doar partial? |
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
- MS 2 cifre 3 litere
2015 Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
Spanky |
![]()
|
Am mers 10 m si freca doar partial.Sigur e ET 36 pt ca scrie pe ea,masina a fost rasturnata,dar ma gandesc ca poate fi si de la geometrie,anvelopele fata fiind tocite pe interior,probabil discurile nu sunt perfect verticale.
|
--------------------
Renault
Clio
2001/Hatchback If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 614 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Pozitia discurilor fata de janta intotdeauna este aceasi, aia nu se deplaseaza, nu se poate afirma ca acum freaca si acum nu.
In masura in care freaca doar cate un pic atunci vezi sa nu fie janta cu care s-a rasturnat masina, de incercat este simplu: inversezi cele 2 roti din fata. Asteptam info ![]() |
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
- MS 2 cifre 3 litere
2015 Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
Spanky |
![]()
|
Dap,corect,dim moment ce se fixeaza pe disc...Jantele de pe masina sunt de 15,si nu atinge niciuna,proba trebuie sa o fac tot cu una de 14.Am pus-o pe spate si e cam ovalizata,la viteza redusa se simte destul de tare,o sa o incerc si pe partea cealalta,aseara era tarziu si aveam si nervi ca sa ma uit cu atentie la ea.
|
--------------------
Renault
Clio
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Eu am Et50 si nu atinge nimic.
2 Dec 2011, 21:07: Gabygiovanny cum le-ai omologat ca eu am intrebat si au zis cei de la rar ca nu se poate. This post has been edited by barcelona: 2 Dec 2011, 20:07 |
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
IDF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 21 November 10 From: Timisoara ![]() |
am posibilitatea sa-mi cumpar la un pret foarte bun un set de jante (replici BBS MAHLE pe 15" 4x100) pentru symbolu meu [2010]. Credeti ca ar fi o mare problema dimensiunile lor: ET12 si 7J ? Teoretic, fata de cele stock (et36 si ... 5.5 sau 6J), vor fi cu 14 mm mai departe de partea interioara si cu 34 mm mai departe pe linia exterioara cu set cauciucuri de 195/55/r15.
This post has been edited by IDF: 19 Jan 2012, 01:13 |
--------------------
BMW
320
E92 ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Este posibil sa atinga pe la aripi fiind jantele atat de late si cu ET asa mic. Daca ai posibilitatea sa faci o proba inainte de a le cumpara ar fi ideal (cu cauciucuri dorite cu tot), daca nu, du-te la masina si fa niste calcule fata de rotile actuale, ca sa observi daca se incadreaza in toleranta aripilor.
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
adrian2011 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 693 Joined: 30 August 11 From: Isle of Man ![]() |
salutare.pt masina din semnatura pot pune jenti aliaj cu urmatoarele dimensiuni: 6X14CH ET38 cu prindere 4X100 si diametrul de centrare 73,1?ce ziceti?
|
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
unq.ony |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 15 February 12 ![]() |
va salut din nou, am o nelamurire, si anume: daca o janta pentru renault clio are intre prezoane 100, dar modelul de pe care au fost demontate este din 1997 ele pot fi montate pe un clio din 2000? care ar putea fii problemele?
|
--------------------
renault
clio
2000 symbol
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Masoara distanta si vezi daca au tot 100. Dar din cate stiu eu au aceeasi distanta.
Cel mai bine ar fi sa masori distanta. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
unq.ony |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 15 February 12 ![]() |
ok, dar daca distanta e buna trebuie sa ma mai uit si la altceva?... adica cumva poate sa fie roata mai iesita in afara datorita jentii...? nu stiu cum sa ma explic dar nu vreau sa fac vreo prostie..... am mai citit despre jenti care au nevoie de ceva distantiere si nu stiu ce-s alea....
|
--------------------
renault
clio
2000 symbol
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
et si alezajul central.
Nu stiu exact cum e cu et-ul dar cu cat e mai mare, cu atat iasa janta in afara alezajul central e de 60.1 mm iar et-ul la mine e de 37 parca This post has been edited by BannedHost: 27 Feb 2012, 21:50 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Janta are mai multe caracteristici de dimensiune:
Latimea Diametrul exterior pe care se monteaza pneu ET Distanta dintre gauri Diametrul gaurii de centrare Cauta pe jantele tale de pe masina daca corespund cu datele de pe janta gasita. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 07:39 |