[Prahova] Serus - Ploiesti (fost Ipso), Str. Poligonului nr. 1, jud. Prahova
![]() ![]() ![]() |
[Prahova] Serus - Ploiesti (fost Ipso), Str. Poligonului nr. 1, jud. Prahova
AlexV |
![]()
|
||
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Cand am cumparat masina: Nu au vrut sa-mi dea nici un presulet, alarma or smth. Incercati totusi sa va faceti ca va razganditi. Io m-am dus hotarat si am pierdut.
Cand am primit-o. Murdara si prin ea umbla unu cand sosisem. O singura experienta cu service-ul. La vreo 4000 de km m-am trezit cu o bucata de burete cubic cu latura de 4 cm pe pedala de acceleratie. Pe o latura avea urma de adeziv, urma care nu acoperea toata latura. Insuficient lipici si s-a dezlipit de unde era. La service, initial mecanicii au zis ca habar nu au de unde vine ala, si decat sa mi-l puna la misto imi zic in fata ca nu stiu de unde e. Incepusera evident sa-mi minimalizeze rolul acelui burete. Apoi a venit unu si s-a facut ca a gasit locul si l-a montat acolo. L-am intrebat de ce nu i-a mai dat el cu niste adeziv si mi-a replicat ca nu mai este nevoie ca e prins bine. Acasa cand am ajuns am vazut ca l-a bagat in partea stanga a bordului, unde intra firele in interior, desi eu l-am gasit pe pedala de acceleratie. Partea cu adeziv nu era lipita de nimic, buretele fiind pur si simplu pus de forma acolo. Pana la urma l-au montat la misto. Am dat mail la VC si le-am cerut sa-mi dea adresa unui dealer capabil sa-mi puna acel burete , m-au sunat si au zis ca se intereseaza. PS. Acel burete presupun ca este un anti-greieras, nu e asa mare scula. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
micutz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 744 Joined: 12 August 03 ![]() |
Un burete cu latura de 4? Poate ca baietii aveau treburi mult mai importante decat sa-ti gaseasca un loc unde sa prinda acel buretel. Ti-ar fi convenit daca-ti faceau o programare peste 3-4 saptamani? Cred ca sunt n-spe mii de locuri de unde putea pica buretelul.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9 dci 120CP
2002 Privilege
- PH-88-PWR Weitec, Luxor 17', Clarion 958 HU, Clarion APA 4400, Helix A1,Mac-Audio,2xPhase Thriller Pro 10' sub
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
s-a mai discutat pe aici de buretelul ala... se pare ca are doar un rol de protectie pentru transportul masinii sau ceva de genul asta. in mod normal ar fi trebuit dat jos de cei din service inainte de livrarea masinii, dar...
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca un ghinion nu vine niciodata singur se stie.Masina de care vorbesc in topicul de la Mach 1 a patit-o si cu cablu de acceleratie rupt in Ploiesti.
Rezultatul: nu aveau pe stoc cabluri. Intreb si eu ca prostul:Ca piese scumpe sau piese de caroserie e riscant sa tii pe stoc dar cabluri de acceleratie sa nu ai, e cam aiurea, nu? ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Solon, trebuie sa gandesti si tu ca el... cate cabluri de acceleratie a schimbat pana acum? 100 poate? In cateva zeci de mii de masini pe care le-o fi avut?
Serviceurile tin in mare piesele necesare reviziilor... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si mie mi-a cazut respectivul burete, dar nu stiu de unde e. Si nu suntem singuri cu problema buretelului:))
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 11 Mar 2007, 17:19) Solon, trebuie sa gandesti si tu ca el... cate cabluri de acceleratie a schimbat pana acum? 100 poate? In cateva zeci de mii de masini pe care le-o fi avut? Serviceurile tin in mare piesele necesare reviziilor... Inteleg ca tin piese uzuale pentru revizie.Dar un cablu de acceleratie e o parte destul de importanta, parte care nu o schimbi cand vrei tu ci cand se rupe moment in care masina nu prea mai e functionala.Ma gandeam ca fiind o situatie delicata au si piese pentru astfel de probleme. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
cthesias |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 10 April 07 ![]() |
Sunt unul din numerosii "intepati" de firma Renault prin concesionarii ei.
In fapt, in urma unui simplu accident in trafic cu un Renault Kangoo nou-nout am ajuns la reprezentanta Renault din Ploiesti, respectiv firma IPSO, care dupa 3luni, a redactat o factura in valoare de 29.969,13 lei, rotunjind reparatia din punct de vedere al pieselor inlocuite, dar fara a le schimba de cele deteriorate si facand operatii de tinichigerie de cea mai proasta calitate posibila (au vopsit contraaripa deformata din accident fara a o indrepta si curata-o de vopseaua exfoliata), au reglat pozitia lonjeroanelor "din memorie" intrucat masina acum este haisita-la poz volan inainte drept, botul masinii este lateral stg. SI MULTE ALTELE cum s-ar spune mai exact : FARA NUMAR! PENTRU TOATA ACEASTA BATAIE DE JOC LA ADRESA CLIENTILOR, TIN SA MULTUMESC PE ACEASTA CALE PRESTIGIOASEI FIRME "RENAULT" SI A CONCESIONARULUI EI "IPSO" ASTFEL INCAT ROG TOTI CITITORI ACESTUI TOPIC IN CAZUL IN CARE NU MA CREDE SAU NU CREDE CA ESTE CU PUTINTA SA SE INTAMPLE ASA CEVA, SA MA CONTACTEZE, SI TOTODATA SA PREVINA POTENTIALII CUMPARATORI/ FRAIERI, SA DESCHIDA OCHII INAINTE SA DESCHIDA PUNGA SI SA SE ORIENTEZE LA ALTA FIRMA MAI SERIOASA. ![]() |
--------------------
Renault Kangoo
kangoo express 1.5 dci 6.5 cp
2006 / grand confort
- ph 04 cth
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
No, si care e treaba renaultului in gheseft?
Trebuia renault-ul sa ti-o repare pe garantie, ca nu am inteles prea bine? Sau cumva de fapt service-ul IPSO din Ploiesti a fost de toata jena la reparatia unui accident? Exista metode sa-i faci vorba aia, fara numar. Si n-ar fi rau niste poze, ca sa fie acuzatia mai clara, ca pe vorbe... PS: si la ce alta firma "mai serioasa" recomanzi sa se orienteze lumea? Cu care ai avut experiente de dragoste si iubire deosebita. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cthesias @ 10 Apr 2007, 09:40) Sunt unul din numerosii "intepati" de firma Renault prin concesionarii ei. In fapt, in urma unui simplu accident in trafic cu un Renault Kangoo nou-nout am ajuns la reprezentanta Renault din Ploiesti, respectiv firma IPSO, care dupa 3luni, a redactat o factura in valoare de 29.969,13 lei, rotunjind reparatia din punct de vedere al pieselor inlocuite, dar fara a le schimba de cele deteriorate ..... Suma de 29.969,13 ron la un curs valutar valabil azi de 3,3381 inseamna 8977,9 euro. Spui ca a fost un simplu accident. Cum un Kangoo Generation 2007 pleaca de la 10889 euro DDP iar un Kangoo Express Generation 2007 pleaca de la 9588 euro DDP, intreb de ce l-ai mai reparat si nu ai cerut dauna totala? |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.206 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Aia pentru reparatii pe garantie, pentru mentinerea garantiei. Din cate inteleg eu aici, nu este cazul. Acea lucrare putea fi facuta la orice service...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.206 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau s aisc o polemica.... dar am un exemplu de companie ( este adevarat ca de IT, nu de masini) care te faulteaza imediat ce un client face o plingere intemeiata! Indiferent daca lucrarea a fost in garantie sau nu!
Standardul reparatiei este acelasi... iar auditul NU iarta! In fond, este vorba de imaginea de marca! Dar.... aia sint americani nu francezi! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
klaus |
![]()
|
Aici e mai putin vorba de "auditul" Renault si e mult mai mult vorba de "auditul" RAR.
Si de asemenea de "auditul" parchetului daca cumva au fost trecute pe factura piese schimbate care in realitate nu au fost schimbate (ca eu nu inteleg ce inseamna "rotunjind reparatia din punct de vedere al pieselor inlocuite, dar fara a le schimba de cele deteriorate" - daca inseamna ca au schimbat unele piese, dar nu pe cele defecte, sau au trecut pe factura piese schimbate si in fapt nu le-au schimbat). Si as mentiona ca exista garantii legale la lucrari. Se constata neconformitatea lucrarii, se reguleaza la icre prestatorul. Se constata punerea in pericol a sigurantei circulatiei datorita realizarii lucrarii gresit, se reguleaza prestatorul prin autoritatea de supraveghere... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Eu un general am fost multumit de serviciile IPSO Ploiesti. De obicei imi fac reviziile la ei pt ca te programeaza mai repede.
O singura problema neplacuta...mi-au schimbat bujiile cu unele care mergeau ca dracu si am aflat cu acesta ocazie ca renault nu ofera garantie la aceste piese ![]() Mult mai rau stau cei de la tinichigerie. I-au facut unui prieten varza portbagajul...dupa ce a plecat din service i-au picat literele - alea cu megane... Bineinteles a urmat cearta, tiganeala...pana la urma a gastigat si i l-au facut cum trebuie. In general sunt multumit de ei. Credeti-ma ca in alte parti este mult, mult , mult mai rau. Exemplu tot din Ploiesti - Cardinal Motors - dealer W...jale mare ce-i acolo... preturi animalice ... 1.5 mil o constatare...incompetenta cat casa .... Traim in Romania nu ![]() This post has been edited by ncristi: 11 Apr 2007, 07:08 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
sosetel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 27 June 06 From: Ploiesti ![]() |
Am si eu o intrebare pentru cei care au facut revizia la IPSO Ploiesti . Trebuie sa fac revizia de 10.000 km si as vrea sa stiu daca pot veni cu uleiul si filtrele cumparate din alta parte sau trebuie de la ei?
Cam cat dureaza pana te programeaza? |
--------------------
Renault
Laguna 2
Facelift 2006 1.9 DCI
|
|
carcotasu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 15 April 07 ![]() |
Cred ca e cea mai proasta reprezentanta renault din lume Firma Ipso si service-ul cred ca nu e pe departe.Am avut probleme cu ei de la inceput din moment ce ai dat avavansul ii doare la basca de tine trebuie sa faci galagie ca altfel nu te baga in seama.
Am avut un ghinion si am fost lovit din spate de unu si a trebuit sa bag masina in service la ei m-au programat dupa 30 de zile si la 7 zile dupa ce bagasem la ei nici nu se apucasera sa o faca a trebuit sa merg la directorul de service sa ii explic situatia si sa ii zic ca daca masina nu e gata in termenul stabilit (voiau sa mai ma amane 7 zile) va trebui sa imi puna o masina la dispozitie. Dupa ce am vorbit cu directorul masina a fost gata in 2 zile jumatate dar calitatea lucrarii lasa de dorit bara spate nu era prinsa bine si ciupita intr-un loc si data cu vopsea a trebuit sa fac reprogramare pentru intrare in service ca sa nu mai stau inca o zi pentru ca avem nevoie urgenta de masina. La servici am achizitionat de la ei un Logan MCV 16 V cu diverse optionale (aparatorile pentru ferestre nu se potriveau pe el, la service a trebuit sa ne certam cu ei si sa ii lamurim ca de la ei achizitionasem cotiera cu factura si ca trebuie sa ne-o monteze si aparatorile de noroi dar erau prea dobitoci sa intelega si nu le-am montat singuri) La serviciu avem un coleg care a stat o luna si jumate cu masina in repartie la ei (un logan) La revizie nu te lasa sa te duci cu consumabile originale renault ci trebuie sa le iei de la ei cu de 3 ori pretu pe piata. Parerea mea e sa cautzi un alt service asta e cel mai prost service la Campina cica e super bun dar nu stiu daca si-au luat inca licenta pentru Renault This post has been edited by carcotasu: 4 Jul 2007, 23:46 |
--------------------
renault
clio
2007 Fidji
- ph09642
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
La "caroserie" este jale. unui amic (altul de cat cel cu literele) i-au vopsit bara spate la un megane cu o culoare de alta nuanta, programarile sunt catastrofale...JALE
Acum la sevice au scos o noua ploitica - schimba doar piese cumparate de la ei - ceea ce reprezinta o mare aberatie pentru o masina iesita din garantie. Eu nu prea am mai calcat pe la ei oricum... Pacat ca la inceput erau mult mai abordabili. This post has been edited by ncristi: 5 Jul 2007, 09:20 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
nelamuritu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 21 May 07 ![]() |
QUOTE(carcotasu @ 5 Jul 2007, 00:38) La revizie nu te lasa sa te duci cu consumabile originale renault ci trebuie sa le iei de la ei cu de 3 ori pretu pe piata. Super interesant. Te rog mult sa imi dai si mie niste detalii. Ce anume a fost la ei de 3 ori pretul de piata? Tu de unde le ei de 3 ori mai ieftine? Este vorba tot de piese de origine? |
--------------------
Renault
Megane
2006 / Estate
- b xx xxx
|
|
nelamuritu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 21 May 07 ![]() |
Am fost recent la IPSO Ploiesti.
S-a schimbat conducerea service-ului si parca lucrurile merg mai bine acolo. Ai cu cine sa discuti si chiar te ajuta. Ce parere aveti? |
--------------------
Renault
Megane
2006 / Estate
- b xx xxx
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am fost la Ipso acum 2 zile pt montarea alarmei oferita cadou tot de ei. Totul ok (masina nu prezinta greieri, nu au murdarit nimic prin interior), numai ca nu a fost gata la ora la care am fost chemat, ci o ora mai tarziu. Saptamana viitoare ma voi duce din nou,sa schimb bandourile.(operatiune simpla care nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 minute, dupa parerea mea). O sa va zic cum a decurs.
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Azi am schimbat bandourile. A durat asa cum au zis: 20 minute. Au lucrat bine , fara nici un fel de probleme.
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
the teacher |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 16 March 07 From: p l o i e s t i ![]() |
am fost vineri cu masinuta la revizia de 10000km. supermultumit! doar 361 ron!
![]() |
--------------------
renault
symbol
2007 expression
- 1,5dci70hp!
|
|
mihnic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 16 February 06 ![]() |
am fost si eu la IPSO Ploiesti pentru a doua revizie la laguna. la prima revizie mi-am cumparat singur uleiul si l-au schimbat fara nici o problema. de data asta nu au mai facut acelasi lucru. si asa si este cu cine a scris ca piesele sunt mult mai scumpe la ei. de ex daca te duci sa iei ulei ELF 5W-40 de la Selgros este in jurul la 1,2 mil bidonul de 4 L. la ei este cel putin dublu. trebuie sa ma uit pe factura de la ei dar sigur este peste 2 mil.
sunand la vocea clientului imi spune o CRETINA ca au dreptate ca nu pot oferi garantie la piesele sau consumabilele cumparate din alta parte ca alea nu sunt originale. sa mor de ras nu alta, bidonul meu nu diferea cu nimic de ale lor. alta gogoasa ca nu pot sa-mi monteze un filtru de carbon activ luat de la bosch ca pierd garantia. sa mori de ras nu alta. si i-am intreat daca ei au filtru de carbon activ. normal ca nu. dar cand am intrebat de un tartament pentru trapa (am gasit in cartea de la clio ca trebuie intretinuta regulat) mi-au raspuns (dupa nu stiu pe cine au intrebat la tel) ca exista asa ceva in Franta dar la noi.... si e bine sa nu desfacem trapa sau ceva pe acolo ca poate nu mai putem sa punem la loc si atunci e mai complicat. deci: SUPER PROFESIONISTI BAIETZII. SI CINE ZICE CA LA REVIZII SUNT OK POATE SA VINA SI LA MINE CA SI EU STIU SA SCHIMB ULEIUL SI FILTRELE. ALTCEVA NU FAC.... SUNT NISTE CIOCANARI. ca sa nu mai zic de programarile de la tinichigerie: 1 LUNA... in concluzie: ultima revizie la ei pentru ca laguna in ianuarie iese din garantie si sunt si alte serviceuri in Ploiesti care stiu sa schimbe uleiul si mult mai ieftin. |
--------------------
renault
laguna
2005 2.0T Laguna 2.0T 170cp
Clio 3 1.5dci 85cp |
|
zizu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 27 December 07 ![]() |
am avut si eu nefericita inspiratie sa merg la ipso pentru o mica problema,programarea era la ora 10 si masina a stat in parcarea lor 2 ore si inca 3 in servce pentru a se conecta la calculator sa ii citeasca parametri de injectie,asta nu ar fi trebuit sa dureze mai mult de 30min
|
--------------------
renault
megane
2007 expresion 1.5 dci
|
|
Aantonio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 17 January 08 From: Ploiesti ![]() |
Pe 19.03.2008 o sa ma duc la IPSO Ploiesti ptr revopsire arupa fata stanga precum si bara fata. Masina a cunoscut deja o revopsire - aripa fata stanga, portiera stanga fata si carcasa oglinzii stanga la PEX Ploiesti (asta a iesit superb).
O sa va tin la curent cu ce se intampla si ce bag de seama pe acolo ![]() 19 Mar 2008, 20:44: Am fost la IPSO sa predau masina ptr revopsit asa cum eram planificat. De fapt eram planificat dimineata la ora 9.00 ![]() ![]() In rest, sa vedem lucrarea cum iesecand o sa iau masina ![]() This post has been edited by Aantonio: 19 Mar 2008, 20:44 |
--------------------
Alfa Romeo
147
1.6 16v 120cp Ex: Megane 2.1/2005/1.5dCi/82cp; Renault Clio Symbol 2007 1.5dCi/68cp; Megane 2.1/2004/1.6 16v/113cp
|
|
Aantonio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 17 January 08 From: Ploiesti ![]() |
Vopsitorie IPSO Ploiesti - nota 10. S-au schimbat multe in IPSO din toamna pana acum.
![]() |
--------------------
Alfa Romeo
147
1.6 16v 120cp Ex: Megane 2.1/2005/1.5dCi/82cp; Renault Clio Symbol 2007 1.5dCi/68cp; Megane 2.1/2004/1.6 16v/113cp
|
|
adrian1975 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 7 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 Estate
2005
- b xx xxx Renault Clio 3 2007
fost Renault Megane 2 Bicorp 2005 |
|
Aantonio |
![]()
|
S-au schimbat in bine! Chiar ieri am fost sunat de directoarea IPSO pe bucuresti si ploiesti. Cica vrea sa ne intalnim sa stam de vb si sa vada masina daca a fost vopsita bine, controlata etc.
|
--------------------
Alfa Romeo
147
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:28 |