Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 4 5 6 7 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

GOLF VS LAGUNA, TOT EU, ALTA DILEMA

Care si de ce?

Renault Laguna 2.0 Turbo [ 38 ] ** [35.85%]
VW Golf 5 2.0 TDI [ 32 ] ** [30.19%]
Renault Laguna 1.9 Dci [ 36 ] ** [33.96%]
Total Votes: 106

ghetau dan
post 15 Sep 2006, 21:22
Post #151

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Eu nu fac intreceri pe sosea si nici nu ma dau mare prin curbele patriei.
Imi place sa stiu ca am un motor puternic,ce ma poate scoate din...
Cit despre consum este un topic pe Laguna ...eu am media de 8,5% si nu e de speriat...
Referitor la "concursul pe serpentine" orice inconstient cu un cazan oarecare poate "face" un sofer linistit cu o masina mult mai puternica...asta nu inseamna ca e mai bun...in cel mai rau caz ppoate aparea in necrologul de a doua zi...Pur si simplu nu au mai dat importanta unui nou "viteaz"...

Cristi,am gresit,te pierd in oglinda de la 160...
Va pup dulce!!!Noapte buna!!!

This post has been edited by ghetau dan: 15 Sep 2006, 21:23

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b06fcn
post 15 Sep 2006, 21:30
Post #152

DOCTOR

Group: Members
From: Bucuresti/Galati

Nici eu nu fac curse, dar nici nu-mi place sa dorm pe sosea. Oricare ar fi drumul, reusesc sa mentin o viteza constanta. Problema e ca acel sofer cu masina "mult mai puternica" (Golf V 1.9 TDI are parca 105 cai, 21 al meu sare cam la 115) nu era deloc "linistit", din contra...si nu aveam viteza foarte mare. Plus ca sunt orice altceva, mai putin inconstient...si de unde ai dedus ca as avea un "cazan oarecare"? huh.gif
Sau faci si matale ca acesti "soferi linistiti cu masina mult mai puternica", nu te dai la o parte doar ca e masina mai puternica? Sau accelerezi sperand sa-i pierzi in oglinda si te simti deranjat daca pana la urma, in ciuda tuturor aparentelor, esti depasit?

Bonne nuit, fara pupaturi insa...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
cristirenault
post 15 Sep 2006, 22:02
Post #153

Membru autentic

From: pingo-pongo

QUOTE(ghetau dan @ 15 Sep 2006, 22:22)
1.Eu nu fac intreceri pe sosea si nici nu ma dau mare prin curbele patriei.

2.Imi place sa stiu ca am un motor puternic,ce ma poate scoate din...

3.Cit despre consum este un topic pe Laguna ...eu am media de 8,5% si nu e de speriat...

4.Referitor la "concursul pe serpentine" orice inconstient cu un cazan oarecare poate "face" un sofer linistit cu o masina mult mai puternica...asta nu inseamna ca e mai bun...in cel mai rau caz ppoate aparea in necrologul de a doua zi...Pur si simplu nu au mai dat importanta unui nou "viteaz"...

5.Cristi,am gresit,te pierd in oglinda de la 160...
*

1. Ai dreptate Dan , sa nu faci intreceri pe curbele patriei, asta depinde de ce vrea fiecare, mie imi place sa ma joc pe curbele patriei , se poate face lucrul asta fara sa sari calul , in limitele legale si in limitele care le permite traficul si calitatea soselei , eu nu am zis sa fii un sofer care sa se dea mare pe curbele patriei , daca nu ai inteles esenta mesajului e problema ta...
2. Daca tu crezi ca ai o masina puternica la 170 de cai te inseli , acum 10 ani da, era puternica , acum e ceva normal , poate vrei sa vina unul cu o Fabia Rs sa iti arate el putere , adica cal/kg sau o dizloaica slaba de 170 de cai TDI sau chiar din gama Renault... Ai nevoie sa ai un motor puternic sa te scoata din ce?... dintr-o prostie facuta de tine sau ce?
3. Media ta de 8,5 este in nota tipului de conducere pe care zici ca il practici, asa ca nu vad cu ce vrei sa ma uimesti, eu am Megane cu 150 de caluti si consuma si 15 la suta daca merg cat poate ea , asta ma refer la consum extraurban.
4. un inconstient cu un cazan iese in decor in prima curba daca nu e constient ca el conduce un cazan... daca nu ai inteles cum e cu ,,, curbele nu e nimic , nu te caracterizeaza si e ok daca tie nu iti place, insa nu da cu parul si vorba in cei carora le place...
5. ai sa ma pierzi in oglinda la 160 km/h la 10 ani de zile dupa moartea mea... stai pe aproape wink.gif ca fapt divers nu inteleg ce vrei sa spui cand zici ca pierzi pe cineva in oglinda la 160 sau 170 , daca faci doar caterinca e bine ca te-ai dus la culcare...

Daca crezi ca ai masina tare incearca o senzatie cu un drive-test cu un BMW seria 3 2.0 diesel de 163 de cai si ai sa te uiti cu dezamagire la Laguna ta, nu am nimic cu masina dar ne povestesti la toti de masina asta de parca ar avea pilot automat si tu doar dai comanda vocala cum si pe cine sa "faca" pana in 160 sau 170 smile.gif
Fara suparare, ti-am raspuns in nota ta, chiar nu vreu sa te superi dar am vrut doar sa iti transmit ca altii au alte puncte de vedere si e ridicol sa zici ca il faci pe unul sau pe altul , aici pe net toti sunt tari... nu cumva sa ramai cu impresia ca sunt vreun vitezoman dar viteze de 220 la ora nu ma impresioneaza cu nimic si nu atat viteze ridicate cat viraje , acolo e maiestria smile.gif
Iti respect parerile dar las-o mai moale si bucura-te de masina ta ca e o masina ok dar nu o mai privi ca pe o nava spatiala ca nu e decat o masina... absolut normala.

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
Laurentziu83
post 15 Sep 2006, 22:11
Post #154

Membru autentic

Parca suntem aproape vecini cu totii, de ce ne certam? Mai bine ne intalnim la o bere NA. wub.gif
QUOTE(b06fcn @ 15 Sep 2006, 22:30)
Nici eu nu fac curse, dar nici nu-mi place sa dorm pe sosea. Oricare ar fi drumul, reusesc sa mentin o viteza constanta.
*

Asta imi aminteste de un episod de la mare. Mergeam noaptea intre Cta si Neptun. Eu cu 110 afara si 60 in localitate, ca era radar in fiecare. Cand aproape sa ies din localitate, ma depaseste un boulean de CT cu dracie tunata si fulgerata. 500 de metri mai tarziu, il depasesc eu, intrucat mergea cu 80 in afara. Intru in localitate, incetineste si el, cu 200 de metri inainte de a iesi din localitate ma depaseste iar (fiind din Cta, stia mai bine unde sunt radarele). Iar il depasesc eu dupa 500 de metri, iar se repeta figura in urmatoare localitate. Si tot asa pana s-au terminat localitatile. As fi mers si eu cu 80, dar n-am chiar atatia nervi disponibili si nici n-aveam tigarile la mine. biggrin.gif
Sper sa nu fie un caz dintr-asta. biggrin.gif

--------------------
. . .
+
ghetau dan
post 16 Sep 2006, 08:15
Post #155

QUOTE(b06fcn @ 15 Sep 2006, 22:30)
de unde ai dedus ca as avea un "cazan oarecare"? huh.gif
*

M-am referit in general,nu la o persoana anume dar asa a iesit...
Poate sa ma depaseasca oricine,poate se grabeste,dar sa nu se joace inutil...
Ma ingrozec insa stirile de la ora 5...

Cristi,chiar o las moale,nu-mi place sa merg cu viteza mare decit atunci cind am drum liber si numai ziua...Masina am luat-o pentru familie si a costat 17000e cip aproape full.Nu e supermasina dar nici sa dau inca 15000e in plus sa ma dau cu BMW sau alta marca cu "nume" nu avea sens...Si BMW este compacta,compar-o cu Megane nu cu Laguna...320D ti se pare ca are alta dinamica?Citeste datele masinilor.Se vede ca n-ai condus 2.0T
...tigaile de fabia sau alte porcarii de masina,pot sa aibe si 2000cp ca nu ma intereseaza...
Daca vroiam viteza alegeam o motocicleta...
Si n-a fost vorba ca il fac EU pe unul sau pe altul ci de soferi mult mai experimentati.Unde v-am innebunit cu masina asta a mea???
Cristi,mai citeste odata posturile din acest topic si vezi cine a inceput...
Nu mai am comentarii de facut la acest subiect.
Il sun pe laurentiu83 sa iesim la o bere smile.gif

This post has been edited by ghetau dan: 16 Sep 2006, 08:50

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
cristirenault
post 16 Sep 2006, 11:22
Post #156

Membru autentic

Vezi ca Laurentiu nu merge la bere fara mine asa ca o sa mergem toti 3 wink.gif
Cum e aia cu BMW seria 3 ca e in clasa compacta?... ce prostie mai e si asta, este in clasa medie superioara, asta e catalogarea ei corecta, daca pot face o presupunere la absurd sa compar seria 3 cu Laguna sa stii ca in nici un caz nu am ce paralela sa fac intre Megane si orice de la BMW , fie si MINI smile.gif
Nu m-am simtit ca te-ai fi referit la mine cand vorbeai de tigai , am simtit ca te-ai referit la mine cand ziceai ca ma pierzi in oglinda retrovizoare, iti dau dreptate ca te vad eu in ea , asa ca nu te mai uita in spate dupa mine ca ma vezi in fata smile.gif vezi ca Laurentiu ma cunoaste personal si poate sa iti confirme ca nu sunt nici figurant , nici vitezoman s.a.m.d sunt chiar de treaba si oricand mi-ar facea placere sa ne intalnim si sa discutam pe tema Renault smile.gif

--------------------
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
flotl
post 16 Sep 2006, 11:52
Post #157

Membru autentic

From: Tulcea

Nu stiu cat de prudent este sa faci intrecere in curbe. Vizibilitate scazuta, posibilitate marita de a iesi in decor. Poate mai vine din sens opus unul tot pui de Schumi si atunci iar au material cei de la ora 17.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
cristirenault
post 16 Sep 2006, 11:57
Post #158

Membru autentic

Cine a zis sa faci intrecere pe curbe?... am zis sa te joci , asta nu inseamna sa te depasesti si toate alea ci sa mergi mai rapid tinand cont de factorii mentionati de tine, una e sa mergi pe viraj ca autobuzul si alta e sa intri intr-un mic derapaj controlat...toate astea cu o buna cunoastere a drumului in ceea ce priveste gropi , nisip si restul... deci eu vorbeam despre diferenta intre a conduce sportiv si a conduce ca in concediu, respectul meu pentru cei ce conduc prudent , asta nu inseamna ca trebuie sa conduca neaparat incet...

This post has been edited by cristirenault: 16 Sep 2006, 11:57

--------------------
+
ghetau dan
post 17 Sep 2006, 07:35
Post #159

Cristi,vad ca tu te iei cam de toti...
Seria 3 este compacta...ca si megane,ca si octavia...
Seria 5 este in clasa medie,ca si A6.
Clasificarea se face dupa dimensiuni (lungime,ampatament) si nu dupa "numele marcii".In ce cataloage te-ai uitat?

"am simtit ca te-ai referit la mine cand ziceai ca ma pierzi in oglinda retrovizoare, iti dau dreptate ca te vad eu in ea , asa ca nu te mai uita in spate dupa mine ca ma vezi in fata"

Doar daca stau pe loc...
Dar stii ceva ?Pina acum n-ai vorbit concret in acest topic...avantaje/dezavantaje la fiecare...eu am vorbit foarte pe scurt despre ce am eu...
Sa fie mai mare 150 ca 170 si 200Nm decit 270Nm sau 200vit max decit 220???
Halal matematica...Dar poate asa stii tu...oricit de bun ai fi,cifrele astea tot isi vor "face treaba"...norocul tau este ca nu vreau eu...
Si sa stii ca si Laguna poate sa faca ce faci tu pe viraje,cu cine vrea sa faca asta la volan,dar tu nu poti sa faci un lucru simplu pt mine...sa mergi cu peste 220km/h.
Ti-ar trebui un MOTOR!
Tot ce iti doresc(si nu numai tie ci tuturor participantilor) este sa nu te(va) vad la televizor,ca azi-dimineata...niste viteji cu un BMW cred au derapat in drum spre Poiana,sau ala cu Peugeotul care s-a facut zob in Bucuresti dupa ce a depasit pe linia de tramvai...Accidentele apar cind nu te gindesti,ca de aia se numesc asa...Pentru "curse" in curbe sint circuite...la Bacau de exemplu.

Si ca sa dau un raspuns clar la intrebarea din topic,concluzia mea este conforma rezultatelor sondajului.

This post has been edited by ghetau dan: 17 Sep 2006, 08:18

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
cristirenault
post 17 Sep 2006, 15:02
Post #160

Membru autentic

Ca idee generala Dane , tu vezi ce prostii scrii?... si despre clasele de masini si nu stiu ce tot indrugi acolo de matematica... ce naiba compari tu de ai datele alea , fii si tu mai concret.
In ultimii ani ampatamentul si lungimea totala au suferit modificari majore in functie de clase asa ca citeste , documenteaza-te si dupa aia vii si spui in ce clasa e seria3 de la BMW , probabil tu compari seria 3 de acum 25 de ani cu Megane Break de anul asta... daca tu crezi ca masinile se clasifica numai dupa cele 2 caracteristici te inseli.
Am o mare rugaminte la tine , te tot doare grija ( ca sa nu spun altfel ) ca ai sa ne vezi pe noi astia vitezomanii la necrologul de la ora 5 , vezit-ti de treaba ta , bun ne-ai zis odata ca nu vrei sa mori ca noi , am inteles asa ca lasa-ne cu faza asta mergi incet si in siguranta ca ai sa ajungi departe wink.gif Tu esti in stare si lui Schumacher sa-i zici ca sa mearga mai prudent... daca te intreb cati km ai condus la viata ta si de cati ani faci treaba asta s-ar putea ca varsta ta sa fie cam de cati ani am eu permis iar la numarul de km sa ma egalezi peste vreo mie de ani, eu nu iti dau lectii de ce si cum sa mergi dar tu imi dai , nu ai dovedit nimic in conducere asa ca rabdare... ori poate ma insel...
Nu vrei mai bine sa ne intalnim si sa vedem ce poate fiecare , nu liniute de prost gust sau chestii de genul asta ci treaba serioasa, ori stam doar la un suc si discutam despre ce inseamna a conduce... imi permit sa iti dau un sfat , nimeni in domeniul asta al conducerii si pilotajului nu e tatic , taticul e sus in ceruri si are grija de noi, iar noi avem multe de invatat.
Deci
1. seria 3 BMW este in clasa medie-superioara, ca sa iti fie clar smile.gif
2.Megane este compacta fara discutii , Octavia nu e nici cal nici magar , e catar si e la limita dintre compacta si medie. Seria 1 este si ea tot compacta.
3.Seria 5 este in clasa superioara ca si A6 de la Audi.
4. seria 7 este in clasa mare
5 Clio este in clasa mica.
6. Twingo in clasa mini.
Si tu esti in grupa mica cu ceea ce spui ( sa nu te superi , doar glumesc) smile.gif
Ca ziceai in ce cataloage m-am uitat... nu ma iau dupa cataloage , am invatat la scoala ceea ce iti spun eu si nu spun eu , spun aia de stiu mai bine ca noi toti cum sta treaba cu clasele astea.
As vrea si eu motocicleta dar nu pot din motive familiale , am minimul de inteligenta sa imi dau seama ca la "stilul" meu pot face din acel vehicul o arma mortala asa ca incerc sa ma potolesc si ma limitez la o masina. Din fericire nu am avut probleme pana in ziua de azi si sper nici sa nu am, cu voia lui D-zeu.

--------------------
+
ghetau dan
post 17 Sep 2006, 16:09
Post #161

Atita timp cit circuli asa pe drumurile publice am tot dreptul sa-ti spun ca nu-i corect...Schumi alearga cu altii ca el pe CIRCUIT,nu pe drum public.
Conduc de la 18 ani si acum am 35 dar nu stiu citi km am facut...si n-am avut belele.
Lectii de condus nu-ti dau,ca nu-s profesor.Ce naiba,asta ai inteles?
Clasificarea corecta o gasesti dind search pe google...nu exista clasa superioara...(sau este si inferioara?). Eu spun ceva numai cind sint asigurat din mai multe surse.La ce scoala ai invatat clasificarea,ca doar este internationala,nu doar pt Romania.
Ia uite in josul paginii:
http://www.automobiletv.ro/contact.php
Sau cauta un catalog auto din 2007 daca a aparut.

Si hai sa facem ceva constructiv sa explicam oamenilor ce are bun/rau fiecare masina in parte,nu cum mergem noi...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
Meganer
post 17 Sep 2006, 20:44
Post #162

Membru autentic

From: Bucuresti

Pe mine m-ati convins. Nu mai vreau Laguna ca e naspa. Vreau golf, asa cum are Basescu. Aia e clar masina de presedinte, ma inscriu si la Burger pentru salariu si aveti imaginea completa. Ca sa nu mai spun ca daca mai e si albastru pot sa merg si baut la volan...

This post has been edited by Meganer: 17 Sep 2006, 20:44

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
cristirenault
post 18 Sep 2006, 00:56
Post #163

Membru autentic

Dane , am zis clasa medie-superioara , nu ca exista o clasa superioara sau una inferioara , deci ca e in clasa medie in partea ei superioara , adica la limitele dimensionale cele mai mari pentru clasa ei, imi pare rau ca ai inteles gresit. Da ai si tu dreptate, ca citesc acum ce am scris si am zis o prostie , si eu scriu tarziu si sunt obosit si se mai intampla , era vorba de clasa medie , le-am bramburit de tot smile.gif)))))) oboseala bat-o vina.
Schumi junior , adica Ralf a avut permisul suspendat pentru nerespectarea limitelor de viteza in Germania si nu numai , H.P. Montoya la fel , a avut permisul luat si o amenda consistenta tot pentru speeding in Franta , lista e lunga , nu are rost sa o insir acum.
Ai 35 de ani , multi inainte , iti spun doar ca esti mai mare un pic ca mine insa am mai multi ani de condus laugh.gif ca pe mine m-au lasat parintii sa conduc de la 16 ani , doar sa respect o conditie, sa merg numai cu ei in masina, familie mai nebuna ce sa-i faci , daca iti zic ca maicamea conduce in mod curent cu peste 160 - 180 iti dai seama cam cum sta treaba si la fel si la noi , ne-a ferit Dumnezeu de accidente, iar eu am condus ffff mult incepand inca de pe timpul lui Ceao , am condus de parca as fi fost sofer de TIR smile.gif
S-a dus draq topicul , suntem OFF rau , eu termin aici off topicul cu scuzele de rigoare , ca vorbeam de Golf vs Laguna ce naiba...
Adica eu mi-as lua Golf 6 sau Laguna 3, sigur ma va multumi fiecare dintre ele laugh.gif , deci as astepta sa iasa noile modele pentru ca Laguna e ca si ingropata si Golf urmeaza si el peste vreun an ...

This post has been edited by cristirenault: 18 Sep 2006, 00:58

--------------------
+
ghetau dan
post 18 Sep 2006, 08:21
Post #164

QUOTE(cristirenault @ 17 Sep 2006, 16:02)
Ca idee generala Dane , tu vezi ce prostii scrii?...
3.Seria 5 este in clasa superioara ca si A6 de la Audi.
am invatat la scoala ceea ce iti spun eu
*

La asta m-am referit cind am zis ca nu exista clasa superioara,nu la seria 3.
Evident,de-a lungul timpului dimensiunile masinilor s-au marit asa incit passat a ajuns sa fie la capatul superior al clasei medii.
Ce m-a socat cind a aparut Leganza,n-am inteles de ce era(este) direct la clasa mare...

Masinile sint un rau necesar...dar te ajuta sa te deplasezi de la A la B mai repede.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
Bacu
post 18 Sep 2006, 17:48
Post #165

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

Nu va mai certati: :-)
clasa compacta: BMW Seria 1, Megane, Octavia, Golf, Audi A3
clasa medie: BMW Seria 3, Laguna, Passat, Audi A4, Merz C Klasse
clasa mare: BMW Seria 5, Velsatis, Audi A6, Merz E Klasse

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
ssilviu
post 19 Sep 2006, 09:31
Post #166

F1 Man

From: Nicaieri

Clasa compacta: segmentul non premium: golf, astra, megane, focus, c4, 307, mazda 3, corolla, almera
segmentul premium: seria 1, 147, A3
Clasa medie: segmentul non premium: mondeo, laguna, c5, 407, vectra, passat, primera, mazda 6, avensis
segmentul premium: c-class, seria 3, x-type, 159, A4

Cat despre Skoda, treaba este putin mai complicata. Desi este undeva la limita, fiind mai lunga de exemplu decat unele din clasa medie, este considerata in clasa compacta. Iar superb in clasa medie. Ambele la non-premium

This post has been edited by ssilviu: 19 Sep 2006, 09:34

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
bogy
post 19 Sep 2006, 10:40
Post #167

Membru

From: Cluj-Napoca

QUOTE(cristirenault @ 18 Sep 2006, 01:56)
.. ca pe mine m-au lasat parintii sa conduc de la 16 ani , doar sa respect o conditie, sa merg numai cu ei in masina, familie mai nebuna ce sa-i faci , daca iti zic ca maicamea conduce in mod curent cu peste 160 - 180 iti dai seama cam cum sta treaba si la fel si la noi , ne-a ferit Dumnezeu de accidente,
*

La fel si pe cei din jur!

Prima data am vrut sa intervin cand am vazut chestia cu 'derapajele controlate'. N-as vrea sa vad asa ceva cand eu merg ca 'autobuzul', corect, legal, pe banda mea. Clar asi lua numarul si asi face reclamatie. Si daca ar reactiona si altii ca mine, poate am circula toti mai in siguranta ...

In ultimii ani, a ajuns o 'aventura' sa mergi cu masina. Daca susti ca mergi in mod curent cu 180, asta mi se pare inconstienta. Pentru asta eu nu vad decat o singura solutie, care ar trebui in lege, ti se confisca masina (si este utilizata in interesul comunitatii) si faci puscarie. Sunt tari unde cam asa suna legea si sa vezi ce cuminte merge toata lumea chiar si pe autostrada 'doar' cu 130.

Daca vrei condus sportiv, f bine, exista circuite, special pt treaba asta. Este si alternativa off-road daca nu gasesti un circuit in apropiere wink.gif .

--------------------
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
+
ghetau dan
post 19 Sep 2006, 18:10
Post #168

Bogy,camarade,prietene,colegule de suferinta...te-ai bagat unde nu trebuia...si eu am patit la fel...toti au sarit pe mine facindu-ma bosorog de 50 la ora...
Unii nu inteleg...nu-i normal,scrie si-n codul rutier ce si cum dar unii stiu sa dea cu flit...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
cristirenault
post 19 Sep 2006, 19:23
Post #169

Membru autentic

bogy , ce ai omule ?... nu am jenat in viata mea pe nimeni pe sosea , tu ai inteles ca eu fac derapaje controlate in plin trafic?... deci cand fac treaba asta liber in jurul meu pe o raza de 200m si nu sunt pe un drum public sau pietonal , ce-ti veni de sari-si asa pe mine? Cand merg cu viteza mare am grija sa fie libera soseaua , dar absolut libera , drumul dintre Buzau si Braila permite asa ceva si de aceea am ocazia destul de des sa fac ce vreau pe acel drum care uneori este deosebit de liber si calitatea asfaltului este foarte buna , din fericire pentru Romania
Deci stai linistit ca nu fac rau la nimeni smile.gif ... cu 180 merge maicamea nu eu sau taicamiu , daca ei conduc din 1979 si nu au fost probleme , eu din 1990 crede-ma ca daca eram sariti de pe fix o comiteam pana acum wink.gif

This post has been edited by cristirenault: 19 Sep 2006, 19:24

--------------------
+
cri123
post 19 Sep 2006, 22:18
Post #170

Membru autentic

Eu sunt de parere ca momentan Laguna nu are ce discuta cu un Golf din punct de vedere al achizitiei. Laguna e pe final de cariera, si are niste reduceri extrem de interesante (12500 CIP la 1.6 Authentique...), pe cand Golf inca nu e in epoca asta - mai are cam 1 an poate smile.gif. Iar masinile bune se fabrica pe final de cariera, nu la inceput, cand sunt pline de probleme.

Despre performantele lui 2.0T, sunt superioare (si de multe ori net) lui 1,9dci, 2.0TDI, 1,9TDI - a, si nici nu are sens sa pomenim de 1,4 si alte din astea. Da, e adevarat, daca te dai la masina, isi cere plata - adica sare urgent de 10 media la consum. Un GTI Golf ar fi mai interesant ca si performante, clar, dar e altceva, si la ce pret?

Seria 3 nou este clar in partea superioara a clasei medii, desi nu exceleaza prin spatiul interior, unde Octavia e cam in zona.... Seria 3 vechi era chiar la limita de jos a clasei medii ca spatiu (nu ca si pret si performante smile.gif ). Si e clar altceva decat Laguna.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
Bacu
post 19 Sep 2006, 22:46
Post #171

Membru Privilegiat

am trecut azi pe la casa poporului si au amenajat acolo o parcare special pentru intalnirea "francofililor" in care au adus vreo cateva zeci de lagune negre noi, cu numar de franta, cred ca pentru transportul demnitarilor...

Ma bucur ca au ales renault si nu peugeot sau citroen... cool.gif

Attached thumbnail(s)
Image019.jpg ( Size: 147.62k ) Number of downloads: 55

--------------------
+
bogy
post 20 Sep 2006, 12:16
Post #172

Membru

QUOTE(cristirenault @ 19 Sep 2006, 20:23)
bogy , ce ai omule ?... nu am jenat in viata mea pe nimeni pe sosea , tu ai inteles ca eu fac derapaje controlate in plin trafic?... deci cand fac treaba asta liber in jurul meu pe o raza de 200m si nu sunt pe un drum public sau pietonal , ce-ti veni de sari-si asa pe mine?
*

Sa zicem ca-s patit. Crede-ma nu-i placut sa trebuiasca sa iesi in decor pt ca cel din fata se credea singur pe drum si 'in stare' sa ia curba la 150. Sigur ca nu m-a vazut, doar eram 'dupa' curba wink.gif. Si daca tot avea viteza, de ce sa mai si opreasca?

Teoretic nimeni nu deranjeaza pe nimeni in trafic, dar cu toate astea zilnic mor oameni pe soselele noaste. Chiar si in conditii organizate se mai intampla accidente, ce sa mai vorbesc pe nationale.

Acuma nici eu nu-s sfant cool.gif , ii cam greu sa respecti strict legea. 20-30km peste limita legala inteleg, ca asa-i la noi, drumu' trece prin toate satele posibile. Problema ii ca se cam exagereaza.

Am circulat mult si prin Europa, ii superb cum merge toata lumea in coloana, constant, la 90-100 (inclusiv camioanele). La noi ori dai de unul care merge cu 50 (in afara localitatii) ori altul care merge cu 150 mad.gif .

Cu prima ocazie chiar te rog sa faci un test, la un drum mai lung de 300km in Ro, numara te rog pe cati trebuie sa-i eviti; ori intra aiurea in depasire, ori fac manevre ciudate, nu semnalizeaza, etc. Daca vrei putem face testul pe beri biggrin.gif , sub 5 cazuri dau eu dif, peste 5 ... wink.gif

--------------------
+
Turkish
post 20 Sep 2006, 13:27
Post #173

Membru autentic

ktmbull,

ce nu inteleg eu este, daca esti de principiu nemultumit de reno de ce mai iei in considerare marca.

Adica crezi ca daca MII are oaresce probleme este vorba numai de model iar Laguna e cine stie ce scula?

Really?

Am eu o recomadare: nu iti lua reno, si de principiu masini facute de francezi...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ssilviu
post 20 Sep 2006, 14:10
Post #174

F1 Man

From: Nicaieri

Recomandare bazata pe experienta personala, evident

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Bacu
post 20 Sep 2006, 14:39
Post #175

Membru Privilegiat

@turkish

ce alte masini in afara de reno ai mai avut pana acum?

--------------------
+
cri123
post 20 Sep 2006, 15:58
Post #176

Membru autentic

Da, luati Golf nu Laguna, ca e mai buna masina radmasa.gif Cu atat mai bine, mai putine Laguna pe drumurile patriei.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
cristirenault
post 20 Sep 2006, 15:59
Post #177

Membru autentic

QUOTE(bogy @ 20 Sep 2006, 13:16)
Cu prima ocazie chiar te rog sa faci un test, la un drum mai lung de 300km in Ro, numara te rog pe cati trebuie sa-i eviti; ori intra aiurea in depasire, ori fac manevre ciudate, nu semnalizeaza, etc. Daca vrei putem face testul pe beri  biggrin.gif , sub 5 cazuri dau eu dif, peste 5 ... wink.gif
*

Ai mare dreptate si as pierde orice pariu de genul asta , sper ca m-ai inteles cu ce am vrut eu sa spun , chiar nu deranjez pe nimeni cu nimic , nu am avut niciun accident si nici nu am jenat pe cineva vreodata si pot sa zic ca in 16 ani de conducere "legala" si cred ca am facut undeva pe la vreo 2 mil de km , majoritatea in Ro , am idee de cum se circula in Romania si cum s-a schimbat in rau circulatia pe la noi din 90 incoace. Oricum imi place sa merg cu viteza mare si cel mai mult imi plac virajele , nu imi plac figurantii si cei care fac figuri , daca vrei sa neintalnim sa facem orice pot masinile noastre , facem , asa for fun smile.gif nu ca sa dam filmulete pe net ca uite ce tari suntem noi. Imi pare rau daca ai avut de suferit de pe urma vreo unui mare pilot din Ro smile.gife tara plina

--------------------
+
bogy
post 20 Sep 2006, 17:54
Post #178

Membru

QUOTE(cristirenault @ 20 Sep 2006, 16:59)
Ai mare dreptate si as pierde orice pariu de genul asta , sper ca m-ai inteles cu ce am vrut eu sa spun , chiar nu deranjez pe nimeni cu nimic , nu am avut niciun accident si nici nu am jenat pe cineva vreodata si pot sa zic ca in 16 ani de conducere "legala" si cred ca am facut undeva pe la vreo 2 mil de km , majoritatea in Ro , am idee de cum se circula in Romania si cum s-a schimbat in rau circulatia pe la noi din 90 incoace. Oricum imi place sa merg cu viteza mare si cel mai mult imi plac virajele , nu imi plac figurantii si cei care fac figuri , daca vrei sa neintalnim sa facem orice pot masinile noastre , facem , asa for fun smile.gif nu ca sa dam filmulete pe net ca uite ce tari suntem noi. Imi pare rau daca ai avut de suferit de pe urma vreo unui mare pilot din Ro smile.gife tara plina
*

Stiu, altfel nu asi fi propus pariul cheers.gif
Daca, consider 20 zile lucratoare pe luna, si nu ma insel la calcule: 2mil in 16 ani ar insemna o medie de ~520km/zi ?.
Chiar mi-am propus sa incerc sa ajung la intalniri, poate se face o intalnire si la CJ. Cat despre ce poate masina, eu sunt ferm convins ca ea poate mult mai multe decat pot eu; nu oboseste, daca se 'sifoneaza' sunt sanse mult mai mari sa fie reparata etc wink.gif .

Revenind la topic, sa nu fiu complet post-336-1110552475.gif :

Am avut mai multe masini, si am condus si Golf. Masinile se compara la pret si ... cam atat smile.gif
Daca cineva ii exasperat de 'greierasi' atunci probabil Laguna iese din discutie. Trebie sa recunoastem ca are (dar dupa ce te obisnuiesti cu ei ... wub.gif )
Ca si confort, la drum lung, trebuie sa fi f. 'pasionat' de Golf sa susti ca-i peste Laguna.
Suspensi, stabilitate? Daca vrei ceva cu adevarat sport, normal, nu Laguna ii masina resp., dar in rest ... pt o masina orientata pe confort, sta f. bine pe drum.
Directia, mai ales pe denivelari si gropi ... mai 'ciudata', nu stiu exact cum sa o descriu. Asta la Laguna, la Golf nu ma pronunt.
Motor, parte electrica, suspensii? - la ultimele modele de Laguna am 'auzit' ca s-au reparat multe, inca nu stiu, o sa va mai spun peste cateva zeci de mii de km.
Oricum comparatia ii ciudata, daca cineva vrea o masina 'gen' Laguna nu inteleg de ce s-ar uita la Golf, si nici invers. Doar pt ca is la acelasi pret? Cred ca asta ii motiv sigur sa fie dezamagit mai tarziu.
Daca vrea masina mai mica, mai 'sport', mai etc, dar ia Laguna, ca-i mai confortabila, sau ca are nu stiu ce dotari - probabil o sa regrete ( sau nu? tongue.gif ).
Daca vrea masina mai mare, mai confortabila, dar ia Golf ca-i VW, nu-i masina Fr, si/sau nu are bani de Passat - si atunci o sa-i para rau.

--------------------
+
cristirenault
post 20 Sep 2006, 22:04
Post #179

Membru autentic

QUOTE(bogy @ 20 Sep 2006, 18:54)
Daca, consider 20 zile lucratoare pe luna, si nu ma insel la calcule: 2mil in 16 ani ar insemna o medie de ~520km/zi ?.

Ai si tu dreptate , eu in general am adunat km care i-am facut la masinile care le-am avut si pe care am mers eu , am avut o perioada de vreo 7 ani cand intradevar mergeam extraordinar de mult , aveam cel putin o zi pe saptamana cand faceam cam 1500 de km in aceeasi zi , era groaznic , pe bune , mai mergeam impreuna cu cineva dar conduceam eu 95%... iar cand nu plecam din oras faceam cam 150 de km in oras, eram mai ceva ca taxiul , probabil ca mai am pana la 2 milioane smile.gif)))

--------------------
+
ktmbull
post 21 Sep 2006, 12:53
Post #180

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Turkish @ 20 Sep 2006, 14:27)
ktmbull,

ce nu inteleg eu este, daca esti de principiu nemultumit de reno de ce mai iei in considerare marca.

Adica crezi ca daca MII are oaresce probleme este vorba numai de model iar Laguna e cine stie ce scula?

Really?

Am eu o recomadare: nu iti lua reno, si de principiu masini facute de francezi...
*

"De principiu nemultumit de reno" ph34r.gif

Am avut un Megane Classic la care nu am avut nici o problema, Megane 2 Sedan e o mare dezamagire pentru mine(ma refer la calitatea interiorului).De principiu m-am uitat si pe forumurile cu masini nemtesti, am intrebat posesori si am vazut ca si acolo e vopsit gardul doar la exterior, la interior cad chedere, scartie, papa ulei, raman geamurile blocate si am inteles ca la service e mai jale ca la reno.

deci! cheers.gif

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
7 Pages « < 4 5 6 7 >
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 12:11
Dacia