Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vand Megane-ul ..., ...ce-mi cumpar (?)

A l e x
post 24 Aug 2006, 12:32
Post #31

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Nu stiu tu ce fel de masina vrei dar eu daca as avea 26000 acum sa iau o masina mi-as lua clar 407 2.0 HDi Executive cum a spus si Madriann.

Si Passatul e o alegere buna, dar nu stiu cate optiuni incadrezi in banii astia, 407-ul ti-l iei aproape full la 26000, asta daca nu vrei tu magazie cd, piele, trapa, optiuni de genul asta

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
JediKnight
post 24 Aug 2006, 12:53
Post #32

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

1. Honda Accord
2. Laguna
2. Ford Focus Sedan

Uita de Peugeot 407.

Oricum trebuie sa analizezi in primul rand ce anume iti doresti de la o masina. Trebuie sa te gandesti ce anume te atrage la o anumita masina: interiorul, exteriorul.
Sfatul meu: pune pe hartie ce anume iti doresti de la masina; ia mai multe oferte cu toate optionalele pe care ti le doresti, fa drive test cu toate si apoi judeci la rece in functie de bani pe care vrei sa ii cheltui.
Eu personal asa am facut. Am adunat toate ofertele la banii pe care i/am avut si am vazut ce imi ofera fiecare automobil.
Sa stii ca defectiuni apar la toate modelele. Masinile sunt un bunuri de care te folosesti, ca nu ai ce face, "ca ne/am nascut in masina" ce naiba si reprezinta o investitie proasta. Nu vreau sa par misogin, dar masinile sunt ca si femeile "rau cu rau, dar mai rau fara rau" blush.gif

--------------------
Renault Laguna 2006
Renault Laguna 2006 Confort Dynamique
1.9 dci 120cp cu cateva optiuni
+
semit
post 24 Aug 2006, 13:51
Post #33

Private Spice

From: Bucuresti

QUOTE(Havoc @ 24 Aug 2006, 13:00)
Offtopic:Eu cred ca mai degraba are restul cartierului o Laguna decat un Passat...asa..ca idee!Si de unde stii tu ca apierdut 2.0 TDI..la capitolul consum?!Conduci asa ceva!?
*

OFF:Cu tot respectul aici ai cam dat-o in bara... pai cum.. cand face cartofaru` sau varzaru` rost de 10.000 de coco ce isi ia.. Laguna??? e Reno... nu e Tdi... ce conteaza.. e scumpa bre.. sau Passat.. Tedei taica... sa moara toati neamurili di la tara... si vecinii, am auzit IO( citat din Gigi cool.gif, IO ca e bune masinile astea, consuma putin desi eu nu fac decat 2500km pe an???... cu "i" rosu obligatoriu.. am gasit una buna "din 2001 cu 60k la bord a unui batranel", ce mai conteaza ca bagi motorina de la tractor si schimbi la 1800 de ture sa nu consume mult ... Totusi traim in romania... wink.gif
PS: stiu ca aici ne refeream la masini noi dar nu m-am putut abtine
.... ph34r.gif

Din toate masinile alea eu mi-as lua direct Accord.. si tu cand dai 26k pe o masina te mai uiti la cosum.... ntz ntz ntz

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
cliuta
post 24 Aug 2006, 13:59
Post #34

Membru incepator

mazda cx7

Mazda__CX-7_222658g.jpg

cx72.jpg

255 cp

26 mii - full option

ZOOM ZOOM

--------------------
clio bicorp 2005 BVA
Mazda 3 GT black mica
+
Solon
post 24 Aug 2006, 14:01
Post #35

Membru autentic

Dar de ce nu zice nimeni, nimic de un Jeep-ulet?
Instantaneu m-as baga la unul.Fara suparare!
Ca cred ca la banii astia te incadrezi la Kia Sportage, Tucson, poate chiar si Grand Vitara, dar la Suzuki o iei in bot la service-scump,domne, scump-.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Havoc
post 24 Aug 2006, 14:02
Post #36

Membru incepator

Vorbeam de Passat-ul nou!
Crezi ca eu as merge dupa ce zice lumea!Daca tiganul de la colt are BMW...asta inseamna ca eu sa nu-mi iau BMW?!Eu imi iau masina AIA pt ca imi place!
Si eu daca as avea bani de Passat mi-as lua unul fara sa stau pe ganduri!?Asta inseamna ca sunt "taran" pt ca imi place masina...sau sa-mi iau Renault ca sa fiu mai "aristocrat"!

p.s:Frumoasa Mazda aia!!! rolleyes.gif

This post has been edited by Havoc: 24 Aug 2006, 14:03

--------------------
Seat Leon 2005
+
Solon
post 24 Aug 2006, 14:06
Post #37

Membru autentic

@Havoc
Cine te-a nemultumit?
Pe mine in toata chestia asta ma amuza faptul ca bietul om habar nu o sa mai aiba ce masina vrea sa-si ia, asta doar daca nu e croit pe ceva sigur si ne-a intaratat pe noi nitel!

--------------------
+
semit
post 24 Aug 2006, 14:10
Post #38

Private Spice

stiu ca o sa-mi iau injuraturi da mie nu-mi place Laguna de nici culoare mai ales feisliftu `zici ca e Megane.... nici Mazda aia, e prea inaltata, Passatul e mai urat decat cel vechi si e prea scump pentru ce stie sa faca( in afara de 2.0 Tdi).. Mondeo Titanium e misto rau de tot ca look dar are iluminarea bordului odioasa... Accord e frumoasa rau si interior si exterior..... intre Mondeo, Accord si Avensis as alege eu... smile.gif

--------------------
+
cliuta
post 24 Aug 2006, 14:13
Post #39

Membru incepator

QUOTE(semit @ 24 Aug 2006, 15:10)
nici Mazda aia, e prea inaltata

e SUV
4x4=16

This post has been edited by cliuta: 24 Aug 2006, 14:14

--------------------
clio bicorp 2005 BVA
Mazda 3 GT black mica
+
b06fcn
post 24 Aug 2006, 14:16
Post #40

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Avensis fratilor, ca e avion...plus ca la fiabilitate, daca e ca o anumita Corolla pe care o stiu eu, tre sa ai bani de combustibil si consumabile...in rest are ea grija...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
BOG
post 24 Aug 2006, 14:18
Post #41

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

Din ce se aude pe piata din 2007 vor fi reduceri importante la produsele asiatice...in acest caz daca vrei o masina japoneza poti sa mai astepti....Intre timp daca tot sint atit de multi iubitori de Skoda - urmeaza sa apara un model asemanator cu Audi Allroad ( pastrand proportiile evident).....

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Havoc
post 24 Aug 2006, 14:54
Post #42

Membru incepator

M-am enervat cand am vazut etichetarea legata de Passat!
Mazda aia este super tare!!
Apropo de skoda...nu-mi place acel "allroad" care o sa iasa!!
Pana una alta sa-l ajutam pe om sa-si ia masina pe care o vrem noi ! biggrin.gif

--------------------
Seat Leon 2005
+
semit
post 24 Aug 2006, 14:59
Post #43

Private Spice

este o etichetare cat se poate de reala... si nu toti posesorii de Passat sunt tarani... doar tot cam atatia cati posesori de logan cred ca au BMW wink.gif daca intelegi ce vreau sa spun

--------------------
+
HappyBoy
post 24 Aug 2006, 15:37
Post #44

Membru autentic

Din ce ai enumerat tu....eu as alege Toyota Avensis.

--------------------
Renault Clio Symbol 2005
Opel Astra 1.4 Twinport - 2009
Mazda 6 2.5L 4 cylinder Engine - 2009
Lexus RX350 3.5-L Dual VVT-i V6 Engine - 2010
+
bogdan20
post 24 Aug 2006, 17:20
Post #45

Membru autentic

From: Iasi

Vectra sau Passat.

--------------------
Honda Accord ES - IS 01 DOR 2007
+
Vali 1997
post 24 Aug 2006, 17:24
Post #46

Membru incepator

In momentul asta Toyota Avensis este pe primul loc , urmata de Mondeo , Laguna si Peugeot 407 . Toate au motorizari intre 1.9 si 2.0 litri diesel . Passat-ul era o cauza pierduta . Nu-mi place cum arata fata de "concurenta" si in plus am avut ocazia sa vad la "treaba" patru Passat alaturi de trei Megane 1.9 dti si 4 Focus-uri . Passat-urile aveau probleme diverse + consum mare de ulei iar Renault-urile si Ford-urile ... mergeau . Poate astea noi merg dar eu nu am de unde sa stiu . Japonezele sunt prea exotice pentru mine iar suedezele prea scumpe .

Apropos de : " la un buget de 26.000 nu-ti mai faci probleme de combustibil " ; fals . Imi fac probleme . Pot sa duc un leasing de pana la 26.000 cu 40-50% avans . Asta inseamna rata mare = saracie blush.gif In plus vreau o masina mare de familie nu o masina pentru plimbari . Sa nu va ganditi la Logan mad.gif

Astept in continuare parerile voastre .

--------------------
Ford Focus 2.0 TDCI 163 CP 2012
+
Solon
post 24 Aug 2006, 17:33
Post #47

Membru autentic

Jeep JEEP! mad.gif

--------------------
+
Madriann
post 24 Aug 2006, 18:47
Post #48

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(Vali 1997 @ 24 Aug 2006, 18:24)
In momentul asta Toyota Avensis este pe primul loc , urmata de Mondeo , Laguna si Peugeot 407 .
*

Toyota, Mondeo, Laguna, inainte de 407?
Ca design exterior, nici una nu se ridica la inaltimea lui 407, sa o recunoastem biggrin.gif In plus, e mare, spatioasa, inca atrage privirile (apropo, aia de la KENT e bestiala)...cat despre argumentul cuiva ca "e deja invechit", care din modelele enumerate e nou, stock? Toate au cativa anisori la activ...nu multi.
Motorizare: 1.6HDi e putin pentru masina asta, dar daca vrei economie la combustibil, poti sa o iei in calcul. 2.0 HDI BVA4 sau BVM6 ar fi o alegere mai buna.Oricum, eu unul am auzit numai de bine despre motorizarea HDi. 136 CP/4000 si 320Nm/2000 la un consum acceptabil sunt suficienti...cand ii folosesti pe toti? wink.gif
Optionale: Am configurat si eu o Laguna...kk-maka...scuzati expresia, dar optionalele oferite sunt praf in ochi. Tot felul de rahaturi inutile, iar cand incepi sa bifezi lucruri necesare, creste DDU-ul amenintator... La pretul mentionat mai sus pentru 407 Executive, ai inclus xenoane si jante de 17, plus alte chestii mai mult sau mai putin importante(e.g. spalator de faruri).
De curiozitate, Vali.....uita-te intr-o parcare eventual, unde sunt la mica distanta una de alta, o Laguna si un 407. O sa vezi diferenta. smile.gif

Cu Accordul....am avut si eu boala pe el....prea scump, look interesant numai daca ii faci tuning (nu era cumva Accura RSX in N4SPD?....prea seamana radmasa.gif ).

In fine...cumpara-ti masina care iti merge la inima, urmeaza-ti instinctul si....gandeste-te bine. S-ar putea sa ai surpriza, dupa ce dai o groaza de bani, sa te uiti cu jind la vreun 407... wink.gif
Just kidding tongue.gif .

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
diesel_power
post 24 Aug 2006, 18:52
Post #49

Membru autentic

From: diaspora

Imi strecor si eu parerea: Skoda Superb, 1.9 TDI, 130cp. Pe dedesubt este passat B5.5 de la cap la coada, eu la banii astia asta mi-as alege. A aparut recent un facelift.

link

Acu cativa ani imi placea vw passat f mult, dar acum parca si-au luat toti capsunarii TDI-uri din astea, si toti se lauda ca au I rosu, sau D, I rosu dar nici nu stiu ce inseamna.
De la vw noua Jetta e superba dar nu se compercializeaza in romania deocamdata din pacate.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
Vali 1997
post 24 Aug 2006, 19:33
Post #50

Membru incepator

Skoda Superb . Este OK . Maine ma duc sa fac un drive test . La aproape 26.000 are dotari super . Cred ca-i destul de mare iar motorul este de pe VW si Audi (???!) . Sper sa nu manance ulei biggrin.gif

--------------------
+
b06fcn
post 24 Aug 2006, 20:16
Post #51

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Putin off, dar legat de subiect : cati km are masina, ca vad ca este identica cu a mea? Si daca nu sunt prea indiscret, cam cat speri sa iei pe ea? Intreb ca vreau sa o dau si eu pe a mea si sa stiu cat sa cer...sa vad cam care e piata...
Merçi si bafta.
On : Superb este chiar o masina misto, chiar mai mare decat Passat, am inteles ca ar avea si ceva gene de A6...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Vali 1997
post 24 Aug 2006, 20:50
Post #52

Membru incepator

Megane-ul are 70000 km si este in perfecta stare . Am inca un set de anvelope de iarna Michelin Alpin pe jentile originale din aluminiu . Pe masina am jentile care se vad in imagine cu cauciucuri Semperit Speed Confort noi. Masina mai are detector de radar Belltronic incorporat , alarma si car kit Nokia . Are facut si cip tunning ( la Voinea ). Din pacate banii pe tunning ii pierd . Merge super . Am client care-mi ofera 8600 euro . Este un pret OK . Este , din pacate , plin targul de masini care mai de care mai "colorate" si mai nemtesti .

--------------------
+
diesel_power
post 24 Aug 2006, 21:22
Post #53

Membru autentic

From: diaspora

Mie imi place superb fiindca este o masina de calitate dar in acelasi timp nu denota faptul ca proprietarul ar fi manelist/bronzat/cu ghiuluri. Cum passaturi vad pe toate drumurile cu tot felul de persoane dubioase la volan, superb vad mai rar si am senzatia ca la volanul unui superb sta un domn elegant si modern in acelasi timp smile.gif Din acest motiv si eu visez la o masina ca asta.

Motorul de 130cp este printre cele mai comunte dintre 1.9TDI (ca fiabilitate toate TDI-urile de 1.9 sunt cam la fel, pacat totusi ca nu s-a vandut la scara mai larga cel de 150cp). Acesta de pe superb in speta a fost folosit in gama larga pe vw passat/bora/golf/polo cat si audi a4/a6. Toate motoarele consuma ulei, altfel nu s-ar mai unge pistoanele, dar functie de cat de tare calci pedala de acceleratie asa de mult/putin ulei iti va consuma.

Te invit sa citesti un fel de "blog"

This post has been edited by cmandrei: 25 Aug 2006, 08:06

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
AND
post 24 Aug 2006, 23:09
Post #54

Membru autentic

Reality check. Cele mai irelevante sfaturi sunt cele primite de la un FAN al unei anumite marci. Aici e vorba de marca Renault. Felicitari celor cu suficienta integritate, care recunosc ca in ciuda faptului ca masina din fata scarii este un Renault, daca ar mai fi vrut sa dea 500-1000e in plus, alternativa ar fi fost superioara din cele mai importante puncte de vedere, atunci cand esti in romania.

Sunt fan renault, sunt fan Megane, dar in primul rand sunt fan al domeniului auto.

Avantaje Renault in Romania:
Pret achizitie
Raport pret/dotari
Aspect exterior/interior
Gadget-uri
Siguranta
Motoare benzina (in medie, peste cele ale rivalilor)

Dezavantaje Renault in Romania:
Pret intretinere
Calitate slaba asamblare (in comparatie cu majoritatea rivalilor)
Fiabilitate redusa (in comparatie cu majoritatea rivalilor)
Finisaje satisfacatoare (nimic mai mult, in ciuda faptului ca arata bine...dar calitativ sunt doar satisfacatoare)

Sunt multe persoane care confunda un aspect mai putin vioi si moden ale unor finisaje interioare cu lipsa de calitate. Am auzit multe persoane spunand ca finisajele din Focus sau culmea, din Mondeo sunt, si citez "oribile". Da oameni buni, oribile in comparatie cu Bentley. De exemplu doar pentru ca Laguna are acel interior care arata super luxos , cu bord pe jumatate cream si piele cream si asa mai departe, nu inseamna ca este mai bine facut si mai calitativ decat ce-ti ofera un Mondeo Full (anume nivelul de echipare Titanium X). L-am pipait, este ceva de te doare capul. Nu exista suprafete care sa reflecte altceva decat 100% calitate, spre deosebire de Laguna si Renault in general. Usiile se inchid cu "clonk" si dupa 50.000km, nu cu "zdrang" dupa 5000 ca la o Laguna. Greierasi? Vorba zice ca toate masinile au greierasi odata si odata la viata lor, doar ca aici trebuie sa consideram adevarul statistic. Finisajele, piele neagra peste tot, in rest numai elemente cromate. Se spune ca materialele Ford nu sunt la fel de soft-touch ca cele Renault si de aceea sunt mai naspa. Hah, amuzant. Vrei sa faci sex cu masina sau sa te tina zeci de mii de km fara sa scoata nici cel mai mic greieras din bord? Doar pt ca suprafata este mai dura, nu inseamna ca nu este mai de calitate.

Nu stiu de ce am ales Ford ca ex, puteam sa zic si VW si japoneze. Oricum indiferent de marca pe care o alegeam, s-ar fi trezit unul din voi (asa ca intotdeauna) cu celebra replica : oho la noi la firma avem trei masini de genul ala si un renault si...deja stiti cum se termina fraza. Cu Renault in avantaj.

Exemplele individuale sunt irelevante, o spun din nou. Conteaza statistica.

Nu mi-as lua niciodata Opel sau mai ales PSA peste Renault. Nu merita. Opel au ceva calitate asamblare mai buna si materiale mai durabile insa in rest sasiurile sunt degeaba. IDS whatever; Vectra OPC este oribil de condus in comparatie cu Mondeo ST sau Mazda 6 MPS. La fel este cazul si la Astra. Prea multa putere, demaraj influentat haotic de cuplu din cauza sasiurilor nereusite. Sunt sigur ca fanii Opel au citit mult de tot despre toate smecheriile si modernismele si sistemele Astrelor si Vectrelor lor, insa baga-i un motor zdravan (ceea ce au cei de la Opel) si incearca-i limita. O sa-ti doresti sa scapi din ea cat mai repede posibil.

Cat despre PSA (Peugeot-Citroen)...aici chiar n-are sens. No way! Bag mana in foc ca LII phase 2 si-a mai omorat din greieri si glitch-uri, insa 407 abia a inceput sa-i faca pe noii sai proprietari sa-si smulga parul din cap. smile.gif

Intrebarea de 26.000 de puncte: Daca vrei o medie echipata practic FULL, de ce sa-ti iei o Laguna II cu 24.000 euro DDP (care dupa 12 luni valoreaza jumatate din cat ai dat pe ea) cum este varianta 2.2 dCi 150cp Lux Privilege pentru ca apoi sa-ti sara mustarul de cate ori apare un greieras nou, sau se aprinde un martor indicandu-ti ca ai prea putina presiune in pneuri, sau ca iti lipseste o roata etc (stiti voi cum face Renault-ul; are simtul umorului wink.gif ) CAND POTI sa-ti iei un Ford Mondeo Titanium 2.2 Duratorq 150cp (pt acelasi pret)? Acum problema sta in felul urmator: Laguna ar fi o masina mai frumoasa, pe cand Mondeo ar fi o masina mai agresiva, mai barbateasca, mult mai sportiva, mai bine motorizata (are cuplu mai mare la aceeasi capacitate si cai, viteza max superioara si 0-100 are loc aproape cu o sec mai repede...la acelasi nr de cai!!), mai rezistenta, mai fiabila, mai calitativa.

Daca intelegi ce-am vrut sa spun prin post-ul asta, atunci vei considera foarte bine Fordul si-l vei alerga prin testdrive-uri. Daca insa te multumesti cu mai putin motor si sportivitate pt acelasi pret...recomand in continuare S40-ul, care totusi este ceva mai premium.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Solon
post 25 Aug 2006, 09:06
Post #55

Membru autentic

Bun, ne-am lamurit! AND propune Ford! biggrin.gif

--------------------
+
KGB
post 25 Aug 2006, 09:32
Post #56

Membru incepator

Doar atat iti zic: HONDA ACCORD!

crede-ma k eu am si honda si renault. hondele sunt ca ceasurile elvetiene, nu sunt menitE sa-ti ia ochii, dar sunt facute sa tina o vesnicie. zicea cineva de putere p-aici.

pai hai sa punem diesel-ul de la accord de 140 cp cu orice ce alt diesel din cele mai sus enumerate, laguna, passat, mondeo, cu aceeasi putere sa vedem care pe care. am renault aproape nou, nu zic k nu sunt multumit, fuge, are comfort, dar frate cand mergi cu o honda parca e altceva, cand ai o honda parca ai un pur sange arab. japonezele acum sincer vorbind dau clasa francezilor cu mult, si nemtilor la fel. mai e o varianta si mazda 6, dar parca nu e accord. tine minte k a fost desemnata drept cea mai fiabila masina din lume!

RESPECT RENAULT, BUT... HONDA RULZZ! biggrin.gif

This post has been edited by KGB: 25 Aug 2006, 09:35

--------------------
Renault Megane 2003 bicorp
+
Vali 1997
post 25 Aug 2006, 10:27
Post #57

Membru incepator

Am fost sa vad Skoda Superb . Am intrat in show room , m-am dus la masina , i-am deschis usile , portbagajul , m-am uitat din toate unghiurile ... dar nu m-a bagat nimeni in seama . Stateau toti adunati la un birou si povesteau ceva , cred ca interesant . Daca intrebam de drive test mancam bataie . Masina , bine lucrata , cel putin la prima vedere . Imi place .

Plec acum la Honda . Sper sa nu am parte ce acelasi tratament . Daca da , o las e luni biggrin.gif

--------------------
+
Solon
post 25 Aug 2006, 10:56
Post #58

Membru autentic

Fuga la Honda!Mai lasa in pace Skoda aia.

--------------------
+
Havoc
post 25 Aug 2006, 11:55
Post #59

Membru incepator

Mai lasa Honda aia in pace si fugi la Skoda...la Aviamotors iti recomand!

--------------------
Seat Leon 2005
+
BOG
post 25 Aug 2006, 12:06
Post #60

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

Eu zic sa lasi si Honda, Skoda....si alte alea....te duci ca o floare si te dai cu un Subaru Forester 2.0 Base care se vinde cu 26972 euro DDP sau cu o Impreza de la aceeasi firma la 27500 ddp si ai rezolvat problema..... biggrin.gif

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 22:06
Dacia