Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

vopsea sarita...

solidconvert
post 23 Oct 2008, 17:30
Post #91

Donator

Group: Members
From: Bucuresti

Din ciclul experienta proprie: pana acum am prins asa din zbor o gramada de rahati de pasare fara consecinte vizibile la suprafata staratului de vopsea sau lac ce o fi el acolo. O singura data a reusit unu sa-mi matuiasca putin vopseaua dar s-a remediat foarte usor cu putin polish. Deci pana la urma eu nu mai inteleg nimic... la uni se deterioreaza foarte usor suprafata vopselei la diferite actiuni mecanice sau chimice si la altii nu? blink.gif De ce oare diferentele astea? blink.gif Sa nu-mi spuneti ca tine de noroc ca nu va cred... laugh.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan22y
post 23 Oct 2008, 17:56
Post #92

Membru autentic

From: B

Sa ne traiasca "pasaricile" patriei noastre dragi.

Confirm si eu problema cu exfolierea lacului din cauza factorilor externi recte pasari. Am cateva pete pe capota fata, una dintre ele se vede cum lacul s-a incretit.

Acum sterg orice noroc adus masinii din partea pasarilor. Binenteles ca sub copaci sta parcata.

Ma gandesc ca nu ar merge slefuit smirghel granulatie moderata si pe urma lacuita? Fiindca doar lacul este atacat in cazul meu? Binenteles de un "meserias" intr-un service autorizat.

This post has been edited by dan22y: 23 Oct 2008, 17:56

--------------------
R M 8 - B
User is online!Galerie FotoPM
+
goancea
post 24 Oct 2008, 07:18
Post #93

Membru incepator

@mihai_dorin: Renault ca orice alt producator de masini are pentru modelele sale niste versiuni standard (expression, privilege ... etc). Daca nu gasesti la dealer versiunea pe care o vrei tu + optionalele pe care le doresti (inclusiv culoare speciala) se va face una la comanda special pentru tine. Platesti un avans de 20-30% (nu mai tin minte exact) si din momentul respectiv ei iti pot spune seria sasiului si data intrarii in fabricatie. Acea masina nu va fi vopsita AUTOMAT PE LINIA DE FABRICATIE ci va fi vopsita manual (nu sta nimeni sa schimbe catamai linia de fabricatie pentru O singura masina).
In acest fel masina respectiva, mai mult ca sigur, va fi vopsita altfel decat standard (iar la cat de meseriasi sunt turcii a iesit rahatul de vopsea pe care il am eu pe masina).

Unii de pe forumul asta (ca pe orice forum de pe la noi de fapt) vorbesc doar ca sa se afle in treaba si in totala necunostinta de cauza.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2007 1.5 dci 100CP - B - FOREVER - ROK
+
19vik
post 24 Oct 2008, 08:15
Post #94

Membru

Iar tu vorbesti in cunostinta de cauza? Daca eu am optat pentru AC automat in loc de manual, masina e vopsita manual? Ce legatura are optiunea cu vopsitul? Vopseaua metalizata e optionala la toate versiunile, asta inseamna ca toate masinile metalizate sunt vopsite manual?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
ghertzoi
post 24 Oct 2008, 09:01
Post #95

Membru autentic

From: varza a la cluj

stimate goancea... esti in necunostiinta de cauza, ei au linii automate de vopsire in care baga masina si selecteaza culoarea. Tu chiar crezi ca ar renta sa plateasca salahorii pentru masinile comandate, care sunt undeva la 50% din cat se cumpara!! Basme....basme.... Sa nu mai vorbesc tehnologic ca ar insemna sa dubleze spatiul de vopsire, unul pe linia automata si inca un spatiu + echipamente pe linia manuala??? hello??? aveti o parerea prea proasta despre renault. Nici a mea nu e pozitiva dar nici chiar asa smile.gif

Apare cate o bomba cum arunci tu....si citeste vreun neavizat si...te crede!!!! apropo si la volkswagem crezi ca e la fel ??!!

This post has been edited by ghertzoi: 24 Oct 2008, 09:02

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
mihai_dorin
post 24 Oct 2008, 11:19
Post #96

Membru autentic

QUOTE(goancea @ 24 Oct 2008, 08:18)
@mihai_dorin: Renault ca orice alt producator de masini are pentru modelele sale niste versiuni standard (expression, privilege ... etc). Daca nu gasesti la dealer versiunea pe care o vrei tu + optionalele pe care le doresti (inclusiv culoare speciala) se va face una la comanda special pentru tine. Platesti un avans de 20-30% (nu mai tin minte exact) si din momentul respectiv ei iti pot spune seria sasiului si data intrarii in fabricatie. Acea masina nu va fi vopsita AUTOMAT PE LINIA DE FABRICATIE ci va fi vopsita manual (nu sta nimeni sa schimbe catamai linia de fabricatie pentru O singura masina).
In acest fel masina respectiva, mai mult ca sigur, va fi vopsita altfel decat standard (iar la cat de meseriasi sunt turcii a iesit rahatul de vopsea pe care il am eu pe masina).

Unii de pe forumul asta (ca pe orice forum de pe la noi de fapt) vorbesc doar ca sa se afle in treaba si in totala necunostinta de cauza.
*

Culoare speciala nu prea cred ca o sa gasesti sa comanzi la Renault, ma refer la faptul ca este unicat sau mai stiu eu ce chestie. Chiar daca masina se afla pe stoc si tu ai semnat actele si vrei sa te razgandesti tot platesti niste penalizari. Masina mea este un Privilege care era pe stoc in tara, in momentul in care am semnat actele am asteptat o saptamana sa imi fie adusa masina, in acest timp eu stiam deja seria masinii si data de fabricatie. Nu te gandi ca masina ta "facuta la comanda" a suportat un proces de fabricatie diferit, sau a fost tratata altfel. Vopseaua ta se poate gasi pe n Renault-uri nu este una "la comanda". Fabrica produce anumite modele care se vand conform vanzarilor sale, daca tu ca, cumparator doresti un model care nu se afla pe stoc se introduce in calculator specificatiile masini tale si apoi intra pe linia de productie. Nu au niste masini vopsite doar cu grund pe stoc si cand cineva vrea o anumita culoare atunci le baga pe linie si le vopsesc.

Poti sa citesti tot ce am scris, sa vezi ca nu scriu sa ma aflu in treaba.

Daca mai ai nelamuriri.....

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
goancea
post 24 Oct 2008, 13:12
Post #97

Membru incepator

Schimbarea culorii pe o linie de vopsire implica foarte multa munca si costuri foarte mari. Nu se face asa oricum ... pentru o singura masina (sau ma rog ... cateva).

O sa radeti dar si Audi Q7 se vopseste manual.

Manual sau nu ... nu ma intereseaza catusi de putin. Nu mi se pare deloc normal ca vopseaua sa se exfolize la cea mai mica atingere sau flegma (e de tot rasul faza ... penala rau de tot).

Voi faceti ce vreti ... eu stiu ce am de facut.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2007 1.5 dci 100CP - B - FOREVER - ROK
+
nr1_gogon_1979
post 24 Oct 2008, 13:34
Post #98

MEMBRUL

From: Bucuresti: Floreasca & Muncii

citesc si nu stiu:sa rad sau sa plang?sa ma amuz cand aud ca in 2008 se mai vopsesc masini manual(ma refer strict la masinile de ''larg consum'',nu la cele exclusiviste)?nici nu rad nici nu plang,daca chiar ai rabdare sa citesti tot ce scrie pe forum-uri nu-ti mai iei masina niciodata.a mea e plina de fecale de le zburatoare dar astept ploaia sa o spele,de cate ori am spalat-o de atatea ori am gasit-o plina de gainat...asa ca nu mai obosesc.si pana la urma urmei nu e vreun bentley sa stau cu carpita la fiecare firicel de praf.daca se duce vopseaua asta e.mare scofala.sunt mii de alte lucruri mai deranjante la aceasta masina decat vopseaua.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2007
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
Mercedes E280 CDI 4Matic /2009
Mercedes C200 diesel /1994
+
mihai_dorin
post 24 Oct 2008, 13:54
Post #99

Membru autentic

QUOTE(goancea @ 24 Oct 2008, 14:12)
Schimbarea culorii pe o linie de vopsire implica foarte multa munca si costuri foarte mari. Nu se face asa oricum ... pentru o singura masina (sau ma rog ... cateva).

*

Aici cu Q7 ai partial dreptate, o mica parte din vopsea se aplica manual, restul se executa de catre roboti:

--------------------
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
dodox
post 7 Nov 2008, 22:40
Post #100

Liber cugetator

From: Bucuresti(RO)

Si eu am o masina din 2007 si o spal destul de rar ... asa ca a vaut o groaza de gainati si i-am lasat in pace. Am un singur loc unde s-a luat luat lacul. Cred ca depinde de pasare totusi.

--------------------
Renault Megane Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier - SB-XX-XXX
+
mafia_ooops
post 2 Dec 2008, 17:26
Post #101

Membru autentic

Pe data de 4 august 2008 am scos masina din reprezentata RENO Iasi in urma schimbari si vopsirii aripii partea dreapta, cand ieri ce observa , vopseaua a inceput sa se exfolieze pe o portiune de 1.5cm . Azi dau fuga la ei si ce imi zic ca am iesit din garantia acordata de 3 luni si sa astept o alta lovitura si o vor face si asta.
Atasez poze, scuzati calitatea lor si astept pareri si sugestii. Doar 3 luni acorda Reno garantie la vopsea?
aqa.jpg ( Size: 19.2k ) Number of downloads: 930
1.jpg ( Size: 47.55k ) Number of downloads: 1006

--------------------
Reno Megane 2.1 2005
Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
+
vvg006
post 26 Jul 2009, 11:43
Post #102

Membru incepator

am si eu probleme cu vopseaua masinii ce se exfoliaza pe capota plafon si portbagaj
cei de la autoeuropa din timisoara sustin ca e din cauza gainatului
ma poate ajuta cineva sau a reusit cineva sa isi rezolve problema pe garantie ?

--------------------
renault megane 1.6 prima 2007
+
s_zoli
post 3 Aug 2009, 17:22
Post #103

Membru incepator

Salutare tuturor ,

Sunt nou pe acest forum si am o foarte mare problema :

Ieri mi-am spalat masina si am observat cu stupoare ca in zonele unde am avut pete de la gainat ( pe capota am 2 locuri ,pe aripa dreapta 2 pete mari cojite pe usa 1 pata )vopseaua pur si simplu s-a cojit ,nu-mi venea sa cred ca la o masina de 1 an jumate dupa ce am mai platit si vopseaua( culoarea) care am dorit-o sa se intample asa ceva ,este inadmisibil la banii platiti pe masina.

Am vazut de la voi ca garantia nu acopera asa ceva dar eu am casco ,oare ei acopera mai ales ca cineva mi-a zgariat in parcare oglinda si mi-a infundat usor usa in 2 locuri si pe la aripa chiar deasupra rotilor vopseaua e sarita in mai multe puncte si nu-mi exlic de ce ? Chiar asa prosta sa fie vopseaua la Megane?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de casco .

Maine o sa pun si poze.

Multumesc

--------------------
Renault Megan Sedan 1.6 2007 Expresion
+
elro
post 3 Aug 2009, 21:32
Post #104

Membru

From: Ct

QUOTE(goancea @ 24 Oct 2008, 13:12)

Manual sau nu ... nu ma intereseaza catusi de putin. Nu mi se pare deloc normal ca vopseaua sa se exfolize la cea mai mica atingere sau flegma (e de tot rasul faza ... penala rau de tot).

Voi faceti ce vreti ... eu stiu ce am de facut.
*

99% masina este vopsita pe linia de vopsire"roboti" iar 1% manual(in locurile unde nu ajung "robotii")

P.S. Mai documenteaza-te

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
Alex11
post 6 Aug 2009, 13:48
Post #105

Membru incepator

Nu mai inghititi pasarelele astora de la Renault, caci vopseaua e proasta. Ei una doua o baga cu factorii externi. Nu zic or fi si aia dar e prea de tot.

Am avut ghinionul/norocul dupa momentul cumpararii a doua zi sa observ exfolieri ale vopselei. Imediat cum s-au uitat "pasari domne nu acopera garantia". Din nefericire pentru ei semnul acela de exfoliere a iesit in poza facuta la predarea masinii. Bineinteles cand au vazut asta au inceput ca "stiti trebuie vorbit" si tralala dupa vreo cateva spalari cu presiune au aparut alte zone cu aceleasi defecte. Pana l-a urma, dupa lungi scandaluri, masina stata degeaba si prafuita prin service vreo luna, s-a rezolvat pe garantie sub pretextul de gen "pentru multumirea clientului" de parca dadusem bani pe o masina exfoliatoare radmasa.gif .

Imi place masinuta dar are cateva bube de te cam face sa regreti achizitia.

This post has been edited by Alex11: 6 Aug 2009, 13:52

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2007/Expression
+
s_zoli
post 6 Aug 2009, 20:02
Post #106

Membru incepator

QUOTE(s_zoli @ 3 Aug 2009, 17:22)
Salutare tuturor ,

Sunt nou pe acest forum si am o foarte mare problema :

Ieri mi-am spalat masina si am observat cu stupoare ca in zonele unde am avut pete de la gainat ( pe capota am 2 locuri ,pe aripa dreapta 2 pete mari cojite pe usa 1 pata )vopseaua pur si simplu s-a cojit ,nu-mi venea sa cred ca la o masina de 1 an jumate dupa ce am mai platit si vopseaua( culoarea) care am dorit-o sa se intample asa ceva ,este inadmisibil la banii platiti pe masina.

Am vazut de la voi ca garantia nu acopera asa ceva dar eu am casco ,oare ei acopera mai ales ca cineva mi-a zgariat in parcare oglinda si mi-a infundat usor usa in 2 locuri si pe la aripa chiar deasupra rotilor vopseaua e sarita in mai multe puncte si nu-mi exlic de ce ? Chiar asa prosta sa fie vopseaua la Megane?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de casco .

Maine o sa pun si poze.

Multumesc
*

salut

Puteti sa ma ajutati cu intrebarea referitoare la Casco sa nu merg degea ba pana la ei ,saptamana viitoare plec in concediu si sa stiu ce sanse de reusita am biggrin.gif

Multumesc anticipat

--------------------
+
Alex11
post 6 Aug 2009, 23:26
Post #107

Membru incepator

E casco, nu vad de ce nu ar acoperii asa ceva.

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2007/Expression
+
bashtalu
post 7 Aug 2009, 09:04
Post #108

Membru autentic

am vopsit masina la serus mai acum un an si ceva, poate doi, nu mai stiu, de cateva luni bune a sarit lacul, astia cat dau garantie la mana de lucru de 2 lei a lor?

--------------------
Audi A4 2005
+
maxulet
post 7 Aug 2009, 10:05
Post #109

Membru incepator

zoli, am si eu aceeasi problema. masina are 15 luni si dupa 3 luni am observat exfolierea vopselei. Prostii cu gainatul pt ca eu spal masina foarte des si cand observ gainat il curat rapid. evident ca cei de la reault nu mi-au dat pe garantie nimic. urmeaza protectia consumatorilor dar 99% nu voi rezolva nimic.
despre casco , cu fransiza aia de 100 de euro nu prea merita sa faci nimic. iti recomand sa o lasi asa si vezi mai incolo.

cat despre alte probleme....
la 29000 km schimbat caseta directie pe garantie, dar cu greu, urmeaza manerele de la usi pt a doua oara, boxe .....
si te rog sa ma crezi chiar ma port frumos cu masina.
1,5 dci privilege 15700 euro!!!
nu merita asa ca dupa ce termin ratele adio renault !!!
asta e singura solutie

--------------------
renault megane 2 2008 1,5 dci privilege
+
SorinCT
post 7 Aug 2009, 14:50
Post #110

Honor et Patria

From: Constanta

Eu am pe capota si pe plafon cate o cojire nasoala a vopselei. Pe plafon e chiar nasol ca e scorojita toata. De acum spal masina cat pot de des ca in ritmul asta o fac in picatele.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
solidconvert
post 7 Aug 2009, 16:21
Post #111

Donator

@bashtalu: garantia este de maxim 3 luni la manopera daca nu ma insel... oricum vopseaua este sub orice critica(texnologia asta ecologica ixell-pe baza de apa este defapt problema), nu cred ca meseriasii sau cel putin nu intotdeauna.

--------------------
. . .
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
s_zoli
post 25 Aug 2009, 11:39
Post #112

Membru incepator

QUOTE(maxulet @ 7 Aug 2009, 10:05)
zoli, am si eu aceeasi problema. masina are 15 luni si dupa 3 luni am observat exfolierea vopselei. Prostii cu gainatul pt ca eu spal masina foarte des si cand observ gainat il curat rapid. evident ca cei de la reault nu mi-au dat pe garantie nimic. urmeaza protectia consumatorilor dar 99% nu voi rezolva nimic.
despre casco , cu fransiza aia de 100 de euro nu prea merita sa faci nimic. iti recomand sa o lasi asa si vezi mai incolo.

cat despre alte probleme....
la 29000 km schimbat caseta directie pe garantie, dar cu greu, urmeaza manerele de la usi pt a doua oara, boxe .....
si te rog sa ma crezi chiar ma port frumos cu masina.
1,5 dci privilege 15700 euro!!!
nu merita asa ca dupa ce termin ratele adio renault !!!
asta e singura solutie
*

mersi de informatie, sunt uluit ca la 29.000 ai schimbat caseta de directie blink.gif si la mine presimt ca o sa fie tot asa (inca nu am 29.000 sad.gif

--------------------
+
chitsro
post 25 Aug 2009, 19:17
Post #113

Membru autentic

salut, am si eu o intrebare, am vopsit toata masina in urma unui "atac" cu grindina in urma cu 3 saptamani , masina a fost vopsita la serus , am auzit de la niste prieteni de ai mei ca nu trebuie sa spal masina vreo 2 saptamani ca sa nu pateasca ceva vopseaua ... voi c credeti?

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
mihai_dorin
post 25 Aug 2009, 20:09
Post #114

Membru autentic

Sa iti gasesti alti prieteni biggrin.gif

Lasand gluma deoparte, o poti spala linistit, nu pateste nimic.

--------------------
+
chitsro
post 28 Aug 2009, 19:54
Post #115

Membru autentic

salut, am si eu o intrebare, am vopsit toata masina in urma unui "atac" cu grindina in urma cu 3 saptamani , masina a fost vopsita la serus , am auzit de la niste prieteni de ai mei ca nu trebuie sa spal masina vreo 2 saptamani ca sa nu pateasca ceva vopseaua ... voi c credeti?

nu mai auzit nimeni de chestia asta?

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
Ryk
post 28 Aug 2009, 23:25
Post #116

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

nu ai de ce sa nu o speli. In momentul in care ti se preda masina si poti pleca cu ea, prin praf, ca prin asta mergem zilnic si noi si masinile, la fel de bine poti sa o si speli, cei drept poti sa insisti la spalatorie sa dea jetul de apa la minim.

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
s_zoli
post 30 Aug 2009, 11:27
Post #117

Membru incepator

QUOTE(chitsro @ 28 Aug 2009, 19:54)
nu  mai auzit nimeni de chestia asta?
*

salut ,

Cat ai platit pentru vopsea si manopera ? Ai metalizata ?

Mersi

--------------------
+
chitsro
post 30 Aug 2009, 15:49
Post #118

Membru autentic

pai am avut casco am facut pe casco , 100 de euro franciza si 350 de ron reintregire de suma, stiu ca nu are ce sa pateasca , dar am auzit ca lacul ala e ceva mai moale la inceput ...eh in fine , o mai tin o sapt fara sapt fara sa o spal ca nu mor:)

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
solidconvert
post 31 Aug 2009, 08:45
Post #119

Donator

Si eu am vopsit masina veche integral pe casco. Imi amintesc ca era vopsita de doua zile si cand am mers s-o ridic, baietii o spalau deja cu wap-ul. In concluzie nu cred ca are nimic.

--------------------
. . .
+
Mircea Visan
post 2 Sep 2009, 18:49
Post #120

Membru incepator

Salve

Bine ca nu ai vopsit-o la autocobalcescu ......

Mircea

--------------------
Dacia Duster Laureat 4x4 1.5dci 2010
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:41
Dacia