Ce sa aleg ? Laguna sau Megane ?
![]() ![]() ![]() |
Ce sa aleg ? Laguna sau Megane ?
reno-Frank SF |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 2 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2004 Dacia Logan, Ambition, 1.6 MPI 90 CP, 2004.
|
|||
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Motorul de 2 litri de la Renault mi se pare o mare teapa.Cilindree mare pentru cai putere putini.Dieselul te ingroapa la fiscalitate cum ai zis si tu.
Eu as opta pentru Laguna turbo.Chiar e un motor care traieste pentru modelul asta-masina mare dar si un motor cu care nu te faci de ras-.Acum depinde si cat de mult mergi prin oras,poate un diesel e mai convenabil.Dar din ce zici tu, ca nu exista limita de suma, banuiesc ca nici la pompa nu bagi de o suta de mii. Ps: Bine ai venit pe forum! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Laguna !
![]() Pai configureaza-le pe ambele si vezi la ce preturi ajungi. Si spune-ne si noua. Si eu m-am gandit initial la Megane Estate. Am cautat doar masini existente pe stoc, ambele cu motor 1.9dCI. Laguna a fost cu ~500 euro mai scumpa (comparat la pret CIP). Nu m-am mai gandit la Megane ![]() |
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Grea intrebare, ce sa-ti povestesc...
![]() Ia Laguna si nu te uita inapoi. E prima masina maricica pe care o am si senzatia de loc si stabilitate nu se poate compara cu masini de clasa inferioara. Cum nici privirile invidioase si oftaturile prietenilor care urca la bord... Astea sunt chestii pe care greu le poti masura. Daca stii parca cu spatele n-ai treaba in oras. Daca nu stii, vei invata. Legat de motoare, normal ca toti am vrea turbo de 2 litri pentru senzatiile si rafinamentul benzinei. Si tot normal e ca acela sa consume multicel, vezi in sectiunea Laguna sunt topicuri pe tema asta. Eu umblu mult si exclusiv pe banii mei deci consumul e important si de aceea am luat diesel. La viteza si demaraj, conteaza foarte mult cine conduce masina respectiva, fie ea diesel sau benzina. Daca stii cum se calca dieselurile nu ai complexe in fata nimanui. A, nu am mentionat Megane in raspunsul meu. Uite ca l-am pomenit. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
reno-Frank SF |
![]()
|
@bogy
Diferenta era la echipare similara ? E un argument interesant ce imi spui pentru ca reducerile sunt intr-adevar mai mari la Laguna decit la Megane Estate... This post has been edited by Frank SF: 15 May 2006, 18:35 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Daca e sa alegi dintre cele doua e clar din start ca trebuie sa ei laguna,dar poate ar fi mai bine sa te uiti si la concurenta daca iti permiti laguna.
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
Lippi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 31 January 06 ![]() |
Depinde si ce senzatie vrei sa traiesti la volan. Meganu iti da parca o senzatie de agilitate dar daca vrei confort si sa te simti imparat...sari pe Laguna
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 1.9 Dci Renault Laguna II Hatchback, Lux Privilege, 1.9 dCi 120 CP, 2004
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Laguna 2.0T !!!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
bh07xyk |
![]()
|
Ce looseri suntem, cum ne distram noi pe banii firmei lui Frank SF.
![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
diosrl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 21 March 05 ![]() |
e incorect pusa problema. Evident ca in aceasta prisma vei alege cea mai buna varianta, adica Laguna.
Parerea mea e ca 1.9 dci e o alegere cuminte, intr-o echipare decenta. (Confort Dynamique mi se pare ok). 2.0T ala + o echipare superioara nu merita, poti lua Passat/Avensis/samd, asta daca nu esti conditionat de marca Renault. This post has been edited by di0: 15 May 2006, 22:50 |
-------------------- Accord 2.0i VTEC 2005. Megane 2 1.5dci 100cp 2006.
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ati uitat ca seful i-a dat de inteles ca ar fi mai bine sa aleaga Megane mai bine decat Laguna? daca e un sef din ala care se uita la bani si il testeaza in felul asta?
Eu zic ca daca pozitia ta e de low management sa alegi Megane, e mai sigur asa. Plus ca Megane e o masina f buna, e si spatioasa si are si un comportament rutier bun. Daca insa pozitia e de middle-top management, cu alte cuvinte daca "te tine" atunci alege Laguna. O sa ai alta imagine in masina aia, o sa te simti probabil mai bine, probabil ca este si o masina mai buna ca Megane (spun asta pentru ca nu am condus inca o Laguna, am "pipait-o" doar prin show-room-uri). |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
reno-Frank SF |
![]()
|
Nu pot alege alta marca, sunt "limitat" la Renault...
Sambata am vrut si eu sa pipai macar in show room o Laguna 2 restilizata insa nu aveau masina nici la Ipso la Baneasa, nici la Ipso la 1 Mai, nici la Meridian la capatul lui Militari... Cred ca pozitia m-ar tine de o Laguna - plus ca are alta imagine... acuma mai e doar ideea intre 2.0T sau 1.9 dCi... o sa ma duc la drive-test cu 1.9 dCi sa vad cum se misca.... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
reno-Frank SF |
![]()
|
@di0: la 16,900 EUR CIP cit e acum Laguna 2.0T, spune-mi te rog ce Passat sau Avensis gasesti ? Gasesti Passat sau Avensis cu echipare similara ?
Cred ca la banii astia gasesti cel mult Passat 1.6 102 CP sau 1.6 FSI 115 CP si nu la fel de bine echipat, sau Avensis 1.8 129 CP cel mult.... Un prieten si-a comandat un Golf V 1.6 115 CP Confortline cu ceva optionale pe el si pretul a ajuns aproape 17,000 EUR CIP... so... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Daca nu vrei sa fii sportiv, eu zic sa mergi pe un 1.9dCI. E si mai ieftin si se comporta cel putin decent. Eu zic sa faci un drive test.
In cealalta ordine de idei, e de preferat Laguna. Tinuta de drum e net superioara, dotarile sunt ceva mai bune iar imaginea e intr-adevar mai buna. Si confortul este net superior. Daca mai vrei si hayon....e perfect. Le-am condus pe amandoua si...daca as fi in situatia ta, n-as mai sta pe ganduri. |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
Nicotine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Laguna 1.9dci pe motive de cost cutting.
Plus ca Megane II Facelift are acum ceva din aerul de Logan, fiind mult prea inaltata de suspensiile drumuri grele. |
-------------------- MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu |
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE Diferenta era la echipare similara ? Nu mai tin minte exact lista de dotari pt. Megane, pot sa o caut. Sigur ca avea anumite 'briz-briz-uri' in plus; gen: scaune incalzite, senzori de presiune ... Dar comparand toate astea cu o Laguna .... ![]() Pt. mine, masina are tot ce-i trebuie. Ca optionale fata de echiparea standard ar fi: 'clima bizonica' + senzor de parcare. Toate astea la ~15500 CIP - eu zic ca ii greu de gasit la alte marci. |
--------------------
Hyundai
Tucson
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si eu am fost pus in situatia asta de ceva vreme, si am ales Laguna 2.0T (pentru orice altceva in afara de consum). Megane Estate era cealalta optiune, cu 1.9dci. Insa m-am cam suparat pe faza cu 2.0dci lipsa in Ro, m-au cam speriat flansele de la Megane, m-a uns la inima oferta de la 2.0T (2000 EUR la CIP, 16500 in final). Daca nu e asa de important consumul, nu sta pe ganduri ... Laguna.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
diosrl |
![]()
|
QUOTE @di0: la 16,900 EUR CIP cit e acum Laguna 2.0T, spune-mi te rog ce Passat sau Avensis gasesti ? Gasesti Passat sau Avensis cu echipare similara ? Cred ca la banii astia gasesti cel mult Passat 1.6 102 CP sau 1.6 FSI 115 CP si nu la fel de bine echipat, sau Avensis 1.8 129 CP cel mult.... Eu mi-am luat Honda Accord la 15.500, si este peste Laguna la ce vrei tu, mai putin la nr. dotarilor. Dar topicul nu e despre acest lucru, daca e limitat la Renault, atunci Renault sa fie. Eu deja regret ca am luat Megane, mi se pare f. incomod si nelegat, pozitia de condus prea sus, plastice prea ieftine etc. Deci Laguna fara discutie. Megane e un fel de Dacie mai upgradat ![]() |
|
|
reno-Frank SF |
![]()
|
Ma tot gindesc la faza ca Laguna III va aparea la anul in toamna (probabil la salonul de la Paris din toamna 2007)
Pe de alta parte insa va fi comercializata din primavara 2008 de-abia in Europa de Vest (sursa: www.caradisiac.com) si in Romania probabil va veni de-abia in vara-toamna lui 2008....deci doi ani masina ar fi actuala.... M-am gindit si la diesel, insa 2.0 dCi-ul nou probabil nu il vom vedea in Romania prea curind....iar 1.9 dCi e prea putin in vreme ce 2.2 dCi e totusi un motor destul de invechit... Pacat ca nu se ofera in Romania 2.0T pe Megane Break, sau pacat ca nu se aduce pe nici un model diesel-ul de 2.0dCi... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Eu zic sa incerci sa faci un drive-test cu un 1.9 dCi...Nu stiu de ce....am impresia ca nu ti se va mai parea chiar atat de putin dupa aceea.
|
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
diosrl |
![]()
|
eu am condus destul timp un Scenic (prima versiune) 1.9 dci. Motorul este suficient, iti permite chiar un condus destul de sportiv, in oras, cu toate balansurile caroseriei
![]() Pe Laguna are 20 cp in plus si presupun ca si un cuplu mai mare, la o greutate asemanatoare. Sunt convins, desi nu am condus-o, ca este o masina echilibrata in clasa ei. Adica o masina comoda si economica. This post has been edited by di0: 19 May 2006, 09:17 |
|
|
bh07xyk |
![]()
|
QUOTE(richie @ May 19 2006, 10:06 AM) Eu zic sa incerci sa faci un drive-test cu un 1.9 dCi...Nu stiu de ce....am impresia ca nu ti se va mai parea chiar atat de putin dupa aceea. Subscriu total. Recomand un drum national aglomerat sa vezi ce face cuplul cu adevarat cand intri in depasire la mustata. Dupa ce te convingi de asta, cauta si o autostrada sa vezi cum accelerezi de la 120 la 170 bara la bara cu 270 CDI-urile. 120 de cai la motorul asta nu spune aproape nimic despre ce poate el... A, da, reseteaza consumul in compu de bord inainte de test si uitate dupa aia la consumul mediu. Fara mila ![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
reno-Frank SF |
![]()
|
ok, asa am sa fac, am sa merg la un drive test cu 1.9 dCi 120 CP....
pina una alta lista scurta de masini la preturi intre EUR 16,000 CIP si EUR 17,000 CIP, cu echipari relativ similare (la Megane Break as pune neaparat trapa mare de sticla care este peste EUR 600 CIP) este: Renault Megane 2.2 Estate 1.9 dCi Confort Privilege L4 120 CP Renault Megane 2.2 Estate 2.0 16V Confort Privilege L4 136 CP Renault Laguna 2.2 Berlina 2.0 T Lux Dynamique L4 170 CP Renault Laguna 2.2 Berlina 1.9 dCi Lux Privilege L4 120 CP La Laguna am o retinere legata de faptul ca la anul se arata noua versiune, care probabil o sa vina in Romania in toamna 2008, deci masina ar deveni oarecum "obsolete" dupa 2 ani, in vreme ce Megane actual va fi inlocuit de-abia in 2009, din cite am inteles... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
diosrl |
![]()
|
QUOTE deci masina ar deveni oarecum "obsolete" dupa 2 ani Devine obsolete in masura in care nu o folosesti. Un obiect are si o valoare de folosinta, in afara celei de piata. Daca esti genul care vrea sa aiba tot timpul ultima versiune, sa iesi in evidenta, nu Laguna e alegerea potrivita ![]() Renault Laguna 2.2 Berlina 1.9 dCi Lux Privilege L4 120 CP. Exista optiune de cutie automata pe aceasta configuratie? ![]() |
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca vrei portbagaj si sa iesi cu ea la iarba verde pe coclauri, ia Break 1.9dci. Daca vrei masina cu consum mic si foarte comfortabila, ia 1.9dci. Daca vrei ceva "senzatii" si placere absoluta de condus, ia 2.0T, dar sa fii pregatit pentru consum....
A, si daca veni vorba de 1.9dci pe L2 - motorul e ok, insa acel motor nu e facut pentru forje. Am condus unul pentru test, ca si eu am tot stat pe ganduri daca sa imi iau 2.0T. Insa testul m-a convins ca vreau benzina. Un Passat 2.0TDI nu discuta cu 1.9dci. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
reno-Frank SF |
![]()
|
sorine draga, Renault considera Romania un fel de piata de mina a doua sau a treia si nu aduce la vinzare aceste motoare de ultima generatie gen 2.0 dCi 150 CP si 175 CP...
sigur ca la tine acolo lucrurile stau diferit. La noi primim doar 1.9 dCi varianta veche cu 120 CP (nici macar ultima evolutie cu CR3 de 125-130 CP) si pentru Laguna, vechiul 2.2 dCi... ca sa nu mai spun ca in general nu primim gamele complete, de exemplu 2.0T de 165-170 CP nu este oferit deloc pe Megane, daca ar fi fost oferit cred ca imi rezolva problema, luam Megane Estate 2.0T... asa ca are sens comparatia 1.9 dCi cu 2.0 TDI din prisma ofertelor disponibile pe piata din Ro... @di0: nu exista optiune de cutie automata in Romania pentru Laguna diesel (nici 1.9 dCi nici 2.2 dCi...) @di0 - check this out, se pare ca Laguna 2.0T sta mai bine la performante (acceleratii, reprize) decit Honda Accord 2.0.... http://www.km77.com/marcas/renault/2005/laguna/20t-p/m02.asp This post has been edited by claus: 21 May 2006, 23:09 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Cat costa Un Passat 2.0TDI in echipare similara cu Laguna vizata?
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
diosrl |
![]()
|
QUOTE(Frank SF @ May 21 2006, 05:26 PM) @di0 - check this out, se pare ca Laguna 2.0T sta mai bine la performante (acceleratii, reprize) decit Honda Accord 2.0.... http://www.km77.com/marcas/renault/2005/laguna/20t-p/m02.asp dap, dar una e motor turbo si cu totul alta un motor aspirat, cu 15cp mai putin. QUOTE Cat costa Un Passat 2.0TDI in echipare similara cu Laguna vizata? Evident ca va costa mai mult, dar si calitatea este superioara. Mie unul nu-mi place Passatul nou, l-au "ieftinit" prea mult. Oricum, am ajuns la concluzia ca masinile sunt ieftine cu un motiv. Daca vezi acel motiv si il accepti e bine, daca nu... se cheama țeapă. Din punctul meu de vedere achizitia unei masini trebuie privita in ansamblu. -In primul rand conteaza cum te simti in ea, calitatea vietii la bord. Climatronic, toate geamurile electrice si scaune ergonomice si mari sunt obligatorii. Cel putin 6 airbag-uri. -In al doilea rand motorul, sa fie echilibrat si sa iti ofere un condus relaxat, cu reprize decente, cu un consum cat mai mic. -In al treilea rand aspectul, personal prefer sedan, culori inchise, linii simple. -In al patrulea rand, optionalele de care te poti lipsi, cum ar fi senzori parcare samd. Toate acestea in cazul in care nu-ti permiti decat o singura masina ![]() This post has been edited by di0: 23 May 2006, 09:51 |
|
|
bogy |
![]()
|
QUOTE(di0 @ May 23 2006, 10:41 AM) Cred ca este discutabil ![]() QUOTE Oricum, am ajuns la concluzia ca masinile sunt ieftine cu un motiv. Din pacate nu sunt ieftine, cu aceeasi bani luai si acu' 10 ani masina. Compara cu alte produse (ex. prod. electronice) si o sa ai o surpriza. QUOTE -In al patrulea rand, optionalele de care te poti lipsi, cum ar fi senzori parcare samd. Te poti lipsi daca nu le ai, dupa ce le-ai avut o data ... ![]() |
--------------------
Hyundai
Tucson
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:51 |