Ce sa aleg ? Laguna sau Megane ?
![]() ![]() ![]() |
Ce sa aleg ? Laguna sau Megane ?
diosrl |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 21 March 05 ![]() |
|
||
-------------------- Accord 2.0i VTEC 2005. Megane 2 1.5dci 100cp 2006.
|
|||
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pentru totate produsele electronice, nu prea sunt termene de comparatie pentru ce exista acuma fata de ce era acum 10-15 ani, iar preturile sunt mult mai mici.
La masini majoritatea imbunatatirilor tin tot de electronica ( abs, esp, tcs ...) dar preturile s-au pastrat. Masinile au acuma mai multe dotari dar in rest ... (hai sa zicem ca s-a mai lucrat la consum si poluare, dar suficient de putin cat sa mai depindem inca de petrol ![]() In rest, normal este un raport pret/calitate, si tot ce conteaza este ca acesta sa fie corect. Octavia2, ca si pret cred ca se compara mai mult cu Laguna (desigur la dotari echivalente), dar ca si: - tinuta de drum (platforma este totusi doar VW Golf Mk5, iar masina este mai mare) - confort - siguranta (4* - nu-i rau, dar nu-s 5) - chiar si calitatea finisajelor (e drept asta ii subiectiv) ... (si ma opresc ca nu vreau sa supar pe cineva ![]() Am configurat pe site-ul skoda o octavia, 1.9 105 cp 5 viteze (fata de 120cp + 6 viteze) + optionale sa obtin ceva echivalent si am 'sarit' rapid de 17200CIP ... Ca si fiabilitate, daca ne luam dupa statistici posibil sa fie aici un plus. Dar daca ne-am lua doar dupa statistici; ar trebui sa avem toti toyota ? ![]() |
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
diosrl |
![]()
|
pai da, exact ce spuneam. e mai scumpa cu un motiv. calitatea vietii la bord. Si nu e mai mare decat un golf, e exact aceeasi platforma+portbagaj. Cam ca la megane hatch / sedan. Oricum mi s-a parut scumpa mai ales datorita optionalelor, asa ca nu am luat-o. Imi iesise pe la 18000 cip cu motor 2.0 tdi, in echipare elegance, ceea ce mi s-a parut imens pentru o compacta. Asa ca am luat clasa medie, Accord, cu 15.500 cip, dar pe benzina, la dotari echivalente. Megane mult mai jos, Laguna mai dezlanata decat ambele (accord, octavia) si materiale mai proaste, coroborate cu o tinuta de drum inferioara si o cutie execrabila... => Accord.
Oricum, nu exista termen de comparatie intre Megane si Laguna. Am fost pana la Ploiesti cu meganu', e drept, mi-a consumat incredibil de putin, dar m-a obosit pozitia la volan destul de rau pentru un drum atat de scurt ![]() This post has been edited by di0: 23 May 2006, 16:34 |
|
|
Fanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
|
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(di0 @ 23 May 2006, 17:28) pai da, exact ce spuneam. e mai scumpa cu un motiv. calitatea vietii la bord. Si nu e mai mare decat un golf, e exact aceeasi platforma+portbagaj. Cam ca la megane hatch / sedan. Oricum mi s-a parut scumpa mai ales datorita optionalelor, asa ca nu am luat-o. Imi iesise pe la 18000 cip cu motor 2.0 tdi, in echipare elegance, ceea ce mi s-a parut imens pentru o compacta. Asa ca am luat clasa medie, Accord, cu 15.500 cip, dar pe benzina, la dotari echivalente. Megane mult mai jos, Laguna mai dezlanata decat ambele (accord, octavia) si materiale mai proaste, coroborate cu o tinuta de drum inferioara si o cutie execrabila... => Accord. Daca facem comparatie intre Accord si Laguna, ai dreptate Accord este peste Laguna ( nu ma jenez sa recunosc asta ![]() ![]() Acuma O2 - Laguna, hm, aici te contrazic, cum spuneam, tinuta la drum este mai slaba (la Octavia!), fara ESP ii chiar 'pericol' ![]() This post has been edited by bogy: 24 May 2006, 09:19 |
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Eu zis sa meri pe Laguna. E mai spatioasa, portbagaj destul de mare, interiorul este destul de bun, confortabil, partea de audio, acel Cabasse, e o porcarie (adica sunet de cacao), mi s-a parut putin cam zgomotoasa pe autostrada, in oras e super ok.
Noi avem la firma o Laguna de 2.0 pe benzina ... motorul asta nu se merita ... are doar 136CP, care la demaraje nu prea se simt, masina fiind destul de grea. Per ansamblu e destul de placuta la condus. Un rest consuma de rupe. Pe la 150Km/h pe autostrada lua undeva intre 13-14L. Am avut ocazia sa o conduc Pitest-Bucuresti si prin Bucuresti. Comportamentul masinii e ok, stabilitate buna, manevrabilitate buna, parca servo-directia nu-ti ofera suficient feedback. M-a cam stresat climatronic-ul, care abea incalzea (prin februarie parca) si se cam abureau geamurile ... m-am jucat cu el cat am putut, ba pe auto, cu aer din afara, etc. Ce m-a mai deranjat la ea, tapiteria de piele nu era incalzita. Daca e pt. firma, adica drumuri multe, te sfatuiesc sa te indrepti catre un dCi. edit: Inca o chestie, cand am aprins pozitiile si mai spre seara faza scurta, imi zicea ca am becul de la nr. din spate ars. Asta ca sa descopar cand am ajuns la firma ca defapt aveam si farul stanga ars (bine, doar faza scurta) ... iar masina nu a zis nimic. This post has been edited by thunder: 24 May 2006, 09:33 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
diosrl |
![]()
|
QUOTE Acuma O2 - Laguna, hm, aici te contrazic, cum spuneam, tinuta la drum este mai slaba (la Octavia!), fara ESP ii chiar 'pericol' , la dotari echivalente pretul este mai mare, si altele da. eu comparam megane-o2 nu laguna-o2. Intr-adevar Octavia are o problema, cam fuge de cenzurat, am simtit-o la viteze nu foarte mari, sub 100km/h... fara ESP. |
|
|
Frank SF |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
@fanu: exista 2.2 dCi cu automata dar in alte tari.
in Romania nu se ofera cu automata decit 2.0 16V si 3.0 V6 |
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ia Megane 1.9dci daca tii la consum si esti/vrei sa pari modest.. daca nu si vrei sa pari "managerul de succes al anului 2006" ia Laguna TURBO..parerea mea..
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu zic ca nu are rost comparatia Laguna - Megane. La fel cum nu are rost comparatia Laguna - O2. Laguna nu are ce discuta cu niciuna dintre ele la orice vreti ...
Acuma cu Accord - da, aia e masina faina, nu degeaba i se zice BMW japonez. Depinde ce vrei - comfort si dotari - iei Laguna, sport si calitate - iei Accord. Cat despre acel 15% consum la 150 pe autostrada, hai sa o lasam mai moale ![]() Ah, si ca veni vorba - Laguna 1.9dci are 1750 EUR reducere la CIP - iese un Comfort Dynamique la 15300 EUR.... Iar 2.0T este acum 16500 CIP (cu reducerea de 2000 EUR). Putine stau in fata ca si calitate/dotari/pret. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 13:36 |