Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ce sa aleg ? Laguna sau Megane ?

diosrl
post 23 May 2006, 14:59
Post #31

Membru incepator

Group: Members

eh.. pot fi instalate si aftermarket daca tii neaparat. Intr-adevar odata obisnuit cu lucrurile bune, foarte greu te mai dezveti.

Din pacate nu sunt ieftine, cu aceeasi bani luai si acu' 10 ani masina.
Compara cu alte produse (ex. prod. electronice) si o sa ai o surpriza.

Pai electrocasnicele nu s-au schimbat decisiv, pe cand masinile au suportat imbunatatiri majore, suie-te intr-o masina de acum 10 ani (din clasa medie, la premium e mai putin evident) si intr-una model 2005-2006. Aerul conditionat pe care il montezi in casa tot aia facea si atunci, sau cuptorul cu microunde. Masina de spalat a lu bunica, luata din Costa Rica acum 30 de ani are exact aceleasi programe pe care le are si masina mea Whirlpool de 2 ani vechime. Ca au aparut si alea de 50-80 milioane.. e alta mancare de peste.

Oricum, ma refeream la masinile ieftine fata de alte masini, cum ar fi Megane fata de Octavia 2. megane e mai ieftin cu un motiv, pentru ca e inferior, din toate punctele de vedere, mai putin al dotarilor.

This post has been edited by di0: 23 May 2006, 15:08

--------------------
Accord 2.0i VTEC 2005. Megane 2 1.5dci 100cp 2006.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogy
post 23 May 2006, 16:24
Post #32

Membru

From: Cluj-Napoca

Pentru totate produsele electronice, nu prea sunt termene de comparatie pentru ce exista acuma fata de ce era acum 10-15 ani, iar preturile sunt mult mai mici.
La masini majoritatea imbunatatirilor tin tot de electronica ( abs, esp, tcs ...) dar preturile s-au pastrat. Masinile au acuma mai multe dotari dar in rest ... (hai sa zicem ca s-a mai lucrat la consum si poluare, dar suficient de putin cat sa mai depindem inca de petrol ph34r.gif )

In rest, normal este un raport pret/calitate, si tot ce conteaza este ca acesta sa fie corect.

Octavia2, ca si pret cred ca se compara mai mult cu Laguna (desigur la dotari echivalente), dar ca si:
- tinuta de drum (platforma este totusi doar VW Golf Mk5, iar masina este mai mare)
- confort
- siguranta (4* - nu-i rau, dar nu-s 5)
- chiar si calitatea finisajelor (e drept asta ii subiectiv)
... (si ma opresc ca nu vreau sa supar pe cineva biggrin.gif ).
Am configurat pe site-ul skoda o octavia, 1.9 105 cp 5 viteze (fata de 120cp + 6 viteze) + optionale sa obtin ceva echivalent si am 'sarit' rapid de 17200CIP ...
Ca si fiabilitate, daca ne luam dupa statistici posibil sa fie aici un plus. Dar daca ne-am lua doar dupa statistici; ar trebui sa avem toti toyota ? cool.gif

--------------------
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
+
diosrl
post 23 May 2006, 16:28
Post #33

Membru incepator

pai da, exact ce spuneam. e mai scumpa cu un motiv. calitatea vietii la bord. Si nu e mai mare decat un golf, e exact aceeasi platforma+portbagaj. Cam ca la megane hatch / sedan. Oricum mi s-a parut scumpa mai ales datorita optionalelor, asa ca nu am luat-o. Imi iesise pe la 18000 cip cu motor 2.0 tdi, in echipare elegance, ceea ce mi s-a parut imens pentru o compacta. Asa ca am luat clasa medie, Accord, cu 15.500 cip, dar pe benzina, la dotari echivalente. Megane mult mai jos, Laguna mai dezlanata decat ambele (accord, octavia) si materiale mai proaste, coroborate cu o tinuta de drum inferioara si o cutie execrabila... => Accord.

Oricum, nu exista termen de comparatie intre Megane si Laguna. Am fost pana la Ploiesti cu meganu', e drept, mi-a consumat incredibil de putin, dar m-a obosit pozitia la volan destul de rau pentru un drum atat de scurt sad.gif Cand am revenit in Honda am zis ca am intrat in Paradis, fara nici cea mai mica exagerare. Acum imi pare rau ca nu am mai asteptat putin sa fi luat altceva, dar megane nu este o masina pe care sa o recomand din toata inima. Mai degraba luam O2 Highline 1.9 tdi, pe la 15500 cip... fata de 13000 cip cat a fost asta.

This post has been edited by di0: 23 May 2006, 16:34

--------------------
+
Fanu
post 23 May 2006, 20:51
Post #34

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(Frank SF @ May 21 2006, 05:26 PM)

@di0: nu exista optiune de cutie automata in Romania pentru Laguna diesel (nici 1.9 dCi nici 2.2 dCi...)

*

Frank, sorry to say, dar exista optiune de cutie automata la Laguna 2.2 dCi 150.

--------------------
Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
+
bogy
post 24 May 2006, 09:17
Post #35

Membru

QUOTE(di0 @ 23 May 2006, 17:28)
pai da, exact ce spuneam. e mai scumpa cu un motiv. calitatea vietii la bord. Si nu e mai mare decat un golf, e exact aceeasi platforma+portbagaj. Cam ca la megane hatch / sedan. Oricum mi s-a parut scumpa mai ales datorita optionalelor, asa ca nu am luat-o. Imi iesise pe la 18000 cip cu motor 2.0 tdi, in echipare elegance, ceea ce mi s-a parut imens pentru o compacta. Asa ca am luat clasa medie, Accord, cu 15.500 cip, dar pe benzina, la dotari echivalente. Megane mult mai jos, Laguna mai dezlanata decat ambele (accord, octavia) si materiale mai proaste, coroborate cu o tinuta de drum inferioara si o cutie execrabila... => Accord.
*

Daca facem comparatie intre Accord si Laguna, ai dreptate Accord este peste Laguna ( nu ma jenez sa recunosc asta wink.gif ), mai putin la pret, si nici nu este 30% taxa vamala (ok in leasing 6% dar tot ii ceva). Si la versiunea asta (Accord LS) nu ai VSA-ul (echiv ESP), vine cu jenti de tabla de 15''. Recunosc m-a tentat si pe mine wink.gif, dar m-am obisnuit cu 5usi si raportul pret/calitate am considerat ca este bun pt. Renault.

Acuma O2 - Laguna, hm, aici te contrazic, cum spuneam, tinuta la drum este mai slaba (la Octavia!), fara ESP ii chiar 'pericol' biggrin.gif, la dotari echivalente pretul este mai mare, si altele

This post has been edited by bogy: 24 May 2006, 09:19

--------------------
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
+
thunder
post 24 May 2006, 09:31
Post #36

Membru autentic

From: Pitesti

Eu zis sa meri pe Laguna. E mai spatioasa, portbagaj destul de mare, interiorul este destul de bun, confortabil, partea de audio, acel Cabasse, e o porcarie (adica sunet de cacao), mi s-a parut putin cam zgomotoasa pe autostrada, in oras e super ok.
Noi avem la firma o Laguna de 2.0 pe benzina ... motorul asta nu se merita ... are doar 136CP, care la demaraje nu prea se simt, masina fiind destul de grea. Per ansamblu e destul de placuta la condus. Un rest consuma de rupe. Pe la 150Km/h pe autostrada lua undeva intre 13-14L. Am avut ocazia sa o conduc Pitest-Bucuresti si prin Bucuresti. Comportamentul masinii e ok, stabilitate buna, manevrabilitate buna, parca servo-directia nu-ti ofera suficient feedback. M-a cam stresat climatronic-ul, care abea incalzea (prin februarie parca) si se cam abureau geamurile ... m-am jucat cu el cat am putut, ba pe auto, cu aer din afara, etc. Ce m-a mai deranjat la ea, tapiteria de piele nu era incalzita. Daca e pt. firma, adica drumuri multe, te sfatuiesc sa te indrepti catre un dCi.

edit: Inca o chestie, cand am aprins pozitiile si mai spre seara faza scurta, imi zicea ca am becul de la nr. din spate ars. Asta ca sa descopar cand am ajuns la firma ca defapt aveam si farul stanga ars (bine, doar faza scurta) ... iar masina nu a zis nimic.

This post has been edited by thunder: 24 May 2006, 09:33

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
diosrl
post 24 May 2006, 10:08
Post #37

Membru incepator

Acuma O2 - Laguna, hm, aici te contrazic, cum spuneam, tinuta la drum este mai slaba (la Octavia!), fara ESP ii chiar 'pericol' , la dotari echivalente pretul este mai mare, si altele
da. eu comparam megane-o2 nu laguna-o2. Intr-adevar Octavia are o problema, cam fuge de cenzurat, am simtit-o la viteze nu foarte mari, sub 100km/h... fara ESP.

--------------------
+
Frank SF
post 24 May 2006, 17:08
Post #38

Membru autentic

From: Bucharest

@fanu: exista 2.2 dCi cu automata dar in alte tari.
in Romania nu se ofera cu automata decit 2.0 16V si 3.0 V6

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
semit
post 24 May 2006, 18:23
Post #39

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

ia Megane 1.9dci daca tii la consum si esti/vrei sa pari modest.. daca nu si vrei sa pari "managerul de succes al anului 2006" ia Laguna TURBO..parerea mea..

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
cri123
post 24 May 2006, 22:20
Post #40

Membru autentic

Eu zic ca nu are rost comparatia Laguna - Megane. La fel cum nu are rost comparatia Laguna - O2. Laguna nu are ce discuta cu niciuna dintre ele la orice vreti ...

Acuma cu Accord - da, aia e masina faina, nu degeaba i se zice BMW japonez. Depinde ce vrei - comfort si dotari - iei Laguna, sport si calitate - iei Accord.

Cat despre acel 15% consum la 150 pe autostrada, hai sa o lasam mai moale smile.gif Poate era consumul instantaneu cand era calcata masina ...

Ah, si ca veni vorba - Laguna 1.9dci are 1750 EUR reducere la CIP - iese un Comfort Dynamique la 15300 EUR.... Iar 2.0T este acum 16500 CIP (cu reducerea de 2000 EUR). Putine stau in fata ca si calitate/dotari/pret.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 13:36
Dacia