Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Informatii utile pentru calatoriile in afara tarii

Clodius
post 2 Jan 2008, 20:00
Post #391

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Nici eu nu stiu f bine, pt ca la dus am primit vigneta pe care am lipit-o, dar nu f bine, pt a o putea ulterior dezlipi usor.
Cand m-am intors, am oprit chiar dupa granita si vindeau unii intr-un chiosculet vignete cu 6 euro, pretul lor normal fiind de aprox 4.5 euro (1170 HUF). Le-am zis ceva de dulce si am mers la Agip-ul, de vis-a-vis, langa motelul Paprika Csarda si am cumparat de acolo. M-am cam invartit putin pana am ajuns acolo pt ca era noapte si nu era f bine indicat cum sa ajung acolo.
Ce m-a contrariat a fost faptul ca nu mi-a dat sticker-ul. Am primit in schimb bonul de la card, un bon de casa plus un alt bon, cu nr masinii, o serie a vignetei samd. Ideea e ca n-am avut nicio problema cu politia... Si nu cred ca din cauza ca am traversat noaptea.
Oricum am vazut o multime de camere pe tot parcursul autostrazii care, am inteles ca-ti scaneaza fie stickerul fie nr de inmatriculare (acesta din urma este este introdus in sistem la achizitionarea vignetei) si de aici...

Deci nu va grabiti sa luati vigneta chiar de la primul chiosc, mergeti la o benzinarie serioasa.

This post has been edited by Clodius: 2 Jan 2008, 20:01

--------------------
Skoda Octavia, 1.9 TDI, 90 CP 2006 - ALH
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Vio
post 5 Jan 2008, 18:28
Post #392

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Iti spun eu de ce nu ti-au dat stickerul, ca am intrebat: pur si simplu se pare ca nu mai aveau stickere... si la dus in 21.12. si la intors in 03.01. am primit numai bonul de casa cu indicatia ca e suficient sa il arat in caz de control...
Oameni buni, si daca tot dati banii pe vignieta, atunci faceti bine si lipiti-o, ca daca nu o faceti in caz de control e ca si cum n-ati fi cumparat-o... de ce credeti ca stau pe autostrazi masinile inscriptionate "Matrica videokontroll", sa vada daca is gropi in autostrada?... biggrin.gif Se verifica prezenta vignietelor pe parbrize, si cine nu o are lipita se cheama ca nu o are... Atat in Ungaria, cat si in Austria si in alte tari cu vignieta ele TREBUIE LIPITE pe parbriz, in locul indicat de regula de un desen pe verso... stiu pe cineva care s-a usurat in Austria de 140 de euro pe motiv de vignieta priponita in cheder in loc de lipita...
Cu Schengenul a fost exact cum se prevedea, in sensul ca in toate vamile interne Schengen prin care am trecut disparuse controlul, era deschisa o banda marcata cu morcovi alb-rosii prin care treceai ca Voda prin loboda... In schimb la intrarea in Germania vineri seara (pe la Cinovec-Altenberg, pe un viscol si o ninsoare cumplita) am avut ocazia sa experimentez "controlul prin sondaj" care il inlocuieste pe cel de "tip bariera": vad la un moment dat prin patura de ninsoare o lumina rosie balansand - era un filtru al politiei germane de frontiera, m-au tras pe dreapta (deh, numere Ro biggrin.gif ) si un malac (simpatic si politicos totusi) mi-a spus poezia tipica: "deutsche Bundesgrenzpolizei, Pass oder Ausweiss, bitte", a verificat atent, s-a uitat amuzat pe geam la fiica-mea care vedea un DVD cu desene animate, m-a pus sa opresc motorul si sa cobor si sa ii arat portbagajul, s-a ingrozit cand a vazut ce burdusit era pe acolo, m-a intrebat de alcool si tigari, idee pe care am respins-o ultragiat si cu nimb pe crestet (de fumat nu fumez, si un dram de tuica de acasa nu cred ca o sa puna in pericol comertul german cu alcool - promit sa o consum numa io... biggrin.gif )...
...a, si ieri am umflat se pare primul meu blitz pe aici (69 in localitate), asa ca acu astept cu interes sa vad daca mi-l trimit acasa in Ro (ca aici nu cred, ca nu sunt inregistrat pe niciunde cu masina), dar nu primesc ei nemtii intotdeauna amenzile din Austria, daramite io... om vedea...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
Clodius
post 6 Jan 2008, 15:04
Post #393

Membru incepator

Vio, videokontroll este si pt nr de inmatriculare. Pe acest traseu am inteles ca au camere mai performante si-ti scaneaza nr de inmatriculare pe care-l verifica in baza lor de date, asa cum am mai scris si mai sus (am gasit aceasta informatie si pe un alt topic).
Oricum subscriu recomandarii lui Vio, LIPITI VIGNETELE IN PARBRIZ, daca faceti asta cu grija, adica sa lasati un colt mai putin lipit, veti putea scapa de ele f usor

--------------------
+
Vio
post 6 Jan 2008, 16:18
Post #394

MEMBERMENSCH

De acord, da' "Matrica" ala din fata inseamna vignieta... biggrin.gif ...
Asa-i, lipiti-le mai cu grija si dupa aia le puteti da la puradeii din benzinariile de la Nadlac (pe mine ma acosteaza tot timpu ca "sefu, mai iti trebe vignieta aia"?... radmasa.gif )...

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
ViperRS
post 6 Jan 2008, 19:39
Post #395

Membru autentic

From: Cluj Napoca

nu pleaca nimeni in perioada 7 8 ianuarie spre germania? ma intereseaza daca este polei in ungaria

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
bh07xyk
post 6 Jan 2008, 20:47
Post #396

C

From: Oradea

Am auzit la radio ca au atentionare "cod rosu" polei in toata tara. Asta se traduce ca te poti astepta sa fie polei pe ici pe colo 30 de minute pana vin baietii cu "dezghetol". Mergi linistit, cauciucuri de iarna obligatorii, eventual lanturi si lopata.
Ungurii nu mai dau vigneta/matrica deloc. Doar chitanta. Parca doar la intrarea dinspre Austria mai dau vignete.
Edit: asa cum s-a mai spus, Video control la ei inseamna ca se verifica automat numarul de inmatriculare nu existenta vignetei.

This post has been edited by bh07xyk: 6 Jan 2008, 20:48

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
Vio
post 6 Jan 2008, 22:30
Post #397

MEMBERMENSCH

Om bun, pe masinile alea nu scrie numai "Videokontroll", ci "Matrica Videokontroll", deci dupa umila mea parere verifica si vignieta...

--------------------
+
bh07xyk
post 6 Jan 2008, 23:22
Post #398

C

Strict referitor la Ungaria: NU mai este nevoie de vigneta in parbriz. Ajunge chitanta. La Szolnok si Albertirsa NU se mai elibereaza vignete. Trebuie platit, se numeste la fel dar rahatul lipicios a disparut. Pace lui, ca ma enerva la culme.

--------------------
+
Vio
post 7 Jan 2008, 09:47
Post #399

MEMBERMENSCH

Nici la Nagylak, nici la Szeged si nici la Mosonmagyarovar... a disparut de tot cica dry.gif ... Da' las' ca in locul aleia mi-or dat romanii una cat portocala pentru RCA radmasa.gif ...

This post has been edited by Vio: 7 Jan 2008, 09:48

--------------------
+
mikey_VS
post 8 Jan 2008, 11:22
Post #400

Membru autentic

@bh07xyk - iti spun ca asta am reusit sa inteleg si eu de la ungurii de la care am cumparat "matrica", si asta a fost o data in iunie, altadata in octombrie 2007 (am cumparat de la doua statii Mol). Ambii mi-au spus - am dedus eu ca mi-au spus, pt ca nu inteleg prea multe in maghiara, ca nu trebuie lipita pe parbriz. Dar am intrebat aici pentru ca nu eram sigur daca am inteles bine.
2. N-am inteles cum vine asta: nu se mai elibereaza vignete, trebuie platit dar...
Adica poti sa platesti ca si pana acuma, dar primesti doar chitanta si acea fisa cu nr. masinii? fara sticker? Daca e doar asta m-am linistit. Ca se pot intelege si alte chestii. wink.gif
Vio, n-am gasit eu sau tu chiar nu ne-ai povestit cum a fost drumul, atat spre Rom cat si spre Germ. Te invit, daca poti, sa ne impartasesti si noua din experientele tale!

This post has been edited by mikey_VS: 8 Jan 2008, 11:25

--------------------
Ford Focus 2010 - xx 07 yyy
"... ex-Megane Bicorp 2004, diesel, sorry!"
+
Vio
post 8 Jan 2008, 12:07
Post #401

MEMBERMENSCH

Am mai zis cate ceva.... Plecat pe soare si vreme perfecta din Germania, ceata groasa si inghetata in toata Cehia, trafic relativ lejer in Praga, penurie de vigniete in Slovacia (abia in Bratislava am reusit sa gasesc, asa ca am cam fost cu morcovul pana acolo...), ceva aglomeratii pe M1 in dreptul statiilor de benzina (capsunari la cumparat de vigniete biggrin.gif ), asa ca i-am dat inainte si am cumparat abia la Tatabanya dupa o coada de juma de ora, ceata, trafic lejer si cuminte ca niciodata pe Arad-Deva (coloana lunga care mergea constant 70-80, cand si cand depasea cate un berbec cu numere de I sau E...
La intors: am plecat un pic cu morcovul dupa ce vedeam la stiri, insa in zona de vest a fost ok, am trecut prin Ungaria mult inainte de codul rosu, vreme perfecta, ici-colo cativa cm de zapada, dar nu pe carosabil, din nou trafic lejer prin Praga ca niciodata, in apropiere de Teplice vremea arata bine de tot, asa ca am decis din nefericire sa intru in De pe Cinovec-Altenberg (drum mai de munte, pante si serpentine in ac de par prin padure), in loc sa continui pe autostrada pe directia Dresden prin Breitenau (drum ceva mai lung)... Cum am iesit insa din ultima localitate din Cehia (Dubi) s-a pus, frate un viscol si o ninsoare, drumul (in panta) era plin de zapada framantata cam de 2 palme pe care te duceai cu masina ca Vlaicu (dupa ce abia am urcat ultima panta, era sa ma intorc cu 180 de grade intr-un giratoriu, noroc ca era pustiu)... Serviciul de deszapezire al cehilor era sublim dar lipsea cu desavarsire, asa ca mi-am facut cruce cand am ajuns in partea germana... acolo erau pluguri in actiune si politie la supraveghere pe drumuri, insa viscolul era asa de puternic incat acoperea soseaua in cateva minute dupa trecerea plugurilor... era ok cand treceai prin padure sau prin perdele de copaci (carosabil practicabil), insa cand ieseai la zona deschisa (e un relief deluros pe acolo, cu drumuri serpuite si in pante destul de mari, in coborare cum vii dinspre cehi), era crancen... suluri de zapada framantata in care nici cauciucurile de iarna nu mai ajutau, fiindca te duceai cu tot cu masa de zapada de sub ele... ce mai, am mers o ora jumate cu a doua - maxim a treia... si colac peste pupaza m-a mai intarziat vreo 15 minute si controlul politiei de frontiera de care povesteam cateva posturi mai sus... cand am ajuns in cele din urma la destinatie in Freiberg, mi-am facut cruci largi... smile.gif cam asta a fost...

--------------------
+
mikey_VS
post 8 Jan 2008, 12:28
Post #402

Membru autentic

Dragut, foarte dragut!
E adevarat ca ai mai pomenit prin topicurile de aici una alta, dar nu ai fost asa de "complet", ca sa zic asa. Multumim... mie unul mi-a tinut loc de calatoria mea (glumesc, nu te supara) 017.gif

--------------------
+
bh07xyk
post 8 Jan 2008, 15:05
Post #403

C

QUOTE(mikey_VS @ 8 Jan 2008, 12:22)
N-am inteles cum vine asta: nu se mai elibereaza vignete, trebuie platit dar...
Adica poti sa platesti ca si pana acuma, dar primesti doar chitanta si acea fisa cu nr. masinii? fara sticker? Daca e doar asta m-am linistit.
*

Asa este. Doar chitanta o mai primesti. Fara sticker fara fisa.

--------------------
+
mikey_VS
post 8 Jan 2008, 15:25
Post #404

Membru autentic

Multumesc pentru precizare bh07xyk! worship.gif
Scuze de off-topic, dar trebuie sa-ti spun: Omule! Io acuma vad ce masina ti-ai tras in semnatura... felicitari! Mi-s mare fan AR!

--------------------
+
bh07xyk
post 9 Jan 2008, 12:02
Post #405

C

Cu placere smile.gif
Off topic: AR este o marca entuziasmanta si masinile sunt pe masura. Am vrut sa iau tot Laguna, m-am pricopsit cu asta si nu regret decat imensul spatiu interior.

This post has been edited by bh07xyk: 9 Jan 2008, 12:03

--------------------
+
Clodius
post 14 Jan 2008, 22:07
Post #406

Membru incepator

Pt cei care vor sa calatoreasca inspre Germania am scris un post foarte lung si detaliat al excursiei mele. Sper sa va ajute. Pt alte info nu ezitati sa ma contactati pe oricare dintre cele 2 forumuri http://forum.softpedia.com/index.php?showt...9&#entry3697209

--------------------
+
edv_ro
post 16 Jan 2008, 14:12
Post #407

Membru autentic

From: Hamburg

O mica intrebare as avea: am o zgarietura pe portiera dreapta fata si tabla foarte usor infundata (longitudinal pe zgarietura). E vreo problema daca ies din tara cu masina inainte de a o repara pe CASCO?

Multumesc.

--------------------
Skoda / Renault Octavia 3 FL Combi / Twingo 3 1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017 - HH / HH
+
bh07xyk
post 16 Jan 2008, 14:32
Post #408

C

Dum bun, n-are nimeni treaba cu de-astea.

--------------------
+
adi_ar
post 16 Jan 2008, 14:36
Post #409

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Daca ai autorizatia de reparatie, nu !
In practica, probabil nu o sa te intrebe nimeni nimic dar, in asemenea situatii, este bine sa existe o dovada (in cel mai rau caz eliberata de politia de frontiera), pentru un eventual control al politiei, ca respectivele urme nu sunt urmarea unui accident recent.
Desigur ca trebuie respectate prevederile referitoare la repararea in 30 zile etc.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
rendiuc
post 28 Jan 2008, 17:15
Post #410

Membru incepator

Salut,

Am o intrebare legata de obligativitatea cauciucurilor de iarna
pentru deplasarile in vestul Europei.
Aveti idee cat dureaza in mod oficial iarna la ei?
Dupa ce data nu mai iei amenda pentru lipsa cauciucurilor de
iarna?

Multumesc.

--------------------
dacia solenza - b-01-xxx
+
dumid
post 29 Jan 2008, 10:03
Post #411

Membru autentic

Cam acelasi lucru ma intereseaza si pe mine. Urmeaza sa ies din tara pe 8 martie si nu imi vine sa iau cauciucuri tocmai acum.
Apropos, cele cu care sunt echipate masina (Michelin Energy) de care sunt? M-am tot uitat si nu scrie nimic, iarna sau vara!

--------------------
5461 1997 2012
+
Clodius
post 29 Jan 2008, 10:09
Post #412

Membru incepator

Cat timp sunt temperaturi peste 5-7 grade celsius nu ai nicio problema. Nu tin minte sa fie o perioada anume ci doar faptul ca masina trebuie adaptata conditiilor de drum. Legislatia in acest sens stiu ca este prezenta in Ungaria, Austria si Germania. Restul nu cunosc pt ca nu m-am interesat, nu ajungeam in alte tari decat astea.
Poti sa mergi si la noroc, dar nu te sfatuiesc. Eu am facut 4000 km si nu m-a oprit niciun politist. Daca insa, Doamne fereste, esti implicat intr-un accident in aceasta perioada si nu ai cauciucuri de iarna, poti fi chiar declarat vinovat (desi nu esti) si platesti o amenda considerabila samd.

LE: In martie nu cred sa mai fie vreo problema sa iesiti cu masina avand cauciucuri de vara. In martie incepe primavara nu, deci nu mai este iarna? biggrin.gif

This post has been edited by Clodius: 29 Jan 2008, 10:25

--------------------
+
alecsz99
post 29 Jan 2008, 10:16
Post #413

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

In ceea ce priveste Austria, de la 1 ianuarie 2008 a intrat in vigoare o reglementare care obliga, in perioada 1 noiembrie-15 aprilie, folosirea exclusiva a cauciucurilor de iarna.

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
dumid
post 29 Jan 2008, 10:19
Post #414

Membru autentic

Multumesc mult de info. Daca se poate Clodius, as dori un nr de tel pt extra detalii.
Ruta aleasa de mine este:
Ploiesti-Szeged_Budapesta (2nopti)-Viena(3nopti)- Bratislava-Praga(2 nopti)-Munchen(1noapte)-Salzburg(1 noapte) si retur.
Cred ca vom dormi si in Szeged si la dus si la intoarcere.
Am facut rezervari numai la Ibis (happy rate 30).

--------------------
5461 1997 2012
+
Clodius
post 29 Jan 2008, 10:51
Post #415

Membru incepator

Ibis-ul cred eu ca este o alegere f buna. Adio bani, pt ca la Happy rate 30 nu mai poti anula rezervarea, dar asta stiai deja.
Praga este un oras care merita deasemenea vizitat, buna alegere.
Drum bun si fara incidente!
Poti sa ma mai suni cand mai ai intrebari.

This post has been edited by Clodius: 29 Jan 2008, 10:54

--------------------
+
bh07xyk
post 29 Jan 2008, 20:04
Post #416

C

Ungurii verifica anvelopele de iarna la intrarea in tara cand e zapada mare. In rest, eventual cate un spagar poate sa isi mai aduca aminte... E bine sa ai de iarna la inceput de martie dar eu zic ca te descurci si fara.

OT: Michelin Energy sunt de vara.
http://www.anvelopeweb.ro/show/turismevara/1557013MI

--------------------
+
Parintele
post 26 Mar 2008, 17:20
Post #417

Membru

Ca sa nu mai deschid un alt topic,imi poate spune cineva ce ar trebui
sa contina "incredintarea" sau cum s-o numi hartia notariala ptr. a
iesi cu un minor din tara in cazul cand parintii sunt divortati?
Banuiesc ca este vreo "formulare" stas,ca sa-i spun asa,pe care notarul ar trebui sa o stie,dar,nu vreau sa am surpriza la granita si sa
fiu intors din drum.
Din cate am mai citit pe net,am inteles ca trebuie sa-i scot pasaport
individual + "incredintarea"celuilalt parinte si....cam atat??!!.
Multumesc anticipat pentru orice sfat,indicatie.

--------------------
MB C class MB - x xx xxx
+
adi_ar
post 26 Mar 2008, 19:36
Post #418

Copilul minor trebuie sa se legitimeze cu:
- pasaport individual sau
- pasaportul parintelui insotitor sau
- CI (in UE, daca detine)

Pentru a iesi din tara in absenta parintilor este necesara o declaratie data la un notar public de catre parinetele/parintii absenti.

Detalii aici

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Parintele
post 26 Mar 2008, 20:11
Post #419

Membru

Multumesc @Adi/Ar. Inseamna ca trebuie ca notarul sa treaca in declaratie durata deplasarii si statele care vor fi tranzitate.Nu se precizeaza acolo daca trebuiesc trecute (sau aratate)locurile de cazare
etc. Ai cumva idee,trebuie sa le treaca notarul in declaratie sau pot sa-i
arat granicerului actele de confirmare a hotelurilor unde ne vom caza?

--------------------
MB C class MB - x xx xxx
+
adi_ar
post 26 Mar 2008, 20:20
Post #420

Aspectul cazarii si detaliile de calatorie nu privesc declaratia.
In declaratie (oarecum tipizata) parintele in cauza declara si semneaza de fata cu notarul ca este de acord cu calatoria fiului/fiicei sale insotit de ..., cu destinatia ... si-atat.
Se considera ca minorul este insotit de un parinte/insotitor adult, matur si responsabil.
La vama nu trebuie facuta dovada cazarii in mod deosebit de alte situatii de trecere a frontierei (neinsotit de minori). Este treaba adultului responsabil sa nu doarma in locuri publice, pe banci sau in gari.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
22 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 17:54
Dacia