Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Schimbare bec scrumiera, (rezolvata)

ViperRS
post 5 Feb 2008, 19:40
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj Napoca

eu am cumparat din cora tipul acesta de becuri C7W. Doua becuri osram parca sunt cam 3 lei. De desfacut se vede in manualul de utilizare al masinii indiferent de limba este poza. Singurul lucru mai nasol a fost la mine ca trebuia dat jos suportul de numar deoarece lovea suportul de la bec in el. In rest e simplu bagi o surubelnita in partea stanga a suportului de bec si iese afara.

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asusKL
post 5 Feb 2008, 20:19
Post #32

Membru incepator

si eu am schimbat becul de la scrumiera, dar cu led-uri albe. aveti nevoie de 2 led-uri albe si doua rezistente de 470 ohm fiecare. se leaga led-ul cu rezistenta la un capat si celalat capat al led-ului ramane liber.apoi se lipeste piciorul led-ului si al rezistentei de fasungul becului original. tot la fel se face si cu celalalt led si cealalta rezistenta. acum am lumina buna. nu ca inainte chioara. daca sunteti interesati cred ca pot face o poza la cum arata tot ''agragatul''. nu e complicat deloc, si rezultatul e mult mai bun decat originalul. plus ca eu mi-a pus led-uri in tastele de deschidere a geamurilor. rezultat, o lumina mult mai buna si mai puternica. deci, daca aveti interese pot face maine o poza si o pot posta cu suportul becului de la scrumiera si cu inlocuirea becului cu led-uri. Ciao

This post has been edited by asusKL: 5 Feb 2008, 20:22

--------------------
Renault Laguna II 2001
+
ipiq
post 5 Feb 2008, 21:13
Post #33

The transporter

From: RO

Nu strica niste poze... Mie mi s-a ars unul din becurile de la geamurile electrice, si am incercat sa scot prostia aia de plastic si n-am reusit. Daca tot il schimb pun si eu leduri albe... De care leduri ai luat? Ms & astept poze...

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
+
asusKL
post 5 Feb 2008, 22:13
Post #34

Membru incepator

Am atasat instructiunile pe care le-am folosit eu. Nu sunt original ale mele, dar asta nu cred ca mai conteaza. Important e ca sunt foate bune. Sunt in limba germana, dar voi traduce etapele. Petru aceasta, e nevoie de un led de 5mm si o rezistenta de 470 ohm ( asta ptr fiecare buton in parte )

Download-ati fisierul pdf pentru a vedea si imaginile. Asa va merge mai bine.

Asa ca:

1. Cu o surubelnita dreaptasa scot panourile unde seafla tastele pentru geamuri. Ele sunt fixate in 5 cleme. Nu e greu deloc. Nu trebuie tras prea tare, sa nu se intample ceva nedorit.
2. Se deconecteaza de cablurile aferente.
3. Se scoate fiecare modul in parte. Sunt 3 module: geamuri fata, geamuri spate si siguranta copii usi spate. Si acestea sunt prinse doar in cleme de plastic.
4. Se desfac capacele, pe care se apasa atunci cand se deschide geamul, cu o surubelnite mai subtire. Prinderile sunt in parti. Dupa care se inlatura carcasa neagra ( dupa caz) si partile albe care acopera becurile.
5. Acum se pot vedea becurile. Tot cu o surubelnita subtire se ridica putin becurile,ptr a exista posibilitatea de a taia legaturile. Acum se pot taia legaturile becului, dar cat mai aproape posibil de acesta.
6. Rezistenta sa taie in functie de lungimea dorita si le lipeste la un capat, unde a fost becul initial. La celalalt capat al rezistentei se lipeste un capat al led-ului, caruia ia-u fost si lui taiate din picioruse, ptr ca sunt prea lungi in lungimea initiala.

ATENTIE: Led-urile au plus si minus. Asa ca daca nu merge de prima data, schmbati legaturile led-ului.

Celalalt capat se prinde de cablul celalalt care este liber si unde a fost becul initial.

Trebuie avut in vedere sa nu faca contact cu nimic, altfel, probleme.
7. Se apasa usor pe led pana se aduce in pozitia in care a fost becul original. Si se monteaza totul invers procesului de demontare.

Cel mai bine se face o proba inainte de a monta tot arsenalul, ptr ca daca polurile led-ului trebuie schimbate, va trebui sa faceti de 2 ori aceeasi munca ( montare, demontare).

Tot asa merge pentru fiecare buton in parte.
Cum am spus, nu e f greu, dar trebuie avuta putina rabdare. Eu nu sunt electricean, dar mie mi-a reusit. Trebuie sa reuseasca si la voi.
Dacamai aveti intrebari, le astept.

PIESELE:

LED ALB de 5mm ( asta doar ptr un buton )
REZISTENTA de 470 OHM ( asta doar ptr un buton )

Multa bafta si sporla treaba !!!!!

Attached File(s)
Attached File  fensterheber.pdf ( 2mb ) Number of downloads: 558

--------------------
Renault Laguna II 2001
+
Rosniper
post 24 Feb 2008, 01:10
Post #35

Membru autentic

@asusKL m-ar interesa o poza cu becul de la scrumiera , eu am leduri la toate butoanele de la geamuri , mai putin la geamul stanga fata unde e mai complicat si am pus bec normal, dar se poate si acolo, mentionez ca atunci cand am cumparat Laguna nu mergea nici un bec de la butoane - am crezut ca e vreo siguranta dar erau becurile arse si am pus leduri, nici climatronicul nu mergea, ce sa mai intuneric total-acum am lumina "totala" mai putin la scrumiera ,eu as vrea sa pun tot led si acolo poti sa faci o poza?

--------------------
Renault Laguna 2002
Renault Laguna 1.9 DCI Dynamique 2002
+
dominy
post 24 Feb 2008, 11:27
Post #36

Membru autentic

eu am pus la butoanele de la geamuri , la start/stop , la butonul esp , la scrumiera leduri albastre smile.gif se vede "altfel"

--------------------
renault laguna 2 - GL 22 DOM 2002 dci 120 hp
+
caty
post 24 Feb 2008, 16:46
Post #37

Membru incepator

salut
de unde ai luat ledurile albastre?
stie cineva dc la butonul de la oglinzi ar trebui sa lumineze si cercul ala alb de pe langa buton? sau numai punctul de pe buton?

24 Feb 2008, 16:48:
inca ceva va rooog
cum se demonteaza butonul start-stop ca sa-i skimb ledul?

This post has been edited by caty: 24 Feb 2008, 16:48

--------------------
renault laguna 2 2001
+
Rosniper
post 25 Feb 2008, 09:39
Post #38

Membru autentic

@dominy niste poze cu becul scrumiera? Si cum l-ai schimbat adica prin ce metoda ai scos vechiul bec?prin metoda 1 sau 2 scrisa aici de @amp.

This post has been edited by Rosniper: 25 Feb 2008, 09:40

--------------------
Renault Laguna 2002
Renault Laguna 1.9 DCI Dynamique 2002
+
cridaia
post 25 Feb 2008, 12:03
Post #39

Membru autentic

From: Sannicolau Mare, Timis

se poate cumva din cauza becului de la scrumiera ( sau celor de la bord arse ), in momentul in care aprind pozitia sa se aprinda "SERVICE" ? pentru ca toate celelalte sunt functionale.

ma poate ajuta cineva in problema mea ?............. va rog

This post has been edited by cridaia: 26 Feb 2008, 08:58

--------------------
Volkswagen Passat - Break - TM 98 BUZ 2009 - BlueMotion
+
dominy
post 25 Feb 2008, 21:07
Post #40

Membru autentic

leduri albastre am luat de la brichete smile.gif cu rezistente de 1k e prefect ! da cum a spus si asus ... e usor chiar daca nu aveti nici o treaba cu electronica (nici eu)dar am reusit si e foarte ok ..... mai am de pus la bord , cd player si display cd dar cred ca am sa apelez la un cunoscator :)poze la scrumiera am pe camera care este la prietena mea dar am sa pun cat de curand , da am scos tot ansamblul ala de plastic de la bricheta la cotiera ! succes

--------------------
renault laguna 2 - GL 22 DOM 2002 dci 120 hp
+
cridaia
post 26 Feb 2008, 08:59
Post #41

Membru autentic

se poate cumva din cauza becului de la scrumiera ( sau celor de la bord arse ), in momentul in care aprind pozitia sa se aprinda "SERVICE" ? pentru ca toate celelalte becuri sunt functionale.

ma poate ajuta cineva in problema mea ?..........va rog sad.gif

--------------------
+
Hadrianvs
post 26 Feb 2008, 13:17
Post #42

Fericit FOST proprietar de reno

mellow.gif
Laguna II

This post has been edited by Hadrianvs: 26 Feb 2008, 13:24

--------------------
EX Renault Laguna II - BY 228 CS GrandTour Privilége 1,9dCi / 120HP/2002
Hyundai i20 Classic Pack2
+
cridaia
post 26 Feb 2008, 13:37
Post #43

Membru autentic

nu inteleg................fi te rog mai explicit

--------------------
+
Hadrianvs
post 26 Feb 2008, 13:53
Post #44

Fericit FOST proprietar de reno

Aici este vorba de Laguna II(2001-2007).Incearca pe topicurile Laguna 1,sigur stie cineva sa-ti raspunda.

This post has been edited by Hadrianvs: 26 Feb 2008, 13:53

--------------------
EX Renault Laguna II - BY 228 CS GrandTour Privilége 1,9dCi / 120HP/2002
Hyundai i20 Classic Pack2
+
cridaia
post 26 Feb 2008, 14:02
Post #45

Membru autentic

am incercat aici pentru ca aici era dezbatuta problema mai pe larg.................si Laguna@ este doar de ieri............dupa ce am pus eu intrebarea.

--------------------
+
antifizic2
post 26 Feb 2008, 14:14
Post #46

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

schimbat becurile de la numar cu unele care contin leduri in interior acu noaptea zici ca-i A6 doar ca nu este biggrin.gif

urmeaza sa ma apuc si de cele de la butoanele geamurilor si de la scrumiera

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi - B-57-LXF 2004
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
white
post 1 Mar 2008, 12:36
Post #47

Membru incepator

From: Mangalia

QUOTE(cridaia @ 26 Feb 2008, 08:59)
se poate cumva din cauza becului de la scrumiera ( sau celor de la bord arse ), in momentul in care aprind pozitia sa se aprinda "SERVICE" ? pentru ca toate celelalte becuri sunt functionale.

ma poate ajuta cineva in problema mea ?..........va rog  sad.gif
*

Se poate sa ai problema respectiva din cauza tipului incorect de bec (sau becuri).
Eu am patit-o cam asa: s-a ars un bec pe pozitie, (w5w) ma opresc la un magazin auto (inca nu aveam un set de becuri) sa fac un set de becuri. Acolo nu aveau w5w, dar mi-au dat w3w, care au aceiasi forma, dar valoare diferita a puterii. Am crezut ca merge si asa.
Inlocuiesc becul, probez, functioneaza, dar computerul tot protesteaza, cu tanti dimpreuna.
Pina nu am pus un w5w, nu mi-a dat pace.
Banuiesc ca diferenta de amperaj dintre cele doua becuri a fost suficienta sa declanseze alarma de service.
Parerea mea, incearca sa verifici toate becurile de pe pozitie sa vezi ca sunt de tipul corect.

--------------------
Renault Laguna - CT 08 EPA 2002 2.0 IDE Privilege
+
baron
post 28 Mar 2008, 10:47
Post #48

Membru

From: Iasi

Am incercat sa schimb si eu becul de la scumiera...e mai complicat decat pare...
In primul rand, daca scrumiera nu a mai fost desfacuta niciodata, nu incercati s-o scoateti pe deasupra (probabil ca va veti enerva peste masura...). Cel mai bine e sa scoateti scrumira si apoi sa scoateti tot panoul de plastic pe care e prins butonul de avarie, de inchidere usi si mansonul schimbatorului. Incet si cu grija pentru e ca prins cu clipsuri si nu veti scapa fara o mica julitura pe la degete. Nu uitati de mufele cu fire care trebuie scoase la un moment dat si montate la loc aproape de final (legile lui Murphy...). Dupa ce ati scos consola de plastic o intoarceti si veti vedea foarte bine cum e prinsa bricheta si cum e pris becul...Veti constata ca e inutil sa scoateti bricheta cu totul... Becul e fixat pe un fel de sina de plastic prin intermediul a 4 urechiuse din plastic. Din cate am observat plasticul pe care e montat becul e destul de moale deci nu exista riscul sa crape in momentul in care veti indeparta acele urechiuse cu o surubelnita fina. Partea buna este ca, dupa ce veti schimba becul, ansamblul bec-suport plastic poate fi foarte usor remontat, chiar daca intre timp ati montat la loc consola de plastic pe care ati scos-o la inceput. Acesta trebuie pozitionat pe sina respectiva si il impingeti pana face un clik. Pe cat e de greu la demontare pe atat e de usor la montare. Recunosc ca in cazul meu inca nu am schimbat becul, dar am montat la loc consola de plastic de la schimbator... Oricum, din cate am citit mai sus se pare ca becul se scoate prin tragere in sus cu o penseta si se inlocuieste cu unul identic (sa nu uitati sa-i puneti si caciulita) sau cu un ansamblu LED-rezistenta (o operatiune ceva mai complicata).

Numai bine!

--------------------
Laguna II, 1.6l, 16v - motor K4MD-710, - IS 33 BAR 2001, Expression
Sfatul este ceea ce cerem atunci cand stim deja raspunsul, dar ne-am fi dorit sa nu-l fi stiut.
+
Luka
post 16 Dec 2008, 17:39
Post #49

Membru autentic

Am schimbat si eu astazi becul de la scrumiera.
Se arsese de ceva timp, il scosesem de acolo, dar nu stiam care este becul exact. Mai mult decat atat, la service am intrebat si mi-au spus ca nu se schimba separat, ci doar impreuna cu bricheta si scrumiera ohmy.gif
Am luat becul potrivit, de la Philips am gasit, si cu ceva munca am reusit.
Acum intreb si eu: "caciulita" aia de pe varful becului e obligatorie?

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
Vallybz
post 4 Feb 2009, 16:31
Post #50

Membru autentic

From: Buzau/Bucuresti

am desfacut si eu azi becul la scrumiera la mine...e intr-un invelis de plastic...si sa mor daca stiu cum sa il scot de acolo....sau daca o sa gasesc sa il cumpar cu tot cu acel invelis....o sa revin cu poze....pana atunci astept ceva sugestii

--------------------
Renault Megane 1 Facelift, 1.6, 16v - BZ 87 BVM Coupe 1999 K4M-A7-00
+
Luka
post 4 Feb 2009, 16:33
Post #51

Membru autentic

Daca te referi la partea de plastic dur, in care pare ca e incapsulat, eu am reusit prin simpla spargere a becului biggrin.gif

--------------------
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
Vallybz
post 4 Feb 2009, 16:35
Post #52

Membru autentic

am reusit cu o penseta...acum e lata intrebare...de unde cumpar bec....o sa incerc in seara asta pe maica domnului

5 Feb 2009, 14:31:
nu am gasit..idei pe undeva

This post has been edited by Vallybz: 5 Feb 2009, 14:31

--------------------
+
PMG_tr
post 17 Feb 2009, 21:39
Post #53

Membru autentic

From: Turnu Magurele

mie imi face probleme scrumiera, intr-o perioada nu mai sarea si am tot umblat eu pe la arcul ala pana cand l-am facut sigur sa nu mai sara, cred ca l-am pus altfel...ma rog..apas pe ea si apoi treb sa o ridic cu degetul...aveam momente cand mi se aprindea becul..cand nu se aprindea...ma rog de vreo 2-3 luni nu s-a mai aprins niciodata... ma gandesc ca are un dispozitiv ceva care-l face sa se aprinda.. nu-l gasesc

--------------------
Renault Laguna 2 1,9 DCI 74kw - TR-04-CWY 2003 expresion
NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
+
Luka
post 18 Feb 2009, 16:47
Post #54

Membru autentic

@Vallybz: Eu am gasit la o benzinarie Agip, pe Barbu Vacarescu

--------------------
+
Vallybz
post 18 Feb 2009, 16:55
Post #55

Membru autentic

am gasit..dar cand am incercat sa il montez mi s-a rpt o lamela...asa ca....

--------------------
+
PMG_tr
post 19 Feb 2009, 13:26
Post #56

Membru autentic

From: Turnu Magurele

i s-a intamplat cuiva asa ceva?

--------------------
Renault Laguna 2 1,9 DCI 74kw - TR-04-CWY 2003 expresion
NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
+
cosminclc
post 16 Dec 2009, 15:32
Post #57

Membru incepator

dupa ce am stins tigara de doua ori pe pielea de la shimbatorul de viteze, m-am hotarat si ieri am schimbat si eu becul. ce pot spune? mi-a dat teroare...imi venea sa ma las de fumat...a durat in jur de trei ore cu tot cu cautatul becului, am ajuns sa demontez juma de bord...scos scrumiera, scos cititor de cartela, scos climatronicul...infernal. despre bec ce sa zic, am fost pe la benzinariile din craiova si nu am gasit, asa ca am mers la quintrix langa mercur, si am cerut domnisoarei de acolo un bec care sa mearga pe montura aia. am luat becuri led(am luat 4, rosu, alb,albastru,galben- 3 ron bucata), tipul becului:necunoscut, am cerut becuri pentru 12v, l-am montat pe cel albastru si e super ok. multumesc celor mai de sus care au explicat procedeul de scoatere al brichetei si becului. acum fac rugaciuni sa nu se arda prea curand.

This post has been edited by cosminclc: 16 Dec 2009, 17:42

--------------------
renault nu mai am 2001
+
cata_lag2.2
post 18 Dec 2009, 00:54
Post #58

Membru

From: Timisoara

Aveti idee daca la Laguna 2 phase 2 este bec la scrumiera si dac da, cum se poate inlocui?

This post has been edited by cata_lag2.2: 18 Dec 2009, 01:02

--------------------
Renault Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP, 2007
+
cosminclc
post 18 Dec 2009, 04:00
Post #59

Membru incepator

@cata_lag2.2 ca presupunere personala, daca a mea din 2001 are bec la scrumiera, mi se pare anormal ca a ta sa nu aiba (poate daca nu a avut chitul pentru fumatori de la inceput, desi cred ca este in dotarile standard). daca te apuci sa-l desfaci iti urez muuuulta bafta si rabdare (asta in caz ca are acelasi montaj ca si a mea)

--------------------
renault nu mai am 2001
+
cata_lag2.2
post 18 Dec 2009, 12:07
Post #60

Membru

From: Timisoara

Cand voi avea ceva timp si caldura voi incerca sa vad ce e facut.
Daca pentru a schimba acel bec e nevoie de dat jos bordul (sau cel putin consola centrala), cotiera, husa schimbatorului - cum am vazut pe aici - nici nu ma bag!!! - oricum nu fumez in masina mai ales in perioada asta rece.
Am vazut ca are o mica fereastra intre bricheta si scrumiera care logic ar trebui sa fie luminata de undeva, iar pachetul de fumatori este standard.
As fi preferat sa se arda (din nou) becurile de la numar sau pozitie - sunt cu mult mai usor de schimbat.

--------------------
Renault Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP, 2007
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 21:59
Dacia