Kit distributie Laguna II, schimbare - recomandari
![]() ![]() ![]() |
Kit distributie Laguna II, schimbare - recomandari
dcsiki |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 15 February 05 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
VW
Bora
2002 Break older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci |
|||
Dromichete |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 21 April 06 ![]() |
Am si eu o intrebare. Ma bate gandul sa cumpar o Laguna 1.8 16 V din 2000. Are 63 000 km in Romania. Are revizia facuta la 60000 km dar nu stiu daca i-au schimbat distributia. Cineva zicea de un test de bucse si altele. Cum pot sa-l fac? Vin cu un mecanic sau cum? Nu am mai cumparat masina veche dar pretul ma cam atrage.
|
-------------------- |
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Iata ca am efectuat si eu schimbul kitului de distributie si revizia de 120.000 de Km. la Euro Motor BV, care este reprezentanta si service Reno.
La manopera m-au cam „lucrat”, ora fiind de 11 € +TVA. Va arat mai jos tot ce mi-a fost facturat si costul final. Piese: 1- Ulei Elf Exccellium LDX 5-W40 – 147 RON (5 litrii de la Carrefour) 2- Filtru ulei – 18 RON 3- Garnitura – 2 RON 4- Filtru aer – 81 RON 5- Filtru motorina (cartus) – 112 RON 6- Kit distributie – 406 RON 7- Curea accesorii – 68 RON 8- Rola curea accesorii – 338 RON 9- Pompa apa – 322 RON 10- Antigel Elf – 110 RON (3 litrii) 11- Apa distilata – 2 RON (1 litru) Manopera: 1- Inlocuit kit distributie – 196 RON – 4.20 ORE 2- Inlocuit pompa apa – 56 RON – 1.20 ORE 3- Inlocuit filtru aer – 14 RON – 0.30 ORE 4- Inlocuit filtru combustibil – 19 RON – 0.40 ORE 5- Inlocuit rola conducatoare curea accesorii – 24 RON – 0.50 ORE 6- Revizie 120.000 Km – 70 RON – 1.50 ORE 7- Test CLIP – 24 RON – 0.50 ORE 8- Verificat si reglat geometrie – 93 RON – 2 ORE Pret total cu TVA inclus 2102 RON. Ca si lucrare, mecanicul s-a miscat destul de bine, mi-a placut cum a efectuat lucrarea. Totusi am o nelamurire, in momentul in care a montat cureaua de distributie mi-a atras atentia ca fuliile din capatul axului cu came si pompa de motorina erau însemnate într-o anumită pozitie. La asamblare eu am observat ca semnul de la pompa nu era la locul lui, acesta fiind cu un „dinte” mai inspre fata masinii. Acesta mi-a zis ca la pompa de motorina nu contează cum il montezi, caci pompa doar alimenteaza injectoarele, motorina este distribuita injectoarelor de catre calculator. Oare asa este? Voi ce ziceti! |
--------------------
God Give You Joy!
.
. Reno Laguna II 1,9 dCi; 2004; 120CP; Dynamique; Gris Hologramme
PDA FSC N560 |
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Treaba cu pompa de motorina, nu o stie nimeni?
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
cristinic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 4 January 06 ![]() |
drati71 - la motoarele dci (rampa comuna) nu se pune la punct pompa de motorina. ea da o presiune constanta in rampa injectoarelor oricum, de acolo injectoarele sunt deschise de calculator.
|
--------------------
Renault
Laguna
2002 1.9dci
|
|
drati71 |
![]()
|
cristinic -- multumesc, deci pana la urma mecanicul a avut dreptate.
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
mihails2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 27 July 06 ![]() |
ziceti-mi si mie va rog la laguna cand se face distributia completa?Cureaua la cati km se schimba ? ma gandeam ca daca iei o maisna si peste 5 km trebuie schimbi distributia....te costa ceva. Merci.
|
--------------------
renault
laguna
2001 tdci
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Schimbarea de distributie se face la 60.000 km sau 4 ani.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
drati71 doar 4 litri intra in instalatia de racire ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
drati71 |
![]()
|
Mie atata mi-au pus la masina, plus ca a fost schimbata si pompa de apa, iar in vasul de expansiune este... cam la minim. 3 antigel + 1 apa distilata.
This post has been edited by drati71: 17 Aug 2006, 22:21 |
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
dax665 |
![]()
|
Daniel Petcu Group: Members Posts: 32 Joined: 18 August 06 ![]() |
A skimbat cineva kit-ul de distributie la o Laguna 2.2 Dci?
Un pret, o informatie cat de mica? Multumesc anticipat. |
--------------------
Audi A3 - 1.9 tdi
Laguna II Initiale
2003-2.2 dci
- TM-10-***
|
|
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
QUOTE(drati71 @ 29 May 2006, 06:55) Treaba cu pompa de motorina, nu o stie nimeni? Motoarele CommonRail functioneaza exact cum a descris cristinic. Pompa aia de motorina nici macar nu se numeste "de injectie" ci "pompa de inalta presiune". Ea baga motorina ca nebuna in rampa comuna. De acolo e treaba ECU unde o trimite. |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
QUOTE(drati71 @ 29 May 2006, 06:55) Treaba cu pompa de motorina, nu o stie nimeni? Motoarele CommonRail functioneaza exact cum a descris cristinic. Pompa aia de motorina nici macar nu se numeste "de injectie" ci "pompa de inalta presiune". Ea baga motorina ca nebuna in rampa comuna. De acolo e treaba ECU unde o trimite prin deschiderea injectoarelor sau a supapei de suprapresiune care o duce pe retur in rezervor. |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
drati71 |
![]()
|
andrei1302 -- Multumesc.
|
--------------------
God Give You Joy!
.
PDA FSC N560 |
|
ionut2000 |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 14 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare la toti !
Mi-a achizitionat o laguna II expression 1.8 16V din 2001, cu 72000 KM la bord reali. Locuiesc in Paris, masina a fost achizitonata de la un concesionar reno la pretul de 5900 euro. Arata foarte bine, intretinuta, am hartiile cu tot istoricul (revizii la service reno..etc). Am dat ieri cateva ture cu ea si in oras si pe autostrada. Ideea este ca am fost pus sa semnez cand am luat-o ca "sunt constient ca distributia trebuie schimbata imediat, deoarece masina are o vechime de 5 ani". Intrebarea mea este daca riscul este atat de mare, nu as vrea sa las bani la service reno aici.....As prefera sa ajung la anu' in concediu in ro si sa o rezolv mai ieftin. Nu ma dau banii afara din casa. Masina am vazut-o, mi-a placut si am luat-o. Nu stiu nimic despre ea. Pana acum am avut un cazan de Fiat Brava 1.6 16v care m-a pus de multe ori in situatia sa bag adanc mana in buzunar...Nu pot fii comparate, este diferenta de clasa. Calculatorul de bord imi arata ca urmatoarea revizie trebuie sa o fac peste 13000 de km. Insa va rog sa imi spune-ti cam ce ar trebui sa verific la ea. Va multumesc ! |
--------------------
Mazda
CX7 2.3 DISI Turbo - 260 cp
2008
|
|
adrian@ |
![]()
|
Membru incepator Group: Validating Posts: 38 Joined: 19 May 06 ![]() |
in romania distributia se schimba la 60.000, in germania la 120.000, in franta nu sunt sigur, dar parca era la 90.000 SAU la cinci ani pentru limita de timp.
poate sa te tina sau poate nu. curelele imbatranesc in timp chiar daca nu se face numarul de kilometri planificat cu ele. daca se rupe cea de distributie scoti din buzunar in jur de 2000 euro. recomandarea mea: schimba doar curelele si pompa de apa (preventiv) si restul (ulei, filtre, etc) il faci la cand spune computerul de bord sau mai sigur, cartea service. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Hatchback 1.8 16V Dynamique
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Daca nu era imperativ necesar, nu te punea sa semnezi ci ti-ar fi dat doar o hartiuta cu recomandari. Stia concesionarul ce stia.
Cauta un "garagiste" in afara retelei de concesionari. O sa iesi mai ieftin. Totul e sa-ti acorde garantia lucrarii. In locul tau, ca prima urgenta, as schimba asa: - kit distributie = curea de distributie + galet intinzator (tendeur) + galet de ghidaj (enrouleur) - pompa de apa (cca 70 de Euro - merita, pt. ca, daca se strica, trebuie sa inlocuiesti iarasi kitul de distrib.) + (implicit) lichid de racire (tot trebuia schimbat - pesemne ca n-a fost schimbat pana acum) - curea accesorii Ar mai fi: - galet intinzator curea accesorii - galet de ghidaj curea accesorii in functie de cum se prezinta si in functie de cati bani imi mai raman in buzunar. Cele obligatorii te vor duce la cca 500 Euro cu totul (plus sau minus 100). |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
andrei1302 |
![]()
|
Nici eu nu m-as juca cu chestia asta. Mai ales daca ti-au atras atentia. Si nu cred ca este chiar asa mare diferenta de bani intre ROM si FR. Eu gasisem un site cu piese frantuzesc chiar mai ieftine ca in Rom.
|
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
ionut2000 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 14 October 06 From: Bucuresti ![]() |
postez un link foarte util. este un site din Franta de unde se poate cumpara piese la preturi sub cele din magazinele normale. sunt date preturile cam la tot ce este important la o masina.
www.oscaro.com ![]() |
--------------------
Mazda
2008
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Da, preturile sunt mult sub reteaua reno. Unele sunt chiar cu 20-25% mai mici decat in magazinele importatorilor de la noi. Daca iei mai multe odata, merita comandat de la ei. Evident lipsesc deocamdata bucsile punte spate
![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
ionut2000 |
![]()
|
..pai bucsile punte spate lipsesc de pe site-ul lor pentru ca nu le au in stoc, insa poti sa ii contactezi si le pot comanda, asta in cazul in care vrei sa le cumperi de la ei
|
--------------------
Mazda
2008
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
OT: Personal, le voi cumpara tot de aici, decontez pe firma si am nevoie de factura, gasit si preturi acceptabile multumita membrilor acestui forum
![]() Sfatul tau e insa valabil pentru cine nu are problema asta. Multumesc. This post has been edited by bh07xyk: 15 Oct 2006, 12:03 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
ionut2000 |
![]() ![]()
|
Am contactat azi firma reno sa imi fac programare pentru schimare distributie si pompa de apa. Mi-a picat receptorul din mana.........750 de euro. Pana la urma am gasit mai ieftin (reteaua norauto) la 492,16 euro. Piesele daca le cumpar, ma duc undeva la 200 de euro, restul fiind manopera astora. Am mai schimbat kit distributie, insa la fiat brava 1.6, 16v. Credeti ca este foarte complicat de demontat??? Banuiesc ca se incepe cu demontarea curelelor de la accesorii, intinzatoare, role de ghidaj, capacul de la distributie si apoi distributia (prima data se da roata dreapta-fata jos). A facut cineva operatiunea asta?? Are ceva special, exista un specific pentru laguna 2 (motorul de 1.8 16V) ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri ! |
--------------------
Mazda
2008
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Vreau sa zic ca ai gasit chiar bine cu 750 in regiunea Parisului. De obicei e 800 de Euro.
Du-te la service. Iti trebuie 2 dispozitive, un numar de 2-3 scule mai putin intalnite intr-o trusa, "lipici" pentru pompa de apa (etansarea nu-i cu garnitura), elevator/macara/cric mai zdravan sa ridici motorul etc. Ideea e ca se poate face si acasa dar ai de pus in balanta economia cu garantia lucrarii (daca curge pompa sau scartaie ceva la ea sau, doamne fereste, iti sare cureaua si se face motorul praf?). Inca un lucru: lasa-l pe "frere Jacques" sa cumpere piesele, ca sa devina responsabil si pentru ele. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
ionut2000 |
![]() ![]()
|
m-am tot uitat pe manualul de mecanica luat de pe net la motorul f4p adica cel de 1.8 16v care cred ca este si pe masina mea. cureaua de distributie nu angreneaza pompa de apa.........deci in concluzie nu trebuie schimbata odata cu kit-ul de distributie.
astept comentarii. va multumesc oricum pentru sfaturi. |
--------------------
Mazda
2008
|
|
byl11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 25 February 05 ![]() |
Azi am schimbat si eu kitul de distributie cureaua de accesorii si pompa de apa la un 1,6, 16v- K4M. masina are 75 de mii si 5,5 ani...e prima data cind se schimba chitul...e riscant sa o lasati pina la 120 de mii ...la mine era o rola sparta si curelele super imbatrinite...da au tinut
![]() |
--------------------
renault
Latitude
2011/150cp/diesel
- dj11byl
|
|
ionut2000 |
![]()
|
am gasit pompa de apa, chiar face parte de distributie, deci trebuie schimbata...
![]() Attached thumbnail(s) pompa_apa.JPG ( Size: 116.02k ) Number of downloads: 2283 |
--------------------
Mazda
2008
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Nu e obligatoriu sa o schimbi daca nu curge si nu face zgomot. La motoarele F pompa este antrenata de partea lisa a curelei("dosul curelei").
La motoarele K ea este antreanta de partea dintata a curelei, de asta la motoarele K este fatala blocarea pompei de apa. |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
byl11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 25 February 05 ![]() |
La pretul 1,4 mil cred ca se merita totusi schimbata si pompa de apa...
|
--------------------
renault
Latitude
2011/150cp/diesel
- dj11byl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 18:05 |