Noul Megane 2, Va place?
![]() ![]() ![]() |
Noul Megane 2, Va place?
claus |
![]()
|
||
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|||
ticatara |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 17 November 05 ![]() |
http://www.omniauto.it/magazine/articolo1/...egane_2006.html
Ce parere aveti de noul megane? Va place? Credeti ca va fi oferit la acelasi pret ? |
-------------------- Megane II Sedan 1.6 Privilege, gri metalizat, noiembrie 2005
|
|
nacht |
![]()
|
![]() F U H R E R Group: Members Posts: 350 Joined: 27 April 05 ![]() |
s-a mai discutat aici
|
--------------------
Honda
Accord 2.0L 155CP, SSE,
2008 - a swing to perfection
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa e, dar nu vi se pare ciudata poza din interior ?! Are Radio CD + radio CD cu magazie ... De ce oare ?
|
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Avea atatea dotari pe ea si vrut sa mai puna,de aia!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
anduwkd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 December 05 ![]() |
frumos asta cand apare ?
|
--------------------
Renault
Megane
2004 / Sedan Renault Megane Sedan 1.6 16 V 115 CP 2004
Renault Scenic RX 4 1.9 TDI 2001 Mercedes C 200 KOMPRESSOR 180 CP 2002 Jeep Grand Cherokee Laredo 2.7 V6 CRD 190 CP 2004 |
|
imagecam |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 25 November 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ Dec 29 2005, 04:22 PM) Asa e, dar nu vi se pare ciudata poza din interior ?! Are Radio CD + radio CD cu magazie ... De ce oare ? Cel de jos o fi pt sistemul de navigatie... |
--------------------
Renault
Megane Cabrio 1.6 16v + Peugeot 308 1.6HDI
2008 imagine motor-sport
|
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(anduwkd @ Dec 30 2005, 03:25 AM) frumos asta cand apare ? Mie nu mi se pare ca modificarile sint atit de mari. Parca au modifucat un pic calandrul, si au marit un pic grila din fata jos, dupa modelul Peugeot, dar in rest, e cam la fel. E adevarat ca estetica masinii e super, de fapt super mi se pare ca arata si modelul asta pe care il avem noi. Interiorul mi se mare cam acelasi. Interesant e ecranul pentru GPS, care pare ca inta in optionale. Per ansamblu, un pas mic pentru Renault, un pas urias pentru posesorii de Renault. |
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai vedem noi cat de mare e pasul pt posesorii de Renault.Ca daca apar greierashi si la asta tot nimic nu au facut.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
cj666 |
![]()
|
QUOTE(Solon @ Dec 30 2005, 09:21 AM) Mai vedem noi cat de mare e pasul pt posesorii de Renault.Ca daca apar greierashi si la asta tot nimic nu au facut. Asta asa-i. Si tare ma tem ca la capitolul asta nu au lucrat deloc, nu de alta, dar bordul seamana tare mult cu ce avem noi. |
--------------------
Renault
Koleos
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu e noul M2, e doar faceliftul care il face orice producator care se respecta cand modelul ajunge la o anumita varsta, de obicei la 3 ani.
Interesant probabil va fi doar motorul 1,5dCi euro 4 de 105cp cu chip la 120-125cp ![]() Restul prea scump, nu se merita. Pacat ca motorul 1,6 v-a avea doar 110cp, in loc sa-l creasca, l-au scazut ![]() |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
cj666 |
![]()
|
Da, se pare ca 1.6 16V a ajuns la putere intre M1 si M2-ul actual. Pacat, mie motorul asta de 115 cp mi se pare extraordinar. De cind mi-am luat masinuta, m-am indragostit de motorul asta. Poate a cistigat in cuplu, dar nu cred. E ciudata optiunea de a scadea puterea motorului. Sau cei 115 cp de pe masinile noastre or fi o pacaleala?
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:03 |
--------------------
Renault
Koleos
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Am intzeles ca aceasta crestere de putere la M2 la 115cp e datorata unei role din kit-ul de distributie... Asa mi-a spus mecanicul cand mi-a schimbat kit-ul la M1...
Deci probabil au renutzat la chestia asta. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
daca imi aduc bine aminte, cam toate optiunile care se vor gasi pe Megane 2 facelift se gaseau si pe modelul vechi si aici ma refer la: senzori parcare, pilot automat, esp, xenon, navigatie, etc. Singurele noutati pe care facelift-ul le aduce sunt inca 2 airbag-uri in plus, motoarele pe motorina de generatie noua, farurile si grila modificate si cam atat.
Parca vad ca la noi in continuare no vor fi disponibile: navigatia, senzorii de parcare si pilotul automat. Motorul pe benzina de 1.6 115 am inteles ca nu are 115 ci mai putin asa ca daca cel nou are chiar 110 reali nu prea vad sa fie vreo diferenta mare. Nici motorul de 2.0l pe motorina si 140 CP nu sunt sigur ca o sa-l vedem pe la noi. Pot sa spun ca navigatia si pilotul automat nu se justificau pana acum in conditiile in care nu avem autostrazi si nici harti GPS dar ar fi putut sa le bage la optionale pentru cei care circula mult in afara si chiar au nevoie de asa ceva Daca situatia o sa continue ca pana acum, in anii care vor urma nu o sa mai poti sa ajungi dintr-un oras in altul pentru ca podurile se vor rupe peste tot, drumurile vor fi pline cu gropi dar mai ales pline cu sisteme de urmarire de ultima generatie, asa ca nu vom mai avea nevoie de masini ![]() Cum prostia in tara asta predomina, ma astept sa fie din ce in ce mai rau. SCUZE de OFF-TOPIC si La Multi Ani |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
imagecam |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 25 November 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(dmc @ Dec 30 2005, 04:23 PM) Pot sa spun ca navigatia si pilotul automat nu se justificau pana acum in conditiile in care nu avem autostrazi si nici harti GPS dar ar fi putut sa le bage la optionale pentru cei care circula mult in afara si chiar au nevoie de asa ceva. Sorry 4 off dar avem harti GPS si inca super detaliate si f bune... |
--------------------
Renault
Megane Cabrio 1.6 16v + Peugeot 308 1.6HDI
2008 imagine motor-sport
|
|
cj666 |
![]()
|
QUOTE(dmc @ Dec 30 2005, 04:23 PM) Motorul pe benzina de 1.6 115 am inteles ca nu are 115 ci mai putin asa ca daca cel nou are chiar 110 reali nu prea vad sa fie vreo diferenta mare. Atunci de ce naiba indivizii astia mi-au pus in toate hirtoagele care mi le-au dat, incepind cu oferta si terminind cu cartea de identitate 115cp? Asa, ca sa ma abureasca sa le dau banii? Adica una platesc si alta primesc? Eu cred ca chestii de astea sint cam incriminate prin codul penal! |
--------------------
Renault
Koleos
|
|
mihai_c |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 2 August 05 ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ Dec 30 2005, 11:54 AM) Am intzeles ca aceasta crestere de putere la M2 la 115cp e datorata unei role din kit-ul de distributie... Asa mi-a spus mecanicul cand mi-a schimbat kit-ul la M1... Deci probabil au renutzat la chestia asta. Nu prea ma pricep eu la mecanica, dar acea rola se numeste cumva fulie defazoare? M1 are asa ceva? Daca este asa cum banuiesc eu, inseamna ca au cam avut probleme cu aceasta piesa si au preferat sa renunte la ea (adica nu au gasit o solutie pentru a nu mai avea batai de cap). Totusi eu sper sa ma insel, intrucat eu am schimbat-o deja..... si nu prea mai am chef sa repet figura mai tarziu (eventual cand nu mai sunt in garantie si va trebui sa suport eu reparatia la o problema de proiectare/fabricatie a celor de la Renault...). |
--------------------
Megane
sedane
II, 2005 MEGANE II Sedan 1,6 16v Confort Privilege - Clima automata
|
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca e mult mai simpla explicatia scaderii cailor putere. Pur si simplu, la 115cp masina nu se integra in normele euro4 si decat sa dea o specificatie gen 112,3cp au zis 110 si gata. Si dCi-u de 80cp are 60kW, asta insemnand fix 81,6cp.
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj666 @ Dec 30 2005, 05:52 PM) Atunci de ce naiba indivizii astia mi-au pus in toate hirtoagele care mi le-au dat, incepind cu oferta si terminind cu cartea de identitate 115cp? Asa, ca sa ma abureasca sa le dau banii? Adica una platesc si alta primesc? Eu cred ca chestii de astea sint cam incriminate prin codul penal! pai vroiai sa-ti zica ca ai motor de 1598 cm3 sau de 1.6? cifrele rotunde dau mai bine, puterea in talon e trecuta in kW si nu CP. nu te pacaleste nimeni este doar chestie de marketing. P.S. nu toate sunt in minus, in carti viteza maxima este de 193 pt motorul de 1.6 dar cea reala este cu cam 5-10km in plus ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
exact la renuntarea la "fulia defazoare" ma gandeam cand am vazut ca puterea motorului de 1.6 va fi de 110CP. asa o fi, au renuntat?
chiar este o problema atat de mare aceasta fulie?? mihai_c, poti sa ne spui si cat costa acea schimbare? nu ai specificat pe nicaieri si vreau sa zic ca ti'am urmarit cu atentie posturile din topicul "fulie defazoare". stiu ca ai schimbat pe garantie, dar sunt convins ca te'ai interesat cat ar fi trebuit sa scoti din buzunar daca nu mai beneficiai de garantie.. nu de alta, dar chiar ma intereseaza un 1.6 16V in acest moment, 1-2 greieri nu ma deranjeaza, insa motorul vreau sa ma duca oriunde. daca acest lucru nu e posibil cu un M2 1.6 atunci renunt la idee.. astept un raspuns, mihai! multumesc. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
mihai_c |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 2 August 05 ![]() |
Costul schimbarii fuliei este ridicat (am inteles de la mecanicul din service ca se apropie de 1000 eur). Se schimba toata distributia. Din cate stiu eu revizia de 60000 km costa in jur de 60 mil (nu sunt sigur de valoare - daca a facut-o cineva poate ne ofera mai multe detalii) si difera de celelalte revizii tocmai prin schimbarea distributiei.
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:04 |
--------------------
Megane
sedane
II, 2005 MEGANE II Sedan 1,6 16v Confort Privilege - Clima automata
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
![]() ![]() ok. deci inteleg ca vom avea un aflux de M2 1.6 pe piata peste 1-2 ani, fiindca nu vad cine si'ar dori sa schimbe fulia asta din buzunar sau sa dea 1600euro pe revizia de 60mii (apropos, in cartile de service de afara scrie inlocuirea kitului de distributie ptr benzinare la 120mii km sau 5 ani - nu vad de ce trebuie schimbat la noi la 60mii, ca doar distributia nu are de'a face cu gropile, aerul plin de praf sau alte alea..). nasol ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Atunci cred ca dieselul se amortizeaza muuuult mai repede
![]() _________ 1.9 dCI |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
strumfuadi |
![]()
|
da, sau iei motorul de 2.0 16V si atunci nu mai incape discutie
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu-i chiar asa Strumfuadi, la revizia de 60k km e in jur 1200 RON kitul de distributie, rolele, curele, capace si manopera. Pt restul ulei si filtre costurile le cam stiu forumistii 4-600 RON functie de motor, rotunjind o revizie de 60k km nu trece de 2000 RON.
La Multi Ani!!!! |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
bodyf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 22 December 05 ![]() |
Cam asa este cum zice cornel. Am masina la servici un clio 1.5dci a carui revizie la 60.000 KM a costat 22.000.000 LEI.
LA MULTI ANI ! |
--------------------
Megane II
HB 1,6/16V
ABS, ASR, ESP [B]MEGANE II HB 1,6 16V [/B]ESP, ASR, ABS [B]Confort Dynamic[/B]
|
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
Daca stiti de unde sa va luati piesele(adica daca aveti pe cineva sa va dea piesele la pret de distribuitor) atunci reviziile ies destul de ieftin. O sa ramaneti uimit cat de mult platiti daca luati piesele la preturi de magazine.I-am scutit unui amic ,care urma sa faca revizia de 30 k la un 1,5 Dci , vreo 3 milioane numai la consumabile, adica la toate filtrele, placutele fata spate si la ulei.
|
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
morph |
![]()
|
Pai cam 25% au adaos concesionarii renault. In vremuri asa dinamice, suna a japca procentu asta
![]() QUOTE Renault a anuntat la inceputul acestei saptamani lansarea versiunii facelift pentru a doua generatie Megane. Operatiunea de facelift vizeaza 6 versiuni de caroserie: Hatch, Sport Hatch, Sport Saloon, Sport Tourer, Coupé-Cabriolet si Megane Renault Sport. Daca retusurile exterioare nu sunt dintre cele mai spectaculoase, acest facelift atrage cu adevarat atentia prin noua gama de motorizare, toate propulsoarele indeplinind normele Euro 4. Gama diesel s-a extins prin introducerea versiunii de 150 CP a celei mai noi generatii 2.0 dCi, un adevarat punct de referinta in ceea ce priveste performanta si consumul (5,4 litri la 100 km, in ciclu combinat). In ceea ce priveste motorul 1.9 dCi, puterea acestuia a crescut pana la 130 CP, ceea ce-i permite cea mai buna acceleratie de la 0 la 100 km/ora din clasa sa: doar 8,7 secunde! De asemenea, motorizarea diesel a fost extinsa prin introducerea versiunilor de 85 si 105 CP ale motorului 1.5 dCi, cea de-a doua fiind cu cel mai bun raport putere-consum-emisii CO2 de la clasa ei. Megane II dispune si de o mare varietate de motoare pe benzina, incepand cu 1.4 16V (100 CP) si 1.6 16V (110 CP), continuand cu 2.0 16V (135 CP) si 2.0 T (165 CP) si pana la 2.0 16V Turbo (225 CP), acesta din urma fiind disponibil pe Megane Renault Sport. Renault Megane continua sa aiba un nivel de echipare bun, toate versiunile fiind dotate cu ultima generatie ABS de la Bosch (8.0), completata de sistemele de distribuire electronica a fortei de franare (EBD) si asistare la franare de urgenta. In functie de nivelul de echipare, sunt disponibile si alte sisteme de gestionare electronica (ESP, ASR, MSR). Megane sta foarte bine si la capitolul siguranta. Versiunea hatchbach a fost, de altfel, primul model categoria sa care a primit 5 stele la crash-testele EuroNCAP. In functie de versiunea de caroserie, Megane dispune de pana la 10 airbaguri (in functie de nivelul de echipare). Sursa. |
|
strumfuadi |
![]()
|
QUOTE(strumfuadi @ Dec 31 2005, 08:03 PM) exact la renuntarea la "fulia defazoare" ma gandeam cand am vazut ca puterea motorului de 1.6 va fi de 110CP. asa o fi, au renuntat? revin cu intrebarea, daca stie careva raspunsul.. am vazut un poll al celor cu probleme ale bobinelor. m'ar interesa un poll al celor cu probleme la "fulia defazoare", deoarece este un defect de conceptie sau de realizare a piesei, iar acest defect este muuult mai costisitor decat niste amarate de bobine.. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(strumfuadi @ Jan 3 2006, 09:21 AM) m'ar interesa un poll al celor cu probleme la "fulia defazoare", deoarece este un defect de conceptie sau de realizare a piesei, Probabilistic fulia defazoare s-a stricat mult mai rar decat flansele, asa ca eu nu m-as hazarda sa zic ca e o "boala comuna" |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 13:43 |