Megane dupa 1 an de zile, impresii, costuri exploatare, etc
![]() ![]() ![]() |
Megane dupa 1 an de zile, impresii, costuri exploatare, etc
MrMishu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 11 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia II
2006 Editon 100 2.0TDI 140CP SIMPLY CLEVER
|
|||
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE Ba da are cum pt ca se aude cand faci stg-dr cu volanul in scurt si repede atunci se aude tacanind ceva sub masina. Vezi sa nu fie flansele... Daca este joc in caseta de directie ar trebui schimbata in garantie...asta-i abureala cu "asa face toate"...la mine spre exemplu nu face ![]() PS Vezi ca cei de la servisul opel nu sunt cele mai indicate persoane sa se uite la msina...stiu de la persoane care au opel -- sunt la fel de "bine instruiti" ca si cei de la renault... La ce service ai fost? |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Aici imi permit sa te contrazic.Am si un opel si oamenii de acolo nu m-au dezamagit niciodata.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Smartu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 March 07 ![]() |
(Megane II)
Am avut si eu faza cu cloncanitul (inca de la 0 km se auzea) si dupa ce au schimbat flansele pe la 5000, am aflat si eu si ei ca le-au schimbat degeaba... ![]() Apoi, pe la 20.000 esapament sectionat pe la jumate, a ruginit/ars si a facut gaurica... ![]() Revenind la faza cu cloncanitul de noua, acum, dupa 3 ani de cand o am, am avut o revelatie... Este posibil sa faca dealerii (in cazul meu mach) o combinatie astfel incat sa iti livreze masina folosita (recuperata de la rau platnici) cu pana in 10.000 la bord sa ti-o dea ca si noua cu 0 km la bord ??? Este foarte cidat felul cum a batut caseta aia de directie inca de la primul km ... Apoi, mi-am adus aminte ca atunci cand am luat-o nu avea tipla aia pe scaune ... Nu stiu daca este o garantie tipla aia, dar, la multi care ii cunosc si au luat masini noi, toti au avut tipla pe scaune ... Cum imi pot da seama daca masina pe care am luat-o a fost intradevar noua (0km) ??? Exista vreo modalitate sa ii aflu km reali ? O metoda care sa nu poata fi resetata in service... ? |
--------------------
Renault
Megane II
2005
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Nici eu nu am avut tipla pe ea si a venit pe comanda masina, nu cred ca te poti lua prea mult dupa aspectul asta.
This post has been edited by Fuzz: 5 Mar 2007, 17:13 |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Evident ca iti poti da seama daca masina e noua. Se vede pe orice piesa. Ca e curata luna. Te uiti la uzura discurilor de frana, a cauciucurilor de pe roti si de pe pedale. Vezi daca de exemplu la cusaturile pe piele exista "materie organica". Mocheta trebuie sa fie perfecta, fara nici un pic de uzura sau praf pe ea. Vezi daca exista vreo zgarietura pe caroserie. Capacele/jantele trebuie sa fie impecabile. Teava de esapament curata. In atatia km este destul de greu sa nu aiba o zgarietura cat de mica in interior. Eu zic ca e foarte greu pentru un dealer, daca nu imposibil, sa-ti vanda o masina cu 10.000 de km ca noua.
Si cel mai important, miroase a noua masina. Iar mirosul asta nu prea cred ca il poti reproduce. Directia troncane la toate Meganurile inca de la primii km. Asa fac toate This post has been edited by ssilviu: 5 Mar 2007, 17:41 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Desi nu am Megane, nici loganul meu nu a venit cu tipla. Totusi , ca sa fii mai sigur , te poti uita atent la tapiserie, in portbagaj la mocheta, la motor ( te poti uita la furtune, cabluri, suruburi sa vezi daca s-a umblat la ele), si daca poti, uite-te si sub masina eventual.
|
--------------------
Opel
Insignia
- b 01 ccc
2011 Ecoflex "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Megane Sedan 1.6 16V mai bine de un an de zile, dezamagire totala. De ce?
Pentru ca are o multime de greierasi de cand a iesit pe poarta dealer-ului, nu-mi place pozitia de condus, si m-a plimbat pe la service pentru interventii pe garantie. Fara sa vreau sa inflamez spiritele, masina asta comparata cu Meganul Classic avut anterior este un jeg, Classicul era mult mai confortabil si nu-mi zdranganea nimic in bord. Dupa impresia buna pe care mi-o lasase Classicul ma asteptam ca masina asta(Sedanul) sa fie mult mai inchegata, dar din pacate nu e. Daca ar fi sa aleg acum din nou si as dispunde fix de acelasi buget nu as mai lua Megane II. PS. E de vanzare! |
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Asta pentru ca nu ai facelift
![]() This post has been edited by ssilviu: 6 Mar 2007, 09:05 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
bau33 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 15 November 06 ![]() |
Salut
Multi circotasi s-au strins pe forumul asta...Din pacate, daca il citesti inainte sa-ti iei masina atunci incepi sa te feresti de Reno.. si chiar esti in pierdere. Sunt un fost posesor de Vectra...cind le ziceam prietenilor ca vreau sa o vind sa-mi iau o Laguna toate lumea urla: Esti nebun! Orice numai nu Reno! VW+AUDI+BMW Rules! Reno = Un sac plin de probleme! . Vreau sa zic ca au gresit toti - sunt super multumit!!! Am tot ce-mi pot dori la ea la un pret mai mult decit acceptabil. Inca nu am avut probleme - probabil ca in viitor voi avea pentru ca este NORMAL sa am probleme. Apropo de vestitii greierasi - aveam si in Vectra destui, in Toyota is cu kilu, in Mondeo te faci sa te intrebi daca ai platit chiar pentru toti s.a.m.d. Totul depinde de cita grija ai de masina. Daca treci cu 80 kmh peste o groapa de canalizare fara capac ca deh - ai masina straina si poate - nu te poti astepta sa nu cedeze foarte repede toata masina. Multi zic - asta nu-i Dacie sa nu pot merge peste un drum plin de gropi cu 100 kmh. Gresit - nici una din masinile straine nu a fost conceputa pentru asa ceva. Ma bucur insa sa vad de pe forum ca Megane-le chiar nu are probleme - plastice, greierasi s.a.m.d sunt glume. Singurele problemute par a fi fulia defazoare si flansele (apropo, la Vectra trebuia sa schimb flansele cel putin o data pe an ~ la 10000 km). Problemele sunt alea care te lasa in drum, cu doi copii in spate si la 1000 km de casa. Restul - o viziune deformata asupra realitatii - de ce zic asta - pentru ca la 15k Eur nu te poti astepta la o calitate a lucrarii ca la Bentley ![]() Foarte multi proprietari de masina isi cumpara o masina noua si cred ca totul va functiona perfect timp de cel putin 10 ani ![]() ![]() Renault este recunoscuta in lume ca ofera masini cu unul din cele mai bune raporte (calitate+accesorii)/pret. Si asta se vede datorita faptului ca este unul din cele mai importante concerne auto din lume Mi-ar place si mie un BMW sau AUDI - din pacate cu dotarile ce le am eu trece de 50k Euro. Cam mult nu credeti? VW+Skoda - nici acum cu ultimul model nu ofera toate dotarile pe care le am eu si probabil nici in urmatorii 5 ani nu le vor oferi Asa ca daca vreau dotari high tech si pret accesibil - singura care sta in picioare ramine Reno. Si apropo, observ ca majoritatea compara Meganu cu Octavia, Passat, etc..!!! Oameni buni NU se pot compara pentru ca nu sunt in aceeasi clasa! Comparati cu Fabia, Golf, Astra si o sa vedeti ca vi se va schimba perspectiva |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Octavia mi se pare ca e tot in clasa compacta desi unii se incapataneaza s-o compare cu Laguna
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
ssilviu |
![]()
|
Clio se compara cu fabia si corsa
megane cu octavia si golf si astra laguna cu passat si vectra |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
bau33 |
![]()
|
Octavia este din clasa D - adica din aceeasi clasa cu Laguna , passat, etc. Chiar daca ii pe platforma tehnica a lui Golf. Sincer, vi se pare ca ar fi Octavia in clasa C - compacta?
|
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bau33 @ 6 Mar 2007, 10:05) Salut Multi circotasi s-au strins pe forumul asta...Din pacate, daca il citesti inainte sa-ti iei masina atunci incepi sa te feresti de Reno.. si chiar esti in pierdere. Sunt un fost posesor de Vectra...cind le ziceam prietenilor ca vreau sa o vind sa-mi iau o Laguna toate lumea urla: Esti nebun! Orice numai nu Reno! VW+AUDI+BMW Rules! Reno = Un sac plin de probleme! . Vreau sa zic ca au gresit toti - sunt super multumit!!! Am tot ce-mi pot dori la ea la un pret mai mult decit acceptabil. Inca nu am avut probleme - probabil ca in viitor voi avea pentru ca este NORMAL sa am probleme. Apropo de vestitii greierasi - aveam si in Vectra destui, in Toyota is cu kilu, in Mondeo te faci sa te intrebi daca ai platit chiar pentru toti s.a.m.d. Totul depinde de cita grija ai de masina. Daca treci cu 80 kmh peste o groapa de canalizare fara capac ca deh - ai masina straina si poate - nu te poti astepta sa nu cedeze foarte repede toata masina. Multi zic - asta nu-i Dacie sa nu pot merge peste un drum plin de gropi cu 100 kmh. Gresit - nici una din masinile straine nu a fost conceputa pentru asa ceva. Ma bucur insa sa vad de pe forum ca Megane-le chiar nu are probleme - plastice, greierasi s.a.m.d sunt glume. Singurele problemute par a fi fulia defazoare si flansele (apropo, la Vectra trebuia sa schimb flansele cel putin o data pe an ~ la 10000 km). Problemele sunt alea care te lasa in drum, cu doi copii in spate si la 1000 km de casa. Restul - o viziune deformata asupra realitatii - de ce zic asta - pentru ca la 15k Eur nu te poti astepta la o calitate a lucrarii ca la Bentley ![]() Foarte multi proprietari de masina isi cumpara o masina noua si cred ca totul va functiona perfect timp de cel putin 10 ani ![]() ![]() Renault este recunoscuta in lume ca ofera masini cu unul din cele mai bune raporte (calitate+accesorii)/pret. Si asta se vede datorita faptului ca este unul din cele mai importante concerne auto din lume Mi-ar place si mie un BMW sau AUDI - din pacate cu dotarile ce le am eu trece de 50k Euro. Cam mult nu credeti? VW+Skoda - nici acum cu ultimul model nu ofera toate dotarile pe care le am eu si probabil nici in urmatorii 5 ani nu le vor oferi Asa ca daca vreau dotari high tech si pret accesibil - singura care sta in picioare ramine Reno. Si apropo, observ ca majoritatea compara Meganu cu Octavia, Passat, etc..!!! Oameni buni NU se pot compara pentru ca nu sunt in aceeasi clasa! Comparati cu Fabia, Golf, Astra si o sa vedeti ca vi se va schimba perspectiva Extraordinar, deci ar trebui sa fiu fericit ca nu cad piese din ea pe drum. Normal ca ma astept ca masina sa functioneze perfect pana la cel mai mic detaliu, nu-mi spune ca tu o cumperi si in fiecare zi astepti sa-i cada ceva. Iar daca la 15000 euro nu pot se ofere o masina perfect functionala de ce nu scrie in oferta, masina cu mici probleme, doar nu vreti ceva bun la 15000 euro. Da sunt multi carcotasi pe forum, ca doar nu intru aici sa ma laud ca a mai trecut o zi si nu mi-a picat nimic la masina. PS. Ce gandire de corporatie ai, dar din pacate esti client. |
--------------------
Renault
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 6 Mar 2007, 10:04) Asta pentru ca nu ai facelift ![]() E si chestie de noroc cand iei o masina.Si conteaza mult si drumurile pe care mergi.Eu prefer astfaltul pe o distanta mai lunga decat piatra cubica sau un drum mai prost care e mai scurt.Si la fel as face si daca e vorba de o Dacie si de un Renault si de nu mai stiu eu ce masina mult mai scumpa. Deci din punctul meu de vedere Meganul 2.1 e foarte reusit. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Smartu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 March 07 ![]() |
Nu stiu, nu vreau sa ma intelegeti gresit, in general sunt multumit de masina, am facut drum afara cu ea de 7.000 km (la un drum) ... Si inca unul afara de 3.000 ... Si restul pana la 30.000 in tara pe drumurile cunoscute de noi toti... Si ma dus si ma adus fara nici cea mai mica problema... Doar ca, nu ma cheama Irinel, si banii pe care i-am dat pe ea sunt destul de multi totusi ca sa apara probleme mecanice de la primii km, sau iarna sa se contracte toate plasticele si sa scartaie la maxim...
Este adevarat ca la banii astia a avut cele mai multe dotari si o astra la aceeasi bani era goala... Ca idee generala, sunt multumit de ea, dar in octombrie cand termin ratele , la vanzare cu ea... Apropos, cam care ar fi pretul pentru un megane sedan 2, 3 ani, 30.000 (hai 35.000 pana in octombrie) ? |
--------------------
Renault
Megane II
2005
|
|
bau33 |
![]()
|
@ktmbull - Normal ca nu astepti in fiecare zi sa pice ceva la ea si mai este normal sa nu scrie in oferta ca nu iti ofera o masina perfect functionala pentru ca SE PRESUPUNE ca stii ca nu-i perfect functionala - da aia ai si garantie si service etc. Spune-mi un singur producator in lume care-ti ofera o masina perfect functionala pe durata medie de viata a unei masini - 8 ani - fara ca in acest timp sa se strice nimic
In strainatate este un fapt ACCEPTAT ca o masina se va strica mai devreme sa mai tirziu (in principal tine de stilul de condus) - vezi in US unde masina este considerata bun de larg consum - adica o iei, iti faci treaba cu ea citiva ani dupa care o arunci si iti iei alta - de aia sunt preturi mici la masini Alternativa ar fi sa ai o masina perfecta dar care sa coste minim citeva sute de mii de euro - foarte putini si-ar permite. Ce preferi? Eu personal prefer una cu mici bube decit sa n-am deloc ![]() La noi, cum nu am avut o educatie si o istorie auto, am trait cu mituri de genul ca toate masinile de dincolo is perfecte fiindca noi nu aveam decit Dacia, iar acum , cind vedem realitatea suntem dezamagiti ca nu corespunde cu mitul. Imi pare rau dar asta este vina noastra si nu neaparat a producatorilor (nici mie nu-mi convine dar asta e ![]() PS - ar trebui da fii fericit cind esti la volan si sa uiti complet de toate problemele ce exista sau care ar putea exista This post has been edited by bau33: 6 Mar 2007, 13:23 |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
Zazie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 22 December 05 ![]() |
Am avut un Megane pe mana, din februarie 2006 pana in februarie 2007. Am facut 26000 km cu ea. Drumuri in tara lungi, majoritatea in schimb in Bucuresti. Am trecut si printr-un accident destul de serios. Am facut topic la momentul respectiv. Ce sa va zic... service la Serus, s-au comportat destul de bine. Dupa accident am ramas cu un zgomot la aer conditionat. Cand intra treapta a 2-a la ventilatorul de a racire, incepea sa-i dea trepidatii. Evident ca nu s-a intamplat nimic, dar nici eu nu am pus mult suflet.
Zgomote, da, au aparut si se amplificau iarna. Zgomot la ventilatorul de interior, zgomot la incuietori usa fata, zgomot la un geam si un greiereas in bord care se auzea numai iarna. Zgomotul de la usi s-a rezolvat la o revizie, restul se auzeau doar la drumuri accidentate. Motorul, a capatat un zgomot (se auzea mai tare) dar dupa accident. In firma erau doua, luate in acelasi timp. Celalalt si-a pastrat caracteristicile de zgomot intacte dupa un an. Cu el s-au facut doar 16000 km. Concluzia: Este o masina buna, chiar prea buna pentru banii pe care-i cere. Sa va povestesc de o Octavia 2 break? Ce zgomote erau la interior? Pai nu se puteau compara cu Megane. Scartait din toate incheieturile. Scartait la geamuri, scartait in bord, scaunul de la sofer, etc... Domnilor, in gama asta de masini de pana in 20.000 -25.000 Euro nu poti avea prea multe pretentii. Sau nu dupa 1 an de utilizare. Ah, reviziile, prima m-a costat la diesel 4 milioane, a 2-a 7 milioane. Vi se pare o tragedie? Mie nu. Va recomand sa nu va alegeti masina dupa revizii, ganditi-va la ce aveti nevoie, bani de revizii se gasesc. Daca va pot ajuta cu ceva raspunsuri. Shoot. |
--------------------
Renault
Megane
Extreme Renault Megane 2.2 Hatchback. 1,5 dCi 85 CP Extreme
|
|
ktmbull |
![]()
|
QUOTE(Zazie @ 6 Mar 2007, 20:48) Domnilor, in gama asta de masini de pana in 20.000 -25.000 Euro nu poti avea prea multe pretentii. Sau nu dupa 1 an de utilizare. Marfa ai ridicat stacheta, nu tre sa ai pretentii la 25000 euro ![]() |
--------------------
Renault
|
|
bebeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 15 March 06 ![]() |
Daca pana la 20-25000 eur nu poti avea pretentii, ce sa mai zica daciosii care la 6000 cat au ei pe logan ar trebui sa zica mersi ca au scaune pe care sa ste sa nu stea in picioare si volan ca sa poa` sa ia viraju`. Cred ca ne pierdem uzul ratiunii. La mine la firma sunt trei Touareg-uri. TOATE trei sunt cu probleme. Le-au dus de cate trei ori in service la Bucuresti pentru probleme de computer. Si cat costa un Touareg?!
![]() |
--------------------
Megane II Renault Symbol Fidji 2005, 30.500 km la 09.05.2012
Renault Fluence Privilege 2011 13.000 km la 09.05.2012 |
|
Zazie |
![]()
|
QUOTE(ktmbull @ 7 Mar 2007, 01:40) Marfa ai ridicat stacheta, nu tre sa ai pretentii la 25000 euro ![]() ktmbull, nu stiu cu cate masini ai putut merge/conduce. eu personal am cam trecut prin multe. daca ai pretentia de masina complet silentioasa (cu greierasi, nu scartaieturi), trebuie sa treci de suma aia. si chiar si asa, tot nu esti complet evitat de zgomote ![]() sa-ti povestesc de E-Klasse? sau de X5? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
ktmbull |
![]()
|
Eu vorbesc de Reno, adica inainte de Megane Sedan am avut Megane Classic care nu scartia din toate incheiturile cum face Sedanul si era si mai confortabil. De aici am dedus ca masinile Reno sunt din ce in ce mai proaste. De ce oare interiorul la vechiul Megane era mai confortabil decat la Megane II, de la o masina noua ma asteptam cel putin la acelasi nivel de confort ca de la generatia veche.
Meganul II comparat cu Classicul mi se pare mai slab, vorbesc de viata la bord a soferului. Deci si mertu si x5 scartie, sunt curios cam ce masina ar trebui sa iau ca sa nu aud scartili prin bord? Ceva pe la 200000 probabil? |
--------------------
Renault
|
|
Zazie |
![]()
|
QUOTE(ktmbull @ 7 Mar 2007, 11:09) Eu vorbesc de Reno, adica inainte de Megane Sedan am avut Megane Classic care nu scartia din toate incheiturile cum face Sedanul si era si mai confortabil. De aici am dedus ca masinile Reno sunt din ce in ce mai proaste. De ce oare interiorul la vechiul Megane era mai confortabil decat la Megane II, de la o masina noua ma asteptam cel putin la acelasi nivel de confort ca de la generatia veche. Meganul II comparat cu Classicul mi se pare mai slab, vorbesc de viata la bord a soferului. Deci si mertu si x5 scartie, sunt curios cam ce masina ar trebui sa iau ca sa nu aud scartili prin bord? Ceva pe la 200000 probabil? Ktm, dupa un an de Romania, nu stiu cate pretentii poti formula. Nu stiu ce iti place tie si ce vrei exact de la o masina, dar eu unu, personal, inteleg fenomenul. Nu am pretentii mai mari de atat, cel putin nu la banii astia. Am tot mers cu multe masini. Ba la job, ba la prieteni. Am trecut prin masini noi, masini mai vechi, etc. Ce se realiza odata, nu se mai realizeaza acum. Aici iti dau dreptate. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
bau33 |
![]()
|
ktmbull - exact - ceva pe la 200000 si eviti greierasi neplacuti
![]() ![]() |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
ssilviu |
![]()
|
O masina reprezinta un compromis. Pe care il fac producatorii. Acestia isi impun un target specific, un tip de cumparator si creeaza o masina care sa fie pe placul acelui client tipic. De obicei produc o masina care sa atraga cat mai multi clienti. Iar daca majoritatea clientilor nu e deranjata de acei greierasi si e interesata in a avea o climatizare automata, iti dai seama pe ce pune accent producatorul. Economie de piata
![]() Sa nu crezi acum ca iau apararea Renault degeaba, daca urmaresti posturile mele pe aici critic la greu Megane-ul care face ca o caruta, dar nu e mai putin adevarat ca mai toate masinile cu care am mers aveau greieri. Pentru mine chiar e o enigma de ce Renault nu a rezolvat problema greierilor , pentru ca nu erau niste costuri extreordinare. Dar problema este la noi, la drumurile din tara asta. Problema care in Vest, acolo unde e cea mai mare parte din piata de desfacere, nu prea exista. Sau daca apare e prea rara pentru a enerva asa de mult proprietarul. Si pesemne ca Renault a considerat ca nu merita investitia This post has been edited by ssilviu: 7 Mar 2007, 12:30 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Solon |
![]()
|
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
caruta mea face 23 de ani in curand si, inafara de capacul de deasupra bordului care trepideaza uneori (datorita unui surub slabit pe care mi'a fost LENE
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor detinatori de Megane, dar aveti mari probleme cu nervisorii de la greierii astia... M-ati capiat, pe toate topicurile, greieri, greieri, greieri...
![]() Daca stau sa ascult (si nu sunt surd), am si eu, pentru ca nu cred ca e vreunul care sa n-aiba. Daca imi aduc aminte, si pe M1 apareau. Oricum sunt greieri fara pasaport, pentru ca in HU,AU,GE si IT n-au venit cu mine. ![]() Megane-ul de acum nu e cum era 18 ele lui strumfu..., VW5 nu e ce era VW2/3 la fiabilitate si putem continua, dar asta e peste tot. Asta e trendu'. Cert e ca sunt foarte multumit de masina, la un an si 4 luni si 26k km... |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ktmbull - exact - ceva pe la 200000 si eviti greierasi neplacuti . Altfel considera-i inclusi in pret am citit mai demult un articol in Promotor, din pacate pacate nu mai retin numele autorului. tipul spunea in final asa ca o concluzie urmatoarele: o masina, indiferent de marca si de pretul ei, 10.000 sau 100.000 euro, este o adunatura de obiecte al caror unic scop este sa se defecteze si sa-ti faca viata mizerabila. io ii cam dau dreptate, voi? P.S. 1 - inainte sa citesc articolul asta, eramm in cumpana daca sa-mi iau Megane sau altceva. dupa ce l-am citit, mi-am adus aminte de un tip cu A8 luat de o luna si care intr-o buna zi n-a mai vrut sa porneasca, iar astia de la porsche nu stiau ce are. m-am gindit atunci ca n-are rost sa o dau o gramada de bani pe aceleasi probleme (sau altele mai mari), asa ca am optat pentru megane. P.S. 2 - io consider octavia concurenta lui megane, iar superb concurenta lui laguna P.S. 3 - cred cu tarie in faptul ca la achizitionarea unei masini trebuie sa ai si noroc (destul de mult). pot sa argumentez cu fosta mea DSN care in 75.000km si 5 ani, i-am schimbat numai ulei, filtre si articulatii. in rest, n-am dat de 2 ori la cheie niciodata. pare incredibil daca te uiti pe forum. sper sa fi avut aceeasi mina buna si cu megane-ul asta. numai bine! This post has been edited by Mihai_E: 8 Mar 2007, 08:36 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
atoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 3 May 05 From: constanta ![]() |
dupa 1 an ... personal am fost total dezamagit ... am avut marea majoritate a problemelor de pe acest forum si am avut mare grija de masina ... imi pare rau dar fata de masinile anterioare(4 matizuri , 1- mitubishi,1- fiat doblo) si cele pe care le am acum ... megane-ul a fost cu problemele cele mai grave si cu conceptia cea mai proasta(exemple clare:..chederele de sub usa care stau pe gaurile de scurgere apa din usa... scaunele foarte inalte si daca le ridici maxim si copilu minune ar da cu capul in tavan, reglajul lombar este ca optiune seaca fara nici un rezultat real ... volanul care daca ar fi din lemn l-as intelege dar este dintr-un plastic idiot extrem de tare si la drum lung sau drum prost te doare capul...bordul prin care bagi mana pana la cot... ca intra ...etc)... se pare ca la facelift au rezolvat anumite probleme... dar renaultul tot timpul a fost un constructor mediocru de masini..nu am crezut pana sa imi cumpar masina...acum cred ... Daca as alege iar masina..m-as uita de 10 ori inainte... la masinile frantuzesti valoarea in timp scade foarte mult... toata europa a cumparat masini din germania... orice masina germana este mult mai bine vazuta decat o masina frantuzeasca... nici o masina nu este perfecta..dar sa nu-mi spuneti mie ca la o masina germana unde atunci cand apare un defect si il rezolvi in 20000 km acel defect reapare... la renault se intampla... schimbam flanse...toata viata...devenim sclavii renault..muncim pentru ei ... in loc sa ne bucuram de masina ...iar preturile practicate sunt chiar nesimtite...fata de alte masini europene.
Sincer... dupa 1 an 30000 km am vandut masina cu 10700euro (pret cumparare 14700 euro) ... am cumparat ieftin(cica) dar la vanzare am pierdut foarte mult si se vinde foarte greu fata de alte masini... Mai fac niste comentarii ... la orice masina distributia se schimba la 90000 km ..la francezi se schimba la 60000km ..costurile de intretinere sunt extrem de ridicate... daca as fi fost atent la cumparare as fi observat...ca nemtii au alte perioade de schimbare a distributiei ..asta in cazul in care se schimba ..pt ca sunt motoare cu distributie pe lant... toyota are motoarele cu distributie pe lant... motoarele vvt de la toyota sunt total diferite de 1,6 vvt de la renault ...reglarea se face electronic ... fiabilitatea fiind mult mai ridicata... va salut si va urez sa va bucurati de masinile voastre...acum nu mai conteaza nimic altceva. This post has been edited by atoma: 8 Mar 2007, 09:29 |
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th August 2025 - 10:28 |