Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

BECURI faza lunga si scurta, philips vs. osram sau altele

z_fdd bacau
post 18 May 2011, 19:06
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: BC

ce mi-a atras mie atentia din respectivul articol:

Burner types

HID headlamp burners produce between 2,800 and 3,500 lumens from between 35 and 38 watts of electrical power, while halogen filament headlamp bulbs produce between 700 and 2,100 lumens from between 40 and 72 watts at 12.8 V.

Colour

The correlated colour temperature of HID headlamp bulbs, at between 4100K and 4400K, is often described in marketing literature as being closer to the 5800K of sunlight compared with tungsten-halogen bulbs at 3000K to 3550K. Nevertheless, HID headlamps' light output is not similar to daylight. The spectral power distribution (SPD) of an automotive HID headlamp is discontinuous, while the SPD of a filament lamp, like that of the sun, is a continuous curve.

Advantages
Increased safety

The HID headlamp light sources (bulbs) offer substantially greater luminance and luminous flux than halogen bulbs – about 3000 lumens and 90 mcd/m2 versus 1400 lumens and 30 mcd/m2. If the higher-output HID light source is used in a well-engineered headlamp optic, the driver gets more usable light. Studies have demonstrated drivers react faster and more accurately to roadway obstacles with good HID headlamps rather than halogen ones. Hence, good HID headlamps contribute to driving safety. The contrary argument is that HID headlamps can negatively impact the vision of oncoming traffic due to their high intensity and "flashing" effect due to the rapid transition between low and high illumination in the field of illumination, thus increasing the risk of a head-on collision between the HID-enabled vehicle and a blinded oncoming driver.

Efficacy and output

HID burners give higher efficacy (produce more light from less power) than halogen bulbs. The highest-intensity halogen headlamp bulbs, H9 and HIR1, produce 2100 to 2530 lumens from approximately 70 watts at 13.2 volts. A D2S HID burner produces 3200 lumens from approximately 42 watts during stable operation. The reduced power consumption means less fuel consumption, with resultant less CO2 emission per vehicle fitted with HID lighting (1.3 g/km assuming that 30% of engine running time is with the lights on).

Longevity

The average service life of an HID lamp is 2000 hours, compared to between 450 and 1000 hours for a halogen lamp.

HID headlamps are markedly less prevalent in the US, where they have produced significant glare complaints. Scientific study of headlamp glare has shown that for any given intensity level, the light from HID headlamps is 40% more glaring than the light from tungsten-halogen headlamps.

Intr-adevar, si in articolul asta se pune problema orbirii partenerului de drum din cauza diferentei de intensitate a luminii. Din ce scrie aici, hid-ul are vreo 3000 de lumeni (intensitatea luminoasa), iar un halogen are vreo 1400 (asta in cazul halogenelor de top). NU AM SPUS NICIODATA CA SUNT DE ACORD CU CEI CARE ISI PUN BECURI LA COLTUL BLOCULUI, poate asta ar trebui sa remarcati in posturile mele. eu am vorbit strict de un kit hid, legal (autorizat rar), montat intr-un service specializat (pt ca astfel de kituri au niste balasturi si cablaraie, nu le monteaza orice TZARAN la colt). Va inteleg ca sunteti nemultumiti, nici mie nu-mi place sa fiu orbit in trafic, dar asa cum unii au xenon din fabrica, cred ca imi pot monta si eu un hid, respectand conditia ca farurile sa fie bine reglate. Altfel, si un tampit cu o dacie si cu niste becuri la 20 de lei setul te poate scoate din minti. Daca sunteti asa nemultumiti de cei care va orbesc in trafic, apucati-va voi, cei care aveti xenon pe masina sa va puneti halogen, de dragul de a nu-i supara pe ceilalti din trafic. Asta ar fi o adevarata dovada de altruism.

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dansora
post 19 May 2011, 12:09
Post #122

CISA

From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG

Nu a pus nimeni la indoiala faptul ca becul cu descarcare in xenon e mai eficient si produce mai mult lumina.
Problema e ca farul care iese din fabrica conceput sa functioneze cu becuri halogen nu e normal sa functioneze cu altfel de becuri.
Daca intr-adevar rezolvarea problemei se face prin reglajul farului atunci de ce nu s-au gandit si proiectantii Renault & others sa puna becuri xenon in far cu oglinda si sa le "regleze" bine? Pentru ca nu e o solutie !!
Oamenii au gandit un sistem de autoleveling care sa nu permita "aruncarea" luminii mai sus decat trebuie in nicio situatie precum si sistem de spalare ca sa impiedice imprastierea luminii printr-un far murdar.
Oglinda farului nu e capabila sa proiecteze intr-un mod corect o lumina de intensitate asa de ridicata. Concluzie...oricate reglaje vei zice tu ca faci lumina aia tot in pom o sa bata.
Merg mult la drumuri lungi si in special noaptea... Oare de ce nu-mi demonstreaza niciun xenon aftermarket ca poate functiona optim?
Crede-ma, daca as sti ca nu deranjez pe nimeni in trafic, in secunda 2 mi-as pune xenon pentru ca iti reda intr-adevar o lumina mult mai buna pe intuneric...dar din pacate nu circul doar eu pe strazi.

Nu am nimic personal cu tine, dar sa stii am mare dispret pentru "xenonistii amatori" pe care ii intalnesc in trafic.

Cat despre legalitate...ne mai auzim in maxim 2 ani. Pana atunci incearca sa mergi cu farurile tale "legale" pana in Germania si vezi daca la intoarcere le mai ai.

This post has been edited by dansora: 19 May 2011, 13:14

--------------------
Kia Proceed GT 2020
+
z_fdd bacau
post 19 May 2011, 17:59
Post #123

Membru autentic

dansora, ai raspuns pertinent si fara ironie, asa cum au facut cei dinaintea ta... nu stiu despre legalitatea becurilor astora in alte tari, nu am iesit cu masina din tara. eu vorbesc strict despre practica, in sensul ca si becurile halogen de calitate mi se par slabe. am avut neplaceri la drum lung, noaptea... o fi si problema de adaptare a ochiului, dar pe ploaie, parca merg cu o lanterna. pe asfalt uscat e relativ ok, cu toate ca mi se pare insuficienta luminarea pe anumite zone.

in fine, subiectul este lung si n-are rost sa ne ''certam'' la nesfarsit pe tema asta. deocamdata raman pe halogen, intrebarea cu hid-ul era ceva care mi-a trecut prin cap. cand o sa descopere cei care mi-au sarit in cap pana acum becul halogen ideal, sa ma anunte si pe mine. NUMAI BINE!

--------------------
+
Ayden_CJ
post 19 May 2011, 19:28
Post #124

Membru autentic

From: Cluj

putin offtopic: pe ploaie, respectiv pe vreme foarte rea, nici mama sau tatăl becurilor nu te ajută dacă ești imprudent. cel mai sănătos: prima pe dreapta și stai și aștepți să treacă. scuze pentru offtopic.

--------------------
Renault Symbol 2006 EX1,4 16V - CJ-x5-DXM
+
caine
post 19 May 2011, 22:25
Post #125

membru de rand

From: Bucuresti

Am o rugaminte la cei care au montate pe masina becuri Philips Blue Vision si anume: cam ce durata de viata au? Intreb asta pentru ca am inteles ca se "consuma" mult mai repede decat cele obisnuite. Un coleg si-a pus acum mai putin de un an 2 bucati si deja unul i s-a ars. Asteptam cu nerabdare sa vedem daca si celalalt se va arde in scurt timp, ceea ce ne-ar confirma banuielile.

This post has been edited by caine: 19 May 2011, 22:26

--------------------
renault noul symbol 2009 1,4/16v/98cp - Best
+
z_fdd bacau
post 21 May 2011, 19:39
Post #126

Membru autentic

salut! aceeasi problema o auzisem si pentru osram nightbraker. inclusiv pe ambalajul lor arata o durata de viata la jumatate din durata celor standard. eu le am fix de un an, in care am facut vreo 15000 km (cu drumuri multe de tara, pline de hartoape). deocamdata isi fac binisor treaba. acum depinde si de cat sunt exploatate pe timp de noapte.....dar cred ca durata de viata e mai mica. nu se poate si lumina buna si viata lunga smile.gif

--------------------
+
Ayden_CJ
post 22 May 2011, 12:05
Post #127

Membru autentic

From: Cluj

problema e că faza scurtă e exploatata și pe timp de zi:) (sau ar trebui sa fie)

This post has been edited by Ayden_CJ: 22 May 2011, 12:06

--------------------
Renault Symbol 2006 EX1,4 16V - CJ-x5-DXM
+
z_fdd bacau
post 22 May 2011, 17:53
Post #128

Membru autentic

pe timpul zilei nu folosesc faza scurta decat in afara orasului... poate si asta e un avantaj.

--------------------
+
S4b1n
post 28 May 2011, 13:48
Post #129

Membru Symbolist

From: Craiova/Bucuresti

Mi-am montat si eu Osram-urile Silverstar.. lumina ceva mai bine decat unele normale, parerea mea. Nu cred ca sunt ca Nightbreaker-urile, dar ma gandesc ca au si durata de viata mai lunga decat ele, si mergand mult in afara orasului, sunt folosite intens.
Prima poza este cu cele normale, a doua cu cele noi. Cred ca era mai vizibila diferenta daca faceam pozele nu pe un perete, ci pe o alee fara lumina stradala, dar oricum se vede ca par mai albe cele noi. Daca rezista macar 2 ani (nu 3 cat cele pe care le-am avut pana acum), mai cumpar. Daca nu, trec pe unele normale

Attached thumbnail(s)
17052011094.jpg ( Size: 578.66k ) Number of downloads: 1827
18052011106.jpg ( Size: 556.37k ) Number of downloads: 1865

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW 2007 - ~ 155000 km
+
asyst72
post 22 Jun 2011, 07:46
Post #130

Membru autentic

am avut Philips Blue Vision H7 pe faza scurta si la luminile de pozitie..
dadeau o lumina alba, cu stil dar nu foarte eficienta pe ploaie.. au tinut maxim 1an (la pozitii chiar mai putin.. vreo 8luni fiindca am mai mereu pozitiile aprinse).

pana la urma la pozitii am pus unele normale, usor galbui, care vad ca deja am tin de un an, iar la faza scurta am Philips Extreme Power. Dau intradevar lumina puternica dar mai mult de 1an nu tin.. zilele trecute mi s-a ars primul si l-am inlocuit cu cel ordinar, de rezerva (Mirador parca..).
Dupa ce moare si celalalt Philips Extreme Power (dupa cum arata filamentul, in maxim 1luna!) o sa trec pe becuri Narva.. am auzit ca au un raport calitate/pret bun.

Oricum, nu mai dau banii pe becuri scumpe!.. e mai mult marketing aici..
Raman doar cele de pe faza lunga (Philips NightGuide) care sper sa supravietuiasca mai mult, fiindca nu prea le folosesc...

apropos: la proiectoarele de ceata pe fatza ce model de becuri are Clio II?.. tot H7?.. le am de aproape 3ani si vad ca rezista..
nu stiu ce sunt (asa am luat masina).. nu prea le folosesc si nici nu merg ca tzaranul cu proiectoarele aprinse ziua in amiaza mare.. (n-am sa-i inteleg niciodata pe romanasii astia care au mania proiectoarelor aprinse..) excl.gif

Stiu ca cel mai de folos proiectoarele mi-au fost atunci cand mergeam printr-o padure si nu vroiam sa deranjez lumea care dormea prin corturi.. sau animalele salbatice tongue.gif : mergeam doar cu lanternele si proiectoarele... lumina cat mai jos laugh.gif

btw: la luminile de pozitie avem voie sa punem led-uri in loc de bec?..
adica ceva de genul asta:

http://www.auto100.ro/auto-leduri_305_bec-...d-w5w_8462.html

stiu ca au o viata mult mai lunga decat becurile halogen

This post has been edited by asyst72: 22 Jun 2011, 08:27

--------------------
Renault Megane II Grandtour Avantage 1.5 dCi 103CP FAP 2007
-
Megane II GrandTour 1.5dCi 103CP FAP 2007

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
Costi.88
post 22 Jun 2011, 08:08
Post #131

Membru autentic

From: Pitesti

Dupa 2 ani mi s-a ars si mie un bec Philips Extreme Power, timp in care am mers 35000 km. Eu zic ca si-au facut treaba mai mult decat onorabil.
Am trecut la niste Bosch-uri carora nu le-am retinut denumirea completa (a costat 50 lei setul de 2 becuri). Surpriza mare a fost dupa ce am montat un Bosch in locul Philips-ului ars. Am aprins farurile, era noapte si am facut o comparatie intre lumina data de becuri si culoarea acesteia. Groaznic de asemanatoare, de fapt lumina Bosch-ului sa zic ca era o idee mai galbuie.
Pentru mine a devenit destul de evident ca mai e si o chestiune de marketing la mijloc, Philips-urile au costat 100 lei si mai erau si la oferta, cumperi unul al doilea este la jumatate de pret 04.gif .
Acum am pastrat celalat Philips ca rezeva si nu imi ramane decat sa vad cat ma vor tine Bosch-urile.
Numai bine!

This post has been edited by Costi.88: 22 Jun 2011, 08:11

--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi 2008 Laureate
+
BannedHost
post 22 Jun 2011, 11:52
Post #132

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

@asyst72

Mai bine pui SMD-uri cu 9 module la pozitie. Eu asa mi-am pus si la numar si la pozitie.

Referitor la becuri. Ce sa aleg intre xtremepower/blue vision sau nightbreaker ? H4

This post has been edited by BannedHost: 23 Jun 2011, 09:32

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
asyst72
post 23 Jun 2011, 07:29
Post #133

Membru autentic

dar sunt omologate? nu te intreaba la ITP ce e cu ele?
eu de exemplu la placuta cu numar mi-am pus un led albastru fiindca s-a stricat soclul ala din plastic care tine becul si nu mai intra acolo becul de 5W recomandat. Aveam un led albastru si l-am montat acolo, fiindca mi s-a parut ca da bine cu culoarea masinii: gri-bleu tongue.gif

pot sa pic ITP-ul la anul fiindca am led albastru la numar? sau daca pun led-uri albe SMD la pozitii?

This post has been edited by asyst72: 23 Jun 2011, 07:30

--------------------
-

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
BannedHost
post 23 Jun 2011, 09:31
Post #134

Pentru led-ul albastru sau orice alta culoare inafara de "lumina zilei" pot comenta cei de la itp.

Pe mine m-au oprit organele de cand am smd-uri si nu au zis nimic in legatura cu ele.

--------------------
+
asyst72
post 24 Jun 2011, 22:27
Post #135

Membru autentic

QUOTE(z_fdd bacau @ 19 May 2011, 18:59)

....
in fine, subiectul este lung si n-are rost sa ne ''certam'' la nesfarsit pe tema asta. deocamdata raman pe halogen, intrebarea cu hid-ul era ceva care mi-a trecut prin cap. cand o sa descopere cei care mi-au sarit in cap pana acum becul halogen ideal, sa ma anunte si pe mine. NUMAI BINE!
*

eu mi-am pus niste led-uri SMD (cu 5leduri) la pozitii, si vroiam ca (macar) becurile de la faza scurta sa fie mai albe, sa nu difere prea mult de led-urile SMD de la pozitii.

Nici Xenon veritabil nu ma aventurez sa pun iar halogene Philips Blue Vision si ExtremePower H7 am avut si n-am fost prea entuziastmat.. nu erau nici atat de albe, si m-au tinut doar 1an..

dar ce parere aveti de becurile astea:

http://www.auto100.ro/auto-becuri-auto-mte...7-55w_6122.html

si

http://www.auto100.ro/auto-becuri-auto-mte...7-55w_6115.html

pe ambalaj scrie ca sunt HID dar in specificatii vad ca tot pe halogen sunt concepute, si la pret la fel.
pana la urma sunt xenon sau halogen? ...nu mai inteleg.. huh.gif

--------------------
-

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
z_fdd bacau
post 25 Jun 2011, 09:36
Post #136

Membru autentic

vezi ca temperatura culorii e de vreo 4000 kelvin, deci nici astea nu-s albe, asa cum vrei tu.... abia pe la 6000 sunt albe, ca xenoanele. eu am incercat ceva pe proiectoare, niste chinezarii ''cu lumina alba'' de vreo 40 de lei si s-au ars dupa o zi. ce-i drept aveau o lumina alba si puternica, dar...bani aruncati pe fereastra.

--------------------
+
BioHazarD
post 25 Jun 2011, 10:35
Post #137

Gold member

Chinezarii proaste. Bani dati degeaba....parerea mea.

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
z_fdd bacau
post 25 Jun 2011, 23:21
Post #138

Membru autentic

asta ziceam si eu... nu cred ca merita atatia bani o experienta. vezi ca au astia prin real niste h7 mult mai ieftine (vreo 40 de lei setul), tot in genul ala. dar nu stiu daca se merita. sincer, cand mi-am pus night braker, auzisem ca sunt cele mai bune de pe piata. acum nici astea nu mi se mai par ok..... crezi ca o sa fie mai bune MTEC-urile alea de 4700 kelvin? tot lumina galbena o sa dea si mai slaba decat niste halogene relativ performante... parerea mea e ca bagi banii aiurea. dar e buzunarul tau, alegerea ta.

--------------------
+
asyst72
post 26 Jun 2011, 10:43
Post #139

Membru autentic

QUOTE(z_fdd bacau @ 26 Jun 2011, 00:21)
asta ziceam si eu... nu cred ca merita atatia bani o experienta...

parerea mea ca esti un pic prea pretentios.. ca xenon-ul n-o sa fie nici un halogen, indiferent cat ar costa!..

eu pana la urma am luat MTEC H7 SuperWhite (4350K) cu 60lei si le-am cumparat de la un magazin specializat de unde luasem in urma cu un an si ceva Philips-urile ExtremePower:

http://www.autoaccesorii.ro/standard_products.php?id=6240

pana acum sunt multumit cum arata si cum lumineaza (pe cutie scrie ca sunt fabricate in Japonia)
Au o lumina alba si difera foarte putin de ledul SMD de la pozitie. Acum sa vedem cat or sa ma tina in timp.

Initial vroiam sa le iau pe celelalte MTEC CosmosBlueWhite (4750K)

http://www.autoaccesorii.ro/standard_products.php?id=6234

dar mi-a recomandat si vanzatorul sa nu le iau fiindca au o tenta dusa prea mult spre albastru si o sa am probleme cu politia, plus ca lumineaza slab pe ploaie.

Ca fapt divers fac o precizare de luat in seama:

de la momentul cand mi s-a ars becul Philips ExtremePower care functionase 1an jumate (nu 1an cum zisesem mai sus, m-am uitat acum pe factura sa vad cand l-am cumparat) si pana la momentul cand mi-am pus MTEC-urile am folosit provizoriu vreo 2 zile asa-zisul bec H7 de rezerva, luat la pachet ieftin cu alte beculete la oferta din Carrefour..
Pe el scrie Miradior Germany 55W, nici o diferenta la prima vedere fata de Philips ExtremePower la cum lumineaza, dar cand l-am demontat ca sa pun MTEC-urile am observat pe interiorul farului oglinda din jurul becului usor alterata prin topire.. unsure.gif

bine ca am observat la timp, altfel cred ca imi facea praf farul..
de ce s-a intamplat asta? nu avea protectie UV? sau degaja prea multa caldura?

This post has been edited by asyst72: 26 Jun 2011, 10:43

--------------------
-

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
BannedHost
post 26 Jun 2011, 12:57
Post #140

Becul luat din Carrfour la oferta a topit usor sau philips-urile ?

Daca cel din Carrefour, tot ce e posibil. Tatal meu tot cumpara becuri din Cora iar acum i s-a matuit interiorul farului. Cand te uiti la el zici ca e aburit.
Deci nu mai faceti prostia sa luati becuri din supermarket-uri.

This post has been edited by BannedHost: 26 Jun 2011, 12:57

--------------------
+
z_fdd bacau
post 27 Jun 2011, 16:05
Post #141

Membru autentic

nu e problema de unde iei becul, orice bec pe care il montezi trebuie sa aiba filtru UV, mai ales ca farurile sunt din plexiglas.

PS: cand vine vorba de iluminare, sunt oarecum pretentios pentru ca am avut niste surprize pe timp de noapte cu betivi si carute nesemnalizate.....

This post has been edited by z_fdd bacau: 27 Jun 2011, 16:06

--------------------
+
asyst72
post 27 Jun 2011, 16:50
Post #142

Membru autentic

deci pana la urma nu inteleg: oglinda farului se topea in jurul becului fiindca nu avea protectie UV? sau fiindca el degaja prea multa caldura?

--------------------
-

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
z_fdd bacau
post 27 Jun 2011, 17:07
Post #143

Membru autentic

pentru ca degaja multa caldura si pentru ca NU aveau filtru UV. pentru ca altfel nu ar avea nici un motiv sa topeasca nimic, chiar daca ar fi de 100 de w. multe dintre becurile care se gasesc in supermarketuri nu au nimic precizat pe ambalaj legat de filtru uv. osram, philips etc. mereu o sa precizeze asta pe ambalaj.

--------------------
+
BannedHost
post 27 Jun 2011, 19:45
Post #144

Azi am fost intr-un magazin de piese auto si am vazut niste becuri philips, dar sincer m-a cam incurcat.

Pe o cutie scria Philips Blue Vision si pe alta Philipsh Ultimate Xenon effect sau cam asa ceva.

Care e diferenta ? Nu sunt una si aceeasi ?

--------------------
+
z_fdd bacau
post 27 Jun 2011, 20:31
Post #145

Membru autentic

sincer, nu stiu ce sa-ti zic... nu am folosit philips-uri, ci doar osram pe masina mea. philips-urile mi se par mai scumpe si am inteles ca osram nightbraker sunt cele mai performante halogene de pe piata (in urma unor teste facute pe la nemtzi)..... dar, bineinteles, parerile sunt impartite.

--------------------
+
DMP
post 28 Jun 2011, 08:44
Post #146

Mumu' padurii

Au aparut becuri Osram NightBraker Plus. Mai sunt si cele de la Bosch: Bosch Plus 90, Plus 60.

Eu am Philips Vision Plus H4. Se constata clar o imbunatatire fata de cele normale insa se ard destul de repede daca mergi pe drumuri cu gropi si le zdruncini. smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
z_fdd bacau
post 28 Jun 2011, 13:25
Post #147

Membru autentic

da, drumurile intotdeauna au creat probleme. pe langa faptul ca se deformeaza filamentul.... dar pot sa ma laud ca nightbraker-urile functioneaza fara probleme de 1 an si 2 luni smile.gif in conditiile in care am facut multe drumuri de tara, chiar si forestiere biggrin.gif

--------------------
+
claudiu.manda
post 15 Jul 2011, 16:15
Post #148

Think green!

From: Bucharest

Ma puteti ajuta cu urmatoarea dilema: intentionez sa-mi schimb (la masina din semnatura) semnalizarile standard cu Osram Diadem, tip PY21W. As dori sa le schimb si pe spate, insa in manual acestea sunt trecute cu tip P21W, fara Y. E vreo diferenta intre ele? Si daca da, in ce consta?

Multumesc.

LE: am gasit, PY21W are baza tip BAU15s, iar P21W are BA15s sau BA15d. Deci si prin urmare, nu merge. sad.gif

This post has been edited by claudiu.manda: 15 Jul 2011, 16:20

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp
10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011
50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013
+
BioHazarD
post 15 Jul 2011, 17:05
Post #149

Gold member

Sincer, nu prea am inteles ce ai zis, insa eu am si pe spate si pe fata Philips Silver Vision PY21W si ...merg. smile.gif

54168674.jpg

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
claudiu.manda
post 15 Jul 2011, 17:16
Post #150

Think green!

From: Bucharest

O diferenta sigur exista, voiam insa sa stiu daca are cineva si pe spate si functioneaza fara probleme. De tine uitasem ... smile.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp
10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011
50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013
+
12 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 23:42
Dacia