Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

52 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...

Mr.NiceGuy
post 2 Jan 2010, 14:29
Post #361

Membru autentic

Group: Members
From: Oradea

Da, e adevarat sunt multi care au masini scumpe (unele cumparate sh) si le incalta cu anvelope ieftine sau second. Asta cu "bolidu german" e folosita peste tot la stiri cand vor sa de-a un aer mai superior masinilor nemtesti (in special la BMW). Eu ma refeream si la faptul ca nu am asteptari ca masina mea sa mearga cu 100 -110 pe zapada, dar daca poate ma bucur pentru asta, pe cand unu cu BMW e de-a dreptu' frustrat daca iarna pe zapada treci pe langa el cu 90 km/h, pentru ca el are intiparit in minte ca masina lui e superioara. Am vazut si eu in iarna asta pe zapada "bolizi incaltati" cu anvelope de vara si mergeau cu 50km/h , ma apuca rasu cand treceam pe langa ei, ma gandeam cum naiba sa ai o masina de 'nspe mii de euro si sa nu pui anvelope corespunzatoare.
Nu am nimic cu Renault, chiar imi place masina mea si cred ca urmatoarea masina, cand o fi sa o schimb, tot Renault va fi.

This post has been edited by Mr.NiceGuy: 2 Jan 2010, 14:30

--------------------
Renault Symbol 2005 FIDJI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hitman1234
post 3 Jan 2010, 19:12
Post #362

Bringing secsi back

Sava Eskimo..varza anul asta ca si anul trecut..cum e un pic de mocirla pe jos eu sincer nu gasesc nicio diferenta intre ele si unele de vara..patinez la plecare,derapeaza in curbe,entertaining nu zic, dar daca as vrea sa merg normal? biggrin.gif

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
M i h a i
post 3 Jan 2010, 19:13
Post #363

pai..performantele sunt in functie de pretul pe care il dai....

--------------------
------ ------ ------
+
rtBK
post 3 Jan 2010, 20:00
Post #364

Unique like everyone else

From: Bucuresti

se mai plangea un prieten de sava eskimo pe care le luase obligat dupa ce a facut dubla pana pe dn1 acum un an smile.gif... acum na.. pretul pe care l-a dat el nu a facut anvelopele mai performante biggrin.gif

This post has been edited by rtBK: 3 Jan 2010, 20:00

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
hitman1234
post 3 Jan 2010, 22:05
Post #365

Bringing secsi back

sunt si un pic rau si vreau sa le fac de ras.. le-am primit moka odata cu masina insa incep sa interpretez altfel semnificatia gestului tongue.gif

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
padre
post 3 Jan 2010, 22:16
Post #366

Il padrino

Sava Eskimo S3?? POate sunt foarte tocite? Eu folosesc pe 195/65/R15 de 5 ani si sunt foarte, foarte multumit (raportat la pretul platit).

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
hitman1234
post 3 Jan 2010, 22:27
Post #367

Bringing secsi back

Fix astea..guma au berechet pe zapada sunt vis,dar cum prinzi un pic de mocirla d-asta de acum devin interesante ..a ta nu da in gol la plecare pe zloia asta de acum?

--------------------
bemfe vewe .
+
padre
post 3 Jan 2010, 23:25
Post #368

Il padrino

Eeeh a mea nu are decat 70 de cai si Megane-ul dinainte nu avea decat 82... wink.gif
Cred ca mai conteaza si cum apesi pedala de acceleratie.
Repet, eu ma consider foarte multumit cu ele. Au niste limitari pe carosabil umed si cu mazga, dar in rest... De altfel si testele "auto motor und sport" le-au acordat niste calificative bune si foarte bune, uneori in fata unor marci de prestigiu.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
cipriann
post 4 Jan 2010, 01:54
Post #369

cipriann

From: Brasov, Romania

Eu am pe a mea pe fata Debica Frigo Directional si pe spate Debica Frigo 2 si sunt foarte multumit cu ele.Trag destul de bine pe zapada si frana tine binisor pe gheata (gheata NU ca la patinuar).Raportul pret/calitate este foarte bun parerea mea adica aproximativ 140 ron bucata.

--------------------
Renault Clio 2 Hatchback by France - BV026638 Year : 2001 , Engine : 1149 cmc , Power : 58 hp
cipriann love: Volkswagen & Renault & Toyota & Skoda.
+
hitman1234
post 4 Jan 2010, 09:33
Post #370

Bringing secsi back

Si eu am Debica Frigo pe Golf si e alta viata cu ele..si alea derapeaza,dar in limita bunului simt..va mai zic ca azi abia am urcat o bordura cu Sava? biggrin.gif

--------------------
bemfe vewe .
+
AlexanderCarstoc
post 4 Jan 2010, 12:03
Post #371

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Va recomand cu caldura NORDIC

--------------------
>> Renault-uri 11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<< Giant Escape M8
+
M i h a i
post 4 Jan 2010, 12:06
Post #372

michelin...vredestein....dunlop... wink.gif

--------------------
------ ------ ------
+
AlexanderCarstoc
post 4 Jan 2010, 12:11
Post #373

Membru autentic

NORDIC ICETRAC

15151.jpg

This post has been edited by AlexanderCarstoc: 4 Jan 2010, 12:14

--------------------
>> Renault-uri 11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<< Giant Escape M8
+
M i h a i
post 4 Jan 2010, 12:26
Post #374

cam No Name...un fel de Linglong,Ceat ...

This post has been edited by M i h a i: 4 Jan 2010, 12:28

--------------------
------ ------ ------
+
rtBK
post 4 Jan 2010, 12:44
Post #375

nu imi inspira deloc incredere profilul ala tongue.gif... ma rog am cam devenit maniac cu V-urile..dar totusi tongue.gif

--------------------

Trek Valencia
+
AlexanderCarstoc
post 4 Jan 2010, 12:49
Post #376

Membru autentic

sunt facute de BF Goodrich

--------------------
+
rtBK
post 4 Jan 2010, 12:53
Post #377

care e facut la randul lui de michelin sau cine naiba... laugh.gif (parca asa imi spunea vanzatorul din autovit ). In bfgoodrich am avut incredere la cele de vara, dar oricat de incapatanat sunt eu cu bfg-urile nu m-am convins sa iau si de iarna smile.gif, cu atat mai mult niste anvelope no name sub licenta bfg

This post has been edited by rtBK: 4 Jan 2010, 12:54

--------------------

Trek Valencia
+
bardu
post 4 Jan 2010, 16:23
Post #378

Membru autentic

... si iarna nu-i ca vara, la plecarile de pe loc.
Sa-mi fie cu iertare dar cand "dai in gol" primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa mai lasi acceleratia.
In primul rand omul conduce masina nu invers.

--------------------
Renault Symbol - MS-08-?MS Fidji
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
danromania2002
post 3 Feb 2010, 01:17
Post #379

Membru autentic

Dupa ce am ramas blocat de 3 ori pe aceeasi strada am hotarat ca e cazul sa schimb adidasii cu bocanci si am luat 4 Dunlop Sp Winter Response , sunt foarte multumit si pe zloaie si pe zapada

This post has been edited by danromania2002: 3 Feb 2010, 01:18

Attached thumbnail(s)
122192884063727.jpg ( Size: 135.33k ) Number of downloads: 390

--------------------
Renault Clio 1.5 DCI , Clio 3 2004 Symbol, 2008
+
asyst72
post 9 Feb 2010, 16:01
Post #380

Membru autentic

am de la inceputul lui decembrie (inainte de prima zapada) Debica Frigo 2 - 175/65/R14
si-au meritat fiecare banut.. jos palaria pentru 165RON/bucata

am facut peste 5000 km iarna asta inclusiv pe zapada tare/uda si chiar pe gheata. am mers si la temperaturi de pana la -22 (in depresiunea Intorsura Buzaului) si s-au comportat ireprosabil de fiecare data; aderenta in rampa si la franare, zgomot acceptabil si crestere de consum insesizabila; in plus fiind mai moi decat cele de vara imi place ca se simt mai putin gropile..

singurul neajuns: daca o calc pe autostrada uscata pe la 135km/h cam incepe sa vibreze volanul.. cu cele de vara nu face asa.
dar in general nu ma intereseaza viteza, iar pe timp de iarna cu atat mai putin.. tongue.gif

in martie le pun la pastrare cu jenti cu tot fiindca merita sa fie lasate pe jenti la cum m-au servit smile.gif

--------------------
Renault Megane II Grandtour Avantage 1.5 dCi 103CP FAP 2007
-
Megane II GrandTour 1.5dCi 103CP FAP 2007

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
theodor2004
post 10 Feb 2010, 10:16
Post #381

Membru autentic

Eu am avut o intamplare f ciudata cu cauciucurile.
Avand in vedere ca am facut 70 000 km cu cauciucurile originale (marca Goodyear) m-am decis sa le schimb cu unele all season. Am fost la o vulcanizare acum 10 zile, si am cerut Debica navigator 2, de care stiam sigur ca sunt bune. Cei de acolo nu aveau aceasta marca, dar m-au luat cu alte texte: ..sefule, va dau unele la fel de bune, marca Sava, sunt la fel de bune, doar mai ieftine''. Si s-au apucat sa imi puna Sava Perfecta. M-am uitat la profil, si initial nu am vrut, pt ca era evident ca aveau profil de vara. La care ei ,,sefule, ne inveti pe noi profile?!",, sunt mixte, doar ca nu scrie pe ele all season, pt ca sunt low cost''. In final am facut greseala sa mi le schimb, acceptand totusi sa le schimb doar pe cele de pe fata.
Si cand m-am uitat pe Internet, erau de vara. Am sunat si la importator, si el mi-a confirmat: sunt de vara. M-am intors la vulcanizare, sa mi le schimbe. Nu aveau in stoc decat unele scumpe (Michelin si Dunlop, la aproape 300 RON/buc), si nu mi-a convenit. Mi-au propus varianta Tyfoon, si sa vin peste 3 zile, dar cand am venit nu le mai aveau nici pe astea.
Asa ca am ramas cu Sava Perfecta de vara.
Parerea mea:
-daca conduci atent, se comporta binisor pe zapada si gheata, (simtitor mai bine decat cele GoodYear uzate), dar nu ma astept la minuni;
-la urcat borduri ma chinui, dum am incercat sa urc o bordura cu fata si acolo am ramas
-sunt ff zgomotoase, aud pietricelele care imi lovesc pe sub masina, si aud orice denivelare pe care o urc.
Cu alte cuvinte Sava perfecta nu sunt cauciucuri de circulat iarna.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
Relu11
post 10 Feb 2010, 10:17
Post #382

Membru autentic

Dute la o echilibrare / roluire, nu are voie sa vibreze volanul la 135 km/h. Am patit si eu la fel si aveam janta pe dreapta fata indoita bine pe interior + cea de pe dreapta spate putin. Roluit + echilibrat 200 RON pentru toate 4 rotile. Rezultat nici o vibratie.

--------------------
. . .
+
asyst72
post 10 Feb 2010, 12:17
Post #383

Membru autentic

roluire nu stiu ce inseamna, dar echilibrare mi-au facut cand le-am cumparat (montaj inclus, iar pentru echilibrare am dat 15 lei/roata)

nu stiu daca e propriu-zis o vibratie a volanului.. dar cand am calcat-o de proba (in decembrie cand era uscat, dupa montaj) pe autostrada A1, pe la 135-140km/h asa aveam senzatia:
se auzea zgomotul evident mai mare decat la cele de vara iar volanul parea ca devenise ceva mai vibrant.. oricum senzatia era ca volanul se poate misca extrem de usor stanga-dreapta.. mai usor decat cu cele de vara la aceeasi viteza..
poate erau si cauciucurile prea noi (aveau mustatile pe ele).. dar oricum nu era o senzatie de siguranta suficienta.

oricum nu ma intereseaza sa circul la asemenea viteze iarna, si oricum in martie le pun la pastrare.. alte jenti cu cauciucuri de vara, si alta echilibrare..
iar in noiembrie.. din nou cele de iarna cu echilibrarea respectiva.

pt. theodor2004:
eu pe spate am Debica Navigator 2 care intradevar sunt all-season si le voi lasa permanent acolo, pe spate (nu mi-a derapat fundul deloc iarna asta cu ele).
la la Clio hatchback pe care il am (si care are fundul usor) sunt excelente pe spate dar nu le-as pune pe fata nici iarna, nici vara.

mi se par prea moi pentru a avea control suficient asupra directiei pe timp de vara iar pe timp de iarna nu cred ca sunt potrivite datorita profilului care calca zapada pe o amprenta unica si nu in oglinda fata de axul masinii (n-au sens de rotatie recomandat)

parerea mea ca cele all-season sunt bune, dar pe spate, si poti sa le lasi acolo permanent.

poate pare un moft ca am vorbit atata despre cauciucuri dar m-am convins cat de mult conteaza sa ai cauciucurile potrivite raportat atat la anotimp cat si la masina ta

--------------------
Renault Megane II Grandtour Avantage 1.5 dCi 103CP FAP 2007
-
Megane II GrandTour 1.5dCi 103CP FAP 2007

343.000km - 04.2022

Best Regards

-
+
bardu
post 10 Feb 2010, 12:32
Post #384

Membru autentic

Si mie mi-a vibrat in draci la peste 100 km/h cand am facut ultimul drum la sibiu.
Am mutat roata dreapta fata pe spate. Idiotul care mi-a montat/echilibrat rotile mi-a pus janta cu cea mai mare bucata de plumb (75grame) in fata sad.gif , fmm ! La urmatoarea miscare o voi pensiona (ca roata de rezerva) smile.gif !

--------------------
+
theodor2004
post 10 Feb 2010, 12:45
Post #385

Membru autentic

@asyst72: roluire inseamna ca iti pun janta pe un ax si o rotesc la o viteza f. mare, astfel incat ea se indreapta (daca a fost strambatade diferiti factori). Mie mi s-au strambat de la gropi, dar si cand mi-au dezumflat rotile baietii de caritier pt ca am luat un presupus loc de parcare al unuia dintre ei.
Dupa schimbarea cauciucurilor cu unele noi, e posibil ca masina sa bata intr-o parte, daca o janta e stramba. Anvelopele vechi se mulasera pe janta, si de aceea nu batea masina lateral; dar cele noi nu s-au mulat, si iti bate. Dar e posibil sa fie si de la geometria de directie, si mie tot la 130 km/ora imi trepida intr-o vreme. Dupa ce am refacut geometria, nu a mai trepidat.

--------------------
+
cmandrei
post 10 Feb 2010, 12:47
Post #386

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

@asyst72 ... "roluit" = sa faca jantele din nou rotunde tongue.gif

@bardu ... parca esti din Mures nu ? mergi la vulcanizarea aia din Tudor de pe deal, de langa unitatea militara si langa fac. cantemir (sediu nou) ... aia care era non-stop la un moment dat si au si aparat pentru geometrie. Niciodata nu au dat gres la nici o masina cu care am fost acolo smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
vallixx
post 10 Feb 2010, 13:57
Post #387

Membru nesuferit

theodor2004: Nu te supara, nu mi-o lua in nume de rau dar numai prostii ai zis. Daca nu stii, nu mai da informatii gresite.

QUOTE(theodor2004 @ 10 Feb 2010, 12:45)
roluire inseamna ca iti pun janta pe un ax si o rotesc la o viteza f. mare, astfel incat ea se indreapta (daca a fost strambatade diferiti factori).
*

Roluirea nu se face rotind roata la viteze mari si chiar de ar fii asa prin absurd poti sa o rotesti si la 50 de catralioane de km/h ea nu se indreapta singura laugh.gif
Roluirea costa in punerea jentii pe o masina oarecum similara celei de echilibrare, care-ti masoara locul si profunzimea deviatiei dupa care cu ajutorul unor "dalti" pneumatice sau hidraulice se aduce janta din nou la linie. ( operatiune care se face cu janta pe loc, nu in miscare )

Mie mi s-au strambat de la gropi, dar si cand mi-au dezumflat rotile  baietii de caritier pt ca am luat un presupus loc de parcare al unuia dintre ei.
*

Janta nu prea se stramba de la faptul ca cineva ti-a desumflat rotile in parcare ci pt. ca ai dat cu ele in gropi sau ai urcat in viteza borduri

Dupa schimbarea cauciucurilor cu unele noi, e posibil ca masina sa bata intr-o parte, daca o janta e stramba. Anvelopele vechi se mulasera pe janta, si de aceea nu batea masina lateral; dar cele noi nu s-au mulat, si iti bate.
*

Daca janta e stramba vibreaza si cu cauciuc nou si cu cauciuc vechi. Nu se muleaza nimeni astfel incat sa nu-ti mai vibreze.

Dar e posibil sa fie si de la geometria de directie, si mie tot la 130 km/ora imi trepida intr-o vreme. Dupa ce am refacut geometria, nu a mai trepidat.
*

Daca nu ai geometria bine facuta nu-ti vibreaza roata, ci iti trage intr-o parte si iti uzeaza prematur si inegal anvelopele.
N-are nicio legatura cu vibratiile.
Vibratiile sunt din echilibrare nu din geometrie.

This post has been edited by vallixx: 10 Feb 2010, 14:07

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
theodor2004
post 10 Feb 2010, 15:16
Post #388

Membru autentic

Eu am uitat sa mentionez ca am am mai mers putin cu roata dezumflata (adica pe janta), pana am gasit alt loc de parcare, adica vreo 50 m. In acesti 50 m in care am mers cu anvelopa dezumflata, janta s-a strambat. Daca stateam pe loc, normal ca nu se stramba, totusi am mai mers putin pana la alt loc de parcare. Aceasta e explicatia.
cat priveste partea cu roluirea, mea culpa.

--------------------
+
bardu
post 10 Feb 2010, 16:32
Post #389

Membru autentic

Andrei cumnatul meu a fos acolo cu skodita si intr-adevar i-au facut si echilibrare si geometrie ok si la pret bun.
Se pare ca mi-am luat teapa cu baietii iubitori de lalele de la Marso (desi le-am lasat si "pe langa" nici macar nu m-au ascultat sa-mi bage 1,9 si 1,8 bar, am masurat saptamana trecuta si aveam 2 bar la toate rotile)!
Acum nu mai bate dar oricum la schimb o sa fac obligatoriu si geometria.

--------------------
+
cmandrei
post 10 Feb 2010, 16:36
Post #390

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Dupa parerea mea sunt cei mai buni din oras, poate si din cauza ca sunt printre cei mai vechi ... si nu stiu daca ai observat, asta ca sa fiu si ontopic ... vand si anvelope - de acolo am luat 1 set jumate de debita (pentru doua masini) la pret chiar foarte bun ... e adevarat ca mai sunt si cei din Corunca (dupa prima curba la dreapta pe stanga au ceva reclama pusa afara) cu preturi bune ce includeau si montaj la un moment dat, dar parca sunt mai jos calitativ + ca spatiul e cam aiurea - intra o singura masina si te opresti cam in drum. Oricum spor smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

--------------------
52 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 02:46
Dacia