Benzina Sau Diesel ..., ce aveti ?
![]() ![]() ![]() |
Benzina Sau Diesel ..., ce aveti ?
richie |
![]()
|
||
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|||
Race |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu chiar .
Linuxul e greu de folosit si popular printre oamenii care vor sa se simta "speciali",diferiti de restul lumii. Dieselul e usor de folosit,si mai comun decat reclamele la coca-cola.E pentru cei care au instinctul de turma si au auzit ca e bun. O asemanare exista totusi:performante slabe la ambele ! |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
Extreme 2005
|
|
richie |
![]()
|
Aici se poate polemiza -si s-a polemizat destul-.....
Depinde ce intelegi tu prin performante. Tu...eu...sau oricine altcineva. Performanta nu se traduce neaparat prin sprint, top speed etc..... |
--------------------
Honda Accord /
-
|
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
QUOTE(Race @ Jul 28 2005, 11:39 AM) Nu chiar . Linuxul e greu de folosit si popular printre oamenii care vor sa se simta "speciali",diferiti de restul lumii. Dieselul e usor de folosit,si mai comun decat reclamele la coca-cola.E pentru cei care au instinctul de turma si au auzit ca e bun. O asemanare exista totusi:performante slabe la ambele ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() si marmota invelea linuxu` si dizelu intr`o foae da staniol mare e patria ! |
-------------------- |
|
richie |
![]()
|
Good point MBZ
Lasa-l in pace.....el e din patria benzinei....si e foarte patriot se pare.... Edit:Problema lui este ca generalizeaza parerile proprii......nu si le tine intr-un cadru personal de genul...."Bai nene. Mie-mi place sa fiu Fitzipaldi pe sosea. Am NEVOIE de o masina care sa-mi alerge sa le arat curul ala frumos de Clio sau Megane...ce-oi avea ..ca nu mai stiu din cauza accelerarilor dese si puternice (ma rog ...nu-i mai stiu eu semnatura)...si in cazul asta....TREBUIE sa va luati toti benzinare, sa am si eu o provocare pe sosele......" Edit: M-am uitat si la semnatura lui.....NO COMMENT |
--------------------
Honda Accord /
-
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Race @ Jul 28 2005, 12:39 PM) Dieselul e usor de folosit,si mai comun decat reclamele la coca-cola.E pentru cei care au instinctul de turma si au auzit ca e bun. O asemanare exista totusi:performante slabe la ambele ! Si ca sa folosesti o masina cu motor pe benzina trebuie sa fi inginer spatial, sau cum? E chiar asa de greu de folosit? La naiba, eu care mai am vreo 3 pe benzina, inseamna ca sunt dastept rau de tot. ![]() Race, lasa-ne taica cu afirmatii d-astea de 2 lei vechi si mai pune mana pe o revista auto, mai urmareste si tu emisiunile tv, eventual mai condu cate un diesel din cand in cand. Ai sa observi cu stupoare ca motoarele diesel au evoluat f mult si ca in FOARTE multe cazuri se bat de la egal la egal cu cele pe benzina, fara sa mai pomenesc de cazurile in care sunt mai bune decat cele pe benzina. Si concluzia mea, ai sa razi, este ca tot motorul pe benzina e mai bun, mai performant, dar numai in anumite segmente, cum ar fi cursele de viteza. Formula 1 si WRC folosesc inca benzina. Dar daca ai sa iei niste motoare echivalente ca putere, cilindree, etc. pe motorina si benzina, produse de marci de renume (Mercedes, BMW, Ford, Jaguar, Renault, Citroen, Peugeot, etc.) si mai ales daca ai avea si ocazia sa le si conduci cred ca ti-ai schimba parerea si ai fi mai cumpatat, nu ai mai scrie fara sa te gandesti serios la ce spui. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
QUOTE(venom @ Jul 28 2005, 06:40 AM) Dupa cate vad esti foarte patimas cand vine vorba despre dizal. ![]() ![]() Te rog sa-mi citezi postul unde am scris eu vreodata ceva denigrant despre motoarele pe benzina sau ca un 2.0 16v ar fi mai slab ca si 1,9dCi ![]() Ma incing(cum spunea cineva mai sus) atunci cand citesc ineptii spuse despre dieselul cu rampa comuna ca este galagios si lent.Dar probabil in Romania se comercializeaza doar rebuturile constructorilor de masini si de aici inteleg si concluziile unora.Sau e reavointa de a intelege lucruri noi,ne e frica de nou,nu-l acceptam. ________________ FUEGO TURBO |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Eu cu cine votez acuma?(benzina sau diesel)
Nu cred ca ma lasa sa votez de doua ori ... oricum puneti voi un vot la fiecare la rezultattul final. Hai sa va povestesc despre cele doua motoare. Diesel e inca in rodaj dar si asa e un motoras foarte bun (cel putin pentru un Clio). Putere destula,zgomot afara nu si in habitaclu!Ce mi se pare mie ciudat e ca dieselul nu e asa de elastic ca si benzinarul pe care-l mai am (sub 1.800 de turatii se simte ca e subturat ceea ce la benzina nu e deloc asa).Iar consumul ... e de vis. |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
venom |
![]()
|
Membru Group: Banned Posts: 186 Joined: 28 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pablo @ Jul 29 2005, 06:52 AM) Ce mi se pare mie ciudat e ca dieselul nu e asa de elastic ca si benzinarul pe care-l mai am (sub 1.800 de turatii se simte ca e subturat ceea ce la benzina nu e deloc asa). ![]() |
-------------------- >>>>>speed is the essence! >>>>>
Clio Simbol 1.4 16v full dec.2004 |
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Singurul motiv pentru care mi-am luat masina pe motorina este consumul redus de combustibil. Ca sa ma plimb mai mult. E minunat sa vezi ca un drum Tulcea-Constanta dus-intors ma costa 380.000 lei. E adevarat ca apare filtrul de motorina care mareste pretul la revizia masinii, dar chiar si cu acesta si cu diferenta de la CASCO si tinand cont ca din diferenta de 1300 EUR (fara TVA- masina este luat pe o firma si mi-am recuperat TVA-ul) platita la achizitionare recuperez aproximativ 700 EUR cand o voi vinde, tot se merita diesel-ul daca o tin 4 ani si fac minim 13000 km pe an.
Legat de filtru de motorina, nu cred ca nu se poate gasi mai ieftin in alta parte. Sau poate peste 1-2 ani o sa fie si la noi schimbat la 30.000 km ca in Franta. Ca as fi avut eu un fior ca faceam cu 1 sec mai putin 0-100Km/h daca aveam pe benzina, este nimic pe langa consumul suplimentar de combustibil care se vedea in portofel. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
coocky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 5 August 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(enageM @ Jul 28 2005, 11:38 AM) O comparatie corecta este 1,5dci cu 1,6 16V si 1,9dci cu 2.0 16V. Atunci lucrurile nu mai stau la fel. Si mie imi place viteza a 3-a la benzina... de la 30 la 90 km/h... Eu inca astept primul diesel WRC...!!! si nu stiu de ce nu mai vine odata... ![]() vezi ca a 3-a merge pana la 120kph ![]() Si sunt de acord cu tineca daca facem comparatie ea ar trebui facuta intre 1.5 cu 1.6/1.9 cu 2.0 oricum... disputa nu prea are cum sa fie transata... subiectivismul fiecaruia il face sa vada lucrurile care lui i se par cele mai importante ca fiind hotaratoare...(dar cred ca e cam off topic- intrebarea e ce masina avem ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2004 Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA |
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
richie |
![]()
|
Raducu...cam ce vrei tu sa insinuezi acolo?
![]() Sper ca.....doar aratai dizalu din familie .... ![]() |
--------------------
Honda Accord /
-
|
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu insinuam nimic
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
dorin00 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 12 May 05 ![]() |
Si are si 65 CP. (pe bune)
Si injectie directa. Si doua pedale de frana. Si maneta de acceleratie (pe langa pedala). Acuma sa vedem ce benzinar bate asa dotari! ![]() |
--------------------
Renault Clio
Symbol dCI
2004 Expression Viata e scurta. Nu o putem lungi. Trebuie s-o facem lata.
|
|
richie |
![]()
|
QUOTE(dorin00 @ Aug 2 2005, 05:05 PM) Si doua pedale de frana. Si maneta de acceleratie (pe langa pedala). Adica are frana diferentiala...ca la formula 1...si Cruise control.... Adevaraciune ......ce sa mai zic? Raducu...te-ai scos |
--------------------
Honda Accord /
-
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
avand in vedere ca ati incalcat ceea ce v-am spus mai devreme in acest topic se inchide.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th August 2025 - 09:26 |