Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scenic Ii, e ok mpv-ul vostru?

draxy
post 13 Feb 2016, 19:30
Post #91

draxy

Group: Members
From: Iasi

Buna seara !
Dupa multe masini avute de diferite marci mi-am achizitionat Scenic, an 2006, motor 1.6 din pura intamplare nu a fost deloc dragoste la prima vedere - ci am pus in balanta dotarile, spatiul, anul - pretul etc
Dupa aprox 6 luni de mers cu masinuta si goala si plina si drumuri intortocheate si autostrazi inclusiv si un drum lung UK-RO - pot zice cu mana pe inima ca a fost o alegere foarte foarte inspirata
O masina foarte foarte confortabila atat pt sofer cat si pt pasageri
Cat despre piese nu pot sa imi dau cu parerea pt ca am schimbat la ea doar consumabile: filtrele, uleiul, placute frana fata si antigel.
Si contrar carcotasilor pana acum nu s-a dovedit a fi o masina scumpa la piese cum auzisem - scriu din cunostiinta deoarece am avut destule masini (marci diferite)
Repet Nu regret nici o clipa alegerea facuta si o recomand celor care au nevoie de spatiu. biggrin.gif

--------------------
Renault Scenic II - IS09GKC 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
buzyny
post 15 Feb 2016, 23:25
Post #92

Membru incepator

Pe aici umbla alt propietar de un Scenic 2,motor 1.5 dci 106caluti din 2006,...destul de mulțumit de ea,215.000km și câteva schimburi făcute,direcția la 100.000km,și motor la 190.000....tipic bomba de ulei cedează,motor fără ulei și Amin...dar când prinzi drag de mașină,decizi sa contunui cu ea indiferent ce se întâmplă,plus câteva prosti mici,discuri,pastile,suspensi,câte un suport motor,trapa care din ce în ce fluieră mai rău.....și cred ca atât,sper

--------------------
Renault Laguna 3 GT Clio 3 2009
+
miciceii
post 17 Feb 2016, 18:21
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(draxy @ 13 Feb 2016, 19:30)
Buna seara !
Dupa multe masini avute de diferite marci mi-am achizitionat Scenic, an 2006, motor 1.6 din pura intamplare nu a fost deloc dragoste la prima vedere - ci am pus in balanta dotarile, spatiul, anul - pretul etc
Dupa aprox 6 luni de mers cu masinuta si goala si plina si drumuri intortocheate si  autostrazi inclusiv si un drum lung UK-RO  - pot zice cu mana pe inima ca a fost o alegere foarte foarte inspirata
O masina foarte foarte confortabila atat pt sofer cat si pt pasageri
Cat despre piese nu pot sa imi dau cu parerea pt ca am schimbat la ea doar consumabile: filtrele, uleiul, placute frana fata si antigel.
Si contrar carcotasilor pana acum nu s-a dovedit a fi o masina scumpa la piese cum auzisem - scriu din cunostiinta deoarece am avut destule masini (marci diferite)
Repet Nu regret nici o clipa alegerea facuta si o recomand celor care au nevoie de spatiu.         biggrin.gif
*

Salut
Nu stiu la care carcotasi te referi tu,dar crede-ma ca masinuta asta se apropie ca si costuri de intretinere de Mercedes si iti dau si cateva exemple cum ar fi:
-discuri frana fata(diameterul 300mm)+placute ,totul pe original in jur de 1000Lei
-distributie (incluzand si accesoriile si pompa de apa)tot pe original in jur de 2000-2500Lei
-fulie defazoare(exista numai pe original)in jur de 900Lei
-fulia care antreneaza cureaua de accesorii pe original in jur de 700Lei
-suportul motor hidroelastic pe original in jur de 5-600Lei
Si multe altele.
Apropos am dat pe 2 suruburi si 2 piulite care fixeaza pivotii de bascule ,tot de origine 100si ceva de lei.
Vorbim aici de preturi la piese fara manopera!
Si mai sunt multe altele pe care nu le mai enumar.
Oare e chiar asa de ieftin???

This post has been edited by miciceii: 17 Feb 2016, 18:22

--------------------
Renault Scenic - B XX XXX 2005
Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L
+
hepea
post 17 Feb 2016, 19:37
Post #94

Membru autentic

Eu zic sa schimbi service-ul. Vezi la bursa. O sa scriu un feedback cam intr-o luna, doua.

--------------------
ex Dacia Spring - . 2021
+
R19/16v
post 17 Feb 2016, 22:32
Post #95

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Si cu care Mercedes comparam?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
BiGBearRO
post 18 Feb 2016, 08:54
Post #96

Membru autentic

From: de unde se da ora exacta

piesele pe original intradevar nu sunt ieftine, dar asta e valabil la toti producatorii,
sa vezi preturi la Ford la piese

--------------------
Toyota AURIS - IF-94-URS Touring Sport 2015
+
R19/16v
post 18 Feb 2016, 09:06
Post #97

Oldschool Member

Cica la Mercedes nu-i valabil. Stai ca poate ne-o spune miciceii despre ce Mercedes vorbim.

--------------------
+
miciceii
post 20 Feb 2016, 11:57
Post #98

Membru autentic

R19 tie ti se pare ca Reno este un Supercar sau vre-un mare brand in industria auto pt. a justifica preturile astea la piese?De cate ori am fost in service-uri toti mecanicii au injurat masina asta si le dau dreptate,incepand de la punerea pe elevator , ca nu se potriveste pe orice elevator si pana la configuratia componentelor,amplasarea lor si nu in ultimul rand tehnologia invechita cu care este "inzestrata"si sa nu mai vorbim de problemele de proiectare pe care le are.
Ai vazut un motor de Toyota Rav 4 / 2.0L benzina din 2001 cum merge si cum este construit???Are cam aceleasi caracteristici cu asta al meu,diferenta este ca blocul motor este din aluminiu,distributia e pe lant si este muuult mai silentios ca asta de Reno.
Acestea fiind spuse eu consider din punctul meu de vedere ca este o masina scumpa la intretinere ,cu fiabilitate scazuta si oarecum ma felicit ca am benzina ca daca aveam diesel problemele erau si mai acute.
Oare de ce pierde atat de mult din pret la revanzare???
P.S.
Referitor la Ford,cine este Ford in lume,despre ce vorbim.
Ia cautati pe siteurile din State piese de Reno,o sa aveti surpriza sa nu gasiti,oare de ce?
Si R19,da-o drak de smecherie,oare cu ce Mercedes crezi ca faceam comparatia ,cu clasa S,CL,ML,GL,hai sa fim seriosi,era vorba de seria C de exemplu.

This post has been edited by miciceii: 20 Feb 2016, 15:06

--------------------
+
hidden62
post 20 Feb 2016, 17:27
Post #99

Membru incepator

@miciceii - ai dreptate și eu am impresia și o spun cu tărie fiind ,,stan pățitul,, că Renaultul este cea mai proastă mașină din multe puncte de vedere. Pentru comparții sunt câțiva băieți deștepți care le analizează ca lumea pe țări producătoare aici :http://forum.softpedia.com/topic/846186-cele-mai-proaste-masini-dupa-natie/
Acum toți ne-am învățat cu Renaultul și-l lăudăm și-n stânga și-n dreapta de mamă, mamă și nu vrem să recunpaștem de nici un fel c-am luat țepă.....dar țepa luată este o mare realitate

--------------------
Renault Scenic 1.9dti 2002
+
iDoctor
post 20 Feb 2016, 21:51
Post #100

Membru autentic

Mercedes-Benz oferă noi versiuni diesel entry-level în gamele A-Klasse și B-Klasse. Vorbim despre A160 CDI și B160 CDI, ambele având un motor diesel de 1.5 litri și 90 CP, de origine Renault...................

aaa cum este cu tehno veche ,,,,, o cauta si o foloseste .... blink.gif merke
edit :
pai voi cu masini de peste 15 ani vorbiti de fiabilitate si tehnologie cand o servisati cu aricii in buzunar ???????????????? mad.gif

This post has been edited by iDoctor: 20 Feb 2016, 21:54

--------------------
Renault Megane - B-02-TYM 2011 / 150 hp
Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
+
draxy
post 21 Feb 2016, 01:17
Post #101

draxy

From: Iasi

Eu va zic sincer cu mana pe inima ca am fost un pic sceptic la achizitia acestei masini, deoarece am auzit multe vorbe, dar punand in balanta pretul mic de achiziție SH , nevoia de o masina mare si versatila si luand in considerare toate dotarile must have am decis sa fac acest pas sa o cumpar.
Desi eram pregatit moral cu o fiabilitate scazuta si cu preturi mari la piese si manopera tin sa precizez ca am facut alegerea potrivita, deoarece pana acum nu am avut probleme de nici un fel cu masina, iar consumabilele au aceleasi preturi ca celelalte masini avute anterior gen: Hyundai, Opel, Ford,Vw, Daewoo etc
Ma declar foarte multumit de MPV meu si nu consider ca am luat teapa, deoarece am luat in considerare de la inceput niste preturi piperate pt mentenanță
Dupa parerea mea teapa este atunci cand iei de buna o masina ,,tzttza de matza,, a unui fost doctor retras la pensie care nu o mai folosea de la un samsar care se jura ca e cea mai buna masina din lume, iar dupa ce o cumperi si mergi cu ea vreo luna doua incepi sa bagi bani in ea fara numar ATUNCI ZIC EU CA E TZEAPAAA !!!!
Si au patzit-o foarte multzi romani !!!
Eu nu am fost niciodata fan Renault, dar aceasta masina ma uimeste pe zi ce trece
Concluzia: I Love my Scenic ! :-)

--------------------
Renault Scenic II - IS09GKC 2006
+
R19/16v
post 21 Feb 2016, 23:59
Post #102

Oldschool Member

Domnilor, luati-va masinile pe care vi le puteti permite, inclusiv intretinerea.

Cate C-Klasseuri ai intretinut la reprezentata, miceii?

--------------------
+
BiGBearRO
post 22 Feb 2016, 09:27
Post #103

Membru autentic

Cine este Ford? pai e unu care ia motoare diesel de la PSA, le ajusteaza un pic si le vinde ca inovatie Ford, ca fost posesor de Ford pot sa iti spun ca sunt cam escroci, piesele pentru masinile vandute in RO nu au aceiasi calitate ca cele pentru Germania spre exemplu

piese de Renault nu gasesti in state pentru ca Renault din cate stiu nu mai fabrica masini pentru America de ani buni, pe piata respectiva este important sa se vanda Nissan

Daca Renault e un nimeni in industria auto de ce alti mari producatori au imprumutat platforme de le ei? Vezi Opel Vivaro, Opel Movano, Mercedes Citan si mai gasim
De ce ce alti au luat si iau iau motoare diesel de la ei? vezi Suzuki, Mercedes, Volvo si mai sunt. De ce nu ia Renault motoare de la nimeni?
Cat priveste comparatia cu Toyota Rav, ce tehnologie vrei pe un motor pe benzina aspirat? tehnic nu ai ce sa ii mai faci, mai umbli un pic pe la electrinica sa scoata un randament mai bun, dar cam atat, din cauza asta cam toate au aceiasi putere +/- 10CP
Ai facut diferenta intre pretul de nou al celor doua masini? (optiunea de tractiune integrala face undeva la 1.500 eur)
Departe de mine ca Renault face masini perfecte, ca este cel mai corect si este miezul industriei auto, are si el pe ale lui, dar nici neica nimeni sau un producator prost nu este.
Trebuie sa înțelegem ca toți producători mari au realizat ca banii cei mai multi se scot după vânzarea mașinii ... și pentru asta trebuie le mulțumim asiaticilor

This post has been edited by BiGBearRO: 22 Feb 2016, 09:29

--------------------
+
miciceii
post 22 Feb 2016, 12:42
Post #104

Membru autentic

Salutare
Pt.R19 - M-ai inteles gresit,nu este vb,ca nu o pot intretine,este vb.de preturi la piese vs fiabilitate.Referitor la piese,daca la inceput mai cumparam cate ceva aftermarket acum de cativa ani m-am lecuit,iau numai de origine dar tot nu sunt la fel de fiabile ca la alte marci.

Pt.BigBear - Nu am spus ca Reno este un nimeni pe piata auto,este mediocru sa spunem,undeva pe la jumate dar costul pieselor de Reno se poate compara cu pretul pieselor masinilor peste medie.
Referitor la Rav 4 si Scenic,da este o diferenta de vre-o 5000euro intre ele,dar in plus la Rav ai si tractiunea integrala si garda la sol mai mare ,un bloc motor din aluminiu care clar e mai scump decat unul de fonta si mai usor,o distributie pe lant pe care nu o schimbi din 4 in 4 ani impreuna cu fulia defazoare si fulia de pe vibrochen si multe altele.
Treaba cu asiaticii nu am inteles-o,de ce sa le multumim,ca nu gasesti piese pt.masinile lor decat pe original si sunt foarte scumpe(ma refer la Japoneze)?
P.S.
Referitor la Mercedes, R19,intamplarea face ca firma la care lucrez sa fie si dealer Mercedes asa ca mai am colegi cu care stau de vb.si mai stiu cate ceva.

This post has been edited by miciceii: 22 Feb 2016, 12:48

--------------------
+
BiGBearRO
post 22 Feb 2016, 13:52
Post #105

Membru autentic

Eu zic ca diferenta era mai mare, da nu am pretu la Rav, stiu ca Scenic 2.0 in 2006 costa 18.519 EUR cu toate taxele in echiparea Confort Dynamique 2,0 16V 136 CP (am si acum mailul cu preturile de la Scenic), dar mie greu sa cred ca RAV 4 2.0 benzina 4x4 in echiparea medie costa 23.500 in 2006, in conditiile in care Yaris 1.3 VVTI costa aproape 13.000 (am factura de la a mea), eu cred ca se ducea in 27.000 - 28.000, e acum 26.700 varianta ce mai ieftina benzina 2.0 4x4, si urmatoarea 29.600
pacat ca nu mai este scenicul in oferta la renault, ca faceam o comparatie

era sa "multumim" ... ei au inventat conceputul cu masina ieftina si piese scumpa dupa

Pai nu ziceai ca Toyota e miez ... ce cu afirmatia "nu gasesti piese pt.masinile lor decat pe original si sunt foarte scumpe(ma refer la Japoneze)? rolleyes.gif

--------------------
+
miciceii
post 22 Feb 2016, 13:58
Post #106

Membru autentic

QUOTE(BiGBearRO @ 22 Feb 2016, 13:52)
Eu zic ca diferenta era mai mare, da nu am pretu la Rav, stiu ca Scenic 2.0 in 2006 costa 18.519 EUR cu toate taxele in echiparea Confort Dynamique 2,0 16V 136 CP (am si acum mailul cu preturile de la Scenic), dar mie greu sa cred ca RAV 4 2.0 benzina 4x4 in echiparea medie costa 23.500 in 2006, in conditiile in care Yaris 1.3 VVTI costa aproape 13.000 (am factura de la a mea), eu cred ca se ducea in 27.000 - 28.000, e acum 26.700 varianta ce mai ieftina benzina 2.0 4x4, si urmatoarea 29.600
pacat ca nu mai este scenicul in oferta la renault, ca faceam o comparatie

era sa "multumim" ... ei au inventat conceputul cu masina ieftina si piese scumpa dupa

Pai nu ziceai ca Toyota e miez ... ce cu afirmatia "nu gasesti piese pt.masinile lor decat pe original si sunt foarte scumpe(ma refer la Japoneze)?  rolleyes.gif
*

Nu ziceam ca e "miez",ziceam ca e altfel construita si are fiabilitate mult peste Reno,poate pe de o parte este justificat pretul pieselor la ei.
Referitor la pretul Scenicului,al meu in 2005 echipare Privilege a fost in jur de 24-25.000euro,am tot pe ea ,mai putin Navi si Keyless entry.
Asa ca fapt divers,eu bag anual in ea in medie cam 1000euro,au fost ani cand am bagat dublu,dar au fost si vre-o 2-3 ani cand am bagat sub 1000,in acesti bani intrand consumabile,piese de schimb si o mica parte manopera.
Cand ajung acasa o sa fac o lista pe ani cu piesele si preturile la ce am bagat in ea.

This post has been edited by miciceii: 22 Feb 2016, 14:18

--------------------
+
BiGBearRO
post 22 Feb 2016, 15:22
Post #107

Membru autentic

Nu stiu de ce a costat asa mult a ta, poate socotesti si leasing, uite ce oferta am avut eu in aprilie 2006,
Model Versiune Tarif de baza ( pret fara taxe) Tarif de baza ( pret cu taxe)
Motorizari benzina
Scénic Pack Authentique 1,6 16V 110 CP 13 010 15 637
Scénic Confort Dynamique 1,6 16V 110 CP 13 892 16 697
Scénic Confort Dynamique 2,0 16V 136 CP 14 963 18 519
Scénic Confort Privilege 2,0 16V 136 CP 15 474 19 151
Motorizari diesel
Scénic Pack Authentique 1,5 dCi 80 CP 13 439 16 152
Scénic Pack Authentique 1,5 dCi 100 CP 14 021 16 852
Scénic Confort Dynamique 1,5 dCi 80 CP 14 334 17 228
Scénic Confort Dynamique 1,5 dCi 100 CP 14 917 17 929
Scénic Confort Dynamique 1,9 dCi 120 CP 16 178 19 733
Scénic Confort Privilege 1,9 dCi 120 CP 16 734 20 411

si am mai prins si o reducere de vreo 1.500 ca am luat o masina care era pe stoc deja
cam asa ma duce si pe mine pe an, undeva spre 1000 de EUR, in conditiile in care fac 2 revizii la cate 10.000 km, deci vreo 0.05 EUR per km

This post has been edited by BiGBearRO: 22 Feb 2016, 15:23

--------------------
+
h3llow33n
post 26 Feb 2016, 16:37
Post #108

Membru incepator

Salutare,

Sunt relativ nou pe acest forum.

Am un Grand Scenic 2 din 2004 , 1.6 16v 113CP resoftat + GPL. Am facut cu ea aprox. 20000 de km intr-un an, de cand o am.

Overall masina e ok, piesele neoriginale, dar bune calitativ sunt comparative ca la VAG sau PSA la aceeasi gama(ex. Pivot Lemforder 55 RON)

Singura mea problema reala cu ea este zgomotul motorului intre 120-150 km/h. Am constatat ca ii lipseste capitonajul de pe capota si i-am dat eu jos capacul de plastic de pe motor.

Aveti idee cat de mult influenteaza cele 2 piese zgomotul interior?

Multumesc anticipat.

P.S. Avea greierasi de la capacele de Key-Less go pentru cele care nu au asa ceva. Rezolvarea a fost 50 de Bani pe un superglue. ph34r.gif

This post has been edited by h3llow33n: 26 Feb 2016, 16:38

--------------------
Renault Espace V Initiale Paris 1.6 DCI 2018
+
BiGBearRO
post 29 Feb 2016, 15:28
Post #109

Membru autentic

pai daca ai dat jos jumatate din antifonare cum sa nu se auda motorul, buretele din capac e absorbant fonic, iar capitonajul de pe capota la fel

--------------------
+
h3llow33n
post 1 Mar 2016, 10:31
Post #110

Membru incepator

Am pus capacul la loc si parca e mai ok. A trebuit putin "bricolat" sa intre cum trebuie pe langa condutele de GPL. La mine capacul este doar din plastic, fara burete sau pasla.

Astazi imi vine si capitonajul de pe capota.

Revin cu pareri.

--------------------
+
h3llow33n
post 3 Mar 2016, 17:04
Post #111

Membru incepator

Am pus si capitonajul de la motor.
Nu vad diferente notabile, astept prima ocazie sa ies cu ea pe autostrada.

--------------------
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 18:10
Dacia