Scenic Ii, e ok mpv-ul vostru?
![]() ![]() ![]() |
Scenic Ii, e ok mpv-ul vostru?
gogu-ologu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 26 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scenic
2007
- bz_03_hcs
|
|||
Mihai60 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 15 May 07 From: Bagshot, Surrey, UK ![]() |
Foarte multumit.
Ieri am revenit in tara din concediu. 6.900 km. Acum masina are 7.500. Super !!! Consum, spatiu interior. M-am intors cu doua ciupituri in parbriz. Se intampla. Mers 120 - 130. Ca in concediu. Probleme minore : Oglinda stanga nu se pliaza mereu, geamul soferului a inceput sa scartaie, pedala de ambreiaj la fel. In rest numai lucruri bune. Cei 100Cp fac fata caroseriei. Daca este cineva interesat de preturi, parcari, autostrazi,. ..... Am folosit I-GO. Varianta de anul trecut era mai buna decat up-dateul facut anul asta. Mihai This post has been edited by Mihai60: 27 Jul 2007, 22:37 |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
2007, 1.5dci, 101cp, E3 :-(
|
|
florincp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 29 July 07 ![]() |
Salut!
Am intrat si eu in club cu un Scenic II luat vineri, 27 iulie. E 1.5 dCi, 85 CP si am cam stat cu emotii in privinta puterii motorului. Insa cum am cam trecut de varsta teribilismului, sunt sigur ca imi vor fi suficienti. Am bagat deja 400 km si sunt mai mult decat incantat. Bordul de elicopter, stabilitate, silentioasa, roti late. De-abia astept sa plecam in concediu sa vedem cum se comporta si pe drumuri de munte. Va salut! |
--------------------
Renault
Scenic
2007, 1.5 dCi
- 72875
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Bun venit pe forum florincp, asteptam parerile tale despre masina dupa concediu, sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km fara probleme.
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
s77ven |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 1 November 05 From: Bucharest ![]() |
@Mihai60
cu ciupiturile in parbriz asta e.... din cauza formei masinii...eu am cam 20k intr-un an si jumatate si sunt la al 3-lea parbriz....si nici asta nu o sa traiasca prea mult.. in rest numai de bine... ![]() |
--------------------
Renault
Scenic
Clio 2006 Scenic Confort Dynamique 1.5dci 80cp
2004 Clio Symbol Confort Expression 1.4 8v |
|
Mihai60 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 15 May 07 From: Bagshot, Surrey, UK ![]() |
Nu sunt deranjante. Una rotunda dr. sus si o floricica stg. sus. Prefer sa-l mai las un an. Dupa concediul urmator ( 2008 ) voi schimba. Inainte de primul ITP. Recomandare Service. |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
gogu-ologu |
![]()
|
Am fost in concediu cu ea.....circa 2300 km. Mai intai un circuit in tara, in care am urcat inclusiv pe Transfagarasan, Curtea de Arges, Rm Valcea, Valea Oltului, Voineasca, Petrosani, Cluj, Bistrita, Vatra Dornei, Piatra Neamt, Bacau si acasa. Am urcat cu ea fara probleme, motorul diesel de 1,5 este agil, vioi si are reprize foarte bune. Sunt tare multumit de ea, in cei 3600 km de pana acum, datorita vremii, am folosit aerul conditionat 95% din distanta parcursa si computerul indica un consum mediu de 5% la o viteza medie de 46, 2 km/h. Spatioasa, eleganta, silentioasa. Drumul spre mare mi-a oferit placerea de a folosi pilotul automat, care mi-a rasfatat piciorul drept, la un drum lung, obositor si plictisitor. Intr-un cuvant, sunt multumit de tinuta de drum, demaraj sau stabilitatea in curbe. Poate pedala de frana are cursa cam moale in primul sfert al cursei.
|
--------------------
Renault
Scenic
2007
- bz_03_hcs
|
|
scenic2 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 4 January 07 ![]() |
QUOTE(Versand @ 23 Nov 2005, 13:30) Am o problema. Acum fro` luna mi-a aparut pe display mesajul :change oil soon. Mi-am sunat dealeru` care mi-a spus ca nu-i bai, e ceva firesc, dat fiind faptul ca masinile sunt setate ca automat la aproximativ un an de la fabricarea masinii sa lanseze acest mesaj spre a te indemna sa mergi la sevice. Cum masina era cumparata in vara de la ei, dar fusese fabricata in decembrie 2004 si tinuta in parcul auto am considerat pertinenta remarca si am procedat asa cum mi-a zis...adica nu am schimbat uleiul si mi-am vazut de treaba fara sa ma duc la ei...mai ales ca nu am vazut scurgeri de ulei sau pete sub masina. Ei bine, acum gluma se ingroasa caci am primit si mesajul de "sevice" pe fond portocaliu. Ma intreb daca e o abureala a celor de la service care nu vor sa-si bata capul si sa-mi schimbe/controleze uleiul unei masini aflate in garantie sau e ceva normal si ar trebui sa astept pan` la vara cand se implineste sorocu` firesc al service-ului? Am avut aceasi problema ca si tine doar ca eu nu am asteptat sa-mi apara si mesajul pe fond portocaliu. Am mers la dealer si am cerut explicatii. Asa cum ai spus si tu computerul de bord este setat sa-ti afiseze mesajul asta la exact 1 an de cand a iesit din fabrica, chiar daca masina nu a parcurs nici macar un km. Ca sa nu patesti asta dealerul care iti vinde masina ar trebui ca in ziua in care iti vireaza masina sa reseteze computerul de bord astfel incat masina sa cronometreze 1 an de la momentul respectiv si nu de la momentul iesirii masinii din fabrica. Doar ca in RO, din comoditate probabil sau pur si simplu pentru ca nimeni nu se gandeste la asta ci doar la "cum sa vindem mai mult", nici un dealer nu o face. Cum spuneam eu am mers la service si pentru ca ma stresa foarte tare am resetat computerul de bord. Aveam parcursi 5000 Km. La inceput nu vrut sa mi-l reseteze, pentru ca o data cu resetarea masina incepe noua numaratoare inversa atat a timpului cat si a celor 10000 Km pana la urmatoarea revizie. Ceea ce inseamna ca pe mine masina nu o sa ma mai avertizeze sa merg la service cand ating 10000 km ci la 10000 + 5000 cat avea la momentul resetarii. Le-am explicat ca e o chestiune psihologica la mijloc, ca ma streseaza sa vad mesajul ala acolo in fiecare zi pana la urmatoarea revizie. In plus daca eu am mesajul asta tot timpul in fata, cand masina ma a avertiza "pe bune" eu sigur nu o sa o mai iau in seama pentru ca nu-mi va mai sari nimic in ochi. Asa ca prefer sa ma uit eu la km parcursi si sa fiu atent sa nu depasesc cei 10000 de km cand trebuie sa fac revizia dar sa nu-mi apara mesajul asta. Cu argumentele astea se pare ca i-am convins si mi-au resetat computerul de bord asa ca mesajul a disparut. La prima revizie (care se apropie cu repeziciune - am 9300 KM acum) o sa se regleze si cronometrarea atat a km cat si a timpului pentru ca la fiecare revizie se face resetarea de care vorbeam si astfel totul reintra in normal. Prin urmare: NU VA SPERIATI, NU E NICI O PROBLEMA! Va salut pe toti! |
--------------------
Renault
Scenic II
2006 Dynamique 1.5dCi 80CP
- B 40 HEX
|
|
gogu-ologu |
![]()
|
Salutare, tuturor!
Revin cu un post.....dupa o suma de kilometrii si ceva luni de folosire a mpv-ului meu, un Renault Scenic II, din 2007. Acum am cu el 23.500 km....vreo 2 revizii si ceva impresii de calatorie. Pot sa spun ca pana acum masinuta asta de familie m-a condus in toata tara si nu m-a dezamagit deloc. E comoda, eleganta, confortabila. Prima revizie m-a costat aprox 400 lei, a doua aproximativ 700 lei.....ma rog....n-o sa comentez preturile de la service-ul Renault. Revin la masina. O perioada am dorit sa achizitionez o cotiera....caci spatiul dintre scaune mi se pare neterminat.....sau , poate, o cotiera ar fi fost mai relaxanta in timpul drumurilor lungi. Dar pretul de achizitie de nou m-a descurajat complet. Cum una la mana a doua nu prea am gasit....trag sperante ca voi gasi vreo informatie de unde sa-mi cumpar una, la un pret de bun simt. Sunt foarte multumit de masina, de performante, de consum. Consumul mediu este de 5.1, in ultimii 6.000 km, ceea ce ma multumeste in vremurile astea. Remarc ca dupa aproximativ 7.000 memoria calculatorului a luat-o de la 0, in cea ce priveste consumul mediu, numarul de kilometrii, distanta parcura de la alimentare, etc. Tractorasul meu, caci este un diesel, trage multumitor. E cam puturos, caci e motor de 1.5 dci, are cuplu excelent, dar, cum sunt un om potolit, las pe altii sa-si puna in evidenta performantele motoarelor. Pana acum...sa n-o deochi. Nu pot critica nimic. Poate pe parcurs...ceea ce va insemna infirmarea, pe forum, asupra intamplarilor ivite. Pana atunci, multi kilometrii cu bine! |
--------------------
Renault
Scenic
2007
- bz_03_hcs
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
400 lei? Dar e foarte, foarte ieftin! Bine la mine a fost gratis
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
gogu-ologu |
![]()
|
La Buzau, service-ul Renault practica reducere de 30% la manopera, pentru clientii ce au achizitionat masina de la ei. Deci....probabil ca in alta parte...sa nu fie valoarea asta.
Acum ma pregatesc de revizia de la 30.000. Sper sa nu fie costisitoare. Voi reveni cu un post, dupa ce o fac. |
--------------------
Renault
Scenic
2007
- bz_03_hcs
|
|
Mihai60 |
![]()
|
Ultima revizie facuta in ianuarie 2009 a fost aproape 5ooRON. Cred ca la urmatoarea va fi mai mare. Trebuie schimbat si filtrul de motorina. Revizia de 40kkm.
Cu ciupiturile din parbriz inca mai rezist. Au ramas la locul lor. Am dovada de la Casco dar nu schimb. Este valabila doi ani si este facuta in aprilie 2009. Am schimbat toate becurile mici cu leduri. Cam mult a costat. Doar in habitaclu sunt 10, portbagaj 2, numere doua si am schimbat si cele de pozitie dupa ce in timp de doi ani am schimbat 3 ( trei ) becuri H6W ![]() Diferenta foarte mare intre cele originale filament si cele cu led. Si cele cu led sunt de doua tipuri. De 5000k si de 6000k. Vezi attach pozitie. Masina in rest este bine merci. De la ultimul plin facut la OMV ( doar de acolo alimentez ) merge un pic naspa. Trece - sper Probleme - piese schimbate - furtun / mufa sparta - nu stiu exact la ce foloseste - regulator ventilator clima - buton oglinzi - oglinda stanga - oglinda dreapta - cheder luneta cu deschidere 34.000 km. In iunie se fac doi ani. Circula in Bucuresti 14 km / zi in zilele lucratoare ![]() Mihai PS. Cred ca urmatoarea masina va fi tot Renault dar " Grand Scenic III de 110CP " This post has been edited by Mihai60: 23 May 2009, 22:30 Attached thumbnail(s) 5000k.JPG ( Size: 95.67k ) Number of downloads: 443 6000k.JPG ( Size: 86.42k ) Number of downloads: 464 plafoniera_bluevision.JPG ( Size: 45.66k ) Number of downloads: 448 plafoniera_led.JPG ( Size: 36.52k ) Number of downloads: 437 DSC03782.JPG ( Size: 91.31k ) Number of downloads: 444 DSC03818.JPG ( Size: 90.73k ) Number of downloads: 123 DSC03819.JPG ( Size: 97.41k ) Number of downloads: 127 |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
alexalina |
![]()
|
![]() www.megane2.fr Group: Members Posts: 349 Joined: 17 February 09 ![]() |
salut.din 2006 detin si eu un scenic 2 1,5.mentionez ca este masina tatalui pe care o mai conduc si eu din cand in cand.tatal meu este multumit de masina care este mare suficient de mare chiar.eu insa nu sunt deloc multumit dpdv al motorizarii.motor mic foarte mic pt o masina mare si grea.in rest am 33.000km.probleme...am schimbat pe garantie mai multe piese dar norocul meu a fost ca toate s-au schimbat pe garantie.de cand a iesit din garantie am avut o singura problema si anume schimbat acum 2 zile filtru de polen.. deoarece numi mai functiona clima din cauza mizerii adunate pe filtru.deci 80%sunt multumit de masina.
|
--------------------
renault
megane dCi
2004
- HEL
|
|
Mihai60 |
![]()
|
Am uitat sa mentionez - toate piesele schimbate in garantie. Mai am doi ani. De la inceput am preferat sa iau patru ani pentru a nu avea probleme.
Din punct de vedere al motorizarii sunt foarte multumit. Este 1.5dci cel de 100CP E3. In 2007 nu erau E4 la motorizarea asta. Atata timp cat in oras masina condusa ( vara - clima, iarna incalzire in scaune ) de sotia mea are media de 6.5 este impecabil. Cand conduc eu in oras sare la 7.7 / 8. Afara cand mergem in concedii viteza maxima este cea admisa. Cu trei persoane adulte si bagaj consumul mediu este 5.5 / 6 . Nu trag de ea. Nu am avut ocazia sa urc pante mai naspa. Am achizitionat masina mai mult pentru spatiul interior. Portbagajul este un pic prea mic. Se cere un Grand ![]() Mihai This post has been edited by Mihai60: 24 May 2009, 06:21 |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
Mihai60 |
![]()
|
He, he, he
Masina inca functioneaza ![]() OK. In decembrie am venit sa fac ITP-ul. Posibil ca peste doi ani sa nu mai fac in Ro. Sa trec inmatricularea pe alta tara. Am venit cu defectul " Injection fault ". La accelerari mai bruste aparea mesajul in bord. De cateva ori motorul s-a oprit. A trebuit sa vin si din cauza preturilor. Macar in RO stiam ca se poate face cate ceva. Adica eventual de reparat. Nu de schimbat cu ceva nou. Afara pretul pompei noi ~ 600£. In atasament erorile cu care a intrat masina in service. Inclusiv cu presiunea obtinuta de pompa. In acelasi document cu presiunea initiala este si verificarea dupa reparatie. Reparatie care a durat 2h. Uitandu-ma la ce s-a facut sunt convins ca as fi putut si eu sa fac acest lucru. Nestiind exact ce anume are nu puteam sa m-a apuc de treaba. Tot in atasament este si o poza cu piesa schimbata. La care am si P/N de la Delphi caci am avut ghinionul sa am asa ceva montat pe masina. Poate daca era Bosh era mai bine sau poate NU ![]() In rest masina este un pic mai zgomotoasa fata de cand a fost achizitionata. Este normal. Fluiera un pic suportii de pe acoperis la viteza mai mare. Repararea capului de pompa - 600 Lei. Restul se vede din atasament. Am pus si factura de schimbare filtru ulei facuta in UK. Niste dobitoci mecanicii din service specializat Renault / Anglia. Nu au stiu ca trebuie sa inlature un "capacel" cu ajutorul dispozitivului din kit. Vroiau sa m-a taxeze de doua ori. Bine ca am trecut de faza respectiva. This post has been edited by Mihai60: 11 Jan 2016, 00:01 Attached thumbnail(s) erori.jpg ( Size: 248.25k ) Number of downloads: 48 IMG_0005.jpg ( Size: 400.56k ) Number of downloads: 35 IMG_0006.jpg ( Size: 366.39k ) Number of downloads: 28 fact_service.jpg ( Size: 668.96k ) Number of downloads: 29 pompa_inainte_si_dupa_reparatie.jpg ( Size: 559.66k ) Number of downloads: 33 IMG_20151222_183036.jpg ( Size: 505.19k ) Number of downloads: 50 schimbare_filtru_combustibil.jpg ( Size: 409.34k ) Number of downloads: 48 |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
Petrikas |
![]()
|
Petrikas Group: Members Posts: 10 Joined: 1 February 16 From: Iasi ![]() |
Salut, cat te-a costat diagnoza?
Eu tocmai am luat un Grand Scenic 1.9 Dci si as testa-o putin! Doar sa stiu pe viitor ce ma asteapta! Multumesc ! |
--------------------
Renault
Espace
2011
|
|
Mihai60 |
![]()
|
QUOTE(Petrikas @ 8 Feb 2016, 01:01) Salut, cat te-a costat diagnoza? A intrat in pretul reparatiei, revizie, ITP. Nu pot sa spun defalcat. Factura este atasata. A doua verificare de presiune a fost facuta dupa repararea pompei de motorina ( vezi graficul ). Nu m-a costat nimic in plus ( asta ptr ca sunt clientul lor de ani buni ) Am raspuns dar nu stiu daca te interesa pompa de motorina ![]() Sorry ca nu-ti pot da un raspuns la intrebarea ta. |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Diagnoza parca costa 0.5h de manopera, deci vreo 60-70 de lei.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Mihai60 |
![]()
|
QUOTE(Petrikas @ 8 Feb 2016, 01:01) Doar sa stiu pe viitor ce ma asteapta! Defectele sunt imprevizibile ![]() Nu poti sa te gandesti imediat cum ai luat o masina la ce defecte sa te astepti. Poate eventual sa faci inainte o cautareeeeeeeee lungaaaaaaaaaa pe net sa vezi daca exista ceva autoturisme fara defecte. Nu cred ca vei gasi. Nici eu cand am luat masina nici prin cap nu trecea ca la ~ 70k sa pice ceva la pompa de motorina. Noroc ca a fost ceva care a putut fi rezolvat usor. Am avut un R5 motorina. A plecat de la mine cu > 250k km fara nici o problema la pompa. Este adevarat ca alta tehnologie dar ..... Greu de spus ce ar putea aparea. Bafta |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
Petrikas |
![]()
|
Petrikas Group: Members Posts: 10 Joined: 1 February 16 From: Iasi ![]() |
Eu am luat un Grand Scenic din 2007 (decembrie) 1.9 DCI, verificata la reprezentanta, piese originale, fara incidente, totul ok, schimbat ulei, placute de frana.
213.000 km reali, ruleaza bine de tot. Intrebam doar cat costa pentru a imi face o idee, imi place sa fiu informat, mai ales ca m-am indragostit pur si simplu de masina. |
--------------------
Renault
Espace
2011
|
|
miciceii |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 15 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Salutare
Dupa aproape 7 ani de cand o am pot sa spun ca sta foarte prost pe partea de articulatii,in special fata,bucse,pivoti,cred ca pana in momentul de fata am schimbat de 4 ori aceste componente,si am cumparat numai ce era top,am mai schimbat in acesti ani si bieletele de directie,antiruliu si capetele de bara o singura data..Suspensia insa este foarte moale si confortabila. La motor (eu am benzina)nu au fost probleme majore,am schimbat o data fulia defazoare,termostatul si cam atat,la 1.6 cade fulia defazoare mai des. La ambreiaj nu am umblat pana acum. La frane sta foarte bine dar depinde si de anvelope. Pe partea electrica dupa cum se stie cade display-ul si modulul de clima,iar la 1.6 bobinele de inductie,defect de proiectare in special la Phase 1. Pe partea de evacuare am schimbat doar 2 suporti care tin partea finala a esapamentului,imbatranisera. La caroserie sta foarte bine,este galvanizata,singura problema pe care o am sunt elementele de plastic vopsite,in special bara fata unde a inceput sa sara lacul. La faruri,eu am Xenon de fabrica,conteaza foare mult becurile care le folosesti,nu folositi becuri cu provenienta incerta,nu ve-ti vedea nimic noaptea,recomand Osram sau Philips ORIGINALE.Ar mai fi o problema la Phase 1,crapa policarbonatul farului,am impresia ca din cauza spalatorilor de faruri pe care le am,am schimbat o pereche de faruri pana acum pe acest motiv.La cine nu are spalatoare poate nu se intampla . Cam asta ar fi parerea mea despre Scenic 2 formata in acesti ani. P.S. Am uitat sa precizez nr.de km - 120.000,multi dintre ei facuti prin Bucuresti. Eu zic ca in 7 ani astea nu sunt probleme. Daca aveti prieteni mecanici prin Service-uri Renault intrebatii de noile modele de masini sa auziti ce pareri au. This post has been edited by miciceii: 10 Feb 2016, 12:47 |
--------------------
Renault
Scenic
2005
- B XX XXX Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Fie incerci sa eviti gropile, fie cumpara piese de la reno. Eu am schimbat bratele cu totul acum ceva vreme, pe la 130k km pentru prima oara. Tot atunci am schimbat si bucsele de la putea spate, iar acum, la 166k, amortizoarele.
Discuri si placute schimb ca pe sosete, da' nu prea cred ca-i vina ei ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
miciceii |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 15 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Salutare R19
Poate pe la tine prin Ploiesti sunt drumurile mai bune ca in Bucuresti,recunosc ca am si un stil de condus mai sportiv dar am prieteni si cu alte tipuri de masini si nu au schimbat articulatiile fata asa des ca mine,de ex.la Subaru Forester se schimba basculele pe la 150-200.000km si pretul unui brat este pe la 8-900 lei dar cade ambreiajul mai des,asa ca fiecare firma cu problemele lor.Eu am impresia ca articulatiile fata cel putin,sunt sub dimensionate pt.greutatea masinii,1.5tone,doar sunt aceleasi bascule ca la Megane 2 nu,ce greutate are un Megane 2? This post has been edited by miciceii: 10 Feb 2016, 12:56 |
--------------------
Renault
Scenic
2005
|
R19/16v |
![]()
|
Tot orasu-i santier de vreo 3 ani, de cand dobitocii si-au zis ca e nevoie de tramvai nou...
|
--------------------
DS
5H
|
miciceii |
![]()
|
![]() Asta e Romania! Tara a 1000 de proiecte incepute si niciunul finalizat. This post has been edited by miciceii: 10 Feb 2016, 13:03 |
--------------------
Renault
Scenic
2005
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Xenon din fabrica implica obligat spălătoare și reglaj automat, deci xenon din fabrica fără spălătoare nu se prea poate.
Forester e altceva, creata si pentru alt scop nu doar mers pe sosea asfaltata, deci alta suspensie. Ce înseamnă picat ambreiaj mai des? La mine (1.5dci) ambreiajul a căzut undeva intre 80-90k, cei de la Serus mi-au zis ca pica in general in intervalul 90-100k, acu depinde si cat mergi în oraș si stilul de mers. |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
miciceii |
![]()
|
Salut BiGBear
Mai des la Subaru inseamna ca daca stai cu piciorul prea mult pe ambreiaj il "prajesti"imediat,e motor de turatii ridicate si ambreiajul cred ca e cam micut. This post has been edited by miciceii: 10 Feb 2016, 17:55 |
--------------------
Renault
Scenic
2005
|
R19/16v |
![]()
|
Eu am chipuit-o aproape cand am luat-o inca nu zice nimic ambreiajul... ce-i faceti in bucurestiul ala?
![]() |
--------------------
DS
5H
|
Mihai60 |
![]()
|
Cand am luat masina am crezut eu, sotia si baiatul ca vom face multe concedii afara.
Ceva s-a intamplat si am iesit de tot ![]() Asta nai mult pentru iesirile pe partea dreapta a canalului ![]() Maina are acum doar 83k din 2007. LA inceput o luasem bine. Fiecare an cu o plimbare pe afara de aprox 7k km. Acum majoritatea drumurilor le facem cu Punto. Diferenta ca de la cer la pamant intre cele doua masini. Scenic - ultra silentios, pluteste ca o barca, spatioasa. Am postat pe forum tot ce am schimbat la ea. Ceva m-a frapat. Am schimbat toti senzorii de presiune roti. Asta ca sa arate display-ul frumos. Nu au fost schimbati din cauza bateriei interne ci din cauza dezintegrarii lor. Xenon + spalator faruri + reglaj automat = din fabrica. Nu am luat E4 din cauza ca la vremea respectiva nu existau de 1.5dCi. Si nici nu am vrut 1.9dCi din cauza consumului chiar daca era E4 si era cu 2.500 euro mai scumpa. Cotiera da, deschidere luneta da. Plafon vitrat fix - la recomandarea mecanicilor. Referitor la bord. Defectul lui eu cred ca apare si ajutat de sofer. Am scris acest lucru dar reamintesc. Electronic vorbind. Bordul inseamna un consumator ( sa zicem bec ). Am vazut si pe aici ca multi dau luminozitatea slaba. Ca sa nu fie deranjati de lumina lui. In momentul in care vrei sa scazi luminozitatea, tensiunea ( puterea ) care nu este folosita cade pe un consumator. Acel consumator este tranzistorul care se strica. Cu cat lumina pe display este mai mica cu atat caderea de tensiune pe acel tranzistor este mai mare. Curentul fiind la fel deci puterea creste pe acel semiconductor. Asta inseamna tot o data temperatura mai mare. Eu nici o data nu am micsorat lumina din bord ! Poate ca am scris prea mult dar cred ca pentru cineva care nu se pricepe de loc este un punct de pornire. Revin la masinuta noastra. Nu are pic de rugina. Fluiera barele pentru fixarea bagajelor pe acoperisul masinii. Sotia mea nu vrea sa le dea jos. Mai primesc ceva flashuri aici din cauza farurilor EU. Foarte multumit. Posibil sa o inscriu aici ca sa nu mai fac special drumul in RO pentru ITP. Am primit propunerea sa o cipuiesc de la o pers cunoscatoare si de mare incredere. Am avut si un Polo de care am fost foarte multumit de cum a fost facuta modificarea. La Scenic nu am constatat ca este nevoie de asa ceva. Nu a sarit nici o vopsea de pe bara. Intacta. Farurile au inceput sa devina un pic mate. Sper sa mai reziste vreo doi anisori. Pe urma unele noi. Ambreiajul functioneaza. Cate o data parca patineaza ( tremura ) dimineata dupa o noapte foarte umeda. Acum doua luni in service am fost anuntat ca nu are nimic. Noroc ca am scapat ieftin cu pompa de morina. In rest drum bun. Punto Sporting 2001 - nervoasa, consuma destul de mult, spatiu mult prea mic, doua usi, zdruncina, se clatina la vant puternic lateral, rugina multa - schimb discurile la doi ani ! Masina cumparata in 2011 cu 36k mile si avand acum 100k mile. This post has been edited by Mihai60: 11 Feb 2016, 07:52 |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
|
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 12:52 |