Claxon - pozitionare, probleme, solutii, schimbare cu trompete aftermarket
![]() ![]() ![]() |
Claxon - pozitionare, probleme, solutii, schimbare cu trompete aftermarket
Paraipan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 11 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Clio
Bicorp 1.5 DCI
2004
|
|||
danydci |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 17 May 10 From: BUCURESTI ![]() |
salut la toata lumea, am si eu un renault clio din 2005 benzina, si azi am claxonat putin, si dintr-o data am ramas cu mana pe volan , apasat, dar de claxonat pauza. am ridicat mana si am apasat iar a murit de tot ! mentionez ca m-am uitat la toate sigurantele de 15A, si niciuna nu este arsa din cat ma pricep eu, am fost la dezmembrari am cumparat un claxon cu tot cu suport, acum intrebarea mea este, e greu sa ajung acolo jos la claxon ? trebuie sa dau bara jos ? sunt greu de legat firele? este sigur de la goarna? multumesc !
29 Apr 2011, 09:22: nu ma ajuta nimeni ???? 29 Apr 2011, 11:27: mentionez ca acum am incercat sa pun alt claxon alta goarna,si am incercat sa o apropii de o portiune de fier a masinii si sa claxonez cu firul bagat si nu merge? ce poate sa fie ? multumesc This post has been edited by danydci: 29 Apr 2011, 11:27 |
--------------------
Renault Clio
Clio
2005
- B 22 DCI
|
|
danromania2002 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 12 June 06 ![]() |
Trebuie fixat claxonul in primul rand , poate ai fir intrerupt( ai tensiune in fire )
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 DCI , Clio 3
2004 Symbol, 2008
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Chiar nu a mai schimbat nimeni claxon din 2011 incoa??
Eu sunt la al doilea deja, in 3 ani, doar ca acum nu mai pleaca deloc.. si mi s-a recomandat sa caut nu stiu ce banda/lamela la volan ca nu mai face contact.. A mai schimbat cineva asa ceva? Ca nu stiu daca gasesc asa ceva si volanul nou este 800 lei, nu ma atrage.. gasesc alte zeci de solutii pana sa dau 800 lei pt un claxon... Sau il ingrop de tot ca oricum nu merge de 3 saptamani ![]() |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Pai cumperi o goarna din aia pentru stadion, o montezi sub capota si ii fixezi un bat prin bord si il folosesti cand ai nevoie, asta ca sa radem un pic de nesimtitii astia de la Reno care te pun sa cumperi un volan pentru spira aia nenorocita. In alta ordine de idei, du-te la dezmembrari, testezi si o cumperi.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Salut,
Am si eu o problema la claxon, cand apas pe volan se aude un sunet de claxon scurt si atat, apoi nu mai merge deloc. Ati mai intalnit acesta situatie? Ce pot face? |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
poate scapi usor doar cu un contact imperfect(la claxon) vezi unde se afla si curata papucii aia.
Asa am avut si eu, la un claxon s-a intrerupt si nu a mai functionat, curatat papucii si a fost ok |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Multumesc de sfat razvantrc,
O sa incerc asta. Imi poti spune unde se gaseste claxonul? |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
razvantrc |
![]()
|
La masina din semnatura ta nu stiu sa-ti zic, dar de-obicei prin spatele barilor se pun claxoanele
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
|
andreis |
![]()
|
Scuze, masina din avatar este cea in cauza
![]() Renault Symbol, 2006, 1,5 dci. |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
razvantrc |
![]()
|
in spatele barei pe partea stanga(pe partea soferului) ai acces pe usor prin partea de jos
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
|
florinbarca |
![]()
|
membru activ Group: Members Posts: 150 Joined: 22 January 14 From: bucuresti ![]() |
ce tip de claxon recomandati pentru masina din semnatura?
trebuie sa fie cu o singura mufa de alimentare? eu nu am deloc pe masina si am vazut ca acolo unde trebuia sa fie claxonul ajunge doar un fir cu papuc. |
--------------------
renault
symbol
2006 diesel 1.5
|
|
cyky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 17 July 14 ![]() |
Salu! Ma poate scoate cineva din rahatul asta, acum ceva timp am lovit masina (un Renault clio 2001) pe partea stâng, mmi-au sărit airbag urile, am schimbat volanul dar de atunci numai în funcționează claxonul care ar fi soluția, aștept răspuns mulțumesc mult pentru timpul acordat.
|
--------------------
Renault
clio
2001
- BZ 35 JMV
|
|
altair |
![]()
|
![]() -<>- Group: Members Posts: 102 Joined: 10 August 05 From: Galati ![]() |
se pare ca si la masina din semnatura am problem cu claxonul: dimineata suna gajait rau (dupa un drum lung unde am avut parte si de ploi & balti) apoi dupa-amiaza era mort.
in urma cu ~2-3 sapt a mai tacut fara motiv (imi amintesc ca era f cald afara)... o fi un contact imperfect... ?! |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji 2007 1.5 dCi 70CP
- zzz
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.786 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
are un papuc la contact...cam greu sa ajungi pe deasupra...dar incerca daca ai mana mai lunga si subtire.
la mine a fost la fel...adica contactul imperfect (bine a fost si contraaripa mulata pe el saracu)- mergea cand vroia |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
altair |
![]()
|
claxonul era bun, problema era la papuc/contact => curatat putin & am claxon original in continuare (era cat pe ce sa iau altul)
|
--------------------
Renault
Symbol
Fidji 2007 1.5 dCi 70CP
- zzz
|
|
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
altair, contactul imperfect era la claxon? cum ai ajuns la el? cu bara demontata?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.786 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
ai 2 variante pe deasupra daca ai mana lunga si subtire.... si pe sub bara prin desfacerea capacului dintre roata si proiector-este prins intr-un nit. aici ai nevoie de rampa sau nu daca doresti sa te tavalesti.
![]() This post has been edited by wolfin: 26 Aug 2014, 09:01 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
ok! multumesc!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
altair |
![]()
|
eu am avut acces direct pe sub masina (in prealabil am lasat masina cu roata pe un "damb"), e un pic cam dificil de umblat ... dar se poate
|
--------------------
Renault
Symbol
Fidji 2007 1.5 dCi 70CP
- zzz
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Si la mine claxonul da semne de "inceput de sfarsit", cand functioneaza, cand nu. Culmea, am observat ca functioneaza cand e umiditate afara, ceea ce ma face sa cred ca poate e de la vreun contact imperfect.
Are rost sa dau jos masca de la airbag si sa ma uit la contactele de acolo sa nu fie oxidate/ruginite/intrerupte, sau mai bine cumpar un claxon nou ? Capacul de la airbag este tinut doar in cele 2 cleme din spatele volanului? |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Mai bine verifici firul care alimenteaza claxonul, mai mult ca sigur este oxidat, lasa volanul si airbagul la locul lor ca nu e de acolo.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Verifica firele la claxon in primulk rand . Sa faca bine contact. Daca nu sunt oxidate, de-abia atunci treci la capacul volanului... Da, e prins doar in cele doua clume, care se desfac relativ usor, dupa ce ai "prins" miscarea. Am avut aceeasi problema si era de la capac. Indiciu : in toate trei punctele, face la fel?
|
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Am apasat azi dimineata in toate punctele de pe volan (cele doua marcate cu trompeta si apoi pe toata masca airbagului) si nimic. La amiaza am dus masina la spalatorie si dupa ce am iesit am apasat pe claxon (la volan) si iar a functionat. Sunt curios daca mai functioneaza si maine.
|
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
GlontZ_YO! |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 11 January 08 ![]() |
Dupa vreo 2 luni "de oboseala" a claxonului la masina din semnatura, in care dupa ce spalam masina functiona sau nu, sau daca mergeam pe ploaie suna mai ragusit, s-a oprit definitiv
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001, 1.4 8v
- B-xx-xxx
|
|
dincammp |
![]()
|
Proud Renault Symbolist Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 11 ![]() |
salutari ! astazi mi-a decedat si mie claxonul - dupa 7 ani de cand exista masina.....m-am chinuit 2 h in incercarea de a gasi claxonul...din pacate nu am reusit - am ridicat masina (un symbol dci) pe cric si am desfacut partial aparatoarea de noroi - insa in afara de pompa de servo nu reusesc sa localizez claxonul ! (parca mi-a cazut pur si simplu!)
daca este vreun binevoitor sa explice exact unde se afla si/sau daca ma poate ajuta cu un service din Bucuresti care sa ma ajute cu operatia, raman recunoscator ! |
--------------------
renault
Renault Megane 1.2TCE 130 CP
2016
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Posibil sa fie in fata radiatorului ,in spatele rombului din masca fata.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
dincammp |
![]()
|
Proud Renault Symbolist Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 11 ![]() |
mare dreptate ai avut ! multumesc mult - am incercat sa ii scot mufa dar nu am reusit. Doar l-am zgaltait putin si i-am infipt mufa mai bine si vad ca avum merge !!!
multumesc. |
--------------------
renault
Renault Megane 1.2TCE 130 CP
2016
|
|
Bada Bing |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 31 October 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salut,
Stie cineva unde se leaga cele 2 fire de la un claxon? La claxonul meu (tip goarna) sunt 2 fire, unu negru si unu rosu. No, ieri am vazut ca cel rosu nu e conectat/legat nicaieri, pur si simplu statea spanzurat in aer, neizolat. I-am dat niste banda pe capat si acum am zis sa va intreb si pe voi. Unde il leg? De la o vreme claxonul imi merge foarte greu, banuiesc ca firul asta are legatura. Multumesc. |
--------------------
Renault Clio II
/ Skoda Octavia II Facelift 1.9TDI
2010
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Plus - se leaga cablul care vine de la contactul la volan , minusul pe caroserie sau direct la baterie la borna MINUS.Dar dupa cum ai specificat tu ala de statea prin aer era minusul care trebuie legat la caroserie si posibil cand facea contact cand nu.Vrei si schema?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 11:05 |