Claxon - pozitionare, probleme, solutii, schimbare cu trompete aftermarket
![]() ![]() ![]() |
Claxon - pozitionare, probleme, solutii, schimbare cu trompete aftermarket
Prowlers |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|||
ess1902 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
Pur si simplu s-a bulit....
![]() ![]() |
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|
Prowlers |
![]()
|
Am mai mesterit la el - am stabilit ca intra curent in claxon.
L-am dat jos. L-am desfacut. Am umblat la surubul de reglare si acum merge. Un pic ragusit dar merge. Deci ma mai tine o perioada dar trebuie sa ma gindesc din timp de unde iau alta goarna... Are cineva vreo recomandare... ? |
--------------------
Renault
2014
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Dintr-un magazin de piese auto
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Prowlers |
![]()
|
Hai Andrei - evident ca la magazin - dar de la care si la ce pret...
Sa iau tot acelasi model sau sa incerc altul care sa ma tina mai mult... etc... |
--------------------
Renault
2014
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Prima data cand a facut nazuri eram la Tg.Mures si ma duc si eu in vitanul de acolo si cumpar de la rusi cu 10 lei ron un claxon identic constructiv (numai ca rosu fata de cel negru de pe masina) ... bine ca pana la urma nu l-am mai montat ca l-am curatat pe cel original (care merge si acum, ragusit insa la fiecare ploaie) ... dar ce am vrut sa spun este -> identic constructiv, identic la zgomot cu cel original [cand mergea bine
![]() In functie de cati bani ai, ce utilitate are pentru tine, cat de tare vrei sa te deranjeze pe tine sis/sau pe altii etc. iti cumperi de care vrei ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
mafteilucian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 15 February 08 ![]() |
Sfat practic: 2-3 claxoane pe Clio nu strica niciodata!
![]() Eu am doua, asa pt siguranta. Pe cel de-al doilea mi l-au montat mecanicii de la Renault si drept urmare, la primul claxonat mi s-a ars siguranta. De ce? Pt ca facea masa! Le-am schimbat pozitia atunci la amandoua si merg foarte bine. Concluzie: dai un ban la service Renault, dar stii ca nu-l mai ai... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio
2006 Symbol 1,5 dci
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Atentie cand vindeti masina ! Cunosc persoane (dobitoci, ma rog) carora daca le spui ca ai totul original "pe" masina, mai putin claxonul care s-a ars / stricat / ragusit, etc..., stramba din nas si incearca sa negocieze in plus sau n-o mai cumpara.
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Dupa 23.000 de km si doi ani de functionare ireprosabila, a tacut si claxonul meu. Am tot vazut ca e o problema des intalnita la Clio/Symbol, iar intrebarea mea este, ce model pun in loc? Schimb si locul, dar oare merge orice model, marca, etc?
|
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
cmandrei |
![]()
|
Nu stiu daca la toate e la fel dar la a mea masinuta este "versiunea melc" cu un contact (adica o singura lamela de contact pe care se pune papucul/mufa cu fir) + surub prindere cu piulita existenta deja ... [ceva de genul asta doar ca se conecteaza un singur fir]
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
Prowlers |
![]()
|
Si eu am modelul cu o goarna cu un singur papuc si pe la toate magazinele gasesc un set cu 2 goarne rosii - fiecare cu 2 lamele
![]() |
--------------------
Renault
2014
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Stie cineva cat e unul original de Symbol? Multam
![]() |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
Prowlers |
![]()
|
Unul original e vreo doua milioane - in timp ce setul de 2 goarne cu 2 papuci fiecaree 200.000lei vechi.
|
--------------------
Renault
2014
|
|
andreis |
![]()
|
Inseamna ca la 50 de lei l-am luat bine de la un coleg de pe forum
![]() Revenid la problema, azi am fost la Meridian Vest, e cel mai aproape de mine si am cerut sa ma ajute cu schimbarea. Mi-au zis ok, se face in 30 de minute si costa 60 de lei. CAT? 60 de lei mi se pare cam piperat. Ma gandesc sa il las pe cel vechi acolo si sa-l pun pe cel nou langa baterie tragand fir de la cel vechi, astefel nemaifiind nevoie de urcare pe rampa, scos roata... etc. Oare are ceva daca modific asa? Tai firul vechi, trag altul nou, repozitionez claxonul si... se rezolva? Masina nu mai este in garantie, dar are Full Casco. |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
tatelu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 6 April 08 From: Campulung Muscel ![]() |
Io am cumparat un set de goarne de la niste samsari cu 25 lei.
![]() ![]() 5 Oct 2008, 21:04: Oricum sub aripa acolo nu au viata lunga,ca de altfel si electropompa de la servodirectie,care la mine a crapat si mi-a dat de lucru.A INTRAT APA IN EAAAAA. ![]() This post has been edited by tatelu: 5 Oct 2008, 20:04 |
--------------------
renault
clio
- AG 00 XXX
2006 symbol Sa auzim de bine!
|
|
zarul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 5 March 09 ![]() |
salutare, mentionez ca acum vreo 6 luni am avut o problema cu claxonu....adica nu mergea!ma duc fac programare la service si cand ajung acolo.....functiona!
Toate bune si frumoase pana ce mi-am demontat volanul intr-o zi ca sa schimb radiatorul....in fine (complicata treaba) montez tot la loc si nu imi mai functioneza claxonul din nou!este vreo modalitate sa il verific singur?cu un aparat de masura ceva? |
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4mpi
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
salutari!vreau sa iti zic ca si la al meu clio claxonul uneori nu merge cand volanul este virat sau ma rog o fi o pozitie al lui cand nu functioneaza dar il misc umpic si functioneaza nustiu de ce e normal asa au ele o pozitie sau vreo chichita cand nu merge?
|
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@zarul:
Poti sa verifici singur claxonul: il conectezi direct la baterie si vezi daca suna sau nu. Daca suna, inseamna ca ai o problema de contacte intrerupte la volan, in urma demontarii sale, despre care ai scris. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
zarul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 5 March 09 ![]() |
am dat claxonu jos si o sa il pun la baterie....si am verificat cu un aparat de masura mufa aia din interiorul volanului si canch...nu era curent, am desfcut carcasa aia din jurul volanului sa vad daca am uitat vreo mufa neconectata si era una mica la maneta din stanga cea de lumini , am gasit si locul ei si am conectat-o da nu imi arata curent in mufele alealalte!mai ramane sa incerc claxonu!
![]() |
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4mpi
|
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Claxonul se poate schimba pe garantie?
Adineauri am ridicat si eu masina de la Cobalcescu Splai pt o reparatie de bara fata si spate si in drum spre casa observ ca nu mai am claxon de nicio culoare. Sa fie de vina reparatia la bara si aripa st fata? ![]() |
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Am rezolvat si cu claxonul dupa o vizita la Serus. Se pare ca mecanicii care mi-au pus bara fata la loc au uitat sa conecteze...fisa sau cum se zice. Personal nu stiu cu ce le statea in cale dar ma rog. Mi-a fost lene sa ma duc pana acolo ca poate scuteam cei 30 ron dati pe verificarea contactelor.
![]() |
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Si eu am avut o problema ciudata cu claxonul. Acum cateva luni mergea foarte ragusit pana a murit de tot. Cititnd posturile voastre, l-am desfacut si l-am curatat cat am putut si tot degeaba ca nu mai zicea nimic ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
De vreo saptamana mi-a murit si mie claxonul si vad ca nu-si mai revine. Bineinteles ca imi tot ragusea la fiecare ploaie, dar isi revenea dupa ce se usca. M-am uitat pe sus, conform celor spuse de cmandrei, dar la diesel e aproape imposibil sa ajungi la el pe acolo. Asa ca ma gandeam sa aplic metoda lui Flamingo, adica sa ridic masina pe cric si sa-l scot pe partea de jos. Acum intervine o intrebare: trebuie data jos contraaripa rotii stanga fata? Sau pe unde se umbla?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
salutare, am si eu o nelamurire. Am cumaprat 2 claxoane din vitan, le-am montat langa baterie, toate legaturile ok. Au mers f bine timp de 3 luni. Porma a aparut o problema. Nu mai merg amandoua simultan. Adica daca alimentez doar cate un claxon, merge fara probleme, dar daca le alimentez pe amandoua, nu mai merge niciunu. Totusi cand sunt ambele conectate , se aude un zgomot asa ca si cum ar bate cineva usor in tabla masinii. Cineva mi-a zis ca releul s-ar putea sa nu mai faca fata si sa alimenteze ambele claxoane simultan. Nu stiu ce sa zic. Are cineva vreo idee?
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Astazi am schimbat si eu claxonul ca isi daduse duhul definitiv. A costat 8 lei si l-am cumparat din targul Vitan. Operatiunea a fost facuta la Autocobalcescu pe Spaiul Independentei si a costat 35 RON (cu tot cu reducerea de 30% obtinuta la evenimentul Renault All Days). Bineinteles ca inainte de a merge la ei am incercat si eu sa-l desfac, dar nicio sansa... Era intepenit acolo, lucru "confirmat" si de mecanicul care a lucrat la masina. Concluzie pentru cei care au diesel: se umbla la claxon numai pe sub masina.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut am si eu un symbol din 2005...saracu a stat mult si bine in garaj l`am scos de curand...merge foarte bine are doar 19.000km... azi mergand..am vrut sa clanxonez pe cineva...cand colo surpriza nu prea a mers...adica a clanxonat cum trebuie...dupa a2a apasare...ma rog nu am bagat de seama...dupa ce am mai mers...putin si am dat sa claxonez din nou clanxona cu un harait mai urat nu se auzea tare...dar se auzea mai incet...si harait...am tinut clanxonul apasat vreo 3 sec crezand or fi oxidate contactele de la atata stat...s`a auzit haraitul ala dupa 1 secunda cum trebuie dupa iar harait dupa nu a mai mers deloc...dupa multe incercari de apasare...sia dat din nou drumul tot cu harait...a mai mers putin dar de data asta a murit de tot...si acuma numai merge de loc....De la ce sa fie?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
dadusem search dar nu am gasit asta. MS azi am dus`o la spalatorie posibil sa fi intrat apa in el? la cum dau aia cu jetul ala...posibil sa isi revina daca se usuca?
This post has been edited by andutu: 3 Oct 2010, 21:35 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
danromania2002 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 12 June 06 ![]() |
Trebuie scos curatat si mutat sus in zona bateriei , citeste topicul de mai sus sunt o gramada de solutii.
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 DCI , Clio 3
2004 Symbol, 2008
|
|
c0xty |
![]()
|
![]() c0xty Group: Members Posts: 211 Joined: 23 June 10 From: In carciuma! DNFD!!!! ![]() |
Domnilor....m-am decis.... imi pun guarne de tir pe clio meu:D
Ceea ce presupune bineinteles ceva modificari! Butelie de aer si conducte:! dar zic eu ca merita una pe ste alta.. |
--------------------
renault
clio
- B 30 AEJ
2002 Renault Clio II,1,5 dci
**[B]Cu cat un om gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult[/B]!** |
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sau mai bine pui goarne de vapor. Suna mult mai bine.. Sa auda si cei care nu aud..
Dupa ce te complici ? Iei un claxon bun, il protejezi sa nu intre apa la el si gata. |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 13:06 |