Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
![]() ![]() ![]() |
Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
andreicri |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|||
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Fortat de lipsa la inventarul de dimineata_pe_la_pranz a stergatoarelor, am dat fuga la magazinul de pe Carol (mai sus mentionat) sa-mi iau si eu Aerotwin-e si n-am gasit.
Am pus o mana pe net si una pe tel si am gasit la prima incercare. Lista distribuitorilor se afla aici: http://www.bosch-romania.ro/ro/scripts/win...uppliers/aa.htm Atentie: nu toti distribuitorii vand si persoanelor fizice. Dar se poate aranja daca aveti toate datele unei firme, intrebati la tel - sa nu faceti un drum degeaba. Oricum, respectivul distribuitor va poate furniza o lista de magazine prin care puteti cumpara. Pentru alte modele sau marci de masini folositi catalogul online: Catalog Online BOSCH Datele complete ale stergatoarelor pentru Megane II: BOSCH AEROTWIN, model A 604 S (A604S), cod 3 397 118 908 (scris si pe cutie; util cand cauta baietii in baza de date sau in catalogul online). Atentie: in catalogul online, codul e cu 9 la sfarsit. Lungimi: 600 mm + 450 mm Modelul A604S se mai potriveste la: - Citroen C3, an 2002-> prezent - Laguna 1 Imi place sistemul de prindere pe brat. Se pot gasi mai multe solutii antifurt. Studiez maine, pe lumina (daca nu mi le-or fura la noapte). |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Si eu am pus Aerotwin acum cateva saptamani.
Dar pe mine m-au costat 1.650.000 lei (teapa mea!). Oricum imi place ca sunt foatre silentioase. @ cipman: nu am reusit sa-mi dau seama ce sistem antifurt poti sa le faci. Plasticul ala este foarte subtire, nu merge nici un surub in el (si oricum un surub din orice altceva decat inox sau alama nichelata ar rugini foarte repede). |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cipman @ Nov 22 2005, 06:52 PM) Datele complete ale stergatoarelor pentru Megane II: BOSCH AEROTWIN, model A 406 S (A406S), cod 3 397 118 908 (util cand cauta baietii in baza de date sau in catalogul online). Lungimi: 600 mm + 450 mm Modelul A406S se mai potriveste la: - Citroen C3, an 2002-> prezent - Laguna 1 Imi place sistemul de prindere pe brat. Se pot gasi mai multe solutii antifurt. Studiez maine, pe lumina (daca nu mi le-or fura la noapte). Este A 604 S nu 406.Acela este poate codul pentru cel clasic.chiar scrie lama stergator cu spoiler,ori asta nu are asa ceva. ![]() |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Mi-am corectat postul anterior. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
andreicri |
![]()
|
Stai lin.sa le stapanesti sanatos.Sunt doar curios cel din dreapta(cum stai in masina)cum vine pe geam?ca mie imi sta usor peste plasticul ala de la baza parbrizului.
This post has been edited by andreicri: 23 Nov 2005, 11:02 |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
|
|
cipman |
![]()
|
La mine pare ca sta bine, e destul de departe de margini. Poze:
img00831pa.th.jpgimg00845fx.th.jpgimg00852rg.th.jpg Cu antifurtul inca n-am gasit o solutie (din cauza de vreme neprielnica). Daca nu gasesc ceva mai bun, voi aplica metoda cu silicon pe care am aplicat-o acum cativa ani (pun silicon in sistemul de prindere astfel incat sa nu se vada si sa nu impiedice la oscilatia stergatorul pe brat). N |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Da,arata bine!Tot zic ca ma duc sa-mi iau si eu,dar nu ajung.Ca astea originale au cam inceput cu figurile doar cand sunt inmuiate bine curata impecabil.In rest daca folosesc solutie pur si simplu cam lasa dare.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Eu am luat de la practiker ,tot bosch( 2 buc )cu 44,9ron ambele de aceeasi lungime si e total alta viata, ca astea originale ma bagau in toate bolile in ce hal reuseau sa faca.Asa ca am scapat de un mare stres...
|
--------------------
ML
350
- BC-35-SDS
2013 MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
@ cipman&restul celor care au montat stergatoare Bosch Aerotwin - sistemul de prindere al stergatoarelor e tip "carlig" ? (eu asa inteleg din poze) Lamele in sine au un spatiu unde sa intre acel "carlig" ?
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
cipman |
![]()
|
Exact. Ai inteles bine.
|
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
oh joy !
![]() Multumesc |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
andreicri |
![]()
|
@Cipman :Sa mor de ciuda.Mie nu imi cad asa stergatoarele..Mie cel din dreapta imi vine mai jos decat al tau.Tu ai reglat bratul stergatorylui mai sus sau asa era?Ca nu imi explic de ce vine asa la tine si mie imi sta pe plasticul ala
![]() |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
|
|
cipman |
![]()
|
N-am reglat nimic. Asa a fost. Nu muri de ciuda, ca mai avem treaba. Regleaza-l si tu putintel mai sus.
|
|
andreicri |
![]()
|
eu/Adik in servoce sa ma duc sa le zic sa il regleze mai sus.Ce nu inteleg este de ce nu sunt toate la fel?
![]() |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
|
|
cipman |
![]()
|
Poi la ce te mai duci la service? Desfa piulita de la capatul bratului si scoate-l. S-ar putea sa fie nevoie sa-l fortezi de dedesubt cu ceva - vezi ce folosesti drept parghie si ai grija sa nu lovesti capota. De fapt, manualul zice ca se foloseste o presa. Elegant, asa ar trebui lucrat. Dupa care il pui unde trebuie.
In manual zice sa aliniezi lamela de stergator cu semnul de pe parbriz. Semnele se vad in prima poza pe care am pus-o eu. Uite, mai pun o data poza si am evidentiat cele trei punctulete de la ambele stergatoare. Montajul se face a.i. lamela stergatorului sa se opreasca imediat sub punctulete. Daca tot loveste in capac, pune-l mai sus un pic. Fa o proba inainte sa strangi piulita de tot (2.1 daNm). La mine, ambele stergatoarese se opresc prea sus. La cel din stanga (din dreptul volanului) imi convine, pt. ca prefer sa stearga cat mai aproape de stalpul din stanga (la cap de cursa). Dar cel din dreapta trebuie repozitionat. Asa ca o sa fac si eu operatiunea de ajustare a pozitiei (intr-o zi cu soare). De ce nu-s puse toate la fel? Pt. ca nu toti cei ce monteaza tin cont de jocul din sistemul de actionare. Trebuie facute 2-3 probe pana "cazi" pe pozitie. img00831pa5in.th.jpg |
|
homeless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 21 December 04 From: Bucuresti ![]() |
intrebare intrebare : da' pt luneta hatch unde gasim stergatoare? cam scartiaie, iar la renault 650 RON costa una bucata. exista si din astea aerotwin?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005, Influence 1.4 l 16v
|
|
EL_BGD |
![]()
|
pentru luneta de la Megane hatch cred ca merge si cel de clio, care cand l-am schimbat eu era vreo 400 daca tin bine minte. Nu cred in schimb ca poate fi pus un Bosch sau orice alta firma caci este incorporat intr-o bucata de placstic ce ii confera "forma aerodinamica". La fel e si la Estate daca nu gresesc.
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Stergatoarele originala au fost sg lucru care m-au dezamagit pana acum la MII.
In 2-3 luni scartaiau ca draq. Acum mi-am luat bosh si totul este OK. ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Dar pentru M I se gasesc avioane d'astea? Ambele stergatoare au aceeasi lungime.
|
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
cipman |
![]()
|
Poi fa si tu niste click-uri in catalogul Bosch. Eu de ce am dat link-ul in pagina precedenta?
|
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Multumesc frumos, am incercat, dar la modelul Megane I nu apare asa ceva, oficial. Am pus intrebarea poate stie cineva ceva.
|
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru M1 am gasit la Petrom stergatoare Valeo speciale pentru M1.
Sau Bosch la Metro, deasemenea pentru M1. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
EL_BGD |
![]()
|
eu nu-mi dau seama daca au aerotwin si pentru Clio, sunt vreo 4-5 coduri, dar nu imi spun nimic altceva (adica denumirea).Magaziunul de pe Carol pe unde vine exact (venind dinspre obor)? Parca m-as opri pe acolo in drumul meu, poate au pe stoc...
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
andreicri |
![]()
|
QUOTE(cipman @ Nov 25 2005, 12:50 AM) Poi la ce te mai duci la service? Desfa piulita de la capatul bratului si scoate-l. S-ar putea sa fie nevoie sa-l fortezi de dedesubt cu ceva - vezi ce folosesti drept parghie si ai grija sa nu lovesti capota. De fapt, manualul zice ca se foloseste o presa. Elegant, asa ar trebui lucrat. Dupa care il pui unde trebuie. In manual zice sa aliniezi lamela de stergator cu semnul de pe parbriz. Semnele se vad in prima poza pe care am pus-o eu. Uite, mai pun o data poza si am evidentiat cele trei punctulete de la ambele stergatoare. Montajul se face a.i. lamela stergatorului sa se opreasca imediat sub punctulete. Daca tot loveste in capac, pune-l mai sus un pic. Fa o proba inainte sa strangi piulita de tot (2.1 daNm). La mine, ambele stergatoarese se opresc prea sus. La cel din stanga (din dreptul volanului) imi convine, pt. ca prefer sa stearga cat mai aproape de stalpul din stanga (la cap de cursa). Dar cel din dreapta trebuie repozitionat. Asa ca o sa fac si eu operatiunea de ajustare a pozitiei (intr-o zi cu soare). De ce nu-s puse toate la fel? Pt. ca nu toti cei ce monteaza tin cont de jocul din sistemul de actionare. Trebuie facute 2-3 probe pana "cazi" pe pozitie. img00831pa5in.th.jpg Nu ma bag.Mai bine sa il regleze ei acolo.Sub puncte?Sau desupra ca la tine?Ca daca sunt sub aunci cel din dreapta ar trebui sa vina ca la mine si sta pe plasticul ala... |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
|
|
cipman |
![]()
|
QUOTE(RaduMan @ Nov 25 2005, 03:15 PM) Multumesc frumos, am incercat, dar la modelul Megane I nu apare asa ceva, oficial. Am pus intrebarea poate stie cineva ceva. ![]() Daca ti-e mai usor, uita-te in Catalogul offline de stergatoare Bosch (pdf) Attached thumbnail(s) bosch.jpg ( Size: 27.93k ) Number of downloads: 23 |
|
cipman |
![]()
|
QUOTE(andreicri @ Nov 25 2005, 03:32 PM) Nu ma bag.Mai bine sa il regleze ei acolo.Sub puncte?Sau desupra ca la tine?Ca daca sunt sub aunci cel din dreapta ar trebui sa vina ca la mine si sta pe plasticul ala... Imediat sub (la 1 mm). Sau fix peste puncte. De aceea am zis sa le pui a.i. sa nu loveasca, punctuletele ramanand orientative. |
|
andreicri |
![]()
|
Sa ma uit cum vine acum.Dar am senzatia ca daca vine fix pe puncte tot 'agata"un pic din plastic.Mai vreau sa te intreb ceva;nu stiu,poate e doar un pitic de al meu pe creier,dar am senzatia ca ala din dreptul volanului nu sterge suficient cand e la max sus in susul parbrizului ca unul clasic.Adik am senzatia ca nu are aceeasi lungime ca cel clasic.ma rog poate ma insel eu
|
--------------------
Renault
megane 2 sedan
|
|
cipman |
![]()
|
Am pus un tutorial pentru reglarea bratelor in sectiunea Tutoriale: Reglare brat stergator fata.
|
|
cipman |
![]()
|
QUOTE(andreicri @ Nov 25 2005, 03:39 PM) Sa ma uit cum vine acum.Dar am senzatia ca daca vine fix pe puncte tot 'agata"un pic din plastic.Mai vreau sa te intreb ceva;nu stiu,poate e doar un pitic de al meu pe creier,dar am senzatia ca ala din dreptul volanului nu sterge suficient cand e la max sus in susul parbrizului ca unul clasic.Adik am senzatia ca nu are aceeasi lungime ca cel clasic.ma rog poate ma insel eu Daca te uiti in tutorialul pe care tocmai l-am pus, vei vedea ca eu l-am reglat mult sub punctulete. Acum "matura" pana la cca 5 mm de plastic. Avand in vedere ca stergatoarele originale nu mai figureaza in inventarul meu, nu pot face o comparatie de lungimi sau de care si pe unde sterge. Daca tu le mai ai, scoate-l pe cel lung de pe masina si vezi. Sau poti face asa: baga cartela, pune contactul, spala un pic parbrizul, da comutatorul pe prima treapta de stergere continua, scoate cartela si deschide usa fix cand stergatoarele se afla sus (sau in punctul in care te intereseaza). Dupa aia faci comparatii: pui unul langa altul, le scoti si le pui pe rand. Te lamuresti tu care-i treaba. Pe mine ma multumeste felul in care-si fac treaba aerotwin-urile. Mai ramane sa vedem cum se comporta prin nameti si printre sloiuri si cum se vor prezenta la primavara. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 13:32 |