Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
![]() ![]() ![]() |
Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
gabi.badea |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 25 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 2.0 T
2005 Dinamyque
|
|||
made |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 195 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Ati incercat careva sa schimbati lamelele pe garantie?
Mi se pare stupid ca dupa 2 luni jumate lamela din stg. sa faca zgomot de zici ca se freaca de piatra si sa lase dare pe parbriz. Mai ales ca in manual se specifica sa schimbi lamelele in medie la 1 an de zile). Azi n-am mai rezistat (de fapt mi-era teama ca zgaraie parbrizul) si cu toata ploaia m-am dat jos si am intors lamela invers. Rezultatul: nu mai face zgomot, dar nici prea bine nu sterge ![]() Sa-mi fac timp sa-mi cumpar lamele sau sa trec pe la un service, voi ce ziceti? This post has been edited by made: 7 Jun 2005, 10:57 |
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
cosminidis |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 June 05 ![]() |
LA vreo 600-800k lei gasiti stergatoare Bosch (eu am luat din Carefour) super ok. Merg super bine, nu lasa dare, nu fac zgomot si nici nu scartaie cand dau primii stropi de ploaie... Alea vechi faceau ca toti dracii cand era parbrizul uscat, dupa aia se mai "lasau" la umezeala, dar astea Bosch nu au "sensibilitati" din astea. Nu fac reclama, doar ca sunt super multumit de ele
![]() |
--------------------
Renault
Megane Classic
2000 Renault Megane Classic @ 1.6 16V ~ 63k km
Make OGG, not MP3 |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, partea proasta e ca tin putin
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
made |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 195 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
adica 2 luni?
Da garantie da vre-un producator de lamele? Ca sa le tot schimbi la 2 luni... Eu inteleg ca sunt consumabile, da sa tina doar 2 luni? Si n-am prins iarna cu ele. N-ar trebui sa ma iau de dealer? |
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
homeless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 21 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ok, ma bag si eu in topicul asta cu o alta problema. Cele pe fata OK deocamdata ( valeo am vazut ca scrie pe ele ). Ma cam speriati ce e drept cu scoruri din astea, cand la dacie mai puneam o pereche de stergatoare si "faceam" setu motor......in fine iarna nu-i ca vara. Problema mea? Azi ( 7 iunie ) dupa cum stiti a cam plouat. toate bune si frumoase cand au inceput sa auda niste zgomote ciudate la stergatorul spate ( hatchback) care era pus pe temporizare. Daca lasam ceva mai multa apa sa se stranga nu mai facea. Sa se fi dus lama asa de repede ( dupa nici 4 ploi adevarate). Mentionez ca am avut bafta sa plec pe ploaia aia mare cu grindina da' shit nu era pe temporiazare si nici nu l-am suprasolicitat. So? astept opinii
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005, Influence 1.4 l 16v
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Eu stiu ca mare influenta o are si lichidul de spalat care se foloseste ... nu stiu care si cum si de ce neaparat este mai bun ca altul ... dar stiu precis ca cel din sticle de plastic de 5L albastru de la carrefour (de iarna) cam "distruge" stergatoarele ... zbarnaie/scartiei fac ca toti dracii pe geam dupa ce il folosesti ... dar cel de vara care este acum la aceelasi magazin (ala cu nr. 1) e mai bun ... adica stergatoarele nu mai fac asa ... si mi-au mai confirmat 3 persoane (1 reno, 1 suzuki si 1 dacia) ca nu mai fac stergatoarele urat de cand au trecut pe asta de vara ... deci grija si la lichidul folosit ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
homeless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 21 December 04 From: Bucuresti ![]() |
sper sa fie asta. Ultima data am luat in ala verde tot din carefour, miroase naspa. Iar acum am niste apa chioara cu ceva clean in ea. Sper ca n-am facut vreo mare tampenie.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005, Influence 1.4 l 16v
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
cred ca e la bafta...la mine are masinutza 1 an aproape..merg toate stergatoarele perfect....si numa zeama de carfur am bagat....
nush...ce si cum...da... |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Baza maclavaisurilor astea de spalat parbrizul este bicarbonatul de amoniu,nici nu are cum sa miroasa bine.....
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
made |
![]()
|
De ceva vreme eu iau de la Lukoil o solutie verde la 3L (~70 - 80k rol). E singura solutie pe care am folosit-o si are un miros chiar placut.
|
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Eu folosesc ceva cumparat din Cora, RainXpert Estival, punga de 2 l 50 k lei.
A mers foarte bine pana acum. Am vrut acum cateva zile sa-mi iau un set de stergatoare de rezerva, si mi-au spus ca Valeo pe comanda (o pereche 60cm+45 cm costa circa 2,5 mil.lei). Aveau Valeo normale (compact) la set de cate doua (45 cm=350k Lei) dar nu aveau 60 cm ci numai 55 cm (400 k lei) si mi sau parut totusi prea scurte la 55 cm. Am luat de curiozitate unele nemtesti (ALCA-Heyner), cu grafit si teflon. Cel de 45 cm=80 klei/bucata si de 61 cm (ca nu era de 60 ci numai de 55 sau 61)=120 k lei/bucata. Pana acum au mers bine, chiar au fost zilele astea ploioase si au sters foarte bine. Voi ati folosit vreodata acest tip de stergatoare? Oricum mi s-a parut o nesimtire pretul cerut pentru Valeo pe comanda (mai ales ca te poate lasa oricine fara ele). Iar cele originale ale masinii erau "no name" turcesti si erau si mai grele decat astea. |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
made |
![]()
|
QUOTE(Lex Luthor @ Jun 9 2005, 10:41 AM) Am luat de curiozitate unele nemtesti (ALCA-Heyner), cu grafit si teflon. Cel de 45 cm=80 klei/bucata si de 61 cm (ca nu era de 60 ci numai de 55 sau 61)=120 k lei/bucata. Pana acum au mers bine, chiar au fost zilele astea ploioase si au sters foarte bine. Sunt numai gumele sau cu totul? Si de unde le-ai luat, tot din Cora? Ca daca tin macar 2 luni, tot sunt mai bune (la banii astia) decat cele originale! |
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mare grija cu lamele grafitate combinate cu pret de achizitie mic ..... la fosta masina mi-au tras niste brazde de toata frumusetzea
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Sunt stergatoarele cu totul (vine fiecare ambalat intr-o cutie de carton albastru deschis, cu un stergator desenat pe ea). Nu le-am luat din Cora, le-am luat din magazinele auto de la Vitan (din incinta Autovit. Le gasesti la mai multe magazine, dar difera pretul. Sunt doua tipuri, cele universal, in cutie bleu si cele Exclusive in cutie aurie, dar la acelea nu am gasit 61 de cm, si este si diferenta de pret intre ele. Mare grija la cel de 61. Trebuie sa iei numai din cel in cutie bleu, pentru ca la 61 de cm mai exista unele, tot produse de aceeasi firma, in cutie albastru inchis, care sunt pentru camioane, de fapt scrie pe ele Truck, si sunt si mai scumpe, in jur de 200-250 k lei bucata). Cele in cutie bleu sunt pentru turisme si mie imi merg f.bine. Iar la banii astia imi convine sa le schimb si la 2-3 luni.
|
--------------------
----
----
---- ---
|
|
made |
![]()
|
Azi dimineata dau sa spal parbrizu de praf. Se aude un zgrrr... de mi s-a facut pielea "de gaina". Cand ma dau jos si ma uit un capat al lamelei lungi sarise din locasul ei iar partea metalica freca parbrizu
![]() Sunt eu ghinionist sau astia pun niste stergatoare "reciclate"? Am intrat in primul magazin si am luat ce-am gasit, no name singurele care le-am gasit de 60cm la 153k lei perechea. Problema e ca nu se pot prinde bine nici cu sitemul lor, nici cu cel vechi. Sper sa nu sara pana gasesc ceva mai bun... |
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
Sneferu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 15 May 04 From: O groapa numita ... Bucuresti! ![]() |
Gata. Am rezolvat problema.
Am luat Bosch AeroTwin. http://www.boschautoparts.co.uk/pcWipe5.asp?c=2&d=1 Sunt special pt Megane II, se prind de bratele actuale si intradevar sunt bune. La viteza redusa cel din dreapta nu sterge in partea din dreapta jos o portiune aflata in coltul parbrizului, probabil din cauza ca e prea curbat parbrizul sau poate bratele nu sunt suficient de tensionate... La viteza mare problema dispare din cauza profilului aerodinamic al lamelor care le "apasa" pe parbriz. Au costat 1180000 lei; le-am luat de la un magazin situat pe Carol I la intersectia cu Mosilor - sunt un fel de reprezentanta - dealer Bosch Oricum ca eficienta si silentiozitate sunt mult peste stergatoare clasice. Un alt aspect pozitiv e ca fiind lamele formate doar din cauciuc, obtureaza foarte putin campul vizual. Enervant e ca stergatoare initiale au luat vopseua de pe brate la punctele de prindere si acum este vizibil metalul...probabil ca se poate retusa cumva... O sa pun si niste poze curand. |
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dCi 80 CP Gris Holograme
Confort Privilege August 2004 |
|
DIESEL.RO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 9 March 05 From: BRASOV ![]() |
Sneferu .... te rog sa ma lamuresti putin
deci tipul e aerotwin A-604-S Intrebare: - prinderile sunt compatibile sau trebuie skimbat si bratul? (banuiesc eu ca au aceeasi dimensiune ambele lame, doar le zice twin, ..... sau ma insel?) Merci .... chiar sunt tenta. |
-------------------- M II Sedan 1.5 dci c.privilege Black
|
|
Sneferu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 15 May 04 From: O groapa numita ... Bucuresti! ![]() |
Salut,
Se prind de bratele existente (cumperi doar lamelele). Sunt special pt megane II, ca dimensiune sunt identice cu cele originale, din fabrica. Unul e mai scurt (cel din dreapta), unul mai lung. Le zice twin pt ca au 2 lamele care sterg, desi in mod normal doar 1 e in contact permanent cu parbrizul. Cand te duci sa le iei te intreaba modelul masinii si anul de fabricatie; au niste cataloage in care cauta si apoi iti cauta in magazie. Cel putin la mine asa s-a intamplat. Daca mai ai intrebari shoot to kill ;-) This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 15:24 |
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut, recent am vazut la Augsburg stergatoare Bosch aerotwin.
Descriere: stergatoarele aerotwin sunt facute numai din cauciuc, fara articulatii de metal, se aseaza mai bine pe geam iar din cauza lipsei articulatiilor iarna nu mai ingheata si in felul acesta parbrizul este sters mai bine pe toata suprafata, in plus fac mai putin zgomot la viteza datorita unor deflectoare de aer. As vrea asa ceva pe masina mea dar problema este ca sistemul de prindere este diferit. Dupa discutii cu cei de Augsburg am aflat ca au avut si versiunea care merge pe Megane, dar nu mai stiu care este codul ca se le comande. In manualul masinii nu exista nici o informatie in legatura cu marimea stergatoarelor. Ultimul set pe care l-am luat este Valeo de Laguna 1 cu dimensiunile 600 + 450. As dori o confirmare dc marimile sunt corecte pt ca nu mai am stergatoarele originale ca sa le masor. M-am uitat pe site-ul Bosch si singurul model pe care l-am gasit aproape de marimile specificate mai sus este: Bosch 937 S 3397118937 Audi A3 (05.03); VW Golf V (10.03) 600/475. Nu am gasit informatii despre sistemul de prindere!!! Dc cineva a intampinat aceeasi problema sau are mai multe informatii, please help me? Attached thumbnail(s) pcWipe5.jpg ( Size: 8.59k ) Number of downloads: 60 |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
Dimensiunile sunt corecte, 600 + 450.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
in romania nu am vazut inca pe megane asa ceva; dar in spania am vazut multe megane-uri cu asa ceva,...da parca era mai mare (mai butucanoasa) prinderea bratului stergatorului in lamela!
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rombu @ Aug 9 2005, 05:11 PM) da parca era mai mare (mai butucanoasa) prinderea bratului stergatorului in lamela! in cazul in care sunt de tip click, automat prinderile sunt ceva mai mari, tocmai m-am intors de la Augsburg unde am cautat modelul Valeo, dar ioc nu aveau nimic pe stoc si nici nu-si aminteau sa fi avut asa ceva vreodata, doar Bosch care au alt tip de prindere. |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
Tocmai mi-am pus pe Megane Bosch AeroTwin, se potrivesc perfect, sunt exact de lungimile celor originale, calca in acelasi loc, sistemul de prindere e adaptat bratelor existente, nici o problema, s-au schimbat in 5 minute. Se numesc "Bosch AeroTwin A604S", cod 3397118908-86P, si au costat 1.223.000 cu TVA la un dealer bosch in cluj. Aceleasi stergatoare se potrivesc si la Laguna si Citroen C3, conform datelor de pe cutie.
De fapt au mai fost mentionate aceste stergatoare pe un alt topic aici pe forum. |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(electriczbif @ Aug 11 2005, 07:33 PM) Tocmai mi-am pus pe Megane Bosch AeroTwin, se potrivesc perfect, sunt exact de lungimile celor originale, calca in acelasi loc, sistemul de prindere e adaptat bratelor existente, nici o problema, s-au schimbat in 5 minute. Se numesc "Bosch AeroTwin A604S", cod 3397118908-86P, si au costat 1.223.000 cu TVA la un dealer bosch in cluj. Aceleasi stergatoare se potrivesc si la Laguna si Citroen C3, conform datelor de pe cutie. De fapt au mai fost mentionate aceste stergatoare pe un alt topic aici pe forum. si care sunt imbunatatirile fata de cele clasice? |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|
emimat |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 June 05 ![]() |
Poti posta o poza cu adaptarea la sistemul de prindere pe brate? Inca sint de parere ca acolo ar fi o problema de aspect si functionare.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 Confort
|
|
electriczbif |
![]()
|
andreicri: Citeste primul post din topic. Eu le-am luat ca astea erau pe stoc si era urgent ca plec la drum lung, n-am cautat in mod special Aero.
emimat: O sa pun poza dupa-masa, acum n-am aparatul la mine. Probleme de functionare nu cred, sterg bine, de aspect poate, chestie de gust, sistemul e mai "bulky" decat cel al bratelor dedicate pt. aero, pe mine nu ma deranjeaza. Later edit: Asa cum zice si DIESEL.BV - care n-are rabdare sa citeasca post-urile anterioare ![]() |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
DIESEL.BV |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 9 March 05 From: BRASOV ![]() |
stergatoarele Bosch au codul A604S , si au prinderi normale (click), am fost ieri la Augsburg si costa 180 RON. setul
dar mai e deja un topic pe tema asta... si acolo sunt si poze cu ele montate. bafta |
-------------------- M II sedan 1.5 dci Conf.Priv. black
2004/5, 71.000 km. |
|
Sneferu |
![]()
|
QUOTE(emimat @ Aug 12 2005, 07:41 AM) Poti posta o poza cu adaptarea la sistemul de prindere pe brate? Inca sint de parere ca acolo ar fi o problema de aspect si functionare. Probleme de functionare nu sunt; stergatoarele sunt bestiale; De aspect: stergatoarele vechi au sters vopseaua de pe lamele; sistemul actual de prindere "apuca" mult mai din scurt bratul, si se vede metalul; se rezolva cu ceva vopsea neagra. Singura chestie: parbrizul de megane e curbat tare pe margini, si la viteza mica ramane o portiune in dreapta jos de vreo 3 cm2 nestearsa. La viteza mare problema dispare din cauza profilului aerodinamic. Have fun ;-) |
|
Sneferu |
![]() ![]()
|
Pai atunci le recomand fara nici o ezitare
![]() Ca pret la magazinul de la intersectia Mosilor cu Carol I sunt 1180000 rol... Am vazut ca la Augsburg sunt 1800000... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 13:56 |