Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
![]() ![]() ![]() |
Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
vid313 |
![]() ![]()
|
||
![]() Fotograf Group: Members Posts: 215 Joined: 16 June 06 From: Calarasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2006 1,5dCi Expression
|
|||
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
In timp, am discutat cu mai multi posesori de auto - eterogene: frantuzesti, germane, japoneze, britanice, americane - si concluzia a fost, pentru mine, destul de clara: stergatoarele, indiferent ca-s facute de Valeo, Bosch sau ''no name'', au o durata medie de viata de un an de zile.
"Sunt consumabile care contribuie la siguranta circulatiei rutiere" a sunat un comentariu al unui avizat (inginer de auto, impatimit: cand vine vorba de masini, are sclipirea de nebun in ochi...Pasiune, nu tramvai! ![]() Off-topic: Nici ale noastre, de aviatie, nu sunt eficiente, intre anumiti parametri - gradul si suprafata de stergere, zgomotul la exploatare etc.-, mai mult de 6 luni. De regula, se inlocuiesc la nevoie sau la trecerea in fiecare sezon/anotimp. Nu difera ca material - in genul anvelopelor, de exemplu -, date fiind conditiile de exploatare. Doar se inlocuiesc... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pentru cei care au facelift, stergatoarele merg si cele de la Clio 3. Daca ceri de Megane la concesionar costa 340 de lei. Daca ceri de Clio 3 costa 240. Evident, identice. Si daca ceri de la un magazin de piese auto stergatoare de Clio 3 le iei cu 150 de lei.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
super.multumim ssilviu!..le spun ca am megane 3
![]() |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
kicidan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 21 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
La Meganu meu din 2003, am schimbat stergatorile acum cateva zile cu unele cumparate de la carrefour cu 9 ron buc. Sterg super!!!
Pretul nu justifica intotdeauna calitatea. |
--------------------
Renault
megane II break,1,5 DCi-82 CP, expression
2004
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(kicidan @ 7 Mar 2008, 16:00) acum cateva zile Cred ca intelegi unde bat, nu? ![]() This post has been edited by ssilviu: 7 Mar 2008, 20:02 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Meganer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Adila16 @ 26 Feb 2008, 13:18) In timp, am discutat cu mai multi posesori de auto - eterogene: frantuzesti, germane, japoneze, britanice, americane - si concluzia a fost, pentru mine, destul de clara: stergatoarele, indiferent ca-s facute de Valeo, Bosch sau ''no name'', au o durata medie de viata de un an de zile. Adila, suntem pe aceeasi lungime de unda. Am avut 5 masini pana acum, de toate am avut grija (inclusiv de dacia din 81, care beneficia de ulei BP, stergatoare Valeo, becuri Narva, etc - bineinteles, dupa 89) si tot 10 luni tineau stergatoarele. Iarna le termina. Trebuie sa ai mare grija cu indepartarea ghetii de pe lamele, iar sarea, solutiile minune + noroiul autohton fac dezastru. Bine, stiu ca iarna nu-i ca vara, raman doar noroiul, praful, uleiurile, gudronul, bitumul, etc. |
--------------------
renault
megane
2005 estate Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Dixit!
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
cosmin paianu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 17 March 08 ![]() |
Salutare, sunt si eu un nou posesor de Megane Sedan Manager 1.5 85 CP model 2.2.
Sunt super multumit de masina. Am avut doar o mica problema cu stergatoarele, cel de la sofer la revenire lasa dungi si facea un zgomot. Am studiat atent lamela si am constatat ca era OK(Valeo), insa nu calca perpendicular pe parbriz. Am mai citit pe forum astfel de probleme si toata lumea dadea vina pe stergatoare. Am luat 2 chei franceze si am torsionat platbanda de la bratul stergatorului putin pana au stat perpendicular pe parbriz. Pot sa va spun ca nu mai face zgomot, sterge OK si pe uscat si pe umed. in caz ca aveti astfel de probleme incercati aceasta metoda, la mine a mers. Salutare |
--------------------
renault
megane
2008/manager
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.194 Joined: 4 August 07 ![]() |
of topic , referitor la duzele d curatare a parbrizului, cum arunca apa? uniform pe tot parbrizul sau in 4 jeturi pe tot parbrizul? Eu am facut prostia sa bag apa de la robinet si s au infundat, le am desfundat eu cu un ac dar acum arunca in 4 jeturi ca la dacie.. nu mi amintesc daca stropeau uniform...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
ssilviu |
![]()
|
4 jeturi
This post has been edited by ssilviu: 17 Mar 2008, 23:23 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
chitsro |
![]()
|
ok , m am ambalat eu degeaba:) kiar tare forumu asta, nu m a asteptam la un rapsuns asa repede:P
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
Adila16 |
![]()
|
Asa suntem noi pe forumu' asta. Saritori, gata intotdeauna sa ne ajutam colegii, macar cu un sfat si/sau o parere.
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Schimbat si eu stergatoare. Cumparat din Carrefour marca ALCO parca, ceva nemtesti amandoua au fost 18 ron. La montat m-am chinuit putin, dar au intrat. Merg impecabil.
Pentru cei interesati cel de pe partea soferului este de dimensiune 24" si de pe partea pasagerului 18" pentru megane 2.1 This post has been edited by Avani: 19 Mar 2008, 12:18 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
am cumparat de la carrefour azi unele no name care sunt ca cele care vin pe megane-urile 2.2. chiar imi plac mult de tot... nu scot absolut nici un sunet. sa vedem acum cat tin... pretul a fost de 50ron.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Dupa 6 luni bosch-urile mele aerotwin sunt praf..next Alca din Carrefour
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
usor usor ajungeti la vorba mea
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am ajuns la vorba ta de vreo 2 ani!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
chitsro |
![]()
|
la cat timp timp v skimbati stergatoarele ? eu am masina de vreo 8 luni si mie s poare ca merg ok si acum .. nush altii dar eu sunt cam obsedat sa am parbrizul curat:)
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Se pare ca si eu o incerc faimoasele Alco, sa vedem, mai stau putin cu cele originale de pe masina.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
czs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 6 August 07 From: Germania ![]() |
eu am avut stergatoarele originale 1 an si inca stergeau foarte bine, dar am avut accident cumasina, asa ca nu mi-au mai trebuit stergatoarele
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007/coupe Megane 2.2 coupe 1.6 16v dynamique full
|
|
ssilviu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Dap. Nu sunt compatibile ?
|
--------------------
Renault
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pai nu am lamurit pana acum ca la facelift se gasesc doar alea originale? Daca gaseste cineva ceva aftermarket care sa se potriveasca la prindere sa ne spuna si noua.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Fuzz |
![]()
|
Hehe, mai bine ca nu am fost inca sa dau banii aiurea, am sarit peste partile alea inseamna
![]() |
--------------------
Renault
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
SANDRINO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 20 Mar 2008, 20:57) Pai nu am lamurit pana acum ca la facelift se gasesc doar alea originale? Daca gaseste cineva ceva aftermarket care sa se potriveasca la prindere sa ne spuna si noua. Eu am facelift si dupa cum ai zis si tu se potrivesc doar cele originale. Am gasit totusi o metoda de a schimba lamela in ciuda faptului ca sunt oarecum nituite la sistemul de prindere de bratul stergator. Am cumparat din vitan un set de strgatoare cu lamela la lungimea potrivita si le-am schimbat. Daca doreste cineva sa ii explic procedeul ii stau la dispozitie. Nu am vrut de nici un fel sa dau 140 ron pe un stergator ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
Kadjar
- B
Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
|
|
ssilviu |
![]()
|
Fa un tutorial
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
SANDRINO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Tutorial schimbare lamela cauciuc - stergatoare model nou - facelift
1 . Se cumpara 2 stergatoare tip lamela - eu am ales un model care avea si grafit si mizeria a fost mai mare. 2. Pe stergatoarele originale exista niste "clipsuri" de prindere din plastic ( din cate imi aduc aminte acestea exista doar la stergatorul mare) . Se scot cu atentie pentru ca vor fi refolosite. Cu un cutter se taie lamela de cauciuc veche si se scoate in asa fel incat sa nu ramana resturi de cauciuc ( mai ales in dreptul sistemului de prindere nituit) . Dupa aceasta cele 2 lamele de otel vor fi "eliberate". Daca se reuseste scoaterea "dopurilor" de plastic de la capete este indicata refolosirea lor pentru a pastra "originalitatea". La mine unul a fost spart si s-au potrivit "dopurile' de la stergatoarele noi. Depinde daca gasiti acelasi model. Daca mai vad pe undeva o sa anunt si "marca". 3. La stergatoarele cumparate se rupe cu un patent sistemul de prindere care este din plastic pentru a elibera lamela de cauciuc dintre lamelele de otel. Se trage usor lamela de cauciuc pentru a elibera capetele din plastic ( cele care ar putea fi refolosite). Nu am reusit sa aplic sistemul de prindere original dupa indepartarea sistemul de plastic de la stergatoarele noi deoarece lamelele de otel au niste tesituri si merg numai impreuna 4. Se fixeaza noua lamela de cauciuc intre lamelele de otel originale si se introuc capetele de plastic. 5. Se fixeaza ansamblul in sistemul de prindere nituit (original) . Cu 2 patente se strang lamelele de otel ( in plan vertical - sper sa intelegeti la ce ma refer) pina cand intra in sistemul de prindere nituit. 6. Pe stregatorul lung , la jumatatea distantei dintre cap si sistemul de prindere se fixeaza cele 2 "clipsuri" originale. BINGO - ati economisit cel putin 200 RON PS: sper ca am fost destul de clar in exprimare. Daca aveti intrebari la astept pe PM. Pentru cei din Bucuresti pot sa ii ajut eu daca ne intalnim "intamplator" ![]() <span class='edit'>21 Mar 2008, 11:34:</span> l-am pus si la tutoriale. astept sa fie "aprobat" This post has been edited by SANDRINO: 21 Mar 2008, 11:34 |
--------------------
RENAULT
Kadjar
- B
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Poze nu?
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
SANDRINO |
![]()
|
QUOTE(Solon @ 21 Mar 2008, 14:19) Daca stiam eu acum 2 luni ca nu s-a mai gandit nimeni si ca eu o sa fac acest tutorial sa sti ca faceam si poze. Poate daca o sa ajut pe cineva sa faca schimbarea o sa fac si poze. Ca sa nu mai zic ca dupa an nu mi se pare ca ai avea magane cu facelift ca sa te ajute This post has been edited by SANDRINO: 21 Mar 2008, 16:16 |
--------------------
RENAULT
Kadjar
- B
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 18:09 |