Placute Frana - Scartait, Huruit etc, Si cum verific daca mai sunt bune?
![]() ![]() ![]() |
Placute Frana - Scartait, Huruit etc, Si cum verific daca mai sunt bune?
Hora_ce |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
-------------------- Volkswagen Passat, B6, SL, 2.0tdi 140CP, 2006
|
|||
nacht |
![]()
|
![]() F U H R E R Group: Members Posts: 350 Joined: 27 April 05 ![]() |
la mine au scartait cam de la inceput. i-am intrebat pe artistii de la serivce si au spus ca pot sa le schimb de cate ori vreau ca tot asa o sa faca. cica ar fi o chestie legata de combinatia placute-disc de franare. deci, cred eu, solutia ar fi schimbarea discului de frana
![]() |
--------------------
Honda
Accord 2.0L 155CP, SSE,
2008 - a swing to perfection
|
|
raresss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 11 August 05 ![]() |
daca fac zgomot deja inseamna ca sunt pe duca. schimba-le cat de repede poti ca daca nu iti mananca si discurile. eu am schimbat totdeauna la renault si sunt bune. cu meganul I dinainte am mers ultima oara 80 000 km fara sa le schimb. cu asta cred ca am sa le schimb mai repede ca il conduc un pic mai diferit
![]() |
-------------------- MII 1.5 DCI 100CV
Luxe privilege - rojo fuego |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pe mine m-au tinut fix 30.000 de km placutele fata, si 60.000 placutele spate
oricum, stai linistit ca scartaie dupa primele mii de km.. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
QUOTE(Hora_ce @ Aug 23 2005, 05:33 PM) ........ Cum pot verifica daca sunt inca bune placutele? ..... Se masoara grosimea. Cu tot cu suport (partea metalica) trebuie sa nu fie mai subtiri de 6 mm. Grosimea initiala (placute noi) pe fata e de 18 mm iar pe spate 16 mm. Ca sa nu demontezi placutele numai ca sa le masori, se masoara grosimea ambelor placute plus discul de frana. Nu trebuie sa ai mai putin de 36 mm, dar ATENTIE: sa nu fie vreuna din placute mult mai uzata decat cealalta! Adica poti avea situatia unei uzuri inegale in care una din placute are 12 mm si cealalta 4 mm si impreuna cu discul sa ai o dimensiune de 40 mm si sa zici ca e inca bine cand, de fapt, nu e! Sau, si mai bine, se masoara placutele individual (cu subler de adancime). Discurile de frana au grosimea, in mm (in paranteze - limita de uzura): - fata: 24 (21,8) - spate: 8 (6.5). Cele mai multe placute de frana au un sant pe mijlocul partii care intra in contact cu discul. Adancimea santului reprezinta exact cat poti "consuma" din placuta. Daca nu mai vezi santul (vezi sa nu fie plin cu praf), placutele trebuie schimbate. Dar masurarea ramane metoda corecta. P.S. Si ca nu va incarcati memoria cu aceste valori, va dau un pont: valorile limita ale grosimii discurilor sunt inscriptionate pe ele iar grosimea limita a plcautelor e data de santul din materialul de frictiune al placutei (daca santul lipseste sau adancimea lui e mica, 2-3 mm sau mai putin, atunci placutele trebuie schimbate pe loc). |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.905 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
In principiu stiu ca M II are senzor de uzura pentru placute. La M I cele de pe fata ma tin in jur de 20.000 km, masina fiind foarte alergata (180 - 200 pe autostrada)
Daca haraie, ori e praf, ori sunt duse placutele. Verifica sa nu te lase discurile. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
UFO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 7 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Dupa 30.000 cred ca e cazul sa le schimbi.Da poti sa verifici si tu daca mai au "carne",nu e mare scofala!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001 1.4 8v. Renault Clio Symbol 2001 ,1.4 8V gri metalizat.
Megane Sedan 1.6 16v. 2004 full options |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Scartaie?Vezi ca s-ar putea sa ai praf mult pe acolo.Si pe mine m-au disperat dar acum nu mai au nimic.Stiu ca exista senzor, d-aia nici nu ma uit la grosimea lor.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
renonino |
![]()
|
Cuore Sportivo Group: Members Posts: 107 Joined: 13 July 05 ![]() |
Ei da? C esenzor? Exista asa ceva pe Megane? Ce face iti spune cand nu mai sunt bune placutele ? Interesant, nu stiam.
|
--------------------
Alfa Romeo
147
1.6 TS 2006 Daewoo Matiz E 2003 |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si dacia avea senzor...
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
QUOTE(Solon @ Aug 24 2005, 10:49 AM) Si dacia avea senzor... ....din ce stiu eu Supernova avea senzor care era oricum inutil pentru ca se rupea firul tot timpul, la Solenza nu s-a mai pus, iar la Logan nu stiu. Chiar sunt curios daca Meganul are asa ceva in dotare. |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
kZan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 21 July 05 ![]() |
16500 de km fara scartaiala. O singura data am auzit dar era dupa aproape 1000 de km facuti intr-o zi (in concediu). Tot atunci am si simtit un puternic miros de frane incinse, care insa nu s-a mai repetat.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005, Influence Megane II Bicorp Influence 2005, 1.6, neagra
|
|
Hora_ce |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
eu am 20000km la bord...
Trebuie sa dau jos roata sa am access sa verific placutele? sau se poate verifica si pe o rampa? Am jentile de otel... |
-------------------- Volkswagen Passat, B6, SL, 2.0tdi 140CP, 2006
|
|
Solon |
![]()
|
Cel mai bine o verifici pe o rampa cu roata scoasa.Macar vezi totul in detaliu.E adevarat ca e mai comod sa iei de volan dar nu cred ca te vei edifica.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Cuvy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 16 September 04 ![]() |
Daca iei de volan nu se vede prea bine. Cel mai sigur e sa dai roata jos si atunci se vede clar daca mai are "carne" sau nu.
Eu la Megane-ul meu am schimbat placutele fata la 30.000 km, iar la 60.000 le-am schimbat si pe cele de pe spate (odata cu cele fata). |
-------------------- Renault Megane I Break, Expression, 1.9 dCi 102cp, 2002
|
|
trabat |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 August 05 ![]() |
Zgomotul este din cauza materialului flosit la compozitia placutelor .
Orice lucru bun ( vezi frinele excelente ) are si o parte mai putin buna ( vezi scartiit ) ! Eu am schimbat placutele la 27000 km pentru ca ma deranja zgomotul , insa placutele mai rezistau mult timp ! ![]() |
-------------------- |
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi-au scartzait de la inceput placutele iar explicatia oficiala pe care am primit-o a fost aceea ca materialul folosit pentru placute este unul foarte bun pentru franare dar ca scartzaie din cauza prafului.
Recomandarea era sa rog baietii de la spalatorie sa bage jet de apa (am jante de aliaj) pe placute ... Sincer, n-am incercat si nici nu recomand. Si eu am 32000 km si we asta am sa incerc sa masor sa vad cum stau cu placutele. N-am mai facut-o pana acum dar sper sa ma descurc ![]() |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
toate masinile din 98 incoace au placute asa zise 'ecologice' si numai meganu are problema asta generalizata asa ca eu zic ca este
GRESEALA DE CONCEPTIE/DESIGN |
-------------------- |
|
@tt@ck |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 12 September 05 ![]() |
Eu am schimbat de nebun 3 randuri de placute pana acum si pe fata si pe spate! Sincer au fost bani aruncati aiurea! Masina are doar 30000! Nu se aud 1000-2000km dupa care incep usor, usor sa auda iar!
|
--------------------
Megane 2
1.6 16V
2003 Hatchback Renault, Megane 2 Bicorp, Confort Dinamique, 1.6 16V 115CP, 2003
|
|
adrianpurcarin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti(Gorjului) ![]() |
Eu am meganu de numai 3 luni dar problema asta cu scartaitul franelor am intalnit-o la opelul omega al lui taica-meu. Am fost la service si acolo mi s-a spus ca exista doua variante: sunt pe piata placute de frana care au un compozit mai moale, care nu scartaie dar se tocesc mai repede si placute cu o compozitie mai dura care rezista mult in timp dar scartaie. Prin urmare, daca ceea ce mi s-a spus este adevarat(mie mi se pare ca are logica), fiecare dintre noi are de facut o alegere: schimba mai des placutele dar merge in liniste sau le schimba mai rar dar are parte de scartaieli.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005, Influence 1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600 |
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
Mie o singura data mi-au scartit placutele, dar in mers la primul drum in afara Buc , facea ca o caruta ruginita.
![]() |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
nushala |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
senzorul de la placute cum te avertizeaza ca sau dus? se aprinde ceva in bord ? iti spune computerul de bord? si daca da atunci cand iti spune cum erau placutele?
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6
2005 Bicorp Megane II.1 Bicorp Influence 1.6, 2005
|
|
Solon |
![]()
|
Aveai jeguri d'alea ecologice.Alea fac un zgomot insuportabil.
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 12:46 |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
intr-un mod extrem de bizar mie imi scartzaie...(mai degraba uruie) numai cand dau cu spatele si franez ushor adika la parcari..acum am spalat-o eu am bagat 3 hectolitri de apa in fiecare roata...ce-i drept curge negreala multa la inceput
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
nushala |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
revin si eu obsedant: avem sau nu senzor la placute? si daca da cum te avertizeaza?
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6
2005 Bicorp Megane II.1 Bicorp Influence 1.6, 2005
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
eu zic ca e, totusi, un senzor..
cand sunt varza, am observat ca in timpul unei franari mai bruste.. face un beep scurt si ..strident, si se aprinde pe bord becul de service, impreuna cu simbolul franei de mana.. si, cand am dat drumul la frana.. se sting nebuniile din bord.. lucru care mi s-a intamplat de mai multe ori, inainte sa schimb placutele.. a, mentionez.. am 95 de mii de km cu masina si am trecut prin 3 schimburi de placute fata ( din 30 in 30 de mii) |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
heimdallr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 22 June 05 From: tg mures ![]() |
pai chiar exista un senzor pentru asa ceva. si masina mea din 90 fabricata are. pe placuta este prins un fir intre ferodo si placuta de metal ce sustine ferodoul. la uzura ferodoului firul ala se incalzeste ff tare si trimite un semnal la ... computer sau la.... cine stie. si apoi se aprinde indicatorul de bord. simpla si fff eficienta solutia.
|
--------------------
Ex Renault
19
1990 TXE Ford Ka -2002
Dacia Sandero 1,4 -2008 |
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
megane-ul nu cred ca are senzor, cum zici tu. la oltcit era asa ceva!
la megane cred ca e ca la majoritatea masinilor adica i momentul in care placutele sunt prea consumate, pistoanele(din etrier) fac o cursa mai mare, si deci in vasul de expansiune a lichidului de frana ramane o cantitate mai muca..pe care masina o sesizeaza...asta arata ea cu becul de frana de mana.. eu asa aveam la tico. si exact asa facea cand scadea sub un anumit nivel..la franari mai bruste se aprindea becshoru de frana de mana |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
meganusedanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 8 April 05 ![]() |
placutele nu au senzor.aprinderea unor indicatoare la bord in urma unor franari bruste provine de la afu ,scrie prin carte ca se aprind si avariile,etc.Daca placutele ar avea senzor ,macar una din ele (de pe o parte a masinii) ar avea un cablu(+)care de obicei este situat la limita de uzura si care face masa la disc, aprinzandu-se o avarie la bord.Parerea mea e ca NU ARE.
|
--------------------
renault megane 2
sedan
2003 megane sedan 82hp
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Si a mea (certitudine) e ca nu are. Are doar, cum se spune mai sus, senzor de nivel prea mic al lichidului de frana. Doar acela e indicatorul indirect de mers direct in directia service-ului.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 22:04 |