Placute Frana - Scartait, Huruit etc, Si cum verific daca mai sunt bune?
![]() ![]() ![]() |
Placute Frana - Scartait, Huruit etc, Si cum verific daca mai sunt bune?
![]()
|
|||
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|||
nushala |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
naspa ca nare senzor de placute. era o chestie buna. si sa stiti ca... competitoarele au asa ceva
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6
2005 Bicorp Megane II.1 Bicorp Influence 1.6, 2005
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Da, o alta chestie care ar fi putut sa se strice...mai bine asa, fara...
Cu cat mai simpla cu atat mai bine... This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 12:47 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
as fi preferat senzor de "lipsa apa parbriz" ca la cielo din 1995!
fiti siguri "ca cand" se aprinde becu de frana placutele haraie de nu se poate |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
neatza,
de vreo sapt incoa imi scartaie franele. nu cred k e o mare problema dar deja devine enervant. Cum remediez situatia? ![]() Mersi! |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
apachectl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 27 June 05 ![]() |
din cate am inteles este normal sa scartie pt ca ar fi placutele ecologice, si la mine scartie dar nu se aude din masina
|
--------------------
megane
sedan
2005 Megane II Sedan 1.5 DCI 80 CP Confort Expresion + clima + scaune incalzite
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
scartzaie cam la oricare masina, am o prietena care si-a luat NOUL leon, are 50 kilometrii si scartzaie ...ata ete...
|
--------------------
Renault
Megane 2
|
RCS |
![]()
|
![]() The Gotfather Group: Members Posts: 630 Joined: 4 August 04 From: Romania ![]() |
La mine de ex nu au scartait niciodata... !!!
![]() |
-------------------- Audi A4 2.0T-200cp
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cica ar fi din cauza placutelor ecologice!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Ca idee, la mine scartaie numai dupa ploaie. In special daca am mers pe drumuri mai mizerabile. Dupa 3-4 zile uscate sau dupa un drum mai lung, in afara localitatii, dispare.
Cel mai tare se plang englezii. Stiu ei de ce. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
polstel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 7 September 05 ![]() |
Eu mi-am pus saptamana trecuta placute noi (pe fata) marca ICER (spania). Le-am pus in regie proprie, cum s-ar zice, ca daca ma duceam la cobalcescu sau serus ma rupeau de 3,5 - respectiv 4 milioane lei placute cu manopera.
Astia chiar cred ca suntem din alta lume? |
--------------------
renault
megane classic
- B52USA
1,9 dTi 2000 "Daca Dacie n-aveam, Renault Dacie faceam!"
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(nushala @ Sep 19 2005, 11:32 PM) revin si eu obsedant: avem sau nu senzor la placute? si daca da cum te avertizeaza? pui mana pe cartea tehnica a masinii, te duci la capitolul "bord" si incepi sa citesti despre beculetze. daca scrie la vreunul : cand se aprinde, trebuie sa skimbi placutzele, atunci exista. daca nu, nu. eu nu imi amintesc sa fi citit despre asa ceva, cu toate ca am citit toata cartea. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
Si la mine au inceput sa scartaie dar nu tot timpul, numai cand o apuca. Am 13.000 km si inca nu ma gandesc sa le schimb... mai merg vreo 5 luni pana la urmatoarea revizie!
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
da, sigur asta e solutia.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Zoot |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 24 June 04 From: Cluj ![]() |
Sa facem ceva pe ele placute ecologice de mizerabile ce sunt. Am schimbat primu set la 22 000, acum am 38 000 si trebuie sa le schimb iar ca huruie. Calitatea lor este mai mult decat indoielnica.
|
--------------------
Renault
Megane II
- SJ-82-ZOT
2003 hatch 1.9 dci Renault Megane 2 HATCH 1.9 dci
|
|
sandman_ |
![]()
|
Sau poate esti tu prea suparat pe ele
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
danuzz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 6 May 04 ![]() |
stie careva unde gasesc placute de frana fata marca Bosch? ca si la mine huruie pe stg fata de ma dispera...
|
-------------------- M II Bicorp, 1.5 dci, 80 CP, xenon, clima
|
|
danuzz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 6 May 04 ![]() |
Stie cineva ce placute sunt mai bune, ca vreau sa le schimb? Remsa, Pagis.... De care sunt, de fapt, pe masina, originale?
|
-------------------- M II Bicorp, 1.5 dci, 80 CP, xenon, clima
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Fratzilor, e o diferenta mare intre scartait si harait (harjait). Am patit-o eu la M1 si mi-a harjait/harait. Ce mai, era metal pe metal si am schimbat placutzele. Pana la asta, nu mi-a scartait deloc... Dintr-o data a trecut la harait.
Dar imi scartaie si mie usor din cand in cand la franele la viteza mica. Asta pe M2 si am doar 1500km, deci n-are nici o treaba cu uzura. Cred ca cel mai probabil e legat de material. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
In mod sigur e legat de materialul placutelor ecologice....o gaselnita idioata.Mecanicul de la Meridian mi-a zis ca asa face si Meganu' lui cand se incing.....harait pe ultimul metru de franare.
|
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
ticatara |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 17 November 05 ![]() |
In ultima vreme cand pun frana, in special la viteze mici, cand apas doar putin pedala de frana, se aude un huruit si parca am senzatia cand ca nu tine frana la fel de bine. Daca o apas mai puternic, huruitul dispare, dar vin cu nasul de parbriz.
Nu mi se pare mie, il aud si ceilalti 'locatari' din masina, chiar cineva m-a intrebat ce huruit se aude. A mai patin cineva, stiti de la ce ar putea fi? E 'normal' sau e o problema? Thanx |
-------------------- Megane II Sedan 1.6 Privilege, gri metalizat, noiembrie 2005
|
|
Fratzica |
![]()
|
e foarte normal, dupa standardele renault.
suna ca si cum placutele ar rascheta din disc, nu? frana tine la fel de bine, stai linistit. te-ai obisnuit cu ea si d-aia. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
ticatara |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 17 November 05 ![]() |
cam cum zici tu; e ca si cum s-au tocit placutele si ar freca metal pe metal (dar nu cred ca e cazul, am 8000 km).
mentionez ca nu scartie (zgomotul ala ascutit care te sfredeleste pe creier), cum am auzit ca se mai plangeau unii, ci huruie. si clar e si o slabire a franei, nu tine la fel cand se intampla sa hurie, trebuie sa o apas un pic mai tare, dispare huruitul dar vin in nas toti cei din masina. daca zici ca e normal dupa standardele renault, atunci au o problema cu standardele... |
-------------------- Megane II Sedan 1.6 Privilege, gri metalizat, noiembrie 2005
|
|
Fratzica |
![]()
|
da, asta ziceam si eu, huruie. ma rog a mea si scartaie, e o adevarata fanfara la semafoare.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
ccristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 29 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Asa face si la mine, dar parca nu seamana a huruit, parca se desprinde ceva si se aude mai mult din spate. Ignorand zgomotele franele sunt de nota 10.
|
--------------------
VW
Passat
- 2005
2010, 2.0 TDI 140CP Ex: Kangoo 2005 dci65/ Megane Sedan 1.5 dCi/ 60 kw CPriv, 2005/ Berlina 1.4L 1998/ Berlina 1.3L 1984 / Seat Leon 2002 1.9TDI 110CP
|
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
Va spune un patit cu huruitul la frane: schimbati cat mai repede placutele de frana.In mod sigur acum pe masina aveti montate celeberele Bosh-uri turcesti care "s-au prajit" si au devenit zgrunturoase.Intr-adevar senzatia este ca s-au dus placutele.Eu am schimbat placutele la 25.000 si am constatat urmatoarele:
-placutele tocite mai putin de jumatate; -discurile mancate uniform dar la limita de a trebui schimbate; -placutele nu erau netede, ci la pipait aveau consistenta jmirghelului grosier; Concluzia este ca placutele sunt f dure, mananca discurile si se ard la franari violente(m-am cam dat la frana inainte sa constat comportamentul asta).Oadata ce au inceput sa faca acel huruit de fier pe fier nu mai scpati de el, chiar daca lustruiti placutele si le puneti la loc....rezulatatul va fi efemer, zgomotul va reaparea. Schimbati palcutele ca sa nu trebuiasca sa schimbati si discurile. toate bune! |
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
rombu |
![]()
|
la mine nu huruie la franari normale...adica chiar franeaza ca in prima zi...asta chiar ma gandeam zilele trecute ca doar sterg pedala si ma scoate pe geam,
in schim face altceva..cand dau cu spatele, si franez usor la manevre de parcare, sau bagat in garaj.. scoate niste zogomote de zici ca se rupe.. u fel de haraitura asa |
--------------------
Renault
Megane 2
|
pumala |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 5 November 04 From: Brasov ![]() |
Daca sta masina un pic mai mult si e vreme ploioasa se depune rugina mai multa pe discuri si pana nu se curata mai haraie. Mai ales pe discurile din spate.
Mai poate sa haraie si de la mizeria adunata intre placute. Cand spalati masina dati cu jetul pe la placute ca sa se curete bine. La mine daca curat bine nici nu mai scartaie. |
--------------------
Renault
Megane
2004 M2.1 MEGANE II Bicorp 2004 1,6 16v
Confort Dinamique - Negru metalizat, Clima, Xenon. |
|
milu2006 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 26 January 06 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(rombu @ 4 Sep 2006, 23:37) la mine nu huruie la franari normale...adica chiar franeaza ca in prima zi...asta chiar ma gandeam zilele trecute ca doar sterg pedala si ma scoate pe geam, in schim face altceva..cand dau cu spatele, si franez usor la manevre de parcare, sau bagat in garaj.. scoate niste zogomote de zici ca se rupe.. u fel de haraitura asa la fel si mie , mi s-a intamplat acum 2 zile dupa ce am spalat masina la spalatorie. cred ca la roata din spate dreapta. |
--------------------
megane
hachback
2005 1.5 dci Megane Bicorp , Influence , 1,5 dCi , 80 CP , 2005
|
|
rombu |
![]()
|
la mine nu are legatura cu spalatul sau altceva.pur si simplu asa face,
cred ca au capatat o mica panta asa placutele din cauza ca 99.99% discul se invarte in directia "inainte". si probabil cand dau cu spatele freaca cu vre-o "buza" |
--------------------
Renault
Megane 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 01:05 |