Bielete Directie, bielete directie uzate la doar 12000 km
![]() ![]() ![]() |
Bielete Directie, bielete directie uzate la doar 12000 km
florin_sm89 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 8 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
adrian_yza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 6 October 08 ![]() |
pentru Florin_sm89 da sa sti ca pana la urma le-am schimbat eu singur mia luat ceva timp,apoi am mers la service pentru geometrie totul este ok merci pentru sfat bieletele capetele au fost schimbate acum o luna
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.6 confort privilege
2004
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
bieletele si capetele de bara se schimba la parerea mesterului din service sau daca simt ceva in directie?
ca eu nu simt nimic in neregula dar omul zice ca trebuie schimbate, cica rotula aia nu mai culiseaza decat pe o directie, nu la 360 grade si e vreo diferenta la bielete si cap de bara intre megane fara pdg si cel cu pdg?merg comandate indiferent de pdg? ati auzit de piese mapco ?sunt nemtesti |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
adrian_yza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 6 October 08 ![]() |
bieletele si capetele de bara nu au legatura cu pdg numai amortizoarele si arcurile
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.6 confort privilege
2004
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
O nelamurire, poate cineva stie, am fost azi la unix auto sa imi iau bieleta de directie. Dupa ce a introdus datele de identificare mi-a spus ca e neclara situatia ca ii apar mai multe dimensiuni: 195mm, 196 si parca 226 (posibil sa nu tin bine minte).
Stie cineva care varianta e corecta pentru megane 2.2 din februarie 2007 (1.6 benzina) ? Am rasfoit topicul dar nu am gasit (poate nu am fost atent) |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Bieleta Febi:Lungime: 215 Filet ext.: M 14 x 1,5.Vad ca la toate variantele este asa.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
ok, multumesc frumos
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
Salut, am pb: bătaie în partea dreapta (față de postul șoferului) la mers pe teren accidentat sau asfalt "bombardat". Verificat cap de bară... fără joc. În schimb, longitudinal în continuarea tijei de la caseta de direcție există un joc important... cam 5 mm la exteriorul roții. Bănuiam că "bătaia" ar veni de la tamponul hidro de la motor. Am cumpărat (și probabil oricum trebuie schimbat pt că atunci cînd stau în pantă, se simte un tremurat destul de important în toată ,mașina...). Mă rog, văd că există sfatul de schimbare a ambelor bielete. Eu le-am avut schimbate pe rînd. Cea care bate acum a fost schimbată acum 2 ani (cam 15k km...). vreo idee diferită de mine?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Jenka: putin 15.000km sa te tina..probabil ai pus o bieleta la 50ron nu?
Sapt viitoare voi schimba si eu bietelele. Am ales TRW, kit complet(bieleta,piulite,burduf,vasilina) 150ron/buc |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
EugenTL și ceilalți
știu că e cam puțin dar am făcut drum și pe la la Sarmisegetusa și altele 2 de soiul ăsta + am prins niște porțiuni nasoae pe lîngă Mediaș și Sighișoara.... Bieleta era Delphi... cred că mă voi orienta pe TRW! Nu am pb cu burduf sau altele de soiul ăsta. Nu există joc radial în burduf. Am desfăcut parțial capul de bară (că n-am reușit cu totul) dar atunci cînd am tras de acest ansamblu jocul era același. Nu părea joc din fuzetă. Sfaturi? This post has been edited by jenka.e: 27 Aug 2011, 01:05 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Mergi la un service si-ti va spune exact ce sa schimbi. Eu inainte sa cumpar am verificat eu cu taicamiu, apoi la reno apoi la serviceul "socrului"
![]() Pe forum nu are cum sa-ti spuna cienva ce ai tu ..trebuie pus mana si verificat de un mecanic. |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
jenka.e |
![]()
|
Îmi place să verific bine "teoriile" emise de mine. Am verificat aseară tîrziu capul de bară și nu avea joc.
Azi am fost și la mecanici: -bieleta comandată (MOOG) a fost la fix; -tamponul pt motor s-a potrivit perfect și acum, după schimbarea de azi, își face treaba. Tamponul era "fleașcă", îl mișcai ușor cu mîna. Mașina mai "cloncăne " ușor la treceri urîte peste liniile de tramvai dar totuși e altceva. Pe viitor voi evita să mai accesez drumuri cu probleme. This post has been edited by cj98czh: 28 Aug 2011, 17:55 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Se gasesc undeva, separat, doar burdufurile de cauciuc de la bieletele de directie ?
merci |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
ctlnext |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 13 December 08 ![]() |
ritter, gasesti la autokarma de la 56 lei pe bucata in sus.
|
--------------------
Renault
Megane
2.1 Renault Megane II 2004 1.5dci
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
Salut,
Am schimbat de curand rotile cu cele de iarna si am descoperit ca un cap de bara are o parte din cauciuc lipsa, Ce parere aveti?trebuie schimbat urgent? Precizez ca acum 1 si jumatate an am schimbat bieletele si capetele de bara ,Marca nk de la autofc Attached thumbnail(s) 27112011244.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 864 |
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
eugenTL |
![]()
|
Schimbi cand va avea joc, eu asa as proceda.
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Daca e rupt cauciucul nu mai are ''viata'' lunga.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
chitsro |
![]()
|
da e posibil, o sa o merg la o verificare maine , daca e panica il schimb..
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Vor pica destul de repede, la fel am patit si eu cu un capat de bara, tot NK si acum caut unul nou, cred ca voi merge pe Lemfoerder...
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
chitsro |
![]()
|
bune rau nk astea, de aceea nu se mai gasesc:))
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
Mirko |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 9 April 10 From: Alba ![]() |
salut!
mergeti pe calitatea TRW, sunt printre cele mai bune si nu ve-ti fi dezamagiti! numai bine! |
--------------------
Renault
Megan 1.6 16v
2005/privilege
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
TRW am avut pe fata - originale si TRW am pus si mai departe (ma refer la toate articulatiile - bieleta, cap bara, bascula cu bucsi, bieleta antiruliu). Cele originale au fost schimbate la 85.000 dar nu ca aveau ceva ci am considerat ca trebuiesc inlocuite pana sa apara probleme
![]() |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
Alt_radu |
![]()
|
![]() Băgător de seamă ... Group: Members Posts: 261 Joined: 15 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Adaug si eu ceva informatii in acest topic ... chit ca poate nu e cel mai bun loc de a le pune.
Vineri ma duc la un service de geometrie si vulcanizare (al unui importator si vanzator de anvelope) stiind ca din taxa de 80 de lei 40 inseamna constatare si 40 reglaje, pentru a afla ce e de schimat, stiind de capul de bara pe dreapta (care avea cauciucul rupt), aflu de la baiatul de acolo cu care ma stiu ... ca am de schimbat bielete si capete de bara ... dau comanda la un magazin de la care imi cumpar de obicei componente de capete si bielete Lemforder. Am incercat sa le schimb vineri si nu am putut sa desfac bieleta pe dreapta. Abandonez si apelez la o cunostinta cu mai mult echipament si le schimb luni ... Marti dimineata ma duc sa-mi fac geometria. Surpriza majora se terminase filetul in capul de bara si bieleta nu a mai putut fi insurubata pentru a regla unghiul. Fac poze la capete si ma duc la magazinul de unde am cumparat piesele ... domne nu poate sa-mi regleze geometria ... verificam eu ca bieleta e infiletata pana la capat in caseta el cu furnizorul. Bieleta mea insurubata pana la capat in caseta. Furnizorul ii spune ca piesa trebuie sa vina pe garantie inapoi, iar eu canci factura (mai ales in service autorizat RAR) iar sa fac rost de una nu ar fi fost foarte complicat dar, oricum ma costa ... Deci apelez la solutia nr. 2: tai din bieleta 10 mm ... maine (azi, etc.) ma duc la geometrie sa vad ce pot face Problema: Avand pe acasa un cap de bara original l-am luat cu mine la persoana care a folosit zeama de flex. Masor adancimea gaurii din capul de bara original - 40 mm, masor gaurile de pe ambele parti (capete de bara) 36.5 - 37 mm Tipul de la geometrie mi-a zi ca i-ar lipsi cam 1-2 spire sa faca reglajul ... tinand cont ca filetul e M14x1,5 asta inseamna ~3 mm. Pe scurt ... daca aveti cum sa masurati adancimea gaurii filetata din capul de bara asigurati-va ca are 40 mm pentru a nu patii ca mine. PS Capetele de bara schimbate acu un an si ~12-130000 km erau MOOG, a fost prima si e ultima oara can cumpar aceasta marca. This post has been edited by Alt_radu: 18 Sep 2012, 23:46 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5dCi
2005
- B-XXX-JIE Faceti motorina cat vreti ca eu tot de 50 Ron alimentez.
|
|
STALEX2004 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alt_radu @ 18 Sep 2012, 23:39) Adaug si eu ceva informatii in acest topic ... chit ca poate nu e cel mai bun loc de a le pune. Vineri ma duc la un service de geometrie si vulcanizare (al unui importator si vanzator de anvelope) stiind ca din taxa de 80 de lei 40 inseamna constatare si 40 reglaje, pentru a afla ce e de schimat, stiind de capul de bara pe dreapta (care avea cauciucul rupt), aflu de la baiatul de acolo cu care ma stiu ... ca am de schimbat bielete si capete de bara ... dau comanda la un magazin de la care imi cumpar de obicei componente de capete si bielete Lemforder. Am incercat sa le schimb vineri si nu am putut sa desfac bieleta pe dreapta. Abandonez si apelez la o cunostinta cu mai mult echipament si le schimb luni ... Marti dimineata ma duc sa-mi fac geometria. Surpriza majora se terminase filetul in capul de bara si bieleta nu a mai putut fi insurubata pentru a regla unghiul. Fac poze la capete si ma duc la magazinul de unde am cumparat piesele ... domne nu poate sa-mi regleze geometria ... verificam eu ca bieleta e infiletata pana la capat in caseta el cu furnizorul. Bieleta mea insurubata pana la capat in caseta. Furnizorul ii spune ca piesa trebuie sa vina pe garantie inapoi, iar eu canci factura (mai ales in service autorizat RAR) iar sa fac rost de una nu ar fi fost foarte complicat dar, oricum ma costa ... Deci apelez la solutia nr. 2: tai din bieleta 10 mm ... maine (azi, etc.) ma duc la geometrie sa vad ce pot face Problema: Avand pe acasa un cap de bara original l-am luat cu mine la persoana care a folosit zeama de flex. Masor adancimea gaurii din capul de bara original - 40 mm, masor gaurile de pe ambele parti (capete de bara) 36.5 - 37 mm Tipul de la geometrie mi-a zi ca i-ar lipsi cam 1-2 spire sa faca reglajul ... tinand cont ca filetul e M14x1,5 asta inseamna ~3 mm. Pe scurt ... daca aveti cum sa masurati adancimea gaurii filetata din capul de bara asigurati-va ca are 40 mm pentru a nu patii ca mine. PS Capetele de bara schimbate acu un an si ~12-130000 km erau MOOG, a fost prima si e ultima oara can cumpar aceasta marca. stai linitit ca eu am luat TRW si am aceeasi problema....tocmai ce am venit de la norauto si baietii buni deacolo imi recomandau sa le schimb ca nu sunt bune ca sunt prea mari si nu imi garanteaza ca ies bine daca le tai ......abureli .... si imi ofereau MOOG...pret total manopera+piese+geometrie= 600 lei.o sa ma duc maine la baiatul ce mi le-a montat sa imi taie din ele in ambele parti si ma duc din nou la geometrie.mare grija ce capete de bara si bielete cumparati;am inteles ca sunt 3 tipuri, deci.....renault :/ |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Piesele TRW aftermarket si cele originale Renault (chiar daca sunt facute tot de TRW) difera totusi din punct de vedere al calitatii. Cautati pe forum piese originale la preturi decente (chiar daca sunt mai mari decat cele pentru piese gen TRW sau Lemforder) si o sa dormiti mai linistiti...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(STALEX2004 @ 21 Oct 2012, 14:21) la fel am patit si eu cu trw, au adus alta ok intr o ora ![]() ![]() mars - eu zic ca te inseli, am vazut piesa de origine cu aceeasi problema.. ![]() This post has been edited by M i h a i: 21 Oct 2012, 22:55 |
--------------------
------
------
------
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu te cred. Am schimbat eu acum o luna pe dreapta, dupa ce ala original a tinut 75.000 iar cel Febi fix 15.000. Daca e codul de piesa bun, nu are ce sa nu se potriveasca. Plus ca eu vorbeam la modul general. De exemplu, un cap de bara original e 200 lei, aici, pe forum
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Bieleta directie dreapta Lemforder, daca ajuta la ceva codurile:
27062012020.jpg ( Size: 816.51k ) Number of downloads: 404 27062012021.jpg ( Size: 885.73k ) Number of downloads: 385 |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Le-ai montat? Am vazut ca astea Lemforder au lungimea 196 mm, restul de producatori au bielete cu lungime 215 mm sau 229 mm.
Exista diferente intre PDG si fara? |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:41 |