Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Apa in habitaclu, de la AC, ploaie, sticle varsate etc.

raducu68
post 9 Jun 2005, 08:48
Post #61

Membru Demisionat

Group: Banned
From: Bucuresti

Dupa toate ploile astea interminabile, pot sa va confirm cu certitudine: NU INTRA STROP DE APA IN MEGANE2 smile.gif Am mers prin ploaie, am trecut prin niste balti imense, am lasat masina parcata sub un burlan a.i. mi-au curs hectolitri de apa chiar pe imbinatura dintre usa de la sofer si aripa fata - NIMIC. Inca un mit demontat biggrin.gif
Acum, nu zic ca nu e posibil ca anumite masini sa aiba un cheder mai prost realizat/montat sau niste gauri de scurgere infundate, e vorba insa despre niste cazuri izolate, foarte putine la numar, si despre niste defecte usor remediabile.

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Vio
post 9 Jun 2005, 16:02
Post #62

MEMBERMENSCH

Group: Members
From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Mai fratilor, de intrat intra precis, si eu am patit-o... Totusi e ceva ciudat - fenomenul s-a manifestat asta iarna, si acu de o vreme, desi a plouat cu clabuci si tin masina afara in parcare, nu am mai gasit apa... o fi si din cauza ca am bagat o andrea in gaurile alea de scurgere de la usi? Nu am vazut sa cada de acolo nici un fel de murdarie, dar poate oi fi impins-o inauntru ?... blink.gif

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
ncristi
post 9 Jun 2005, 18:49
Post #63

Membru autentic

Eu nu am patit asa ceva insa este foarte posibil ca gaurile de scurgere a apei din usi sa se infunde...
Este singura explicatie...

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
florinalbei
post 9 Jun 2005, 22:29
Post #64

Membru incepator

Eu am masina din luna februarie 2005. De fiecare data dupa ce merg cu ea la spalatorie sau dupa ce ploua, strang apa cu buretele din buzunarul portierei dreapta. Explicati-mi si mie pe unde sunt orificiile alea de scurgere sa verific daca sunt sau nu infundate. Ca o concluzie pot spune cu certitudine ca in unele renault-uri megane PLOUA. Din nefericire a mea se numara printre acestea.

--------------------
Renault Megane II 1,5 dci 80 cp
+
ncristi
post 10 Jun 2005, 05:14
Post #65

Membru autentic

Apa care se strange este in usa nu in buzunarul ei.
Daca ai gasit apa acolo inseamna ca ai o problema.

Esti singura persoana pe care am auzit-o cu problema asta.

Verifica daca ai geamurile inchise (s-a mai intamplat ca acestea sa nu fie bine inchise atingand butoanele de comanda de pe cotiera din greseala).
Eu verific treaba asta de cate ori parasesc masina pt ca mi s-a intamplat.

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
Vio
post 10 Jun 2005, 09:45
Post #66

MEMBERMENSCH

Eu am masina din luna februarie 2005. De fiecare data dupa ce merg cu ea la spalatorie sau dupa ce ploua, strang apa cu buretele din buzunarul portierei dreapta. Explicati-mi si mie pe unde sunt orificiile alea de scurgere sa verific daca sunt sau nu infundate.

Asa pateam si eu inainte - cred ca apa se aduna in portiera si URCA pana depaseste nivelul buzunarului (ca prin imbinarile plasticului precis gaseste ea pe unde sa se infiltreze).
Gaurile cu pricina se afla la colturile de jos ale usilor fata (orientate catre usile din spate), le gasesti usor.
Esti singura persoana pe care am auzit-o cu problema asta.

Ncristi, nu e chiar asa, deja suntem destul de multi care au sau au avut problema asta. Si eu cand parchez masina sunt chiar un maniac al verificatului daca sunt inchise geamurile, deci o poti exclude ca posibila cauza...

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
ncristi
post 10 Jun 2005, 10:14
Post #67

Membru autentic

Gaurile cu pricina se afla la colturile de jos ale usilor fata (orientate catre usile din spate), le gasesti usor
.

Da si se pot infunda usor cu praf...mie mi se par f mici.

Dasfunda-le cu o sarma subtire.
Nu am contestat ca a intrat apa ci ca a ajuns in buzinarul usii.

Daca apa a ajuns asa de sus nu ti-a bulit boxele?

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
Vio
post 10 Jun 2005, 12:23
Post #68

MEMBERMENSCH

Ah, scuze, din neatentie am spus o tampenie: apa nu a depasit nivelul buzunarului, ci nivelul FUNDULUI buzunarului, asa incat a devenit vizibila in buzunar...

--------------------
+
cornel_t
post 10 Jun 2005, 13:01
Post #69

Membru autentic

Am si io apa in Renault, in vasul de expansiune, in borcanul de la spalator.... si cam atat tongue.gif

Edit: am uitat, mai sunt vreo 2-3 sticle (locatia lor nu e stabila) cu apa minerala pt ala mic cand i se face sete biggrin.gif

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
richie
post 10 Jun 2005, 15:28
Post #70

The Right Member

Ce-avetzi dom'le cu oamenii...?
Ce..n-are voie omul sa plimbe...fara voia lui neshte apa in ushi?

Eu zic ca e o problema izolata.....cazuri particulare....nici eu, ca si majoritatea de acilea...n-am patit-o.

Dar, referitor la raspunsul service-ului cu "Probleme de fabricatie" :

Cand faceam depanare la electronice, aveam un raspuns pentru clientzi, care se preta de minune la una din urmatoarele doua situatzii:

1. Cand se gasea vreo scula la care nu-i dadeam de cap...(mai la inceputuri....)
2. Cand depanarea era ceva banal shi vroiam sa-mi "trag" neshte bani de pe om...(nu ma injuratzi...se practica in orice domeniu...mai ales cand eshti student amarat)

Raspunsul era...E(A fost) procesorul defect.

oare n-o fi la fel cu service-ul shi cu defectul de fabricatzie?....oamenii care nu se pricep...n-au de unde sa shtie...

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
vodafone
post 25 Jun 2005, 13:50
Post #71

Membru incepator

apoi sa intru si eu in vb.
am un amic ce are un m2h din 2003.masina are aproape 60mii km.pana saptamana trecuta singurele probleme ale lui au fost chestiile cu flanshele...care o fost schimbate de 2 ori pana acu, odata la 29mii km si apoi la 56mii km.
Problema e ca acu cateva zile o descoperit in spatiu de depozitare sub presh fata dreapta apa.si nu era la modu mocheta imbibata, ci pur si simplu vreo 2degete de apa peste.instant s-o dus la service si o zis aia ca e de la scurgerea condensului de la aeru conditionat, dar dupa ce s-a uitat mecanicu o zis ca furtunelu ala e la locu lui si ca nu are cum sa scurga apa in masina.au uscat spatiu ala cu un turboblow si au dat din umeri.raspunsu o fost ...daca mai apare inca odata apa sa vina inapoi ca acum nu isi dau seama unde e buba.halal mecanici.bleah.sper ca nu o sa se intample si la mine dupa ce o venii masina.

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 influence
megane sedane2 influence 1.4.16v
+
oache81
post 26 Jun 2005, 10:40
Post #72

Membru autentic

Si eu am descoperit ca pe la trapa intra apa care se strange undeva intre plafon si tapiterie si se scurge ori pe la butonul de la trapa (care ma mir ca inca functioneaza) ori prin zona unde sunt manerele de deasupra usilor din fatza (alea de sus de care te tzi cand iei curbele prea tare).Cred ca problema este de la chederul de la trapa,oricum se intampla doar uneori,cred ca nu se inchide fix trapa de fiecare data.

--------------------
citroen c4 2.0 HDI VTR Pack 2006
+
dmc
post 26 Jun 2005, 21:28
Post #73

Membru autentic

Eu am masina din iulie 2004 si nici urma de apa inauntru. Ce ma mira pe mine este ca sariti o groaza acum ca aveti probleme dar nici unul nu a fost la service sau dc a fost si s-a rezolvat nu a intrebat care e problema.

Cand ai o astfel de problema nu stai de vorba pe forum ca sa vezi dc si vecinu are aceeasi problema, te zbati, o rezolvi si apoi postezi.

Multa bafta.

P.S. Si eu am avut condens in stopuri, dar scrie in care ca e normal si imediat ce am lasat-o la soare a disparut iar de atunci nici ca nu am mai vazut asa ceva (a aparut iarna dupa ce am fost la spalatorie la aproape 0 grade).

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
bcc1981
post 29 Jun 2005, 22:28
Post #74

Membru incepator

Nu am citit decat putin din prima pagina, unde am vazut oameni care nu prea credeau acest aspect.

Din pacate la ultima ploaie m-am trezit cu apa in portiera din dreapta fata. M-am gandit ca o fi de la spalatorie, vreo neatentie, dar e clar ca a fost ploaia. Un prieten de-al meu isi pusese telefoanele (doua smile.gif ) in portiera, jos, si cand a bagat mana sa le ia inapoi a sarit in sus. Asta e... am scos apa cu un prosop, era destul de multa.

Masina a stat inclinata intr-o parte la ploaia cu pricina. Portiera din dreapta era mai sus, si mai expusa. Nu am investigat cu atentie problema. Zicea cineva mai sus ca nu alergam la service. Uite ca unii sunt atat de ocupati incat nu au timp de asa ceva. Chiar si eu recunosc ca am strans apa cu un prosop si mi-am vauzt de treaba, insa am in vedere aceasta problema si cand ma voi duce la service o voi mentiona. Pana atunci sunt ocupat cu castigatul banilor si cu plata leasingului.

This post has been edited by bcc1981: 29 Jun 2005, 22:37

--------------------
megane sedan confort privillege 1,5 dci 80 cp optiuni: vopsea metalizata, clima, asr, esp, scaune incalzite feb 2005
+
bcc1981
post 3 Jul 2005, 00:28
Post #75

Membru incepator

Afara ploua iar eu stau cu gandul la apa din megane smile.gif
M-am gandit la urmatoarele probleme: geamul din dreapta-fata se deschide destul de des. Masina fiind cam nespalata, si geamul la fel, e posibil sa ca in decursul inchiderilor/deschiderilor sa se fi creat micro-fisuri in garnitura de etanseizare. Sau niste santuri, sa speram ca nu permanente. Ok, acuma inca o problema. Imi intra apa in usa din dreapta fata de cand am schimbat locul de parcare. Pe langa faptul ca am mizerie de proumbei pe geam si pe masina pe partea aia, masina sta inclinata pe partea stanga si ridicata pe partea dreapta (deci pe partea unde inclsuiv se aduna si cea mai multa mizerie+geam inchis/descis).... deci, daca punem un plus intre probleme... conditii prielnice pentru inundarea portierei (datorita mizeriei de pe geam +inchidere/deschidere), plus masina inclinata (deci sistemul de scurgere din portiera = eficienta zero, m-am uitat la gaurica aia si e pusa cam aiurea), ne trezim cu apa in buzunarul de jos. Probabil singurul defect de fabricatie este izoltia inexistenta dintre acel buzunar si corpul usii. Cei de la renault nu s-au gandit ca masina ar putea sta si intr-o parte, nu numai dreapta, si ca acel geam ar putea fi plin de cacati uscati de porumbei care racaie garnitura de etanseizare. In rest, boxele, lumina de jos, si alte chestii sunt neatinse. Doar ca tasneste apa prin imbinarile interioare de la acel buzunar. Tind sa cred ca asta e marea enigma. De maine revin la locul vechi de parcare, imi spal si masina calumea, si va anunt daca mai sunt probleme biggrin.gif

This post has been edited by bcc1981: 3 Jul 2005, 00:30

--------------------
megane sedan confort privillege 1,5 dci 80 cp optiuni: vopsea metalizata, clima, asr, esp, scaune incalzite feb 2005
+
google
post 3 Jul 2005, 10:24
Post #76

*** Big Daddy ***

From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot...

Verifica sa nu ai infundate gaurile de scurgere a apei din portiera. S-ar putea ca astea sa fie infundate si sa nu permita scurgerea apei care intra accidental in portiera.

--------------------
Renault Clio Bicorp 2005-dCi/80cp
Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05)
+
ncristi
post 3 Jul 2005, 12:36
Post #77

Membru autentic

Am verificat gaurile din portiera si la mine functioneaza smile.gif -apa se scurge

Aveau destul de mul de lucru...
Trebuiesc neaparat verificat daca nu sunt infundate pt ca au un rol foarte important.

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
bcc1981
post 3 Jul 2005, 16:52
Post #78

Membru incepator

da, asta o sa fac. E o gaurica in coltul inferior al usii, nu? Numai pe-aia am vazut-o, alte gauri nu mai sunt. Nu stric nimic daca racai un pic pe-acolo? Cat de adanc sa racai?

This post has been edited by bcc1981: 3 Jul 2005, 16:53

--------------------
+
made
post 12 Jul 2005, 08:54
Post #79

Membru

Dupa potopul de azi noapte, azi dimineata am gasit si eu apa in buzunarul fata dreapta mad.gif
A gasit careva care-i problema pana la urma? Gaurile de scurgere? Am incercat sa vad daca sunt infundate dimineata, insa ploua prea tare si am amanat operatia...

--------------------
ex Renault Megane 2 Sedan 2005 Expression
+
made
post 13 Jul 2005, 07:59
Post #80

Membru

Gaura de scurgere (numai una e?) nu e infundata. Cred ca s-a strans apa pentru ca e prea mica acea gaura si nu a avut timp sa se scurga apa pana am ajuns eu la masina...

--------------------
ex Renault Megane 2 Sedan 2005 Expression
+
Lex Luthor
post 20 Jul 2005, 13:52
Post #81

Membru autentic

Am si eu o problema cu apa in usi.
Am reparat recent masina si s-au inlocuit ambele usi de pe dreapta. Am observat in ultimele zile, dupa fiecare ploaie, cand am deschis vreuna din cele doua usi de pe dreapta, s-a scurs o gramada de apa din ele, prin nist gauri aflate sub chederul de la baza usii (de pe usa). Din cate stiu eu gaurile de scurgere a apei din usi sunt in coltul din spate jos al usii, nu in partea din fata. Si oricum nu pot fi infundate deoarece usile au fost inlocuite acum cateva zile si n-am mers cu ea prin noroi. La usile de pe stanga (cele originale ale masinii) nu curge nici un strop de apa. Ce poate sa fie? Chererul pare bine lipit pe geamuri, gauri neastupate nu sunt. Am inteles ca unele masini au niste folii de plastic in usa special pentru a se scurge apa care ar intra pe langa cheder. Megane are asa ceva?
Banuiesc ca primul raspuns ar fi sa o duc inapoi la service, dar nu vreau sa fac asta acum, deoarece oricum trebuie sa desfaca panourile celor doua usi pentru a schimba manerele de inchidere care au fost zgariate in acident. Dar aceste manere nu au venit inca. mad.gif Si nu vreau sa-mi desfaca usile alea de prea multe ori, pentru ca tapiteria are niste urechiuse de plastic cu care se prinde si, dupa felul cum au lucrat inainte (cand am observat apoi ca erau rupte cateva) mi le vor rupe pe toate. mad.gif Vreau sa fiu pregatit cand ma voi duce la ei sa le dau"mura-n gura" solutia da ca se poate, sa nu ma trezesc cu explicatii de genul "defect de fabricatie". Thnx!

--------------------
---- ---- ----
---
+
electriczbif
post 20 Jul 2005, 15:08
Post #82

Membru autentic

From: Cluj

QUOTE(Lex Luthor @ Jul 20 2005, 02:52 PM)
Din cate stiu eu gaurile de scurgere a apei din usi sunt in coltul din spate jos al usii, nu in partea din fata. Si oricum nu pot fi infundate deoarece usile au fost inlocuite acum cateva zile si n-am mers cu ea prin noroi.

Stii bine, acolo sunt gaurile, dar pot fi infundate si de altceva decat de noroi. De ex. mastic, vopsea, etc. Avand in vedere profesionalismul celor de la renault service, e chiar probabil ca sunt infundate, asa ca ar fi bine sa le verifici inaite de orice altceva (cu o surubelnita subtire, andrea, etc). Apa pe care o observi tu probabil ca se scurge prin gaurile niturilor de fixare a garniturii de sub usa.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2003
+
Lex Luthor
post 20 Jul 2005, 16:24
Post #83

Membru autentic

da, ai dreptate, apa se scurge prin gaurile niturilor de plastic care fixeaza garnitura de sub usa (mai bine zis prin gaurile "niturilor lipsa" care fixeaza garnitura de sub usa.

--------------------
---- ---- ----
---
+
Dan_laguna
post 20 Jul 2005, 16:29
Post #84

Membru

Sunt inundatii in Banat. Sunt inundatii in Moldova. Considera-te un fericit ca ai doar putina apa.In schimb poti cere ajutor guvernamental. Ca stim noi cum a intrat Renault pe piata romaneasca.

--------------------
renault laguna 1,8 16 v 1998
+
kaiser_bz_ro
post 20 Jul 2005, 17:30
Post #85

Membru incepator

From: buzau / bucuresti

ph34r.gif da frate ploua.. am un prieten tot cu megan caruia i se umplea portiera dreapta cu apa.. a fost la service si au gasit solutzia : i-au pus niste silicon in usa. Mi se pare inadmisibil la catzi bani am dat pe masina . Mie nu-mi ploua dar am alte probleme.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dci 2004 Privilege - BZ 85 BMC
Renault Megane Sedan 1.5dci 40.000km 2004 - Privilege
+
vladus
post 20 Jul 2005, 17:44
Post #86

Membru autentic

am masina de 1 an si cam 2 luni... sta afara in mijlocul parcarii si ploua direct pe ea... nu am nici picatura de apa nicaieri.... si mai cunosc inca 4 persoane cu megane care nu au auzit de asa ceva, ba chiar i-a bufnit rasul cand le-am zis...

--------------------
Renault Megane2 2004 Dinamique
Renault Megane 2 Dinamique, negru, + clima + esp + Philips Blue Vision + in curand bord albastru
+
kaiser_bz_ro
post 20 Jul 2005, 18:12
Post #87

Membru incepator

frate nici in a mea nu ploua dar am vazut cu ochii mei cum la o ploaie mai puternica i se umplea de apa portiera tipului... la ineeput am ras si eu ptr ca aveam aceeasi masina numai ca mai veche cu aproape un an si cu clima... ph34r.gif

--------------------
+
kaiser_bz_ro
post 20 Jul 2005, 18:15
Post #88

Membru incepator

si inca ceva..... e vorba de megane sedan care din intamplare se produce la turcaleti si nu in franta .

--------------------
+
Lex Luthor
post 21 Jul 2005, 12:27
Post #89

Membru autentic

Am vorbit la service si au spus ca stiu problema, ca nu sunt primul caruia ii apare si ca apare decate ori se umbla la usa si se schimba ceva. Acum intelegeti si voi ce vreti. Sper ca saptamana viitoare sa vina celelelalte piese si sa o pot duce la service pentru a remedia si aceasta problema. Puteti fi siguri ca o sa-mi bag nasul acolo sa vad ce fac.

--------------------
---- ---- ----
---
+
electriczbif
post 21 Jul 2005, 14:05
Post #90

Membru autentic

From: Cluj

Ok, acuma stim cum apare, interesant ar fi cum dispare, dar asta banuiesc ca-i depaseste pe cei de la service... huh.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan 2003
+
12 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 06:30
Dacia