Trepidatii extraordinare la plecarea "sportiva", valabil si pentru zgomote sau batai
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii extraordinare la plecarea "sportiva", valabil si pentru zgomote sau batai
nascutinvingator |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 12 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,4 8V GPL
2002
|
|||
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
a mea face doar cand e motorul rece,sub nicio forma n-am reusit sa reproduc fenomenul cu motorul cald...any ideas?
![]() ![]() |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
CLIO2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 October 08 From: IASI ![]() |
eu am un clio din nov. 2000. Aceeasi problema a aparut si la mine. La plecare mai sportiva tremura toata. Problema a fost de la amortizoarele fata. Le-am schimbat si nu a mai facut la fel. Cred ca ar trebui sa faci o verificare a amoprtizoarelor
|
--------------------
renault clio
renault clio
2000
- benzina 55kw
|
|
GlontZ_YO! |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 11 January 08 ![]() |
Aceeasi problema aveam inainte sa-mi schimb pneurile. Cred ca pierdeam aderenta din cauza celor vechi.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001, 1.4 8v
- B-xx-xxx
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
e de la pneuri ,cel putin la mine...scapa si prind aderenta...am incercat pe piatra cubica uda si acolo patineaza cum e normal..
This post has been edited by hitman1234: 25 Oct 2008, 13:15 |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pe langa ce ati descris voi mai sus mai poate exista o cauza.
Clio are un amortizor la ambreiaj, nu va ganditi la un amortizor gen telescop, e un sistem de amortizare, suplimentar, care este pus acolo ca sa se simta mai putin in masina eventualele smucituri din ambreiaj. Daca e cineva care conduce in paralel Clio si Cielo va intelege despre ce vorbesc. Dupa ce conduci Clio este aproape imposibil sa nu smucesti rau Cielo, mai ales la retrogradari. Chestia asta se manifesta in felul urmator: turezi, ridici piciorul brusc de pe ambreiaj, simti ca forta pleaca din motor, dar ai impresia ca nu ajunge la roti ci se transforma intr-o vibratie puternica ce se simte in volan, in scaun , in pedale, ...etc. De aia la service nu gasesc nimic in neregula, pt. ca "asa face toate ". ![]() This post has been edited by vallixx: 28 Oct 2008, 22:51 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
theundertaker |
![]()
|
![]() welcome to hell Group: Members Posts: 80 Joined: 17 October 08 From: Death Valley ![]() |
Eu la solenza patesc treaba asta cu tremuratul (symbolul nu face ...inca), dar mai rar.....adica numai cand sunt nevoit sa demarez mai repede.
Intrebarea mea este urmatoarea: si solenza are acest sistem de amortizare pe care l-ai descris mai sus, sau e altfel? Pt ca daca il are atunci stau linistit ca e de acolo problema, dar daca nu are sistemul respectiv sunt cam ingrijorat. Ms. |
--------------------
BMW
750i
2010 FERRARI F430/2009
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Tremuratul ala apare daca la o plecare sportiva, tinzi sa freci ambreiajul , tinandu-l semi apasat, e un sistem de protectie oarecum.
Incearca sa demarezi odata mai in forta, da-i drumul repede la ambreiaj dar de tot, nu-l tine, tureaza-o atat ca sa nu opresti motorul. NU trebuie neaparat sa pleci cu scart, ci doar sportiv. Daca dai drumul la ambreiaj brusc si de tot , turand-o suficient n-ar trebui sa mai faca asa. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
CLIO2000 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 October 08 From: IASI ![]() |
Salut. eu sunt mai nou in ale masinilor. Prima mea masina este un clio din 2000, pe care o detin din nov. 2007. Masina merge perfect, nu am avut probleme mari cu ea. Acu cateva zile am fost fortat sa fac o plecare mai "sportiva" si am auzit un zgomot puternic in dreptul rotii din dreapta. Acel zgomot a fost ca de metal, destul de puternic si doar unul singur (ca si cum ai lovi 2 bucati de metal). Mentionez ca zgomotul nu este clasic "de planetara dusa"(la asta ma gandesc).
Astept raspunsul vostru. |
--------------------
renault clio
renault clio
2000
- benzina 55kw
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Salut. Citesti mai sus si "te prinzi" singur.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut am citit topicul de la inceput... ideea este ca la mine nu face la rece...ci la cald cam dupa vreo juma de ora de mers.....
De ex. eram zilele trecute in drum spre casa pe langa casa poporului.. si mergeam spre Marriot .... de cate ori plecam de pe loc trepide masina cu totul ..... cum spunea un coleg mai sus "musca din asfalt cate un pic" .... faza nasoala e ca mi-a murit motorul de 2 ori ....iar daca incercam sa o ambalez mai tare cam la 3000 rpm si sa dau drumul mai repede la ambreiaj scapam de trepidatie dar patinam ca era ud pe jos..... So .... service or not? ![]() This post has been edited by UXE: 20 Nov 2008, 08:14 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
hitman1234 |
![]()
|
eu am dus-o si nu mi-a gasit absolut nimic la ea ..am dedus ca ori gumele ori suspensia sunt de vina..alea de vara oricum sunt duse si trebuie sa le schimb,dar astea de iarna au abia 2 ani si tot face urat la fiecare demaraj..deci na,poate e din suspensie..
m-am resemnat cu faptul ca "asa face toate" si ca am reno si am invatat sa plec lin si gata ![]() |
--------------------
bemfe
vewe
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Deci, mi-am pus cauciucuri de iarna noi si nu mai trepideaza cand plec mai sportiv.
Plus ca acum: - volanul se invarte mai usor la viteza mica - abs-ul intra mult mai tarziu (din cauza aderentei) |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Same here. Symboala a inceput sa faca asa din prima iarna prin care a trecut. In a doua iarna i-am schimbat cauciucurile cu M+S, n-a mai facut.
|
--------------------
-
-
-
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() |
--------------------
bemfe
vewe
|
|
CLIO2000 |
![]()
|
Salutare. Luna asta am avut mare noroc cu firma la care lucrez; in loc sa imi inchirieze masina de servici am preferat sa o repar pe a mea si sa mai circul in interes de servici 1 luna. Cert este ca am schimbat tot ce se putea schimba: amortizoare, flanse, pivoti, capete bara, bucse, etc. Acum nu mai tremura de loc, indiferent de plecare.
|
--------------------
renault clio
renault clio
2000
- benzina 55kw
|
|
tiga |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu aveam "trepidati la plecarea sportiva" si dupa ce am pus rotile de iarna a disparut fenomenul , deci sigur este din caza anvelopelor ( chiar am facut o proba inainte de a le schimba sa fiu sigur si asa a fost, anveloele sunt vinovate
![]() PS.oricum la mine cat de curand o sa reapara trepidatile astea ![]() ![]() |
--------------------
renault
clio
1.5 dci Oltcit 1.3 Turbo
|
|
demin2609 |
![]()
|
![]() iuzar Group: Members Posts: 329 Joined: 20 December 08 From: Craiova ![]() |
aceeasi problema.. dar nu intotdeauna.. mai rar... (trepidatii in momentul in care accelerez mediu spre puternic max 4000 rpm), dar dupa cum am spus, rar dar mi s-a intamplat, din cate am observat intr-adevar suspensia are o eroare in proiectare, atunci cand roata prinde si pierde aderenta, pe roata respectiva! pur si simplu parca sare ca o minge! conteaza mult si asfaltul daca este drept sau are denivelari, si tipul de cauciuc folosit. ..masina din semnatura.
This post has been edited by demin2609: 27 Jan 2009, 00:38 |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
éxpression [B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
|
|
x_men_clio |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 11 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor trageti frana de mana si datii niste suturi la motor,daca se misca maneta de la cutie si un prieten pe la motor sa observe daca se misca motorul rau e tamponul antirasturnare dus asa sa intamplat la masina din semnatura mea.inca o sugestie cumparati tamponul pt Renault Kangoo,pt renault 1,4-8v stiu sigur ca merge,lam schimbat eu
|
--------------------
Renault
Clio
2005--1,4-8v x_men_stefan
|
|
danmm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 March 09 ![]() |
E chestie de ambreiaj toata ziua.Am in familie si un clio 1.4 8V si unul 1.4 16V de noi.Pana pe la vreo10.000 de km ambele au mers bine, apoi a inceput sa apara exact acelasi tip de trepidatii, in special in traficul aglomerat cand se incalzeste ambreiajul si nu te mai intelegi cu el.Chestia se intampla si cu cauciucuri de vara si cu cauciucuri de iarna.
Nu cred ca e o defectiune in sine ci doar o conceptie proasta a ambreiajului.Daca ar fi fost hidraulic sigur nu exista problema asta.Cel putin la diesel nu am auzit de ea. |
--------------------
Renault
Symbol
2007
- B XX FFZ
|
|
hitman1234 |
![]()
|
Asa e,am schimbat atat gumele cu unele noi cat si bieleta antiruliu si tot mai face..e din ambreaiaj..zgomotul asta la mine era amplificat de scut,dar acum usor usor am descoperit care era cauza..
In alta ordine de idei,cu ce pot sa ung si eu mai bine cablul ala de ambreiaj? La Mach1 mi-au dat cu ulei pe el si ziceai ca-i masina straina...pt vreo 2 luni,cand iar a inceput sa faca urat.. |
--------------------
bemfe
vewe
|
|
andronic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 3 August 08 From: Bucuresti ![]() |
aceeasi problema exista si la mine... gume iarna/vara nu conteaza..tin sa cred ca e din ambreaj, e cea mai plauzibila cauza. A mers cineva la un service sa vada unde este buba? La ce "meseriasi" avem noi cateodata ti-e si frica sa nu o strice mai rau.
|
--------------------
Renault
Symbol 1,5 dci 85 cp 91 000km on bord -
2006
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Depinde de cum trepideaza/vibreaza la masina ta ... dar in practica titlul = despre suspensie ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
andronic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 3 August 08 From: Bucuresti ![]() |
pai... suspensia?! nu prea inteleg fenomenul.. drumul e ca`n palma.... viteza 0-10km/h. Singura problema ar fi ca motorasul nu primeste suficient gaz...si de aici trepidatiile incredibile. Ori e subturat din cale afara....ori ambreajul are o buba. ce sa fie?
![]() Chiar nu a mers nimeni la service ? |
--------------------
Renault
2006
|
|
cmandrei |
![]()
|
Stai stai stai ... si explica mai bine ... aici este vorba despre "Trepidatii extraordinare la plecarea "sportiva"" ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
CLIO2000 |
![]()
|
Fratilor, revin si eu cu ceva precizari (cam tarziu). Printr-un noroc (am muncit 2 luni cu masina mea), cei de la firma m-au trimis la service pentru o constatare. Mi-au dat bani si am schimbat urmatoarele:
-amortizoare, flanse, rulmenti amortizoare, -discuri, placute frana, senzor rotatie ABS -pivoti -orice inseamna bucsa (nu erau duse dar le-am schimbat) Cert este faptul ca inainte de a le schimba, la plecare de pe loc (nu chiar sportiva) masina tremura toata. Acu merge perfect, parca ar fi noua, Si are 150 K. |
--------------------
renault clio
renault clio
2000
- benzina 55kw
|
|
andronic |
![]()
|
mi-e frica sa intreb cat a fost factura la sfarsitul operatiunii. Dintre piesele vechi ai descoperit ceva stricat? adica... unde`i buba?
![]() Tks, |
--------------------
Renault
2006
|
|
sorin_ |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 7 July 06 From: Constanta ![]() |
Salutare
Am si eu o problema similara la clio symbol 1.4 16v, 23k km, garantie extinsa. La plecarea de la rece este totul ok. Insa dupa un anumit timp (30-45 de min de mers) nu ma mai inteleg cu plecarea de pe loc. Pleaca in "suturi", parca intrerupe si "musca" saltat din asfalt. Am incercat sa decuplez consumatorii de electric (m-am gandit ca o avea legatura). Nu are nici-o legatura. Din ce am citit aici, este vorba de incalzirea ambreiajului. M-as duce in service, dar ar trebui sa ma duc cu masina dupa un drum mai lung, pt a avea acele simptome. Va cer sfatul: are rost sa merg in service ? Cum se poate diagnostica aceasta problema "la rece" ? Aceasta lucrare s-ar incadra in garantie? Daca nu, cam la ce pret m-as putea astepta? Ce se poate intampla mai grav la aceasta incalzire a ambreiajului ? Ce este de fapt aceasta incalzire a ambreiajului ? Se manifesta asa cum am descris eu mai sus? Multam Numai bine. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007 Dynamique 1.4 16v + clima
- CT
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Poate te ajuta topic-ul de aici, care contine mai multe patanii ale posesorilor de Clio, privind problemele ambreiajului. Aceeasi problema, cu eliberatul in trepte, o am si eu cand temperaturile de afara sunt ceva mai ridicate.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:30 |