reglaj automat faruri xenon
![]() ![]() ![]() |
reglaj automat faruri xenon
danny |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 27 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Megane 2 Sedan 1.6 16V
Confort Expression - Noir |
|||
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Inseamna ca s-a indoit ceva din ansamblul senzorului de pozitie (inaltime) a rotii fata stanga. Ori s-au deplasat punctele de prindere pe bascula. Rezultatul era o indicatie falsa. Ca si cum ai fi fost intr-o continua frana, cu puntea fata incarcata si cea spate descarcata.
Attached thumbnail(s) xhf.jpg ( Size: 15.79k ) Number of downloads: 1101 |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
piesa care costa cam 150 de euro
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
MiB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 18 September 05 ![]() |
Apropo de reglarea farurilor cu xenon. In urma unei mici acroshari a unei daci de pe vremea lu bunicu mi s-a dereglat farul dreapta, era doar o idee mai jos dar era deranjant. Mergind in service si vazind cum au reglat farul mi-a picat fata cit e de simplu. Au pozitionat o scula de verificat lumina in fata si au invirtit un surub aflat in partea de sus. Totul a durat 10 secunde
![]() |
--------------------
Renault Megane
Estate
2005 1.5 DCI Renault Megane II Estate full option, 1.5 dci 80 CP
|
|
Sharpe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 11 April 05 From: B u c u r e s t i ![]() |
Ar fi de folos o poza cu surubul de reglaj. Eu am pus becuri cu xenon si am demontat farul de pe dreapta, care acum bate un pic mai jos.
|
--------------------
VOLVO
V70
III SUMMUM 2012
- B 74 BFL
|
|
evox |
![]()
|
![]() Volaniard Group: Members Posts: 89 Joined: 17 October 06 ![]() |
Salutare!
Stie cineva, daca faci doar inlocuirea completa a farului cu xenon (din cauza de geam spart) e necesara o reglare pe stand sau sistemul automat de reglare ajusteaza singur pozitia? |
--------------------
Renault
Laguna II Privilege 1.9 dCi 120 CP
2002 “Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.”
|
|
adrian_lazar2 |
![]()
|
![]() AdrianL Group: Members Posts: 92 Joined: 23 July 08 ![]() |
Idea e ca nu trebuie cumparata!
La mine s-a rupt de 2 ori. ![]() A 2 a oara cei de la Service Renault Timisoara mi-au prins tija de plastic cu 2 suruburi si sincer nu se mai rupe si imi merge bine bine bine. Operatia e simpla se da jos suportu de pe bascula apoi se scoate senzoru din mufa superioara se prinde tija problema de plastic sus si jos cu 2 suruburi si gata!! Nu se mai rupe si merge bine reglarea automata. O sa revin cu poze. |
--------------------
Renault
Megan 2
Confort Expression
- TM81LAL
|
|
blidarus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 22 April 09 ![]() |
Stie cineva care este codul Renault pentru senzorii de reglaj intaltime pentru farurile cu Xenon (Megane Sedane fabricatie 2006)?
Sunt diferiti (asa zice in manualul de service). |
--------------------
Renault
Megane
2006 1.9 dCi
|
|
KilleR82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 November 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
E buna sugestia cu suruburile, insa as fi tentat sa cred ca e prea stransa legatura intre cele 2 "urechi". Bratul numaratorului electronic oscileaza doar sus/jos, pe cand bascula (bratul) rotii culiseaza atat pe verticala cad si stanga/dreapta sau inainte/inapoi (vizibil la viraj maxim). Nu stiu cum se comporta acest ansamblu pe un drum denivelat. De aceea as zice ca solutia cu suruburi este una prea dura.
Plus ca presupune un element important... sa mai ai inca in posesie tija aia de plastic. Ei, eu nu am fost la fel de norocos... se pare ca tija isi luase "zborul" ... Avand in vedere ca cei din service mi-au spus ca nu pot da comanda decat pentru intregul ansamblu (numaratorul electronic plus tija de plastic) care are pretul frumusel de 350 ron ![]() Am ajuns la o (destul de simpla) solutie de a folosi 4 bucati de coliere cu clicket pentru cabluri (stiti voi, alea de se pun ca sa nu fii depasit de capacul rotii la o groapa serioasa ![]() Trebuie insa grija un pic de grija la distanta "in gol" intre bratul rotii si bratul numaratorului. Prin amabilitatea unui prieten am reusit sa masor si tija respectiva: O--------------------------O lungime utila: 5.6 cm (centru-gaura stanga - centru-gaura dreapta) lungine totala efectiva: 16.5 cm diametru gaura nuca: 0.9 cm Iar in final nu am facut altceva decat sa leg colierele pastrand acea distanta... Copy_of_IMG025_1.jpg ( Size: 69.46k ) Number of downloads: 5243 (L.E. am uitat sa precizez ca am taiat capetele colierelor ulterior...) Se zice ca solutiile temporare raman alea definitive ![]() Nu stiu daca ajuta pe cineva, eu unul nu intentionez sa ma bag sub masina prea repede. Ce am uitat sa mentionez e ca pentru a efectua operatia am beneficiat de un frumos canal auto ![]() Numa' bine! This post has been edited by KilleR82: 28 Jan 2010, 15:31 |
--------------------
Renault
Megane mk2 ph2
2008 1.6 16v K4M Euro4 Privilege (2008-) + GPL Dacia Duster 4x4 mk1 ph2 2015 1.6 16v K4M Euro5 Laureate (2015-)
|
|
danutz_wcw |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 27 February 10 ![]() |
daca vrea cineva modulul de reglare a xenoanelor il vand
|
--------------------
renault megane
renault megane 2.1
2004 sedan draq 1.9dci
|
|
ryder2005 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 March 10 ![]() |
De mare exceptie Killer! Mi-ai dat ideea secolului. eu cred ca mai am si bratul, dar nu mai vrea sa stea neam in nuca aia, deci tre sa improvizez si eu ceva...
eu am gasit bratul atarnand dupa o interventie a mecanicilor la cutia de viteze. au fost multe lucruri pe care nu le-au mai pus la loc, inclusiv chestiunea asta. Multa vreme nici nu am stiut ce e ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9DCi - Privilege
2004
- SV-XX-MAD 3D - Don't need, Don't know, Don't care
|
|
OZN99 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 29 July 10 ![]() |
Pe toate site-urile renault pe care le-am studiat in legatura cu cei 2 senzori pentru reglajul automat al farurilor xenon am gasit aceleasi foto cu repararea lor151679190.jpg ( Size: 167.75k )
Number of downloads: 4475
151679195.jpg ( Size: 126.02k ) Number of downloads: 4008 Asa ca ieri m-am apucat de treaba si surpriza ![]() 280620111072.jpg ( Size: 1.45mb ) Number of downloads: 3009 280620111074.jpg ( Size: 964.05k ) Number of downloads: 856 Daca la prima varianta era acel circuit care se oxida se se rezolva treaba cu spray contact la mine la ambii senzori totul este ok nu este nimic oxidat dar tot nu merge sistemul de reglare.La varianta mea nu exista piese in contact care sa se uzeze in timp doar deasupra stelutei cu trei capete "pluteste" acel circuit electric cu care nu este in contact ![]() |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2003
|
|
cosmonwo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 28 May 07 From: Pitesti ![]() |
Salut! Pune te rog si o poza cu codul senzorului. Vreau sa vad daca este ca al meu. Al meu pe fata nu mai functioneaza si din masuratori mi-am dat seama ca este ceva mai mult decit un potentiometru in cutia aia. Deci daca este dus cipul ala... La reprezentanta mi-au cerut 400 ron, iar la dezmembrari nu am gasit. Multumesc mult pentru poze, eu nu m-am apucat sa sparg rasina aia care este turnata acolo. Bafta!
|
--------------------
Renault
19 RT
'93 F3N740 Megane II.2 Grandtour Dynamique 1.9 dCi FAP 2006
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Cred totusi ca nu au pus acelasi tip de senzori pe megane si pe laguna
![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
andrei.dumitrescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 25 January 07 ![]() |
Insistati la dezmembrari, trebuie sa gasiti... eu am gasit la 200 RON insa nu am cumparat.
Ma gandesc sa desfac senzorul (al meu e stricat cel de pe spate) poate merge totusi facut ceva. @OZN99 Am incercat sa gasesc un datasheet pentru integratul ala din senzorul tau... fara succes.... iar de cumparat am gasit pe un site din China |
--------------------
Renault
Megane
2006 Sedan 2.2 M 2.2, 1.9 dCi, Privilege.
|
|
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
cosmonwo
Din pacate nu am fost inspirat sa fotografiez codul ...senzorii i-am pus inapoi pe masina. ![]() skorpio_bog Primele 2 foto sunt de la Laguna 2 facelift dupa 2005 ,iar celelalte de la Laguna 2003 cred ca de acolo diferenta. andrei.dumitrescu Cam multi bani senzorii astia poate cumperi si nu sunt compatibili... Daca tot am facut ieri mai multe foto le pun poate ajuta la ceva ![]() 280620111067.jpg ( Size: 1.51mb ) Number of downloads: 804 280620111070.jpg ( Size: 1.88mb ) Number of downloads: 586 280620111080.jpg ( Size: 1.64mb ) Number of downloads: 453 280620111083.jpg ( Size: 1.6mb ) Number of downloads: 415 280620111085.jpg ( Size: 1.54mb ) Number of downloads: 394 Nu va speriati mariusa10=ozn99 unul raspunde de acasa si unul de la servici ![]() This post has been edited by mariusa10: 29 Jun 2011, 23:36 |
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
andrei.dumitrescu |
![]()
|
Da, corect, plus ca daca il cumperi de la dezmembrari nu stii cat de uzat este.
Cand voi avea timp am sa-l desfac si eu pe al meu, revin cu feedback. Pana la schimbarea senzorului ramane solutia reglarii farurilor manual. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mariusa10 |
![]()
|
Cred ca tu ai varianta care se poate repara.Astea o sa-ti fie de ajutor:
http://www.renault-laguna.com/forum/ne-jet...ette-t8058.html http://www.lagunaclub.ru/forum/showthread.php?t=11952 |
--------------------
laguna II
1,9dci
Woody Allen |
|
andrei.dumitrescu |
![]()
|
Multam frumos, am sa vad care e treaba...
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
mariusa10 |
![]()
|
Am fost ieri la un test sa vad care este problema si au gasit senzorul din fata defect.Motorasele in regula ,mecanicul chiar mi-a dovedit asta ridicind si lasind farurile jos din tastatura calculatorului.
Azi dimineata surpriza ![]() ![]() |
--------------------
laguna II
1,9dci
Woody Allen |
|
georgerusu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 29 December 10 From: iasi ![]() |
cel mai probabil o eroare memorata in calculator pe care a sters-o omu cu testeru si acum totul ok. De s-ar rezolva toate problemele asa:))
|
--------------------
renault
megane II
2005 coupe 1.5dci
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Postez si eu aici ca sa nu mai initiez alt topic si pe topicul clio nu am gasit nimic. Mi se ajusteaza incontinuu farurile sus jos pe faza scurta. Am pus masina langa un perete si si vede fascicolul cum se misca sus jos. Daca ma apropii de faruri se si aud motorasele cum se misca. Farurile in rest bat bine si de la distanta nici nu sesizez ca se misca. Ceva idei?
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 5 October 11 ![]() |
La fel postez aici sa nu deschid alt topic, nu am xenon dar cam la fel patesc ,
pe rotita de reglaj "inaltimea" farurilor de la 0-4 reglajul automat ramane ok doar pe 0 sau pe 4 adica ori nu vad nimic ori imi iau flashu-uri non stop si gasesc si frigiderul plin acasa... de la 1-3 se misca incontinuu sus jos si nu ambele o data stanga sus dreapta jos si tot asa.... reglajul automat nu ma intereseaza, inteleg ca e un senzor undeva....cum scap de el? si mai ales unde e/care, multumesc |
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
sk0rpion |
![]()
|
chiar nu stie nimeni?
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(sk0rpion @ 31 Mar 2012, 17:59) La fel postez aici sa nu deschid alt topic, nu am xenon dar cam la fel patesc , pe rotita de reglaj "inaltimea" farurilor de la 0-4 reglajul automat ramane ok doar pe 0 sau pe 4 adica ori nu vad nimic ori imi iau flashu-uri non stop si gasesc si frigiderul plin acasa... de la 1-3 se misca incontinuu sus jos si nu ambele o data stanga sus dreapta jos si tot asa.... reglajul automat nu ma intereseaza, inteleg ca e un senzor undeva....cum scap de el? si mai ales unde e/care, multumesc daca nu ai gzenon de fabrica nu ai acei senzori (pacatosi dealtfel), senzorii respectivi sunt pusi pentru ca la acclerari / inacarcari pe puntea spate (bagaje, soacra, butoiul cu vin) sa nu fie orbiti colegii de trafic ce vin din fata (si sunt imperios necesari la xenon). si sistemele sunt destul de diferite. probabil la tine este rotita defecta - la halogen nu exista -"reglaj automat" reglajul respectiv se face (la xenon) in fucntie de asieta masinii, pentru a determina asieta (linia de plutire a masinii - o sa rada catalin de mine daca citeste) ai nevoie de 2 puncte (ca orice dreapta, linia respectiva este determinata de 2 puncte) - respectiv senzorul de pe fata si cel de pe spate (sunt pe partea stanga si la megane si la laguna). La halogen legea nu obliga treaba asta, si nici un constructor nu este destul de fumat sa se lege la faruri daca nu il doare. sfatul meu (neavizat si neoficial) ar fi un test clip, probabil ete rotita defecta, dar nu are rost sa o cumperi si sa observi ca nu ala este defectul. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
sk0rpion |
![]()
|
QUOTE(pishky @ 4 Apr 2012, 19:10) daca nu ai gzenon de fabrica nu ai acei senzori (pacatosi dealtfel), senzorii respectivi sunt pusi pentru ca la acclerari / inacarcari pe puntea spate (bagaje, soacra, butoiul cu vin) sa nu fie orbiti colegii de trafic ce vin din fata (si sunt imperios necesari la xenon). si sistemele sunt destul de diferite. probabil la tine este rotita defecta - la halogen nu exista -"reglaj automat" nu stiu ce e , dar nu e din rotita, reglate manual merge , dar dupa ce incep sa merg si in timpul mersului si dupa ce ma opresc cateva secunde se aud si motorasele cum merg unu in sus unu in jos, poate o fi avut xenon nu stiu, nu vad ce problema ar avea rotita, mi a spus un mecanic sa schimb blocul de lumini, .....in mers e chestie enervanta el isi face incontinuu de sus pana jos si deranjeaza si pe ceilalti conducatori si pe mine, dar cel mai mult de motorase imi e sa nu se arda masina nu e din tara, stiu ca e o diferenta intre ele la pachete/versiuni dotari ma refer |
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sk0rpion de ars nu se ard ele asa repede. La mine fac asa aproape de 1 an. Ce-i drept la mine nu se sesizeaza ca se misca si nici nu dereanjeaza in trafic. Ce am observat ca fac cand pun contacul, chiar daca nu aprind farurile. Cel mai probabil este unul din senzori(bascula compartimentul motor sau punte spate). Daca ajungi in service sau rezolvi ceva, relateaza-ne si noua.
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
sk0rpion |
![]()
|
mi am luat azi masina de la service sarise cablu de la capota (din suportul ala unde se imbina la baterie cu al 2 lea cablu), si am intrebat si de asta, cik ar fi ceva din uch si solutia propusa lasat pe pozitia 4 si reglat manual sa nu deranjeze nici la trafic si sa si vad , acum astept si eu sa merg noaptea la drum lung sa vad cum e,
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
b12sox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 April 12 ![]() |
Salut, sunt nou pe aici. Am si eu o problema si sper sa ma ajutati. Am un Megane 2 din 2008 cu xenon reglare faruri automata.......... Am pierdut tija de reglare a farurilor cea de pe fata stanga. Intrebarea sau rigmaintea ar fii sa imi spuneti si mie dimenisunea exacta a tijei din punct de prindera bascula pana in punct de prindere receptor motoras.
Va multumesc si sper sa ma ajute cineva...... |
--------------------
Renault
Megane 2
2008/1.5dci
- b12sox
|
|
b12sox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 April 12 ![]() |
nici un raspuns .....
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2008/1.5dci
- b12sox
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 23:48 |