greierasi
![]() ![]() ![]() |
greierasi
ghertzoi |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|||
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Dupa ce m-a secat o vreme, am descoperit ca din cauza piesei din plastic trapezoidale dintre portiere din fata si cea din spate,usa din dreapta scartaia in draci, impresia fiind ca este de la centura de siguranta.Scartaia din cauza ca nu era strans surubul de jos.Practic este ca un diblu din plastic care era largit.Multe pacate am facut pana sa descopar....
![]() |
--------------------
ML
350
- BC-35-SDS
2013 MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
ro_megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 January 07 ![]() |
Super tare! ... Aceasi metoda "un cot"... java script:emoticon(':lol:')
smilie ... Forta rezolva tot, omoara greieri! Atentie nu folositi in exces si depinde de greiere! ... java script:emoticon(':ad sub masa:') smilie Respect ceea ce ai scris si fara dorinta de a te contrazice, nu cred ca e de la praf, fa un test azi ca tot ploua... si te rog, sa ne spui maine rezultatul. Voi face si eu acelasi test: deschid geamul, il inchis si paraca vad ca si aplic un cot "drept pe gatul greierului". Regards, |
--------------------
Renault
Megane Sedan Expresion
2005 1,6 16v
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
prima data mi-a aparut de vreo 2 saptamani dupa ce am tinut masina cateva zile in soare si mult praf. Dupa cateva zile de deschis / inchis geamul am observat pacaniturile. Rezolvarea cu cotul
![]() ![]() La un cot banuiesc ca se aseaza geamul mai bine si nu mai are mici miscari care duc la scranituri. La mine e foarte plauzibila explicatia tinand cont ca apare la caldura si praf (uscat) mult. Solutia este prezentata la tutoriale cred, implica bineinteles niste....WD40 Nu ma deranjeaza in mod deosebit ca de obicei merg cu geamul inchis si aer conditionat la maxim (consum 13.5% ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am observat doar zilele astea fenomenul, dar pacane dupa inchiderea geamului de 2-3 ori si dupa nu mai face
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ro_megane @ 23 May 2007, 08:52) Am sarit peste unele pagini... si adaug si eu un "greiere" Nu trebuia... ![]() http://www.reno.ro/Eliminare-pacanituri-ge...ata-t46201.html |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
ro_megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 January 07 ![]() |
@j.d
Imi insusesc critica multumindu-ti pentru link. Acum ca se stie solutia, vreau sa stiu daca tu ai aplicat-o, daca da -> cat timp a tinut. Daca @liviu observa acest topic poate ne spune daca a mai aparut scrasnetul. Regards, |
--------------------
Renault
Megane Sedan Expresion
2005 1,6 16v
|
|
<dan> |
![]()
|
![]() posesor_renault Group: Members Posts: 122 Joined: 18 June 06 ![]() |
pentru problema ta vezi aici
LE: scuze, nu vazusem ca a raspuns si j.d This post has been edited by <dan>: 23 May 2007, 15:40 |
--------------------
megane ll 1.5dci
toyota auris D-4D
2003/2009
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ro_megane @ 23 May 2007, 12:16) @j.d Imi insusesc critica multumindu-ti pentru link. Acum ca se stie solutia, vreau sa stiu daca tu ai aplicat-o, daca da -> cat timp a tinut. Daca @liviu observa acest topic poate ne spune daca a mai aparut scrasnetul. Regards, Inca nu, dar eu nu prea deschid geamurile, asa ca nu ma deranjeaza prea tare. Insa voi aplica solutia cand voi gasi spray-ul cu teava aceea subtirica... |
--------------------
powered
by
|
|
mefmef |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Astazi am dat si eu o tura pe la ai mei acasa, am avut niste timp liber, vreme frumoasa si am zis sa ma ocup de masina. Dar mai ales de greierii ei:
-Montantii fata. Am urmat instructiunile tutorialului de aici: http://www.reno.ro/Eliminare-greierasi-fata-t43227.html , prima oara asta iarna. Insa atunci am pus o banda adeziva destul de proasta, care s-a uscat si a iesit singura la suprafata. Asa ca am desfacut iar stalpii si le-am montat o noua banda adeziva, pe marginea stalpului, nu mai mult de 3-4 mm. Mai ales la capatul ascutit trebuie sa fie cat mai putina pe partea laterala a stalpului, pentru ca acolo portiunea de cuplaj cu bordul e cea mai mica si daca puneti o banda adeziva prea groasa se vede nasol cand montam la loc tot ansamblul. De altfel atunci cand se desface stalpul se poate vedea lesne pe tapiteria acestuia, unde e tocita, ca acolo e locul de imbinare cu bordul. Deci banda adeziva trebuie sa fie pana in aceasta limita cu vreo 2mm, si aproape la limita in locul unde e foarte mica zona. O poza aici: http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=41368 Asta a fost prima oara, acum am micsorat latimea benzii. -Clipsuri geamuri. Tutorial de aici: http://www.reno.ro/Eliminare-pacanituri-ge...ata-t46201.html Eu unul nu am avut probleme la acest capitol, dar am desfacut si am lubrifiat preventiv. Evident ca am dat aiurea cu paiul ala si l-am scapat in usa. ![]() ![]() -Ornament cromat schimbator de viteze. Ei bine acesta cand apesi pe el scoate un scartait nasol, scartait care apare si cand se schimba vitezele. Pielea antrenata de batul schimbatorului trage de suportul ala care se freaca de consola centrala cu zgomot. Se trage de suport usor de capatul dinspre bord, pana iese de tot. La baza lui se afla un mic "zid" care intra in contact cu tunelul median. Pe acolo puneti celebra banda adeziva, dar cu atentie, sa nu dati cu ea inspre exterior ca pe urma la remontare se vede urat. Dupa operatie toti greierii morti. -Capac radio. Ei bine, se trage de partea dinspre scaun in sus....Are niste cleme in partea aceea, se trage cu putere si ies. Apoi, de capac este prins afisajul. Se trage in sus de capac pana se vad clemele de prindere ale afisajului de capac. Se desprind si apoi se trage de capac inspre scaune. Capacul iese pe urma destul de lejer. Se pune banda adeziva dupa gust si preferinte. Pe unde considera fiecare ca exista contact plastic-plastic. Se monteaza la loc in ordinea inversa. -Broaste usi. Aveam deja dat cu WD-40 acum cateva mii de km, dar i-am dat din nou, preventiv. Din pacate s-a facut destul de tarziu, eram obosit si nu am mai scos masina la un drum. Maine o sa revin cu detalii despre succesul sau insuccesul meu. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
j.d |
![]()
|
Bine asa Bugminator!!! Acuma o sa-ti fie mai usor cand o sa-i omori pe ai mei...
![]() |
--------------------
powered
by
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Asa, sa va intreb si eu ceva ca tot am uitat. Eu sunt singurul la care scartaie frana de mana cand o trag ? Mi-a facut asa de cand am luat-o deci nu e uzura sau altceva... M-am urcat in muuuulte meganeuri, la nici unul nu face asa, majoritatea sunt 100% silentioase...
Merge si aici un WD-40 ? ![]() This post has been edited by A l e x: 6 Jun 2007, 02:23 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Am facut si proba de drum. Se pare ca datorita greierilor de pana acum nu i-am observat pe aia facuti de catre capacul ceasurilor de bord. Si nici operatiunea la capacul radioului nu a fost perfecta 100%.
DAR, acum la drumurile peticite nu mai am probleme. Greierii apar doar la gropile mari. Iar la alea foarte mari se misca tot bordul si face zgomot. Asadar, cu prima ocazie desfac capacul de la ceasurile de bord. Are idee careva cum decurge operatiunea? O sa desfac si capacul de la radio sa mai insist cu banda si sa vad daca pot pune asa ceva si pe partea dinspre parbriz, cu senzorul ala inclus sau ce naiba e. Iar la bord, cred ca am solutia. O sa iau doua radiere, sa vad daca o sa nimeresc latimea si am sa le pun intre bord si parbriz. PS. Stie cineva daca problema pacanitului de la clipsurile geamurilor apare si la cele din spate? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
eu doar ce am ridicat masina ieri,sunt foarte entuziasmat si fericit,am facut un drum cu ea in afara orasului sa o simt mai bine
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
E chiar asa un zgomot deranjant si crezi ca intra aer pe undeva? La drum lung pe drum bun masina asta e asa siletioasa incat totul se aude asa, usor de tot: faaaaassssss....
![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca acel fasait apare cand masina e intre 2000 si 3000rpm este foarte bine, asta inseamna ca ai o turbina foarte eficienta, care isi face simtita prezenta. Eu ador acel fasait specific :-)
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ssilviu......da exterminator teai facut....acum stim pe cine intrebam la intalniri de "greieri"
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
@ssilviu: Dac se hatana bordul in asa hal vezi sa nu iti cada peste picioare!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
danbravoksv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 20 April 07 From: brasov ![]() |
Am 2800 km si se aud in zona ceasurilor de bord pacanituri,scartaieli sau greiereli,nu-mi dau seama bine,cand trec peste denivelari sau e drum din dale de beton.Stie cineva vreo metoda de a anihila acele zgomote?
Aceste zgomote le-am auzit de cand masina avea 10 km dar se auzeau rar peste trecerile cu denivelari sau unele gropi,pe cand acum cam peste toate denivelarile,gropitele,imbinarile de la poduri,etc. Multumesc |
--------------------
renault
twingo;1,2 16 V;75 c.p.
2003
|
|
VladL |
![]()
|
![]() Bored at work Group: Members Posts: 292 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
@rcosmin:
Acel fasait care il auzi, dispare cand calci pedala de frana si reapare dupa ce ridici piciorul de pe ea? Daca da, atunci e servo frana pe care ti-o vor schimba in service. Mergi in service pentru diagnosticare. This post has been edited by VladL: 11 Jun 2007, 07:31 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II.2 Luxe Privilege - 1.5 100CP
2006
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
nu,acel fasait se aude in momentul in care merg linistit pe sosea(precizez ca nu apas frana)am stat si in dreapta(a condus altcineva)parca ar veni de prin usa...acel fasait...nu-mi dau seama
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
VladL |
![]()
|
![]() Bored at work Group: Members Posts: 292 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Scuze ca insist, dar am impresia ca nu ai citit atent postul.
Fasaitul de care zici, la mine se auzea tot timpul, fie ca stationam la relanti sau ca mergeam cu ea, dar disparea complet atunci cand calcam frana. Dupa ce eliberam pedala de frana acel fasait reaparea. La inceput era mai greu sesizabil, dar cu trecerea timpului si a numarului de km a devenit mai usor de sesizat. E asa si la tine sau totusi bate vantul prin masina asa cum zici tu? |
--------------------
Renault
Megane Sedan II.2 Luxe Privilege - 1.5 100CP
2006
|
|
SANDRINO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
WD 40 face minuni in cazul greierilor. Am dat prin usi si balamale si am scapat de ei . Se poate da si prin imbinarile de la bord sau risc sa ramana vre-un semn ?
VladL se pare ca este o problema tehnica si nicidecum de greierasi. Cea mai buna solutie ar fi o vizita la service mai ales daca iti "fasaie" tot timpul. Cu siguranta o sa faca acel zgomot si la ei si or sa poata sa isi dea seama despre ce este vorba. |
--------------------
RENAULT
Kadjar
- B
Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
|
|
inspektah |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 February 07 ![]() |
Pt fasait la pedala se schimba pompa de servo frana.Problema asta am avut-o si eu pe la 2500 km,mi-au inlocuit-o pe garantie la serus
This post has been edited by inspektah: 12 Jun 2007, 12:28 |
--------------------
duster
1.5 dci 110
laureate 4x4,pack look,pack piele,esp,mp3
|
|
elro |
![]()
|
deci...sa ma fac inteles....cand merg cu ea prin oras nu am nici o problema,pot sa apas si frana CA NU FASIE,O LAS SI LA RALANTI NU SE AUDE NIMIC,toarce ca un motan
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Parca usa are niste dopuri,nu?
Sa nu fi cazut unul si se se auda cum circula aerul.Nu stiu, zic si io! ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
elro |
![]()
|
nu stiu ce are pe usa(la dacie stiu ca acele gauri au un ciolofan pe ele) la megane nu stiu inca,ca nu am desfacut usa ,deocamdata
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
danbravoksv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 20 April 07 From: brasov ![]() |
[quote=SANDRINO,12 Jun 2007, 09:46]
WD 40 face minuni in cazul greierilor. Am dat prin usi si balamale si am scapat de ei . Se poate da si prin imbinarile de la bord sau risc sa ramana vre-un semn ? Dar cum arata fratilor WD40 ala ca m-am dus in metro bv sa iau si eu si nu am vazut nici unul.M-am uitat ca vaca la pian pe raftul ala dar nu am vazut probabil pentru ca nici macar nu stiu cum arata. Are cineva vreo poza?Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva. Multumesc |
--------------------
renault
twingo;1,2 16 V;75 c.p.
2003
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
claus: cu ajutorul lui ssilviu avem la dispozitie Ghidul complet al vanatorului de greieri amator. Toate solutiile cunoscute pt eliminarea greierilor
mii de multumiri lui silviu |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 10:16 |