Unde gasesc bucse caseta directie pt. Laguna 2 ?, Sau bucse bara stabilizatoare???
![]() ![]() ![]() |
Unde gasesc bucse caseta directie pt. Laguna 2 ?, Sau bucse bara stabilizatoare???
Liviu G |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 14 July 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
scenic 2
2004
|
|||
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
cam la fel e si la caseta cu servo. mie mi-a facut-o un nene la strung dintr-un plastic sau teflon ce era, si nu mai am probleme de jumatate de an sau mai mult. dar parca nu era asa ciudata ca aia din poza ta si sigur nu se chinuia ala prea mult sa o cosmetizeze
![]() numai bine |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
itmanro |
![]()
|
![]() Drive the Change Group: Members Posts: 201 Joined: 5 December 07 From: Baia Mare ![]() |
Asta cu copierea ei la strung stiu ca e ok si se poate. Insa cine a desfacut-o sa o monteze la loc? Ce operatiuni sunt necesare si cat de riscanta e aceasta reparatie pentru siguranta noastra? Se desface toata caseta? amadi cu rugamintile de rigoare...poti sa ma edifici cu astea? La urma urmei e vorba de caseta de directie, de volanul pe care-l tinem in mana. Nu as vrea sa nu mai am controlul masinii la orice viteza as fi.
Multumesc. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II Black 1.6 16V
- MM 23 SBY
Autentique
|
|
guesswho |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 July 08 ![]() |
Salut bairti.Sunt din sibiu si tot urmaresc discutiile voastre ,de altfel foarte folositoare mie.NUmai o intrebare am in legatura cu nenorocitele alea de bucsi.Spuneti mi si mie cum se schimba va rog.Va multumesc mult.
|
--------------------
renault
laguna2
- sb06pda
2001
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
cobretti3x si-a schimbat bucsa respectiva. e meserias omu'
![]() din ce mi-a aratat pentru bucsa asta nu trebuie sa desfaci caseta sau sa o dai jos. vb cu el ca va explica mai bine, el e mesterul ![]() iar faza cu nu umblati la caseta ca siguranta si ce se intimpla sint convins ca e un text de-al service-urilor ca sa mergi la ei. poate e valabil in cazul trebuie sa lucrezi IN caseta dar pentru bucsa asta de teflon nu. bafta This post has been edited by Brabus: 21 Sep 2010, 07:43 |
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
itmanro |
![]()
|
![]() Drive the Change Group: Members Posts: 201 Joined: 5 December 07 From: Baia Mare ![]() |
QUOTE(Brabus @ 21 Sep 2010, 07:42) cobretti3x si-a schimbat bucsa respectiva. e meserias omu' ![]() din ce mi-a aratat pentru bucsa asta nu trebuie sa desfaci caseta sau sa o dai jos. vb cu el ca va explica mai bine, el e mesterul ![]() iar faza cu nu umblati la caseta ca siguranta si ce se intimpla sint convins ca e un text de-al service-urilor ca sa mergi la ei. poate e valabil in cazul trebuie sa lucrezi IN caseta dar pentru bucsa asta de teflon nu. bafta Acestea fiind spuse, cobretti3x te RUGAM insistent sa ne edifici si pe noi. Ce trebuie sa facem si care sunt pasii de urmat? Multumim anticipat. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II Black 1.6 16V
- MM 23 SBY
Autentique
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Cere- numarul lui Cobretti lui Brabus, ca sunt prieteni
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Sa ne edifice si pe noi cineva cu pasii de urmatt pt rezolvarea [schimbarea] buccsei de teflon. Toti zic sa intrebam pe cineva,rog pe acel cineva cetreb sa facem si noi sa rrezolvam bataile acelea de la caseta. Multumesc
|
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
itmanro |
![]()
|
QUOTE(garc3a2000 @ 25 Sep 2010, 16:34) Sa ne edifice si pe noi cineva cu pasii de urmatt pt rezolvarea [schimbarea] buccsei de teflon. Toti zic sa intrebam pe cineva,rog pe acel cineva cetreb sa facem si noi sa rrezolvam bataile acelea de la caseta. Multumesc Da. Asteptam cu nerabdare. Si multumim anticipat. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II Black 1.6 16V
- MM 23 SBY
Autentique
|
|
cobretti3x |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 21 August 08 From: Baia Mare ![]() |
Salutare. In primul rand trebuie sa va spun ca nu e de loc usor sa scoti bucsa. Am sa incerc sa va explic pasii.
Inainte de toate trebuie sa dai volanul maxim stanga ca sa intre bara cat mai inaontrul casetei (binenteles dupa ce ai dat jos capatul de bara) inaontru este o siguranta rotunda (aici vine partea cea mai grea) aceea siguranta nu are nici un fel de prindere ca sa o poti scoate cu o unealta de sigurante asadar va fi distarctie va trebuie sa va confectionati singuri scula trebuie sa fie ascutita si indoita in forma de L la capat. Dupa ce ati scos siguranta trebuie sa scoateti tot ansamblul care se afla dupa siguranta prin rasucirea volanului spre dreapta dar cu atentie ca se face presiune si va curge ulei din caseta. Uleiul se poate recupera. Odata scos toata piesa trebuie de scos semeringul iar dupa aceea bucsa cu pricina. Din pacate semeringul se scoate foarte greu practic trebuie de indoit si nu se mai poate refolosi. Dar se gaseste in magazine ceva asemanator dar trebuie de ajustat adica di arcul care practoc tine strans interiorul semeringului trebuie de scurtat pentru a ajunge la interior mai mic cateva sutimi e suficient. Bucsa de teflon am facut-o la Brabus la uzina dintr-o bara de teflon de 40 grosime. Remontarea e mult mai usoara. Va recomand ca la siguranta sa polizati partea de inbinare exterioara ca la urmatoarea demontare daca va fi cazul sa fie mult mai usor. Oricum cine nu are indemanare si nu are rabdare nu are rost sa se apuce dar pntru a economisi 800 lei chiar merita. Eu am cumparat bara de teflon cu 20 lei si semeringul cu 5 lei manopera gratis ca mi lam facut eu. Pentru alte intrebari va stau la dispozitie si va ajut prin mail alex@nvn.ro pentru ca intru foarte rar aici. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Expresion
- MM-07-FCL
140Hp 2002 Laguna 2
1.9 dCi 140Hp 2002 |
|
itmanro |
![]()
|
Merci. Mare om.
Sa vedem daca are rost sa ma apuc sau nu. Bafta. |
--------------------
Renault
Laguna II Black 1.6 16V
- MM 23 SBY
Autentique
|
|
Cazacu_b |
![]()
|
![]() Bobby Group: Members Posts: 72 Joined: 23 March 08 ![]() |
Salut! Atentie mare la bucsile stabilizatoare pentru LAGUNA II - Facelift. Bucsile nu sunt la fel cu cele pt Lagunele de pana in 2005. Sunt mai mari. Eu am comandat FEBI (cod:28281) si mi-am dat seama ca nu se potrivesc dupa ce mecanicu` a muncit vreo ora sa le scoata. Incerc sa gasesc unele potrivite.
|
--------------------
Renault
Laguna III
- PH-19-KZC
2009 Privilege
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Si la ce pret ca eu mai jos de 190 nu am gasit.Bucsele cu bara cu tot face pe la 650 lei si bucsele doar 500 lei la reno.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Cazacu_b |
![]()
|
![]() Bobby Group: Members Posts: 72 Joined: 23 March 08 ![]() |
A schimbat cineva bucsile la bara stabilizatoare pt Laguna - Facelift (dupa 2005) ?
|
--------------------
Renault
Laguna III
- PH-19-KZC
2009 Privilege
|
|
costin.sandu8 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 881 Joined: 7 July 10 ![]() |
Pentru Audiofilu'.
Cred ca pot sa ti le gasesc eu sub 190 de lei, insa am nevoie de seria de sasiu, intrucat imi apar 3 pozitii in programul de piese, cu 3 diametre interioare. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2.0 16v Privilege 2002 costin
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Salut! Duminica am schimbat jantele la masina cu altele incaltate cu bocanci si daca tot era masina ridicata am tras de bieleta antiruliu, si ....surpriza........cam scartaie bieletele si se misca bara (nu foarte rau). Eu am acasa o pereche de bucse, marca Meyle (50lei) insa nu am referinte prea bune despre ele. Stiu ca vinde un baiat "vf1bg0" ceva bucse de bara.......stiti ceva despre ele. Ati montat vreunul pentru ca la pret sunt ok, mai ramane calitatea. Multumesc.
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Tocmai ca...calitatea e problema,mai bine dau ceva in plus si ma tin mai mult ca la bara stabilizatoare nu umbli in fiecare zi si nu-i ca si cum ai da roata jos.Mie france tech nu-mi spune mare lucru.Originale sint vreo 250 lei,am gasit cu 190 dar daca se vind cu 50 lei clar e ca tin de azi pe miine.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
costin.sandu8 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 881 Joined: 7 July 10 ![]() |
Salut Audiofilul,
Mii de scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme, insa am avut 2 zile extrem de incarcate si am uitat complet sa-mi verific mail-ul asta! Pentru masina ta am gasit piese originale: bucsi bara stabilizatoare (2 buc) 350 lei (deci nu pot sa ma tin de promisiune sa fiu sub pretul pecare l-ai gasit, doar daca pretul tau este pentru o singura bucata).Preventiv m-am interesat de bara stabilizatoare, care este tot originala : 658 lei.Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, insa piesele aftermarket care sunt pentru masina ta sunt produse de Sasic, Quinton Hazell si Meyle. Toate sunt inferioare d p d v calitativ fata de Febi. Astept sa aflu ce ai rezolvat cu masina. Costin |
--------------------
Renault
Laguna 2
2.0 16v Privilege 2002 costin
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Preturile sint per bucata adica 190 lei cel mai ieftin si vreo 250 lei la reno.
Bara cu totul e cca 600 lei.Stiu ca Febi sint mai bune,miine dimineata schimb pivotii si capetele de bara (FEBI) si mai fac un inventar,vedem ce mai trebuie. This post has been edited by audiofilu': 26 Nov 2010, 19:22 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
QUOTE(jordi @ 24 Nov 2010, 18:57) Salut! Duminica am schimbat jantele la masina cu altele incaltate cu bocanci si daca tot era masina ridicata am tras de bieleta antiruliu, si ....surpriza........cam scartaie bieletele si se misca bara (nu foarte rau). Eu am acasa o pereche de bucse, marca Meyle (50lei) insa nu am referinte prea bune despre ele. Stiu ca vinde un baiat "vf1bg0" ceva bucse de bara.......stiti ceva despre ele. Ati montat vreunul pentru ca la pret sunt ok, mai ramane calitatea. Multumesc. http://www.reno.ro/Unde-gasesc-bucse-caset...t40440-s90.html Eu sunt multumit de Meyle. |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Multumesc matrix, cred ca la montez pe cele care le am...Meyle, asta daca bara nu are uzura mare. Bafta!
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
cata1983 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 November 10 ![]() |
salutare si imi cer scuze daca gresesc cu ceva pe aici!am si eu o intrebare,pentru laguna 2 facelift an 2005 am inteles ca bucsile de bara stabilizatoare au diametrul de 20,nu de 19,5!si daca e asa,de unde sa cumpar ca pe unde am sunat au de 19,5.va multumesc!
|
--------------------
renault
laguna 2
- b-xx-RxJ
2005,privillege-facelift
|
|
kapp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 4 July 04 ![]() |
buna scuze daca nu postez unde trebuie. cine stie unde pot gasi o "garnitura"de plastic care vine intre Articulatie axiala, cap de bara si caseta de directie?
iar a 2 problema si eu am un trancanit dupa ce am schimbat multe, si ramane sa schimb garnitura bara stabilizatoare- din cei care au schimbat ieftin sub 50 lei imi puteti da nume ceva? chiar nu cred ca se merita sa dai 3 mil pe 2 bucse ca doar nu tii masina 20 ani. multumesc This post has been edited by kapp: 28 Nov 2010, 20:36 |
-------------------- |
|
ryder2005 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 9 March 10 ![]() |
Am comandat si eu bucsele pt bara stabilizatoare de la un magazin respectabil, si le-am luat pe cele 19.5 in diametru. E corect diametrul pentru o laguna 2 din 2004 (1.9dCi daca conteaza)? daca aveti vreo confirmare, astept cu interes !
multam |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9DCi - Privilege
- SV-XX-MAD
2004 3D - Don't need, Don't know, Don't care
|
|
dinu_victor_88 |
![]()
|
![]() Membru Ager Group: Members Posts: 229 Joined: 7 December 08 ![]() |
E corect!Si eu le-am schimbat si asta e dimensiunea.@kapp prin garnitura te referi la bucsa bara stabilizatoare?Daca da,gasesti si pe la 50 de lei..
|
--------------------
Renault
Laguna
- CT-07-MEV
2003 Lux Privillege
|
|
ryder2005 |
![]()
|
multam dinu_victor !! Maine e ziua in care sper sa scap de zgomotele de carutza cu 6 cai. In plus, ii schimb si bieleta anti-cuplu, care era dusa.
citisem ceva in paginile anterioare, dar nu e foarte clar :trebuie facuta iar geometria? |
--------------------
Renault
- SV-XX-MAD
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Poate spune cineva daca bucsa de la coloana de directie este aceeasi la toate lagunele sa zicem face-lift (ca eu de asta am)?
Am inlocuit pivotii si capetele de bara si tot am un zgomot,suspectez si bara stabilizatoare desi mi s-a spus ca nu are nimic (totusi,la peste 80000km nu cred sa fie intacta) dar sigur am acea bucsa uzata.E un atelier care face astfel de piese din materiale mai rezistente,se pune problema daca se [poate da jos sau se inlocuieste coloana cu totul. Bucsele de la bara stabilizatoare au aceeasi dimensiune pentru toate motorizariel?Parca m-as iscrie si eu la cuvint la banii astia,aflasem ca-s pe la minim 350 setul. This post has been edited by audiofilu': 12 Dec 2010, 21:18 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ryder2005 |
![]()
|
M-am intors din service. Bucsele la mine erau zdravene si bune, aveam probleme mari cu cu bieletele de directie. Le-am schimbat si a disparut zgomotul.
Cat priveste bucsele de bara, daca sunt amatori, contactati-ma pe PM (sa nu incarcam forumul aici inutil). Sunt noi (nici nu le-am mai scos din punga sigilata), sunt cu diam de 19.5 si sunt de la FEBI-Bilstein. Daca nu le vreti, le duc inapoi la magazin. |
--------------------
Renault
- SV-XX-MAD
|
|
audiofilu' |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
Bucsa defapt nu e o bucsa.
Era postat de "andu911" pe undeva pe forum dar nu am mai reusit sa dau de acel topic. E vorba de un fel de "X" telescopic care permite reglarea volanului in adancime. Eu am desfacut-o sperand ca e ceva bucsa banala cu gandul de a o schimba. Dupa ce am dat coloana jos am gasit si problema. Si anume: "X" acela telescopic care intra in partea de sus a coloanei are pe cele patru "colturi" un invelis de vreo 1mm din plastic sau teflon. La mine cu timpul stand in aceeasi pozitie sa uzat stratul ala si sa facut joc. Am sa incerc sa desenez sa intelegi mai bine. This post has been edited by Fubiansky: 16 Dec 2010, 00:41 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm
2002 Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 06:32 |