"CHANGE OIL SOON"
![]() ![]() ![]() |
"CHANGE OIL SOON"
gamihai |
![]()
|
||
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|||
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
Mai oameni buni, va rog luminati-ma intr-o problema : am cumparat un bidon de Castrol magnatec 5w40 , pe "spatele " bidonului scrie SAE 5W40 API SN/CF, ACEA A3/B3, A3/B4, C3 , iar pe "fata" C3,,,,, Pot sa-l folosesc la 1,5 dci K9K D722, sau tre' sa scap de el ???? ca pana acum nu ma uitam la ce se baga in masina , stiam decat de magnatec 5w40 . Va multumesc anticipat .
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca era norma A3/B3/B4 era SUPER OK.....asa cum ai scris e doar OK.
Poti sa-l folosesti dar nu prea des. @+ This post has been edited by espacern: 13 Dec 2011, 18:25 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ZCP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 14 January 13 ![]() |
Eror "change oil soon" in bord la Renault Megane 2.1 din 2005 masina nu este noua este second si are 106.900 km, am facut schimbu de ulei tot timpu la 12.000 - 13.000 km niciodata nu am lasat-o pana in 15.000 km.
Uleiu l-am schimbat prin martie 2012 cam asa ceva nu mai tin minte exact si mai aveam 8500 km pana sa ajung la pragu de 15.000 km si cand i-am dat cheie azi o aparut "change oil soon" Am resetat din bord aceasta eroare si mi-o aparut iar 15.000 km dar mi in grija cu aceea eroare sa mai merg cu ea 6500 km si cand mai raman 2000 km din cei 8500 sa ii fac schimbu sau ar trebui sa intru in panica si sa ii fac schimbu acu? desi nu prea ii vad rostu ca mai aveam 8500 km pana sa ating pragu de schimb al uleiului. Unii m-o sfatuit sa iau de pe joja ulei si sa pun pe deget si daca se simte aceea "pelicula" inseamna ca uleiu ii ok si nu si-o pierdut din propietati, am mai auzit pe aici ca daca tii masina 1 an de zile si nu rulezi cu ea prea mult cica si-ar pierde din propietati uleiu. Sincer mie mi se pare o prostie daca uleiul nu este "rulat, ars" cum naiba sa isi piarda din propietati? mi se pare absurda aceasta teorema. "change oil soon" dar la nivel imi apare "nivel oil ok" si am apasat si pe butonu din bort si imi apar acele linii pana la full si dupa aceea am verificat si joja si mai are un 1 cm max pana la nivelu de full, deci de ce mi-o aparut aceea eroare? astept un raspuns destept nu cum am gasit aici ca dupa 1 an expira uleiu ![]() Cum sa expire daca pe ambalaj scrie ca ii valabil 5 ani de la fabricare si mai ii si full syntetic (mobil 1 3000 5w-40 full syntetic ) This post has been edited by ZCP: 14 Jan 2013, 12:29 |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 versiunea 2.1
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
QUOTE(ZCP @ 14 Jan 2013, 02:32) astept un raspuns destept nu cum am gasit aici ca dupa 1 an expira uleiu ![]() Cum sa expire daca pe ambalaj scrie ca ii valabil 5 ani de la fabricare si mai ii si full syntetic (mobil 1 3000 5w-40 full syntetic ) ![]() Uite aici un raspuns destept: schimba forumul! Asta nu e forum pentru tine, incearca pe 4 tunnnning... |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu e eroare, e o atentionare asupra faptului ca te apropii de un an de cand ai facut schimbul de ulei. Poti sa stai linistit.
EDIT: Ar fi bine sa astepti raspunsuri DESTEPTE doar cand si intrebarile tale fac parte din aceeasi categorie. Fara suparare. ![]() This post has been edited by gabizegrean: 14 Jan 2013, 07:56 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Gill_ro |
![]()
|
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ZCP @ 14 Jan 2013, 02:32) Uleiu l-am schimbat prin martie 2011 cam asa ceva nu mai tin minte exact si mai aveam 8500 km pana sa ajung la pragu de 15.000 km si cand i-am dat cheie azi o aparut "change oil soon" Am resetat din bord aceasta eroare si mi-o aparut iar 15.000 km dar mi in grija cu aceea eroare sa mai merg cu ea 6500 km si cand mai raman 2000 km din cei 8500 sa ii fac schimbu sau ar trebui sa intru in panica si sa ii fac schimbu acu? desi nu prea ii vad rostu ca mai aveam 8500 km pana sa ating pragu de schimb al uleiului. Unii m-o sfatuit sa iau de pe joja ulei si sa pun pe deget si daca se simte aceea "pelicula" inseamna ca uleiu ii ok si nu si-o pierdut din propietati, am mai auzit pe aici ca daca tii masina 1 an de zile si nu rulezi cu ea prea mult cica si-ar pierde din propietati uleiu. Sincer mie mi se pare o prostie daca uleiul nu este "rulat, ars" cum naiba sa isi piarda din propietati? mi se pare absurda aceasta teorema. "change oil soon" dar la nivel imi apare "nivel oil ok" si am apasat si pe butonu din bort si imi apar acele linii pana la full si dupa aceea am verificat si joja si mai are un 1 cm max pana la nivelu de full, deci de ce mi-o aparut aceea eroare? astept un raspuns destept nu cum am gasit aici ca dupa 1 an expira uleiu ![]() Cum sa expire daca pe ambalaj scrie ca ii valabil 5 ani de la fabricare si mai ii si full syntetic (mobil 1 3000 5w-40 full syntetic ) ATAT ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
- = B-006-ILL Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
La aceeasi categorie cu aia care nu cred in consum 0% in frana de motor...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
ZCP |
![]()
|
"Nu e eroare, e o atentionare asupra faptului ca te apropii de un an de cand ai facut schimbul de ulei. Poti sa stai linistit.
EDIT: Ar fi bine sa astepti raspunsuri DESTEPTE doar cand si intrebarile tale fac parte din aceeasi categorie. Fara suparare." Nu ma supar gabizegrean Mie nu imi arde de ras ca mi-s in dubi...deci pana la urma mai pot merge cu ea 6500 km avand in vedere ca mai aveam 8500 km pana sa fac schimbu. Risc ceva sau nu? Ca sa fac acei 6500 km ar mai dura cam 6 luni sa zicem, deci mai pot merge inca 6 luni cu acest ulei sau nu? Mersi... This post has been edited by ZCP: 14 Jan 2013, 12:32 |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 versiunea 2.1
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Uleiul se schimba la atingerea numarului de kilometri stabiliti de producator (10.000, 15.000, 20.000 etc), sau la un an. Asa recomanda Renault. Si tot Renault recomanda reducerea la jumatate a numarului de kilometrii parcursi pana la schimbul de ulei daca autoturismul este utilizat in regim preponderent urban, daca autoturismul transporta regulat o remorca, sau alte conditii grele.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu doar renault, ci toti producatorii de autovehicule recomanda (impun pentru a pastra validitatea garantiei) schimbarea consumabilelor la un numar de km parcursi SAU dupa trecerea unei perioade de timp.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
ZCP |
![]()
|
Inteleg ca la masinile cu garantie asa impun cei de la garantie odata la un an sa fie facut schimbul de ulei dar daca eu nu am garantie si nu am parcurs cei 15.000 km cu ea ci doar 6500 km din cei 15.000 km si dupa cei 6500 mi-o aparut "change oil soon" inseamna ca trebe sa-l schimb de curand? Si inca odata intreb de ce pentru ca eu nu am parcurs acei 15.000 km. Sa inteleg ca aceea atentionare o fost doar asa si nu ii nimic grav daca nu il schimb pana in 13.000 km sa zicem. Am luat testar de ulei din comert si imi arata ca uleiu ii ok. Nu stiu ce sa mai zic
![]() This post has been edited by ZCP: 14 Jan 2013, 15:01 |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 versiunea 2.1
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu vad ca intelegi mai greu ...
La orice producator revizia (aici intra si schimbul de ulei) se face fie dupa un numar de km fie dupa un timp parcurs ...... care interval il atingi primul .... km sau timp Acum este clar? Asta este recomandarea lor .... repet a tuturor producatorilor .... acum ca tu o respecti sau nu este fix problema ta. La fel si in cazul distributiei. Lichidul de frana, de exemplu, are ca si interval de schimb doar timpul (4 ani la Renault, 2 ani la VW, etc). Acuma ca este clar, nu cred ca mai au rostul posturi ca cele de mai sus. This post has been edited by cj98czh: 14 Jan 2013, 15:13 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
Ai ceva studii in domeniu de nu-ti vine sa crezi ca ueliul se poate strica bine-merci si stand?
Cum a zis si czh, reno zice asa, tu faci cum te taie mintea. 14 Jan 2013, 15:13: Iar la cat costa un schimb de ulei... oricum sper sa citeasca lumea si posturile astea cand oi veni sa-ti vinzi masina pe la bursa... This post has been edited by R19/16v: 14 Jan 2013, 15:13 |
--------------------
DS
5H
|
ZCP |
![]()
|
Sa inteleg ca nu ii nimic grav daca nu il schimb (change oil soon a fost doar o instiintare ca ma apropi de un an de la ultima schimbare) deci pot sa stau linistit pana la atingerea celor 15.000 km, au mai ramas 8500 din cei 15.000 km.
Mersi mult. |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 versiunea 2.1
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
el cred ca este nedumerit de ce i-a aparut change oil soon avand in vedere ca are doar 6500 km facuti....CB e setat sa te avertizeze ori la an ori la nr de km (de cand a fost resetat ultima oara!!!)....daca tu cand ai facut ultima revizie nu ai resetat CB e logic sa iti arate ca trebuie sa schimbi uleiul curand....sau cel mai probabil a fost resetat si se apropie "anul" si trebuie schimbat uleiul...cel mai bine pt masina ar fi sa schimbi cat de curand uleiul si filtrele si sa tii cont de intervalele date de producator.bafta
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
gabize |
![]()
|
Ai inteles fix pe dos.
Da cu masina ta faci ce vrei. Poti sa nu schimbi niciodata uleiul. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
ZCP |
![]()
|
R19/16v stai linistit ca daca nu aveam grija de masina nu mai intram eu pe forum sa postez. Dar nu strica niste informatii in plus, intelegi?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 versiunea 2.1
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ZCP |
![]()
|
cel mai bine mi-o raspuns " STALEX2004" eu asta nu intelegeam de ce imi da change oil soon cand eu am parcurs doar 6500 km.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 versiunea 2.1
|
|
gabize |
![]()
|
"Cel mai bine" au explicat toti.
Problema nu e la transmitator, ci la receptor. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
cj98czh |
![]()
|
OK. Cred ca s-a raspuns mai mult decat era cazul. Userul nostru intelege ce vrea.
Va rog sa nu mai postati ca raspuns la intrebarea stimatului nostru user, cum il rog si pe el sa nu mai posteze la acest subiect. Multumesc. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Din cate stiu 1.5 dci are OCS, deci daca spune sa schimbi uleiul, chiar e cazul sa o faci.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
adistefan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 15 February 12 From: Sibiu ![]() |
Vine revizia de 120K in vreo 2 sapt. Pana acum am folosit dor ELFul lor.
Raman pe el, trec pe Total sau ii las cu totul pe francezi si merg pe un Castrol 5W40 Full sintetic? Masina e folosita preponderent urban. Nu ma prea pricep la uleiuri si efectele diferitelor tipuri asupra motorului, asa ca orice parere e binevenita. This post has been edited by adistefan: 17 Jan 2013, 10:25 |
--------------------
Renault
Captur 1.3 Tce 130
2020
|
|
Gill_ro |
![]()
|
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca pana acum masina ti-a functionat in parametri cu ulei Elf eu zic sa ramai la el nu vad niciun motiv sa-l schimbi iar daca nu ma insel Elf si Total sunt "acceasi Marie cu alta palarie".
|
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
- = B-006-ILL Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|
adistefan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 15 February 12 From: Sibiu ![]() |
Da.. am citit si eu azi pe undeva ca ELF e de fapt TOTAL.
Am sunat la reprezentanta si mi-au spus ca ei recomanda dupa 120.000 5W30 in loc de 5W40. |
--------------------
Renault
Captur 1.3 Tce 130
2020
|
|
cj98czh |
![]()
|
Spune-le la aia ca sunt niste handicapati ... mergi pe 5W40 fara nici o prpblema.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
alex1988 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 5 June 09 From: Bacau ![]() |
Acel interval nu se poate modifica? la mine e de 30.000 km si as vrea sa il schimb la 15.000. Masina e adusa de afara
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
modificarea, din cate stiu, se face cu ajutorul unu tester clip.
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
La ultimul schimb, la mine au intrat 4,5 L ulei.
Mi-a ramas jumatate de litru in bidonul original. Urmeaza sa pun acelasi tip de ulei, dar iau doar 4 L. Are ceva daca voi completa cei 4 L cu jumatatea de litru ramas ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 09:56 |