Ce piese ati schimbat la meganeul vostru pana acum, Megane II.1
![]() ![]() ![]() |
Ce piese ati schimbat la meganeul vostru pana acum, Megane II.1
ncristi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|||
atoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 3 May 05 From: constanta ![]() |
este posibil ca renault sa fi schimbat putin din calitatea unor materiale... am inteles ca flansele astea se gasesc si pe alte tipuri de masini... deci dupa ce le schimbi poti alege tu alt model... care poate fi de o calitate mult mai buna. eu am masina din 2005 si 20k ..nu am nici o problema... desi uneori masina imi da senzatia ca se rupe la unele gropi relativ mici.. asta mi se intampla la viteze sub 30 km/h ...
|
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
tino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 9 February 06 ![]() |
eu am cumparat masina second la 43.000 km bord
pana acum schimbat , cheltuit: revizia 45.000 ulei ELF 950000 filtru ulei 150000 filtru AC 550000 filtru aer 400.000 bielete directie stanga dreapta 3 mil/buc x2 burduf planetara stanga 500.000 (250.000 burduf + 1 l ulei cutie viteza completat) bieleta antirului stanga 900.000 TOTAL PIESE cu TVA : 10.5 MIL MANOPERA montaj : 1.75 mil TOTAL :12.25 MIL consider ca am scapat ieftin |
--------------------
MEGANE II
1.6 benzina
2004 PRIVILEGE MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Schimbat ieri:
-amortizoare spate 2 buc 250 Ron buc -bucse BA 45 Ron 2 buc Ron buc -bucsa GMP 75 Ron - manopera 95 Ron |
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
bogdan20, tu ai Megane I. Initial, topicul a fost facut pentru Megane II, provenind dintr-un split dintr-un alt fir de discutie, dar nu a fost specificat acest lucru in titlu. L-am modificat acum ca sa fie mai clar. Nu-ti fac nici o vina, tu ai postat foarte corect. Dar daca tot ai precizat ce ai schimbat, spune-ne, te rog, si numarul de kilometri si daca au fost facuti exclusiv in tara.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
21210 KM.Daca in cazul bucselor mi se pare normal sa cada in numarul asta de kilometri in cazul amortizoarelor nu e tocmai ok.Poate o cauza e legata de faptul ca merg frecvent pe drum de tara.
|
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
n_002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Megane II Sedan PackAuth.
2 ani & 24,000 km: nu am schimbat nimic! (Bineinteles, cu exceptia reviziilor de 1 an) Sper sa o mai tin tot asa! |
-------------------- Megane Sedan 1.6 16V Pack Authentique, 2004, Beige Angora
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
O singura piesa schimbata: radiator AC schimbat in garantie vara trecuta! 17.2oo km
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
hysteria |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 30 May 06 ![]() |
22.000 km placutele - 25.000 placutele, 40.000 placutele intr un final discurile pe la 50-55.000 km( toate platite ca aveam doar 20.000 garantie)
30.000 flansele amortizor 15.000 bieleta stanga 25.000 bieleta dreapta 70.000 bieletele amandoua (garantie 18 luni) 75.000 caseta directie + bielete ca asa e kitul, si cum nu le am platit la 70.000 le am platit acum impreuna cu caseta - 500 EUR acum e in service de 7 zile conducta aer turbo (300 euro) pe la 60.000 km un scartait ca o usa de sifonier cand miscam volanul dreapta stanga pentru a parca sau iesi din parcare, am fost de 3 ori in service, nu se stie cauza, intr un final am disparut dupa revizia de 60.000 km (unde am asteptat kitul 2 saptamani) Ar fi multe de povestit si cu sistemul de franare, calitatea placutelor care costa 6 milioane cele pe fata, insa poate unii vor sa mai cumpere Reno. |
--------------------
Renault
Megane 2
- B36GPO
2004 Megane 2 -2004 martie,
1.5-80CP - 82.000km |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
hmm.. nu te supera pe mine.. dar mi se pare ca aberezi..
de ex, .. placutele fata costa 2.5 milioane, si caseta (care vine cu bielete si capete de bara) costa 14 milioane .. preturi de service reno altfel.. discurile fata ma mir cum te-au tinut doar 50.000 km... esti primul caz pe care il aud sa le schimbe asa repede (de ex, pe mine m-au tinut 120.000, cu placutele schimbate cam din 30 in 30.000) a, placutele.. nu te obliga nimeni sa pui originale reno.. e piata plina de placute de frana pt megane2 zici tu ceva de povestit cu sistemul de franare.. incepi si spune care e problema.. dat fiind faptul ca multa lume il lauda (eu chiar sunt foaarte multumit de el).. chiar sunt curios ce te deranjeaza pe tine.. si mai e o curiozitate.. da' nu asa mare.. in ce hal chinui masina, de a trebuit sa schimbi bieletele la 15.000 si 25.000 ? |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
hysteria |
![]()
|
poate ca numarul km nu l am retinut prea exact, insa tot ce spun este corect, daca vrei sa aflii amanunte poti sa intri pe mailul meu si facem schimb de telefon, masina a inceput cu service cobalcescu, mutat apoi in craiova si acum este in service meridian, placutele schimbate au avut un defect de material si cei de la cobalcescu nu au recunoscut, probabil ca din cauza asta am schimbat discurile, te rog sa incetezi cu astfel de cuvinte(aberezi) si mai esti si moderator.....
nu are rost sa ti mai spun despre franare, oricum aberez...., |
--------------------
Renault
Megane 2
- B36GPO
1.5-80CP - 82.000km |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ok, poate "aberezi" e cam mult spus, imi cer scuze.. poate "exagerezi" ar merge mai bine??..
nu ai spus de franare .. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
hysteria |
![]()
|
accept. nu exagerez, eu fac revizia din 10 in 10.000 mii de km(pot proba pe cartea de service, toate piesele sunt originale), masina eu o folosesc mai mult de 100 km pe zi,(2004-2006 - 82.000 km). am grija de ea, foarte mult, din cauza asta am schimbat 3 serviceuri; la franare am avut probleme cu pistonasele de la etrier, schimbate in garantie pe la 15.000, apoi dupa ceva km tragea stanga sau dreapta, la fiecare revizie acum mi se curata si pot spune ca nu mai ma deranjeaza.
daca rulej 10-15 km fara a actiona frana, si apoi am nevoie de o franare de urgenta, pedala coboara pana aproape de fund, cursa este periculos de mare, iar explicatia reno, nu a fost pertinenta, deoarece orice test imi arata ca frana tine 100% pe toate rotile si in marja de eroare(nu stiu care e ca nu ma pricep) lor nu li s-a parut suspect mai ales ca cei de la cobalcescu mi au spus ca nu se regleaza cursa, din cauza asta eu periodic calc frana, nu vreau sa denigrez masina, insa dupa cum observi, eu nu am discutat, de stergatoare, senzor ploaie, jante, sau greierasi, eu discut de problemele reale, explicate sumar par exagerari, insa peripetiile din service mi ar lua cateva pagini.... |
--------------------
Renault
Megane 2
- B36GPO
1.5-80CP - 82.000km |
|
claus |
![]()
|
si eu merg mult cu masina (2003-2006 .. 120.000 km) doar ca nu am avut probleme majore cu ea (si vede forja zilnic)..
ai putea incerca serviceul mach1 (de la sofitel).. acolo sunt baieti buni, si care nu fac figuri daca ai vreo problema.. e destul de nasol ce ai tu la frane.. mai ales ca e un sistem important |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
ncristi |
![]()
|
Eu fac 120k pe zi...deci mai mult ca tine
![]() Oricum imi dau seama cu cata "grija" exploatezi masina dupa piesele schimbate. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
pai la franare exista un sistem denumit AFU, care sesizeaza cast de repede apesi pe frana si te ajuta in consecinta. poate de aia ti se pare ca se duce pedala mult prea repede in jos.
|
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
kebbius |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Schimbat bieletele de directie...42 500 km (m-au spoliat de bani; au costat 8 mil cu tot cu manopera).
Am vrut sa fac ITP-ul si nu au vrut sa ma treaca ca aveam joc la roti; era incredibil ce joc aveau rotile...parca era o dacie veche. Dar acum se vede diferenta; daca inainte facea volanul ca naiba pe denivelari si linii de tramvai, acum e perfect. Cei carora le vibreaza si troncane volanul la dennivelari, problema s-ar putea sa fie bieletele de directie. |
-------------------- Honda Accord 2008 2.4 M/T
Black |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Astea intra in tren de rulare, nu?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
da,da. 20.000 de km.
|
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
calin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 May 05 ![]() |
QUOTE(kebbius @ 12 Jun 2006, 09:49) Schimbat bieletele de directie...42 500 km (m-au spoliat de bani; au costat 8 mil cu tot cu manopera). Am vrut sa fac ITP-ul si nu au vrut sa ma treaca ca aveam joc la roti; era incredibil ce joc aveau rotile...parca era o dacie veche. Dar acum se vede diferenta; daca inainte facea volanul ca naiba pe denivelari si linii de tramvai, acum e perfect. Cei carora le vibreaza si troncane volanul la dennivelari, problema s-ar putea sa fie bieletele de directie. Mare dreptate ai! Si la mine troncanea de numai ! Schimbat bieletele la vreo 13000km ( se pare ca aveau un defect de fabricatie - dupa spusele mecanicilor) , flansele la 12000 km si coloana de directie la 18000km - motiv: joc pronuntat la cuplajul cardanic - tot defect de fabricatie. Se pare ca ( dupa spusele mecanicilor) seria din 2004 a avut multe hibe la partea directie. Nu sunt un tip care forjeaza masina asa ca tind sa le dau dreptate - prea repede au aparut defectele astea... |
--------------------
Renault Megane
Sedan 1.6 16 V
2004 Megane Sedan 1.6 16V Confort Expression - 2004
|
|
Trapa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 June 06 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II CC
- B xx YJT
2005
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Calmeaza-te, nene!!!!
esti clarvazator si stii ca vei baga bani in masina? Ia uita-te cati oameni sunt pe forum si cati oameni au avut probleme... Fa statistica si calmeaza-te. Astea-ta sa-ti vina masina si sa faci cu ea 50k km si apoi ne vei spune ce ai schimbat. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Trapa |
![]()
|
Nu pot sa ma calmez... am facut eforturi supraomenesti ca sa-mi cumpar o masina "klumea"... Daca as fi intrat pe forum inainte, probabil ca renuntam la MII si mergeam pe o Skoda Octavia Tour. Pe forumurile despre VW/Skoda, oamenii nu au atat de multe nemultumiri. Any way, l-am sunat pe mobil pe agentu' de vanzari de la Serus care mi-a comandat masina. Mi-a spus sa ma linistesc, ca oficialii Renault cunosc toate aceste probleme si ca tocmai din cauza asta MII facelift vine cu pachet de drumuri grele in echiparea standard. Si ca marea parte a problemelor inregistrate cu Megane 2.1 nu se vor mai regasi la Megane 2.2.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II CC
- B xx YJT
2005
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
mda.. tocmai eu care ziceam ca masina mea e intreaga dupa 2 ani si 30k.. a murit motorasul recirculare aer..... am pus-o.. la Serus mi-au dat un pret de 280RON+manopera...
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
ncristi |
![]()
|
Motorasul recirculare nu-i un capat de tara man...te duce max 3.5 mil cu totul
![]() Este si o doza de paranoia p'aici ![]() Am vazut oameni cu toyota care au schimbat chestii mult mai grave la f putini km...galeria evacuare spre ex.--cost total 12 mil. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
nu e vorba d-asta.. dar am grija de masina cat pot de mult.. si nu mi se pare normal sa se strice asa usor... dau AUTO la clima si il las asa.. deci problema e de fabricatie... 350 Roni reprezinta destui bani pentru mine.. un student( masina a fost primita, dar intretinerea este partea mea.. cum e si normal).. fac 2000km cu banii aia... de fapt am vorbit deja sa caut o masina rupta si sa-l iau de acolo.. va voi spune rezultatul luni ..marti
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
ce n-as da sa primesc si eu masina si sa o intretin eu:
![]() |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|
atoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 3 May 05 From: constanta ![]() |
offtopic: masina in general inseamna bani... si ea este facuta sa consume...
asa cum la matiz ai avut probleme cu amortizoarele... si pe la 15000 km te deranja zgmotul de la amortizoarele din spate... asa o sa fie si la megan... cu altceva...probabil... si o sa intrii pe forum sa ne spui ce ai patit. asa am facut toti de pe aici..si deja se ingrozesc si mecanicii de la service-uri de ce citesc pe aici... (un mic exemplu...un mecanic a desfacut usa spate la un megane pt ca proprietarul..citise pe undeva pe aici ca scartaie ceva in masina in spate.... clientul a plecat cum a venit... i se paruse) ... multe din lucrurile pe care le-am auzit pe aici sunt adevarate...dar rezolvarile le gasiti aici..si nu sunt de speriat... (pocanit de geam, troncaniturile la usile din spate, zdranganitul bordului...) se rezolva extrem de simplu la aceasta masina ... eu la 23000 km ..nu am nici un zgomot deranjant in masina...si eforturile au fost minime...din acest punct de vedere sunt extrem de multumit... sa speram ca pachetul de drumuri grele duce meganul 2 la un alt nivel... dar..nici la 2.1 lucrurile nu stau asa rau precum reiese de pe forum... orice masina cu rulmenti pe fata va face zgomote in timp pe strazile noastre... astea ar fi bubele pe care le intalnesti la 99% din meganurile care circula pe strazile patriei... defazoru(tine de motor, si sunt cazuri izolate) ... probleme la cutie..au fost dar foarte rare... capetele de bara... mi se pare normal sa apara din cauza servodirectiei extrem de usoare(daca eviti sa invarti volanul pe loc o sa-ti apara ca uzura normala) ... iar pt orice alta problema...de aia ai garantie... si la orice masina exista un risc pt ca sunt facute pe banda..defecte de fabricatie apar la orice masina... eu ma declar multumit de masina..si am trecut de la matiz ![]() 23000 km trebuie sa schimb rulmentii flanselor ..masina cumparata in 2005 ...alte probleme nu-s .... am aflat de ce atunci cand iei cu ambele roti o groapa iti apare un zgomot metalic care se simte in volan... este posibil sa fi spus si cipman... sub volan..la pedale exista un surub care se desface in timp ... trebuie desfacut ..repus pe pozitie si strans...el este de vina si cu tacanitu de la cap de cursa...surubul ala trebuie strans la 7000 de km ca sa nu il simti..sau cumparat noul kit facut de renault si probabil nu s-ar mai produce nici un zgomot..cu siguranta 2.2 nu mai are aceasta problema. This post has been edited by atoma: 1 Jul 2006, 21:04 |
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
Trapa |
![]()
|
Multumesc pt. incurajari, atoma.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II CC
- B xx YJT
2005
|
|
atoma |
![]()
|
Nu ai pt ce... si te rog sa ma crezi...prietenii tai care au logan te vor invidia... daca ai condus meganul ai sti treaba asta...daca nu l-ai condus o sa aflii singur(cand accelerezi si simti cum iti creste puterea constant pana la 5500-6000rpm si silentiozitatea masinii este maxima...din cate masini am mai condus este printre cele mai silentioase din cauza asta cei de pe forum aud orice zgomot
![]() "E clar ca tb. sa-mi caut de pe acum un service non Renault" - Nu este adevarat.. in garantie trebuie sa mergi la dealer ... revizia se face din 15000 in 15000 km ... daca ti-ai gasi un service unde sa-ti aduci uleiul tau ai iesi la revizie pe undeva la 3 mil ... o medie la primele 2 revizii... adica in 45000 km(sau 2 ani) eu zic ca este rezonabila afacerea asta... la matiz ai fi facut 4 sau chiar 5 revizii si te-ar fi costat 2 mil o revizie(media) ... adica ai fi platit mai mult ![]() de ce am spus de ulei... pt ca la reprezentanta este dublu ca pret...fata de oras... acelasi ulei bineinteles.(1 mil la metro-2 mil la reprezentanta) ... |
--------------------
Seat
Ibiza
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 17:16 |