Flanse amortizor
![]() ![]() ![]() |
Flanse amortizor
meganedeux |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 24 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2004 Renault Megane2 Sedan
1,5 dci 80cp, Authentique, Gri 12/2003 |
|||
ctudose |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 6 January 04 From: Bucuresti ![]() |
am fost la service pt revizia de 30.000. un sef de atelier m-a lamurit in problema flanselor. ele se strica si se vor strica in continuare. de vina nu este producatorul, materialul sau alte chestii de genul asta. de vina este geometria unghiurilor masinii, deci o problema de proiectare, nici macar de constructie, executie etc. si prin vest se intampla la fel, numa ca ei au drumuri mai bune decat la noi si se manifesta dupa 25-30 mii km. reno nu a vrut sa recunoasca problema si sa in continuare vina pe furnizor, materiale, drumuri, romani, bulgari, unguri etc
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Confort Expression 1,5 dci 100cp, 11/2005, 150.000km la 29.05.10
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
QUOTE(ncristi @ 3 Jul 2006, 16:07) Tocmai m-am intors de la service. Dupa o analiza impreuna cu mecanicul am ajuns la concluzia ca nu are sens greastul rulmentilor pt ca cel de pe partea dreapta este in stare perfecta iar cel de pe astanga avea o mica uzura (exista o zona in care agata) asa ca l-am schimbat ![]() Operatia a durat in jurul a 30 min dar m-au taxat 1h ![]() Costul total al manoperei 735 mii lei + costul rulmentului 750mii total 1.5 mil ![]() PS Cei de la Ipso Pl s-au comporat f bine, au fost f cooperanti, mi-au explicat ce si cum si am vazut operatia live. Ca o paranteza in 31k si aproape 2 ani suma bagata in masina (in afara de revizii) a fost 1.5 mil. Pana la urma toti dealer-ii au inceput sa schimbe numai rulmentul sau a fost un caz special la IPSO ? |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE Pana la urma toti dealer-ii au inceput sa schimbe numai rulmentul sau a fost un caz special la IPSO ? Nu schimba nici un dilara rulmentul!!!! Rulmentul l-am cumparat eu din alta parte. Cititi si voi cu atentie tot topicul ca m-am saturat de cate ori am explicat ce si cum. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
Clapagiul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 12 June 04 ![]() |
QUOTE(ctudose @ 10 Jul 2006, 09:26) am fost la service pt revizia de 30.000. un sef de atelier m-a lamurit in problema flanselor. ele se strica si se vor strica in continuare. de vina nu este producatorul, materialul sau alte chestii de genul asta. de vina este geometria unghiurilor masinii, deci o problema de proiectare, nici macar de constructie, executie etc. si prin vest se intampla la fel, numa ca ei au drumuri mai bune decat la noi si se manifesta dupa 25-30 mii km. reno nu a vrut sa recunoasca problema si sa in continuare vina pe furnizor, materiale, drumuri, romani, bulgari, unguri etc Nu cred ca e legat de Renault. Si la Octavia 2 a aparut aceasi problema: http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=13549&st=20 P.S. si la un Golf 4 aceasi problema (tot la link-ul de mai sus) This post has been edited by Clapagiul: 14 Jul 2006, 13:52 |
-------------------- Megane II Estate 1.5 dci
12/2004, 80 cp Pack Authentique, 83.000km la 07/2009 |
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
Fratilor, cand parchez masina si rotesc volanul pe loc, la un moment dat se aude un "glong". Daca misc in sens invers imediat dupa zgomot, se aude la fel. Sunetul este valabil doar intr-un anumit punct, ca sa zic asa. Deasemenea, cand merg si iau un hop mai mic, recunosc acelasi zgomot. Am 19000 km, deci mai e pana la revizie. Ocupatia mea de baza nu are nicio legatura cu mecanica, asa ca intreb cunoscatorii:
1. Sa fie vorba de mediatizatele flanse? 2. Cat de sigur este sa circul asa, avand in vedere ca mai nou am un bebe? Senq. |
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
C'mon, nu avem niciun mecanic auto printre noi?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
E foarte posibil ca zgomotul sa provina de la coloana volanului, si e vorba despre strangerea acelui surub de care s-a discutat prin alte threaduri.
|
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
@FISICHELU: acelasi zgomot a disparut la mine dupa ce am strans vestitul surub, cat despre siguranta in masina nu cred ca poate garanta cineva 100%!
|
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
- DB 05 LSJ Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
|
|
FISICHELU |
![]()
|
Deci nu e de la flanse!...Asta e bine. Merci.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
|
|
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
E posibil sa fie si de la flanse, pune pe cineva sa bracheze rotile stanga - dreapta in timp ce tu tii mana pe arc, daca vibreaza inseamna ca ai ghinion si trebuie sa umbli si la flanse la mine incepuse sa faca un clanc urat la capatul de cursa a volanului si am strans putin nenorocitul de surub - acum e liniste!
|
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
|
|
mihai5 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 2 September 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(FISICHELU @ 22 Jul 2006, 18:44) Fratilor, cand parchez masina si rotesc volanul pe loc, la un moment dat se aude un "glong". Daca misc in sens invers imediat dupa zgomot, se aude la fel. Sunetul este valabil doar intr-un anumit punct, ca sa zic asa. Deasemenea, cand merg si iau un hop mai mic, recunosc acelasi zgomot. Am 19000 km, deci mai e pana la revizie. Ocupatia mea de baza nu are nicio legatura cu mecanica, asa ca intreb cunoscatorii: 1. Sa fie vorba de mediatizatele flanse? 2. Cat de sigur este sa circul asa, avand in vedere ca mai nou am un bebe? Senq. Ieri am avut "norocul" sa mi se defecteze motorasul de recirculare de la AC. Ocazie cu care am facut un drum la service. Totul a decurs ok, au schimbat jucarioara, iar la predarea masinii m-au intrebat daca am sesizat zgomotul produs la rotirea volanului, bla, bla, bla, exact cum ai descris tu mai sus. Mi-a spus ca sunt rulmentii de la amortizor si ca ar trebui schimbati, deoarece masina are 19.671km parcursi, iar garantia acopera numai 20.000Km, stiti voi povestea. In fine, m-au programat peste cateva zile "la operatie" ![]() Am fost foarte surprins de amabilitatea lor!!! Si m-am intrebat "cum mama naibii nu remarcasem si eu problema?". Am incercat si eu sa reproduc "defectul", acasa, in parcare. He, he, cred ca nici nu as fi reclamat vreodata "zgomotul" respectiv. This post has been edited by mihai5: 25 Jul 2006, 07:39 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005-1.6 16V
- DJ-06-
|
|
razu |
![]()
|
Rulmentul de la amortizor = rulmentul flansei> Bucura-te ca mai ai garantie si ca baietii au fost amabili (lucru rar)!
|
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
|
|
mihai5 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 2 September 04 From: Craiova ![]() |
Mda, asa banuiam si eu. Cu toate ca nu sunt deloc priceput in ale mecanicii auto, am cautat imediat topicurile despre flanse, amortizoare, rulmenti si alte minunatii din familia respectiva. Chiar ca am avut noroc! Am facut de curand un drum de peste 4.000km si nici macar nu simteam pericolul celor "20.000km".
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005-1.6 16V
- DJ-06-
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
care este diferenta de simtome pe care le are masina intre RULMENTUL FLANSEI si SURUBUL CE TREBUIE STRANS LA COLOANA VOLANULUI.
Am inteles bine? la rulment suna cand rotesti volanul+ cand pui mana pe arc - glongane. si la surub? ms |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
razu |
![]()
|
Cand e doar surubul slabit scoane o troznitura la capat de cursa!
M-am prins de faza cu surubul cand roteam volanul s-d; daca te uiti jos la pedalier (unde intra coloana de directie in podea) ai sa vezi jocul cauzat de surubul slabit! This post has been edited by razu: 27 Jul 2006, 12:05 |
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Imi poate spune cineva daca intr-adevar codul de produs pt flansele SKF este VKDA35625T ???
A mai inlocuit cineva flansele originale cu cele marca SKF ? Codul asta l-am obtinut de la Paneuro (care nu aveau pe stoc si nici in retea), dupa care am sunat la BADI (importatorul direct pt skf) dar mi-au spus ca ei nu imi pot confirma ca acest cod ar fi pt flansele de la renault megane 2. Nu stiu cum de a putut Paneuro si nu au putut ei.... Sper sa le gasesc, sa le montez si sa scap de problema. Tks. |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
FISICHELU |
![]()
|
Am fost la un service - zgomotul e de la "rulmentul de presiune de la telescop" cica....
|
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
|
|
mihai5 |
![]()
|
![]() This post has been edited by mihai5: 29 Jul 2006, 11:40 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005-1.6 16V
- DJ-06-
|
|
FISICHELU |
![]()
|
Nu, pentru ca nu am fost la service Renault, iar masina e in garantie. Oricum, nu cred ca au pe stoc piesa. Eu nu inteleg de ce mai au si stoc, astia de la service, ca oricum trebuie sa astepti o piesa minim doua saptamani...Constructii inutile...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Insist si apelez din nou, mai ales la cei care au iesit cu masina din garantie.....
Nu imi poate spune nimeni absolut nimic despre flansele SKF? Nu a vazut nimeni pe nicaieri asa ceva? I-am dat un PM lui 'flo8200' care am vazut ca vehicula un pret de 320 ron/buc dar nu mi-a raspuns (...inca). Importatorul (BADI) mi-a dat pret de 370 ron/buc...deci 740 ron/kit....cred ca e prea mult.....dar am mai vazut si cazuri cand am gasit in comert un produs mai ieftin decat la importator si de asta as vrea sa aflu cat mai multe date. Am mai cautat pe la cateva magazine dar nu am gasit pana acum. Problema e ca nu stiu nici codul pe care l-am dat mai sus daca e bun sau nu si trebuie sa fac comanda zilele astea si sa achit un avans de 30% pt ele. O idee, orice, e binevenita..... ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Meghitzanul: 30 Jul 2006, 22:32 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ![]() ![]() SKF e la ghici, pretul destul de mare iar termenul de livrare este "cam" o luna. M-am orientat si catre FEBI si am gasit, neasteptat, la 184 ron/buc.......f bun pretul....made in Germany & importator direct -> nu aveau pe stoc dar aduc sigur in 2 sapt, fara avans. So ....tinand cont de toate datele: SKF ![]() ![]() ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Azi am comandat rulmenti FEBI la 95 RON bucata la un magazin din Tulcea. Maine pot sa le ridic. Nu mi-a venit sa cred, dar probabil ca ei vad stocul la furnizor si trimit astazi masina.
Mi-ai zis ca le pot monta la ei si imi dau si garantie. Sper sa fie numai rulmentii problema si garnitura sa fie in regula. Nu cred ca se pot cumpara si garniturile separat. Sau macar sa se potriveasca garniturile de la alte kit-uri. Ma gandesc ca dealer-ul schimba tot kit-ul, nu numai rulmentii, si trebuie sa fi pastrat cateva garnituri bune care sa mearga cu rulmentii FEBI. This post has been edited by flo8200: 2 Aug 2006, 11:04 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
razu |
![]()
|
![]() m-au ajuns blestemele!; la 31kkm rulmentul flansei dreapta da semne de oboseala, a inceput sa scoata un zgomot specific si vibreaza volanul usor! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
@flo8200
Se pot cumpara si garniturile separat.....FEBI de ex |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
flotl |
![]()
|
QUOTE(flo8200 @ 2 Aug 2006, 12:57) Azi am comandat rulmenti FEBI la 95 RON bucata la un magazin din Tulcea. Maine pot sa le ridic. Nu mi-a venit sa cred, dar probabil ca ei vad stocul la furnizor si trimit astazi masina. Mi-ai zis ca le pot monta la ei si imi dau si garantie. Sper sa fie numai rulmentii problema si garnitura sa fie in regula. Nu cred ca se pot cumpara si garniturile separat. Sau macar sa se potriveasca garniturile de la alte kit-uri. Ma gandesc ca dealer-ul schimba tot kit-ul, nu numai rulmentii, si trebuie sa fi pastrat cateva garnituri bune care sa mearga cu rulmentii FEBI. In adevaratul stil romanesc, nu au venit rulmentii, pentru ca dupa ce i-a vazut ca sunt pe stoc la furnizor, acestia au fost cumparati de altcineva. Ciudat, degeaba mai vad stocul daca nu fac si rezervare. Mi-au spus ca o sa aduca sambata, adica azi, si nu au adus ca cica nu se mai vand numai rulmenti FEBI ci tot kit-ul. Au zis ca o sa mai caute si ma anunta. Si asta la o firma unde il cunosc pe patron. Mai caut si eu prin Tulcea, desi nu sunt multe magazine. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
flotl |
![]()
|
QUOTE(ncristi @ 14 Jul 2006, 10:00) Nu schimba nici un dilara rulmentul!!!! Rulmentul l-am cumparat eu din alta parte. Cititi si voi cu atentie tot topicul ca m-am saturat de cate ori am explicat ce si cum. Cum se prezinta flansele? Esti multumit ? Un nene incerca sa ma convinga sa iau tot kit-ul pentru ca e posibil ca garnitura sa fi suferit ceva uzura de la actualul rulment si daca inlocuiesc numai rulmentul pot sa apara probleme. Nu stiu ce sa fac. Astept o confirmare pentru tot kit-ul de la SKF cu numai 250 RON/Buc. Poate schimb tot kit-ul si daca pe viitor pica si SKF-ul o sa schimb numai rulmentul. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Flansele erau ca noi. Doar rulmentul prezenta uzura...in pozitia cu volanul drept bilele rulmentului lasa urme pe suprafata metalica pe care aluneca de aici aparand uzura.
Rulmentul se poate recupera slefuind acea suprafata. Flansele sunt OK in afara de rulmentul fata stanga pe care l-am schimbat si recuperat. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
flotl |
![]()
|
Pana la urma nu am reusit sa gasesc flansele la un pret acceptabil.
Daca ma poate ajuta cineva sa imi cumpere doar rulmentii, raman recunoscator si ofer peste pretul platit in magazin suma de 50 RON pentru deranj plus taxele postale. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
flotl |
![]()
|
Am comandat si s-a confirmat ca sunt pe stoc, kit flanse marca Sachs la 300 RON pe bucata. Le-am si platit si astept sa le ridic luni. Am mai gasit Sachs la 285 RON la un magazin din Alba Iulia, dar cred ca ma ajungea mai scump din cauza curierului.
Pana acum am tot scris, ba ca am gasit undeva FEBI, ba ca mi s-a promis SKF, sper ca de data asta sa nu ma bucur degeaba. Nu stiu ce s-a intamplat cu FEBI, la multe magazine nu se mai aduce nici la comanda, se pare ca de demult nu s-a mai adus. Chiar si cei de la Augsburg mi-au ofertat kit original la un pret destul de mare. La mine singura problema este ca se aude un zgomot ca o trosnitura cand misc spre stanga sau spre dreapta sau uneori peste denivelari, dar nu ca un cloncanit. Am facut si test-ul cu pusul mainii pe arc si intr-adevar vibreaza. Azi mi se parea ca acel zgomot este destul de mic, dar cred ca se accentueaza cand merg mai mult pe drum mai prost. Exista totusi vreo problema daca se merge in continuare cu aceste flanse deteriorate? Ce se poate intampla? Pot pica si alte piese din zona? |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 11:47 |