Renault vs. Volkswagen
![]() ![]() ![]() |
Renault vs. Volkswagen
taurash |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|||
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca daca o masina e mai ieftina trebuie sa aiba gherle ... adica din anumite puncte de vedere poti compara linistit Matiz-ul cu Passat-ul: sa nu intre apa inauntru, sa nu bata curentii prin el, sa nu scirtiie/pocneasca/trosneasca plasticele prin el, sa functioneze bine TOATA partea de mecanica (in parametrii proiectati, desigur), sa nu cada tot felul de piese marunte si enervante ... intr-un cuvint sa fie construite bine, sa-ti dea satisfactia ca nu ai aruncat banii aia multi, putini pe un lucru care functioneaza CORECT.
Nu stiu ce sa zic ... parca stiinta de a face masini bune, trainice, fiabile a sucombat acum 20 de ani, de atunci a inceput nebunia dotarilor, electronicii atotstapinitoare ... si totusi cea mai performanta electronica se duce dracului de la un nenorocit de papuc ... care se fabrica acum numai in Papua/Noua Guinee, fiindca nemtii, francezii, italienii, americanii sint ocupati cu high-tech-ul ... |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
Radu718 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 675 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Si nu inteleg zau de ce-s asa scumpe!? Ghici! |
-------------------- Clio Symbol Expression 1.4 8V
Gri Boreal |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Hai, explica-ne!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Radu718 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 675 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai ca nu prea se strica!
|
Gri Boreal |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
haida'de!.. k or fi din titan facute...
shi cand te duci la service la porsche shi itzi face buzunarul implozie dup'aia?? sa vezi acolo durere! |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
cine nu se strica??? daca e vorba de masini.... se strica toate.
platesti firma. atata tot. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o curiozitate: VW de ce nu are motor common rail?
Nu prea ma pricep tehnic da vad ca aproape toti producatorii au motoare diesel common rail. Doar la grupul VW si parca la BMW am mai vazut tdi-uri, respectiv tds-uri. |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
Radu718 |
![]()
|
QUOTE haida'de!.. k or fi din titan facute...
shi cand te duci la service la porsche shi itzi face buzunarul implozie dup'aia?? sa vezi acolo durere! Pai Porsche e cam monopol (mai e si Midocar, dar sunt cam degeaba) asa ca-si permit sa fie nesimtiti in manopera. Am mai spus-o: sa va duceti pe forum VW (in cel mai rau caz e vorba de senzori, etc) si nu probleme grave. |
Gri Boreal |
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
La bmw au transformat din mers 320d 136cp injectie indirecta in 320d 150cp common rail. Idem pt restul gamei, insa destul de tarziu sfarsitul lui 2001.
La vw ei considera tehnologia pompa-injector o alternativa si merg in continuare pe ea-vezi noul 1.9 tdi de 90cp sau 2.0 tdi de 160cp. ps Radu, prin alte parti diferenta este ca oamenii prefera sa li se respecte drepturile decat sa faca reclama gratis oricum: http://www.topgear.com/content/my_topgear/...ffers/E8/A1/69/ |
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
VW prefera solutia pompa-injector deoarece astfel obtine motoare ceva mai nervoase decit prin tehnologia common-rail; in mai toate testele comparative pe care le-am citit, motoarele VW stateau foarte bine la acceleratie si putere ... eu ii admir ca reusesc sa nu urmeze moda ... in rest, Volks' Wagen a ramas doar in emblema de pe capota, iar calitatea si fiabilitatea nu mai e ce a fost, clientul plateste inca legenda Golf-ului I si II si a Kafer-ului ...
|
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
George |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 5 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ... in rest, Volks' Wagen a ramas doar in emblema de pe capota, iar calitatea si fiabilitatea nu mai e ce a fost, clientul plateste inca legenda Golf-ului I si II si a Kafer-ului ... DA DA DA si din nou DA sunt absolut de acord cu tine . |
-------------------- |
|
Radu718 |
![]()
|
QUOTE Radu, prin alte parti diferenta este ca oamenii prefera sa li se respecte drepturile decat sa faca reclama gratis oricum:
http://www.topgear.com/content/my_topgear/duffers/E8/A1/69/ Nu am prea inteles... |
Gri Boreal |
|
cata |
![]()
|
Acolo vezi destui propietari de vw nemultumiti, si nu din cauza unor probleme minore.
|
|
|
Radu718 |
![]()
|
Asta am inteles, dar care e treaba cu reclama gratis????? (ca daca te referi la Porsche aia e antireclama)
|
Gri Boreal |
|
cata |
![]()
|
Ma refeream la cat de iubita este marca asta la noi, asa aproape neconditionat, si am facut o comparatie.
|
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
postul asta mi-a placut foarte mult.
sa nu credeti ca la reno nu se poate. este identic. doar ca omu a dat 19 de lire sterline pe masina. I received my Volkswagen Golf V6 4 Motion and immediately took it out for a gentle test drive; the ESP traction control light came on and stayed on. I contacted the dealer and I was informed to take it down to be checked over. A new wheel sensor was fitted and I got my car back two days later. One week on the engine light came on which meant another trip to the dealer, this time the fault was not found but another sensor was changed; by this time the vehicle was pulling well to the left and I had to aim right to head in a straight line. I was told this was normal for Golfs as they pull to the left. I gave it another chance but then the interior lights started to flicker and the engine light again illuminated. By this time I had owned the car for approximately two months and further problems included the CD player shutting down and excessive play in the steering wheel. After a letter to VW UK and the dealer who I purchased the vehicle from, my position became clear. They would not provide a refund or replacement but did offer to buy my vehicle back from me for £15,000; this was a car that two months previously had cost £19,000. The vehicle was once again sent to the dealer for repair. This time the steering column was replaced and a new CD player fitted, along with a new ECU. My vehicle had now been off the road for two out of 13 weeks. However, I picked the vehicle up from the dealer only to find the cruise control was now not working; previously this had been one of the more reliable parts fitted. The fault was fixed and I enjoyed almost two days of trouble-free motoring before another visit was required. I have now owned the vehicle for 16 weeks and it has been at the dealer for four of those. VW was unwilling to assist or take responsibility for the vehicle. The good news is I have part exchanged it for a Lexus IS200 which I pick up next week. At last I can expect some customer service and support if nothing else. So long VW - another potential lifelong customer lost! |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
AlexV |
![]()
|
acuma si unu de la reno care nu stie ce sunt problemele. omu sigur si-a bagat nasu in motor de s-a dus la service sa ii upgradeze softu. cine stie ce ii facuse.
si daca pe asta il mai intelegi era altu care avea un clio la care ii zdranganea trapa. dupa ce a schimbat-o tot asa facea si s-a hotarat sa vanda masina. tembel. I bought a new Clio 1.4 Dynamique in September 2001. Little problems started from the beginning. On picking the car up from the showroom, I gave it a quick inspection to make sure everything was alright, but as it was parked up close to the kerb I failed to notice the scratches on the rear bumber. On noticing these as soon as I arrived home I called the dealer, who basically said it was my fault for not checking the vehicle properly. I suppose it is really, I just never expected that kind of treatment from a dealer. The rear wiper didn't work, the electric mirrors were, and still are intermittent in their operation. The lumbar support doesn't work properly, the side supports to the driver's seat were all loose and I had to complain to the service manager to replace the seat as he saw nothing wrong with it. Whilst driving the car I had to brake sharply and the passenger seat shot forward - luckily nobody was in it. A year after buying the car I moved to Scotland. At about this time the engine started to cut out, so I took it into the local dealership who updated the car's computer. This worked for about a month until it started again. At this moment in time I have just had the car returned from the dealership having been fixed for the third time. I'm sure I'll be back soon enough. I told the local dealership I'd had enough of the car and wanted my money back. They told me to contact the dealership I'd purchased the car from. They in turn told me to bring the car down to them so they could have a look at the fault to see if they would refund me. This is after telling them I now lived in Scotland. They seemed quite happy for me to drive a potentially unsafe car 500 miles. I then contacted Customer Services, who told me they weren't interested, as I had to speak to the dealership where I purchased the car. Renault UK do not own the franchise, only the cars. But the Team Leader on the telephone was very helpful and explained that although Renault UK was prepared to do nothing, they did suggest that I sell the car on and buy a new one. I am very disappointed with Renault and if it was the last car company in the world - I'd take the bus! se putea pune si un post cu probleme mai multe ca sigur e dar de alea stim cu toti. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
demisonat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 3 August 04 ![]() |
Ce tot spuneti voi acolo eu m-am saturat de atatea pb pe care le am ( ba geamu ba usa ba troncane amortizorul ba se inchide casetofonul ba greirele canta in volan ba chitaie scaunul mai bate ceva in fata la bucsaraie ba trage dreapta ba stanga ba ma sufla vantu de pe sosea.....)
Si varu meu cu g4 1.9 TDI din 2001 are 190.000 km la bord si schimba doar consumabile . In plus masina este foarte bine etanseizata ( nu auzi vantul) se comporta mult mai bine la denivelarile din asfalt si materialele de finisaj sunt net superioare. Oricum de abia asatept ziua cand voi da clio sa imi iau octavia 2( belea de masina) sau un seat leon.[/i][/u][/code] |
-------------------- Octavia 2 elegance fulll!!!!
|
|
RCS |
![]()
|
![]() The Gotfather Group: Members Posts: 630 Joined: 4 August 04 From: Romania ![]() |
Parerea mea despre vw este ilustrata sugestiv la www.bmw-spu.de.vu/ cu clik pe BMW-ul afisat ! :evil:
|
-------------------- Audi A4 2.0T-200cp
|
|
narcis99 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 10 September 04 ![]() |
SUnt fost posesor de CLio symbol... nu pot sa spun decat ca firma Renault,face masini ieftine si proste... ca sa nu vorbesc de service, piese care sunt fff scumpe comparat cu valoarea masinii, de aici si pretu mai mic la masinile Renault vs VW, SKODA... Acest lucru se vede simplu si prin valoarea de revanzare a masinii care este foarte mica...
Pe aici pe forum unii spun ca Skoda este masina facuta in EST si nu este de calitate ... dar sa nu uitam ca SKoda facea masini pe vremea cand dacia nici nu se infiintase... ca sa nu mai vb de Renault 12 care s-a fabricat de fapt in Romania. Pe de alta parte toate tehnologia la Skoda este acum VW chiar daca este in Cehia fabrica. Sa nu uitam ca Megane, Clio sunt facute in Turcia .... no comment privind calitatea turceasca pentru ca se subintelege.. Acum sunt fericitul posesor al unei SKODA OCTAVIA II care intr-adevar este masina. NUmai daca ne uitam la LOGAN care este un compromis de fapt vedem de ce e in stare Renault-ul... PS: Francezii sunt buni la parfumuri si nemtii la masini |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II Ambiente +
2007
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari pentru noua achizitie!
De mult timp erai asteptat pe forum ca sa mai aprinzi un pic spiritele. ![]() Daca imi dai voie, as vrea sa corectez cateva afirmatii de-ale tale: piesele Renault or fi scumpe, dar in comparatie cu Dacia. In comparatie cu VW cred ca sunt mai ieftine. Nu toate Clio si Megane sunt facute in Turcia, dar ce te costa sa arunci o vorba aiurea care sa-ti sustina supararea? Megane-ul meu este facut in Spania, am 43.000 km parcursi pe drumurile noastre dragi si nici o problema. Sunt foarte multumit de masina si nu as da-o pe o Octavia, fie ea si Octavia 2 (desi pot sa spun ca imi place si Octavia, nu am nimic impotriva, poate doar ca Octavia 1 are un interior naspa rau de tot). Nu as da Megane-ul meu nici pe un Golf V decat daca ar fi una din motorizarile de varf (2.0 TDi sau 2.0 TFSI, de R32 nici nu mai zic ![]() ![]() Si tot asa.... pana la urma e chestie de gusturi si de experienta proprie, nu poti generaliza pentru ca ar fi o greseala. This post has been edited by padre: 11 Jan 2007, 12:37 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Generalizarea de la experienta proprie, de obicei avuta cu o singura masina, este sport national pe forumuri.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
narcis99 |
![]()
|
Nu e vorba de generalizare... dar toata lumea stie doar cum lucreaza nemtii, in special masini, sa fim seriosi...
Francezii fac masini bune, fiabile, dar parerea mea, chiar daca am vaut o singura masina franceza , Clio, sunt destul de departe de nemti. Vreau sa va zic ca inainte de a achizitiona Octavia, am mers si testat mai intai Megane, Ford si apoi Skoda.. Concluzie: Desi mai scumpa Octavia NU regret nici macar un banutz referitor la achizitia care imi facut-o (incepand de la finisaje pana la tinuta de drum Octavia este clar peste.. poate la motorizarea pe benzina sa fie ceva mai bun Meganul...) ! Dimpotriva acu as fi dispus sa mai si pun ![]() Oricum va urez multi KM cu Renault-urile ! PS: Eu nu o sa mai cumpar masini frantuzesti ... Am uitat sa zic ca am fost si la Toyota inainte de a cumpara Octavia... intr-adevar este masina dar si destul de scumpa ! |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II Ambiente +
2007
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Corolla mai scumpa decat Octavia 2 la dotari echivalente? Cred ca glumesti.
This post has been edited by ssilviu: 11 Jan 2007, 12:56 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
narcis99 |
![]()
|
Corola nu, dar mie mi-a placut Avensis
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II Ambiente +
2007
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(narcis99 @ 11 Jan 2007, 12:16) QUOTE(narcis99 @ 11 Jan 2007, 12:49) Francezii fac masini bune, fiabile, dar parerea mea, chiar daca am vaut o singura masina franceza , Clio, sunt destul de departe de nemti. De aici ce sa inteleg, ca masinile frantuzesti sunt bune, fiabile, doar Renault sunt proaste si ieftine? Sau ca te contrazici in doua post-uri consecutive pentru ca ai aruncat niste vorbe doar ca sa te afli-n treaba? Ca tu ai ales o Ocatvia in fata unui Megane sau a unui Ford (banuiesc ca e vorba de Focus, alt model nu ar avea rost sa compari) e treaba ta, stii cum e cu gustul omului. Totusi, Focus si Megane sunt recunoscute ca fiind foarte bune din punct de vedere al tinutei de drum, stabilitate, etc. Asa ca, teoretic vorbind, ai ales masina cea mai putin buna dintre cele 3, din punct de vedere al tinutei de drum, stabilitate. Asta e ceea ce poti sa evaluezi intr-unu drive-test scurt, corect? Practic, pot sa fiu de acord cu teoria de mai sus: am condus si eu cele 3 modele, si destul de mult (masina personala si de serviciu). Chiar ieri am condus un Focus 2.0 TDCI 140 CP Ghia - mi-a placut tare mult. Asa ca iti transmit inca o data felicitari pentru alegere, sunt convins ca din puctul tau de vedere ai facut alegerea cea mai buna, dar abtine-te de la comentarii lipsite de acoperire. La datul aiurea cu parerea suntem cu totii campioni. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
narcis99 |
![]()
|
Padre:
Am zis ca sunt bune... asta nu inseamna ca sunt cele mai bune atentie !(cele mai bune sunt cele germane ![]() In ceea ce priveste stabilitatea uite un argument ca sa vezi ca nu vorbesc asa ca sa ma aflu in treaba asa cum probabil tu vorbesti: Octavia are suspensii independente daca nu stiai, pe cand Megane nu "auzit " pana acum cel putin de asa ceva... Drept e ca am uitat ca aici este forum renault... deci trebuie sa ma abtin la comentarii care nu plac posesorilor de renault.. ![]() Bye |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II Ambiente +
2007
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Ce fain e ... si daca se strica ceva -Doamne Fereste- la skoda si o sa te coste o caruta de bani ... o sa o vinzi si o sa iti iei ford si o sa spui ca ford este cea mai buna masina deoarece renault are preturi mari la piese si skoda se strica repede ? faina treaba.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
|
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 20:32 |