Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Huruit / zgomot cutie viteze Clio Symbol, cauze, remedieri

Bragarin Dan
post 15 Jul 2008, 23:58
Post #61

Membru incepator

Group: Members

Salut.
Daca intr-adevar se confirma defectul grupului conic, sfatul meu este sa o repari. Asa am patit si eu cu o masina second hand. Grupul conic se poate defecta din doua cauze: un defect ascuns de fabricatie ( ceea ce e putin probabil, dupa 21.000 km) fie din cauza stilului de conducere, fie al tau , fie al fostului proprietar (stil agresiv cu suprasolicitarea cutiei). Dupa ce am schimbat grupul conic, acesta a cedat cam dupa 1000 km ( marturisesc ca nu am menajat cutia deloc), avea un defect ascuns de fabricatie, dar mi-a fost schimbat pe garantie si de atunci nu am mai avut probleme. O cutie second hand o poti proba mai greu ( ideal ar fi sa o probezi pe masina respectiva, in mers, ca sa observi cum intra in toate vitezele) si in plus nu poti sa stii cum a fost exploatata si intretinuta. Daca o cumperi de pe raftul magazinului este o loterie, poti avea sau nu noroc, oricum fara o perioada minima de garantie (6 luni), sa nu o cumperi !

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5dci 2008 Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristi_yori
post 16 Jul 2008, 06:09
Post #62

Membru incepator

Salut,

Va multumesc pentru raspunsuri.

Pai la service am fost de doua ori. Prima oara mi-au zis ca s-ar putea sa fie din cutie dupa cum se aude dar trebuie sa umble la masina pentru a spune cu certitudine daca e de acolo si ce se intampla acolo. Luni am fost a doua oara si nu mi-au dat jos cutia cu totul. Acum zgomotul se aude destul de tare si baietii mi-au aratat ca un pinion e tocit. Am intrebat in stanga si in dreapta si oameni din domeniu mi-au zis ca daca mecanicul e bun poate sa isi dea seama si fara sa dea cutia jos. Mecanicul il stiu ca e bun, e mecanicul tot grupului de prieteni, nu am fost primul care m-am dus la el.
Eu am o alta temere mare. Daca o repar si imi cad iar, si de asemenea e posibil sa fie doar cutia proasta si masina in rest buna sau asta e un semn de proasta fabricatie.

Nu am condus nici sportiv nici cu piciorul pe ambreiaj si nici nu am fortat cutia. Am avut mare grija de ea, e posibil ca primul proprietar sa o fi fortat dar nu pot sa stiu. Baietii de la service au zis ca se poate sa fi avut un defect din fabricatie si daca s-a condus un pic neatent pinion s-a tocit mai repede.

--------------------
renault clio symbol 2006/1.4 benzina
+
Bragarin Dan
post 17 Jul 2008, 08:13
Post #63

Membru incepator

Salut,
Sfatul meu este sa o repari! Cutiile de viteza Renault sunt bune. O cutie nu este proasta pe ansamblu, se defecteza doar anumite componente, din diverse cauze (defecte ascunse, exploatare incorecta). Daca o repari vei avea o perioada de garantie, atat pentru manopera cat si pentru piesa in sine, timp in care iti vei putea da seama . Daca te vei uita pe forum, iti vei da seama ca nu exista multe plangeri referitoare la cutiile de viteza Renault. De ce te sfatuiesc sa o repari ! Pentru ca totusi este o cutie noua, 21000 km nu inseamna nimic, una second hand poate avea la activ peste 100000 km. Cu ocazia repararii, mecanicul va efectua o inspectie generala a tuturor componentelor cutiei (pinioane, axe), prilej cu care vei remedia totul. Daca totusi insisti sa cumperi una second hand, cauta o cutie cat mai noua, eventual rezultata in urma avarierii totale a autoturismului (dauna totala), exista parca cateva anunturi in acest sens , pe forum, in sectiunea Bursa .
Succes !

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5dci 2008 Fidji
+
UXE
post 23 Dec 2010, 10:16
Post #64

Modelator

From: Bucuresti

salut,

eu am un zgomot (greieras) la cutie care apare la cald adika dupa ce merg vreo 10-15 min cu masina.. recent am schimbat uleiul din cutie (cam 3L).. aveti idee de la ce ar putea fi?

mentionez ca pe traseul a 1-a , a 2-a s-aude ca si cum s-ar freca un metal pe un cauciuc rece in parta de jos a cutiei

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
snake22
post 30 Apr 2011, 02:26
Post #65

Membru incepator

...si plecai intr-o zi la munte...si pe la Azuga cobor o panta si iau piciorul de pe acceleratie sa o tin constant la vale...si mare mirare...huruia ca toate alea..accelerez din nou..nimic! iar las acceleratia...iar huruia...in fine. Opresc, ma dau jos ma uit sa vad daca sunt rulmentii incinsi sau cursi...nimic.Plec dupa vreo 5 min si masinuca nu mai scotea nici un sunet.Dupa vreo inca 50 km iar... IN FINE. Ajung in Bucuresti schimb ambii rulmenti pe fata crezand ca de acolo e.Plec iar din Buc. si dupa vreo 130 km incepe iar....am vazut NEGRU in fata ochilor.Ajung iar acasa, desfac busonul la cutie, bag o surubelnita de vreo 5-6 cm ..o scot plina de ulei pana la jumatate..."NU SE POATE!"..completez cu ulei pana da pe afara.
In seara asta am iesit la o alergatura mica pe centura si cu stupoare observ ca nu mai caraie!
Si acum va intreb:
Este posibil ca ansamblul cutiei sa fie varza? Chestia este ca face doar cand merg mult cu ea constant si la viteza de croaziera sau chiar mai mare SI numai cand este in sarcina si dau drumul la acceleratie sau cand decuplez de tot cutia de viteze.In sarcina NU face deloc! Mentionez ca in oras nu face nici daca ma dau peste cap si merg toata ziulica fara sa o opresc.

P.S.: Este masina din semnatura: O batranica Symbol phase1 de 1.4 8v.

Va rog sa ma ajutati! Ma dispera ... am senzatia ca in curand o sa mi se gripeze cutia..(sau poate doar sunt eu nebun smile.gif )

Apropo, Duminica de 1 Mai plec cu ea pana la mare... Va spun cand ma intorc cum a decurs situatia...probabil ca azi , pe centura nu a fost destul de mult drum pentru ea incat sa faca iar...
Va multumesc anticipat!

This post has been edited by snake22: 30 Apr 2011, 02:28

--------------------
Renault Clio symbol phase 1 2001
+
karaoche
post 5 Jul 2012, 05:37
Post #66

Membru autentic

From: Braila

salutare,
dupa un mecanic, se pare ca am o problema cam mare...
m-am dus pentru o verificare si mi-a spus ca am rulmentii de la grupul conic? din cutie uzati. nu stiu daca ma exprim bine ca la auzul pretului 2000 ron doar rulmentii plus manopera.... mi-a spus ca o alternativa ar fi schimbarea cutiei cu una SH. blush.gif

cum s-a ajuns la o astfel de concluzie: o roata ridicata, bagat a 5-a si turat la 3000 rot/min, dupa care scos pe liber si lasat sa ruleze. se auzea un zgomot ca de rulmenti neunsi. ca un huruit. mecanicul s-a bagat in groapa si a spus ca se aude din cutie. nivel de ulei este bun plus ca l-am schimbat in martie. si mi-a dat acel verdict: rulmenti grup conic.
s-a mai confruntat cineva cu asemenea zgomot? daca da, cum ati remediat? wacko.gif

tin sa precizez ca ambreiajul e cel original si are acel zgomot de disel la relanti. l-am intrebat daca nu poate sa fie zgomotul de la ambreiaj. mi-a raspuns negativ. cica ambreiajul obosit, se comporta altfel.

o sa ma duc zilele urmatoare la alt service pentru o verificare, dar nu le spun nimic.

masina e din semnatura si are 125k.

cu stima.

--------------------
renault clio symbol 1 2000 1.4 8v - BR-23-NES
29-01-2009 _ 83950 km
28-03-2011 _ 110001 km
14-11-2012 _ 132000 km
24-11-2013 _ 150582 km
07-11-2014 _ 172850 km
10-05-2016 _ 207400 km
+
BannedHost
post 5 Jul 2012, 06:24
Post #67

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Rulmenti neunsi, scoasa din viteza? Ma cam indoiesc sa auzi rulmenti din cutie cand e scoasa din viteza..... Nu vad cum ar putea din ce moment masina e pe liber

This post has been edited by BannedHost: 5 Jul 2012, 06:24

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
cip31
post 5 Jul 2012, 08:20
Post #68

Membru

Cum se manifesta in mers? Ce simptome sunt? Descrie, te rog, cu cat mai multe detalii si cat mai exact.

--------------------
Renault clio symbol 2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km
Membru fara probleme, deocamdata!
+
karaoche
post 5 Jul 2012, 08:53
Post #69

Membru autentic

From: Braila

in mers nu se simte nici o diferenta.
poate mai mult zgomot, dar nu pot sa imi dau seama pentru ca am si toba sparta.
de patru ani de cand o am, se comporta la fel.nu kma refer la toba sparta ci la functionarea mecanica a cutiei.
daca merg pe drum pana la 80-90 pe ora si o scot pe liber face zgomot. nu pot spune daca e de la cutie sau de la motor.sau de la anvelope.

--------------------
renault clio symbol 1 2000 1.4 8v - BR-23-NES
29-01-2009 _ 83950 km
28-03-2011 _ 110001 km
14-11-2012 _ 132000 km
24-11-2013 _ 150582 km
07-11-2014 _ 172850 km
10-05-2016 _ 207400 km
+
cip31
post 5 Jul 2012, 09:39
Post #70

Membru

Rezolva problema cu toba si mai vorbim dupa.

--------------------
Renault clio symbol 2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km
Membru fara probleme, deocamdata!
+
darem
post 5 Jul 2012, 13:31
Post #71

Membru autentic

From: Constanta

Uite ca si eu o pb similara sau chiar identica cu a ta: http://www.reno.ro/Tacanit-bataie-motor-me...ml#entry3480134
Inca nu i-am dat de cap!

This post has been edited by darem: 5 Jul 2012, 13:41

--------------------
renault megane SEDAN 2005 PRIVILEGE
+
velatos
post 2 Aug 2012, 21:36
Post #72

Membru incepator

QUOTE(karaoche @ 5 Jul 2012, 05:37)
salutare,
dupa un mecanic, se pare ca am o problema cam mare...
m-am dus pentru o verificare si mi-a spus ca am rulmentii de la grupul conic? din cutie uzati. ............ se auzea un zgomot ca de rulmenti neunsi. ca un huruit. mecanicul s-a bagat in groapa si a spus ca se aude
o sa ma duc zilele urmatoare la alt service pentru o verificare, dar nu le spun nimic.

masina e din semnatura si are 125k.

cu stima.
*

Salut,
Am aceiasi problema dupa ce am mers cateva mii de km cu ulei insuficient in cutie. Simeringul de la schimbator a fost dus (problema generala la tipul asta de cutie) si un bou de mecanic in care aveam incredere deplina mi-a spus ca sunt nebun cand l-am rugat sa-mi verifice uleiul din cutie.
Masina are deja 150k si 12 ani, deci nu ma astept sa fie fata mare.
Pretul pe care il spui acolo imi pare foarte mare pentru o masina ce nu mai face 10000ron, dar cunoscandu-i pe cei de la renault nu ma mira absolut deloc sa-ti ceara 2000 de ron pt un rulment. Pe mine m-a costat 150ron un simering (care culmea nu se gaseste after market).

Eu incerc sa rezolv problema zilele astea. Da-mi de stire dak gasesti o rezolvare mai ieftina.

O seara buna la toata lumea.

--------------------
Renault Clio Symbol 2000 RNA - B-99-DSS
+
hellcat
post 3 Aug 2012, 13:52
Post #73

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

In aia 2000 de ron intra si manopera, ca nu-ti desface nimeni cutia de pe motor, o face bucatele, o pune la loc si-ti mai da si garantie gratis!
Cand o masina ajunge sa nu mai justifice financiar o asemenea reparatie, trebuie sa te uiti si dupa alte solutii.
Reparatiile in service-uri care mai dau si garantie sunt scumpe, e valabil la orice marca si oriunde in Europa.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
alexgeogabriel
post 2 May 2014, 20:29
Post #74

Membru autentic

Salut,

Vin si eu cu o problema ce ma apsa de 1 an, eu personal cred ca este vorba un rulment in stare incipienta zic eu. Am testat si paratestat rotile, nu au pic de joc, lucru confirmat si de vreo 3-4 mecanici. Azi am fost sa schimb uleiul si i-am rugat sa imi faca si o verificare, merg ei cu masina si zic ca nu pare a fi rulment intrucat nu creste in intensitate cu cresterea vitezei, le dau dreptate. Le arat daca serpuiesc pe strada stanga dreapta, ba se opreste zgomotul, ba apare. Desface roata, ii rog sa se uite la pistonic, impinge usor cu surublenita si mi-a aratat ca se culiseaza usor si nu blocat. Schimba uleiul, ma duc sa achit, se urca inca un coleg in masina, face si el turul de onoare. Se intoarce si imi zice ca nu e rulmentul de vina si ca nu vrea sa ma sperie dar sa mai aprofundez situatia si sa incerc sa schimb uleiul din cutia de viteza, sa nu fie de vina rulmentii din interior. Ii zic, masina la 25.000 km cu rulment sau cu cutie de viteze defect, rar am auzit. Intrucat era pe la final de program, am uitat sa ii pun sa masoare nivelul uleiului din cutie. Am facut ieri cateva filmari cu telefonul dar nu prea se distinge prea bine, in masina se aude zgomotul, atasez una si inca o filmare mai scurta dar unde mi se pare ca se aude mai bine.

This post has been edited by alexgeogabriel: 2 May 2014, 20:49

--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
+
alexgeogabriel
post 17 May 2014, 09:49
Post #75

Membru autentic

Nu stie nimeni? sad.gif

--------------------
+
espacern
post 17 May 2014, 10:01
Post #76

ART-ist

From: Mihalaya

QUOTE(alexgeogabriel @ 2 May 2014, 21:29)
Le arat daca serpuiesc pe strada stanga dreapta, ba se opreste  zgomotul, ba apare.

Rulment roata defect....100%.
Ridica masina si invarte de roata.....ca sa auzi care este rulmentul cu zgomot.

@+

This post has been edited by espacern: 17 May 2014, 10:01

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
alexgeogabriel
post 17 May 2014, 10:26
Post #77

Membru autentic

Am facut deja asta, nu are pic de joc roata, pe partea dreapta cu masina suspendata, se aude un harjonit un pic mai mare ca pe stanga. Toti cei care au verificat masina, au zis ca e normal zgomotul acela si ca zgomotul ala apare din caseta de directie, de la satelit cand am rotile suspendate. huh.gif Ma duc acum si inlocuies rotile de pe fata cu cele de spate sa vad daca nu cumva e de la ele. Mi-a aratat unul dintre mecanici ca fuleaza un pic rotile de pe fata. Exista cumva posibilitatea de a se deforma roata de la neutilizarea masinii, posibil sa fie de la frana mai brusca? Am avut vreo 2-3 ca a fost cazul.

This post has been edited by alexgeogabriel: 17 May 2014, 10:30

--------------------
+
espacern
post 17 May 2014, 10:30
Post #78

ART-ist

Nu joc trebuie cautat....zgomot de huruit!

@+

--------------------
. . . - .
+
alexgeogabriel
post 17 May 2014, 11:07
Post #79

Membru autentic

Hai ca o sa desfac rotile si filmez zgomotul reprodus. Multumesc espacern.

--------------------
+
espacern
post 17 May 2014, 11:14
Post #80

ART-ist

Nu trebuie sa desfaci nici o roata.....doar sa invarti de roata fara motor pentru ca sa incerci sa auzi(trebuie un pic de ureche)zgomot de huruit.
Asculta cu atentie cand rotesti de roata si sigur ai sa remarci ceva zgomot diferit.
Daca tot este roata suspendata da cu mana pe suprafata de rulaj poate simti denivelari....sursa de zgomot deasemenea.

@+

--------------------
. . . - .
+
luckas_itd
post 17 May 2014, 15:42
Post #81

Membru autentic

From: Moreni

Poate decat pare ca nu se aude huruind cu roata suspendata,atunci cand este pe asfalt zgomotul se amplifica si se transmite prin ansamble la caroserie.

--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
+
alexgeogabriel
post 18 May 2014, 08:00
Post #82

Membru autentic

Probabil, uitati cum se aude cand incerc sa invart de roata dreapta si harsone foarte tare si mi se pare foarte infranata spre deosebire de roata stanga. Vi se pare aceasta un zgomot de rulment poate neuns sau pare a fi ceva mai degraba de pe la frane sau doar atinge janta de ceva? Mecanicii mi-au zis ca e normal zgomotul asta si ca acesta nu se aude in habitaclu. Si totusi se aude un zgomot, ieri m-am enervat si am pus rezerva pe fata dreapta(e de vara) si pe stanga fata roata de pe stanga spate si mi se parea ca s-a diminuat zgomotul pe partea dreapta. Apoi am pus rezerva pe fata stanga si cauciucul de pe stanga spate pe fata dreapta si iar se auzea zgomotul. Of, ma scoate din sarite.

--------------------
+
alexgeogabriel
post 20 May 2014, 06:46
Post #83

Membru autentic

Hei, vi se pare cunoscut zgomotul? Este unul tipic de rulment atunci cand o invart cu mana?

--------------------
+
razvantrc
post 20 May 2014, 16:12
Post #84

Membru autentic

ai zis ca nu creste in intensitate odata cu accelerarea, poate ai ceva care se atinge de ceva? si vibreaza dand senzatia asta?

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 2006
Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km
+
alexgeogabriel
post 20 May 2014, 16:37
Post #85

Membru autentic

Eu initial am dat vina pe ansamblul frana, ati auzit si voi in clip harsonitul cand misc roata cu mana. M-am gandit ca ar fi janta care atinge pe undeva intrucat observasem pe dinauntrul ei luata vopseaua. Am dat jos roata, am suspendat masina le butuci si am bagat viteza 2-a si se auzea din zona fuzata-disc harjonitul asta. Stie careva un mecanic care chiar are chef sa verifice? Ma gandesc ca daca desface discul, placutele, fuzeta, etrierii, trebuie sa vada problema. Pana acum, in 3 service-uri nu au facut asta si nici nu vroiau sa auda de asa ceva.

This post has been edited by alexgeogabriel: 20 May 2014, 16:38

--------------------
+
razvantrc
post 21 May 2014, 12:53
Post #86

Membru autentic

din ce vad la filmarile cu rotile, este de la placute, stau atinse de disc, sa te lamuresti, da jos placutele si inverte de roata/ iar la una din filmari cea care-ti da frecatul intrerupt ai discul stramb.

--------------------
+
alexgeogabriel
post 21 May 2014, 14:47
Post #87

Membru autentic

Observasem si eu ca stau pe disc, de fapt incepusem de premiza unor discuri ovalizate in urma unor incercari de a iese de pe o rampa inzapezita. Probabil pe serpentine, la franare, s-au strambat un pic discurile. Dadusera cu sare pe carosabil. Aveti idee cam la ce distanta ar trebui sa stea placutele de disc, stiam ca trebuie sa fie foarte mica distanta dintre ele. Placutele au pe mijloc o banta metalica? Ma gandesc ca alea freaca pe disc. Placutele sunt la sfert ca sa zic asa. Si le-am zis mecanicilor ca simt denivelari pe disc. Le aratam cu mana si cica astea nu sunt discuri ovalizate. Ups, imi prind urechile la desfacutul placutelor. Ma voi uita pe tutorialul lui cmandrei. Sper sa nu pierd lichidul de frana. Exista riscul asta?La discurile ovalizate nu trebuia sasimt in pedala vibratii? La mine este cursiva apasarea.

This post has been edited by alexgeogabriel: 21 May 2014, 14:52

--------------------
+
razvantrc
post 21 May 2014, 15:27
Post #88

Membru autentic

offtopic

sunt ovalizate daca simti si vibratii in pedala, acum depide cat de mult sunt ovalizate, simti la viteze mari 70 80 si apesi mai sanatos pe frana(nu sa intre abs etc).
nu pierzi lichid de frana.
ce simti pe disc, ala este disc tocit, un disc tocit nu inseamna neeaparat ovalizat.
nu exista banda magnetica pe placuta
daca nu stii si nu ai cu ce sa te apuci, nu te apuca sa desfaci
apeleaza la cineva care stie smile.gif

Cheers!

--------------------
+
silviuromulus
post 12 Oct 2014, 21:33
Post #89

Membru incepator

buna seara... imi puteti recomanda un service unde pot repara o cutie? rulment spart probabil ...cand ce-i de la service au dat drumul la ulei ...a curs cu tot cu ace de rulment...eecomandarea lor e schimbarea cutiei cu una second....deci...
multumesc anricipat
sa nu uit ...e vorba de clio symbol 1,5 dci , 2006

--------------------
renault clio 1.5 2006
+
bleano1
post 13 Oct 2014, 02:36
Post #90

Membru

From: iasi

Vezi ca ai uitat sa treci si un oras/licalitate ceva...eu tocmai am trecut prin asa ceva acum o saptamana si am schimbat-o cu una sh...reparatia costa mult.
uite si un pret:cutie 500-600ron+300-350ron manopera

--------------------
renault clio2 1,5dci 65cp,2004,caroserie
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 13:24
Dacia