Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
![]() ![]() ![]() |
Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.412 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.447 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Doar cele fiscal bugetare.
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.885 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(medelin @ 27 Aug 2025, 09:42) 1. Cand esti in trafic bara la bara, nu cred ca mai conteaza unde lasi noxele. Ai o teava de esapament mai aproape de tine decat cea proprie. Spre exemplu masina din fata iti arunca gaze in compartimentul tau motor care ajung destul de repede in habitaclu. Aici start stop isi arata utilitatea, plus varianta hibrida care ajuta si ea la noxe. Dar stim cu totii cat de utilizat este SS si atunci normal ca te gazezi. 2. Copilul in scaun ar fi bine sa nu se faca pe usa stanga spate. Cand montezi scaunul central sau dreapta spate, cum recomanda toata lumea, nu prea ai ce sa cauti cu picioarele la toba de la usa stanga. E din motive de siguranta. Nu vrei sa iesi cu copilul in brate, pe banda de urgenta/acostament si pe langa tine sa zboare camioanele. 3. Nu cred ca-ti rezolva pantalonii si incaltarile. Sistemul e si pe duster, posibil si pe alte modele. Propun ca axa sa pandeasca bigsterele si sa le asculte cu decibelmetrul, culcat pe burta, cum a facut si pozele. Mie imi plac aceste abordari, pe principiul: “pune un lenes sa-ti proiecteze sistemul de evacuare si va gasi solutia cea mai simpla”. "ain't stupid if it works" Concluzionez eu. Clientul este intodeauna de vina! 27 Aug 2025, 12:10: QUOTE(cj98czh @ 27 Aug 2025, 10:45) compari mere cu pere .. o sportiva cu o jumate de masina .. dar la alea au mai gasit 40 cm de teava si le-au scos la linia pragului nu au lasat-o sub masina .. Nu imi zice ca l-ai luat in serios???27 Aug 2025, 12:15: QUOTE(miki @ 27 Aug 2025, 10:05) Nu ai voie sa ai doi copii, nu ai voie sa opresti si in afara traficului. Dacia. This post has been edited by IRONICK: 27 Aug 2025, 11:15 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.804 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(medelin @ 27 Aug 2025, 09:42) 1. Cand esti in trafic bara la bara, nu cred ca mai conteaza unde lasi noxele. Ai o teava de esapament mai aproape de tine decat cea proprie. Spre exemplu masina din fata iti arunca gaze in compartimentul tau motor care ajung destul de repede in habitaclu. Aici start stop isi arata utilitatea, plus varianta hibrida care ajuta si ea la noxe. Dar stim cu totii cat de utilizat este SS si atunci normal ca te gazezi. 2. Copilul in scaun ar fi bine sa nu se faca pe usa stanga spate. Cand montezi scaunul central sau dreapta spate, cum recomanda toata lumea, nu prea ai ce sa cauti cu picioarele la toba de la usa stanga. E din motive de siguranta. Nu vrei sa iesi cu copilul in brate, pe banda de urgenta/acostament si pe langa tine sa zboare camioanele. 3. Nu cred ca-ti rezolva pantalonii si incaltarile. Sistemul e si pe duster, posibil si pe alte modele. Propun ca axa sa pandeasca bigsterele si sa le asculte cu decibelmetrul, culcat pe burta, cum a facut si pozele. Mie imi plac aceste abordari, pe principiul: “pune un lenes sa-ti proiecteze sistemul de evacuare si va gasi solutia cea mai simpla”. "ain't stupid if it works" Wow, nu credeam ca o sa ma lasi masca 1. Gazele din botul masinii ajung in compartimentul motor, deci in habitaclu? Masinile nu au admisia de aer de habitaclu in compartimentul motor cu la baza stergatoarelor, deasupra de compartimentul motor care e etansat de un cheder. Daca ajunge mirosul acolo sus este de la vant, iar faptul ca e la jumatea masinii din fata nu are relevanta. In plus, daca mananca ulei (cum fac mai nou motoarele reno) fumega suficient indiferent unde e amplasat, chair la 2 masini in fata 2. Ai un argument "beton", probabil ca lucrezi la dacia. Ia propune-le sa scoata isofix-ul de pe partea stanga ca mai scutesc niste bani si de acolo. Si asa nu are nevoie soferul de asa ceva ca "nu e bine domle". Ba chiar sa se sudeze usa aia si a soferului, ca e periculos sa iasa pe partea cu camioanele... 3. ceea ce crezi nu este sustinut de dovezile fizice. Topicurile cu credinta nu sunt pe setiunea de stiri. Daca o teava imi sufla gaze(chiar tu ai zis) + condens + particule (lipsa GPF, consum ulei, etc) fix unde stau pantalonii cat timp ma ocupi de copilul pe care nu am voie sa il plasez acolo, voi avea pantalonii macar putin afectati. Dar e vina mea, pot alege pantaloni scurti sau mai bine, sa nu ma uit deloc la pantaloni, ca nu e safe sa stau cu capul aplecat, mai ales pe trotuar care e tot un fel de acostament pentru camioane |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.447 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
ah psichoo tu zici ca nu e safe, dar uite si danezii zic la fel
https://newsromania.net/stiri/dacia-bigster...rce=chatgpt.com bine, in orice caz este mult mai sigura decat dacia 1310 , care este deobicei fosta masina a actualilor cumparatori de bigster de 30 de mii de euro Nu stiu cum naiba dar de banii aia poti lua altceva inclusiv de exemplu https://www.dasweltauto.ro/vehicle/9100203426 asta e PHEV si merge pe baterie cam 140 km. in orice caz pare mai sigura decat Bgster avem in oferta si pt iubitorii de diesel https://www.dasweltauto.ro/vehicle/1013903148 This post has been edited by axabrt: 27 Aug 2025, 12:14 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.804 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
69% adult ocupant? wow...
Nu e nevoie de siguranta, se vinde, nu ati vazut trendul? Toata lumea cumpara. Cum era? "ain't stupid if it works" sau "laaaaas` ca merge si asa" 27 Aug 2025, 13:25: 69% adult ocupant? wow... Nu e nevoie de siguranta, se vinde, nu ati vazut trendul? Toata lumea cumpara. Cum era? "ain't stupid if it works" sau "laaaaas` ca merge si asa" This post has been edited by psychoo: 27 Aug 2025, 12:25 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 53.12k ) Number of downloads: 234 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.645 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Tu ai vazut km? unul e 150000 unul la cerere, probabil...........
Nu s SUV deci compari femei cu neveste, deh...... ![]() care s airbag urile dintre scaune? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.115 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Statistic accidentele sunt pe dreapta. Deci scaunul ideal e pe stanga ...in spatele soferului.
Amu....nu conteaza daca nu stii regula de dreapta sau esti din usa.... |
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 23 May 10 ![]() |
QUOTE(psychoo @ 27 Aug 2025, 12:58) Destul de implicat pentru o masina care nu-ti place. Ce bine ca ne putem alege fiecare ce-i place. 27 Aug 2025, 14:14: QUOTE(wolfin @ 27 Aug 2025, 14:08) Statistic accidentele sunt pe dreapta. Deci scaunul ideal e pe stanga ...in spatele soferului. Asta asa e. Ma gandesc mai mult la frecventa evenimentelor. Trag pe dreapta mai mult cand car copil decat fac accidente mortale. This post has been edited by medelin: 27 Aug 2025, 13:14 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
- b 22 auz 7-B-798
1971 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
psychoo |
![]()
|
Nu sunt implicat pentru o masina, discut pe un forum si combat idei. Nu asta e scopul forumurilor?
Mai implicati imi par aparatorii solutiilor dubioase. astept cu nerabdare replica deja celebra: "daca nu ai si nu vrei sa iti cumperi ce cauti pe forumul dacia" |
--------------------
Ford
Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
Eu sunt curios unde s-a dus economia de la esapament. Nu am o problema ca este mai scurt, daca s-a dus in altceva util. Nu luminite sau chestii cu leduri, ca haion electric, oglinzi rabatabile si alte kitschuri. Nici oglinda interioara care se inchide singura nu i-a pus.
This post has been edited by IRONICK: 27 Aug 2025, 13:21 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.645 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Pai nici nu se calculeaza, asa l au proiectat
![]() |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.115 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
@medelin corect....dat e o diferenta - unul e conditionat de tine..tu alegi cand/care/cum sa deschizi.usa ..si altul nu...e surpriza.
Riscuri si riscuri. |
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
medelin |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 27 Aug 2025, 14:41) Da, eu aleg sa fac asta (indiferent de pozitia tevii de esapament): Întotdeauna se coboară pe partea dinspre trotuar. Indiferent dacă ești șofer, pasager sau copil, deschiderea ușii pe partea dinspre trafic prezintă un risc imens de accident. Părinții ar trebui să-i învețe pe copii să coboare întotdeauna pe partea sigură, departe de fluxul de mașini. Articolul 178 din Codul Rutier stipulează clar: „Se interzice conducătorului de autovehicul și pasagerilor ca în timpul opririi sau staționării să deschidă sau să lase deschise ușile acestuia ori să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulație.” Această prevedere legală obligă atât șoferul, cât și pasagerii (inclusiv copiii, care sunt responsabilitatea șoferului), să se asigure temeinic înainte de a deschide ușa. Deschiderea ușii pe partea dinspre trafic, fără a verifica, încalcă direct această regulă și este considerată culpă în cazul unui accident. Responsabilitatea legală: În cazul unui accident în care o mașină (bicicletă, motocicletă, altă mașină) lovește o ușă deschisă, responsabilitatea legală cade, aproape întotdeauna, pe persoana care a deschis ușa. Acesta este un principiu de bază în dreptul rutier, deoarece se consideră că persoana respectivă a creat un obstacol neașteptat în calea traficului. Metoda olandeză: Această tehnică presupune deschiderea ușii cu mâna opusă (de exemplu, mâna dreaptă pentru ușa din stânga), ceea ce forțează corpul să se rotească și să verifice traficul din spate înainte de a deschide ușa complet. La o scurta cautare putem gasi multe lucruri interesante doar despre modul in care deschidem usile. Poate e util si pt voi, eu nu stiam de metoda olandeza ![]() This post has been edited by medelin: 27 Aug 2025, 14:15 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
- b 22 auz 7-B-798
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.297 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
- XX-B-XXX
2004 / 2019/2008 #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
medelin |
![]()
|
Duster 3, cum care duster? Ala care arde....buzunarul
![]() This post has been edited by medelin: 27 Aug 2025, 14:25 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
- b 22 auz 7-B-798
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
wolfin |
![]()
|
Ca sofer e mai simplu pe trapa sa iesi
|
--------------------
pegas
3120
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.412 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
iesi direct prin portbagaj ca asa ai cea mai buna vizibilitate
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
psychoo |
![]()
|
medelin, de extrem de putine ori fac opriri pe marginea drumului in care sa fiu pus in pericol de acrosare.
Pe autostrada nu am oprit niciodata pe banda de urgenta. Acasa am curte si in fata casei usa soferului este catre gard (nu e contrasens ca nu am 2 benzi pe intrand), la munca am parcare, la magazine am parcare, cand circul extraurban exista parcare in benzinarii sau refugii care nu sunt langa benzile de circulatie. Singurul moment in care cobor pe partea circulabila este cand parchez prin aglomeratia urbana langa bordura, dar chiar si acolo 50% din timp partea din dreapta este plina de vegetatie, nu trotuar, deci este imposibil sa cobori pe acolo. Copilul nu deschide usa fara sa ii confirm eu ca e safe, ba mai mult, asteapta sa ii deschid eu de afara. In parcari ca sa nu existe sansa sa loveasca vreo masina in spatiile prea ingramadite, desi este educat sa aiba grija la acest aspect. Nu zic ca toti sunt in situatia mea, dar tu incerci sa fortezi o idee cum ca toata lumea care nu coboara prin dreapta se expune la pericole, ceea ce nu e adevarat |
--------------------
Ford
Focus
|
|
axabrt |
![]()
|
Exista riscul imens când mergi pe la Posada, (pentru cei care nu știu e in județul Prahova) sa îți cada un bolovan prin trapa și atunci sa vedem ce mai faci.
La fel cum există riscul mult mai imens sa faci vreun accident și să nu mai apuci sa te bucuri că dusterul are doar 69 protecție adulți |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.270 Joined: 13 October 06 ![]() |
Eu daca n-am nici trapa, nici hayon, cum naiba ies ?
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
wolfin |
![]()
|
Torpedo
|
--------------------
pegas
3120
|
|
medelin |
![]()
|
|
--------------------
tractor u650, dacia
1300
- b 22 auz 7-B-798
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ca tot suntem la esapament, un colier tip inel costa 320lei (evident, un FA1 este 50lei). Iar amortizorul median si teava scurta costa 600lei.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11 (©SanGiorgio)
- B-11-LUX
1982
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.862 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
milionul de sandero si logane 3 au esapamentul sub prag si acu va treziti si voi
![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
psychoo |
![]()
|
Cel putin eu am avut aceeasi remarca si atunci cand au lansat aceasta inovatie. Poti sa cauti pe forum si vei gasi aceleasi discutii aparute in mod asemanator, cineva postand o imagine cu tiganeala
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.862 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu ai avut remarca vazind poza, nu folosind masina....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
axabrt |
![]()
|
Pe principiul enunțat de tine, daca îți pun o poza din țara vecină care e in război, tu nu crezi fiindcă nu au fost acolo? E ceva lipsa la logica ta, pe bune... |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th September 2025 - 15:00 |