Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

1.2 TCe sau 1.6 16v?, Sfaturi pentru achizitie

silviumc
post 9 Apr 2022, 07:35
Post #31

Members

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Laurentziu83 @ 5 Apr 2022, 14:44)
Ma rog, la blocul de ABS am preferat din dezmembrari cu 500 de lei in loc de 6000 de lei piesa noua, din motive evidente

Corect, mai era si blocul ABS.

Motivul pentru care pica este ca ajunge apa de ploaie pe el, cel putin asa stiu eu. A trebuit sa-l schimb chiar dupa ce a iesit masina din garantie. Am sunat la Vocea Clientului si mi-a dat Renault o parte din bani, desi nu erau obligati. Am pus nou, de origine si n-am mai avut treaba cu el de atunci. Mecanicii au izolat mai bine, cu mastic, marginea de sub parbriz sa nu mai ajunga apa acolo. Deci se pot face actiuni preventive, cum ar fi acea izolare si curatarea scurgerilor de la colturile parbrizului.

Efectul cand se strica este ca nu mai ai ABS, dar franele functioneaza, in mod clasic. Mai nasol este ca poti sa afli de problema chiar intr-o situatie cand era nevoie de el. Deci e bine sa faci un test, doua, cu franari bruste inainte de a da banii pe masina. Daca e stricat apare avertizare la bord.

--------------------
Renault Megane 3 hatchback 2011 Sporty Dynamique TCe 130
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 10 Apr 2022, 14:52
Post #32

Membru autentic

La mine era pomul de craciun in bord, cu stop serv si alte cateva culori, nu mai aveam ce test sa fac. Altfel frana aveam, am venit binemersi de la Ramnicu Valcea cu el asa, s-a aprins la OMV Milcoiu imediat dupa ce am alimentat. Probleme cu apa la grila stergatoarelor am avut in perioada 2014-2016, apoi le-am rezolvat definitiv eliminand capacelele de la scurgeri. In plus, la mine apa curgea in habitaclu, nu pe blocul abs. Din ce am inteles, problema era un defect de proiectare specific modelelor 2009-2010, n-avea legatura cu apa de ploaie.

--------------------
. . .
+
Helloween
post 10 Apr 2022, 19:32
Post #33

Membru incepator

From: Arefu - Curtea de Arges

@sergiustefan daca nu te grăbești, într-o luna, maxim două, este posibil să pun eu in vanzare mașina. Este hatchback, 1.6, 16v, 110 CP, + GPL, 6 viteze, 96000 km. Nu vreau sa fac reclamă, așa cum am scris, este posibil . Vorbim in privat. La capitolul întreținere, nu este chiar așa de scumpă, eu am schimbat recent ulei+filtre, ulei Motul și filtre Mahle, cost aproximativ 300. Distribuția m-a costat 1400 de lei cu fulie degazoare + curea accesorii + pompa apa și ce mai trebuie + manopera inclusa în preț (asta că să-ți faci idee de câteva preturi). În altă ordine de idei, între cele două motorizări, as alege 1.6 (asta ca să fiu on topic smile.gif )

This post has been edited by Helloween: 10 Apr 2022, 19:51

--------------------
Renault Megane III 2015 1.6, 16v Authentique
Megane III Hatchback
+
sergiustefan
post 10 Apr 2022, 19:50
Post #34

Membru incepator

@Halloween putem tine legatura, m-ar interesa smile.gif ca nici eu nu ma grabesc foarte tare. 1-3 luni ii chiar ok

--------------------
Renault Megane 3 1.6 16v 2014 - DB99SRG
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 09:25
Dacia