Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 72 73 74 75 76 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale

r_vlad
post 14 Sep 2022, 10:13
Post #2191

---

Group: Members
From: Sibiu

QUOTE(einstein1984 @ 13 Sep 2022, 15:20)
poate nu ai inteles, au incercat deja, n-a prins. Aveau 10 statii de baterii swap pe niste rute inetrurbane mari. E drept, era fluence electric
*

Timingul proiectului nu a fost ce trebuie, prea repede. Cred ca asta a fost motivul principal pentru care nu a prins. Apoi restul, Renault, Fluence ZEV, Israel (care nici acum nu sunt prea relevanti pentru industria auto).
NIO, insa, are un concept care chiar functioneaza la nivel de megacity dar mai ramane scalarea la nivel de tara mare si high cost.

14 Sep 2022, 13:12:
QUOTE(einstein1984 @ 13 Sep 2022, 13:22)
de Koreea ai auzit?
*

Cam asta e vederea de ansamblu asupra proiectelor de productie baterii, pe regiuni.

2022_09_14_Europa.png ( Size: 1003.05k ) Number of downloads: 508
2022_09_14_Asia.png ( Size: 1003.12k ) Number of downloads: 490
2022_09_14_America.png ( Size: 981.24k ) Number of downloads: 490

Sursa: https://battery-news.de/index.php/2022/09/0...september-2022/

This post has been edited by r_vlad: 14 Sep 2022, 12:12

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Sep 2022, 09:18
Post #2192

fan Dacia

From: Bucuresti

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
User is online!Galerie FotoPM
+
vallixx
post 15 Sep 2022, 10:20
Post #2193

Membru nesuferit

Este este.

Tare jucaria! smile.gif

Misto ar fi sa o poti cupla la o bicla electrica, iei cablu de la bateria remorcii si dai curent si la bicicleta.....pentru cand ai obosit de pedalat sau urci....lux.

This post has been edited by vallixx: 15 Sep 2022, 10:23

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
dandobre
post 19 Sep 2022, 14:05
Post #2194

Membru autentic

From: Ilfov

https://www.automarket.ro/stiri/hummer-revi...nzi-110445.html

Dacă noi așa vrem sa devenim mai eco, mai bine o lăsăm baltă...

--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric 2016, 2018, 2025
+
vallixx
post 19 Sep 2022, 14:46
Post #2195

Membru nesuferit

Care noi? Ca vad ca numai tanti UrSULA si grupul ei de interese este foarte vocala in sensul asta, desi capacitatile de generare ale energiei verzi au crescut la nivel modial cu doar vreo 2-3% in ultimii 40+ ani, aproape 50.

In rest, pe aproape toti ceilalti de pe restul planetei ii cam doare in sula....de data asta nu sula de la UrSULA ci chiar direct in sula....de ecologie. Si cand zic restul planetei ma gandesc la nenea Biden, nenea Xi, nenea Putin, niste neni si niste tanti de prin America de sud, niste neni din India, Pakistan, Malaezia, niste printi si sultani de prin Orientul Mijlociu, deci destui.

Doar tanti UrSULA are idei umede sa facem dus in grup si sa mai punem la iarna o patura pe noi.... trendul asta este fortat, nesustenabil si oricum.....creat artificial, deci te miri ca unii au treaba cu Hummerul pe baterii 777 icon_mrgreen.gif in timp ce altii inventeaza probleme ca dupa aia sa para foarte ocupati in gasirea de solutii?

This post has been edited by vallixx: 19 Sep 2022, 14:58

--------------------
+
dandobre
post 19 Sep 2022, 15:11
Post #2196

Membru autentic

From: Ilfov

Din cate am mai citit pe sărite nu suntem chiar noi, europenii, singuri dornici sa trecem la electrificare.
Chiar săptămâna trecută citeam un articol despre industria auto chineză care, conform autorului articolului, urmează să se prăbușească, după ce o sumedenie întreaga de fabrici auto au produs, la cererea și cu sprijinul financiar al conducerii centralizate, zeci de mii de mașini electrice pe care nu are cine sa le cumpere pentru că nu există cerere....
Deci chiar și marea Chină poluatoare încearcă să împingă populația în direcția asta

--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric 2016, 2018, 2025
+
vallixx
post 19 Sep 2022, 15:24
Post #2197

Membru nesuferit

Da, o fi, nu zic nu, dar electrificarea si ecologia sunt doua lucruri usor diferite. Ca degeaba ne umplem de masini electrice daca le incarcam cu curent diin carbune si gaz.

Rezolvam doar problema scoaterii poluarii din orase, care este un lucru bun si nu-i stirbesc din merite, dar cream altele mai mari. Pana crestem capacitatea de generare a energiei verzi va trebui sa sporim arderea de gaz si carbune, deci mai multa poluare. Chiar si temporar. (temporar niste ani nu niste zile).

Da, mai este si curent verde pe ici pe colo, dar este inca minoritar la nivel de mapamond.

Iar cu criza de acum....ai prea mult timp liber si te iei dupa hipsterasii ecologisti si te apuci sa inchizi nuclearele, care au fost dovedite pana la urma destul de safe si totusi mult mai putin poluante fata de termocentralele pe carbune si gaz.......dupa care strigi mare si tare ca e criza de curent si pentru asta trebuie io roman sa ma incalzesc la lumanare.

Fcuk off!

This post has been edited by vallixx: 19 Sep 2022, 15:34

--------------------
+
Relu11
post 20 Sep 2022, 06:50
Post #2198

Membru autentic

vallixx gresesti cand spui ca nu rezolvi nimic daca incarci o masina cu energie produsa din carbune. Tot se reduce poluarea dar nu la nivelul dorit. Cauta studii si statistici si ai sa vezi.

--------------------
. . .
+
einstein1984
post 20 Sep 2022, 07:22
Post #2199

fan Dacia

ce sa caute, stie el, mai bine.

--------------------
+
dantes
post 20 Sep 2022, 08:57
Post #2200

Membru

From: Tzaranoaia

Bun...plimbat, pus mana, pipait, frecat si toate cele un e-tech...ca tot suntem pe un forum al marcii...
Concluzia de inceput...DA...e ok si e super potrivita ptr oras si ptr cateva iesiri scurte si p-aproape de casa....in fapt fix ptr ce merita in ziua de azi o electrica.
Ca si electrice am pus mana pe id4 tractiune doar spate, model 3 cu 2 motoare (fata/spate), zoe si gluma de spring. Pe alte electrice doar de pe afara. Astfel ca o compar doar cu astea.

Revenind...modelele de test drive sunt tehno, deci 220 cai, tractiune fata, cu destule optiuni. Iconic doar de prezentare.
Masina nu e nici mare dar nici mica, adica 120 de kile de porc la 1.82 incap bine la volan ba chiar si in spate, daca scaunul din fata nu e la podea maxim sau nu e maxim in spate. Dar per total e ok in spate si oricum ptr cateva ore de condus e mai mult decat ok. Sa ne reamintim ca e o mizerie electrica are nevoie de zeama d-aia de electroni care curg cu viteza luminii de incarca masina in spemii de ore...deci exclus ptr mine sa o incarc in afara casei si mai ales pe distante lungi. Ptr asta am alte masini.
Integrarea tabletelor...nota 10! Arata mai bine decat noul S cu tableta aia de kkt pe post de ceasuri sau sa mai zic de televizorul de pe model 3 care are un interior parca desenat de un copil autist.
Autonomia ptr o masina de drive test care la 50% din bacterie zicea ca mai are vreo 180km gen...chiar ok avand in vedere ca am gasit masina pe modul sport si toata lumea o brusca si o innebunea.
AC-ul rezonabil, nu wow ptr temperaturile de acum
Serviciile google chiar marfa, nu simti nevoia de android auto / car play
Oglinda centrala...pe camera arata ok dar cam nefiresc ptr gustul meu, desi cred ca e chestie de obisnuinta... fara, aka pe clasic, e mica, dar compenseaza excelent oglinzile exterioare.
Parcarea wub.gif .... meama... avand rotile la marginea caroseriei, poti spune ca nu are bot si nu are fund... extrem de manevrabila, intra in niste locuri in care un megane clasic nu ar fi intrat. Camerele ajuta mult, dar e gadget ptr mine.
Suspensia pe confort e okish, as fi preferat un pic mai moale ca d-aia e confort, pe sport insa e ce trebuie ptr sport.
Frana usor elastica ptr gustul meu, as fi preferat un pic mai ferma, desi nu s-a simtit in masina ca as fi bruscat-o, nu pot sa zic ca raspunde cum mi-as fi dorit...cel putin prima parte e asa flasca si moale si iti da panica dar cand te infigi in ea, raspunde ok.
Acceleratia...mda... nu stiu de ce ii da pe spate pe unii ca vai dom'le electrica e vis fosila e cosmar...bai nene...voi fosile ati condus doar 1.5 dci? Pai o "fosila" cu peste 200cp e fix telefonul ambulant de 200cp... aaa ca senzatia de cuplu e mai pronuntata, ca alea alea...da dar cam atat! Bun... acceleratia rupe aderenta la inceput. Daca vrei sa te infigi la o intersectie unde vrei sa faci stanga sau dreapta in forta sa nu incurci...cam nasol... noroc ca intra electronica...altfel e muci! Dar na...la id4 sau model 3 nu am simtit ca alt tip de tractiune/propulsie.
Porcbagaj...maaaare! Perfect ptr cumparaturi gen carfur...

Concluzie...e perfecta ptr nevasta! Daca as fi stat la bloc si aveam nevoie sa o incarc pe "undeva" sau sa stau la casa sau orice si sa nu am panouri fotovoltaice.... in situatia asta, sincer nu as cumpara-o! Sunt multe alte optiuni de fosile mult mai economice overall decat jucaria asta. Daca o tii ca a 2-a / a 3-a masina, o folosesti ptr oras si un pic p-aproape si o incarci exclusiv gratis (fotovoltaice acasa sau prieteni...gen), atunci merita.
De ce nu id4/5? Livrari nesimtit de lungi si fara garantia pretului.
De ce nu tesla? Pret de achizitie si in caz de accident / piese / etc necesare masinii, ai incurcat-o maxim.
De ce nu zoe/spring/e-up/honda aia mica/etc? Nu ma dau cu carturile...sorry..e ptr altii.
De ce nu EQS/EQE... eeee.... ie scumpe si decat un eqs, mai bine un s si mai raman si bani...

Mai sunt optiuni de electrice, dar inca timide. De ce renault si nu altii? Ca au cele mai multe date de cum se comporta o masina electrica si e primul producator serios care a lansat full electrice ...daca mai pui si leaf-ul poti zice alianta ... deci baietii au date si stiu cu ce se mananca.
De ce nu renault inca.... ptr ca au un obicei sa faca debug pe clienti mult mai mult ca altii ...

My 2 cents.

This post has been edited by dantes: 20 Sep 2022, 08:58

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
hepea
post 20 Sep 2022, 09:04
Post #2201

Membru autentic

Cum e cu managementul termic al bateriei? Are? Sau e ca la leaf/spring/zoe, sufla vantul?

--------------------
ex Dacia Spring - . 2021
+
bgdrenault
post 20 Sep 2022, 09:27
Post #2202

bgd

From: Piatra Neamt

De ce a ajuns romanul ca pentru tot ce nu i place sa pronunte cuvantul "autist"?
Chiar asa?

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP - XXX 2019 Intens
+
vallixx
post 20 Sep 2022, 09:27
Post #2203

Membru nesuferit

QUOTE(Relu11 @ 20 Sep 2022, 06:50)
vallixx gresesti cand spui ca nu rezolvi nimic daca incarci o masina cu energie produsa din carbune. Tot se reduce poluarea dar nu la nivelul dorit. Cauta studii si statistici si ai sa vezi.
*

Nu se reduce, doar se muta, ceea ce e de bine si am zis asta.

De ce nu se reduce? Pai pentru ca in momentul in care iti apar consumatori in plus, trebuie crescuta generarea. Si pentru ca inca la nivel mondial generarea majoritara este din carbune si gaz, trebuie ars si mai mult carbune si mai mult gaz, pentru a compensa cresterea nevoii de curent.

Incet incet insa, cel mai probabil generarea energiei regenerabile va creste. De abia in momentul ala EV-ul va fi ntr-adevar mai putin poluant.

Ute date aici, le-a sintetizat tipul asta. https://www.youtube.com/watch?v=k8CnlL8I4HE

La date UE nu mai ut pentru ca mint ca-n codru. Asa cum minte si WHO, si s-a vazut asta mai clar decat oricand in ultimii 2 ani. Deci scuza-ma dar nu ma mai incred atat de usor in "institutii".

This post has been edited by vallixx: 20 Sep 2022, 09:35

--------------------
+
Relu11
post 20 Sep 2022, 09:33
Post #2204

Membru autentic

Ok, cum spui tu.

--------------------
. . .
+
vallixx
post 20 Sep 2022, 09:37
Post #2205

Membru nesuferit

Eu nu prezint asta ca etalon, nu ma intelege gresit. E parere proprie care poate fi supusa greselii.
Nu o prezint ca o certitudine. Este doar ceea ce cred eu in momentul de fata.

De aia suntem aici, discutam, avem pareri diverse, este normal.

This post has been edited by vallixx: 20 Sep 2022, 09:38

--------------------
+
dantes
post 20 Sep 2022, 09:52
Post #2206

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(hepea @ 20 Sep 2022, 09:04)
Cum e cu managementul termic al bateriei? Are? Sau e ca la leaf/spring/zoe, sufla vantul?
*

Din ce am inteles e chiar cel mai "jmecher" din parcare... si nu o zic eu sau ala de la reno ci altii care se joaca cu masini d-astea de mai demult. Se pare ca e ceva cu lichide de racesc/incalzesc dupa niste algoritmi si alte conditii... Nu ma pricep, dar raspunsul general a fost ca da, are.

QUOTE(bgdrenault @ 20 Sep 2022, 09:27)
De ce a ajuns romanul ca pentru tot ce nu i place sa pronunte cuvantul "autist"?
Chiar asa?
*

Ce incerci e o generalizare si un atac la persoana. Personal expresia folosita de mine "are un interior parca desenat de un copil autist" e chiar extrem de clara! Un copil autist sau mai bine zis, un autist, traieste in lumea lui care nu are legatura cu exteriorul. Cred ca e comparatia perfecta in a descrie respectivul interior ca fiind creeat de cineva care nu are treaba cu lumea masinilor sau design-ului in general.

Observ ca acest topic in fapt nu mai e despre masini electrice si ce am mai testat / condus si impartasit opinii...ci mai mult despre cum sa il muste de c#r pe celalalt si nu poate concepe ca mai sunt si alte puncte de vedere, unele chiar extrem de valide... ba se ataca fosilistii ba se ataca curentatii.... babaetzi... e un moment de schimbare de tehnologie...dar va dura ceva decenii pana se va intampla cu adevarat. Asa cum de s-a schimbat de la carute trase de cai la masina cu benzina, asa si de la fosila la curentata... Cum rafinarea benzinei era o problema atunci, asa si acum sa produci si sa aduci curentul unde trebuie, e un proces de durata.

Eu intreb altfel... marfurile sunt carate cu:
1. vapoare.... eco? radmasa.gif fosila
2. avion...eco? ...niet
3. camion...eco?... nope..tot fosila e la putere maxima
4. tren... eeee acilisea se poate discuta de o penetrare a curentului...dar e nevoie de muuuult curent care se produce din? fosile!

Masinile noastre sunt praful in ochi... e societate de consum... unul produce ceva si altul trebuie sa dea banul...astfel lumea se invarte... Noul gadget?...masina curentata! Maine? ..nu stiu, dar sigur va fi ceva care trebuie sa se vanda...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
Agrig
post 20 Sep 2022, 10:06
Post #2207

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Astept momentul in care masina electrica va prinde la populatie, consumul de carburanti va scadea si veniturie din accize ale guvernelor vor cadea in picaj... radmasa.gif
Mno in momentul ala is curios cum vor rezolva gaura de la venit?
Tarife diferite la energia electrica pentru auto?

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
Relu11
post 20 Sep 2022, 10:16
Post #2208

Membru autentic

Agrig si curentul este accizat.... astea sunt aberatii, plus ca nu e batuta in cie acciza la curent.
Nu va faceti griji, statul nu iese pe minus.

@Vali
Deja in Romania 50% din energie este verde... mai pun odata link-ul ca sa vada tot poporul

https://www.transelectrica.ro/web/tel/siste...rgetic-national
Sa va ajut... 33% din energie este neagra, evident ca ne-am dori sa fie 5% dar momentan parerea mea ca stam decent

This post has been edited by Relu11: 20 Sep 2022, 10:21

--------------------
. . .
+
vallixx
post 20 Sep 2022, 10:16
Post #2209

Membru nesuferit

QUOTE(dantes @ 20 Sep 2022, 09:52)
e un moment de schimbare de tehnologie...dar va dura ceva decenii pana se va intampla cu adevarat. Asa cum de s-a schimbat de la carute trase de cai la masina cu benzina, asa si de la fosila la curentata... Cum rafinarea benzinei era o problema atunci, asa si acum sa produci si sa aduci curentul unde trebuie, e un proces de durata
*

Exact asta incerc sa zic si eu dar lumea nu intelege sau se face ca nu intelege.

Viitorul va fi electric. Este aproape o certitudine si n-am nimic impotriva acestui trend.
Insa se pune caruta inaintea calului. Pana cand generarea nu va fi majoritara "verde", atunci nici "push"ul asta catre masini electrice nu ar trebui facut atat de puternic. Pentru ca..... sa incarci electrica cu curent "murdar" este fix in antiteza cu ideea de ecologie.

Iar ca sa arzi si mai mult fosil pentru ca ai nevoie de si mai mult curent este fix inversul a ceea ce , in teorie, incerci sa faci.

In alta ordine de idei, IKEA inchide statiile de incarcare.
https://autolatest.ro/stiri/ikea-a-inchis-d...a-penny-market/
Ei zic temporar, pentru 6 luni. Eu zic ca nu le mai deschid sau oricum nu moka. Parere proprie. Vedem peste juma de an.

In titlu zice si de Penny Market, dar in articol nu se metioneaza nimic. Deci decoamdata o iau doar ca zvon.

This post has been edited by vallixx: 20 Sep 2022, 10:27

--------------------
+
Agrig
post 20 Sep 2022, 10:55
Post #2210

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

QUOTE(Relu11 @ 20 Sep 2022, 10:16)
Agrig si curentul este accizat.... astea sunt aberatii, plus ca nu e batuta in cie acciza la curent.
Nu va faceti griji, statul nu iese pe minus.

Cit este acciza pentru 1kWh?
Este comparabila cu cea pe combustibili?
https://www.veolia.ro/sites/g/files/dvc2956...001.01.2022.pdf
Si da va raspund tot eu, este 5,42lei/MWh! adica 0,00542 lei/kWh radmasa.gif
Rid deoarece daca o aplicam la 1l de benzina ar iesi o acciza de 0,0542 lei daca aproximam cantitatea de energie ca fiind de 10kWh, halal acciza!

Si da, aia este marea problema de viitor si a electricelor, statul nu pierde nici o data, despartit sa se inteleaga bine.

This post has been edited by Agrig: 20 Sep 2022, 11:16

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
mircea_aq
post 20 Sep 2022, 11:08
Post #2211

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 20 Sep 2022, 10:16)
Viitorul va fi electric.
*

Te pupa Greta.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
einstein1984
post 20 Sep 2022, 11:10
Post #2212

fan Dacia

https://www.youtube.com/watch?v=weWbpQ9gbaQ...bile-Propre.com
Denis le Vot despre viitoarele modele electrice ale Marcii Dacia.

--------------------
+
vallixx
post 20 Sep 2022, 11:34
Post #2213

Membru nesuferit

N-am timp sa mai uit acum dar ma uit diseara.

Pana cand ajung acasa insa, imi poti face o sinteza? E ca si pana acum, adica cumpara ceva de la chinezi, investesc mai nimic in ele si le vand cu de minim 4 ori pretul? Sau de data asta e altceva decat o specula de 2 bani? icon_mrgreen.gif

This post has been edited by vallixx: 20 Sep 2022, 11:51

--------------------
+
r_vlad
post 20 Sep 2022, 12:46
Post #2214

---

From: Sibiu

QUOTE(dantes @ 20 Sep 2022, 09:57)

Suspensia pe confort e okish, as fi preferat un pic mai moale ca d-aia e confort, pe sport insa e ce trebuie ptr sport.

*

E bine ca ai simtit diferenta pe care o face sistemul de suspensie adaptiva care lipseste cu desavarsire smile.gif

In plus nu e o regula sa fie Techno la drivetest si Iconic in showroom. La Sibiu e invers.

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
einstein1984
post 20 Sep 2022, 12:47
Post #2215

fan Dacia

Nu cred ca-ti permiti serviciile mele de sinteza, dar chiar daca ar fi cazul nu mi-as pierde timpul ca oricum stii tu mai bine. pacat ca nu stii faptul ca nu chinezii au facut springul....

This post has been edited by einstein1984: 20 Sep 2022, 12:54

--------------------
+
vallixx
post 20 Sep 2022, 13:35
Post #2216

Membru nesuferit

Serviciile de sinteza le voiam moka, asa cum inca mai e incarcarea la electrice. biggrin.gif
Bani n-as da pe ele. tongue.gif

Dar am vazut pana la urma filmul si da, este asa cum ma gandeam.
Intrebarea oarecum a venit, dar raspunsul a fost in mod voit, ocolit.

Ce-i drept, a mai crescut si Springul.....pardon, DongFeng-ul de cand cu criza.
Nu mai 6000 retail. e 10.200. Sau 10.100 daca iei mai mult de 8 buc. radmasa.gif
https://www.alibaba.com/product-detail/e-ca...0414560914.html
Deci a mai scazut marja de profit si la Reno, nu mai e x4, e mai putin....x3, ca doar nu o da ei pretul de lista la chinez.

Mai las un link pentru "haterii" asa ca mine.
The big EV lie.

Pentru cei ahtiati dupa date, spoiler alert, e cu date. Enjoy!

This post has been edited by vallixx: 20 Sep 2022, 13:43

--------------------
+
einstein1984
post 20 Sep 2022, 13:47
Post #2217

fan Dacia

Lol, nu a lasat comentariile active ca sa nu-l contrazica cineva. Zici ca s-a documentata din posturile tale.
Rar am vazut om mai mandru de ignoranta sa.

This post has been edited by einstein1984: 20 Sep 2022, 13:52

--------------------
+
AndreiMR
post 20 Sep 2022, 13:50
Post #2218

Membru alfist

From: Pitesti

O comparație de consum urban pe cele 3 tipuri de propulsie de la Volvo XC40. Păcat ca nu există și diesel...ar fi fost interesant de adăugat

https://www.autocritica.ro/feature/experime...id-si-electric/

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
vallixx
post 20 Sep 2022, 13:55
Post #2219

Membru nesuferit

QUOTE(einstein1984 @ 20 Sep 2022, 13:47)
Lol, nu a lasat comentariile active ca sa nu-l contrazica cineva. Zici ca s-a documentata din posturile tale.
Rar am vazut om mai mandru de ignoranta sa.
*

unsure.gif unsure.gif

IMG_20220920_145358.jpg ( Size: 9.06mb ) Number of downloads: 199

This post has been edited by vallixx: 20 Sep 2022, 13:56

--------------------
+
einstein1984
post 20 Sep 2022, 14:24
Post #2220

fan Dacia

la mine nu se afiseaza nici un cometariu.

--------------------
+
108 Pages « < 72 73 74 75 76 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 07:01
Dacia