Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale
speedman |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.499 Joined: 21 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|||
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
QUOTE(speedman @ 13 Jan 2022, 13:25) ai inclus in minutele alea si incarcarea acasa sau doar deplasarile? ![]() Doar deplasarile. Daca ai posibilitatea sa incarci acasa...esti cat de cat norocos, doar in conditiile in care circuli local si seara revii acasa. |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
este pretul final se pleaca de la 45970euro
daca pui vopsea autopilotetc cu rebla ajungi la 48200 si ceva euroi. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
speedman |
![]()
|
Incarc si acasa, n am chef saptamanal sa ma duc sa o incarc, desi inca nu este contra cost. La deplasari este discutabil, probabil de gandesti la cele care depașesc 1000 km, pt ca pentru un drum la mare am incarcat o singura data 45 de minute, la Predeal sau Sinaia merg fara sa fiu nevoit sa incarc. De asemenea, la Sb cu retur, ma duc tot cu o singura incarcare ca la mare. Pt Timisoare ar tb sa incarc de 2 ori , insa cum vara nu i ca iarna, la vara sunt convins ca va fi mai ok, iar timpii afisati de masina vor fi sensibil mai mici
![]() Tati meu: nu mi ai raspuns la intrebare, spune mi te rog o masina cu performante asemenatoare, dotari, sedan la 35000 e si eu maine vand masina si imi iau d aia...poate fi plug in sau hibrid...fara camry (asta ar fi singura care imi place ca aspect exterior, interior nu, motor prea mare, putere insuficienta pt gusturile mele) ![]() |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(speedman @ 13 Jan 2022, 13:16) Asta nu e pretext...e de departe cea mai mare problema a mașinilor electrice acum, și eu zic ca într-un an doi va fi și mai mare. Dacă spui că încarci o mașină electrică numai acasă da, nu e problema...dar o astfel de utilizare presupune numai un rulaj urban și prin apropiere. Când ajungi la stațiile de încărcare se schimbă situația. Pot găsi o mulțime de scenarii în care o alimentare de 30-40 de minute (în cel mai bun caz) e total inacceptabila. Și am zis în cel mai bun caz fiindcă deja se aglomerează stațiile astea...chiar și cele scumpe. Dacă ai în fata doi inși fiecare incarcand câte 30-40 de minute ai pus-o. Te poți duce la altă stație unde poți găsi la fel de aglomerat sau liber...și dacă ai noroc să nu meargă stația. Sau să nu comunice cu mașina. Sau să nu ai aplicație / card la ei. Și așa pauza de încărcare de 30-40 de minute se poate întinde pe două ore. Și nu e Sf ce zic eu, inclusiv jurnaliști care fac promovare a mașinilor electrice și fac tururi prin România cu ele au pățit astfel de lucruri...îmi amintesc acum doi sau trei ani cum au plecat unii cu Leaf iarnă de la București în Maramureș parcă, să demonstreze că se poate...și nu au ajuns decât până la Cluj după nenumărate probleme ![]() Dpmdv pentru uz strict urban o mașină electrică, dacă ți-o permiți și îți pui un wallbox, e imbatabila. Mi-aș lua și mâine o Honda E, dacă mi-aș permite...dar nu ar fi singura mașină. Și nici măcar o Tesla sau vreun Eqs sau Ix, mașini cu autonomie mare, nu aș putea tine ca singura mașină. Fiindcă cu o electrică nu mergi fix cum și unde vrei, ci îți faci traseul și programul în funcție de stațiile de încărcare. Ori așa ceva înseamnă că atributul de bază al mașinii personale, să mergi când, unde și pe unde vrei tu, dispare. Deci plătești o mulțime de bani pentru o bătaie de cap care accelerează repede și nu face gălăgie... |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
speedman |
![]()
|
QUOTE(tatimeu @ 13 Jan 2022, 13:42) este pretul final se pleaca de la 45970euro daca pui vopsea autopilotetc cu rebla ajungi la 48200 si ceva euroi. vopsea n am pus, singura care imi placea era rosu, dar costa extra 2200 e si nu m am indurat ![]() autopilotul nivel 2, cel de 3800 probabil ca il voi pune candva...cel de 7500 nu l as pune, cu banii aia iau e megane dupa ce vand zoe le ![]() |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
speedman
masina noua? nu stiu si nu ma intereseaza caci am o masina cu performantele celei la care faci referire. dar ca sa folosesti acei 300 CP nu vreau sa spun prostii inseamna sa ai autonomie de 150-200km, in rest pentru o autonomie de 400-450km e suficient 150-200 CP dar in acelasi timp sa te limitezi la 110km/h?. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
speedman |
![]()
|
QUOTE(AndreiMR @ 13 Jan 2022, 13:52) Asta nu e pretext...e de departe cea mai mare problema a mașinilor electrice acum, și eu zic ca într-un an doi va fi și mai mare. Dacă spui că încarci o mașină electrică numai acasă da, nu e problema...dar o astfel de utilizare presupune numai un rulaj urban și prin apropiere. Când ajungi la stațiile de încărcare se schimbă situația. Pot găsi o mulțime de scenarii în care o alimentare de 30-40 de minute (în cel mai bun caz) e total inacceptabila. Și am zis în cel mai bun caz fiindcă deja se aglomerează stațiile astea...chiar și cele scumpe. Dacă ai în fata doi inși fiecare incarcand câte 30-40 de minute ai pus-o. Te poți duce la altă stație unde poți găsi la fel de aglomerat sau liber...și dacă ai noroc să nu meargă stația. Sau să nu comunice cu mașina. Sau să nu ai aplicație / card la ei. Și așa pauza de încărcare de 30-40 de minute se poate întinde pe două ore. Și nu e Sf ce zic eu, inclusiv jurnaliști care fac promovare a mașinilor electrice și fac tururi prin România cu ele au pățit astfel de lucruri...îmi amintesc acum doi sau trei ani cum au plecat unii cu Leaf iarnă de la București în Maramureș parcă, să demonstreze că se poate...și nu au ajuns decât până la Cluj după nenumărate probleme ![]() Dpmdv pentru uz strict urban o mașină electrică, dacă ți-o permiți și îți pui un wallbox, e imbatabila. Mi-aș lua și mâine o Honda E, dacă mi-aș permite...dar nu ar fi singura mașină. Și nici măcar o Tesla sau vreun Eqs sau Ix, mașini cu autonomie mare, nu aș putea tine ca singura mașină. Fiindcă cu o electrică nu mergi fix cum și unde vrei, ci îți faci traseul și programul în funcție de stațiile de încărcare. Ori așa ceva înseamnă că atributul de bază al mașinii personale, să mergi când, unde și pe unde vrei tu, dispare. Deci plătești o mulțime de bani pentru o bătaie de cap care accelerează repede și nu face gălăgie... Da, platesti o multime de bani pe care i ai putea plati pe una care face zgomot si nu accelereaza, care nu ofera aceleasi senzatii si care are pilot adaptiv o idee mai bună decat altii si ti l ofera in echiparea de baza si care primeste fel de fel de update uri frecvent, ajungand sa ai o masina mai ok decat era cand ai luat o ![]() Eu am fost la Sinaia cu zoe, am stat la o pensiune unde puteam incarca la priza normala peste noapte...o data am luat masa la Taverna Sarbului care au o statie tesla, cat am stat acolo, vreo 2 ore, masina s-a incarcat aproape de 80%. De acolo am fost asa, prin imprejurimi, la cota 1400, castelul Bran pe la Paraul Rece. In alta zi am fost la Fundata si am plecat prin bran catre Campulung, Pitesti a1. Stai undeva unde poti incarca, este de vis si cu Zoe...eu vb despre experientele mele...ce masini au avut aia in turul electric al Romaniei? Ai vazut vreo tesla? Daca mai apar 4 5 superchargere poti face toata Romania cu o tesla...de fapt nici cu Zoe nu ai avea pb, la cum se merge in tara asta, n ai nevoie de mai mult plus ca statii type 2 sunt majoritatea statiilor de la noi ![]() 13 Jan 2022, 14:10: QUOTE(tatimeu @ 13 Jan 2022, 13:59) speedman masina noua? nu stiu si nu ma intereseaza caci am o masina cu performantele celei la care faci referire. dar ca sa folosesti acei 300 CP nu vreau sa spun prostii inseamna sa ai autonomie de 150-200km, in rest pentru o autonomie de 400-450km e suficient 150-200 CP dar in acelasi timp sa te limitezi la 110km/h?. fara autostrada ![]() eu folosesc cand am chef puterea, nu am spus ca merg racheta pe autostrada, desi la vale nu merg cu 130 mereu ![]() in oras pot consuma 20% din baterie in 15 km fara probleme ![]() ![]() Nu tot drumul am chef sa alerg, alternez condusul sportiv cu cel economic, anticipez... This post has been edited by speedman: 13 Jan 2022, 14:10 |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
tatimeu |
![]()
|
toata discutia se rezuma la timpul prezent.
discutam la timpul viitor? a altfel sta treaba atunci...si ma refer la incarcare. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
speedman |
![]()
|
pai la prezent ma refer...spuneam cum ar fi ideal. Si in prezent te poti descurca, adica eu pot, ma rezum la mine, cu toate limitarile existente, poti merge cu electrica pe plaiurile mioritice , dar cum spunea colegul, trebuie planificare. Sa stii pe unde mergi, iar dc nu stii, sa nu te aventurezi la distante aiurea pe langa cazare...adica dc ma cazez la Paltinis, de ce m as duce la Bacau sau mai stiu eu pe unde....obligatoriu priza acolo unde te cazezi si n ai probleme. Pe booking ai optiune cu priza disponibila la proprietate sau statie de incarcare si gata...se incarca noaptea, ziua te plimbi pana iti sar capacele
![]() |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
tatimeu |
![]()
|
pai in viitor e si mai nasol.
acum sunt sa zicem o bucata electrica la 1000 bucati termice? ai statii electrice unde daca gasesti loc stai la incarcat x timp. la mine in sat am 5 benzinarii cu un total de 16 statii de incarcare. la pistolul automat pentru un plin de 50l am nevoie de 5 min maxim si plec am masina in fata? inmultesc timpul cu 2,3? ei se schimba situatia cand avem 1000 bucati electrice la 1 bucata termica Ritmul de crestere al numarului de auto electrice este mult mai mare fata de ritmul avansarii tehnologiei privitoare la autonomie/capacitate inmagazinare/timp incarcare. acum statul si multii altii sustin sub diverse forme achizitia de electrice, dar nu sustin de nici un fel modernizarea infrastructurii electrice macar la nivelul anului (zic si eu 2010) din tarile dezvoltate. vreau sa nu am dreptate dar tare imi este teama ca peste ceva ani la ritmul modificarilor /evolutiei din Romania o sa ajungem sa avem electrice dar sa nu putem alimenta (acasa/deplasare) ca pica in draci reteaua. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(speedman @ 13 Jan 2022, 13:10) O fi plina Franta de Zoe, probabil alea cu baterii mici sau inchiriate...si pe aici se vand cu 8 9000 e si te trezesti ca ti le blocheaza Renault si ramai cu banii dati. nu cred sa ti le blocheze nimeni .. https://www.leboncoin.fr/recherche?category...gdate=2015-2019 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tatimeu @ 13 Jan 2022, 14:44) acum statul si multii altii sustin sub diverse forme achizitia de electrice, dar nu sustin de nici un fel modernizarea infrastructurii electrice macar la nivelul anului (zic si eu 2010) din tarile dezvoltate. Ai pus punctul pe Ü. Daca odata cu cresterea numarului de masini electrice nu creste MINIM proportional si reteaua (desi eu zic ca trebuie ca creasca mai mult decat doar proportional), sa vezi cozi la chargere cum erau la benzina pe vremuri comuniste. Pentru ca atunci cand masina iti calculeaza ca ajungi cu 2% la charger.....e tare misto sa prinzi acolo coada sau mai rau.....sa-l prinzi defect, ca nu prea poti sa zici "lasa ca merg la urmatoarea" This post has been edited by vallixx: 13 Jan 2022, 15:05 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
speedman |
![]()
|
QUOTE(tatimeu @ 13 Jan 2022, 14:44) pai in viitor e si mai nasol. acum sunt sa zicem o bucata electrica la 1000 bucati termice? ai statii electrice unde daca gasesti loc stai la incarcat x timp. la mine in sat am 5 benzinarii cu un total de 16 statii de incarcare. la pistolul automat pentru un plin de 50l am nevoie de 5 min maxim si plec am masina in fata? inmultesc timpul cu 2,3? ei se schimba situatia cand avem 1000 bucati electrice la 1 bucata termica Ritmul de crestere al numarului de auto electrice este mult mai mare fata de ritmul avansarii tehnologiei privitoare la autonomie/capacitate inmagazinare/timp incarcare. acum statul si multii altii sustin sub diverse forme achizitia de electrice, dar nu sustin de nici un fel modernizarea infrastructurii electrice macar la nivelul anului (zic si eu 2010) din tarile dezvoltate. vreau sa nu am dreptate dar tare imi este teama ca peste ceva ani la ritmul modificarilor /evolutiei din Romania o sa ajungem sa avem electrice dar sa nu putem alimenta (acasa/deplasare) ca pica in draci reteaua. Am obosit, renunt ![]() am ajuns de unde am plecat, ziceai de prezent, acum o dai in viitor, hotaraste te ![]() This post has been edited by speedman: 13 Jan 2022, 15:03 |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E o paine buna de mancat si cu reteaua de incarcare, alea gratis deja trec la "cu plata". Si mai ales la alea domestice, care in general vor incarca in afara orelor de varf.
This post has been edited by einstein1984: 13 Jan 2022, 15:07 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
speedman |
![]()
|
QUOTE(vallixx @ 13 Jan 2022, 15:02) Ai pus punctul pe Ü. Daca odata cu cresterea numarului de masini electrice nu creste MINIM proportional si reteaua (desi eu zic ca trebuie ca creasca mai mult de propprtional), sa vezi cozi la chargere cum erau la benzina pe vremuri comuniste. Pentru ca atunci cand masina iti calculeaza ca ajungi cu 2% la charger.....e tare misto sa prinzi acolo coada sau mai rau.....sa-l prinzi defect, ca nu prea poti sa zici "lasa ca merg la urmatoarea" ce coada sa prind? momentan sunt doar pt tesla sau chiar dc nu erau, in aceleasi locatii exista si alte statii de incarcare...asa e si in promenada si la pitesti, afara nu mai vorbesc, exista si ionity si statii locale, etc calculeaza 2% pt ca am dat navigare cand aveam bateria la 50%, la 100% probabil nici nu tb sa opresc pana in Sibiu, dar chiar si la 2% poti merge...unu prin state a mers 9 mile cu 0%, despre ce vorbim.... |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Eu zic că fenomenul "masini electrice" nu e sustenabil pe termen lung, la nivelul întregului mapamond.
Vor face sacrificii foarte mari țări cu conștiință ecologică și cam atât. În câțiva ani se vor dezumfla și ele, asta dacă nu se găsește o sursă de stocare a EE cu adevărat eficientă. Pe de o parte, e o industrie ce are în spate alte industrii, invazive ecologic, scumpe și cu resurse limitate. Pe de alta, energia electrică nu se poate produce ecologic atunci când vorbim despre o creștere a consumului estimat de cel puțin 5 ori, mai degrabă 10. Și nici depozita eficient, aici e de fapt călcâiul lui Ahile. Dar, cel mai important, cea mai mare parte a globului e la limita sărăciei, nu-și permite să creeze infrastructura necesară, chiar dacă la un moment dat va avea acces la masini electrice, fie ele și SH. |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
speedman |
![]()
|
bicicletele cu pedale sau tricicletele, alea cred ca reprezinta viitorul.
Cel mai tare ramane mersul pe jos si cu caruta... ![]() |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Viitorul e euglena verde sau un nou big-ben.
Am văzut eu în ultimele filme vizionate pe netflics. ![]() |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(speedman @ 13 Jan 2022, 15:08) ce coada sa prind? momentan sunt doar pt tesla sau chiar dc nu erau, in aceleasi locatii exista si alte statii de incarcare...asa e si in promenada si la pitesti, afara nu mai vorbesc, exista si ionity si statii locale, etc calculeaza 2% pt ca am dat navigare cand aveam bateria la 50%, la 100% probabil nici nu tb sa opresc pana in Sibiu, dar chiar si la 2% poti merge...unu prin state a mers 9 mile cu 0%, despre ce vorbim.... Nu ma refeream la tine in mod special. Si nu toate electricele sunt si vor fi doar Tesla. La aia cu 2% ma refream la faptul ca eu daca as avea o electrica n-as avea curaj sa ajung la un charger cu 2%, as face calculul sa ajung cu un procent suficient de mare incat daca cumva nu pot ramane acolo din diverse cauze ( coada, defectiune), sa stiu ca mai pot ajunge macar pana la urmatoarea. Si astfel desi poate as avea 400 km atonomie ma voi opri sa incarc dupa 250-300....., ca sa am confortul ca daca aia nu merge, range-ul ramas imi permite sa ajung la alta. Care alta poate sa fie la peste 50 km..... si de aici tot planul calatoriei se cam duce. In plus, nu sunt omul care sa aiba rabdare 30 min in medie sa stau sa bag curent. Dar asta e exemplul meu, nu sunt etalon, de asta exclusiv pentru mine, o electrica este o varianta pentru oras si cam atat. Sau oras + drumuri foarte aproape de oras. This post has been edited by vallixx: 13 Jan 2022, 15:42 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
speedman |
![]()
|
Da, cum spui tu...exista o aplicație care îți arată ce stații ai disponibile acolo unde te duci, așa că presupunerea asta a ta e cat se poate de greșită ...nu cunoști cum stau lucrurile cu electricele, însă îți dai cu părerea...ce i drept nu e problema, toți avem dreptul să emitem diverse păreri mai mult sau mai puțin pertinente
![]() Eu sunt de părere că la ce nu mă pricep, nu mă bag...dc nu știu matematică, nu incerc sa conving pe nimeni că eu calculez ok ![]() O părere bazata pe ceea ce credem despre lucruri la care nu ne pricepem nu prea ajută , din păcate... This post has been edited by speedman: 13 Jan 2022, 15:53 |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
GBX |
![]()
|
Vali are perfecta dreptate, chiar daca te irită acest lucru.
Matematica pură nu e suficientă. Uite un exemplu: acum două zile erau temperaturi pozitive afară. Azi, in unele locuri a coborât spre -20. Crezi că acumulatorii unei electrice, la același drum parcurs, se comporta la fel, cu condiții meteo diferite? Matematica din spatele acelei aplicații ține cont și de vânt puternic din față? Sau de ploaie puternică? Sau... Nici eu nu aș putea să-mi planific la milimetru alimentarea. Iar la drum lung, se pot întâmpla multe. A fost o iarnă în care am prins pe lângă Ljubljana accident, din cauza ninsorii. Am stat în trafic blocat 45 -50 de minute până am ajuns la o bretea și am ocolit pe ceva drumuri secundare. Era frig, motorul a mers continuu, să susțină încălzirea. Dacă aveam electrică, cât consumam în timpul ăla, doar pentru încălzire? Fără a lua în calcul kilometrii în plus pe traseul ocolitor? This post has been edited by GBX: 13 Jan 2022, 16:08 |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
vreo 1,5 kW pe ora pentru incalzire...
A fost un an cand au facut unii frigu cu tractoare pe soseaua de centura a bucurestiului.... |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.014 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Si vara noaptea tot in afara iorelor de varf este.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.014 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine in cartier noaptea au fost majoritatea avariilor.
Multe AC uri... |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu personal n-am nimic cu cei care isi iau electrice, nici nu ma conving argumentele lor dupa ce personal am condus una, asta e, fiecare are dreptul la o opinie, fiecare merge cu ce-i place
Repet, sunt genul care merge cu masina exclusiv extraurban pe distante lungi, acolo unde nu ajunge trenul, ba inca prefer drumurile mai izolate si mai pitoresti, prin urmare clar electrica nu e de mine. Ca ma enerveaza insa, sunt predictiile diverselor capete patrate de pe la Comunitatea Europeana, precum si diversii producatori auto, care imi spun plini de aplomb cum "din 2030 productia noastra va fi 100% electrica" sau "vom produce curent doar din surse regenerabile" si alte cenzuraturi dintr-astea. Bai nene, eu cu ce ma mai misc, cu ce mai ajung pe drumul dintre Soveja si Lepsa sau alte vagauni? Nu ma obligati acu sa-mi iau acu electrica de coispe mii de euro cand rabla mea de 1500 de euro are autonomie de 700 de km si consum de 5.5% extraurban. Plus ca, ok, ma obligati pe mine sa trec la electrica ca sa poluez mai putin, da' TIR-ul ala de ce inca merge pe motorina? De ce nu interziceti si motocicletele pe benzina, ca cu alea electrice as dormi mai bine in noptile de vara? Ori interzicem termicele pentru toti, ori nu mai suntem golani? This post has been edited by Laurentziu83: 13 Jan 2022, 17:02 |
--------------------
.
.
.
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Apropo de aplicații gen plugshare...ești la mâna celorlalți utilizatori să fie de treaba și să anunțe ca încarcă acolo. Ori eu nu m-aș baza pe bunul simt al altora...deci ai șanse serioase ca stația sa apară libera și de fapt sa fie ocupată...eventual de vreun phev cu încărcare lentă.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 13 October 06 ![]() |
Exact astia nu folosesc aplicatia, si ai mari sanse sa dai peste vreo doamna care-si incarca un suv hyundai phev si-l uita acolo ore bune.
QUOTE(Laurentziu83 @ 13 Jan 2022, 16:59) Bai nene, eu cu ce ma mai misc, cu ce mai ajung pe drumul dintre Soveja si Lepsa sau alte vagauni? Drumul ala e inchis circulatiei publice dinainte sa cumperi tu megane-ul. De silit oricum vor sa te sileasca sa renunti la astea diesel sau pe benzina, singura speranta e sa se faca tandari UE in urmatorii 2-3 ani. Sunt pe calea cea buna oricum. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 05:54 |