Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
![]() ![]() ![]() |
Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
tuneam |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|||
Bobo1973 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 July 05 ![]() |
Cel cu 50% batea, chiar facea un zgomot urat exact ca atunci cand se rup prinderile de la toba si loveste de caroserie.
Ca si curiozitate la alti "gnionisti" ![]() This post has been edited by Bobo1973: 22 Apr 2023, 12:40 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
goguspan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 7 November 13 ![]() |
BOBO ti am lasat mesaj privat.
|
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
1.2 TCE Intens 2018, Laureate plus 2006
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Am vazut in cateva tutoriale de schimbare a amortizoarelor spate pentru Megane 3 ca suruburile la amortizor, pentru Renault, se strang in partea de sus cu un cuplu de 62 Nm, iar in partea de jos 105 Nm, poate cine sa confirma ca aceste cupluri sunt indentice si la Megane 4?
|
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Da, si la MeganeIV 1.3TCe motor H5H 2ROUDI (2 roti directoare) cuplurile de strangere cei de la Renault spun ca sunt sunt 105 Nm respectiv 62 Nm iar cota se regleaza la 432.5 mm, vezi ex atasat.
PS: iar legat de cupluri recent pe DC era o discutie despre unii “pistolari” de prin service-uri care nu prea au auzit ei de cheie dinamometrica (“cowboy” adevarati ce nu se incurca cu d’astea, stiu ei mai bine ce \cum fac). ![]() Attached thumbnail(s) Megane4AmortizorSpate1.png ( Size: 601.57k ) Number of downloads: 520 Megane4AmortizorSpate2.png ( Size: 170.86k ) Number of downloads: 524 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Multumesc, acum indraznesc sa intreb cum se regleaza cota?
|
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Adica se masoara lungimea amortizoarelor, de obicei intre cele 2 suruburi sa fie la cota X.
Se regleaza cu cricul. Rolul este important sa nu se torsioneze bucsa silentbloc la incarcare daca suruburile se string cu masina suspendata. Cu alte cuvinte se string cu masina pe sol dupa ce masurati lungimea X. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
RveMO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 906 Joined: 4 July 16 ![]() |
Amortizoarele de fabrica nu sunt reglabile dpdv cota.
Eu am schimbat 2 seturi de amortizoare fata in 60 000 km, prima oara fiind in garantie. |
--------------------
Ford
Focus
2005 Megane Intense 1.5 dCi EDC 2017
|
|
TaliR_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 25 July 21 ![]() |
QUOTE(Gil26 @ 23 Apr 2023, 14:29) Da, si la MeganeIV 1.3TCe motor H5H 2ROUDI (2 roti directoare) cuplurile de strangere cei de la Renault spun ca sunt sunt 105 Nm respectiv 62 Nm iar cota se regleaza la 432.5 mm, vezi ex atasat. PS: iar legat de cupluri recent pe DC era o discutie despre unii “pistolari” de prin service-uri care nu prea au auzit ei de cheie dinamometrica (“cowboy” adevarati ce nu se incurca cu d’astea, stiu ei mai bine ce \cum fac). ![]() Salut, Poti te rog sa ma ajuti cu valorile cuplului de strangere pentru amortizoare fata si brate fata? Caut de o gramada de vreme informatia asta si nu gasesc ![]() Multumesc! edit: e un m4 estate, daca are vreo relevanta... This post has been edited by TaliR_K: 24 Apr 2023, 00:38 |
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|
Gil26 |
![]()
|
Atasat si cuplurile de strangere si procedura de demontaj \montaj amortizor axa fata pentru un Megane IV 2017 K9K657 DC4.
PS: amortizoarele au mai multe cote \lungimi (unele dependente si de forte) printre care si o lungime de montaj pe care unii producatori o numesc K0, asa cum bine s-a scris anterior (@ Agrig aveti toata stima si aprecierea mea pentru vastele cunostinte pe care le aveti din diferite \diverse domenii ![]() Attached thumbnail(s) Megane4AmortizorFata1.png ( Size: 475.3k ) Number of downloads: 474 Megane4AmortizorFata2.png ( Size: 158.23k ) Number of downloads: 474 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
TaliR_K |
![]()
|
Multumesc mult!
Din pacate la mine la montaj nu s-a respectat nimic… s-a luat barosul, s-a dat cu el si la demontare si la montaj, iar la final, suruburile stranse la pistol parca cu “rautate” ![]() Apoi ne miram ca se strica piese bune abia montate… This post has been edited by TaliR_K: 24 Apr 2023, 08:48 |
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 3 April 14 ![]() |
In ce service ai fost? Sa mergem si noi ....
Cand am schimbat placutele, la reprezentanta, nu au deblocat din tester frana electrica pe spate..... Au impins pistonasele cu o cheie franceza.... Acum trebuie sa le schimb iar si ma ingozesc ca trebuie sa caut un mecanic serios....cu tester... This post has been edited by gerula2006: 24 Apr 2023, 09:59 |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
2017
- B
|
|
TaliR_K |
![]()
|
La un service cunoscut de pe grupurile de pe Facebook ale Megane 4. Sunt doi mari si lati acolo care isi ofera serviciile, de care toti sunt multumiti.
Incep sa cred ca aceasta multumire a tuturor de service-ul X e doar ca au schimbat anumite piese, fara sa mai tina cont de procedurile corecte de montaj… |
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TaliR_K @ 24 Apr 2023, 10:47) Multumesc mult! Din pacate la mine la montaj nu s-a respectat nimic… s-a luat barosul, s-a dat cu el si la demontare si la montaj, iar la final, suruburile stranse la pistol parca cu “rautate” ![]() Apoi ne miram ca se strica piese bune abia montate… Majoritatea pistoalelor au posibilitatea de a seta si cuplul de strangere. Asa ca e posibil ca si montajul sa se fi facut corespunzator. Mai mult, un mecanic nu experienta, in 99% din cazuri nu are neaparat nevoie de o cheie dinamometrica pentru a strange un surub la cuplul potrivit. Da, sunt cazuri in care poate o foloseste, mai ales la cupluri mici, in zone cu surburi mici , in aluminiu, etc... |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.321 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
pe majoritatea mecanicilor ii doar fix in spit de cuplu si de dinamometrica ... el stie mai bine ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Asta cu reglajul cuplului e cam cu dus intors, in fapt este un restrictor de debit care limiteaza turatia motorului si ciocanele bat mai putin, da este util cind desfaci suruburi mici si nu vrei sa le rupi insa la strins la cuplu cam la fel, sa nu rupi surubul ca de precizie nici vorba.
Am facut niste teste la roti, pus pe pozitia de 100Nm si strins, rezultatul este in functie de cit timp tii pistolul pe piulita sau prezon, de la 70Nm la 150Nm a fost rezultatul cu pistolul. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
Gil26 |
![]()
|
Plus ca sunt si strangeri care se fac nu doar la cuplu ci si la unghi ... dar pistolul "meseriasului iscusit" le "rezolva" pe toate
![]() |
--------------------
Dacia
2017
|
|
tuneam |
![]()
|
suntem noi prea pretentiosi si tendetiosi. Ati verificat voi ca suruburile nu sunt
stranse corect? Acolo unde e necesata precizia, gen bujii, chiuloasa, arbore cotirt, etc.. da, folosesc cheia dinamometrica. La bujii stiu sigur ca i-am vazut ca urmaresc procedura cu unghiul. Chiar si la service-uri de cartier. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Gil26 |
![]()
|
Nu stiu daca noi suntem prea pretentiosi dar cu siguranta unele strangeri sunt, si din pacate sunt destul de multe exemple (inclusiv pe acest forum) de asamblari distruse, componente care nu functioneaza conform, etc. din cauza unor strangeri facute NOK cu pistolul (care pe langa faptul ca este imprecis de multe ori nici macar nu se "regleaza"), ... dar OK, asa cum bine s-a scris anterior meseriasul "el stie mai bine ..."
Toate cele bune! |
--------------------
Dacia
2017
|
|
str77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 24 October 11 ![]() |
QUOTE(TR90DCC @ 20 Apr 2023, 11:42) Pietrele sunt universale,si le ciobesc la fel pe toate,asa ca nu mai conteaza ce tip de parbriz pui. Totul este ca sa nu vezi valurit prin parbriz-adica sa nu aiba portiuni unde distorsioneaza vederea Absolut de acord. Eu am pus parbriz Benson, care a costa 600 de lei cu montaj, acum 2 ani. Nici o problema pana acum. 26 Apr 2023, 08:56: QUOTE(pflorin1315 @ 19 Feb 2023, 19:30) Salutare, Detin un megane IV din 2018 clasicul 1,5 110cp cumparat pe la 60000km iar acum are 110000 km in aproximativ 2 ani , de la inceput s a tot auzit dinspre compartimentul motor un zgomot ( ca un fel de rontait ) intre 1900 si 2100 de ture , cu prepoderenta la plecarea de pe loc sau in treapta a doua , zgomotul este mai puternic cand plecarea de pe loc se face mai in forta sau si daca este in panta . Are momennte cand zgomotul este mai pronuntat sau momente cand se aude mai incet sau deloc , masina este inca in garantie dar dealer ul spune ca zgomotul este normal si refuza sa faca orice interventie . Cei drept motorul trage bine nu scoate fum la rece sau cald si consumul este in jur de 5.5 mixt . Are cineva idee unde ar trebui sa ma uit sau verific. Masina mai este in garantie pana in august si vreau sa ma duc peste ei dar nu prea am idee ce este defect. Multumesc Rontaitul depinde in primul rand de calitatea motorinei si calitatea uleiului. Desi pun doar motorina premium, acelasi motor ca tine, am nimerit 1 data motorina proasta si era motorul mult mai zgomotos - dupa realimentare s-a diminuat. Acelasi zgomot il simt cand am uleiul uzat in masina, deci deduc ca si daca ai un ulei prost sau mai vechi de 1 an zgomotul va fi mai accentuat. Eu am ramas la ELF pana anul asta cand am trecut la RAVENOL cu normal RN720. Evident dupa schimb s-a diminuat zgomotul, mai ales in turatia mentionata de tine. Versus Elf nou nu pot sa zic ca e mare diferenta, ma astept ca pe termen lung sa fie zgomotul putin mai diminuat. This post has been edited by str77: 26 Apr 2023, 08:56 |
--------------------
Renault
Megane 4
1.5 EDC
- BV
|
|
RveMO |
![]()
|
QUOTE(gerula2006 @ 24 Apr 2023, 09:57) In ce service ai fost? Sa mergem si noi .... Cand am schimbat placutele, la reprezentanta, nu au deblocat din tester frana electrica pe spate..... Au impins pistonasele cu o cheie franceza.... Acum trebuie sa le schimb iar si ma ingozesc ca trebuie sa caut un mecanic serios....cu tester... Cand am schimbat plăcuțele la Mival au dezactivat ceva cu testerul dar tot au apasat pe pistonase. Norocul meu a fost ca nu au stricat nimic. Le-am mai schimbat o data la un mecanic ce lucrează acasă fiind plecat din Renault și a făcut o combinație prin computerul de bord si le-a schimbat fara niciun efort suplimentar. Procedura o avea pe niste foi. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.321 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(RveMO @ 28 Apr 2023, 15:52) nenea din tester dezactivezi frana de mana electrica ... dezactivarea aia nu iti face pistonul sa se retraga ... ala trebuie rotit si impins inapoi manual ... am de 10 ani masini cu frana de mana automata .. la toate procedeul este acelasi cand schimbi placutele spate .. This post has been edited by cj98czh: 28 Apr 2023, 15:19 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
pflorin1315 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 31 August 21 ![]() |
Am schimbat de curand uleiul cu Motul RN0720 si intredevar la relanti este muult mai putin zgomotos dar rontaitul inca este prezent in jur de 2000 RPM in sarcina . am observat ca zgomotul este mult mai puternic cand alimentez cu motorina premium. Daca pun motorina ieftina rontaitul este mai putin prezent , am inteles ca motivul ar fi ca motorina premium este mai aditivata si implicit "mai uscata" si nu ofera o ungere eficienta pentru injectoare. oricum in trecut puneam de 3 4 ori motorina ieftina si o data scumpa, acum pun numai motorina ieftina.
|
--------------------
Rensult
Megane 4
2018 hatchback
|
|
TaliR_K |
![]()
|
QUOTE(Gil26 @ 25 Apr 2023, 09:50) Plus ca sunt si strangeri care se fac nu doar la cuplu ci si la unghi ... dar pistolul "meseriasului iscusit" le "rezolva" pe toate ![]() Salut, Mai deranjez cu o rugaminte... ai cumva vreo schema cu cablajul scaunelor incalzite? Vreau sa verific (si nu stiu de unde sa incep) daca cumva masina mea e precablata... ma gandesc ca trebuie sa fie fire care duc spre panoul central si fire care duc spre scaune... teoretic pe varianta Business de Franta scaunele incalzite erau dotare extra gratuita care nu a fost bifata... This post has been edited by TaliR_K: 28 Apr 2023, 16:17 |
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|
Gil26 |
![]()
|
Vezi atasat:
This post has been edited by Gil26: 28 Apr 2023, 16:41 Attached thumbnail(s) SchemaElectrica.png ( Size: 93.02k ) Number of downloads: 243 Locatii.png ( Size: 786.63k ) Number of downloads: 44 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
RveMO |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 28 Apr 2023, 15:18) nenea din tester dezactivezi frana de mana electrica ... dezactivarea aia nu iti face pistonul sa se retraga ... ala trebuie rotit si impins inapoi manual ... am de 10 ani masini cu frana de mana automata .. la toate procedeul este acelasi cand schimbi placutele spate .. Cine le-a schimbat ultima oară nu a dezactivat din tester ci dintr-o combinatie de butoane de pe volan plus cel start/stop. Nu a mai fost nevoie sa împingă pistonasele de pe etrieri. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Gil26 |
![]()
|
In postul #6558 pagina 219 am atasat procedura de demontare \montare placute frana spate pentru un MeganeIV, in prima dar si in ultima captura am subliniat \incadrat cele doua metode pentru dezactivarea (LE: am subliniat asta) FPASS: din diagnoza (prin activarea modului mentenanta, aplicarea comenzilor de eliberare \strangere, etc.) sau din MMI (prin combinatia pedala si buton, frana de parcare electronica elibereaza pistonul, se afiseaza pe TdB “Stop”, etc… iar la sfarsit se aplica si se elibereaza frana iar mesajul dispare).
This post has been edited by Gil26: 28 Apr 2023, 17:57 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
gerula2006 |
![]()
|
QUOTE(Gil26 @ 28 Apr 2023, 17:26) In postul #6558 pagina 219 am atasat procedura de demontare \montare placute frana spate pentru un MeganeIV, in prima dar si in ultima captura am subliniat \incadrat cele doua metode pentru dezactivarea (LE: am subliniat asta) FPASS: din diagnoza (prin activarea modului mentenanta, aplicarea comenzilor de eliberare \strangere, etc.) sau din MMI (prin combinatia pedala si buton, frana de parcare electronica elibereaza pistonul, se afiseaza pe TdB “Stop”, etc… iar la sfarsit se aplica si se elibereaza frana iar mesajul dispare). Prin metoda pedala / buton le pune în poziția de service, adică pistonasele se retrag complet și intra plăcuțele noi fără a le mai împinge? Nu îți mai trebuie tester? Mulțumesc anticipat pentru răspuns! |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
2017
- B
|
|
Gil26 |
![]()
|
Cred ca dezactivarea FPASS (din diagnoza sau MMI) este conditia necesara (de aceea am si subliniat asta) dar nu neaparat si suficienta pentru ca pistonasele sa se retraga sufiecient cat sa fie montate placutele de frana noi, acest lucru poate sa depinda de model, sistem, starea acestuia, grosimea placutelor noi, de cine \cum o face, etc…
Tocmai de aceea atunci cand se cere ajutor sau o informatie (pe forum) este bine sa se revina si cu rezolvarea sau modul de rezolvare si cat mai multe detalii, astfel experienta poate sa fie utila si celorlalti (iar cu cat sunt mai multe cu atat mai bine). |
--------------------
Dacia
2017
|
|
gerula2006 |
![]()
|
De aceea întrebam... Urmează sa schimb discurile și plăcuțele. O operațiune ușoară, dar îngreunată de frână de mână electrica... Mecanicul la care merg nu are testerul necesar și de aceea eram interesat de modalitatea pedala / buton.
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
2017
- B
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 14:50 |