Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
![]() ![]() ![]() |
Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
2069 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 13 October 08 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
LAGUNA 3 2.0 dci 150 cp
- b01xxx
2008 Privilege Renault Talisman dci Intens 2017
|
|||
dincammp |
![]()
|
Proud Renault Symbolist Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 11 ![]() |
1 saptamana a durat in cazul meu...
|
--------------------
renault
Renault Megane 1.2TCE 130 CP
2016
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
QUOTE(2069 @ 5 Mar 2017, 12:38) a inmatriculat cineva de curand ? dupa cate zile ati primit cartea de identitate de la dealer ? stiam ca poate dura pana la 2 saptamani in unele cazuri O buna parte din cei ce am inmatriculat masinile in toamna am avut probleme cu nelivrarea in termen a cartii...in 10 zile trebuie sa fie la client....la acel timp s-a intarziat destul de mult...eu dupa 15 zile am facut sesizare la VC si m-am tot tinut de ei...a sosit in ziua 21 sau 22, apoi pt a scurta termenul am plecat eu cu cartea la RAR pentru tiplare(gratuit)!...nu mai stiu acum cum se deruleaza! |
--------------------
renault
Anterior M2 ,1,5 dci, 80 cp,
megane 4 INTENS 110 DCI, BOSE Gris titanium
|
|
Catalin. |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 3 November 16 ![]() |
Va salut!Chiar daca atunci cand am semnalat un zgomot(tacanit) cand apasam la rece pedala de ambreiaj,nu am fost luat in serios atunci cand am intrebat pe forum,am sa vin astazi cu detalii referitoare la sursa zgomotului care nu era doar in inchipuirea mea.Dupa ce am ajuns la service si am asteptat ca motorul sa se raceasca,mecanicii au reusit sa afle de unde provine acel zgomot.Conducta de ambreiaj produce un zgomot metalic lovind suportul cutiet de viteze.Cu un material autoadeziv aplicat unde a fost nevoie,s a rezolvat.Intreband mecanicii,au spus ca au mai intalnit aceasta problema in cazul renault fluence.Sper sa nu mai aiba nimeni aceasta problema,insa daca o sa o aiba,probabil ca o sa ii fie de ajutor acest comentariu.
This post has been edited by Catalin.: 10 Mar 2017, 20:46 |
--------------------
Skoda
Fabia
2001 1,4 mpi Megane 4 Sedan Intens 1,5 110hp
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Ma bucur pentru ca ai scapat de zgomotul respectiv. Stiu ce inseamna. La mine conducta de freon vibra si lovea in vasul de expansiune. Nu iti imaginezi ce usurat m-am simtit cand s-a rezolvat. Insa am o vaga impresie ca si la mine este o problema de vibratie cand este ambreiajul patinat. Insa vibratia nu este metalica. E ca un fel de barait infundat. La tine era ca un ciocan pe nicovala? Eu chiar te-am luat in serios. Daca tin bine minte ti-am cerut mai multe detalii atunci.
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
Catalin. |
![]()
|
QUOTE(jbn @ 10 Mar 2017, 21:55) Ma bucur pentru ca ai scapat de zgomotul respectiv. Stiu ce inseamna. La mine conducta de freon vibra si lovea in vasul de expansiune. Nu iti imaginezi ce usurat m-am simtit cand s-a rezolvat. Insa am o vaga impresie ca si la mine este o problema de vibratie cand este ambreiajul patinat. Insa vibratia nu este metalica. E ca un fel de barait infundat. La tine era ca un ciocan pe nicovala? Eu chiar te-am luat in serios. Daca tin bine minte ti-am cerut mai multe detalii atunci. Nu se auzea ca si un ciocan pe nicovala.Poate nu pot sa reproduc in scris ceea ce se auzea.Cred ca era mai degraba un barait infundat.Era ca si cand ai avea un buton de volum pentru sunetul motorului si l ai seta la intensitate mai mare atunci cand apesi ambreiajul la rece. |
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
QUOTE(Catalin. @ 10 Mar 2017, 23:25) Nu se auzea ca si un ciocan pe nicovala.Poate nu pot sa reproduc in scris ceea ce se auzea.Cred ca era mai degraba un barait infundat.Era ca si cand ai avea un buton de volum pentru sunetul motorului si l ai seta la intensitate mai mare atunci cand apesi ambreiajul la rece. 90% am si eu aceeasi problema. Se manifesta doar la rece. 11 Mar 2017, 10:36: Au dat scutul jos pentru a ajunge la conducta respectiva? This post has been edited by jbn: 11 Mar 2017, 10:36 |
--------------------
Ex. Renault
|
|
Catalin. |
![]()
|
|
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
jbn |
![]()
|
QUOTE(jbn @ 26 Feb 2017, 12:18) Referitor la diuze pe mine m-au sunat si de la service a doua zi dupa vc sa ma intrebe despre ce este vb pentru a putea intocmi niste hartii... Insa sunt deja 3 sapt de atunci. Dar in perioada asta am fost plecat din tara. De maine ma apuc sa ii pistonez 😆 In sfarsit astazi mi-au schimbat diuzele. Pe cele vechi de tip perdea le-au pastrat ei ca cik ''se schimba pe garantie''. Nu ma deranjeaza. Oricum erau praf. Cele noi, la prima vedere par niste chinezarii de ultima speta, dar contrar aparentelor bat foarte bine la 60 km/h (de la service pana acasa nu am putut sa ii dau mai mult). Mai exact nu am sesizat nicio diferenta intre cum bat cand masina sta pe loc si cand aveam 60 km/h. Maine testul pe autostrada. In alta ordine de idei, eu ma asteptam sa fie reglabile si pe verticala si pe orizontala. Insa reglajul se poate face doar pe verticala. Fiecare diuza are 3 canale pe unde iese apa, dar nu se pot regla independent pe verticala. Initial am crezut ca e bull shit pentru ca ma gandeam sa pun un canal sa bata mai jos si 2 mai sus. Dar sa stiti ca este super ok asa cum bat. Una peste alta e mult mai bine acum. Revin cu detalii dupa testul pe autostrada. Eventual si cateva poze. |
--------------------
Ex. Renault
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
QUOTE(jbn @ 16 Mar 2017, 21:30) In sfarsit astazi mi-au schimbat diuzele. Pe cele vechi de tip perdea le-au pastrat ei ca cik ''se schimba pe garantie''. Nu ma deranjeaza. Oricum erau praf. Cele noi, la prima vedere par niste chinezarii de ultima speta, dar contrar aparentelor bat foarte bine la 60 km/h (de la service pana acasa nu am putut sa ii dau mai mult). Mai exact nu am sesizat nicio diferenta intre cum bat cand masina sta pe loc si cand aveam 60 km/h. Maine testul pe autostrada. In alta ordine de idei, eu ma asteptam sa fie reglabile si pe verticala si pe orizontala. Insa reglajul se poate face doar pe verticala. Fiecare diuza are 3 canale pe unde iese apa, dar nu se pot regla independent pe verticala. Initial am crezut ca e bull shit pentru ca ma gandeam sa pun un canal sa bata mai jos si 2 mai sus. Dar sa stiti ca este super ok asa cum bat. Una peste alta e mult mai bine acum. Revin cu detalii dupa testul pe autostrada. Eventual si cateva poze. Buna treaba!...si eu am fost chemat pentru schimbarea lor!...inca nu am facut-o pentru ca nu am timp, deocamdata ! This post has been edited by adrianovici_2006: 17 Mar 2017, 06:53 |
--------------------
renault
|
|
jbn |
![]()
|
Asa cum am promis, revin cu impresii despre comportamentul diuzelor pe autostrada. La 130 km/h bat la fel de jos ca cele perdea. DAR paradoxal eficienta este mult mai buna. De ce? Apa este concentrata intr-o suprafata mult mai mica si este impinsa foarte repede in sus pe parbriz. Practic ''curge in sus'' foarte repede. Verdictul? Noile diuze sunt OK.
|
--------------------
Ex. Renault
|
|
sserban22 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 1 August 09 ![]() |
Înseamnă că de vină este pompa care împinge lichidul, nu asigură presiunea necesara, și dacă și la astea jet face la fel nu exista alta explicație. Pb este că din câte de vede Renault nu schimba pompa ,eu cred că totuși în 4 ani de garanție vor găsi o soluție de înlocuire a pompei.
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
DragosCatalin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 January 17 ![]() |
QUOTE(sserban22 @ 18 Mar 2017, 09:13) Înseamnă că de vină este pompa care împinge lichidul, nu asigură presiunea necesara, și dacă și la astea jet face la fel nu exista alta explicație. Pb este că din câte de vede Renault nu schimba pompa ,eu cred că totuși în 4 ani de garanție vor găsi o soluție de înlocuire a pompei. Verifica cum arata pompa si poate se potriveste una de logan. La mine si la 150km/h bate perfect...daca se potriveste le poti cere sa ti.o schimbe sau daca nu vor o schimbi acasa. |
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
QUOTE(DragosCatalin @ 18 Mar 2017, 10:57) Verifica cum arata pompa si poate se potriveste una de logan. La mine si la 150km/h bate perfect...daca se potriveste le poti cere sa ti.o schimbe sau daca nu vor o schimbi acasa. Diuzele sunt tip perdea...pe cand la M2 diuzele erau cu 2 sau 3 jeturi....pastrand aceeasi pompa , clar ca nu face fata la viteza mare...o greseala impardonabila a constructorului.. Asa ca fac chemari in service pentru schimbarea diuzelor perdea cu cele cu jeturi! |
--------------------
renault
|
|
Catalin. |
![]()
|
Va salut! Eu nu am inteles o chestie.De ce unele m4 au venit cu diuze tip perdea si altele cu tip jet.Al meu are 3 jeturi insa tind sa cred ca problema este pompa pentru ca dupa 130 km/h devine dificila curatarea parbrizului.Sunt sigur ca se poate mai bine.
|
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
jbn |
![]()
|
QUOTE(Catalin. @ 19 Mar 2017, 13:09) Va salut! Eu nu am inteles o chestie.De ce unele m4 au venit cu diuze tip perdea si altele cu tip jet.Al meu are 3 jeturi insa tind sa cred ca problema este pompa pentru ca dupa 130 km/h devine dificila curatarea parbrizului.Sunt sigur ca se poate mai bine. Presupun ca au inceput sa puna diuze cu 3 jeturi dupa ce s-au plans foarte multi de calitatea celor perdea. |
--------------------
Ex. Renault
|
|
Urlea Bogdan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 17 March 16 ![]() |
Pai la noi cu diuze perdea, bate jos chiar foarte jos la 60 km/h, am văzut si eu ca acum vin cu diuze cu 3 jeturi. Sper sa ne cheme si pe noi sa le schimbam primavara asta.
|
--------------------
Renault
Megane 4, 1.5 dci 110 cp.
2016
|
|
Catalin. |
![]()
|
Masina mea a fost comandata de pe stoc undeva la sfarsitul lui noiembrie 2016 si a ajuns pe 9 decembrie.nu este atat de recent fabricata.asta era ideea.
|
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
jbn |
![]()
|
Astazi am testat din nou pe autostrada. La 110 si 120 bat absolut normal, foarte ok. Incepand cu 130 apar problemele.
This post has been edited by jbn: 19 Mar 2017, 16:42 |
--------------------
Ex. Renault
|
|
vladhoara |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 11 March 17 From: Arad, Timișoara ![]() |
stiti cumva cum pot regla farurile la Megane IV Intense?
|
--------------------
Renault
Megane
2016 IV
|
|
jbn |
![]()
|
QUOTE(vladhoara @ 28 Mar 2017, 08:50) Daca ai full led, atunci nu ai buton de reglare manuala (scrie si in manualul de utilizare). Se ajusteaza automat inaltimea in functie de inclinarea masinii. Daca ai probleme in sensul ca iti bat prea jos cand este doar soferul, du-te in service sa le regleze de la surubul farului. Apoi, in cazul in care cand sunt inca 2-3 persoane in masina, bat in continuare prea jos, atunci du-te in service si cere sa iti faca o resetare software a sistemului. Asta am patit eu si asa s-a rezolvat. Sau ca sa fii sigur ca nu trebuie sa mergi a doua oara in service, dupa ce le regleaza de la surub, cere sa testeze cu inca 2-3 persoane in masina sa vada daca se autoregleaza corect. This post has been edited by jbn: 28 Mar 2017, 09:28 |
--------------------
Ex. Renault
|
|
speedman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.499 Joined: 21 April 07 ![]() |
am programat masina pt azi la meridian vest in vederea actualizarii r link (a hartilor si aplicatiilor - care sunt inactive), De asemenea, am cerut si o scanare a calculatoarelor masinii ca sa vad dc am vreo eroare la cutia de viteze...m au sunat si mi au spus ca nu am erori stocate, dar nu pot actualiza hartile...si sa vb la vocea clientului pt ca le apare in sistem ca am aplicatii internet activ si servicii live inactiv...nu am idee de cand nu mai functioneaza aplicatiile....acum le arata barate, nu le pot accesa. Am vb la VC si astept raspuns...o sa transmit si un mail sa fiu sigur ca au inteles despre ce este vorba
p.s. mi au resetat calculatorul si iar nu vede senzorii...intr un drum de 4 5 km si cu viteza in unele locuri nu i a localizat...dimineata ii vedea...acum iar ii cauta IMG_20170330_WA0020.jpg ( Size: 202.99k ) Number of downloads: 728 gata...si au revenit indica presiunea This post has been edited by speedman: 30 Mar 2017, 18:12 |
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
RM4SI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 311 Joined: 13 March 17 ![]() |
Salut. Azi am observat ca daca descui masina din telecomanda, fara sa se deschida vreo usa , nu se mai incuie la loc. La voi cum este ? Eu am montat si o alarma pe canul masinii. Sa fie vreo influnta negativa din cauza asta ?
|
--------------------
Fiat/Renault
Sedici4X4135cpMegane2M4SIntensRougeIntense1.5110cp
2008/2005/2017
|
|
baban sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 361 Joined: 22 March 07 ![]() |
deci are cineva probleme cu luminile de pe usi la masina?
cand schimb modul masinia: sport, eco, neutral.... cand mut pe sport si se schimba pe culoarea rosie palpaie pt 4-5 secunde apoi merge normal. am vorbit la service si dupa verificari raspunsul lor a fost (sa nu radeti): "all do the same" si mi-au aratat si pe cele 2 care le aveau expuse in showroom un : GT Line si Signature |
--------------------
Rebault
Megane IV EDC + Clio IV
- YC07OCW
2007 - 2015
|
|
RM4SI |
![]()
|
Nu am observat dar promit sa verific. Noaptea cred ca se vede cel mai bine. Deci numai pe sport se manifesta.
|
--------------------
Fiat/Renault
2008/2005/2017
|
|
jbn |
![]()
|
Referitor la incuierea automata, am testat si nici la mine nu se incuie. Din cate tin minte in manual spune ca ar trebui sa se incuie. Voi verifica manualul si daca asa este atunci voi raporta fie la vc, fie la service.
Referitor la luminile de pe usi, la mine nu apare nici cea mai mica palpaiala. Am testat cu motorul oprit. Masina are 9300 km. This post has been edited by jbn: 7 Apr 2017, 22:39 |
--------------------
Ex. Renault
|
|
RM4SI |
![]()
|
QUOTE(jbn @ 7 Apr 2017, 22:34) Referitor la incuierea automata, am testat si nici la mine nu se incuie. Din cate tin minte in manual spune ca ar trebui sa se incuie. Voi verifica manualul si daca asa este atunci voi raporta fie la vc, fie la service. Referitor la luminile de pe usi, la mine nu apare nici cea mai mica palpaiala. Am testat cu motorul oprit. Masina are 9300 km. Daca ai ceva noutati sa ne anunti . Asa am sa fac si eu. Trebuie sa merg dupa un bonus la service si am sa fac o programare cu, chestia cu reinchiderea automata, reglajul diuzelor si daca se poate mari temporizarea la semnalizarea cu impuls. This post has been edited by RM4SI: 7 Apr 2017, 23:32 |
--------------------
Fiat/Renault
2008/2005/2017
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
La Meg.3, daca deschizi din telecomanda nu se inchide singura. Probabil e acelasi sistem.
|
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
jbn |
![]()
|
Am verificat in manualul de utilizare si nu scrie nicaieri ca trebuie sa se incuie automat daca o descui din telecomanda si ulterior nu deschizi nicio usa. Deci este o caracteristica, nu o functionare anormala. Referitor la temporizarea semnalizarii cu impuls, nu cred ca pot face nimic la service.
|
--------------------
Ex. Renault
|
|
RM4SI |
![]()
|
Salut si la multi ani tuturor celor care poarta numele Floriilor. Asa cum am mai specificat, undeva de la 80km/h in sus in partea stanga a motorului, acolo unde este si filtrul de aer, se creaza impresia de zgomot la aspiratia aerului. Ascultand cu mai multa atentie, am observant ca acel zgomot, suierat sau ce naiba este apare si la viteze mici in momentul schimbarii vitezelor. Daca merg constant cu viteza mica 60-80 si apas usor ambreiajul (cursa foarte mica fara sa debraiez), apare imediat, sau daca se aude, in momoentul apasarii se amplifica. Deci pica variant cu aerul aspirat. Sa fie zgomot creat de ansamlu ambreiaj-cutie, mai ales ca daca masina este in viteza si o las sa curga nu se mai aude, doar cand accelerez sau mai nou am observat si cand calc ambreiajul pentru schimbarea vitezelor.
<span class='edit'>9 Apr 2017, 08:49:</span> QUOTE(adrianovici_2006 @ 14 Jan 2017, 21:34) Eu stiu ca au decat acest model ce se imperecheaza cu sistemul masinii...dar nu stiu cum se numeste sau ce caracteristi are! Salut. Alrma identica am montat si eu si lucreaza perfect cu masina. Are si optiunea pentru rearmare daca nu se deschide nici o usa le dezarmare accidentaal. Cum M4 nu are chestia asta, tie ti-au setat optiunea asta ? Eu merg sa cer setarea asta. Plus ca daca citesti manualul se service al alarmei, sunt cateva optiuni care merita setate. Unele se pot seta de utilizator cica dar eu am incercat si vad ca nu raspund la setare. This post has been edited by RM4SI: 9 Apr 2017, 08:55 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Fiat/Renault
2008/2005/2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 22:09 |