Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
![]() ![]() ![]() |
Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
Agrig |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.054 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|||
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Mars, ești fundul în două luntri. Nu te culca pe-o ureche, rezolvă acum până nu devine mai complicat. Dacă ai contract cu Hidroelectrica înseamnă că aștia nu au făcut tot ce trebuia la momentul semnării, adică nu au transmis la Enel cererea ta de portare, sau au făcut-o dar ăia n-o găsesc. Eu aș merge la sediul Enel cu contractul Hidroelectrica și cererea de portare să vadă și ăia din ce dată nu mai ești la ei și să-ți anuleze facturile.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
De acord, n-o lasa asa, ca nu se rezolva de la sine, te mai trezesti si cu curentul taiat intr-o buna zi.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am sunat azi la Enel, contractul e valid, nu au primit notificare de transfer de la Hidroelectrica. Au citit pe 28 februarie contorul si au emis azi factura pentru ianuarie.
La Hidroelectrica nu raspunde nimeni la telefon, am mai dat un e-mail sa le zic ca nu au preluat locul de consum. Cei de la Enel m-au asigurat ca, atat timp cat am contract valid, nu imi taie nimeni curentul. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Cred ca interesant este si contractul cu Hidroelectrica din noiembrie 2022, cum \cand \daca se va desfasura el ...
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.054 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Prima data urgent trimis acte doveditoare la ENEL si vazut pozitia lor, apoi ce sa spun despre Hidroelectrica, eu cu tot pretul mai mic am ramas tot la ENEL ca ma incadram in bareme, cind am vazut ce se intimpla...am trecut la PV sa nu mai am emotii.
Am ales bine sau nu, nu stiu decit ca bateria e tare scumpa ca sa trec in caz de ceva pe offgrid dar la o adica o facem si pe asta si se schimba vreo 3 bife in setari si scos 3 sigurante. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
La Mars e ciudat tare, in noiembrie intrase formularul online, n-ar fi trebuit sa fie probleme. In principiu ar fi trebuit sa primeasca notificare de la Enel ca s-a incheiat contractul, si nu a primit, deci e limpede ca ceva n-a functionat la Hidroelectrica.
Eu as suna la Hidroelectrica sa confirm ce au ei in sistem. Posibil sa nu fii inregistrat nimic si probabil ca vor da vina pe o eroare tehnica, dar na, tot trebuie verificat. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am studiat contractul cu Hidroelectrica si singura problema ar fi seria contorului, lipseste ultima cifra. Pe factura Enel seria are ultima cifra pe un rand separat (nu incape) si softul Hidroelectrica nu a citit-o.
In decembrie cei de la Hidroelectrica mi-au raspuns la un e-mail si mi-au zis ca locul de consum figureaza la ei. Dar, cum am scris mai sus, Enel nu a primit nimic. Sincer, nici nu mai am chef sa ma mut, avand in vedere plafonarile actuale. Sau ma duc intr-o zi la sediul Hidroelectrica, poate asa ma baga in seama. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Exiată buton de reclamații pe siteul HE unde poți expune problema cu seria contorului și cere corectarea acesteia, cred că poți atașa incluziv fișier (poză cu contorul), dar nu sunt sigur, nu mai țin minte. Primești număr de înregistrare sesizare, notificare pe mail cu preluarea ei și răspuns în termen. Cred că ar trebui întâi să rezolvi asta, să te asiguri că ești în regulă cu ei, să nu te trezești că nu-ți pot emite ei facturi. Pe urmă e mai ușor să le bagi sub nas la Enel. Așa, acum nu ești ok nici la unii nici la alții, că lipsesc chestii de la ambii.
This post has been edited by Victorine: 2 Mar 2023, 21:58 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
mars |
![]()
|
La Enel nu lipseste nimic, am contract valabil si primesc facturi. Reclamatiile la Hidroelectrica se fac pe o adresa de e-mail (formular.client@hidroelectrica.ro) de la care astept raspuns din decembrie. Au poza cu contorul si o factura Enel, nu inteleg ce mai vor ca sa faca transferul.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Victorine |
![]()
|
QUOTE(mars @ 1 Mar 2023, 21:03) Eu am (teoretic) contract cu Hidroelectrica din noiembrie 2022. Doar ca Enel imi emite in continuare facturi si citeste indexul, pentru ca in sistemul lor nu apare nicio cerere de transfer al locului de consum de la Hidroelectrica. Scuze, poate am înțeles eu greșit de aici că ți-ai luat jucăriile și te-ai transferat la HE de la Enel. Acum zici că de la Enel nu lipsește nimic și ai în continuare contract valabil la ei, îți emit în continuare facturi. Dă-mi voie să nu mai înțeleg. Dacă te-ai transferat, dar situația e așa cum o descrii, atunci mie mi se pare că de la Enel lipsește cererea ta de portare care ar fi trebuit trimisă de Hidroelectrica atunci când ai semnat cu cei din urmă... Văd că așa de bine și-au pus la punct sistemul informatic încât sunt mai puține opțiuni decât în Octombrie 2022 și într-adevăr nu mai poți face sesizări prin intermediul platformei cum ziceam eu, singura modalitate de a le transmite electronic fiind prin email, ai dreptate. This post has been edited by Victorine: 3 Mar 2023, 07:22 Attached thumbnail(s) Screenshot_20230303_071901_Chrome.jpg ( Size: 429.53k ) Number of downloads: 366 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
mars |
![]()
|
Ce voiam eu sa spun e ca, din punctul de vedere al Enel, cat timp ei nu au primit nicio notificare de la Hidroelectrica, contractul merge inainte. Eu trimit indexul lunar (sau citesc ei), ei emit facturi si eu le platesc. Problema e la Hidroelectrica, atat timp cat am primit pe e-mail contractul, mi-au confirmat ca locul de consum e in evidenta lor, dar nu au facut nimic in sensul asta si nici nu pot da de ei.
L.E. - Tocmai am vorbit la E-Distributie. La ei figurez cu un "contor inteligent" la Enel si nici ei nu au primit vreo notificare de la Hidroelectrica. Astfel, nu se pune problema deconectarii. O sa ma duc la Hidroelectrica, dar deja stau sa ma gandesc daca pentru 25 de lei pe luna merita sa imi mai bat capul (adica 250 kWh inmultiti cu diferenta intre 0.8 lei pret plafonat la Enel si 0.7 lei la Hidroelectrica). |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(mars @ 3 Mar 2023, 08:23) din punctul de vedere al Enel, cat timp ei nu au primit nicio notificare de la Hidroelectrica, contractul merge inainte. Eu trimit indexul lunar (sau citesc ei), ei emit facturi si eu le platesc. pai aici vad eu o problema, de ce sa le platesti lor cand tu te-ai mutat la HE, ai contract valid si semnat ... maine te trezesti cu facturile HE, ce faci, le platesti si pe alea? eu de aia ziceam sa faci reclamatie, nu este treaba ta ca HE nu a trimis notificare la Enel sau ca Enel zice ca nu a primit-o .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Numa` erori are enel in ultima perioada. La mine au bagat 20.000KW in plus, apoi dupa ANRE si ANPC au corectat dar cu alt tarif ca sa ajunga la pret de plafonare (eu aveam mai ieftin in contract), acum astept reemiterea unei facturi corecte.
Umbla vorba ca vor sa ciupeasca tot ce e posibil, oricum pleaca din RO si nu le mai pasa de imagine (care oricum nu era stralucita) |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu stiu cum dracu' se face ca toate "erorile" sunt in defavoarea consumatorului.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Victorine |
![]()
|
Mi-a venit și mie factura de regularizare Enel. Au citit corect indexul, dar data scadenței e 21.11.2022 😂
Sunt curios când încep să apară alea de la HE. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Cand te pensionezi
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.351 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 3 Mar 2023, 14:49) Numa` erori are enel in ultima perioada. La mine au bagat 20.000KW in plus, apoi dupa ANRE si ANPC au corectat dar cu alt tarif ca sa ajunga la pret de plafonare (eu aveam mai ieftin in contract), acum astept reemiterea unei facturi corecte. Umbla vorba ca vor sa ciupeasca tot ce e posibil, oricum pleaca din RO si nu le mai pasa de imagine (care oricum nu era stralucita) la mama au pus vreo 200 kw pe o factura cand ea consuma 60 pe luna. Nu e bai, de acuma le dau citiri cu 0kW consum in fiecare luna, pana vin ei sa regularizeze. Si asta si dupa ce ajung deja la indexul din factura cu contorul. This post has been edited by einstein1984: 8 Mar 2023, 13:58 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Victorine |
![]()
|
Nu mai pot ei de asta, poți să le dai toată viața citiri cu 0, important e să plătești ăia 200 kWh acum, că înțeleg că ei se pregătesc să plece din țară
![]() This post has been edited by Victorine: 8 Mar 2023, 14:31 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.351 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
au trecut, au ajuns is la zi cu indexul....12 lei e factura cu 0kWh
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
De marti au inceput sa curga facturile la Hidro, la "foc automat". Pana acum am primit 5, toate cu termen de plata in Mai. Ce dracu', parca era vorba ca trimit cate doua facturi pe luna pana se ajunge la zi. Bine ca n-am consum mare si au luat in considerare indecsii transmisi, altfel s-ar presupune ca ar trebui sa ma milogesc de ei in scris sa ma esaloneze. O sa le platesc toate, nu ma mai incurc. Macar sa vina si restul.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.677 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Inca nu am primit nimic
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
maho |
![]()
|
Martie - iulie.
|
--------------------
Dacia
1310
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
mai am de așteptat...
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Victorine |
![]()
|
Au activat secțiunea de facturi pe site la HE. La mine deocamdată e gol.
This post has been edited by Victorine: 15 Apr 2023, 06:13 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
cj98czh |
![]()
|
si la mine ..
L.E .. nu am sold dar am gasit in dimineata asta pe mail factura de la ei .. 986 ron, perioada de facturare septembrie 2022 .. 1375 kwh .. cand am trecut de la electrica la Hidro au ramas vreo 1000 kw nefacturati de Electrica, numai ei stiu de ce .. dar ma bucur ca i-a facturat Hidro pt. ca sunt la jumate de pret fata de Electrica. Probabil ca in zilele urmatoare sa primesc mai multe facturi .. This post has been edited by cj98czh: 15 Apr 2023, 08:33 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
maho |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Strict despre furnizori, contracte si preturi. Nu e Cafenea, deci fara politica si off topic.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 01:28 |