Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
![]() ![]() ![]() |
Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
sorin1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|||
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Oricum e mai putin de jumatate din pretul platit la Enel de exemplu. Eu am facut contract acum, deci prind pretul asta, peste un an, daca e tot bulibasala asta si vor fi altii cu pret mai mic, ma mut in fiecare an ce mama naibii!?
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
busu 12 |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 567 Joined: 22 October 14 ![]() |
QUOTE(georgstelsib @ 23 Jan 2022, 13:25) Furnizorii se regleaza intre ei. Noi nu ne implicam. Vezi pretul final nu este 0,25 ci 0,68 sau 0,71, in functie de judet (nu stiu de ce). Din păcate e cam ca la Enel Muntenia Sud tariful de 0,68(contract semnat mai demult cu dansii) . Nu prea se merita efortul de trecere la Hidroelectrica . Desigur fiecare înțelege cum dorește si face ce vrea. This post has been edited by busu 12: 26 Jan 2022, 15:53 |
--------------------
Renault
dacia
1
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
oricum..pana in aprile este plafonat. dupa vedem ce si cum....
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Piața se va regla singură până în toamnă, cel târziu primăvara viitoare. Deja mare parte dintre jucătorii neserioși au părăsit piața, ceilalți vor echilibra lucrurile sau vor pierii și ei.
Până se stabilizează lucrurile (sper doar că nu la prețuri exagerate), vor tot apărea oferte foarte bune, ba la unii, ba la alții dar, cred, doar pentru perioade scurte și pentru a atrage clienții. |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Daca vrei sa prevezi viitorul preturilor, ia exemplu de la tarifele RCA. Cartel e cuvantul
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
busu 12 |
![]()
|
in cazul meu pretul 0,68 oferit de Hidroelectrica, raman la Enel Muntenia,nu se justifica trecerea
Daca era ce ziceau 0,25 acolo da era diferenta de luat in calcul |
--------------------
Renault
dacia
1
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Piata se va curata ușor ușor de neserioși...dar profitorii vor rămâne!vor exista 5-6 oferta pe piata, toate cu preț ridicat pt un profit exorbitant și fără acoperire pe suma ceruta pt că nimeni nu cere așa ceva!
Nu te obliga nimeni sa dai explicații de ce ceri tu cat vrei pe kW, așa că se fac înțelegeri între furnizori și vând toți la preturi asemănătoare și fff mari. |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu nu pricep ce preturi vedeti voi de la hidroelectrica, e 0.25+taxe transport
Poza e din contract Taxele de transport sunt la toti si sunt reglementate de anre, deci singura diferenta e pretul kilowattului, semnificativ mai mica la hidroelectrica Edit: detalierea de la enel. Inca am pret ok, ca era fix 12 luni Au venit cu propunerea mirobolanta: 0.35 lei/zi (pentru abonament) 0.669 lei/kWh (prețul energiei) La care se adauga aceleasi tarife de distributie. Deci pretul KW s-a triplat, iar la abonament au plusat ca, de ce nu? This post has been edited by psychoo: 26 Jan 2022, 20:51 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 62.34k ) Number of downloads: 295 Screenshot_20220126_204002_Drive.jpg ( Size: 227.88k ) Number of downloads: 289 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Vb din aprilie.
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
Nu pricep.
Contractul la Hidroelectrica il am cu tarif fix la KW pe 12 luni, apoi daca se modifica este cu acordul partilor. Daca fac ca si enel, plec si de la ei, no problem |
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
Dupa ce se termina "pomana".
Apoi cand expira ce avem.....vedem atunci |
--------------------
pegas
3120
|
|
psychoo |
![]()
|
"Pomana" asta este de fapt consecinta a faptului ca ei produc energie din hidrocentrale, astfel cantitatea energiei achizitionate este mai mica, deci la client ajunge mai ieftin.
Ceilalti cumpara dintr-o parte si vand mai departe. Samsarii energiei, if you will. Sper sa apuc programul casa verde, imi pun fotovoltaice si mai scad si de acolo o maslina This post has been edited by psychoo: 26 Jan 2022, 21:01 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
Si eu am sperat dar mumu...ca nu s eligibil.
Fmc.... |
--------------------
pegas
3120
|
|
busu 12 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
dacia
1
|
|
wolfin |
![]()
|
Nu s eligibil la panouri.
Bine si la banca..desi tot mai vor sa imi dea ... ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
o problema am cu hidroelectrica, trimitere de index pe mail sau la telefon... mi-e sa nu dea kix. Imi cam placea prin aplicatie la enel...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
georgstelsib |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 17 May 15 ![]() |
In viitorul apropiat va exista si posibilitatea aceasta ,de trimitere a indexului din program . Mai promit si aplicatia proprie in Android . Pana atunci trebuie sa fii atent la consumurile estimate trecute in contract . Daca nu trimiti sau nu primesc indexul tau te va factura la consumul previzionat de tine .
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 Jan 2022, 08:42) o problema am cu hidroelectrica, trimitere de index pe mail sau la telefon... mi-e sa nu dea kix. Imi cam placea prin aplicatie la enel... Ei factureaza luna intreaga (1-31 noi. 2021 ultima factura primita de mine), dar perioada de transmitere index autocitit e 24-28 ale lunii. Nu mi-au luat in considerare nici indexul transmis de mine pe mail, nici kwh estimati pe luna aia in anexa contractului. In anexa estimasem pe noiembrie un consum de 66 kwh, pana in 26 noi. consumasem (si le-am transmis pe mail) 61 kwh, ei mi-au facturat 62. Pe-acolo, nu-i un capat de tara. Astept sa-si puna la punct platforma, sa bag indexul direct si eventual sa le si fac plata asa, ca "selfpay"-ul cu scanarea facturii & shit e cam peste mana. Contractul e pe 1 an, pretul valabil tot 1 an. In august, cand expira, vad ce va fi atunci (dar ma astept ca sa fie in continuare cei mai ieftini comparativ cu ceilalti). Hai, ca acu' am reusit sa nu mai injur pe nimeni. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Or fi citit ei contorul dupa tine?
This post has been edited by einstein1984: 27 Jan 2022, 12:27 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
busu 12 |
![]()
|
QUOTE(georgstelsib @ 27 Jan 2022, 10:44) In viitorul apropiat va exista si posibilitatea aceasta ,de trimitere a indexului din program . Mai promit si aplicatia proprie in Android . Pana atunci trebuie sa fii atent la consumurile estimate trecute in contract . Daca nu trimiti sau nu primesc indexul tau te va factura la consumul previzionat de tine . la enel in aplicatie inregistrez indexul si dupa ce expira perioada de transmitere index,la o zi sau 2, stergeau indexul si puneau altul vechi de acum 7 8 luni ![]() ![]() Traiasca screenshoturile ![]() Am mai patit anii trecuti sa nu vrea sa imi emita lunar factura pe consum. S-a rezolvat dupa multe sesizari trimise,au facut o factura globala ptr toata suma. Deci nu recomand la nimeni sa treaca la Enel Muntenia Sud. |
--------------------
Renault
dacia
1
|
|
psychoo |
![]()
|
Mie nu mi-au bagat in seama indexurile trimise cei de la enel. Stiind ca urmeaza sa imi majoreze pretul, eram in urma in permanenta.
Am facut si telefonic, am facut sesizare (dupa 7 zile primesti nr de inregistrare si dupa 30 zile POATE primesti raspuns) Odata am primit raspunul altei persoane...le-am trimis mail sa ii instiintez, si-au cerut scuze si...atat Am trimis mail inapoi "hey, da unde e raspunsul meu?" am primit reply cu "va multumim..." si asa a murit Tare ma bucur sa scap de ei... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
busu 12 |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 27 Jan 2022, 12:13) Mie nu mi-au bagat in seama indexurile trimise cei de la enel. Stiind ca urmeaza sa imi majoreze pretul, eram in urma in permanenta. Am facut si telefonic, am facut sesizare (dupa 7 zile primesti nr de inregistrare si dupa 30 zile POATE primesti raspuns) Odata am primit raspunul altei persoane...le-am trimis mail sa ii instiintez, si-au cerut scuze si...atat Am trimis mail inapoi "hey, da unde e raspunsul meu?" am primit reply cu "va multumim..." si asa a murit Tare ma bucur sa scap de ei... confirm si eu. Din pacate oferta mai buna acum nu este.Discutam din Aprilie. Si eu vreau sa plec de la Enel. Am mai patit cu Enel Emiteau factura, o plateam din banca prin OP ,dupa care meltenii imi emiteau preaviz FMC (FMM). Se rezolva cu sesizari ,trimis captura de ecran ca s-a platit factura... ![]() This post has been edited by busu 12: 27 Jan 2022, 12:23 |
--------------------
Renault
dacia
1
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
factura mea de energie electrica care trebuia sa vina dupa data de 20 nici in ziua de azi nu a aparaut.indexul e trimis de pe data de 14, fara restante la plata...nu stiu ce mai calculeaza pana acum!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 Jan 2022, 11:56) Hidroelectrica nu face citiri, in cazul meu asta o face Electrica Distributie (S.d.e.e. Transilvania Sud) odata la 3 luni, astia stiu ca au venit si citit prin septembrie, dupa aia nu mai stiu. Faza cea mai tare: cand am reusit sa-mi fac contract cu Hidroelectrica, i-am facut si maica-mii. Ei i-au trimis (pe mailul meu, cf. contract) ultima factura pe luna noiembrie (cu sold creditor sau debitor 0), da' penultima a fost pe septembrie. Octombrie... lipsa, indecsii de pe restul facturilor (sept. si noi.) tot estimati (rezonabil). Fie primit. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am incercat sa trec un punct de consum pe numele meu. La Enel. Urcat frumos toate documentele necesare scanate la ei pe site, 4 zile mai târziu am primit o arhiva parolata cu ultimele 6 cifre din CNP in care mă așteptam să fie contractul. Nu era. Era un pdf in care scria că "nu se poate". Întrebarea trimisa pe mail a rămas fără răspuns, a doua încercare s-a soldat cu același rezultat, așa că am sunat la ei să întreb de ce nu se poate. Tanti care mi-a răspuns zicea că nu vede de ce nu s-ar fi putut, dar că singura varianta ar fi sa fac programare și să-mi transport fizicul la un centru de-al lor, și acolo as rezolva.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
wolfin |
![]()
|
3 luni ...atat a durat mutarea locului de consum de pe pj pe pf.
cumplit cu enel. pana am gasit o persoana care stia ce vb ...greu ...greu |
--------------------
pegas
3120
|
|
RDK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 6 March 16 From: București ![]() |
Iar după ce reușești să schimbi titularul de contract, vine prima factură cu consum estimat cât pentru 6 luni. Evident, fără să ofere posibilitatea de transmitere a indexului.
De ce nu respectăm anexa B din contract unde avem consum anual estimat? Păi noi luăm din istoricul punctului de consum. |
--------------------
Dacia
Duster
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
acu 7 ani mi-a schimbat a doau zia dupa contract contrul, nu am avut de platit nici o estimare.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Se practica schimbarea contorului fara instiintarea clientului.
In mod normal trebuie facut un PV cu acesta pentru consemnarea indexului citit la demontare. La soacramea i l-au demontat, pus altul si au trimis o factura cu un consum triplu fata de media pe ultimii 5 ani. Cand m facut sesizare m-au trimis la plimbare ca au facut totul legal (intr-adevar, legea le permite abuzul asta) Facut si la ANRE o sesizare unde am cerut dovada indexului facturat, ghici ce: contorul era defect, de aia s-a inlocuit, si au trimis o factura cu - dupa ce au aplicat (conform legii) estimarea consumului pe aceeasi perioada din anii anteriori. In legatura cu inselatorie/furt, numai de bine, se aplica dosare penale doar pentru cetateni, ca astia din cartel sunt mai presus |
--------------------
Ford
Focus
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Strict despre furnizori, contracte si preturi. Nu e Cafenea, deci fara politica si off topic.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:55 |