Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
![]() ![]() ![]() |
Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
meganus_bicorpus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
|
||
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
QUOTE(meganus_bicorpus @ 26 Sep 2021, 20:54) La gaze tot asa, nu am facut nimic, si m-au trecut cei de la Engie automat la "Gas Start", contract pe care se pare ca l-am acceptat tacit, incepand cu 1 iulie 2021 ![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
La noi in sat furnizorul de gaz a trimis notificare ca va creste pretul gazului de la 0.11368 RON / kWh la 0.28 RON / kWh.
Drept urmare m-am mutat la Enel, unde am prins o oferta garantata 1 an de 0.139 RON kWh + 0.45 RON / zi abonament. Ce-o fi dupa 1 an, om vedea.. This post has been edited by Fratzica: 27 Sep 2021, 22:06 |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Te ai interesat ce se intampla in caz de deranjament?
Ca am o situatie similara la parinti, si "proprietarul conductei" sustine ca in caz de deranjamente alt furnizor nu are dreptul sa intervina, Legea e putin ambigua, ai mei refuza o mutare la alt furnizor, deh batrani, si eu nu ma chinui sa i conving, pentru ca in caz de,,,, pe mine va cadea beleaua |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 28 Sep 2021, 19:26) Nu mi-am pus problema ![]() Insa am citit in alta parte ca "Noul furnizor încheie un act adițional cu distribuitorul local, care are obligația mai departe de a administra în mod corect și responsabil punctele de consum ale clientului. Conductele de gaze se pot folosi de către orice furnizor de gaze, astfel gazul ajunge la consumator chiar dacă acesta schimbă furnizorul." Deci n-ar trebui sa fie probleme. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
In luna mai am semnat contractul de cu noul furnizor de energie electrica, Hidroelectrica. Prima factura de la ei am primit-o luna asta. Intre timp, luna de luna, am primit facturi, estimate, valori foarte mici, cam 25% din consumul normal, de la vechiul furnizor, Electrica. Cu cateva zile inainte de prima factura de la Hidroelectrica am primit factura de regularizare de la Electrica. Bineinteles ca aceasta factura foloseste tariful per kWh al Electrica care este semnificativ mai mare decat tariful celor de la Hidroelectrica al carui client sunt din luna mai.
In concluzie, desi am trecut la un nou furnizor pentru a beneficia de un tarif mai mic voi plati consumul pe lunile mai, iunie, iulie si august la pretul mai mare al furnizorului cu care nu ar mai trebui sa am contract de la sfarsitul lunii aprilie. Nice ! |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
oferta de reinoire la enel, 0,668 lei/kWh si 0?35 lei abonament pe zi.
intru in comparatorul lu ANRE si vad de la 1 leu pana la 2 lei pe kWh.... Sa-l fi prins eu pe dumnezeu de picior, ca pretul e fix 1 an din ianaurie? Dece comparatorul nu da si oferta lu digi, care este , 0,55kWh si 0,2 rezervare? bine, azi platesc 0,244 lei /kWh si 0,2 rezervarea, deci cresterea va fi.... abrupta. Astept prima factura in contractul nou si vedem ce oferte ar mai fi atunci. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Si eu am primit aceeasi oferta penteu Enel Fix Online. M-am uitat in comparator aseara si este si oferta de la Digi.
In comparator, pretul la Digi este 0.576 lei/kWh, iar la Enel 0.700 lei/kWh. This post has been edited by Highwayman: 3 Nov 2021, 18:13 |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Exista un call centre unde poți suna pt mai multe informații legate de trecerea la un nou furnizor de energie electrică...am sunat, am întrebat dacă pe factura de la hidroelectrica voi primi și alte costuri in afara de prețul kW consumați...mi-a răspuns duios o voce de gay că nu știe să îmi răspundă și că pot să îl mai întreb și alte chestii daca mai am nelămuriri🤫.
Mda... trebuie să mă mai informez și din alte surse... |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Zilele astea am primit si eu oferta de care zic Einstein si Highwayman. Practic se dubleaza pretul pe kWh... Da, abonamentul scade la jumate (nu chiar, dar pe-acolo). Am facut o simulare doar cu abonament si 400kWh pe două luni si a iesit 190 vs. 300 de lei. Mai mult de 50% scumpire. Nasol.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Anul trecut prin ian...martie...160...120...lei....cam asa au venit facturile de gaz.
Amu..in nov 21...360 lei...dec 540..si ian 850. Pe aceeasi cantitate de gaz ![]() Sunt curios feb 22. ![]() This post has been edited by wolfin: 21 Jan 2022, 18:23 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Mi se pare foarte mare diferenta. La Engie am avut in decembrie 2021 o factura de 232 lei pentru 124 mc, fata de decembrie 2020, cand am avut 189 lei pentru 118 mc, adica o crestere de 17%.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi a expirat ctr Engie la 1.12.2021.
Preturile sunt pt 230 m3....luna Ghinion Dar e off..parca e topic pt asta. This post has been edited by wolfin: 21 Jan 2022, 21:34 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
mars |
![]()
|
Eu nu am trecut la contract in piata concurentiala la gaze. Adica nu am semnat nimic cu Engie, m-au trecut ei automat la cel mai mic tarif, dar fara sa am perioada contractuala sau abonament zilnic. La curent (Enel) sunt inca "reglementat". Si cred ca am facut bine...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
wolfin |
![]()
|
Corect. Dar dupa un an...adica cand expira actualul...sa vezi atunci.
La mine s a intamplat in dec 2021. Note to file...ctr gaz se face vara. ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Contract facut la enel, schimbat de la engie. In iunie. Engie il crestea cu 41 %. Probabil ca o s-o sug big time in iunie cand expira, ca acum am factura pe ditai casa de vreo 300 lei. Bine, casa e izolata ca lumea. Vedem in vara ce o sa fie.
Oricum, cine a ramas la engie, am exemple: anul trecut 700, anul asta 1100. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Si eu m-am mutat inainte de nebunie de la Engie, la Enel dar inca n-am primit nicio factura de vreo patru luni!!!
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
georgstelsib |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 17 May 15 ![]() |
QUOTE(mars @ 21 Jan 2022, 22:01) Eu nu am trecut la contract in piata concurentiala la gaze. Adica nu am semnat nimic cu Engie, m-au trecut ei automat la cel mai mic tarif, dar fara sa am perioada contractuala sau abonament zilnic. La curent (Enel) sunt inca "reglementat". Si cred ca am facut bine... On topic: a ramas centrala asta, sper sa fie OK. Vezi ofera Hiroelectrica.ro . De cateva zile au dat drumul la contractarea online care-i foarte prietenoasa cu clientul . Preturile incomparabil mai mici decat la ceilalti furnizori . Verificati si pe Comparatorul ANRE . Important pentru cei cu centrale electrice , pompe de caldura si incalzire cu aer conditionat. This post has been edited by georgstelsib: 23 Jan 2022, 10:59 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Foarte tare, multumesc de info, tocmai am facut cerere de portare, 0,25 lei !!!
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
wolfin |
![]()
|
esti in intervalul celor 60 de zile sau reziliezi actualul ctr de furnizare unilateral cu notificare 21 zile. eu sunt nedumerit ref reziliere. mai ales cand esti in perioada contractuala de 12 luni.
oferta hidro la curent electric e super ok. ma apuc sa scanez documentele... This post has been edited by wolfin: 23 Jan 2022, 12:30 |
--------------------
pegas
3120
|
|
georgstelsib |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 23 Jan 2022, 12:16) Trebuie sa scanati doar buletinul (CI) la un DPI de 600 ca sa poata fi citit corect de soft . Nu convertiti un JPG in PDF , este posibil sa va ceara sa reverniti cu un alt fisier mai bine realizat . La fel si ultima factura a furnizorului actual , tot la 600 DPI si toate paginile (3) in acelasi fisier . Sa aveti la indemana , pentru a completa rapid cererea , POD-ul locului de consum si seria de contor de pe factura furnizorului. Mie mi-a si venit contractul , semnat elecronic , cu incepere din 12.02.2022 . Contractul nou vine in cca 10 - 15 minute. This post has been edited by georgstelsib: 23 Jan 2022, 12:52 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
wolfin |
![]()
|
Initial nu ai amendat ctr anterior?cu enel etc
Enel cere 21 zile notificare reziliere Intre 23.1 si 12.2...sunt peste 21 zile...s ar incadra This post has been edited by wolfin: 23 Jan 2022, 13:12 |
--------------------
pegas
3120
|
|
georgstelsib |
![]()
|
Furnizorii se regleaza intre ei. Noi nu ne implicam. Vezi pretul final nu este 0,25 ci 0,68 sau 0,71, in functie de judet (nu stiu de ce).
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
wolfin |
![]()
|
O sa astept factura din ian.22. Oricum sunt ajustate pana in martie. Ca si gazele. Vedem...
This post has been edited by wolfin: 23 Jan 2022, 13:51 |
--------------------
pegas
3120
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Daca sunt destepti ar putea mentine pret de "dumping" deoarece ei sunt si producatori, prin aceasta manevra atragand majoritatea consumatorilor.
Profit mai mic de la multi e mai bine decat profit mare de la putini, pe termen lung. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
wolfin |
![]()
|
Toti fug de casnici...deci nu e o teorie castigatoare
|
--------------------
pegas
3120
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
La engie metrul cub de gaz este cam 10 sau chiar 12 lei.
Kw este cam 1 leu cu TVA și toate alea incluse iar un metru cub de gaze are cam 10kw. Deci nașpa. Daca as fi făcut contract azi la ei îmi veneau gazele la casa cam 2200. Noroc ca la mine kw este la preț de 4 ori mai mic, făcut contract în august anul trecut cu preț fix pe 2 ani. Orișicât la preturile astea mă mut înapoi la bloc, acolo consum maxim 40 mc pe luna fata de 220 sau mai mult la casa |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Axe |
![]()
|
Depinde de cat de bine izolata este casa, eu am izolatie de 20cm polistiren, pe caramida porotherm. Crede-ma, vin de la bloc, dar consumul iarna de gaz si vara aer conditionat sunt cu doar 10-20% mai mari
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(georgstelsib @ 23 Jan 2022, 13:25) La Hidroelectrica kwh-ul de energie activa (in contractul meu, facut prin sep. anu' trecut, pe 1 an) e 0,25, dar cu tot restul (taxe, certificate verzi, etc.) ajunge la vreo 0,68. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Strict despre furnizori, contracte si preturi. Nu e Cafenea, deci fara politica si off topic.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:13 |