Distantiere jante, ce marimi, model - sunt sigure?
![]() ![]() ![]() |
Distantiere jante, ce marimi, model - sunt sigure?
Ia-ma Acasa |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 18 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Sport
Clio
2004
- B 87 LOL
|
|||
sebi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 18 January 06 ![]() |
Daca zici ca jantele sunt 5 cm inauntru fata de aripa nu prea e bine..... sunt jantele cumva de BMW (urs) ??? ce J are janta ??? (scrie pe partea din interior)
Oricum cred ca iti trebuie ceva de min 25 daca nu chiar mai mult.... This post has been edited by sebi: 27 Dec 2007, 01:44 |
-------------------- EX Owner: Renault Megane -2005- All black - Prea multe modificari pt a le pune intr-o semnatura :)
Audi A8 4.2tdi Quattro 2006 |
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- pe fata nu te sfatui sa pui distantiere... pe spate poto pune atat intre janta si disc/tambur cat si pe punte intre fuzeta si punte (asta in cazul in care ai punte si nu brate)... e mai sanatos acolo si le poti face la un strug bun... daca spui ca intra 4/5 cm atunci relaxat poti pune de 40 chiar 45mm pe fiecare roata...
|
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am pus distantiere de 20mm si pe fata si pe spate. Jantele pe care le-am luat sunt pe 15" si chiar daca au ET 38 nu mi-a placut ca stateau prea inauntrul aripii. Cu aceste distantiere n-am avut nici o problema pana acum, din contra, tinuta de drum s-a imbunatatit.
As vrea totusi sa ma indrumati catre un loc unde as putea procura cateva prezoane lungi pentru aceste distantiere pentru ca unele din ele aveau filetul stricat. cliosdd5.th.jpg This post has been edited by octav_: 27 Dec 2007, 10:06 |
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Ia-ma Acasa |
![]()
|
jantele de le am eu sunt de pe logan 1.6 16v. alea cu mai multe spite! am vazut ca in franta exista o echipare "initiale" la clio care are tot jantele astea poate cu alt ET!
deci dimensiunea jantei ar fi 15x6j. e aceasi dimensiune care e pe orice alt clio cu jante de 15...cauciucuri ar fi trebuit 185 55 r15 dar am pus 195 50 r15. toyo proxes t1r. oricum roata pe spate e la mama naibii sub aripa. am gasit la augsburg distantiere 2 bucati 800 de mii. am zis ca 'ai un mil juma mi-oi lua si eu de la gura. dar pe urma m-am gandit ca-mi trebuiesc prezoane si am gasit ca...e 100 de mii unu. 4 surube pe roata....4 roti...4x4... 16 x 10...alt mil juma doar pe suraibe... ar fi rau daca pun pe fatza de 10-20 si pe spate 30-40? sau ar trebui sa fie la fel? pe fatza se schimba unghiu sau ceva? |
--------------------
Renault Sport
Clio
2004
- B 87 LOL
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Jantele sunt identice cu cele de pe Initiale Franta, au acelasi ET. Distantiere nu pune diferite fata cu spate...mai ales mai mari pe spate, ca nu-i prea bine...in curbe senzatia e ca spatele vrea sa impinga...
Interesant de mic pretul la Augsburg pentru distantiere...ai vreo poza, vreun link cu ele? |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
Ia-ma Acasa |
![]()
|
nu n-am! erau de aluminiu putin forjat pe alecori ca sa mai reduca din greutate cred...dar gaura din mijloc nu avea buza sa te ajute sa pui roata mai usor...gen stii tu sa invarti roata pana gasesti gaurile
![]() |
--------------------
Renault Sport
Clio
2004
- B 87 LOL
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- pai cam urata treaba fara umar de centrare... aia nu are numai rol de a te ajuta sa nimeresti gaurile... are rol si in a fixa roata perfect sa nu aiba joc in timpul rularii (chiar daca starangi tu prezoanle si cu pistol pneumatic)... poti face un experiment montant un set de roti care au gaura de centraremai mare decat inelul de pe masina ta si sa incerci sa rulezi cu 100km/h sa vezi ce simti...
|
--------------------
Renault -
2003
|
|
Ia-ma Acasa |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Renault Sport
Clio
2004
- B 87 LOL
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
pe laguna mea distantiere pot pune pe spate ? si daca da de cati mm ? am jante de 17 silverstone parca
|
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
se pot adapta jante 4x108 la 4x100 ? ca stiu ca 5x108/112 merg pe 5x110.
|
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
@dominy da poti pune... inceaca de 15 mm pe roata...
@eminescu0 se poate, sunt distantiere care joaca si rol de adaptare... |
--------------------
Renault -
2003
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
ai recomanda asa ceva? ai cunostrinte daca sunt sigure?
|
--------------------
Reno
Megane
|
|
ecstasy_4u06 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 19 July 07 From: Alba Iulia ![]() |
ajuta la ceva distantierele astea? la stabilitate in curbe..sau doar ca aspect estetic?
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 Authentique
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
QUOTE(octav_ @ 27 Dec 2007, 10:02) Eu mi-am pus distantiere de 20mm si pe fata si pe spate. Jantele pe care le-am luat sunt pe 15" si chiar daca au ET 38 nu mi-a placut ca stateau prea inauntrul aripii. Cu aceste distantiere n-am avut nici o problema pana acum, din contra, tinuta de drum s-a imbunatatit. As vrea totusi sa ma indrumati catre un loc unde as putea procura cateva prezoane lungi pentru aceste distantiere pentru ca unele din ele aveau filetul stricat. ceea ce are clio la roti se numesc suruburi. Prezoanele sunt tije filetate fara capat de strangere. adica arata ca niste suruburi carora li s-a taiat hexagonul din capat. daca vrei prezone iti recomand OMP (eu dintrastea am) sunt cam 80-100 ron setul de 8 bucati si au incluse si piulitele aferente. o sa ai nevoie de o taiere, pe un strug recomand, deoarece iti poate reface filetul ca sa nu ramana urme. poti cauta la orice magazin de tuning ca trebuie sa aiba. deasemenea recomand un adeziv de suruburi ca sa te asiguri ca nu se vor desface. QUOTE(eminescu0 @ 11 Feb 2008, 21:34) maxim 10 mm, cu prezoane speciale, exclus modelele cu doua randuri de suruburi, si obligatoriu cu inel de centrare. altfel pot aparea probleme de siguranta mai ales in cazul rulari prn gropi, paote aparea stricarea filetelor forfecarea suruburilor etc. QUOTE(ecstasy_4u06 @ 15 Feb 2008, 18:21) ajuta la stabilitate pentru ca maresc ecartamentul. au si aspect estetic. |
--------------------
a
a
a
|
|
eminescu0 |
![]()
|
multumesc SorinV.
p.s.: eu unul vad distantierele ca un ajutor pentru "reglarea" ET-ului decat ca factor estetic. |
--------------------
Reno
Megane
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
cu placere. Eu am montate distantiere facute de mine 8 mm pe fata si 5 mm pe spate. din ratiuni estetice l-am montat pentru jantele de iarna. dupa montaj nu le-am mai dat jos nici cand le-am pus pe cele de vara.
|
--------------------
a
a
a
|
|
ecstasy_4u06 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 19 July 07 From: Alba Iulia ![]() |
la laguna ce fel de distantiere trebuie? de cati mm? am genti de tabla de 16, cu cauciuri 205 pe 55
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 Authentique
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi dacă ai genți nu ai nevoie. Sunt grele gențile? Le porți pe umăr?
Daca te refereai la JANTE (jantă / jante - singurele variante corecte), atunci află că nu trebuie neapărat distanțiere, iar daca ții să pui, poți să montezi cât de groase vrei, cu condiția să mai ai în ce înșuruba prezoanele suficient de mult, încât să nu rămâi fără roți la o frână sau groapă. ![]() This post has been edited by MAERSK: 20 Feb 2008, 12:50 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ecstasy_4u06 |
![]()
|
da` sa treiesti domu` marinar
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2003 Authentique
|
|
SorinV |
![]()
|
masori si vezi cat de groase poti sa pui ca sa nu frece roata.
|
--------------------
a
a
a
|
|
babanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 696 Joined: 23 March 07 From: Constanta ![]() |
pe masina din semnatura s-a pus cineva distantiere??????
20 Mar 2008, 22:36: ........pe Megane. This post has been edited by babanu: 20 Mar 2008, 21:36 |
--------------------
Seat
Altea 2.0 TDI
FR 170CP DONEZ CETATENIA ROMANA
|
|
marius_metin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 24 November 09 ![]() |
salut. vreau sa va intreb un lucru...in curand o sa mi iau 4 distantiere de 60 mm pe axa pt un megane sedan 2 si vroiam sa stiu daca pot sa le montez eu sau imi trebuie un montaj special. multumesc
|
--------------------
renault
megane sedan 2.1
2005 versiune de top
- ct 31 mym
|
|
hellcat |
![]()
|
De 60 de mm??...cred ca-i o greseala pe undeva.
Pentru montaj iti trebuie suruburi mai lungi decat cele originale, adaugi la lungimea originala grosimea distantierului. Dar nu ai precizat tipul de distantiere. La o astfel de grosime mare, de 60 mm, cred ca trebuie folosite distantiere cu prindere ingropata pe fuzeta, caz in care kit-ul vine sigur cu suruburile aferente. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
marius_metin |
![]()
|
hmm...30 mm pe roata...
![]() 6 Dec 2009, 17:59: nu stiu..mie nu mi se pare mult..30 mm la roata 6 Dec 2009, 22:30: distantierele mi s a spus ca ma costa 6 mil cu tot cu prezoane si le iau de pe www.magazintuning.ro...dar nu stiu de care sunt..A..B. rectific..60 mm pe axa..adica 30 mm pe roata. This post has been edited by marius_metin: 6 Dec 2009, 21:30 |
--------------------
renault
megane sedan 2.1
2005 versiune de top
- ct 31 mym
|
|
hellcat |
![]()
|
Mda, in primul post ziceai de axa, n-am fost atent...Daca sunt luate din magazin, facute de o firma specializata nu vor fi probleme sau cel putin nu ar trebui sa fie. De montat ti le poti monta singur, oricum vei primi si instructiuni de montaj.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
petre 1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca inainte se ne montam asa ceva pe masina trebuie vazut daca cei care au avut montate s-au ales si cu alte probleme,ma gandesc la improscarea cu pietris a partilor de jos de la usi si automat vopsea sarita, directie(caseta),planetare,suspensie,sau poate chiar si geometria poate se poate modifica.
Iar poate efectele nu se simt pe moment dat anumite ansamble de piese se uzeaza mai repede. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5dci 2007
|
|
marius_metin |
![]()
|
am inteles. din cate am vzt aici pe forum nu ar fi probleme acum sincer nici nu stiu.
|
--------------------
renault
megane sedan 2.1
2005 versiune de top
- ct 31 mym
|
|
dan condrea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 8 August 09 From: Bucuresti ![]() |
mi-am luat un set de jante aliaj ptr clio al meu, si am probat o janta pe fata, si am vazut ca imi atinge in etrier. daca pun un set de distantiere, ma ajuta cu ceva ? imi afecteaza cu ceva masina ?
|
--------------------
renault
clio symbol
2000. 1,4 8v. 55KW
- B-82-EDC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:49 |